1 Ιουλ 2013

Αντ. Σαμαράς: Μήνυμα κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής και προσκλητήριο ενότητας της κεντροδεξιάς

                                     

Την αποφασιστικότητα της ΝΔ και της συγκυβέρνησής της με το ΠΑΣΟΚ, για την προώθηση των αντιλαϊκών - φιλομονοπωλιακών μέτρων, διεμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στο κλείσιμο του 9ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ.

Παράλληλα επιχείρησε να εμφανίσει το λαό ως υποστηρικτή της πολιτικής που βαθαίνει τη χρεοκοπία του και οδηγεί σε μία δήθεν «Νέα Ελλάδα», η οποία ταυτίζεται με τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και περισσότερα κέρδη.

«Η μάχη για τη Νέα Ελλάδα έχει αρχίσει, θα την κερδίσουμε, σε αυτή τη μάχη μάς στηρίζουν όλοι οι Έλληνες, σήμερα είναι η αρχή μίας νέας εποχής για την παράταξη και για τη χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός και ισχυρίστηκε πως «η ΝΔ στάθηκε όρθια όταν κατέρρευσαν τα πάντα και αυτό έγινε γιατί οι ιδέες μας εκφράζουν τους Έλληνες».

Βαφτίζοντας «εθνική ανάγκη» και «εθνικό καθήκον» τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και των μονοπωλίων, δήλωσε πως «η παράταξή μας διευρύνεται, μπαίνει μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα, σε μία χώρα που χρειάζεται να αφήσει πίσω το χθες. Έχουμε εθνικό καθήκον να παλέψουμε για τη Νέα Ελλάδα, είναι ανάγκη εθνική, γι' αυτό προχθές απηύθυνα κάλεσμα σε όλους. Να υποδεχθούμε όσους θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας και διστάζουν να ενταχθούν. Δεν περισσεύει κανένας».

Στο πλαίσιο αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και της αντιπαράθεσης του νέου διαμορφούμενου δίπολου με άξονες τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «η αντίθεση μνημόνιο - αντιμνημόνιο ξεπεράστηκε» και πρόσθεσε ότι «η νέα Ελλάδα που χτίζουμε χωράει όλους, εκτός από τους κολλημένους στο χθες. Υπάρχουν δύο δρόμοι: Να κάνεις το άλμα στο αύριο ή να μείνεις κολλημένος στο χθες. Στην εθνική προσπάθεια δεν χωράνε οι κολλημένοι στο χθες και οι λαϊκιστές».

Στο ίδιο πλαίσιο απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας της κεντροδεξιάς, λέγοντας πως «η αληθινή πρόοδος χρειάζεται ενωτικό πνεύμα. Εμείς το δείξαμε. Απευθύνω προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς σε όσους ήταν μαζί μας, αλλά για κάποιους λόγους απομακρύνθηκαν, και μαζί σε όλους τους πολίτες που νιώθουν την ανάγκη για τη νέα Ελλάδα. Εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία, όταν οι άλλοι την καίνε. To 2021 η Νέα Ελλάδα δεν θα είναι όραμα, θα είναι πραγματικότητα».

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε για λογαριασμό της άρχουσας τάξης, των μονοπωλιακών ομίλων και των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών κέντρων την επιλογή κατασκευής του αγωγού TAP, αναφέροντας πως «κάποιοι αμφισβήτησαν ακόμη και την αξία του TAP, τη μεγαλύτερη επένδυση της τελευταίας δεκαετίας. Είναι αυτοί που δεν έχουν πολιτική. Έχουν μόνο μιζέρια. Είναι οι ίδιοι που... το παίζουν προοδευτικοί. Πρόοδος είναι όραμα, σχέδιο, αποφασιστικότητα. Εμείς έχουμε όραμα, αλλά πρέπει να έχεις και σχέδιο που να πατά στη γη. Εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε και σχέδιο. Αλλά χρειάζεται και αποφασιστικότητα και εμείς αποδείξαμε ότι στα δύσκολα δεν διστάζουμε και ότι αν χρειαστεί, για να κάνουμε το άλμα, σπάμε και αυγά».

 

‘902.gr”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...