30 Ιουλ 2013

(ΓΙΑΤΙ;) Συνεχίζεται η αστυνομ. επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στην Μεσσηνία!


Καλαμάτα
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Η επιχείρηση άρχισε χθες, Δευτέρα, από την Κόρινθο και το Αργος. Μέχρι στιγμής στη Μεσσηνία έχουν συλληφθεί 29 άτομα και έχουν προσαχθεί 113, ενώ κατεδαφίστηκαν 14 παραπήγματα σε δημόσιο χώρο της Καλαμάτας και διακόπηκε η παροχή ρεύματος σε τέσσερα καταλύματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση διεξάγεται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, του αστυνομικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, αντιστρατήγου Ιωάννη Δικόπουλου, και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου, υποστράτηγου Ηλία Γεωργόπουλου. 

Ήδη, έχουν ελεγχθεί 400 άτομα και 165 αυτοκίνητα. Έχουν προσαχθεί 113 άτομα, εκ των οποίων 65 είναι αλλοδαποί και έχουν συλληφθεί 29 άτομα, 16 Έλληνες και 13 αλλοδαποί.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κλοπή ρεύματος, υγειονομικές παραβάσεις, παράνομη οπλοκατοχή, για παραβάσεις του ΚΟΚ, πολεοδομικές παραβάσεις, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Επίσης, έχουν βεβαιωθεί 83 παραβάσεις και έχουν κατασχεθεί 6 κιλά χασίς, 2 κυνηγετικά όπλα με 70 φυσίγγια, 3 ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Κατά την επιχείρηση εκτελέστηκαν και δέκα αποφάσεις Διοικητικής Αποβολής και κατεδαφίστηκαν 14 παραπήγματα - σκηνές σε δημόσιο χώρο στη πόλη της Καλαμάτας, ενώ διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε τέσσερα καταλύματα.

Πηγη

2 σχόλια:

  1. Πάρε δύο γιατί.

    το ένα σημερινό.
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231259895

    το άλλο διαχρονικό και όχι μόνο στην Ρόδο.
    http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6551:rodos-na-mpei-telos-sta-narkomena-koytabia-ton-anilikon-athigganon&catid=142:animal-abuse&Itemid=116

    Επιπροσθέτως στον νομό Ηλείας που ζώ, από προσωπική πληροφόρηση, καταυλισμός τσιγγάνων είναι το μεγαλύτερο κέντρο διανομής ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή.
    Γενικότερα η παραβατικότητα των τσιγγάνων αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο.

    Taliban

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Taliban

      Ξερω τα προβληματα που συνηθως υπαρχουν, αλλα πολλα απ αυτα οφειλονται στο οτι το κρατος με τη πολιτικη του απομονωνε και δεν αγκαλιασε ποτε καποες ομαδες, ουτε εδειξε ποτε ευαισθησια σε καποιους που διαφερουν αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να στιγματιστουν εδω και χρονια και να κυνηγηθουν με τον τροπο που γινεται σημερα. Ας μη ξεχναμε οτι η ανιση αυτη αντιμετωπιση απο το κρατος δεν ισχυει μονο για το θεμα των Ρομα, αλλα ειναι η ιδια και για αλλες κοινωνικες ταξεις και ομαδες.

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...