12 Φεβ 2014

Παφίλης: Ο λαός να σταυρώσει τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ!

Κάλεσμα στο λαό να «σταυρώσει», δηλαδή να «μαυρίσει» τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ, είτε οι ευρωεκλογές γίνουν με σταυρό είτε χωρίς σταυρό, απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.


Η παρέμβασή του έγινε στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και στο Ελεγκτικό Συνέδριο».

Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να γίνουν οι ευρωεκλογές με σταυρό και όχι με λίστα, υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της λίστας αλλά δεν μπαίνει στη λογική να κάνει το δευτερεύων πρωτεύων. Όπως είπε, το κύριο είναι να κρίνει ο λαός ποια κόμματα του έταξαν τον «ευρωπαϊκό παράδεισο» και τον έστειλαν στην κόλαση. Συμπλήρωσε πως η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική που μπορεί να καταγράψει με ακρίβεια την αντίθεση στην ΕΕ.

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει ενταχθεί και η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που ορίζει ότι οι ευρωεκλογές θα συμπέσουν με το δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών και όχι τον πρώτο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές θα έπρεπε να γίνουν μαζί με τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών για να μπορεί να συμμετάσχει περισσότερος κόσμος. Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι θα μπορέσουν να ψηφίσουν οι ετεροδημότες, ενώ ειδικά για τα έξοδα μετακίνησής τους ζήτησε να καταργηθούν τα διόδια και να δοθούν δωρεάν εισιτήρια.

Σχετικά με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, υπογράμμισε ότι υπάρχουν τα λειτουργικά προβλήματα στη δικαιοσύνη, αλλά το κεντρικό θέμα είναι ποιους νόμους εφαρμόζει. Όπως είπε, ο ταξικός χαρακτήρας της δικαιοσύνης επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι όλες οι απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής δίνει τη δυνατότητα της χρηματικής αποζημίωσης σε περίπτωση αδικαιολόγητης καθυστέρησης μιας δίκης, στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια καθώς και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...