7 Μαρ 2014

Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας: Σημερα στις 6.μμ στα Προπύλαια, η συγκέντρωση!

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή 7 Μάρτη στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μάρτη) απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ με σύνθημα «Έξω από την ΕΕ με τον πλούτο στα χέρια του λαού. Αγωνιζόμαστε και κατακτάμε τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών». 

Στην κινητοποίηση της Αθήνας θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης σήμερα Παρασκευή:
Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου
Στο Βόλο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου
Στην Ικαρία, στις 7.30 μ.μ., στον Εύδηλο
Στη Χαλκίδα στις 7μ.μ. στον πεζόδρομο (Κριεζώτου και Ερμού)
Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και το Σάββατο:
Στο Ηράκλειο, στις 12 το μεσημέρι στα Λιοντάρια.
Στο Αγρίνιο από το Εργατικό Κέντρο, στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας.
Στη Λαμία, στις 11 π.μ. στην πλατεία Πάρκου.
Στην Καρδίτσα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στην κεντρική πλατεία στις 6.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει πικετοφορία.
Στην Πτολεμαΐδα στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στα Τρίκαλα στις 12 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ τονίζουν:
«Την 8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν. (Διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στέλνει χαιρετιστήριο μήνυμα στις εργάτριες, στις υπαλλήλους, στις άνεργες, στις συνταξιούχους, στις γυναίκες των μικρομάγαζων, στις αυτοαπασχολούμενες, στις αγρότισσες και τις εργάτριες γης, στις μετανάστριες, στις γυναίκες των μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών, στις μαθήτριες και σπουδάστριες στα σχολεία, στις σχολές, στην κατάρτιση, στη μαθητεία, στις επιστημόνισσες, στις νέες μητέρες.

Στέλνει αγωνιστικό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που παίρνουν μέρος στις απεργίες, στις κινητοποιήσεις των σωματείων τους, των αγωνιστικών γυναικείων οργανώσεων, των Επιτροπών Αγώνα, των Λαϊκών Επιτροπών, για την απαλλαγή της λαϊκής οικογένειας από τα βάσανα, για την ισοτιμία τους, για το μέλλον των παιδιών τους σε μια κοινωνία λαϊκής ευημερίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Επισημαίνει ότι «Δεν είναι μονόδρομος για τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας οι άθλιες συνθήκες που ζουν σήμερα.

Σε αυτές τις ευρωεκλογές και τις τοπικές, παντού, ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΚΕ. Για να αναδειχτεί μια μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, να ενισχυθεί η πάλη με επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τη Λαϊκή Συμμαχία, για να ανοιχτεί ο δρόμος της λαϊκής οικονομίας με την εξουσία στα χέρια του λαού.
Με τη ψήφο στο ΚΚΕ δυναμώνουμε τον αγώνα για μια Ελλάδα της λαϊκής ευημερίας, της αξιοποίησης όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της, της αλληλεγγύης και συνεργασίας με όλους τους λαούς, σε αντίθεση με τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της εκμετάλλευσης και της αδικίας.

Σπάμε τις αλυσίδες των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, ανοίγουμε το δρόμο για το σοσιαλισμό». (Διαβάστε εδώ περισσότερα).  902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...