20 Φεβ 2012

OΛΛΑΝΔΙΑ: Η απεργία συνεχίζεται!

(Πηγη:  FNV SCHOONGENO)
 Mτφ απο Αrbetaren

Η μεγαλύτερη απεργία στην Ολλανδικη ιστορία, με 3000 απεργους, κραταει τωρα πανω από 6 εβδομάδες.  
Η ένωση καθαριστων  FNV Bondgenoten ζητουν επιδοματα ασθενείας και εχουν σχετικά χαμηλες μισθολογικές αξιώσεις για αυξήσεις.
Όμως, οι αιτήσεις τους έχουν απορριφθεί από τους εργοδότες στο διαστημα των τεσσάρων μηνών των συνομιλιών και μετα απο 7 γύρους διαπραγματεύσεων.
Απο τοτε που ξεκινησε η απεργία, οι καθαριστές ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα και πηγαν στα σπίτια μερικων από τους μεγαλύτερους εργοδότες τους. Τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς ειναι μεταξύ των πλουσιότερων κατοικων στην Ολλανδία, με περιουσιες μεταξύ 85 και 345 εκατ. ευρώ, και ζουν σε κανονικα κάστρα. 
Έχουν απο τους απεργους ονομασθει ''σεΐχηδες της καθαριοτητας" που "εχουν γινει πλούσιοι απο τον ιδρώτα των καθαριστων αντί για ...πετρελαιο!

-Μεγάλοι πελάτες όπως η Philips, οι ολλανδικές αρχές και τα σχολεία περιμένουν θαύματα απο ..τσιγγουνικες συμβάσεις εργασιας, λέει η Khadija Tahiri, πρόεδρος του σωματειου καθαριστων στην ιστοσελίδα της εκστρατείας τους.

Η ιστοσελίδα τους έχει πληροφορίες σε Αγγλικά και οι καθαριστες εχουν ηδη λαβει πολλα μηνυματα αλληλεγγυης από τα συνδικάτα σε όλο τον κόσμο. 

Ακόμη και πριν από την τελευταία συμφωνία, που εγινε τον Απρίλιο του 2010 και έληξε στο τέλος του έτους, οι καθαριστές βρίσκονταν σε απεργία. Η απεργία διήρκεσε 9 εβδομάδες και ήταν η μεγαλύτερη απεργία στην Ολλανδία από το 1930.

Μένει να δούμε αν στη τωρινη απεργία θα νικήσουν. Οι  κατ 'οίκον επισκέψεις στους «σεΐχηδες της καθαριοτητας» συνεχιζονται. Το Σάββατο που περασε, 18 Φεβρουαρίου, ειχε επισης προγραμματιστει μια ακομη τετοια επισκεψη.


Το video που εφτιαξαν και εξηγουν τι ζητουν (Αγγλικα)



Links

Dutch cleaners’ strike – an example for the labour movement




5 σχόλια:

  1. Ωραια νεα μας φερνεις φιλη ελβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. poe

      Θα σας φερω κι αλλα, αφου τα αποκρυπτουν για να φαινεστε οτι ειστε ΜΟΝΟΙ εκει κατω! ΔΕΝ ειστε μονοι, γι αυτο κρατατε γερα!
      Τα ιδια κανουν σ ολους τους λαους! Καποιοι ευτυχως διαλεγουν να αντιδρουν οπως οι Ελληνες που ειναι παραδειγμα αντιστασης, σ ολη την Ευρωπη, αλλα βεβαια αυτα δεν τα λενε τα...καναλια σας! :)

      Διαγραφή
  2. Στειλε τους κανενα email να τους πεις για τον αγωνα των χαλυβουργων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τους στειλω, αλλα ενημερωνονται, ηδη, απο τα δικτυα που λενε για τις απεργιες στην Ευρωπη.

      http://www.europe-solidaire.org/spip.php?article24007
      http://www.world-psi.org/en/appeal-solidarity-greek-unions
      http://www.emirates247.com/offbeat/no-workers-blood-for-capitalists-greek-union-2012-01-17-1.438146

      Διαγραφή
  3. Όλη η Ευρώπη μια Χαλυβουργία!
    Malamadre

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...