16 Νοε 2012

Οι «βρώμικες τακτικές του Σύριζα»!



....θα μπορουσε να ειναι ενας αλλος τιτλος για την αναρτηση του Left.gr. Προκειται για αναδημοσιευση ενος αρθρου του Παπαχελα στη Καθημερινή, που περα απο τις διαφωνιες που ο ιδιος λεει οτι εχει με το ΚΚΕ, αναφερεται στο ήθος και τη παρουσια της Αλεκας Παπαρηγα στη Βουλη. 
Το αρθρο το παραθέτουν αυτούσιο απο το left.gr και πληροφορουν τους αναγνωστες τους μαλιστα οτι ο σχολιασμός για το άρθρο αυτο μάλλον περιττεύει!

Τι πανε να περασουν και παλι; Μηπως τους χαλαει τη σουπα της ..«αριστεροσυνης» τους, το γεγονος οτι το ΚΚΕ θιγει καθε φορα τα αδιεξοδα της πολιτικης τους και τωρα πανε...δια της τεθλασμενης να κατηγορησουν και παλι το ΚΚΕ;

Παραθετουμε κι εμεις το αρθρο που...ενοχλησε τους Συριζαιους:


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η κ. Αλέκα Παπαρήγα.

(Του Αλεξη Παπαχελα)

Δεν είχα σκεφθεί ποτέ ότι θα με τρόμαζε κάποτε η ιδέα ενός Κοινοβουλίου χωρίς την κ. Αλέκα Παπαρήγα. Δεν συμμερίσθηκα ποτέ τον δογματισμό και την απολυτότητα των απόψεων ούτε, βεβαίως, με εύρισκαν σύμφωνο οι αναλύσεις περί επιβεβλημένης παραβίασης του Συντάγματος ή οι μεθοδεύσεις του ΠΑΜΕ. Το ΚΚΕ έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης για το πού βρίσκεται η χώρα, αν και πολύ μεγαλύτερο έχουν οι πολιτικοί και ταγοί της αστικής τάξης, οι οποίοι λαΐκιζαν ασύστολα μόλις το ΚΚΕ τούς έκανε...«φου».

Παρ’ όλα αυτά, η παρουσία της κ. Παπαρήγα στο Κοινοβούλιο, σε ορισμένες κρίσιμες στιγμές, έδειξε έναν άνθρωπο με συσσωρευμένη εμπειρία, θεσμική συμπεριφορά και μια αίσθηση στοιχειώδους ευθύνης. Οταν οι δυνάμεις του ΚΚΕ συγκρούσθηκαν με τους ποικίλους και αδέσποτους «μπαχαλάκηδες» στο Σύνταγμα και αφού πέθανε ένας άνθρωπος που ανήκε στο ΚΚΕ, η κ. Αλέκα Παπαρήγα δεν «έριξε λάδι στη φωτιά» ούτε κήρυξε την επανάσταση. Αντιθέτως, φρόντισε να ηρεμήσει τα πνεύματα και να αποφύγει τα χειρότερα. Ισως, βεβαίως, αυτή να είναι και η μεγάλη διαφορά. Εχει ζήσει τα χειρότερα, ήταν εκεί όταν η χώρα ζούσε τραγικές στιγμές ή κατέρρεε.

Το ίδιο συνέβη στο Κοινοβούλιο τις προάλλες. Μέσα στον ορυμαγδό της ανοησίας, του φτηνού τηλεεντυπωσιασμού, της μισαλλοδοξίας και της καφρίλας, η κ. Παπαρήγα μίλησε πάλι με ηρεμία, νηφαλιότητα και χωρίς περιστροφές. Η ρητορεία της δεν αφηνιάζει ποτέ, δεν ξεπερνά τη λογική και την ανάλυσή της. Ολα έχουν μια αρχή, μέση και τέλος.

Μέσα στο κλίμα των ημερών, ίσως η κ. Παπαρήγα και το στυλ της να μην «πουλάνε»... Μια μερίδα του κόσμου θέλει ωμή «καφρίλα», αμάσητο μίσος και επιχειρήματα προϊστορικού πανεπιστημιακού αμφιθεάτρου. Η κ.Παπαρήγα ενδέχεται να αποχωρήσει από την ηγεσία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κάποια στιγμή το 2013. Εκείνη τη στιγμή θα χαθεί ένα ακόμη κομμάτι «σοφίας», εμπειρίας, όπως θέλετε πείτε το, που χρειάζεται πολύ αυτές τις ώρες. Δεν υπάρχουν πολλοί βετεράνοι και έμπειροι πολιτικοί πια στην «πιάτσα» που να μπορούν την κρίσιμη, ύστατη στιγμή να χτυπήσουν το καμπανάκι του κινδύνου. Και αυτό μόνο ζημιά μπορεί να κάνει τούτη την ώρα".

7 σχόλια:

  1. μπράβ,μπράβο.
    Θέλει η 5η φάλαγγα να κρυφτεί και τα αφεντικά της δεν την αφήνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμος

      Ουτε εγω κταλαβαινω τις..χαρες σου και με καλυψε απολυτα το πιο κατω σχολιο του φιλου @revoltanergosafragos!

      Διαγραφή
  2. @ ΑνώνυμοςΠαρ Νοε 16, 09:19:00 μ.μ. EET

    Συμφωνώ ότι ανήκεις στην 5η φάλαγγα που θέλει να κρυφτεί μα τ' αφεντικά σας δε σας αφήνουν...
    Ή αλλιώς, ισχύει και πιο προσωπικά για σένα εκείνο το γνωστό, θέλει η π...να να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει...
    Εκείνο που δεν καταλαβαίνω πεμπτοφαλαγγίτη Ανώνυμε, είναι πού οφείλεται η χαρά σου.
    Μήπως επειδή ανήκεις στο κομμάτι για το οποίο λέει ο λαός μας, "χαζό παιδί, χαρά γεμάτο";

    Τι είναι αυτό εντέλει που δεν καταλαβαίνεις; Τι;;;
    Πες το ευθέως αν έχεις κότσια, να σου απαντήσω.
    Άντε να σε βοηθήσω κιόλας.

    Ο Παπαχελάς, γνωστός για την εντελώς αντίθετη τοποθέτησή του απ' το ΚΚΕ, κάτι που άλλωστε δεν κρύβει, αναγνωρίζει στο πρόσωπο της Αλέκας Παπαρήγα μια περισσή πολιτική σοβαρότητα και ωριμότητα.

    Ξέρεις εσύ κανέναν εντός κι εκτός βουλής, πλην των φασιστοναζομορφωμάτων τής Χρυσής Αυγής, ν' αμφισβητεί την πολιτική σοβαρότητα και ωριμότητα της κομμουνίστριας Αλέκας Παπαρήγα;

    Ξέρεις κανέναν δημοσιογράφο, έστω και αντικομμουνιστή, ν' αμφισβητεί την πολιτική σοβαρότητα και ωριμότητα της Αλέκας Παπαρήγα;

    Ξέρεις κανέναν τηλεπαρουσιαστή, πλην Λαζόπουλου και Ραδιοαρβυλαίων που τάχα κάνουν σάτιρα, ν' αμφισβητεί την πολιτική σοβαρότητα και ωριμότητα της Αλέκας Παπαρήγα;

    Τι είναι αυτό που σε εξέπληξε στο άρθο τού Παπαχελά; Τι;;;
    Μπας νομίζεις ότι ξαφνικά υποστηρίζει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ;
    Δε νομίζω. Άλλωστε το διευκρινίζει ότι διαφωνεί τόσο με το ΚΚΕ, όσο και με το ΠΑΜΕ.
    Λοιπόν;
    Θα μας πεις γιατί κάνεις χαρούλες κύριε πεμπτοφαλαγγίτη;

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μας τα ειπες ολα και με το παραπανω!

      Να σαι καλα!

      Διαγραφή
  3. Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί αυτές τις τακτικές http://dimostanalias.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. dimos tanalias

      Eυχαριστουμε για το λινκ και ειναι σιγουρο οτι ειναι κι αλλοι που θα προσπαθησουν να το χρησιμοποιησουν εναντιον του ΚΚΕ! Βλεπεις απο..καλοθελητες αλλο τιποτα! :((

      Διαγραφή
  4. σίγουρα στιλιστικά η ΑΛΕΚΑ δεν το έχει.αυτό είναι και το μοναδικό που έχουν να πουν.όταν ακούς ένα λαό να λέει τέτοιες μπούρδες για επιχειρήματα καταλαβαίνεις και δικαιολογείς το σημείο που έχουμε φτάσει!αγαπητοί όπως λέει και ο πατέρας μου!παλιός κουμουνιστής με 73 χρόνια στο κόμμα από τα οποία τα 22 χρόνια φυλακές και εξορίες το κόμμα μας εκλογικά μπορεί να ηττήθηκε πολιτικά ποτέ!και αυτό γιατί ξέρουμε τι λέμε και ανθρώπους έχουμε!πολλοί θα ήθελαν να είχαν τις γνώσεις την παιδεία και το ήθος της Αλέκας.αντί λοιπόν να έχουν τα κότσια να αναγνωρίζουν τα προσόντα και τις δυνατότητες του ανθρώπου καταγίνονται με το τι φορά και πως είναι.εμείς κύριοι έχουμε γραμματέα δεν έχουμε γκομενίτσα της συμφοράς!και σε αυτό διαφέρουμε!φυσικά να σας φοβίζει ένα κοινοβούλιο χωρίς ΑΛΈΚΑ.αλλά να ξέρετε ότι το ΚΚΕ έχει άξιο κόσμο.εξάλλου στο ΚΚΕ όλοι παλεύουν για αξίες και ιδανικά όχι για προβολή και θέσεις.ο καθένας σύμφωνα με τις δυνάμεις του και όχι με τα κονέ του.ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια αν έχετε αργήσει λίγο.πάντως ποτέ δεν είναι αργά να ανοίξουμε μάτια και αυτιά!όσο ζούμε έχουμε την ευκαιρία να επανορθώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...