15 Νοε 2012

ΙΣΡΑΗΛ: Δολοφονικές προκλήσεις στη Γάζα!

Ανεβαίνει κατακόρυφα το θερμόμετρο στη Λωρίδα της Γάζας και συνολικά στα παλαιστινιακά εδάφη μετά από τη χθεσινή δολοφονία του διοικητή του στρατιωτικού σκέλους της «Χαμάς», των Ταξιαρχιών Ιζεντίν αλ Κασάμ. O 56χρονος Αχμαντ Σαΐντ Κχαλίλ αλ Τζαμπάρι δολοφονήθηκε όταν το αυτοκίνητο που επέβαινε, μαζί με άλλα στελέχη της οργάνωσης, επλήγη από ισραηλινό αεροσκάφος ενώ μετακινούνταν μέσα στην πόλη της Γάζας.  

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, υπάρχουν άλλοι έξι νεκροί και 25 τραυματίες από την επίθεση, των οποίων τα ονόματα και οι ιδιότητες δεν είχαν γνωστοποιηθεί μέχρι την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές.

ΓΑΖΑ:  Υπαρχουν λογια για τετοιες εικονες;

Η ισραηλινή αεροπορία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, πραγματοποίησε τουλάχιστον 20 πλήγματα στο πλαίσιο της συντονισμένης αυτής επιχείρησης με «βασικό στόχο, όπως ειπώθηκε, εγκαταστάσεις εκτόξευσης ρουκετών». Ο Τζαμπάρι χαρακτηρίστηκε, από τις υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας, ως ο «εγκέφαλος» δεκάδων επιθέσεων κατά ισραηλινών στόχων.

Ο Ισραηλινός υποστράτηγος Γιοάβ Μορντεχάι προειδοποίησε ότι «υπάρχει σχέδιο και χερσαίας επέμβασης στην περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο». Η δολοφονία του Τζαμπάρι έρχεται μία μέρα μετά τις διαρροές από ανώτατα ισραηλινά πολιτικά και στρατιωτικά κλιμάκια περί σκέψεων για επαναφορά της τακτικής των δολοφονιών ακριβείας στελεχών παλαιστινιακών οργανώσεων. Εκπρόσωπος της «Χαμάς» απείλησε το Ισραήλ ότι «θα μετανιώσει πικρά για τη δολοφονία Τζαμπάρι» και ότι «άνοιξε τις πύλες της κόλασης». Εκ μέρους της Π. Αρχής, ο Σάεμπ Ερακάτ καταδίκασε τη δολοφονία και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «φέρει πλήρως την ευθύνη για τις συνέπειες της πράξης του» και εκτίμησε ότι «το Ισραήλ ετοιμάζει ολομέτωπη επίθεση στη Γάζα» ενώ ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως ο Αραβικός Σύνδεσμος, ο οποίος αναμένεται άμεσα να συνεδριάσει για να εξετάσει την «επικίνδυνη εξέλιξη». 

Η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι «παρακολουθεί με προσοχή» τις εξελίξεις, το Λονδίνο ζήτησε αυτοσυγκράτηση, και το πολιτικό κόμμα των ισλαμιστών «Αδελφών Μουσουλμάνων» στην Αίγυπτο -αδελφή οργάνωση της «Χαμάς»- προειδοποίησε ότι «δε θα ανεχτεί άλλες επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων» ενώ σε ανάκληση του Αιγύπτιου πρέσβη από το Ισραήλ προχώρησε η αιγυπτιακή ηγεσία. Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, συνέστησε αυτοσυγκράτηση. Ενώ και ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σ. Λαβρόφ, ζήτησε να τερματιστεί η βία στη Γάζα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στο εξαιρετικά εκρηκτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και στη Δ. Οχθη, καθώς η ισραηλινή ηγεσία απειλεί «με ανατροπή του Προέδρου Αμπάς και εξάρθρωση (!) της Παλαιστινιακής Αρχής» στην περίπτωση που πετύχει η παλαιστινιακή καμπάνια για αναγνώριση της Παλαιστίνης ως «κράτους - παρατηρητή» από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα, μαζί με άλλες συλλογικότητες, καλεί σε συγκέντρωση στην ισραηλινή Πρεσβεία την Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012 στις 5μμ.

4 σχόλια:

  1. Γεια σου Elva

    Το να κρατάς στην αγκαλιά το νεκρό παιδί σου... δεν περιγράφετε..πρέπει να είναι ο απόλυτος πόνος. Τα παιδιά είναι εδώ για να θάψουν κάποια στιγμή τους γονείς τους, όχι το αντίθετο.
    Και όταν σου το σκοτώνουν..σκοτώνουν και τον άνθρωπο μέσα σου και σκοτώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλη Ντινα

      Δεν υπαρχουν λογια μπροστα σε τετοιες εικονες οπου γονεις χανουν μικρα παιδια. Τα παιδια συμβολιζουν την ελπιδα, το μελλον! Μαζι με τη χωρα τους οι ανθρωποι αυτοι χανουν και την ελπιδα και αυτο ειναι το χειροτερο απ ολα οσα μπορει κανεις να αντεξει.. Οπως λες οταν πεθανει ο ανθρωπος μεσα σου δεν εχεις πια τιποτα να χασεις, αφου τα εχεις ηδη χασει ολα!
      Χαρις στις επικινδυνες ιμπεριαλιστικες πολιτικες που μας εχουν μπλεξει οι κυβερνησεις αυτες, γιναμε προσφατα και ..συμμαχοι του Ισραηλ, αδιαφορωντας για το καθημερινο δραμα της Παλαιστινης! Αλλος ενας λογος να ντρεπομαστε για τη χωρα μας που συναινει στους θανατους αμαχων!

      Διαγραφή
  2. Παλαιστινιακό ποίημα


    Λόγος στην αγορά της ανεργίας

    Ίσως να στερηθώ και το ψωμί μου.
    Ίσως δουλέψω σκουπιδιάρης, πετροκόπος και χαμάλης.
    Ίσως να σωριαστώ γυμνός και πεινασμένος εχθρέ του ήλιου αλλά δεν παζαρεύω
    κι ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου θ' αντιστέκομαι!

    Ίσως αρπάξεις απ' τη γη μου και την τελευταία σπιθαμή.
    Ίσως ταΐσεις στις φυλακές τη νιότη μου
    Ίσως μου κλέψεις την κληρονομιά του παππού μου- πιθάρια, έπιπλα και σκεύη-.
    Ίσως καθίσεις παν' απ' το χωριό μας σαν εφιάλτης τρόμου εχθρέ του ήλιου αλλά δεν παζαρεύω
    κι ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου θα αντιστέκομαι!

    Ίσως από τις νύχτες μου να σβήσεις κάθε φως.
    Ίσως να στερηθώ της μάνας το φιλί.v Ίσως κι ένα παιδί να βρίσει το λαό μου, τον πατέρα μου.
    Ίσως να κλέψεις μια στιγμή απροσεξίας από τον φύλακα των πόνων μου.
    Ίσως πλαστογραφήσει την Ιστορία μου ένας δειλός, μυθομανής, θρησκόληπτος.v Ίσως στερήσεις στα παιδιά μου καινούριο ρούχο στη γιορτή.
    Ίσως με δανεισμένο πρόσωπο τους φίλους μου πλανέψεις.
    Ίσως υψώσεις γύρω μου τειχιά...τειχιά...τειχιά...
    Ίσως τις μέρες μου καρφώσεις στο σταυρό του εξευτελισμού εχθρέ του ήλιου αλλά δεν παζαρεύω
    κι ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου θ' αντιστέκομαι!

    Εχθρέ του ήλιου
    στο λιμάνι στολίσματα, χαιρετισμοί, φωνές χαράς και αχολόι
    και τα πολεμικά τραγούδια μας φλογίζουν τα λαρύγγια
    κι ένα πανί μες στον ορίζοντα που προκαλεί τον άνεμο
    και τη φουρτούνα
    και ξεπερνάει τον κίνδυνο
    είναι του Οδυσσέα που επιστρέφει
    απ' του χαμού τη θάλασσα
    επιστροφή του ήλιου, του ξενιτεμένου και όρκο βάνω στα μάτια τους
    δεν παζαρεύω
    κι ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου
    θ' αντιστέκομαι... θ' αντιστέκομαι... θ' αντιστέκομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ

    Πανεμορφο ποιημα για ενα ηρωικο λαο που του αξιζει καλυτερη μοιρα απο τη συστηματικη γενοκτονια που καθημερινα επιχειρουν οι ισχυροι του κοσμου και οι συμμαχοι τους! Ντρεπομαι που οι κυβερνωντες εχουν αλυσοδεσει και τον Ελληνικο λαο στο ιμπεριαλιστικο αρμα των μεγαλων συμφεροντων και μας τραβουν κι εμας στον ολεθρο με τις δολοφονικες επιχειρησεις τους εναντια σε αλλους λαους!
    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...