11 Νοε 2012

Να τους κοπεί το χέρι λέμε!



Ο Ουαλίντ, είναι εδώ και δυο χρόνια στην Ελλάδα, μετανάστης από την Αίγυπτο, χωρίς άδεια παραμονής. Εδώ και ενάμιση χρόνο δουλεύει στο φούρνο κάποιου Γιώργου Σγούρδου στη Σαλαμίνα, τους τελευταίους μήνες χωρίς να πληρώνεται.  Ο Σγούρδος έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Αμπελακίων με δημοτικό συνδυασμό που υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο γιος του έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Το ξημέρωμα του Σαββάτου, μετά το τέλος της βάρδιας, ο εργάτης ζήτησε να σχολάσει, ο Σγούρδος αρνήθηκε και του ζήτησε να σφουγγαρίσει το μαγαζί.
 Οπως καταγγέλλεται, ο Σγούρδος κι ο γιός του γνώριζαν ότι ο Αιγύπτιος είχε πάνω του χρήματα, που του εμπιστεύονταν οι συμπατριώτες του για να τα στείλει στην Αίγυπτο, και σκοπός τους ήταν η ληστεία. Αφού τον χαστούκισαν και τον έδεσαν, μαζί με έναν τρίτο τον μετέφεραν με το βαν του φούρνου σε στάβλο στο εξοχικό του δράστη. Εκεί τον αλυσόδεσαν σε έναν πάσσαλο, τον βασάνισαν, τον γύμνωσαν και τον απείλησαν. Συνολικά του έκλεψαν 12.000 ευρώ, από τα οποία τώρα έχουν επιστρέψει περίπου 9.000.

Όπως καταγγέλει ο Αιγύπτιος μετανάστης, τις μαρτυρίες του οποίου  κατέγραψε και μεταφέρει η Ραμπάπ Χάσαν, εκπρόσωπος της αιγυπτιακής κοινότητας και διερμηνέας, οι δράστες του έλεγαν «Σε έχω δέσει όπως δένουν τις καμήλες στην Αίγυπτο», «Είναι η τελευταία σου μέρα, θα σε θάψω εκεί που είσαι». Κατά τη διάρκεια των βασανισμών, που διήρκεσαν ώς τα χαράματα της Κυριακής έπιναν, έτρωγαν κι άλλαζαν βάρδιες, ενώ σε κάποια στιγμή συμμετείχε τέταρτο άτομο. Οταν για λίγο αφέθηκε μόνος, ο Αιγύπτιος κατάφερε να δραπετεύσει και σύρθηκε αλυσοδεμένος μέχρι το σημείο που βρέθηκε από κατοίκους το πρωί της Κυριακής.  Στο σημείο κατέφτασαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, Αστυνομία και Πυροσβεστική, για να να κόψει τη χοντρή αλυσίδα προτού τον μεταφέρουν με φορείο στο νοσοκομείο. Μετά τις πρώτες βοήθειες οδηγήθηκε στα κρατητήρια (!!!) του Α.Τ. Σαλαμίνας και κατόπιν της Πέτρου Ράλλη. Αργά χτες το βράδυ, αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από επανειλημμένα διαβήματα. Οπως δήλωσε η δικηγόρος του, Σταυρούλα Κοκκλιώτη, «είναι τραγικό ένα θύμα βασανισμού να κρατείται, μάλιστα υπό τέτοιες συνθήκες. Είναι σε άσχημη κατάσταση, ένας άνθρωπος μόλις 40 κιλά, πολύ τρομαγμένος. Καταβάλλονται προσπάθειες να του δοθεί μια προσωρινή άδεια παραμονής ώστε να μπορέσει να καταθέσει ενάντια στους θύτες του»

Φερόμενοι ως πρωταγωνιστές της βάρβαρης κακοποίησης συνελήφθησαν ο Σγούρδος, ο γιος του και ένας φίλος τους αλβανικής καταγωγής, ενώ αναζητείται ο τέταρτος συνεργός. Χτες επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι (!!!) ο Σγούρδος και ο γιος του με εισήγηση του ανακριτή.

(πηγή: χιώτικη σφίγγα)
*********************************************

Καταρχήν λοιπόν, γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο Σγούρδος κι ο γιός του; Επειδή το θύμα είναι μετανάστης; Επειδή δεν έχει άδεια παραμονής και θεωρείται γι’ αυτό κατώτερης ανθρώπινης βαθμίδας: Επειδή δεν είναι “λευκός”, επειδή δεν είναι “Έλληνας” σαν το Σγούρδο; Επειδή το θύμα ήταν ο εργάτης κι ο θύτης το αφεντικό; Ή μήπως θεωρήθηκε ότι ο Σγούρδος κι η παρέα του “δεν θα προβούν σε τέλεση νέων εγκλημάτων”;

Πρόκειται απλά για μια ακόμη περίπτωση, όπου η “δικαιοσύνη” εμφανίζεται “ανεκτική” στον ρατσισμό και στο ειδεχθές πρόσωπό του, με μια “ανεκτικότητα” που συνιστά στην πραγματικότητα υπόθαλψη της ρατσιστικής βίας, υποταγή της “δικαιοσύνης” στη ρατσιστική εγκληματικότητα, μετατροπή της σε μηχανισμό κάλυψης της ρατσιστικής – φασιστικής εγκληματικής δραστηριότητας.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά: “Ένας 28χρονος σακατεμένος με διαλυμένο πρόσωπο είναι ο απολογισμός της εγκληματικής, ρατσιστικής επίθεσης που εξαπέλυσε ομάδα φασιστοειδών στην περιοχή Ικόνιο του Περάματος, χτες στις 3 περίπου τα ξημερώματα, όταν εισέβαλε με λοστούς, ρόπαλα και σίδερα μέσα στο σπίτι 4 Αιγυπτίων, από τους οποίους οι τρεις είναι αδέρφια. (…)  Σύμφωνα με συγκεκριμένες καταγγελίες και μαρτυρίες, κάποιοι φορούσαν μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά «Χρυσή Αυγή», ενώ σε άλλους αναγραφόταν η φράση «Ομάδα κρούσης»…” Ενώ δυο μέρες μετά: “Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χτες μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Πειραιά οι 5 από τους 6 δράστες της δολοφονικής, ρατσιστικής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Πέραμα, σε βάρος τεσσάρων Αιγυπτίων με το σοβαρό τραυματισμό του ενός. Στους πέντε τους επεβλήθη η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η παρουσία τους δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και η καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ. Η γυναίκα – ανήλικη που είχε συλληφθεί αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους…”(!!!)

Πρόκειται λοιπόν για κάλυψη και η επανάληψή της  την καθιστά συστηματική.

Ας προστεθεί εδώ κι η πολιτική κάλυψη που παρείχε ο Δένδιας στους βασανιστές αστυνομικούς της ΓΑΔΑ απειλώντας με μήνυση για τις δημοσιογραφικές καταγγελίες των βασανιστηρίων που υπέστησαν αντιφασίστες διαδηλωτές, ας προστεθεί επίσης η καραμέλα για τα δυο “άκρα” που πιπιλάνε οι Σαμαράδες, οι Χρυσοχοΐδηδες, οι Αλαφούζοι και οι λοιποί εκπρόσωποι της αστικής ολιγαρχίας, ώστε να συμπληρωθεί ο κύκλος της ηθικής και πολιτικής ευθύνης  για την αποχαλινωμένη εξαχρείωση των διάφορων φασιστικών συμμοριών μέσα κι έξω από τους κρατικούς μηχανισμούς και του χρυσαυγίτικου ναζιστικού – φασιστικού εκτρώματος.

Στο έδαφος αυτής της εξαχρείωσης, της αποχαλίνωσής της με την ιδεολογική και πολιτική κάλυψη και προστασία που της παρέχουν η κυβέρνηση, η “δικαιοσύνη” και τα διάφορα εκδοτικά συγκροτήματα, είναι που εμφανίζεται ο κάθε Σγούρδος, τώρα στη Σαλαμίνα, πριν λίγο καιρό στη Νέα Μανωλάδα, κλπ κλπ. Ας βγει λοιπόν τώρα ξανά κάποιος γελοίος από αυτούς τους δυνάστες της ζωής του λαού που προχθες έσκαψαν ακόμα μεγαλύτερο λάκο για να τον θάψουν, κι ας εξομοιώσει τη φασιστική – ρατσιστική βία με τους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους στην επιβίωση, ας ξαναπαίξει την κασέτα που έχει στο λαρύγγι του για τα “άκρα” , για την “αυτοδικία”, για το “ό,τι να ‘ναι” φτάνει μ’ αυτό να συμβάλλει στην “αποποινικοποίηση” του φασισμού και στην “ποινικοποίηση” της λαϊκής πάλης εναντια στην εξουσία της πλουτοκρατίας…

***

…Μόνο που όλα αυτά είναι γνωστά. Με τον έναν τρόπο ή με τον άλλο τα γνωρίζουν όλοι. Ας κοιτάξουν λοιπόν, αυτοί, να πάρουν τις ευθύνες τους και να σφίξουνε τις αλυσίδες στα μαντρόσκυλά τους,  μήπως και μειώσουν έστω και λίγο την αηδία την ανάμικτη με τον οίκτο για την κατάντια τους, την γενική αποστροφή που μας προκαλεί η ο λόγος κι η παρουσία τους, μήπως και καταφέρουν να αποφύγουν την  αποκλειστική ευθύνη που φέρουν και που θα φέρουν από τις αντικειμενικές κι αναπόδραστες συνέπειες του γεγονότος ότι κανείς δεν ειναι διατεθειμένος να συμβιώνει και να ανέχεται την παρουσία των “Σγούρδων” κι όσων τους παρέχουν “άσυλο”, ιδεολογική κάλυψη και πολιτική προστασία.

Η αυτόματη παροχή άδειας παραμονής στα θύματα της ρατσιστικής βίας θα ήταν ένα πρώτο βήμα (μια που δεν είναι ρεαλιστική και η ταυτόχρονη αυτόματη αφαίρεση της ιθαγένειας των δραστών της ρατσιστικής εγκληματικής βίας), αλλά ποιό αλήθεια το νόημα ν’ απευθύνει κανείς “προτάσεις” σ’ αυτούς που έχουν διαλέξει μεριά για να σώσουν και ν’ αυγατίσουν τα λεφτουδάκια τους, τα δικά τους και των αφεντικών τους; Να κοπεί το χέρι που σηκώνεται ενάντια σ΄εργάτη και σε αγωνιστή, Έλληνα ή μετανάστη, ενάντια σ’ οποιονδήποτε μόνο και μόνο γιατί είναι ξένος κι όχι “Έληνας” σαν κι αυτούς που με την εμφάνισή τους στο προκήνιο δικαιώσανε μετά από 68 χρόνια και διαλύσανε κάθε σκεπτικισμό ακόμα και για τις “υπερβολές” του Μελιγαλά.

4 σχόλια:

  1. Elva

    Είναι δικοί τους ΟΛΟΙ !
    Φασιστική οικογένεια ντυμένη με δημοκρατικό μανδύα. Μόνο που τώρα κουρελιάστηκε
    και φαίνεται το αποκρουστικό γεμάτο απόστημα
    σώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντίνα,ντρέπομαι γι αυτούς που θέλους να λέγονται;;;;Ελληνες;;;;!! Τί είναι αυτά; Φασίστες είναι,που είναι το σκληρό μαστίγιο του Καπιταλισμού,όταν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα απέναντι στο λαό!!!

      Διαγραφή
  2. Ντινα

    Φυσικα, ποιων αλλων ειναι;
    Αλλα εχουν ενα προβλημα, σιγα σιγα αποκαλυπτονται και για οσους δεν ειχαν ..καταλαβει τι μερος του λογου ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τους αποκαλύπτουμε έναν-έναν δημόσια.
    Στη γειτονιά, στη δουλειά, στο σχολειό και τις σχολές, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εκεί πια... τη βρωμοδουλειά έχουν αναλάβει οι φασίστοναζίδες κ@λόγεροι που εκτελούν την εξής ...διαταγή:

    Στέκουν στην στάση. Μόλις δουν λεωφορείο σχετικά γεμάτο ή αρκετά γεμάτο να περνά, μπαίνουν μέσα. Αν είναι ψιλοάδειο δεν το προτιμούν...

    Βρίσκουν ή κατασκευάζουν αφορμή, ν' ανοίξουν πολιτική κουβέντα.
    Κι αρχίζουν την ολόμαυρη προπαγάνδα...

    Αν βρεθεί κάποιος να τους αποκαλύψει ότι είναι γεροχρυσαύγουλα, κατεβαίνουν αμέσως και περιμένουν το επόμενο λεωφορείο...
    Συχνά δε, βρίζουν χυδαία αυτόν που τους αποκάλυψε. Ιδιαίτερη προτίμηση στις βρισιές δείχνουν στις γυναίκες. Τις εξευτελίζουν, αλλά αυτές δε μασάνε! Τους αντιμετωπίζουν παλικαρίσια! Και η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών τις στηρίζει.

    Αν όχι, οι φασιστοναζίδες κ@λόγεροι παραμένουν ακόμη και ως το τέρμα. Μετά, ξαναεπιβιβάζονται σε κάποιο λεωφορείο, τής ίδιας ή όχι γραμμής, για να πάνε στη βάση τους ή αλλού...
    Εκ των πραγμάτων, άλλοι είναι οι επιβάτες, οπότε συνεχίζουν την ολόμαυρη προπαγάνδα τους...

    ΠΡΟΣΟΧΗ:
    Ποτέ δε φανερώνονται αυτοί οι ως φασιστοναζίδες. Το παραδέχονται μόνο όταν κάποιος τούς βγάλει τη μαύρη κουκούλα και φανεί η αποκρουστική φάτσα τους...

    (Έξοδα για την καθημερινή φασιστοεξόρμησή τους δεν έχουν. Διαθέτουν όλοι κάρτα απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία και τρόλεϊ. Κι εφόσον είναι όλοι του άνω των 65 και συνταξιούχοι, πληρώνουν για την κάρτα τα μισά λεφτά. 10 ευρώ το μήνα. Αυτή η κάρτα όμως δεν ισχύει για το μετρό και τον ηλεκτρικό. Γι' αυτό στην Αθήνα τους συναντάμε συνήθως σε λεωφορεία και τρόλεϊ).

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...