1 Ιουλ 2013

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Να διαγραφούν τα Στελέχη της Εκπαίδευσης από τις ΕΛΜΕ και τα Σωματεία

Πρόταση για να διαγραφούν από τα Σωματεία και τις ΕΛΜΕ, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι, κατέθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.
 
Η πρόταση του ΠΑΜΕ αναφέρει:
 
«Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι αποτελούν κυβερνητικά, κρατικά στελέχη, με αποστολή την προώθηση της βάρβαρης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
 
Είναι τα στελέχη που προωθούν την αξιολόγηση, τις συμπτύξεις τμημάτων, τις συγχωνεύσεις των σχολείων, τα νέα αναλυτικά προγράμματα, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα στελέχη που επιβάλλουν πειθαρχικές ποινές, που οδηγούν σε αργία, διαθεσιμότητα και σε απολύσεις τους εκπαιδευτικούς.
 
Ο ρόλος τους είναι απαραίτητος για την προώθηση ενός σχολείου που θα λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια.
 
Το σχολείο αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το σχολείο των λαϊκών αναγκών που οραματίζεται και παλεύει ο λαός μας.
 
Τα στελέχη αυτά σύμφωνα και με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις αρμοδιότητες τους. Είναι εξ’ αντικειμένου απέναντι στα συμφέροντα των εκπαιδευτικών.
 
Μέχρι τώρα, τα στελέχη αυτά ήταν μέλη των σωματείων. Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους σκοπούς και την αποστολή ενός σωματείου, αλλοιώνει το χαρακτήρα του.
 
Δεν μπορεί στο ίδιο σωματείο να είναι μέλος και ο εργαζόμενος και ο εκπρόσωπος του εργοδότη. Ή θα ανήκει σε εργοδοτική ένωση ή σε ένωση εργαζομένων.
 
Και εργοδότης του εκπαιδευτικού είναι το αστικό κράτος, το οποίο εκπροσωπούν τα στελέχη εκπαίδευσης που εκείνο διορίζει.
 
Άλλωστε πολλά από τα παραπάνω στελέχη έχουν περάσει στην ίδρυση ενώσεων ή σωματείων (π.χ. Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων).
 
Έτσι λοιπόν και επειδή ακριβώς τα στελέχη αυτά αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις των σωματείων καλούμε το συνέδριο της ΟΛΜΕ να αποφασίσει: ότι οι Περιφερειακοί Διευθυντές, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι στο εξής δεν μπορεί να είναι μέλη των σωματείων και ως εκ τούτου άμεσα πρέπει να διαγραφούν».
 

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει τέτοια πρόταση αλήθεια; Αν αυτό δεν είναι πλήρη αποξένωση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ από τη κοινωνία τι είναι; Υπέροχοι άνθρωποι διευθυντές σχολείων προσπαθούν να στηρίξουν σχολείο και μαθητές. Δηλαδή να παραιτηθούν κι αυτοί που αποτελούν χαραμάδες ελπίδας και να μπουν άνθρωποι εντελώς κυβερνητικοί; Πως δηλαδή ισοπεδώνετε όλους χαρακτηρίζοντάς τους ότι είναι κυβερνητικά στελέχη; Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών αποτελείται από ανθρώπους που δουλεύουν ή από καθ'εδρας του συνδικαλιστή τα λένε αυτά;
    Μιλάω με διευθυντές σχολείων και είναι έξαλλοι με την πολιτική της κυβέρνησης και προσπαθούν να σώσουν τη κατάσταση και σεις τους ζητάτε να παραιτηθούν; Τι να πω..ου γαρ ερχεται μόνον η φτώχεια των εκλογικών ποσοστών, ακολοθεί και χειρότερο η παντελής ιδεολογική φτώχεια. Κρίμα!

    Εκπιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκπαιδευτικός: Φίλε μου, τι δεν κατάλαβες από το κείμενο που διάβασες ;

    Ποιος λέει ότι η ... κοινωνία αποτελείται από πέντε δέκα εγκάθετους της κυβέρνησης ως Σύμβουλοι ή ως Περιφερειακοί Διευθυντές ;

    Φίλε μου, η Κοινωνία αποτελείται από ΕΣΑΣ τους απλούς εκπαιδευτικούς που πασχίζεται νύχτα μέρα να μάθετε τα παιδιά μας γράμματα για να γίνουν χρήσιμοι πολίτες !

    Ποιος τους κάνει διευθυντές ; Η κοινότητα του σχολείου ή ο κάθε υπουργός;
    Ποιανού τα συμφέροντα διακονίζουν ; Του σχολείο ή του υπουργού του ;
    Ε ;

    Κατά τη γνώμη μου, όλοι αυτοί είναι είτε το θέλουν είτε όχι ΟΡΓΑΝΑ της εκάστοτε κυβέρνησης !
    Ποιος από δαύτους θα πατήσει πόδι κατά το κοινώς λεγόμενο και δεν θα πάρει ... πόδι αμέσως ;
    Θα τον αφήσουν στη θέση του ;
    Δεν νομίζω ...
    Όλοι πήγαμε σχολείο, πήγαν τα παιδιά μας, έχουμε φίλους εκπαιδευτικούς και ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται.
    Ας μην εθελοτυφλούμε !

    Φίλε μου το κρίμα είναι ότι υπάρχουν ΑΚΟΜΑ άνθρωποι που στηρίζουν έστω και εμμέσως όπως κάνεις εσύ τον εργοδοτικό συνδικαλισμό !
    Τον συνδικαλισμό της καρέκλας, της θεσούλας, ίσως και των αμοιβών που προέρχονται από αυτές !

    Αυτό ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι κρίμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...