1 Φεβ 2014

Marx, Tito και Engels στη ..Κόλαση!


Ο Τιto, ο Marx και  ο Engels απεικονιζονται σε μια θαλασσα φωτιας μαζι με διαβολικα κτηνη! 

Αρθρο του ΒΒC, βρηκε ευκαιρια και παλι να στηλιτευσει τα...«κακως κειμενα», με ..εντεχνο τροπο φυσικα, γραφοντας για μια εκκλησία στο Μαυροβούνιο που έχει προκαλέσει διαμάχες, εξ αιτιας μια τοιχογραφίας που απεικονίζει τον γιουγκοσλαβο κομμουνιστη ηγέτη Josip Broz Tito στις..φωτιές της..κόλασης μαζι με τον Karl Marx και τον Friedrich Engels.
 
Ο Tito με το καπελλο διπλα σε Marx και Engels


Ο νεόκτιστος Ναος της Αναστάσεως στην πρωτεύουσα Podgorica, γραφει το ΒΒC, έχει ήδη αποτελέσει αντικείμενο κριτικής για τις τοιχογραφιες του. Οι επικριτές λένε ότι η εκκλησία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην πολιτική.

Έργα φιλοσοφων οπως του Μαρξ και του Ένγκελς ήταν υποχρεωτικα αναγνωσματα όταν το Μαυροβούνιο ήταν τμήμα της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας, συμφωνα με το αρθρο.

Ένας εκκλησιαστικός ηγέτης, που θελει να ονομάζεται μονο με το μικρο του ονομα, Dragan, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse ότι ο Μαρξ , ο Ένγκελς και ο Τίτο «προσωποποιούν το κομμουνιστικο κακό στα Βαλκάνια» και οτι στον καλλιτέχνη θα πρέπει να «επιτραπεί η ελευθερία να βλεπει τα πράγματα όπως θέλει».  (Αλλοιμονο, ειδικα οταν ...συμφωνει με τη «γραμμη» που πλασαρεται στις περισσοτερες χωρες της ΕΕ, προσθετουμε εμεις!)

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να κρίνουμε, στο όνομα της Εκκλησίας , ποιος ανήκει στην κόλαση ή τον ουρανό." Ο ζωγράφος της τοιχογραφίας (οπως αναμενοταν) παραμένει ανώνυμος.

Οι επισκέπτες στην εκκλησία, συνεχιζει το αρθρο, ειχαν διαφορετικες αποψεις για το αν θα πρέπει να παραμείνει η τοιχογραφία, ή οχι.
 
Ο Ναος της Αναστάσεως, Podgorica
«Η Εκκλησία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στον καθημερινό κόσμο και να καθορίσει ποιος αξίζει μια θέση στην κόλαση, ή τον ουρανό» , είπε ο δικηγόρος Ράντε Στάνκοβιτς (και τον..ευχαριστουμε για την πραγματικα ...ευφυη αυτη δηλωση του!)

Αλλά ένας άλλος επισκέπτης, που θελει να ονομάζεται μονο ως Milos, (και θα μπορουσε ισως και να ειναι ενα ...φανταστικο προσωπο λεμε εμεις!)  δήλωσε οτι «ο κομμουνισμός είχε προκαλέσει πολλες συμφορες». «Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν στο όνομα της ιδεολογίας που προωθείται από τον Μαρξ , Ένγκελς και τους οπαδούς τους», είπε.

Η εκκλησία αυτη ομως δεν είναι το μόνο θρησκευτικό κτίριο στο Μαυροβούνιο που απεικονίζει στοιχεία από την ιστορία του 20ου αιώνα στους τοίχους του. Ένα μοναστήρι στο Ostrog δείχνει τον Χίτλερ , τον Λένιν και τον Τίτο μαζί με τον Ιούδα, ο οποίος πρόδωσε τον Ιησού».


Ερωτηση δικη μας: Ποιον σκοπο πραγματικα εξυπηρετουν τετοια αρθρα;

1 σχόλιο:

  1. Εγώ πάντως, βλέπω στην τοιχογραφία και μια ... αρμαθιά παπάδες, να τους τρώει ένας ... κομμουνιστής καρχαρίας !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...