2 Ιουλ 2011

Και ξαφνικά ... μας τελείωσαν τα επεισόδια.

Είναι αξιοθαύμαστο το πόσο καλά παίζουν το παιχνίδι τους οι αστοί
48ωρη απεργία, 48 ώρες επεισόδια ...
35 μέρες αγανακτισμένοι, 0 ώρες επεισόδια ...

Γιατί τα επεισόδια και οι κουκουλοφόροι εμφανίζονται μονάχα όταν έχουμε απεργιακές κινητοποιήσεις ? Άραγε, τα επεισόδια ενορχηστρώνονται απο τους οργανωμένους απεργούς όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί στο παρελθόν πολύ απο τους δημοσιογράφους των αστικών MME,  ή μήπως τα επεισόδια ενορχηστρώνονται απο τα κυρίαρχα κοινωνικά τμήματα, τα οποία φοβούνται και ενοχλούνται, απο τους οργανωμένους απεργούς !!!

Η κατάσταση είναι απλή και αρκεί κάποιος με ψυχραιμία να αξιολογήσει καταστάσεις και γεγονότα. Οι αστοί και το πολιτικό τους προσωπικό, γνωρίζουν πολύ καλά, πως σε ένα οργανωμένο ταξικό εργατικό μέτωπο, τα διάφορα είδη προβοκατόρων και ασφαλιτών, δεν μπορούν να παρεισφρύσουν εύκολα ώστε να προβοκάρουν ή να σπείρουν την αστική προπαγάνδα τους. Και αυτό συμβαίνει, και επειδή ο οργανωμένος εργαζόμενος είναι ταξικά συνειδητοποιημένος και δεν τρώει εύκολα κουτόχορτο ώστε να επηρρεαστεί απο διασπαστικές ή αντικινηματικές ρητορείες, αλλά και επειδή οι προκλήσεις και οι προβοκάτσιες απομονώνονται γρήγορα από την περιφρούρηση, με τους συντελεστές τους να παραδίδονται είτε στο κοινό, είτε στον εργοδότη τους στην ΓΑΔΑ, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στις πορείες του ΠΑΜΕ.


Επειδή όμως το σύστημα λειτουργεί απέναντι στους κομμουνιστές και στο εργατικό κίνημα, μόνο με σπέκουλες, προβοκάτσιες και ψέμματα, καθώς διαφορετικά, με ειλικρίνεια και επιχειρήματα δηλαδή, δεν μπορεί καν να σταθεί,  πρέπει με κάποιον απο τους παραπάνω τρόπους να ανακοπεί η αυξανόμενη επιρροή του κινήματος στον εργαζόμενο λαό, που έχει διάθεση να απεργήσει και να βγει στους δρόμους. Και αφού δεν γίνεται στο εσωτερικό του, η προβοκάτσια πρέπει να στηθεί εκτός των οργανωμένων μπλοκ, είτε μέσω μασκοφόρων ασφαλιτών που δημιουργούν επεισόδια με τα ΜΑΤ και ξεσηκώνουν με αυτόν τον τρόπο και απλό κόσμο, είτε μέσω ταχα μου αγανακτισμένων που βρίζουν και διώχνουν όποιον δεν τους αρέσει ... ξεσηκώνοντας ξανά πολιτικά ανώριμους ή αρνητικά προκατειλημμένους απέναντι στο ΠΑΜΕ, να κάνουν το ίδιο.

Δυστυχώς από την άλλη, η πλατεία Συντάγματος και οι "Αγανακτισμένοι" (όπως εξάλλου και οι απεργιακές συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ) είναι στην ουσία ένα ξέφραγο αμπέλι. Ένα ξέφραγο αμπέλι όλων των αποχρώσεων, ανοιχτό σε κάθε είδους αστικής, ενδοσυστημικής και ρεφορμιστικής προπαγάνδας. Όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαίνει, όποιος θέλει το παίζει ακομμάτιστος και αγανακτισμένος, όποιος θέλει κατεβάζει ψηφίσματα και περνάει αποφάσεις ... Λογικό λοιπόν να μην υπάρχουν επεισόδια (ακόμα) στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων, σε όσες δηλαδή δεν τοποθετούνται χρονικά εντός των πλαισίων της Γενικής Απεργίας, αφού η προπαγάνδα εισέρχεται προς το παρόν, χωρίς κανένα εμπόδιο ! Μόνο εαν χάσουν τον έλεγχο της προπαγάνδας, θα προπαθήσουν να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις με την βία.

Και δεν μιλάμε μόνο για τις πορείες, όπου υπάρχουν και κάμερες, ή φωτογραφικές μηχανές. Αλλά και για τους χώρους όπου χτυπά η καρδιά του συστήματος, εκεί που οι εργαζόμενοι παράγουν την υπεραξία την οποία κλέβουν οι αστοί. Εκεί όπου τα σωματεία είτε είναι ανύπαρκτα, είτε ξεπουλημένα, ο εργοδοτικός τραμπουκισμός περνάει άνετα, χωρίς καμία φασαρία, καθώς δεν υπάρχει καμία αντίσταση. Εκεί που όμως τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, πατάνε πόδι, η εργοδοσία δεν μπορεί να επιβληθεί με τον ίδιον τρόπο και καταφεύγει σε πλάγιες, ασφαλίτικες μεθόδους, ώστε να σπάσει τις απεργίες ή να εισάγει τους εργαζόμενους στην επιχείρηση μέσω άλλων οδών !

Παλιότερα έστελναν τραμπούκους και μαφιόζους να ξυλοφορτώνουν και να δολοφονούν τους συνδικαλιστές ... σήμερα είναι πιο δημοκράτες .... απλά στέλνουν δικούς τους "συνδικαλιστές" να προκαλούν φασαρίες, στέλνουν δημοσιογράφους και σπιλώνουν τις απεργίες τηλεοπτικώς και ενίοτε συλλαμβάνουν συνδικαλιστές. Το οπλοστάσιό τους είναι μεγάλο, απλά δεν έχουν αναγκαστεί ακόμα να το χρησιμοποιήσουν ολόκληρο ! Η εποχή των τραμπούκων όπως φαίνεται, επιστρέφει και στα εργοστάσια ...

29 σχόλια:

  1. οποιος δηλαδη δεν μπαινει στο μαντρι καλα να παθει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..γιατί μαντρί?
    Μάνουελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δειτε λοιπόν τι γράφουν διάφοροι ακροδεξιοί (που βεβαιως-βεβαίως δεν είναι καθόοοολου μαντρωμένοι) στο φόρουμ φοιτητών σχολής που στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές βγήκε πρώτη η ΠΚΣ:

    http://tinyurl.com/69pbofn
    (με ιδιαίτερη προσοχή στην τελευταία παράγραφο του μηνύματος)

    YΓ.Την πιο μεγαλη πλακα ειχε το ΠΑΜΕ την τριτη.Ηρθε αργα μετα απο ολα τα δακρυγονα.Με τα χαλια συνθηματα του που τα λενε οι αστειοι τυποι που εχει στα μεγαφωνα.Εφαγε το κραξιμο του κερατα απο τον κοσμο και 30 λεπτα μετα εφυγε και πηγε πιο κατω στην αμαλιας. :lol: Επεσαν και μερικοι καφεδες στο βαν του και κλωτσομπουνιδια και το βαλαν τελικα μεσα στον κοσμο.Παιδια dankeschon για τις ωραιες στιγμες κωμοδιας που μας προσφερατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε του πρώτου σχολίου, το ρήμα "οργανώνομαι", αν και δεν βρίσκεται στην ενεργητική φωνή αν το δεις συντακτικά, εντούτοις η σημασία του περιέχει μέγιστη ενέργεια και ενεργητικότητα.
    Και με την ευκαιρία, σαν πολύ δεν πιπιλίσαμε αυτή την καραμέλα με τα πρόβατα; Κάτι πιο πρωτότυπο ή ακόμα καλύτερα κάτι πιο αιτιολογημένο έχουμε να πούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον ακριβώς το ανάποδο σχετικά με το "μαντρί". Περιέργως ο λύκος αντί να επιτίθεται στα άοπλα "πρόβατα"/διαδηλωτές όταν είναι μόνα τους/αυτοοργανωμένα, έχει την τάση να το κάνει όταν εκεί γύρω βρίσκεται το "μαντρί"/ταξικό κίνημα. Αλλά μέχρι πότε θα τρίβεται ανενόχλητος στην γκλίτσα του τσοπάνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω, τα μπέρδεψα... :) Πάντως ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να παρομοιάσω το ταξικό κίνημα με μαντρί. Για να είμαι ειλικρινής πιο πολύ σαν όπλο στα χέρια του λαού το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο παράπονο του ανώνυμου απευθύνομαι αγαπητέ a.d., το οποίο στο κάτω-κάτω για κάποιον μη οργανωμένο είναι λογικό. Παρεξήγησες, παρά τα εισαγωγικά. Αλλά για το συνειρμό της "γκλίτσας του τσοπάνη"/περιφρούρησης δεν πιστεύω να έχεις παράπονο, ε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ανώνυμε των 11:36
    Θα μου επέτρεπες να μεταφράσω το "όποιος δεν μπαίνει στο μαντρί, καλά να πάθει", σε "όποιος έχει αποφασίσει πως η συλλογικότητα, η οργάνωση, τα καθαρά λόγια, και η περιφρούρηση είναι παρωχημένες ιδέες του παρελθόντος, ας λουστεί και τις συνέπειες των επιλογών του";
    Αποφασίστε επιτέλους! Αν θέλετε να σας συμπεριφέροντε σαν μικρά παιδιά που έχουν ανάγκη προστασίας, τότε να μάθετε να ακούτε τους "μεγάλους" και να μην το παίζετε ξερόλες!
    Αν πάλι γνωρίζετε τι κάνετε και το έχετε επιλέξει συνειδητά, μην ζητάτε από άλλους τις ευθήνες για τις συνέπειες των επιλογών σας. Νισάφι πια!
    Λοιπόν, αν θέλετε στην "πλατεία" το ΠΑΜΕ για να σας προστατέψει, αυτό θα το ζητήσετε ρητά και με απόφαση των συνελεύσεων που κάνετε, για να μην μπορείτε μετά να σπεκουλάρετε για "καπέλα". Μετά θα αποφασίσετε να αναλάβει ο καθένας τις ευθήνες του, και η κάθε συλλογικότητα που είναι εκεί πέρα να κατεβαίνει με τα μπλοκ και τα πανώ της για να ξέρουμε όλοι ποιος είναι ποιος, και ο καθένας να είναι υπεύθηνος των λόγων και των πράξεων του. Τέλος θα σπάσει και η υπέροχη συμβίωση σας με τα φασισταριά, που θα απομονωθούν και θα εκδιωχθούν όπως τους πρέπει.Αν και όταν εκπληρωθεί αυτό το μίνιμουμ προϋποθέσεων, θα μπορέσουμε και εμείς να συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε εάν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε περισσότερο με το τσίρκο Μεντράνο που έχει στηθεί στην πλατεία συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ένας στρατολάτης
    Όχι, εντάξει, σιγά μην παρεξήγησα! Απλά με τους ποιμενικούς/κτηνοτροφικούς/βουκολικούς παραλληλισμούς έχασα λίγο το νόημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το κίνημα της πλατείας θα μπει για τα καλά στο 'μαντρί' του συστήματος, αν δεν κάνει αυτά που λέει ο Trash, αλλά ακόμη δεν το έχει καταλάβει ή το κάνει συνειδητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάλλον ποντάρουν πιά (οι του ΠΑΣΟΚ) στο πανδαμάτωρ καλοκαιράκι και λένε να μην το πιέσουν κι άλλο. Εξάλλου το μύνημα το στείλανε καθαρά την Τετάρτη - έχουμε χούντα.

    Κατά τα άλλα θα έλεγα τα ίδια με τον Trash (αλλά σε πιό ήπιο τόνο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η συσχέτιση απεργίες-επεισόδια, αγανακτησμένοι μόνο-οχι επεισοδια είναι απόλυτη για να αποτελεί συμπτωση . Θυμίζω ότι και στις 15/6 είχαμε επεισόδια

    Αναυδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά αφού κάνατε δύο προσπάθειες κλεισίματος με τις συγκεντρώσεις στην Ομόνοια, οργανωμένα και περιφρουρημένα,οι ανάγκες όμως και οι αγωνίες του πραγματικού λαικού κινήματος είναι διαφορετικές από τους κατ' όνομα εκφραστές του, τελικά κάνατε την ανάγκη φιλότιμο και ξανασυρθήκατε στις πλατείες που βρίζετε και εχθρεύεστε, γιατί δεν τις ελέγχετε. Η μάχη δόθηκε και χωρίς δυστυχώς εσάς, που θα το πληρώσετε ούτως ή άλλως, γιατί ακολουθείτε τυφλά,χωρίς αντιρρήσεις, αυτή τη σεχταριστική πολιτική της ηγεσίας σας.
    Οι αγώνες δεν τελείωσαν, όποια μορφή και να πάρουν. Το νταβατζηλήκι των απεργιακών κινητοποιήσεων πρέπει να το κόψετε. Όποιος απεργεί δεν γράφει στο κούτελο ΠΑΜΕ. Είναι απεργός με το σωματείο του γιατί απεργεί η τάξη του και δεν απεργεί κανένα ΠΑΜΕ. Οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης ματοκύλισαν το λαό και κάποιοι αντί να είναι στη συγέντρωση που αρχικά καθόρισαν οι ηγέτες τους,έπιναν φραπέδες στην Ομόνοια και στο σπίτι τους. Άλλωστε ο τίτλος και μόνο δείχνει την ανακούφιση του πιθανού σταματήματος όπως θα θέλατε, δείχνει παράλληλα και τη συνείδηση του κιοτή και όχι του ταξικού επαναστάτη. Τα υπόλοιπα είναι φιοριτούρες για εσωτερική κατανάλωση. Είναι πράγματι λυπηρό να δικαολογείτε κάθε απόφαση της ηγεσίας σας. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε (1:33 π.μ.) μάλλον είσαι κακόβουλος και κακοπροαίρετος και γι' αυτό είσαι και ανώνυμος.
    Η πολιτική αντιπαράθεση που κάνεις μόνο εχθρικά μπορεί να την εκλάβει κάποιος και όχι εποικοδομιτικά, προφανώς ούτε το πολιτικό νόημα της ανάρτησης κατάλαβες αλλά ούτε και τις θέσεις του ΚΚΕ, (πιθανόν να έχεις φιξαρισμένες απόψεις - βλέπεις έναν τίτλο ανάρτησης - και βγάζεις την αντιΚΚΕ εμπάθεια σου).
    Ειναι και αυτό κάτι, αλλά τουλάχιστον μην έχεις απαιτήσεις απο κάτι που εσύ όχι μόνο δεν συμμετέχεις αλλά βρίζεις και απο πάνω.
    Αυτό απλά λέγεται θράσος. Οσο δε αφορά τα περί κιοτί και ταξικού επαναστάτη, αυτά να πάς να τα πείς αλλού, όχι στο ΚΚΕ δεν περνάνε.
    Τέλος εσύ τι πρόβλημα έχεις με την δικιά μας ηγεσία, αλήθεια θα μας πείς ποιά είναι η δικιά σου ηγεσία?
    Για να την κρίνουμε και εμείς... ή απλά είσαι ακοματικ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο αντικομμουνισμός, μια αρρωστημένη κατάσταση πολλών ανθρώπων (δεν μιλάω για τους συνειδητά, ταξικά, αντικομμουνιστές), που δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ποιος είναι ο εχθρός τους, πολλές φορές παίρνει ένα γραφικό χαραχτήρα !

    Κάποιοι άνθρωποι, μη αντέχοντας να παραδεχτούν ότι στην κυριολεξία τους φταίει ο κακός τους εαυτός, οι επιλογές που έχουν κάνει, η παράταξη που υποστηρίζουν μια ζωή, για ό,τι κακό τους συμβαίνει, για το γεγονός ότι υποφέρουν, βρίσκουν τον εύκολο στόχο, το ΚΚΕ και το Ταξικό Εργατικό Κίνημα, να βγάλουν τα απωθημένα τους !

    Κάποιοι άνθρωποι, γινόταν αυτό κατά κόρον στην κατοχή και στην γνωστή "εφταετία", με ανιστόρητες έως ανόητες αναφορές στο ΚΚΕ, νομίζουν ότι ικανοποιούν έναν ζωώδη, πρωτόγωνο και εν πολλοίς ανούσιο τρόπο να προσφέρουν τις "υπηρεσίες" τους στα "αφεντικά" τους για ένα (στην κυριολεξία) κομμάτι ψωμί !

    Όλοι αυτοί δεν θέλουν, ή δεν μπορούν, να δουν κατάματα την αλήθεια, στην πραγματικότητα είναι για λύπηση !

    υ.γ. ως απάντηση στο αρχικό ερώτημα του ποστ, θεωρώ ότι πίσω από όλα, κρύβονται παρακρατικοί μηχανισμοί που είτε "δημιουργήθηκαν" είτε χρησιμοποιούνται από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ανώνυμε 1:33
    Εσύ τι ρόλο βαράς, και εκ μέρους που λαϊκού κινήματος μιλάς; Για να ξέρουμε και μεις δηλαδή, αν είσαι αντικοινοβουλευτικός (μεν) φασίστας (δε), απογοητευμένος ΠΑΣΟΚος, αφασικός χίππης ή αριστεριστής που τοποθέτησε την κόκκινη σημαία εκεί που δεν πιάνει μελάνι για να ψαρέψει στα θολά νερά του απολιτίκ. Δώσε θέση αν θες να πάρεις απάντηση. Για το αν απεργεί το ΠΑΜΕ ή οι εργάτες από μόνοι τους, σε άλλο πλανήτη ζεις, οπότε απαξιώ να απαντήσω. Τέλος το πρόβλημα δεν είναι το τι δεν "ελέγχουμε" εμείς, αλλά το τι ελέγχουν οι αστοί. Αλλά με αυτούς πρόβλημα βλέπω, δεν έχεις. Εγώ πάντως δηλώνω ευθαρσώς πως την επόμενη φορά που θα έρθει να με κράξει ο ο,ποιοσδήποτε καβαλημένος μικροαστός επειδή απεργώ με το σωματείο μου και δεν εντάχθηκα στον απολιτίκ "χυλό" κατά διαταγήν του ΣΚΑΪ, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να γράψω την κομματική πειθαρχία στα πα*@ρια μου (άνθρωποι είμαστε και εμείς-νεύρα που σπάνε κάποτε, έχουμε), και θα του σπάσω το κεφάλι! Αντε μπράβο, γιατί όποιος θέλει να συνυπάρχει με παρακρατικούς τραμπούκους, πρέπει κάποια στιγμή να υποστεί και τις συνέπειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ TRASH:

    Ψυχραιμία!
    (ένα καλό λινκ για τα τρολ:
    http://to-adifago-kitos.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σόρυ για τα νεύρα (μου έχουν σπάσει τις τελευταίες μέρες), αλλά τι πολιτική αντιπαράθεση να κάνεις με ανθρώπους που σε βρίζουνε και σου πετάνε μπουκάλια την ώρα που απεργείς, μόνο και μόνο επειδή έχεις διαφορετική αντίληψη από αυτούς για το πως θα είναι αποτελεσματικός ένας αγώνας, και χωρίς εσύ να τους έχεις πειράξει καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχ Trash σου έχουν σπάσει τα νεύρα εδώ και λίγες μέρες, λόγο του ότι στην απεργία σου πέταγαν μπουκάλια και σε έδιωχναν. Πες μου πόσα νευρα θα έπρεπε να είχα όταν 40 μέρες που βρίσκομαι στην πλατεία, ακούω το κόμμα που υποστηρίζω να με βάζει σε ένα τσουβάλι με τραμπούκους, παρακρατικούς, φασίστες, απογοητευμένους αστούς. Το ότι υπάρχουν όλοι αυτοί δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνεται και τσουβάλιασμα. Θυμάμαι στο σχολείο είχε έρθει ο καθοδηγητής από την ΚΝΕ και μου μίλησε. Δεν περίμενε να πάω εγώ, δεν θα πήγαινα ποτέ. Εκείνος ήρθε να με βρει εκεί που μαζευόταν η παρέα. Και όταν ήρθε να με βρει δεν εμφανίστηκε με τις σημαίες του και τα σύμβολα του, ήρθε με τις ιδέες του και τον λόγο του. Πάτησε στις αδούλευτες αγωνίες μου και με πείρε μαζί του. Κάνε τους παραλληλισμούς και δες ξανά την πλατεία. Εγώ νομίζω πως σας περιμένει. Ένας φίλος πριν είπε, ας μας φωνάξουν να κάνουμε εμείς την περιφρούρηση. Μακάρι, είμαι από αυτούς που θα το ήθελαν, όχι για την περιφρούρηση, για όλα. Είναι όμως δύσκολο να το περάσουν όσοι το προσπαθούν και δεν είναι ανάγκη να περιμένετε τελικά μια τέτοια πρόταση.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ φίλε/η SOVIET καλώς ήρθες :) υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στο πώς πρέπει να υποστηρίξεις ή όχι την πλατεία, το πώς θα παρέμβεις ή δεν θα παρέμβεις.
    Νομίζω ότι τα νεύρα των συνοδοιπόρων και φίλων του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ είναι απολύτως δικαιολογημένα. Ο απεργός που αποφασίζει να απεργήσει, να έρθει δηλαδή σε ευθεία σύγκρουση με τη δουλειά, αυτός που πάει με σφιγμένο στομάχι και αντιμετωπίζοντας το φόβο της απόλυσης και της ανέχειας, αυτός κάνει μεγάλα βήματα στη συνείδησή του κι έμαθε - όχι να μη φοβάται - αλλά να ζει και να διαχειρίζεται το φόβο του επιθετικά, πάει πολύ να τρώει και κριτική από πάνω από ανθρώπους που κατα τεκμήριο, δεν απεργούν. Εχουν άλλα προβλήματα, δεκτό, αλλά όχι και να μας τη λένε επειδή νευριάζουμε με το νεοπαγές και εν πολλοίς ύποπτο κίνημα αγανακτισμένων.
    Μας περιμένει η πλατεία; έτερον εκάτερον, κι εμείς περιμένουμε την πλατεία. Έχουμε δικαίωμα να διεκδικούμε μια πιο οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη πορεία των πραγμάτων γιατί δεν είμαστε χτεσινοί. Κουβαλάμε πείρα που μας μετέφεραν τρεις-τέσσερεις γενιές σύντροφοι.
    Πάλι πήγαμε, πάλι μιλήσαμε, πάλι ανοίξαμε κουβέντες. Που λέει κι ο Poe, άλλους δεν έχουμε. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο γιατί ο τρόπος μας μπορεί ν' αργήσει λίγο περισσότερο απ' ότι απαιτεί ο σημερινός ανώριμος ενθουσιασμός, αλλά θα οδηγήσει σε μέτωπο με σαρωτική ισχύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο αγώνας του ΠΑΜΕ είναι δίκαιος. Ο λαός και το ιστορικό υποκείμενο του ταξικού κινήματος οφείλουν να πορευθούν μαζί ενάντια στους αλήτες, με συγκεκριμένη και ουσιαστική γραμμή και όχι με φάσκελα. Ο των 1:33, όπως τον κόβω, μάλλον πρώην κνίτης είναι, νυν βολεμένος σε ΔΕΚΟ, μόνο από αυτούς ακούς τέτοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ Αλεξ, ο soviet είναι φίλος αρχικά και ακούει και στο όνομα Νίκος :). Θα ήθελα να ακούσω για αυτήν την λεπτή γραμμή, αν μπορείς και αν πιστεύεις πως μας παίρνει μέσα από ένα μπλογκ.
    Αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο είναι για ανθρώπους που λένε χρόνια αυτά που μερικός λέει η πλατεία να βρεθούν εκεί χωρίς την κομματική τους ταυτότητα. Δεν είμαι σίγουρος το τι θα σου έλεγαν οι προηγούμενες γενιές συντρόφων. Ίσως και να σε προέτρεπαν να ακολουθήσεις άλλη τακτική από την αναμονή. Φοβάμαι Αλεξ πως άδικα θα περιμένεις την κίνηση από τους μη συνειδητοποιημένους, μάλλον εσύ πρέπει να πας σε αυτούς. Και πρέπει να πας πριν σε προσπεράσουν οι εξελίξεις. Αλεξ σε λίγο όλοι θα είναι άνεργοι, για ποιες απεργίες μιλάμε; Ο χρόνιος άνεργος που δεν θα έχει να ζήσει την οικογένεια του θα κατέβει να απαιτήσει και δεν θα το κάνει ειρηνικά. Και άντε πες του μετά, έλα από εδώ να σου φτιάξω συνείδηση, σε προσπέρασε. Μακάρι να γίνουν όπως τα λες. Φοβάμαι όμως πως όχι, το βλέπω από τον κόσμο αλλά και από μένα. Αλεξ μεγάλωσα μέσα στην ΚΝΕ ακολουθώ της απεργίες, βρίσκομαι στα συλλαλητήρια στην Ομόνοια. Όμως έχω τρία παιδιά και πλέον δεν μπορώ το τόσο αργό. Εμένα με πρόλαβαν οι εξελίξεις και προσπερνάω, ίσως λίγο άτακτα όπως άτακτα θα προσπεράσουν και άλλοι και σε αυτό εν μέρει έχετε ευθύνη γιατί πηγαίνετε αργά, τόσο που καμιά φορά απορώ και δεν το θέλω καθόλου.
    Φιλικά ο soviet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γνωρίζω ότι αυθαιρετώ σχολιάζοντας εδώ όπου καλείται να απαντήσει άλλος γι'αυτό και θα είμαι σύντομος. Φίλε SOVIET:
    1. Οι εξελίξεις πράγματι είναι γρήγορες, όμως το ΚΚΕ αποδεδειγμένα πλέον τις είχε προβλέψει σχεδόν εν τη γενέσει τους, άρα δεν είναι σωστό να λέμε ότι τις χάνει!
    2. Το ΚΚΕ δεν προβάλλει απεργιακές κινητοποιήσεις και μετά από εκεί τίποτα. Μιλάει για οργάνωση στον χώρο δουλειάς, στη γειτονιά, ακόμα και στο καφενείο. Το ΠΑΜΕ αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί και είναι σε καλό δρόμο, σου συνιστώ να το βλέπεις αυτό δυναμικά στο χρόνο. Ενδεχόμενη κοινωνική αναταραχή που αναφέρεις μόνο οργανωμένα θα μπορέσει να ελεγχθεί από το λαό και να κατευθυνθεί όπως αυτός θα ήθελε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να πω κι εγώ κάτι με την άδειά σας ...

    Αγαπητέ φίλε soviet,
    βάζεις σωστούς προβληματισμούς και είναι κατανοητή και η ... βιασύνη.
    Δες όμως την παρακάτω (για μένα) σοφή κουβέντα.
    "Υπάρχουν στην Ιστορία περίοδοι χρονικά πολύ μεγάλες, για να συντελεστούν πράγματα που κανονικά θα έπρεπε να πάρουν λίγο χρόνο, ενώ απ΄την άλλη υπάρχουν στιγμές που γίνονται πράγματα που κανονικά θα ήθελαν ίσως και εκατοντάδες χρόνια να γίνουν".

    Το θέμα δεν είναι να γίνουν πράγματα γρήγορα ... πιο γρήγορα !
    Το θέμα είναι να γίνουν σωστά !
    Με το αποτέλεσμα που θέλουμε !
    Η πείρα από την πρώτη προσπάθεια οικοδόμησης του Σοσιαλισμού, με τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά της, έδειξε ότι τα βήματα πρέπει να είναι μελετημένα και προσεχτικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. O φίλος Trash δικαίως έχει τα νεύρα του. Τα αποκαλυπτήρια της προβοκάτσιας ήταν πολύ οδυνηρά και πολιτικά και προσωπικά για όσους δεν βάλαμε την πολιτική μας ταυτότητα πάνω από το κίνημα και την επανάσταση και θεωρούσαμε εαυτόν ταγμένο στο μεγάλο κομμουνιστικό μας όραμα που δείχνει τόσο τρόμο πλέον η αστική τάξη. Μόνο που τον ίδιο τρόμο επιδείχνουν και οι μέχρι χτες "φίλοι" μας που υποτίθεται ότι δουλεύουμε με το ίδιο πάθος αλλά από άλλο μετερίζι για τον ίδιο σκοπό.
    Σήμερα δεν υπάρχει αμφιβολία σε κανέναν. Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.

    Ωστόσο επειδή ζητάει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ ΠΑΜΕ, απολυμένων, εργαζομένων και αγαναχτισμένων ας μην ψάχνουμε απαντήσεις για ήδη λυμένα ιστορικά θέματα.

    Εκτός της απόφασης της πλατείας να μην καταγγείλει με κανένα τρόπο και με καμία πρόφαση τη δράση κουκουλοφόρων και παρακρατικών εναντίον των διαδηλώσεων και εναντίον του ΠΑΜΕ, υπάρχουν και δύο ακόμα αποφάσεις, που δείχνουν ξεκάθαρα ποιοι ζητάνε το διαχωρισμό των εργαζομένων με τους αγαναχτισμένους. Τα παραθέτω:

    Ψηφίσματα Λαϊκής Συνέλευσης 1/7/2011

    14. Οργάνωση σωματείων βάσεις και καταλήψεις σε χώρους δουλειάς για να μη χαθούν θέσεις δουλειάς και να μην χάσουν οι εργαζόμενοι δεδουλευμένα.

    ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ

    15.Ανοιχτό κάλεσμα στους κλάδους που πλήττονται από την εφαρμογή του μνημονίου για ενημέρωση και συνεργασία μαζί μας.

    ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ

    http://www.real-democracy.gr/votes/2011-07-01-psifismata-laikis-syneleysis


    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό είναι το κακό με τα φορουμ, μεταπηδάς από θέμα σε θέμα. Τες πα. Αρχίζοντας με το τελευταίο σχόλιο του Πέτρου, να κάνω δύο παρατηρήσεις (αν στην πορεία βγουν παραπάνω συγνώμη). Γρήγορα γρήγορα θυμίζω την διαδικασία στην Λ.Σ. Τα θέματα προς ψήφιση μπαίνουν πριν την συνέλευση, είτε από τις θεματικές ομάδες, είτε από τον καθένα που έχει μια πρόταση. Ο υποβολέας έχει έναν χρόνο που μπορεί να εξηγήσει την πρόταση του, όπως και να πάρει τον λόγο κατα την διαβούλευση και να επιχειρηματολογήσει. Όπως καταλαβαίνουμε πλην της πρότασης που καταθέτει κάποιος, είναι σημαντική και η παρουσίασή της. Καλά και αυτονόητα μπορεί να φαίνονται σε μας, αλλά σε άλλους ίσως χρειάζεται μεγαλύτερη επεξηγηματικότιτα. Το 14 πχ, εδώ δεν μαζευόμαστε για μια απλή διαμαρτυρία θα κάνουμε μαζικές καταλήψεις και οργάνωση σωματείων;
    Καλά για το 15 το καταψηφίζω και εγώ έτσι όπως τοποθετείται. Τι πάει να πει οι κλάδοι που πλήττονται. Πλήττεται ο εργαζόμενος, ο άνεργος, πλήττεται το κάθε νοικοκυριό. Εδώ δεν μιλάμε για κίνημα πόρτα πόρτα σε κάθε σπίτι, ποιους κλάδους; Μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι προβοκάτσιας.
    Φιλε ad kai faros δεν θα βιαστώ, δεν θα βιαστώ να απαντήσω, θα περιμένω λίγο ακόμα για χάρη της κουβέντας να μαζευτούν απόψεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Στις 9/6 η Αλέκα είπε το εξής:

    "...Σήμερα έγινε μια απεργία, δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ. Τη στηρίξαμε.
    Προσέξτε όμως: Πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι απέργησαν; Λίγοι. 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν έξω από
    τη δουλειά. Κακώς! Δε μας νοιάζει πώς διορίστηκαν... Είναι εργαζόμενοι και όλοι έχουν δικαίωμα στη δουλειά....."

    Και ρωτάω:

    Δε μας νοιάζει πώς διορίστηκαν; Δεν ξεχωρίζουμε τον ΔΕΚΟτζή των 1000€ από αυτόν των 5000€;
    Αδιαφορούμε για την εργατική αριστοκρατία;
    Δίνουμε επιχειρήματα στην αντίπαλη πλευρά εξαγνίζοντας τον κάθε πουλημένο συνδικαλισταρά της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, τσουβαλιάζοντάς τον με όποιον "έχει δικαίωμα στη δουλειά";

    Μήπως τελευταία δε μας τα λέει καλά η Κ.Ε.;

    -Σύγχιση για το ευρώ
    -Υποστήριξη άνευ όρων οποιουδήποτε διορίστηκε στο δημόσιο
    -Αίτημα για εκλογές!! Πού ακούστηκε επαναστατικό κόμμα να ζητάει ως λύση τις εκλογές;;
    -Μία προτάσσουμε το ΑΑΔΜ καλώντας σε συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και μία καλούμε σε πάλη για τον σοσιαλισμό και τη λαϊκή εξουσία, δηλαδή για ένα στόχο πολύ ανώτερο και δυσκολότερο να καταννοηθεί από όσους ζητάμε συμμαχίες.

    Πείτε μου, γιατί κάπου μπερδεύομαι και νομίζω ότι η γραμμή αλλάζει συνεχώς γιατί σκοντάφτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμε φίλε...

    Αν παρακολουθούσες καλύτερα την επικαιρότητα θα έβλεπες ότι το ΚΚΕ, είχε βγάλει ανακοίνωση ενάντια στις πράκτικές της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ, ενώ χρόνια οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (από το 1999), αντιδρούσαν σε αυτές τις κατευθύνσεις.Έτσι κριτική στους εκπροσώπους της εργατικής αριστοκρατείας υπήρχε σταθερά. Από την άλλη η αστική τάξη επιδιώκει να αξιοποιήσει όλες τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν μέσα στην εργατικη τάξη προκειμένου να δημιουργεί συμμαχίες και να υποτάσει τα άλλα τμήματα. Η τακτική είναι παλιά, σε αυτή τη βάση το ΚΚΕ, αντιτάσεται στον διαχωρισμό δημοσίου και ιδιωτικού πχ. Φυσικά και παλεύουμε και για τα καλύτερα αμειβόμενα τμήματα της τάξης, αλλιώς θα παλέυαμε μόνο για τους μετανάστες, που είναι και τα χειρότερα αμειβόμενα τμήματα σήμερα. Στην πάλη αυτή φυσικά χτυπάμε και τις αστικές επιρροές που δημιουργούνται σε αυτά τα τμήματα εργατών λόγω της θέσης τους, που είναι στην πραγματικότητα και η μεγαλύτερη δυσκολία ώστε να τα προσεταιριστούμε. Ο Ένγκλες μιλούσε για εργατική αριστοκρατεία στην Αγγλία, και χαρακτήριζε έτσι και τους συνδικαλισμένους εργάτες βιομηχανίας, δεν σημαίνει όμως ότι έμπαινε να μην παλεύουμε για αυτούς...

    Για τα άλλα που λες

    1. Για το ευρώ, δεν είναι σύγχυση, απλά παρερμηνεία. Η θέση του ΚΚΕ, πάντα ήταν υπέρ της αποδεσμευσης συνολικά από την ΕΕ και όχι μόνο από το ευρώ που μπορεί να συμφέρει κάποιους, αστούς αυτή τη στιγμή και στην πραγματικότητα να αποτελέι μέσο ενσωμάτωσης, η πραγμάτωση ενός τέτοιου στόχου. Επίσης μια έξοδος από το ευρώ, θα σημαίνει αυτή τη στιγμή μεγαλύτρεη χειροτέρευση της θέσης της εργατικής τάξης, αφού παρότι τον ηδη αποπληθωρισμό που υφίσταται, θα υποστεί και ακόμα μεγαλύτερο, αφού θα ακολουθήσει μετά υποτίμηση της δραχμής...

    2. Για το δημόσιο τα είπα παραπάνω.

    3. Για τις εκλογές. Το αίτημα τέθηκε στις 15/6 που φάνηκε ότι το αστικό πολιτικό σύστημα ζοριζόταν. Ο στόχος δεν τέθηκε μόνο αυτός, αλλά παράλληλα με κινητοποιήσεις και άλλου τύπου αγώνες, πχ τότε το ΠΑΜΕ, πέτυχε την κύρηξη της 48ωρης. ήταν μια τακτική κίνηση, που το αστικό σύστημα δεν ήθελε και δεν θέλει για την ώρα. Ας μην υποτιμούμε μέσα πάλης όπως το κοινοβούλιο, ειδικά όσο έχουν ακόμα μια αξία στο μέσο εργαζόμενο και δεν είναι πλήρως απαξιωμένα.

    4. Η λαϊκή εξουσία ως σοσιαλισμός κατανοείται έτσι από εμάς. Από μικροαστικά πολιτικά μορφώματα που πιθανόν θα υπάρξουν και θα υπάρχει συμμαχία μπορεί να μην κατανοείτε σαν σοσιαλισμός-δικτατορία του προλεταριάτου, αλλά σαν κάτι ενδιάμεσο, σε εμάς όμως είναι ξεκάθαρό ότι θα πρέπει να πάει στο σοσιαλισμό αλλιώς γυρνά πίσω (πχ δες τις τελευταίες κινήσεις Τσάβες που έχουν ένα ενδιαφέρον). Επίσης η συμμαχία λέμε να γίνει στη βάση στους χώρους δουλειάς, πετυχαίνουμε τη συμμαχία της εργατικής τάξης μέσα από το ΠΑΜΕ (το σύνθημα που λέει σωματεία μαζικά, πανίσχυρο το ΠΑΜΕ, δεν είναι τυχαίο), επίσης οικοδομούμε συμμαχία με άλλα λαϊκά στρώματα, ενδιάμεσα, που συσπειρόνονται σε αγωνιστικούς πόλους με τις λαϊκές επιτροπές. Καθρό έχουμε τον πρωτοπόρο ρόλο των εργατών σε αυτή τη συμμαχία...

    Η γραμμή είναι λογικό να αλλάζει, από την άλλη, αλλά από ότι είδες δεν πρόκειται για συνταρακτικές αλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...