9 Ιουλ 2011

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη !

Η διαρροή ραδιενεργών υλικών συνεχίζεται στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα.
Παράλληλα,η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας ανέβασε στην κλίμακα 5 από 4 τη διαβάθμιση της σοβαρότητας του πυρηνικού ατυχήματος στη Φουκουσίμα, φέρνοντας τις εξελίξεις στο πυρηνικό συγκρότημα της Φουκουσίμα στο ίδιο επίπεδο με το πυρηνικό ατύχημα στο Θρι Μάιλ Αϊλαντ, το 1979, στις ΗΠΑ.
Πάντως, οι περίπου 50 ηρωικοί Ιάπωνες μηχανικοί και τεχνικοί που βρίσκονται στο συγκρότημα της Φουκουσίμα αδυνατούν να πουν με ασφάλεια εάν κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση σε κάποιους από τους αντιδραστήρες στον πρώτο πυρηνικό σταθμό, ομολογώντας ότι με τις επιχειρήσεις ρίψης νερού «πολεμάμε μία φωτιά που δεν μπορούμε να δούμε».


Όλα τα παραπάνω, γράφονταν τις πρώτες μέρες του φοβερού πυρηνικού ατυχήματος στη Φουκουσίμα, που συγκλόνισε τον κόσμο !
Σήμερα, πέντε ολόκληρους μήνες μετά την πυρηνική καταστροφή, οι μετρήσεις για τη ραδιενέργεια που έχει ζώσει τη Φουκουσίμα, προκαλούν σοκ και αγανάκτιση.
Οι επιστημονικές οργανώσεις κυριολεκτικά κραυγάζουν για την άμεση ανάγκη εκκένωσης της πόλης από τον πληθυσμό, ο οποίος απειλείται άμεσα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ραδιενεργά υλικά που έχουν διαχυθεί στην ευρύτερη περιοχή κυμαίνονται έως και 4 φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Εντούτοις, κανείς δεν ακούει !
Και κανείς δεν μιλάει !
Τα ΜΜΕ έχουν - παγκοσμίως - θάψει το θέμα !
Βλέπετε, σε αντίθεση με το Τσέρνομπιλ (σημειωτέον: η μόλυση στη Φουκουσίμα έχει ξεπεράσει τα επίπεδα μόλυνσης του Τσέρνομπιλ), που 25 χρόνια μετά το εκεί ατύχημα συνεχίζει να αποτελεί κομμάτι του παζλ της αντισοσιαλιστικής προπαγάνδας, στην περίπτωση της Φουκουσίμα δεν έχουμε να κάνουμε με τον «κακό» σοσιαλισμό και την «αυτοκρατορία του κακού» Σοβιετική Ενωση.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με τις πολυεθνικές και τα συμφέροντά τους:
Από την ιαπωνική TEPCO μέχρι την αμερικανική General Electrik. Οπως, επίσης, και με τα συμφέροντα ενός κατεξοχήν ιμπεριαλιστικού κέντρου, της Ιαπωνίας.
Συνεπώς, τώρα, σε συνθήκες «ελεύθερου κόσμου» και «ελεύθερης αγοράς», οι άνθρωποι μπορούν να αφεθούν να πεθάνουν "ελεύθερα" !!!
Και στα μουγγά...

2 σχόλια:

  1. http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=10/7/2011&id=13600&pageNo=24&direction=1 δύο ενδιαφέροντα σχετικά άρθρα... Ιδιαίτερα αποκαλύπτικα πως δρουν τέτοιες εταιρίες και τα παιχνίδια με την "πράσινη οικονομία"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιέται κανείς, γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα, δείχνει να "ξεχνιέται" !!!

    Μήπως επειδή συνέβει στην ... Δύση ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...