16 Ιουλ 2011

Διευκρίνηση (ξανά-μανά) της Αλέκας για παλιότερη δήλωσή της

(Απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου σε χτεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσε η γεν. γραμματέας, αναδημοσιεύεται από Ριζοσπάστη 16/7 http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6352604 Οι υπογραμμίσεις δικές μας)


ΕΡΩΤΗΣΗ: Κυρία Παπαρήγα, σε πρόσφατη συνέντευξή σας δηλώσατε ότι λύση έξω από το ευρώ στις παρούσες συνθήκες θα ήταν καταστροφική. Πώς συμβαδίζει αυτή η δήλωση με τη θέση που μας παρουσιάσατε σήμερα για αποδέσμευση από την ΕΕ αλλά και με την αρχική θέση του ΚΚΕ όταν έμπαινε η χώρα στην ευρωζώνη, ότι είναι μια αρνητική εξέλιξη.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτή η απάντηση κυκλοφορεί στα διάφορα σάιτ και προβάλλεται ότι το ΚΚΕ είναι μπλεγμένο σε αντιφάσεις. Αν κάτι δεν έχουμε είναι η αντίφαση. Μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να θέλουν παραπέρα επεξεργασία οι θέσεις μας, το ΚΚΕ δεν έχει αντιφάσεις.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα, καταρχήν, ξέρετε καλά εσείς οι δημοσιογράφοι ότι γίνεται μια ερώτηση συγκεκριμένη και απαντάς συγκεκριμένα. Και σε εκείνη την απάντηση έβαζα το ζήτημα της αποδέσμευσης. Οταν λέμε υπό τις παρούσες συνθήκες εννοούμε καπιταλισμού, αστικής πολιτικής εξουσίας. Βεβαίως, η έξοδος από την ΟΝΕ με μια κυβέρνηση αστική και με οικονομία η οποία είναι ενσωματωμένη στην ΕΕ, που κινείται στην ίδια τροχιά που κινείται η ΕΕ, βεβαίως θα πέσει στις πλάτες του λαού. Αποδέσμευση με λαϊκή εξουσία λέμε εμείς.
Τώρα κοιτάξτε. Και το έχουμε πει πολλές φορές βεβαίως, αν υπάρχουν μεγάλα ρήγματα στην ΕΕ, δηλαδή η ευρωπαϊκή καπιταλιστική αγορά περάσει σε πιο οξυμένους ανταγωνισμούς, διόλου απίθανο να αρχίσουν να διώχνουν και από τη ζώνη του ευρώ κι εντελώς από την ΕΕ. Τι θα πούμε εμείς τότε, όχι να μείνουμε στην ΕΕ γιατί ακόμα υπάρχει αστική πολιτική εξουσία; Ευκαιρία είναι να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου και να διώξεις και τη δική σου κυβέρνηση. Αν αύριο μας πουν έξω απ' την ΟΝΕ τι λέτε, θα κρεμάσουμε πλερέζες; Οχι. Αλλά λέμε ότι με μια κυβέρνηση σαν αυτή που έχουμε που υπηρετεί το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την έξοδο από το ευρώ θα την πληρώσει ακριβά ο λαός. Επομένως, εμείς λέμε αποδέσμευση με λαϊκή εξουσία.

Επίσης, ξεκαθαρίζεται σε επόμενη ερώτηση η θέση του ΚΚΕ για το χρέος με τις εξής λιγοστές και καθαρές λέξεις:  

"Η ολοκληρωμένη θέση του ΚΚΕ είναι αποδέσμευση, διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Δεν υπάρχει νόμιμο και μη νόμιμο χρέος".

23 σχόλια:

  1. όχι τυχαία την ερώτηση αυτή, την έκανε ο Λαουτάρης από το ΠΡΙΝ, γνωστός στα blogs ως Sparilas. Δεν είναι τυχαίο. Ο οπορτουνισμός προσπαθεί να μεταφέρει τα πράγματα όπως αυτός θα ήθελε, προκειμένου να κερδίσει-δείχνοντας αντανακλαστικά παράφρασης ανάλογα του Πάγκαλου, πρωτοστατεί σε αυτή τη σπέκουλα, δείχνει την αναγκαιότητα μόνιμου μετώπου εναντίον του, αυτών που στα λόγια πασχίζουν για την "ενότητα της αριστεράς", που τη διατυπώνουν με όλες τις πιθανές φράσεις, αλλά έχουν μόνιμο πρόβλημα με το ΚΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωστε έτσι ο σπαρίλας; δεν το' ξερα. Ασχοληθήκαμε με την επίμαχη δήλωση της Αλέκας και παλιότερα http://e-globbing.blogspot.com/2011/05/blog-post_3465.html.
    Εμείς που δεν είμαστε τίποτα φωστήρες της ερμηνείας πολιτικών δηλώσεων, αμέσως ψάξαμε και βρήκαμε τι εννοούσε. Αμα απομονώσεις τη φράση "η έξοδος απ' το ευρώ είναι καταστροφική" φυσικά κι ακούγεται μη κουκουέδικη θέση. Κάτι τέτοιο για να πει η Αλέκα ή θα πρέπει να ήταν βλαμμένη ή την από το 93 (μετά την ΟΝΕ) θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση απ' την ΕΕ όλος ο κόσμος την κατάλαβαινε λάθος.
    Εδώ δηλαδή θα πρέπει να σκέφτεσαι, όχι μόνο τι λες, αλλά και τι απ' αυτά που λες μπορεί να απομονώσει ο άλλος και να σου τη φέρει! Να εισηγηθούμε στην Αλέκα να πάρει κανέναν image maker που έχουν κι οι "μεγάλοι" για να φτιάχνει τους λόγους της! Θα μου πεις, καλά κάνουν που σε περιμένουν στη γωνία. Άλλο πράμα όμως να λες μ...κίες κι άλλο να ακούς αυτό που θες να ακούσεις για ν' αρχίσεις το κράξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ακριβώς αυτό που λες στο τέλος εννοούσα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε λίγο θα πιάνουν να ενώνουν λέξεις απο διαφορετικές προτάσεις της για να βγάζουν ότι θέλουν, είναι το επόμενο στάδιο. Πως ειναι αυτο που κόβουνε τις λέξεις απο τα πειροδικά και ζητάνε λύτρα για την απαγωγή:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισα - ίσα που η συναγωνίστρια επιβεβαίωσε τα χειρότερα... Οτι η αποδέσμευση απο έναν ιμπεριαλιστικό μηχανισμό - λέγε με ΕΕ - δεν ανοίγει εκ το πραγμάτων άλλες δυνατότητες για το εργατικό κίνημα γι'αυτό πρέπει να γίνει μόνο υπό το πλαίσιο της λαικής εξουσίας. Επομένως η πακετο αποδέσμευση από ΕΕ με λαική εξουσία ΟΛΟ η ... Δυστυχώς αυτή η αριστεροδεξιά στροφή έρχεται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το εργατικό κίνημα.Τακτικά συγκλίνει με τον ΣΥΝ. Και λέω τακτικά γιατί - ευτυχώς - στρατηγικά ΚΚΕ και ΣΥΝ είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Σκεφτέιτε όμως τι λέει το θεωρητικό σχήμα του Μηλιού. Οτι στις παρούσες συνθήκες η έξοδος από την ευρωζώνη είναι καταστροφική επειδή δεν υπάρχει προοπτική αριστερής προοδευτικής διακυβερνήσης άρα εκ των πραγματων πρόκειται για εμπέδωση των αντιλαικών πολιτικών η έξοδος ! Για βρείτε διαφορές σε σχέση με την Αλ Παπαρήγα. Υπάρχει 1 και μοναδική. Λαική εξουσία VS αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση. Τα υπόλοιπα σαν σκεπτικό ολόιδια. Τα λόγια περιττεύουν...

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή καιαλλού γράφεται ως αριστερή προοπτική και επιβεβαίωση του ΚΚΕ αν έλεγε έξοδο από την ευρωζώνη ας δούμε τι σκέφτονατι κύκλοι της ΕΕ “Ο πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Χανς Βέρνερ Ζιν, επαναλαμβάνει ότι «για να ξαναγίνει ανταγωνιστική η Ελλάδα, πρέπει να φτηνύνει κατά 20% – 30%. Με το ευρώ αυτό δεν γίνεται (…) Αν έβγαινε η Ελλάδα για ένα διάστημα από το ευρώ, θα ανακτούσε αργά ή γρήγορα την ανταγωνιστικότητά της και στη συνέχεια θα μπορούσε να ξαναμπεί με άλλη ισοτιμία».”

    Θα ήταν αυτή μια προοπτική που θα εγκλώβιζε ή θα βοηθούσε; Σας φαίνεται όλους εσάς σαν προοπτική για το λαϊκό κίνημα απλά και μόνο έξοδο από το ευρώ ή απλά από την ΕΕ που και αυτό μπορεί να το πουν στο μέλλον. Εμείς βάζουμε παντού τη στρατηγική μας, η τακτική μας καθορίζεται από αυτή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολιτική σημαίνει ιεράρχηση στόχων και σκοπών εντός μιας δωσμένης συγκυρίας. Επαναστατίκό επίσης δεν είναι ενα αίτημα ή 1 πλαίσιο αιτημάτων το οποίο προυποθέτει την επανάσταση, αλλά τα αιτήματα εκείνα τα οποία η πραγμάτωσή τους,φέρνουν την τάξη σε καλύτερη θέση ανατρέποντας ταυτόχρονα τους πολιτικούς συσχετισμούς. Για την Ελλάδα του 2011 το αίτημα αποδέσμευση απο την ΕΕ εκ των πραγμάτων ικανοποιεί την παραπάνω προυπόθεση μιας και υπερσυγκυριακά: Η ΕΕ είναι υπερεθνικός ιμπεριαλιστικός μηχανισμός ολοκλήρωσης του κεφαλαίου απ'την μια και συγκυριακά γιατί για την εθνική αστική τάξη και επομένως και τα εθνικα αστικά κόμματα η ένταξη στην ΟΝΕ το ευρώ, την ΕΕ είναι μια ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ επιλογή για την εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Αυτή η ανάλυση παλιότερα ήταν και κτήμα του ΚΚΕ ή για να το πω χοντρικά. Ο λεγόμενος ευρωμονόδρομος δεν αφορούσε ΜΟΝΟ την προσπάθεια των κομμάτων να πείσουν τους εργαζόμενους για τις αναδιαρθρώσεις της ΕΕ αλλά υπέκρπτε τον στρατηικό προσανατολισμό του ελληνικού κεφαλαίου στην ΕΕ. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΣΑΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠ'ΤΟ ΕΥΡΩ προφανώς με την πρόσδεση σε κάποιο άλλο αρμα του ιμπεριαλισμού. Κινέζικο, Ρώσικο κ.λ.π. Για να το συμμαζέψω και να απαντήσω παράλληλα. Καπιταλισμός και αντιλαικές πολιτικές υπήρχαν και θα υπάρχουν και εκτός ΕΕ και ευρώ. Η αποδέσμευση της ελλάδας το 2011 με την εθνική αστική τάξη να έχει επιλέξει στρατηγικά την πρόσδευση στην ΕΕ και να αδυνατεί να βρεί εναλλακτικό σχέδιο πρόσδεσης de facto θέτει αυτό το αίτημα απ'την σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων ανοίγοντας τον δρόμο για μια άλλη συνολική πολιτική προοπτική για την εργατική τάξη. Γι'αυτό είναι πραγματικά ΚΡΙΜΑ που το ΚΚΕ ενω 20 χρόνια είχε το σωστό αίτημα ΤΩΡΑ που δεν είναι φυσιογνωμικό χαρακτηριστικό του αλλά ζυμώνεται σε ευρύτερο κόσμο η πολιτική στροφή του στην προυπόθεση της λαικής εξουσίας.

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To KKE κάνει ακριβώς αυτό που είναι το καθήκον του. Να προσπαθεί να πηγαίνει την σκέψη του κόσμου, ένα κάθε φορά βήμα μπροστά. Ποτέ δεν αναθεώρησε την θέση του για αποδέσμευση της χώρας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΝΑΤΟ-ΕΕ). Αν τώρα ο κόσμος αρχίζει να βλέπει από μόνος του ποιό ήταν το τέρμα του "ευρωμονόδρομου", καθήκον του Κ.Κ. είναι να δείξει το παραπέρα βήμα, και να αποκλείσει εκ των προτέρων εναλακτικές εντός του καπιταλισμού λύσεις που το επόμενο διάστημα είναι πιθανόν να πλασαριστούν ακόμη και σαν "επαναστατικές" προκειμένου να εγκλωβίσουν για μία ακόμη φορά τμήματα του λαού σε αστικά ιδεολογήματα. Η προσπάθεια αυτή έχει ήδη αρχίσει (βλέπε ΕΛΕ κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από την πλευρά μου να συμφωνήσω με την θέση του Κ.Κ.Ε και να παρατηρήσω πως πιο ξεκάθαρο δεν θα μπορούσε να γίνει το Κ.Κ.Ε σε αυτό το θέμα ! Και χαίρομαι γ'αυτό.Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη χρονική καμπή, που προβλέπω ξαναμοίρασμα της τράπουλας στο αστικό πολιτικό σκηνικό.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει ξοφλήσει και η μόνη εναλλακτική είναι η Ν.Δ και ο Σαμαράς με την ψεύτικη αντιμνημονιακή πολιτική.Βέβαια το τελευταίο χαρτί του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι το δημοψήφισμα, ένα ανάχωμα στις λαϊκές αντιδράσεις τον Σεπτέμβριο.Στο δημοψήφισμα πρέπει να δούμε ποια πρέπει να είναι η σωστή θέση που θα συσπειρώσει τον κόσμο του Κ.Κ.Ε και τους αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους που θα τσιμπήσουν το δόλωμα να πάνε να ψηφίσουν για 200 αντί 300 βουλευτές πχ και άλλα μείζονα θέματα.
    Αποχή ή λευκό ;;; Το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο και προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ και προς τη Ν.Δ και το ΛΑΟΣ-ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΔΗΜ.ΑΡ που θα συρθούν ουσιαστικά προς το ΝΑΙ σε όλα.Και εκεί ίσως μπορεί να βρεθεί μια γέφυρα συνεργασίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.Μια συνεργασία ΑΝΤΙΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΙΑΚΗ (συγχωρέστε με για το αδόκιμο του όρου) που θα θέσει σε αμφισβήτηση την Συμμαχία προθύμων και θα ξεμπλοκάρει μάζες από ψευτοδιλήμματα και δημοψηφίσματα του κώλου.Όταν δεν έγιναν δημοψηφίσματα για την ένταξη μας στην Ε.Ο.Κ, για τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες που ακολούθησαν ή και για το μνημόνιο (ανεξαρτήτου αποτελέσματος σίγουρα δεν θα στηριζόταν πουθενά το γνωστό επιχείρημα των δημοσιοκάφραων και πολιτικών ,το 95% είναι υπέρ της Ευρώπης και μόνο εσείς )και θέλουν να κάνουν δημοψήφισμα για να νομιμοποιήσουν την ύπαρξη τους για ακόμα μερικούς μήνες ,ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @trash Είσαι σωστός σε αυτά που λες.
    Και βέβαια πρέπει να αποκλειστούν εναλλακτικά σενάρια εντός του καπιταλισμού.Και βέβαια το ΚΚΕ δεν λειτουργεί οπορτουνιστικά.Αναρωτιέμαι όμως.Γνωρίζει καλά το κόμμα του συσχετισμούς δυνάμεων.Έχει κάνει τους υπολογισμούς του για το πως και πότε μπορούν να δώσει σκληρές μάχες.Ο λαός όμως φαίνεται σε μεγάλο ποσοστό να εγκλωβίζεται σε διάφορες λογικές άμεσης λύσης για τους δικούς λόγους ,ακόμα και λόγους επιβίωσης.Το Κ.Κ.Ε θα μπορούσε χωρίς να υποχωρήσει από τις θέσεις του να δώσει μια προοπτική και μια διέξοδο ,ανοίγοντας αυτό τους όρους και τις προϋποθέσεις δημιουργίας ενός ευρύτερου πολιτικού μετώπου,που θα εξυπηρετεί την σημερινή πολιτική συγκυρία.Ενός μετώπου όχι εκλογικού βέβαια.Αλλά να χτίσει μια γέφυρα που θα σταθούν αυτοί που ακούν το Κ.Κ.Ε αλλά δεν τολμούν να κάνουν το αποφασιστικό βήμα προς αυτό.Δεν αρκεί να καλεί τον κόσμο αυτό μόνο να ψηφίσει Κ.Κ.Ε όποτε έχει εκλογές, αλλά να του δώσει ένα προθάλαμο δράσης και ζύμωσης με τις ιδέες του Κ.Κ.Ε χωρίς να τον αναγκάζει να είναι κάτω από την κομματική σημαία του Κ.Κ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Οστις θέλει οπίσω µου ελθείν...»

    Χριστιανικό μεν, αλλά κολλάει. Πόσο πιο ξεκάθαρες θέσεις θέλουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mα ειναι ηλιου φαινοτερο τι ηθελε να πει η Αλεκα αλλα πεσαν πανω της ολοι οι καλοι και αγαθοι δημοσιογραφοι και πολιτικοι κανοντας πως δεν καταλαβαν.Ξερουν μπως η Αλεκα δεν θα εχει τηλειπτικη καληψη,τουλαχιστον ευρεια,και πεσαν πανω της να τη φανε τα κορακια για να παραπλανησουν τον κοσμακι.
    trash τι ειναι η ΕΛΕ;
    Τελος οσον αφορα το χριστιανικο ρηθεν πολλα ταιριαζουν απο αυτο τον κλαδο αλλα αυτο ειναι ασχετο με την συζητηση:)
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τί έχετε πάθει με το ΚΚΕ? Καλογραμένα κείμενα ή πραγματικότητα? Πείτε μου, σας παρακαλώ, μία κυβέρνηση κομμουνιστική κάπου στον κόσμο. Μία κυβέρνηση που την έχετε σαν πρότυπο.
    Θα τρελαθώ, διαβάζοντας πολυσέλιδα κείμενα χωρίς πραγματική υπόσταση και υποθέσεις και προτάσεις που δεν έχουν καμία λογική.

    Ένας λόγος παραπάνω να τρελαίνομαι είναι, ότι ζω σε χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ και με σιγουριά μπορώ να πω ότι γνωρίζω καλύτερα από όλους τους "Έλληνες κομμουνιστές" τις συνέπειες ενός τέτοιου καθεστώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε 18 Ιουλίου 2011 12:19 μ.μ.

    Κοίταξε, δεν λες βέβαια και δεν ξέρω σε ποια χώρα ζεις, όμως είναι σίγουρο ότι αυτό που ζεις σήμερα είναι καπιταλισμός καραμπινάτος. Δηλαδή αν υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να τρελαίνεται η πλειοψηφία του λαού και στη χώρα αυτή είναι το σημερινό σύστημα που βιώνει, και ξέρουμε και βλέπουμε ότι θα χειροτερέψει η κατάσταση, εφόσον η καπιταλιστική κρίση αντικειμενικά βαθαίνει. Μπορεί πραγματικά να μην ξέρω για ποια χώρα μιλάνε, όμως είναι 100% σίγουρο ότι δεν σου λέω μπούρδες. Τώρα, βεβαίως εσύ έχεις ίσως τους δικούς σου ιδιαίτερους λόγους να προτιμάς ενδεχομένως τη σημερινή κατάσταση και εγώ έχω τους δικόυς μου λόγους να θέλω κάτι άλλο, και μάλιστα πολύ πολύ συγκεκριμένο. Και δεν το κάνω ούτε από ιδιοτροπία, ούτε επειδή είμαι αιθεροβάμων ή ονειροπόλος. Κάτι έχω μελετήσει για να έχω αυτή την άποψη και δεν είμαι και κανένας πιτσιρικάς. Στο κάτω κάτω, δικαίωμά σου είναι και δικαίωμά μου. Σου αρέσει όμως να περνάς και από τα φιλοΚΚΕ blogs βλέπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι πιο ευκολο ανωνυμε να ερθεις σε ενα μπλογκ σαν ανωνυμος και να μας πεις οτι ζεις σε χωρα του ανατολικου μπλοκ οποτε ξερεις πως περνανε οι ανθρωποιεκει τωρα.Μονο που το επιχειρημα σου ειναι παντελως σαθρο και κατι παραπανω απο κοινο αφου το χρησιμοποιουν μια πλειαδα αντικομμουνιστων ανα τον κοσμο.Επισης ξεχνας οτι ολα αυτα τα μαρτυρια που ζουν οι ανθρωποι εκει δεν οφειλονται στον Κομμουνισμο αλλα στον Καπιταλισμο,μιας και ζουνε σε Καπιταλισμο και οχι σε Κομμουνισμο.Αν νοιαζοτανε πραγματικα ο Καπιταλισμος για αυτους δεν θα τους αφηνε να πεινανε,οπως στην Ρωσια οπου υπαρχουν 23.000.000 στις παραγκες και 101 δισεκατομμυριουχοι.Αν νοιαζοτανε πραγματικα ο Καπιταλισμος για αυτους θα εφερνε την πραγματικη αλλαγη μονο που αυτος πηρε τις ατελειες του Κομμουνισμου και τις μεγαλοποιησε και εν συνεχεια εχτισε το συστημα του πανω σε αυτες.Ημεταβαση απο τον Κομμουνισμο στον Καπιταλισμο ηταν αυτη που που τους κατεστρεψε και οχι ο καθεαυτου Κομμουνισμος.Οσον αφορα για μια Κομμουνιστικη κυβερνηση για την οποια ειμαστε περηφανοι...θα σου απαντησω αμεσως!Ειμαστε περηφανοι για μια Κουβα που μετα απο 6 δεκαετιες εμπαργκο στεκεται ορθια και παλευει,ειμαστε περηφανοι για μια Β.Κορεα που ενω δεν εχει τελειωσει* ο πολεμος με τους Αμερικανους προσπαθει να ζησει ,υψωνει το αναστημα της και στεκει αγεροχει μπροστα σε ενα Καπιταλιστικο κοσμο της εκμεταλευσης και του σκοταδισμου.Ειμαστε περηφανοι για τις λιγες αλλα καλες προσπαθειες δημιουργιας Κομμουνων στην Μαριναλεδα και τη Κεραλα.Εδω θα σταματησω διοτι δεν υπαρχει κανενας λογος να συνεχισω,αφενος γιατι ειναι ασχετο αυτο που εγραψες με το αρθρο αφετερου δεν με προβληματιζουν καθολου τετοια ανοητα επειχηρηματα τα οποια εχω ξεκαθαρισει μεσα μου.Εγω θα σε καλεσω να συνεχισεις αυτη την συζητηση για να σου απαντησουν και οι εμπειροτεροι,επισης καλο θα ηταν αν εβλεπες το βιντεο "ελευθεροι πολιορκημενοι" του πανου φιδη στο youtube.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οταν λεω οτι ο πολεμος στη Β.Κορεα δεν εχει τελειωσει εννοω και τυπικα μιας και δεν εχει υπογραφει συνθηκη απο τοτε που αποχωρησαν τα στρατευματα των Αμερικανων,ισως να θελουν την ρεβανς...
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://tasosnastos.blogspot.com/2011/07/blog-post_99.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε ανώνυμε, επειδη εμείς μιλαμε με στοιχέια, δες λιγάκι την κατάσταση στην Ρωσία, πρίν και μετά την Σ.Ε.


    http://poexania.wordpress.com/2011/04/23/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ακολουθώ όλα τα θέματα και όχι μόνο του ΚΚΕ :) Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλοι κατηγορούν τον καπιταλισμό, αλλά όλοι είναι καπιταλιστές. Ακόμα και οι λάτρεις του κομμουνισμού στην Ελλάδα είναι καπιταλιστές. Φαντάζομαι ότι καταναλώνουν, αγοράζουν, πωλούν και εργάζονται για να βγάλουν χρήματα και προσπαθούν μέσα από τον ανταγωνισμό να βελτιώνονται και να γίνονται καλύτεροι και φυσικά να επωφελούνται οικονομικά από αυτό.

    Στη χώρα που βρίσκομαι, για πάνω από 40 χρόνια ο κομμουνισμός τους κατέστρεψε. Έλα να μιλήσεις με ηλικιωμένους που μεγαλώσαν στον κομμουνισμό. Έλα να ρωτήσεις την γυναίκα μου που έχασε τον παππού της (δεν τον γνώρισε ποτέ), μιας και τον πήραν από το σπίτι ένα πρωί και δεν γύρισε ποτέ!

    Να είσαι επαναστάτης και κομμουνιστής στην Ελλάδα αυτή την εποχή, είναι εύκολο και πολύ βολικό! Και πίστεψέ με, δεν το λέω με κακία, ούτε είμαι υπέρμαχος του καπιταλισμού. Θέλω ελευθερία για όλους και για όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ ανώνυμε 2:02, αν υπάρχει μια μαρτυρία δική σου για το πόσο "κακό" έκανε ο κομμουνισμός στη χώρα που ζεις, υπάρχουν άλλες δέκα μαρτυρίες που λένε ακριβώς το αντίθετο, και η γενική αίσθηση είναι ότι, τα προνόμια που είχε ο κόσμος στις ανατολικές χώρες που είχαν σοσιαλισμό (αυτό είναι το σωστό να λέμε, Κομμουνισμός ως κοινωνικοπολιτικό σύστημα δεν υπήρξε πουθενά ακόμα) ήταν ασύγκριτα σε σχέση με τον καπιταλισμό. Ακόμα και στα τελευταία του ο Σοσιαλισμός είχε δωρεάν παροχές σε χίλια δυο πράματα, που ούτε στ' όνειρό μας δεν τα είδαμε στον καπιταλισμό. Δεν μπορεί να λεν ψέμματα όλοι αυτοί!
    Όσο γι' αυτό που λες ότι όλοι είναι καπιταλιστές, πως ακριβώς το εννοείς; Στην καπιταλιστική οικονομία, πως θα ζήσεις σοσιαλιστικά; Π.χ εγώ που είμαι αυτοαπασχολούμενος, που είμαι π.χ γραφίστας και έχω ένα γραφειάκι και πουλάω σχέδια, πώς αλλιώς να ζήσω; δεν είμαι το ίδιο εγώ που έχω ένα γραφειάκι κι έναν υπολογιστή με κάποιον που έχει αλυσίδα σούπερ μάρκετ! Αν ζούσα στο σοσιαλισμό, τότε είτε θα έκανα παραγωγικό συνεταιρισμό με άλλους συναδέλφους, ή η δουλειά μου θα είχε άλλο χαρακτήρα. Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και για να μην πηγαίνουμε μακρυα

    Το 63% δηλώνει ότι ζούσε καλύτερα το 1989

    Ενάντια στα αντικομμουνιστικά μέτρα το 57%

    Οπως μεταδίδει το ρωσικό «REGNUM», το Ρουμανικό Ινστιτούτο Εκτίμησης και Στρατηγικής (IRES) πραγματοποίησε δημοσκόπηση στην οποία το 41% δήλωσε πως θα ψήφιζε τον Νικολάε Τσαουσέσκου εάν αυτός συμμετείχε στις προσεχείς εκλογές. Επίσης στην ίδια δημοσκόπηση το 63% δήλωσε πως ζούσε καλύτερα το 1989, όταν ανατράπηκε το καθεστώς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Ρουμανίας, ενώ μόλις το 23% δήλωσε πως σήμερα ζει καλύτερα από τότε.

    Να σημειωθεί πως στη Ρουμανία, με το νόμο 51/1991, άρθρο 3, που αφορά την «εθνική ασφάλεια», επιβάλλονται βαριές ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα για την ίδρυση ή στήριξη του ΚΚ. Στη δημοσκόπηση, τα μέτρα αυτά και την παραπέρα ενίσχυσή τους στηρίζει το 13%, ενώ αντιτίθεται στην αντικομμουνιστική νομοθεσία το 57% των ερωτηθέντων.

    Η δημοσκόπηση έγινε την περίοδο από 21 έως 23 Ιούλη (κι ενώ η Ρουμανία βιώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της ένταξης στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ) και σ' αυτήν πήραν μέρος 1.460 πολίτες ηλικίας άνω των 18 χρονών. Το όρια του στατιστικού λάθους, που έδωσε η εταιρεία, είναι της τάξης του 2,7%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τωρα αν εσυ θεωρείς καπιταλιστή κάποιον που προσπαθει να επιβιώσει ή να ζήσει αξιοπρεπώς στο καπιταλιστικό σύστημα, θα ήταν καλο να μην το λες παραέξω, διότι εκτίθεσαι.

    Τώρα για τον παπού της γυναίκας στο που λες, γιατί τον πήραν, επειδή δεν τους άρεσε η φάτσα του; Της είπαν της γυναίκας σου οι συγγενείς της ή απλά κατηγορούσαν τους κακούς κομμουνιστές; Μάθε πρώτα γιατι τον πήραν τον παπού της(αν τον πήραν και αν ειναι ολα αυτά αλήθεια) και μετά το ξανασυζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ανωνυμε θ.τ απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελλα εισαι.αντε να μην τρελλαθω παλι.αντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...