6 Ιουλ 2011

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στο ΚΚΕ και το οργανωμένο κίνημα (αναδημοσίευση)

(αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη 6/7 http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6335492. Επειδή είδαμε ότι το σημερινό άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου ... άρεσε πολύ στους συνbloggers, με αποτέλεσμα να αναδημοσιευτεί από πολλούς, αναδημοσιεύουμε το πολύ ενδιαφέρον αυτό άρθρο απ' την τελευταία σελίδα του σημερινού φύλου)
Τάχα κόπτονται για την «ενότητα της αριστεράς», αλλά δε μπορούν να κρύψουν το ρόλο τους απέναντι στο ΚΚΕ, στο ΠΑΜΕ και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.
Οταν στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θ. Λιάπης κατέθεσε ψήφισμα - καταγγελία για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο δήμαρχος και σύμβουλοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο αυτόν το ρόλο τους.

Το ψήφισμα έλεγε: «Το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει την οργανωμένη προβοκάτσια με στόχο το λαϊκό κίνημα χτες στην Αθήνα. Σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στράφηκαν με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή. Αξιοποιώντας μηχανισμούς κρατικών κατασταλτικών υπηρεσιών, είτε χρησιμοποιώντας ομάδες δήθεν "αντιεξουσιαστών", η κυβέρνηση εφάρμοσε σχέδιο εξόντωσης του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, την ίδια ώρα που υποκριτικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος καλούσε σε διάλογο τους "αγανακτισμένους". Η απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στην άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι η λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».
Με παρεμβάσεις δημοτικών συμβούλων, ο εισηγητής δέχτηκε να προστεθεί στο ψήφισμα και το εξής: «Να καταργηθούν τα χημικά, να μην φοβηθεί ο κόσμος και να αντιδράσει με όλες τις μορφές πάλης».
Ομως, δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, πρώην μέλη του ΚΚΕ, ο πρόεδρος του ΔΣ, που είναι στέλεχος του ΣΥΝ, αλλά και ο δήμαρχος Χρ. Κορτζίδης (ο οποίος επαναλαμβάνει συνέχεια ότι είναι κομμουνιστής) επέμεναν να αφαιρεθεί η λέξη «οργανωμένο» από τη φράση «η κυβέρνηση εφάρμοσε σχέδιο εξόντωσης του οργανωμένου λαϊκού κινήματος».
Στην παρέα προστέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας - συνεργαζόμενος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - που ζήτησε να βγει το «δήθεν αντιεξουσιαστές». Στην τοποθέτησή του μάλιστα είπε ότι «το ΚΚΕ σε συνεργασία με την αστυνομία οργάνωσε σχέδιο απέναντι σε αριστερές δυνάμεις στο Σύνταγμα»! [υπογράμμιση του γλόμπινγκ]
Στην έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ, που απαίτησε από το δήμαρχο (ο οποίος κατά τα άλλα δεν παραλείπει να πηγαίνει στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ), αλλά και συνολικά από την πλειοψηφούσα παράταξη να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τον αντικομμουνισμό του συγκεκριμένου συμβούλου, αυτοί απάντησαν με τη σιωπή τους.
Αυτή είναι γι' αυτούς η «ενότητα της αριστεράς». Ενώνονται ενάντια στο οργανωμένο κίνημα, ενάντια στο ΠΑΜΕ. Ολοι αυτοί, στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των άλλων «αριστερών» (ΚΟΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΗΜΑΡ κ.ά.), ο ίδιος ο δήμαρχος και πρώην μέλη του ΚΚΕ διατείνονται όπου βρεθούν και όπου σταθούν ότι στο δήμο τους «πέτυχε το εγχείρημα της ενότητας».
Αγκαζέ ο οπορτουνισμός ανεμίζει την ξεφτισμένη σημαία της «ενότητας της αριστεράς», αλλά δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό του πρόσωπο.

19 σχόλια:

  1. Εγω που διαρκως στα γραπτα μου στηριζω συνολικα την Αριστερα και οχι μονο το ΚΚΕ, εγω που διαρκως τονιζω την αναγκη ενοτητας και σπανια εχω καταφερθει εναντιον αριστερου κομματος οχι για λογους ισορροπισμου αλλα εξαιτιας της επιβεβλημενης κατ'εμε συμπνοιας,
    δηλωνω αηδιασμενος απο τη προταση του στελεχους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.. σοβαρα, ειπε τετοιο πραγμα; ειπε οτι το ΚΚΕ συνεργαστηκε με την Αστυνομια;
    Ουτε ενα ακροδεξιο φασιστομουτρο δε θα τολμουσε να το πει αυτο.

    Αντε τωρα μη μου γυρισουν τα μυαλα.
    Οσον αφορα τη παρεμβαση του συριζαιου, δε τη πολυκαταλαβα, κουταμαρα τη θεωρω, αλλα δε με ενοχλησε τοσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη παιδιά, αλλά Φίλε μου celin, κάνε τον κόπο να δεις δυο σχόλια από στελέχη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο μπλογκ μου και θα δεις τι ακριβώς συμβαίνει !

    Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει ...
    Και όσο για την ΕΝΤΟΤΗΤΑ, αυτήν ούτε την έννοιά της δεν ξέρουν ...
    Φυσικά, ούτε λέξη για την ταμπακιέρα !
    (για τα λεχθέντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ να ρωτήσω αγαπητέ γιατί δεν γράφεις εδώ κάτι επί της ουσίας. Την άποψή σου ίσως. Τα γεγονότα εάν τα ξέρεις διαφορετικά και παραπέμπεις στο δικό σου μπλογκ; Εδώ ξεκινήσε ένας άλλος διάλογος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε Φαρε, ηρθα και σου αφησα σχολιο. Δεν εχω τι να πω, λυπαμαι, γραφικος νιωθω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιος χρήστης απ' το twitter, απαντώντας στο tweet που δημοσίευε το άρθρο έγραψε τα εξής επι λέξει: "η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α δεν έχει δημοτικό σύμβουλο στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, να ψάχνετε τις πηγές σας (και το Ριζοσπάστη)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. celin: Όχι Φίλε μου !
    Να νιώθεις καλά !
    Εγώ καταλαβαίνω απόλυτα τον καλοπροαίρετο άνθρωπο που πασχίζει για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ενότητα.
    Στο κάτω κάτω η ενότητα είναι η βασική και μόνιμη επιδίωξη του ΚΚΕ από το 1918 !
    Γι αυτό και πρωτοστάτησε και για την δημιουργία του ΕΑΜ και του Ενιαίου Συνασπισμού !

    Δυστυχώς οι "άλλοι" έχουν άλλα στο νου τους ...

    AlexD: Το τι σχολιάζει ο καθένας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ,ρε ποτε θα βαλουν μυαλο αυτοι αριστερισκοι!Να φυγει το "οργανωμενο" σας ψιλοπειραζει συριζαιοι;Αλλα λιγο το κακο με τον Κορτζιδη-ποιος ξερει τι ειχε στο μυαλο του.Σαν συνασπισμενος θεωρησε πως η κινηση των ΜΑΤ ειχε ως στοχο να χτυπησει τους παντες.Κατα καποιο τροπο ειχε δικιο γιατι χτυπηθηκαν και αθωοι ανθρωποι και οπως παντα αυτες οι κινησεις των ΜΑΤ στοχευουν στο να μην κατεβαινει κοσμος να διαμαρτυρηθει με τον ενα ή τον αλλο τροπο.
    Οσον αφορα την δηλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειανι γελοια και εξοργιστικη συναμα.
    Θα ηθελα φαρε να με παραπεμψεις στην σχετικοι αναρτηση με τα σχολια απο τους δυο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. AlexD:η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριξε την παράταξη του Κορτζίδη
    http://www.dsel.gr/article.php?id=157
    και το άρθρο του Ριζοσπάστη γράφει κάτα λέξη:"συνεργαζόμενος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ"
    οπότε πές σε αυτόν απο το tweet να διαβάζει πιο προσεκτικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και αντιγράφω εύστοχο σχόλιο από το μπλόγκ του φάρου

    Ο/Η Σ.Π. λέει:
    Ιουλίου 6, 2011 στις 6:01 μμ

    «το ΚΚΕ σε συνεργασία με την αστυνομία οργάνωσε σχέδιο απέναντι σε αριστερές δυνάμεις στο Σύνταγμα»

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Μα καλά, συχνάζουν “αριστερές δυνάμεις” στο Σύνταγμα;

    Εκεί δεν είναι όλα αγνά, απολίτικα, ακομμάτιστα, ακαθοδήγητα, ακαπέλωτα, αυθόρμητα κλπ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάνω που διαβάζω όμορφα σχόλια έρχεται ένα σχόλιο να μου γυρίσει τα μάτια. Δηλαδή ρε Μαρκο από όλα τα σχόλια αυτό βρήκες ενδιαφέρον; Και αγνά σε πληροφορώ είναι και ακομμάτιστα και ακαπέλωτα και κυρίως αυθόρμητα. Απολίτικα δεν είναι, δεν θα μπορούσε να ειναι και καλός που δεν είναι. Τόσος κόσμος απλά και μόνο μέσω ενός καλέσματος στο internet μόνο αυθόρμητο θα μπορούσε να είναι. Το ότι γίνονται συνεχείς προσπάθειες καπελώματος και να περάσουν απόψεις κομμάτων τεχνηέντως γίνονται και θα γίνονται και δυστυχώς θα έχουν κάποιες φορές επιτυχία. Άλλο όμως αυτό και άλλο η θέληση που υπάρχει να μείνει η όλη κίνηση έξω από τα στενα κομματικά όρια.
    Ασχέτως με το αν οι δυνάμεις είναι αριστερές ή όχι (κατά την άποψη μου αριστερές είναι) η δήλωση πως το ΚΚΕ θα συνεργαζόταν ποτέ με την αστυνομία, μόνο εμετική μπορεί να χαρακτηριστεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλ. φίλε SOVIET ο Συριζα το Ανταρσύα είναι αρισταρά???
    Τέλος πάντων τι εννοούμε αριστερά, γιατί και ο Παπανδρέου λέει ότι είναι αριστερός όπως και το ΠΑΣΟΚ αυτοπροσδιορίζεται σαν αριστερό κόμμα.
    Τέλος τα ψηφίσματα της κάτω πλατείας μήπως εκφράζουν κάποια κόμματα, μήπως ταυτίζονται με κάποιες πολιτικές θέσεις συγκεκριμένων κομματικών χώρων.
    Μην είμαστε αφελείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν με ενδιαφέρει το πως αυτοπροσδιορίζεται κανείς, αλλά το πως κρίνεται στην πορεία του. Η τάση που υπάρχει είναι αριστερών πεποιθήσεων. Αν όχι πες μου πως το βλέπεις, έχεις διακρίνει πως εκεί συζητάμε για το πως θα εξασφαλίσουμε τα κέρδη του κεφαλαίου και το πως θα καταδυναστεύσουμε ακόμα πιο πολύ τον εργαζόμενο από τις πολυεθνικές;
    Τα ψηφίσματα της πλατείας όπως αναφέρεις ταυτίζονται με πολιτικές θέσεις κομμάτων και είναι λογικό. Τα κόμματα προϋπήρχαν της κάθε πλατείας και οι ιδεολογίες ακόμα περισσότερο.
    Αν στην πλατεία φιλε Τάσο και σε κάθε πλατεία, βρίσκονται άτομα μόνο από τους χώρους του Συριζα και της Ανταρσύας τότε ναι θα περνάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάποια στιγμή η γραμμή τους, καθώς η κύρια μάζα, η αυθόρμητη μάζα δεν έχει ούτε την γνώση, ουτε την κριτική σκέψη. Αλλά αυτό επέτρεψε μου είναι ένα "δικό" σας πρόβλημα και κατ επέκταση και δικό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. SOVIET, πέρα απο το ιδεολογικό κομφούζιο που διακρίνει κάποιος στα σχόλια σου, θάθελα κάποιες διαπιστώσεις ή και διευκρινήσεις :
    1.Με πολιτικούς όρους τι σημαίνει "είναι αριστερών πεποιθήσεων" ?
    2.Η αριστερά στην Ελλάδα τόσο σαν έννοια όσο και σαν ιστορία, προσδιορίζει συγκεκριμένη πολιτική ιδεολογία, γεγονότα, κομματικούς χώρους, πολιτικές πρακτικές και πορείες, άραγε όλοι κάνουμε πολιτικές εκτιμήσεις και προσδιορίζουμε τι εστί αριστερά, και όχι όπως αναφέρεις ότι ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται, αλλά με ποιά κριτήρια, με ποιά πρακτική , με ποιά ιδεολογική πλατφόρμα???
    Προυπόθεση πρωταρχική είναι να καθοριστεί τι ακριβώς είναι η "ΑΡΙΣΕΡΑ", - σ' αυτό βέβαια δεν απαντάς, δεν παίρνεις θέση, ή μάλλον δεν σε ενδιαφέρει.
    3.Το μεγάλο λάθος που κάνεις είναι που προσδιορίζεις τις συζητήσεις - αποφάσεις της πλατείας "αριστερών πεποιθήσεων".
    Ευλογη ερώτηση : τι ακριβώς σημαίνει αυτό το "αριστερών πεποιθήσεων"?
    Παρακάτω αναφέρεις "Αν όχι πες μου πως το βλέπεις, έχεις διακρίνει πως εκεί συζητάμε για το πως θα εξασφαλίσουμε τα κέρδη του κεφαλαίου και το πως θα καταδυναστεύσουμε ακόμα πιο πολύ τον εργαζόμενο από τις πολυεθνικές;"
    Και όμως φόλε μου εδώ είναι που κάνεις το τραγικότερο λάθος.
    Δυστυχώς για σένα αυτό συζητάγατε....
    Εχουν γίνει πολλές αναρτήσεις με τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ των συνελεύσεων αν τις διαβάσεις προσεκτικά δεν θα δείς πουθενά να αναγράφεται η φράση "ανατροπή του καπιταλισμού", ή "ενάντια στα μονοπώλια", ή "έξω απο την Ε.Ε.", ή "αλλαγή του κοινωνικού και οικονομικού συστήματος" , όλες οι αποφάσεις ήταν στα μέτρα του συστήματος (αποδείξεις άπειρες, σας προωθεί ο 'ΣΚΑΙ", ο Καρατζφυρερ, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς κ.τ.λ.).
    Αυτό το κίνημα δεν το φοβούνται, αγαπητέ μου το οργανωμένο και ταξικό φοβούνται.
    4.Πρόβλημα δικό μου γιατί, αυτό δεν το κατάλαβα.
    5.Να σου αφιερώσω και κάποιες "επαναστατικές" απόψεις των ανθρώπων της πλατείας μήπως και σε αφυπνίσω :
    -«Δεν θέλω να είναι από πίσω μου το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Αν ήθελαν αυτοί, ας φέρνανε εδώ κόσμο. Οι απόψεις τους φταίνε. Οχι η αγωνιστικότητα των παιδιών. Πολεμάνε με όπλα που έχουνε συντριβεί (...) Τα κόμματα είναι απαρχαιωμένα».
    - «Να μπορέσουμε να καταφέρουμε τα κόμματα, η Παπαρήγα, ο Τσίπρας, ο Καρατζαφέρης (σ.σ: βολικότατο τσουβάλιασμα) να μην έχουν οπαδούς»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. SOVIET κάτι ακόμα λες: "τα κόμματα προυπήρχαν" , δηλαδή παρ' όλες τις αποφάσεις σας δεν καταφέρατε να τα καταργήσετε!!!!!!!!!
    Τι κρίμα!!!
    Ξαναπροσπαθείστε, μπορεί κάτι να καταφέρετε, βέβαια δεν σας ενδιαφέρει το κόμμα του ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της αστικής τάξης, τόσο, όσο το ΚΚΕ...
    Απλα μια υπενθύμιση το ΚΚΕ έχει ιστορία αγώνων και δράσης 93 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΩΓΜΟΥΣ , ΕΞΟΡΙΕΣ , ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ , ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ , ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ .
    Εσείς στην πλατεία συνεχίστε να βαυκαλίζεστε, αν νομίζετε οτι έχετε καταργήσει την ιστορία και ανακαλύψατε σήμερα τον κόσμο,
    ΠΛΑΝΑΣΤΕ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντως το ψευδώνυμο "SOVIET" διαφορετικά σε προδιαθέτει........
    Ελπίζω να κάνω λάθος,........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τάσο πέρα του ότι γέλασα απίστευτα με το περί "ιδεολογικού κομφούζιου" που με διακρίνει, έχω να σου πω πως δεν έχεις άδικο. Είμαι από τους ανθρώπους που έχουν τσαλαπατήσει τον εγωισμό τους και μπορούν να παραδεχτούν τις αδυναμίες τους και να τις δουν κατάμουτρα, ακόμα και όταν αυτές λέγονται σε ευρύ κοινό. Είμαι εδώ όμως ή μάλλον και εδώ για λύσω αυτό το θέμα μου. Θα σου πω πως δεν με βοηθάς σε αυτό. Προσπαθώ, αλλά καμιά φορά η τόση βαριά επιθετικότητα σε απομακρύνει. Θα μπορούσα να συνεχίσω την κουβέντα, αν είναι καλοπροαίρετη. Αν ο μόνος σκοπός από μέρους είναι να με μειώσεις και να με προσβάλλεις, καλύτερα να αποχωρήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ΜΑΡΚΟ του απάντησα ήδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ SOVIET, πολιτική συζήτηση γίνεται με επιχειρήματα και ανταλλάσουμε απόψεις, δεν υπάρχει καμμία προσωπική επίθεση και ούτε η παραμικρή προσπάθεια προσβολής και μείωσης της προσωπικότητας σου.
    Σε κανένα σημείο των σχολίων μου δεν αναφέρομαι σε προσωπικό επίπεδο. Με πολιτικούς όρους τεκμηριώνω κάποιες απόψεις και με πολιτικούς όρους θέτω κάποια ερωτήματα.
    Το ορθό ή όχι των πολιτικών απόψεων κρίνεται απο όλους, αλλά αυτό απέχει πολύ απο το να σε προσβάλλει κάποιος προσωπικά.
    Στόχος των σχολίων μου είναι να σε προβληματίσω σε κάποιες απόψεις που εξέφραζες στα σχόλια σου, με τις οποίες διαφωνώ, άραγε προσπάθησα να βοηθήσω θέτωντας σου κάποιους προβληματισμούς , αν το πέτυχα ή όχι εσύ το γνωρίζεις, αλλά πρέπει να διαβάσεις τα σχόλια μου με καθαρά πολιτικά κριτήρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τάσο χαίρομαι που οι παρατηρήσεις σου είναι καλοπροαίρετες, απλά μην με κατατάσσεις σε μια μάζα ανθρώπων που στόχο έχει την απαξίωση των αγώνων που έχουν γίνει στο παρελθόν.
    Τώρα ως αναφορά τις παρατηρήσεις σου. Έχω την εντύπωση πως η αγωνία για το δικαίωμα στην εργασία, για τους ανέργους, για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την αλληλεγγύη στους μετανάστες, την επιθυμία για δωρεάν και αποτελεσματική υγεία και παιδεία, είναι λίγα από αυτά που συζητιούνται και μου φαίνονται, αριστερών πεποιθήσεων. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με. Σε αποφάσεις δεν έχουν παρθεί, έχεις δίκιο. Ο λόγος είναι πως σε ένα τόσο πολύμορφο ιδεολογικά κόσμο είναι δύσκολο να βγεις σε ένα πολιτικό πρόσταγμα. Αν θες την άποψη μου δεν βρίσκω και τον λόγο να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν είμαι σίγουρος πως ο ρόλος αυτού του "κινήματος" είναι να βγει προς τα έξω ως μια νέα δύναμη που θα ανατρέψει τα δεδομένα. Πιστεύω πως δίνει απλά την ευκαιρία να δει ο κόσμος λίγο πέρα από την μύτη του. Ανθρωποι κλεισμένοι χρόνια στην βολή τους, έχουν την ευκαιρία να δουν, να συνομιλήσουν και στην τελική να ενδιαφερθούν για τα προβλήματα των άλλων. Από που πηγάζουν αυτά τα προβλήματα; Πως θα τα πολεμήσεις; Είναι λύση απλά να καταργίεσαι πολιτικούς που κατά τα άλλα την δουλειά τους κάνουν και μάλιστα πολυ καλά;
    Το ερώτημα το πιο βασικό είναι ποιος θα τους δώσει τις απαντήσεις, σε ένα κόσμο που αν μη τι άλλο βγήκε επιτέλους από το σπίτι του. Και εδώ έρχεται το "είναι δικό σου πρόβλημα και δικό μου". Γιατί αν "εσύ" ο έχον την γνώση δεν βρεθείς εκει να του την μεταδώσεις ή θα μείνει στο σκοτάδι ή οι καλοθελητές θα του ρίξουν τόσο φως να τον τυφλώσουν.
    Συμφωνώ πως ο αγώνας γίνεται μέσα από τον χώρο εργασίας μας, μέσα από τις οργανωμένες απεργίες. Με τόσες μαζικές απολύσεις, με μαζικό ξεπούλημα όλου του δημοσίου όμως, σε λίγο δεν θα έχουμε εργαζομένους να απεργήσουν.
    Το κομφούζιο φίλε μου δεν προέρχεται μόνο από την έλλειψη γνώσεις, προέρχεται και από το γεγονός πως στα 36 μου με τρία παιδιά από πίσω, δεν βλέπω να γίνεται κάτι που να μου δώσει την ελπίδα πως θα καταφέρουν να επιζήσουν. Και το ενδιαφέρον μου δεν προέκυψε τώρα, απλά νιώθω το τέλμα που φτάσαμε και οι αντιδράσεις είναι ήπιες και αργές, πολύ αργές.
    Αυτά και συγνώμη αν σας κουράζω, ίσως όμως σας δίνω τροφή για το πως θα αντιμετωπίσετε απορίες "ηλιθίων" :)
    Φιλικά
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...