25 Ιουλ 2011

Σωτηρία Βασιλακοπούλου: Παράδειγμα για όλους

Οι κομμουνιστές φοιτητές και φοιτήτριες, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, σε καθημερινή βάση, για την υπόθεση της εξουσίας της Εργατικής Τάξης.
Δίνουν όλες τις δυνάμεις τους, για να κερδίζει έδαφος η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, αυτού που έχει ανάγκη και συμφέρον ο εργαζόμενος λαός, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Οι κομμουνιστές φοιτητές και φοιτήτριες, παλεύουν νύχτα μέρα έχοντας ως στόχο τους, την Οικοδόμηση της Σοσιαλιστικής - Κομμουνιστικής Κοινωνίας.
Σ΄αυτή την προοπτική, σ΄αυτόν τον αγώνα, συνειδητά ενταγμένη η φοιτήτρια του Παντείου Σωτηρία Βασιλακοπούλου, πρωτοπόρα ΚΝίτισσα, κρατώντας πικέτα που έγραφε: "Παλέψτε μέσα από τα σωματεία για πραγματικές αυξήσεις - ΚΚΕ", έδινε τη μάχη, πριν από 31 χρόνια, στο εργοστάσιο της ΕΤΜΑ, μαζί με άλλους συντρόφους της.

Μια μάχη, που και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, παραμένει επίκαιρη και απαραίτητη.
Παράδειγμα προς μίμηση για όλους.
Τουλάχιστον, για όλους εκείνους, που θεωρούν τον αγώνα ως στάση ζωής.
Διότι, υπάρχουν και κάποιοι, που δυστυχώς ακόμα και σήμερα, με τόσα που συμβαίνουν γύρω μας, εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους εργοδότες !
Τους εργοδότες, που με φανερή η κρυφή εντολή τους, κάποιοι βαστάζοι έκοψαν το νήμα της ζωής της φοιτήτιας Σωτηρίας μόλις στα 19 της χρόνια!
Ενός στην κυριλεξία παιδιού, που το μόνο της "αμάρτημα" ήταν ότι ήθελε μια καλύτερη ζωή για την ίδια, τους συνομίλικούς της, τον ελληνικό εργαζόμενο λαό.
Ενός κοριτσιού, που αν μη τι άλλο, θα έπρεπε όλοι μα όλοι, να σεβόμαστε τη μνήμη του, να υποκλινόμστε στη θυσία του.
Όλοι ;
Μεγάλο λόγο, είπα !
Πως να ξεχάσουμε ότι κάποιοι ... "αριστεροί" (ομάδες των ΕΑΑΚ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ), σε μια ... παναθηναϊκή τους μάζωξη τον περασμένο Δεκέμβρη, προσπάθησαν να βεβηλώσουν το μνημείο που τοποθετήθηκε στο Πάντειο!
Άσε που σε πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου του Παντείου, εκπρόσωποι των παρατάξεων του ΠΑ"ΣΟ"Κ και της Ν.Δ., αρνήθηκαν ο Σύλλογος φοιτητών να τιμήσει τη δολοφονημένη φοιτήτρια!!!
Πόσο, αλήθεια, μπορεί να τρομάζει μερικούς - μερικούς, η θυσία της Σωτηρίας!
Εκεί, που θα έπρεπε, το παράδειγμά της να διδάσκεται στις αίθουσες του Πανεπιστημίου - καλά, σιγά μη βρεθούν τέτοιοι καθηγητές, ειδικά στο χώρο των ψευτοαριστερών οπορτουνιστών -, κάποιοι νομίζουν ότι αυτή (η θυσία) θα πρέπει να λησμονηθεί!
Όχι όμως !
Υπάρχει ένας κόσμος ολόκληρος που εμπνέεται από τέτοια παραδείγματα, δίνει υπόσχεση ζωής, ακολουθεί τα βήματα, ετοιμάζεται, οργανώνεται και όπου να ΄ναι θα αρχίσει την αντεπίθεση !
Μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ετοιμάζει το κόσμο για τις νέες συγκλονιστικές στιγμές που θα ζήσει.
Γιατί, όσο κι αν κάποιοι το ... ξορκίζουν, ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των οριστικών αυτή τη φορά σοσιαλιστικών επαναστάσεων.

 

9 σχόλια:

  1. 93 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ!
    ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ!
    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΑ ΣΩΤΗΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ....
    Γιατί, όσο κι αν κάποιοι το ... ξορκίζουν, ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των οριστικών αυτή τη φορά σοσιαλιστικών επαναστάσεων.


    Ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ακούσαμε την είδηση (μόνο μέσω σταθερών τηλεφώνων τότε) είμασταν στα γραφεία του Κόμματος. Είμασταν έτοιμοι, οι Κνίτες να βγούμε εξόρμηση. Παγώσαμε. Η Σωτηρία, Κνίτισσα τότε, φοιτήτρια, εμείς Κνίτες μαθητές. Δεν το πιστεύαμε. Η πίστη μας για το δίκιο του αγώνα έγινε ακόμα πιό ισχυρή.
    Τόσα χρόνια μετά, η εικόνα της δεν φεύγει από το μυαλό μας, και η Σωτηρία μας οδηγεί στον αγώνα μας.
    Ο αγώνας για το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό συνεχίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πάνω που έλεγα να γράψω κι εγώ κάτι για τη Σωτηρία. Η Σωτηρία συμβολίζει το ξεπέρασμα του φόβου, του άγχους που έχει κάποιος που πρωτοπιάνει στα χέρια του ανακοίνωση του κουκουέ για να τη μοιράσει στον κόσμο.
    Η Σωτηρία συμβολίζει το πώς οι κομμουνιστές αντιμετωπίζουν τον χλευασμό, την αδιαφορία του άλλου, λες και είσαι ζητιάνος και απόκληρος.
    Η Σωτηρία συμβολίζει το πώς οι μεγάλοι και τρανοί εργοστασιάρχες, όταν θέλουν να κάνουν το μάγκα, τα βάζουν με τους πιτσιρικάδες κνίτες που μοιράζουν την ανακοίνωση.
    Ο φόβος, το άγχος, η απογοήτευση του πιτσιρικά συντρόφου, όταν περνάει ο πρώτος ενθουσιασμός ξεπερνιέται και γίνεται επαναστατική καρτερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος: Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ γεννάει ήρωες και ηρωίδες !
    Γι΄αυτό κι η λυσσαλέα πολεμική (από την αστική τάξη και τους υπηρέτες της) εναντίον του !

    spiral architect: Νομοτελειακή πραγματικότητα.

    Giannis: Συγκινητικό σχόλιο ... Απ΄τη μία δακρύζουμε σε τέτοιες θύμησες, απ΄την άλλη όμως ατσαλωνόμαστε και δίνουμε υπόσχεση διαρκούς αγώνα μέχρι να ΄βρουν απάντηση οι νεκροί ήρωες του Κόμματος.

    AlexD: Η Σωτηρία, απλά, συμβολίζει, αυτό ακριβώς που ήταν:
    Μέλος της ΚΝΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φάρος: Αυτό ακριβώς! Η Σωτηρία αλλά κι άλλα γεγονότα την περίοδο εκείνη. Οι συνεχείς διαδηλώσεις για την είσοδο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο ΠΟλυτεχνείο και η πάλη στα σχολεία για την ανάπτυξη και την παρέμβαση της ΚΝΕ με αποβολές, αποχές, διαδηλώσεις κλπ.
    Εμείς που συμμετείχαμε σε αυτά τα γεγονότα και δεν υποστείλαμε την σημαία, συνεχίζουμε να παλεύουμε και να μεταφέρουμε την πείρα μας, θετική και αρνητική, έτσι ώστε ο αγώνας να δώσει καρπούς. Την σοσιαλιστική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Giannis: Σωστός !
    Σε αντίθεση, μάλιστα, με ένα σωρό ριψάσπιδες, κουρασμένους, ή ... ανανήψαντες, που πασχίζουν να διασωσθούν σέρνοντας από δω κι από κει το κουρασμένο τους κουφάρι, κόντρα στο λαϊκό κίνημα.

    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, με το Αίτημα να δικαιωθεί η θυσία των Ηρώων του Κινήματος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλησπερα faro

    H δολοφονια της Σωτηριας οπως και καθε δολοφονια νεων απο καθεστωτα και ατομα αρρωστα, μπολιασμενα με φασιστικες ιδεες πρεπει να καταδικαζονται στη συνειδηση ολων μας.Το οφειλουμε στη μνημη ολων αυτων που επεσαν υπερασπιζομενοι το δικαιωμα για μια καλυτερη ζωη και μια καλυτερη κοινωνια οπου ολοι εχουν θεση και οχι μονο οι..εκλεκτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Elva: Γεια κι από μένα !
    Επίσης, οφείλουμε, να θυμάμαστε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...