29 Ιουλ 2011

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο πόλο γυναικών

Ο φτωχός θέλει άρτον και θεάματα, έστω κι έτσι να είναι, μόλις πριν από λίγο η εθνική ομάδα πόλο γυναικών κέρδισε την "Λαϊκή" (σπόντα) Δημοκρατία της Κίνας με 9-8, μέσα στην Σαγκάη σ' ένα ματς θρίλερ. 
Μπράβο, όχι μόνο γιατί είναι ελληνίδες αλλά γιατί είναι και ωραιότατες γυναίκες :) (Ντάξ' και μερικές κινεζούλες, ομορφούλες ήταν)

11 σχόλια:

  1. Βεβαίως μπράβο στα κορίτσια, τον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο!
    Ας παραθέσουμε όμως ένα απόσπασμα από την αθλητική στήλη του Ριζοσπάστη της 26/07/2011 για προσγείωση μετά τον -κάθε άλλο παρά αδικαιολόγητο- ενθουσιασμό.
    http://www.rizospastis.gr/page.do?id=13627&publDate=26%2F7%2F2011&direction=&pageNo=23
    Εκείνη τη μέρα η εθνική ομάδα είχε προκριθεί στα ημιτελικά του τουρνουά:

    "Μπορεί η επιτυχία της Εθνικής γυναικών να δίνει την ευκαιρία για πανηγυρισμούς και όνειρα, ωστόσο κάθε άλλο παρά σβήνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του υγρού στίβου σήμερα, με τους περισσότερους αθλητές-τριες να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, είτε αυτά αφορούν στην έλλειψη χώρων άθλησης (με τα κολυμβητήρια να κλείνουν το ένα μετά το άλλο) είτε τα οικονομικά (π.χ. περιπτώσεις αποχής παικτών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού). Σε αυτή την κατάσταση αναφέρθηκε η παίκτρια της Εθνικής Σταυρούλα Αντωνάκου μιλώντας στο ραδιόφωνο «SENTRA 103,3» εκφράζοντας την αγωνία για το μέλλον.

    «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αιμορραγεί και μας έχουν αφήσει σχεδόν στο έλεός μας. Δεν νομίζουμε ότι το αξίζουμε αυτό. Δεν είμαστε επαγγελματίες και δε νομίζω ότι το κράτος δεν μπορεί να συντηρήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μπορεί να το κάνει και χωρίς καθόλου έξοδα και καμία προσπάθεια», τόνισε η διεθνής παίκτρια. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις συνθήκες που επικράτησαν την προηγούμενη χρονιά στο χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης... «Μέσα στη χρονιά δεν υπήρχαν ανοιχτά κολυμβητήρια. Υπήρχαν κάποια κολυμβητήρια που έκλειναν γιατί δεν είχαν πετρέλαιο. Πέρα από το ότι δεν πληρωνόμαστε. Κάποια κορίτσια που είναι στο Δημόσιο, αναγκάζονται ή να σταματάνε από τις δουλειές τους ή να παρατούν την εθνική ομάδα. Σε αυτή τη διαδικασία, εμείς έχουμε 4-5 άτομα. Τα υπόλοιπα άτομα, που ό,τι παίρνουμε όλη τη χρονιά είναι 600 ευρώ, γιατί από τα σωματεία από λίγα πληρωνόμαστε...» δήλωσε μεταξύ άλλων η Σταυρούλα Αντωνάκου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω στα Χανια για παράδειγμα, τον χειμώνα κάποια φάση στο κολυμβητήριο δεν είχαν πετρέλαιο για τους καυστήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρη σε πρωτοβουλία της διοίκησης του Ν.Ο. Χανίων τροφοδοτήθηκαν την Παρασκευή με μικρή ποσότητα πετρελαίου οι δεξαμενές του κολυμβητηρίου Χανίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διατήρηση του ζεστού νερού στην 25άρα πισίνα και έστω και υποτυπωδώς να συνεχίσουν τα τμήματα του Ομίλου να πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους. Η συγκεκριμένη κίνηση πάρθηκε με γνώμονα ότι θα ήταν αδιανόητο να προέκυπτε παύση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων των πολλών αθλητών, της εργασίας των προπονητών καθώς και των ακαδημιών ενώ επιπλέον, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, εξασφαλίστηκε ένα αρκετά σεβαστό ποσό, αφού αν η 25άρα πισίνα, μετά την 50άρα, «πάγωνε» με τη σειρά της, θα χρειάζονταν περισσότεροι τόνοι πετρελαίου προκειμένου να έφτανε στην κανονική **θερμοκρασία.

    Άριστη επικοινωνία μεταξύ ΝΟΧ και ΕΑΚ**

    Το ευχάριστο που προκύπτει, είναι πως μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, οι δεξαμενές του ΕΑΚ θα τροφοδοτηθούν με πετρέλαιο, καθώς υπήρξαν οι εγγυήσεις από την ΕΚΟ ότι το πρόβλημα θα διευθετηθεί. Προηγουμένως, αργά το απόγευμα της Παρασκευής (15/1), στελέχη της διοίκησης του Ν.Ο. Χανίων με επικεφαλής την πρόεδρο Χαρούλα Μυλωνάκη, πραγματοποίησαν συνάντηση στα γραφεία του Ομίλου με τον πρόεδρο του ΕΑΚ, Ιπποκράτη Μανουδάκη, την Αλέκα Πατσιά που αποτελεί επίσης μέλος του ΕΑΚ αλλά επιπλέον και της διοίκησης του ΝΟΧ, ενώ εκ μέρους του δήμου Χανίων παρέστησαν ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος επί των αθλητικών Δημήτρης Λειψάκης και ο Νίκος Βλαζάκης, που πρόκειται και για τον προπονητή της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης. Η συνάντηση, που διήρκησε μία σχεδόν ώρα, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και εκ μέρους του κ. Μανουδάκη, που είναι γεγονός ότι καταβάλλει αξιόλογες προσπάθειες προκειμένου να εκτονωθεί το πρόβλημα με το πετρέλαιο που από τον περασμένο Σεπτέμβριο ουσιαστικά αποτελεί εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία του Ν.Ο. Χανίων, δόθηκαν οι εγγυήσεις ότι πολύ σύντομα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα ενώ ανέλυσε τρόπους εξοικονόμησης πετρελαίου, κάτι που βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τον χανιώτικο Όμιλο.

    Αισιόδοξη η Χαρούλα Μυλωνάκη

    Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της προέδρου του ΝΟΧ, Χαρούλας Μυλωνάκη: «Πιστεύω πως με σωστή από εδώ και στο εξής αντιμετώπιση των πραγμάτων και κάνοντας μία σωστότερη διαχείριση του κολυμβητηρίου, τα προβλήματα θα εξαλειφθούν. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η οικονομική κατάσταση που επικρατεί είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά εφόσον γίνουν κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες που συζητήθηκαν σε αυτή τη σύσκεψη, και χρήματα θα είναι δυνατόν να εξοικονομηθούν αλλά και να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ ξανά τόσα προβλήματα. Ο Ν.Ο. Χανίων απαιτεί από την Πολιτεία και εννοώ την Περιφέρεια Κρήτης, το δήμο Χανίων και το ΕΑΚ, να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και δεν προέκυψαν εκ μέρους του Ομίλου αλλά εξαιτίας της πολιτικής της προηγούμενης διοίκησης του ΕΑΚ». Ο κ. Λειψάκης έδειξε από την πλευρά να αντιλαμβάνεται πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο της ομαλής λειτουργίας όλων ανεξαιρέτως των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
    (απο http://www.cretalive.gr/new/20623/sports/Petrelaio_sto_kolumbitirio_Chanion)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πρέπει δηλαδη να παρακαλάνε οι δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις για στήριξη απο το κράτος και να ειναι στο ελεος του καθε ιδιωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τα Χανιά στο ανδρικό πόλο θα παίζουν Α1 στην επόμενη σεζόν...

    (Όχι ότι αν δεν ήταν αυτό δικαιολογείται να μην έχεις πετρέλαιο σε κοτζάμ κολυμβητήριο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γενικά είχαν πολλές επιτυχύες κατα το παρελθόν τα Χανια στο πολο, παρόλα αυτά, εκτος απο τον πρωταθλητισμό πρέπει να υπάρχει και αθλητισμός, στον οποίο να μπορούν να έχουν όλοι προσβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ετοιμαστείτε για τις μπαρούφες που θα ακουστούν από τη κυβέρνηση του στυλ:

    Η νίκη της ομάδας των γυναικών στέλνει το μήνυμα πως η Χώρα μας ακόμα και μέσα από τις δυσκολίες που περνάει διαθέτει τη ψυχή και τη βούληση να μπει ξανά σε τροχιά επιτυχιών όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και γενικότερα στο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι κτλ., κτλ. Αρκεί όλοι μαζί οι Έλληνες μπλα, μπλα, μπλα.

    Σαν να τους ακούω από τώρα.... εμετός!

    Πάντως μπράβο στα κορίτσια για την πραγματικά μεγάλη επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μητσάρα, άστα. Ήδη οι ειδήσεις κάνουν μεγάλη αβάντα συνδεόντάς το με την κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κα να φανταστείς Alex πέρα από τους τίτλους δεν έχω διαβάσει οτιδήποτε άλλο σχετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάλιστα !
    Μπράβο τους !

    Και, τώρα ;
    Να περιμένω, εγώ, να πάρω το τμήμα εκείνο της σύνταξης που μου κόψαν ;
    (και που ανέρχεαι σε ποσοστό, πάνω από το 20%;)

    υ.γ.: ναι, κακιούλες, έτσι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ νομίζω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι όπως το θέτει ο Φάρος γιατί και οι συνταξιούχοι και ο αθλητισμός χτυπιούνται.
    Ο λαός δεν παράγει χρέη, παράγει πλούτο. Πλούτο ο οποίος είναι πολλαπλές φορές αρκετός για να ικανοποιούνται οι ανάγκες και των εργαζομένων και των συνταξιούχων και όλου του λαού, όπως επίσης και για να χρηματοδοτείται αφειδώς ο μαζικός αθλητισμός και βεβαίως και τα εθνικά συγκροτήματα, τα οποία σε συντριπτικό ποσοστό απαρτίζονται από παιδιά λαϊκών οικογενειών (ποιος μπορεί να το αρνηθεί αυτό για την εθνική ομάδα πόλο γυναικών;)
    Όταν όμως οι στρατηγικές επιλογές των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας διοχετεύουν τον πλούτο αυτό σε δαπάνες του ΝΑΤΟ και τον δίνουν με το έτσι θέλω χάρισμα στο κεφάλαιο, τότε και ο συνταξιούχος θα μείνει ρέστος και ο αθλητής και ο προπονητής θα μείνει ρέστος, δεν πα να ναι και παγκόσμιος πρωταθλητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...