22 Ιουλ 2011

"Selective default"



Οι κ.κ. Ρομπάι, Μπαρόζο και Παπανδρέου, μετά από συνάντηση που είχαν κατέληξαν στην περίφημη “επιλεκτική” (ελεγχόμενη) χρεοκοπία με επιμήκυνση, μείωση επιτοκίου, νέο δάνειο 109 δις ευρώ, τώρα που με το γδύσιμο που επιβάλει σε όποιον κινείται το μεσοπρόθεσμο, εξασφαλίστηκαν οι τόκοι και τα χρεωλύσια του νέου “πακέτου”. Το “πακέτο” που φάγαμε και θα φάμε από Σεπτέμβρη ήταν η εγγύηση που περίμενε το ευρωπαϊκό κεφάλαιο να μας ξαναδανείσει. Πλήν αυτού, όπως μας πληροφορεί το Πρώτο Θέμα, τα 49 απ' τα 109 δις που θα δανειστεί το ελληνικό κράτος, θα τα δανείσουν οι ελληνικές τράπεζες που μ' αυτόν τον τρόπο θα “βοηθήσουν” στη δύσκολη συγκυρία. Ο πατριωτισμός τους είναι πραγματικά συγκινητικός!
Αναδιαπραγμάτευση, τσεκ. Επιμήκυνση, τσεκ. Η “ειδική περίπτωση” της Ελλάδας που τόσο απασχόλησε τον κόσμο όλο, προσδέθηκε ακόμα περισσότερο στο άρμα των ντόπιων κι ευρωπαϊκών μονοπωλίων υποθηκεύοντας με option αποπληρωμής από 15 ως 30 χρόνια (ο χρόνος επιμήκυνσης) τα πενιχρότατα εισοδήματα των Ελλήνων.

Κανείς να μην φάει πια το παραμύθι, ότι αποφεύχθηκε ο κίνδυνος της στάσης πληρωμών και η χρεοκοπία. Η ελληνική κυβέρνηση, ως το πολιτικό προσωπικό, όχι πια μόνο της ελληνικής αστικής τάξης, αλλά ως τοποτηρητές και των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στο μικρό αυτό βιλαέτι της ΕΕ, έδωσαν απλόχερα σήμερα τον ελληνικό πλούτο στα ξένα θηρία.
Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τις διάφορες αρλούμπες περί επιτροπών λογιστικού ελέγχου, νόμιμου και παράνομου χρέους, ευρωομολόγων και λοιπά, κι ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι μόνος ένας τρόπος υπάρχει: Λαϊκή Εξουσία που θα ακυρώσει όλο το χρέος και θα κοινωνικοποιήσει όλα τα βασικά μέσα παραγωγής. Για να γίνει αυτό, συμπορευτείτε με το ΚΚΕ, οργανωθείτε στα σωματεία σας, μπείτε στις συλλογικές διαδικασίες, ασκήστε πιέσεις, πατήστε πόδι στον τόπο δουλειά σας. Κοιτάξτε σαν κουνούπια τα αφεντικά σας και το συνάφι τους. Πετάξτε στα σκουπίδια τα παραμύθια του σελέκτιβ ντιφώλτ και κολοκύθια τούμπανα, είναι μπουρδολογία που προσπαθεί να σας μπερδέψει για να τα χάσετε.
Λαϊκή Εξουσία σημαίνει ότι θα έχεις πραγματικά λόγο στο τι θα σχεδιάζει η χώρα σου για το μέλλον σου. Συνειδητοποίησε ότι όλ' αυτά μπορείς να στείλεις στον αγύριστο, το ΚΚΕ θα σε εφοδιάσει με γνώση, επιχειρήματα και πανω απ' όλα πείρα. 

16 σχόλια:

  1. Ο λαός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσει στην παγίδα να διαλέξει τη μέθοδο ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
    Τώρα να εμπιστευθεί το ΚΚΕ.
    Να μην αιφνιδιαστεί.
    Να είναι έτοιμος, οργανωμένος και αποφασισμένος, ώστε να γνωρίζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» ότι θα πληρώσουν ακριβά κάθε απόπειρα στάσης πληρωμών στους εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.
    Να ισχυροποιηθεί η λαϊκή πάλη και αντεπίθεση για την προστασία του λαού, για τη νίκη που θα έρθει μόνο με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα που να πάρ΄η ευχή, ακόμη και τα σχόλιά σας κόπυ πέϊστ από τον Ριζοσπάστη πρέπει να είναι;
    Ρε σεις, μάθετε να υπερασπίζεστε το κόμμα.
    Με δικά σας λόγια, έχοντας κατανοήσει τα ζητήματα και τις θέσεις του κόμματος, γιατί μόνον έτσι θα μπορείτε και να συμβάλλεται και με την κριτική σας άποψη,έτσι που να μην υπάρξει ποτέ ξανά η ανάγκη να κάνουμε κριτική για αποφάσεις, για λάθος εκτιμήσεις για
    λαθεμένες πρακτικές,για επιλογές τακτικής,που κάθε φορά θα μας πισωγυρίζουν.

    Roza Lou
    Αντε και καλό κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεξ, μήπως να αντικαταστήσεις την φώτο με αυτή;

    http://poexania.files.wordpress.com/2011/07/2011-07-21t195745z_1959886277_gm1e77m0b7d01_rtrmadp_3_eurozone-greece.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ροζα, ευτυχώς που υπάρχεις και εσυ για να μας ανοίγεις τα μάτια...
    ...για δείξε μας τον τρόπο και αμα ειναι καλός θα τον ακολουθήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Roza Lou αυτό σε πείραξε?
    Εκανες τόσο κόπο για να αφήσεις ένα προβοκατόρικο και ανόητο σχόλιο?
    Επί της ουσίας κοπέλλα μου έχεις να μας πείς κάτι, έχεις συναίσθηση των γεγονότων και της πολιτικής κατάστασης ή απλά κάνεις βόλτα στα blogs για να μας δηλώσεις την ανούσια παρουσία σου?
    Το να κάνεις πνεύμα ¨εξυπνάδας" και ειρωνίας είναι εύκολο αλλά αναποτελεσματικό και χαρακτηρίζει άτομο κολλημένο, προκατειλημένο, πορωμένο, παρωχειμένης πολιτικής αντίληψης και μειωμένης διανοητικής ικανότητας.
    Η παρουσία και ο προβληματισμός είναι το ζητούμενο, φτάνει να εκφράζονται απόψεις και προβληματισμοί, όχι ανοησίες και μπατούτες εντυπωσιασμού.
    Αν έχεις να προσθέσεις κάτι ουσιαστικό επί των αναγραφομένων καλώς, αν έχεις να διατυπώσεις διαφορετικές απόψεις επι των σχολίων καλώς, αν θέλεις να συμβάλλεις με απόψεις και θέσεις στο συγκεκριμένο θέμα και στα σχόλια καλώς, αν όχι καληνύχτα και όνειρα γλυκά...υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές με άλλα... πορτοκάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια κοινωνική προσφορά υπέρ του πασόκ:

    Παιδια, όλοι μαζί να βοηθήσουμε το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει την χαμένη του αίγλη. Όλοι εσείς οι πασόκοι βγείτε απο τις ντουλάπες και φωνάξτε με περηφάνια "είμαι πασοκ". Όλοι στο PASOK PARADE το ΣΑΒΒΑΤΟ 23/7, για να διεκδικήσουμε ίσα δικαιώματα όλοι εμείς οι πασοκόφιλοι αυτης της χώρας. Στην παρέλαση θα τραγουδηθούν και απαγορευμένα τραγούδια όπως τα "καλημέρα ήλιε" και το "θα σε ξαναβρω στους μπαξέδες", να είστε όλοι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεννηθείτω το θέλημά σου! Ρόζα Λου πάντα με δικά μας λόγια μιλάμε, ε, αν τύχει και καμμιά φορά χρησιμοποιούμε και καμμιά λεξούλα απ' το Ρίζο, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε και δική μας έμπνευση. Αλλιώς δεν θα μπλογκάραμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ πιστεύω ότι επιχειρείται μαζί με όλα τα άλλα να καλλιεργηθεί και μια εντύπωση-ψευδαίσθηση στον κόσμο ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο που θα χαρακτηρίζεται από μια -τρόπον τινά- σταθερότητα. Επειδή όμως όλα όσα σκαρφίζονται και αποφασίζουν σε αυτές τις συνόδους κορυφής αφορούν αποκλειστικά ελιγμούς περιορισμού των επιπτώσεων της κρίσης για το κεφάλαιο (αλήθεια, ακούσαμε έστω και λίγο κάποιον από αυτούς να μιλάει για τους πολίτες;) γνώμη μου είναι ότι θα δούμε εμείς οι υπόλοιποι πολλές μεταβολές, δηλαδή εγώ δεν θα παραξενευτώ καθόλου αν δούμε πχ απανωτές ανακοινώσεις νέων μέτρων, με το επιπλέον πρόσχημα σήμερα ότι οι καλοί μας εταίροι μας έκαναν διευκολύνσεις και άρα πρέπει και "εμείς" να φανούμε αντάξιοι. Όπως λέει και ο λαός, δηλαδή, όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η φοβερή πλάκα είναι πως ότι και καλά μέτρα έπαιρναν μέχρι σήμερα τα έπαιρναν για να αποφύγουμε την χρεοκοπία. Τώρα που πήγαμε στην χρεωκοπία, την παρουσιάζουν και αυτή σαν μεγάλο επίτευγμα, ειναι κορυφαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά, τα ψέματα τέλος !

    Ό,τι κι αν λένε, ό,τι κι αν παπαγαλίζουν οι γνωστοί παπαγάλοι (λέγε τους δημοσιογράφους), ο ... καιρός γαρ εγγύς !!!
    Ένας μήνας τους έμεινε ...

    Από Σεπτέμβρη (όπως το τόνισε κι η Αλέκα σήμερα στο "μέγκα" και έκανε τα γνωστά πασοκάκια να κάνουν ... μόκο) που έρχεται η ... λυπητερή (ο λογαριασμός του "μεσοπρόθεσμου"), θα καταλάβει κι ο κάθε αδαής, κι ο κάθε καλοπροαίρετος, ακόμα κι ο πιο φανατίλας πασόκος και συριζαίος (και λοιπών ... συνισταμμένων) ότι όλα αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά (αν, και αυτό παίζεται σήμερα) !

    Ανθρώπινος ΔΕΝ γίνεται ο καπιταλισμός !
    Μόνο ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ !
    Αν θέλουμε να ζήσουμε ανθρώπινα εμείς, τα παιδιά μας κι οι επόμενες γενιές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Poe διαβάζοντας το σχόλιό σου των 3,53 στις 21/7 δεν περίμενα η απάντησή σου στο δικό μου σχόλιο να είναι ειρωνική και δεικτική και αυτό με ξενίζει, γιατί διαπιστώνω ότι έχουμε κοινές αντιλήψεις.
    Δεν με πειράζει ο τρόπος σου όμως, (εμένα,τους άλλους;) εκείνο που θέλω να πω,είναι ότι για να υπερασπιστούμε το κόμμα,πρέπει να έχουμε εμπεδώσει τις θέσεις,τις αρχές και γιατί όχι, να έχουμε συμβάλλει με την άποψή μας και στις αποφάσεις.
    Όμως γι΄αυτό χρειάζεται πολύ δουλειά.
    Όταν φτάνουμε στο σημείο να κάνουμε κόπυ πέϊστ σχεδόν κατά κανόνα,ακόμα και σε σχόλια συντροφικών κειμένων,τότε σύντροφέ μου δεν έχουμε καταλάβει τίποτα.
    Υπερασπιστείτε το κόμμα,αλλά με τρόπο που να είναι αποτελεσματικός,που να μην ανοίγει ψαλίδες ανάμεσα σε όλον αυτόν τον κόσμο,που δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει,που είναι εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες του και σε ότι χρόνια ολόκληρα του σερβίρουν για να τον χειραγωγούν.
    Το να βαφτίζουμε προβοκάτορες όλους όσους έχουν μια διαφορετική άποψη όπως κάνει ο φίλος Τάσος,νομίζεται ότι έχει αποτελέσματα;
    Η το να αντιμετωπίζεις κάποιον με αυτήν την ειρωνεία προκειμένου να υπερασπιστείς τον Τάσο γιατί δηλώνει σύντροφος θαρρείς είναι ωφέλιμο;
    Απομονωνόμαστε,αυτό είναι το αποτέλεσμα και όποιος δεν το βλέπει μάλλον εθελοτυφλεί.
    Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται από τον συσχετισμό των δυνάμεων μέσα στους χώρους δουλειάς και μέσα στην κοινωνία.
    Αν δε πάρει κανείς υπ΄όψη του τις θέσεις του Κόμματος σε όλα τα ζητήματα,αν πάρουμε υπ΄όψη μας ότι έχουμε στα χέρια μας την επιστημονική θεωρία μας που καθημερινά επαληθεύονται,τότε θα πρέπει να αποφασίσουμε ότι η ο γιαλός είναι στραβός η στραβά αρμενίζουμε εμείς.
    Εγώ τι να σας πω τον γιαλό μια χαρά τον βρίσκω.
    Και επί της ουσίας,στο σχόλιο που έγραψα αναφερόμουν στο σχόλιο του Τάσου.
    Διάβασε: Ριζοσπάστης 21/7 σελίδα 5,στήλη Η ΆΠΟΨΗ ΜΑΣ άρθρο με τίτλο "Η κρίση και το χρέος" την τελευταία παράγραφο.

    Poe είμαι σίγουρος ότι τον τρόπο θα τον βρείτε μόνοι σας και δεν χρειάζεται να σας κάνω εγώ πρόταση. Το κόμμα έχει εμπειρίες, κάντε τις κτήμα σας και θα βρείτε τον τρόπο.
    Διάβασε και τον Τάσο με ποιο τρόπο μου απαντάει και θα καταλάβεις.
    Μην ντρέπεσαι, βάλτου χέρι δημόσια, δεν είναι κακό,ίσα ίσα,είναι εποικοδομητικό δεν υπερασπιζόμαστε λάθος αντιλήψεις για το θεαθήναι και αν είναι κομμουνιστής, θα το καταλάβει και εκείνος.Η κριτική ποτέ δεν έβλαψε κανέναν κυρίως δε η αυτοκριτική,όταν φυσικά είναι καλοπροαίρετη.
    Κομμουνιστής δεν γίνεται κανείς επειδή το λέει.Είναι τρόπος ζωής.
    Κομμουνιστής είναι αυτός που παλεύει και υπερασπίζεται αποτελεσματικά τις θέσεις του Μαρξισμού Λενινισμού.
    Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς, όμως σας έχω εμπιστοσύνη ότι καταλαβαίνεται και όσα δεν λέω. Να μην σας κουράζω λοιπόν.

    Λυπάμαι που δεν μπορώ να έχω μπλοκ αλλά η δουλειά στους "δρόμους" έχει και αυτή.... να προσφέρει κάτι, δεν νομίζεις;

    Τάσο, συγχώραμε που δεν απαντάω ιδιαιτέρως στο σχόλιό σου,αυτό δεν είναι απαξίωση,αλλά άμα σου γράψω φιλαράκο δεν θα ξέρεις που να κρύψεις το πρόσωπό σου,αρκεί να καταλαβαίνεις βέβαια.
    Κάνε έναν αυτοκριτικό έλεγχο και ίσως έχουμε ξανά την ευκαιρία να τα πούμε,με καλύτερες προϋποθέσεις.
    Για να σου πω την αλήθεια γέλασα με αυτά που γράφεις.Εγώ,γιατί κάποιος άλλος δεν ξέρω πως θα το αντιμετώπιζε.

    Roza Lou
    ( και μην πει κανείς τίποτα για το αρσενικό γένος που χρησιμοποιώ και το όνομα Roza Lou, είναι ολόκληρη ιστορία.
    Γελάστε αν θέλετε, αλλά από ....μέσα σας.)

    ΥΓ Μόλις είδα το σχόλιο του Αλεξ.
    Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι καταλαβαίνεις καλύτερα από τον καθένα τι λέω και τι εννοώ.
    Είναι "γοητευτικός" ο έμμεσος τρόπος που και τον σχολιογράφο (εμένα εν προκειμένω) δεν προσβάλλεις, γιατί άλλωστε και, τον φίλο σου Τάσο δεν τον "δίνεις" και ταυτόχρονα του υποδείχνεις δρόμους,κατανοώντας που ακριβώς εδράζεται η κριτική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Poe διαβάζοντας το σχόλιό σου των 3,53 στις 21/7"
    Ποιο σχόλιο μου λες γιατί εγώ δεν το βρίσκω;

    Κατα τα άλλα, ήσουν επιθετικός/κη χωρίς λόγο. Ο καθενας εκφράζεται όπως θέλει, ο Τάσος ενημερώνεται διαβάζει, γνωριζει, δε αναμασά απλά αυτά που λεει τα έχει κάνει κτήμα του πιστεύω, και το λεω επειδή διαβάζω και το blog του.

    Επίσης στο συγκεκριμένο άρθρο τι λόγος υπήρχε να υπερασπιστεί κάποιος το κόμμα; Αμφισβητήθηκε απο κανένα;

    Προσωπικα δεν μου αρέσει να κάνω επιθέσεις σε άλλους, όπως στην ουσία επιτέθηκες εσυ στον Τασο χωρίς λόγω. Θα το εκλάβω ως μια στιγμή αδυναμίας σου. Το ειρωνικό μου σχόλιο προς εσένα ήταν επ αυτού, δεν μπορείς με το καλημέρα να κατηγορείς τον άλλο επειδή δεν σου αρέσει, όχι το περιεχομενο αυτον που λέει, αλλά ο τρόπος που το λέει.

    Ο καθενας εκφράζεται με τον τροπο του λοιπόν, αν κάποιος υιοθετεί το ύφος του ριζοσπάστη, δεν καταλαβαίνω γιατι είναι κατακριτέο, ως το τόσο που να πρέπει προκαλέσει και το μένος τον υπόλοιπων συντρόφων.

    Εμεις εδω δεν διδάσκουμε "εκφραση έκθεση" τις ιδέες και τις απόψεις μας παραθέτουμε και σχολιάζουμε ελεύθερα, προσπαθούμε δε να δείξουμε στον κόσμο κάποιες διαστάσεις του ολου ζητήματος που δεν θα τις δει στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οσο για τις λαθος εκτιμήσεις που λες, δεν γίνεται να μην υπάρχουν, ειναι και αυτές στην φύση της διαλεκτικής, στην φύση της φύσης δηλαδη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΕΙΑΣΟΥ Roza Lou, βαθύ κόκκινη., κόκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΡΟΖΑ, ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΑΣ τιμαει
    ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ σνιφα , ΠΟΣ ΤΟΝ ΛΕΝ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΛΙΓΟΝ ΑΝΑΤΡΣΥΑ...
    ΑΥΤΗ, ΑΥΤΟΣ (ΠΟΥΣΤΗΣ , ΛΕΣΒΙΑ, ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ)
    ΡΕ παιδια τωρα που το διαβαζω τρελενομε, ρε το λαμογιο το tsak γιωργο ηρθε για προβοκατσια.
    ρε το βλημα αυτα δεν γινονται σε νορμαλ φασεις , αλλα ποση κοκα...
    καλα, καλα, ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ' ΓΕΙΑΣΟΥ ΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγω ειμαι η ροζα πουπουτα και τα μυαλά στα κοκκινα καγκελα.
    ΥΠΟΓΡΑΦΗ : Roza Lou.

    Υ.Γ. Μην γελάτε με μένα ήμουν γυναίκα, μετά έγινα άνδρας και τώρα είμαι αυτός ο κόκκινος οχετός....
    Η Roza Lou
    και μην πει κανείς τίποτα για το αρσενικό γένος που χρησιμοποιώ και το όνομα Roza Lou, είναι ολόκληρη ιστορία.
    ειμαι ο βαθύς κόκκινος
    Γελάστε αν θέλετε, αλλά από ....μέσα σας.
    ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΘΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΥΒΩ
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΩ .
    ΜΕ εκτίμηση
    Roza Lou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...