2 Αυγ 2011

Δώστε μαστούρα στον λαό, μπας και γλυτώσετε απο την οργή του

Δεν μας φτάνει που μας ποτίζουν καθημερινά τον εγκέφαλο - μέσω των αστικών μέσων ενημέρωσης - με τόνους απύθμενης ηλιθιότητας και σωρεία αντεπιστημονικών και χαλκευμένων δεδομένων ... αλλά δρομολογούν την σταδιακή αποποινικοποίηση της μαστούρας και του σώματος (εαν δεχτούμε πως το πρώτο αποτελεί την μαστούρα του πνεύματος).

Όπως διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία και σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, προωθείται νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ενώ η προμήθεια, η κατοχή και η καλλιέργεια ναρκωτικών για προσωπική χρήση θα μετατραπεί σε πταίσμα. Επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η διαβάθμιση των ποινών για τους διακινητές.

Με λίγα λόγια, ελευθερώνεται το πεδίο για χιλιάδες νέους και εργαζόμενους, αντί να αντιστέκονται, να οργανώνονται και να αγωνίζονται για το μέλλον τους, να μαστουρώνουν όσο θέλουν, όποτε θέλουν και μάλιστα να τα καλλιεργούν στα μπαλκόνια και στις αυλές τους. Μάλλον η εξουσία ευελπιστεί πως με αυτόν τον τρόπο οι νέοι και οι εργαζόμενοι, θα αναπληρώσουν τα όνειρά που τους κλέβει το εκμεταλλευτικό μας σύστημα, με οράματα για ιπτάμενους ροζ ελέφαντες ...

Για το τι έχουν στο νου τους οι αστοί και οι εξουσιαστές μας, ως προς την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, αρκεί να δει κάποιος μια απο τις χιλιάδες χολλυγουντιανές νεανικές ταινίες αποβλάκωσης, όπως το American Pie, στο οποίο οι νέοι φοιτητές ανήκουν σε αδελφότητες όπου μαστουρώνουν όλη μέρα και το μόνο που τους απασχολεί είναι τα σιλικονάτα βυζιά της διπλανής φοιτήτριας.


Εμείς σε αυτό απαντάμε 

ΟΧΙ 
σε όλα τα ναρκωτικά.
στο διαχωρισμό «σκληρών» και «μαλακών».
στην αποποινικοποίηση του χασίς.
στα προγράμματα υποκατάστασης που συντηρούν και δε θεραπεύουν.
στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης.

ΖΗΤΑΜΕ 

Πολιτική «μείωσης της ζήτησης» και «μείωσης της διαθεσιμότητας» και όχι «πολιτική μείωσης της βλάβης».
Αύξηση των κονδυλίων για κοινωνική πολιτική και εφαρμογή πανελλαδικού αντιναρκωτικού σχεδίου δράσης, που να βασίζεται στο τρίπτυχο πρόληψη - θεραπεία - επανένταξη.
Ανάπτυξη των προγραμμάτων πρόληψης και θεραπευτικών προγραμμάτων στο επίπεδο των αναγκών της χώρας.
Περισσότερες προσλήψεις προσωπικού στις ήδη υπάρχουσες μονάδες απεξάρτησης.
Οικονομικά, επιστημονικά κίνητρα στους εργαζόμενους στην απεξάρτηση.
Πολιτική για την κοινωνική επανένταξη με ιδιαίτερη μέριμνα και μέτρα για εργασιακή προοπτική.
Η ευθύνη της πολιτικής να βρίσκεται αποκλειστικά στο κράτος που πρέπει να έχει και την ευθύνη επιχορήγησης και στήριξης των προγραμμάτων

153 σχόλια:

  1. Αντε, ποιος τη χάρη τώρα διαφόρων συνασπισμένων, "οικολόγων" πρασίνων, αντιεξουσιαστών κλπ. Γεννηθείτω το θέλημά τους, επετεύχθη ο "ενδιάμεσος στόχος" της αποποινικοποίησης. Μια χαρά τους κάνει τα κέφια το ΠΑΣΟΚ.
    Anyway, εδώ χρησιμοποιείται το κολπάκι της "προσωπικής χρήσης": ο καθένας να κάνει ό,τι του γουστάρει. Πλην όμως, θα πρέπει είτε να έρθει σε επαφή με εμπόρους για να πάρει χασίσι, είτε να το καλλιεργήσει.
    Βεβαίως κι ο καθένας ό,τι κάνει στο σπίτι του είναι γούστο του και καπέλο του. Όταν όμως κυκλοφορείς στο δρόμο, έρχεσαι σε επαφή με άλλους ανθρώπους, κοινωνικοποιείσαι και ανάβεις το τσιγαριλίκι (αφού είναι για προσωπική σου χρήση) φάτσα κάρτα, θα προβάλεις ένα lifestyle, θα "διευρύνεις" τη συνείδησή σου, με λίγα λόγια, θα αποσπάσαι απ' τη σκληρή πραγματικότητα και θα μαστουρώνεις να ξεχαστείς. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
    Ξανά η παλιά μας ανάρτηση του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών http://e-globbing.blogspot.com/2011/06/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σημαινει:
    αποποινικοποίηση της ΧΡΗΣΗΣ ναρκωτικών?

    ΌΛΩΝ των ναρκωτικων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρις να αποκλειω την ψηφιση και εφαρμογη του συγκεκριμενου νομου,περισσοτερο πιστευω οτι εντασεται σε "σχεδιο" αποπροσανατολισμου και εκφοβισμου(οπως τα μετρα καταστολης που διαρρεουν) του κοσμου.


    yiokyiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eπείγον, αλλάξτε την εικόνα στην ανάρτηση με αυτήν:
    http://tinyurl.com/3b5x9xp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Manny δεν βλέπω να διευκρινίζεται. Ούτως ή άλλως έχει πολλές τρύπες το θέμα. Θα γίνεται διάκριση ανάμεσα σε "σκληρά" και "μαλακά"; ποια ποσότητα θα θεωρείται για προσωπική χρήση;
    - Ε, συλλαμβάνεσαι για κατοχή χασίς
    - Α, όχι κύριε πόλισμαν, είναι για προσωπική χρήση
    - Μα, είναι δυόμισι τόνοι!
    - Ε... καπνίζω πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δείτε εδώ απόψεις του γνωστού και φλογερού αντικομμουνιστή Κλεάνθη Γρίβα http://www.youtube.com/watch?v=loXecTfJ8Ns&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ για να μη μπερδευτεί κανεις,με μαλακ(ι)α κτλ κτλ
    http://www.e-esyn.gr/faq.html#apantisi%201

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άλλο "αποποινικοποίηση" και άλλο "νομιμοποίηση". Το ξέρατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχως ξέρουν τι κάνουν πολύ καλα και φτάνουν στα άκρα για να μας έχουν ακύνδυνους.
    Αλλωστε η ναρκωκουλτούρα προωθείται οσο δεν παει αλλο απο το χόλυγουντ, στα πλαίσια και καλά της απελευθερωμένης κοινωνίας. Απελευθερωμένη στα ναρκωτικά, αλυσοδεμένη στο να υπηρετεί την πλουτοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο επομενο διαστημα "κρισιμο για το φοιτητικο κινημα-κουραφεξαλα"(τυχαιο που η αποποινικοποιηση συμπεφτει με τον νομο-πλαισιο για την παιδεια?)
    εχουν να ακουσουν πολλα τα αφτακια μας, μεσα και εξω απ τα αμφιθεατρα...
    Πλακα θα 'χει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε, έτσι μόνο θα αυξηθεί ο τουρισμός που πλήττεται από το ΠΑΜΕ... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο κάμπινγκ της νεολαίας του Συνασπισμου στο Γιαννιτσοχωρι Ηλείας που τελείωσε πριν λίγες μέρες, γινόταν χρήση χασίς από μεγάλη μερίδα ατόμων, και όχι μόνο δεν τους είπαν κάτι αλλά καμάρωναν κιόλας. Προφανώς το μπάφιασμα θεωρείται επαναστατική πράξη από τους συγκεκριμένους. Απλά ξεφτίλα από ανθρώπους που θέλουν να λέγονται και επαναστάτες.... Προφανώς και θα ξεμπαφιάσουν όταν έρθει η ώρα να μιλήσουν για το διασπαστικό ΚΚΕ μέσα στις σχολές από τη νέα χρονιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συντροφοι το θεμα των ναρκωτικων ειναι το μονο που διαφωνω με το κομμα ριζικα(φυσικα και συνεχιζω να ειμαι υπερμαχος του κομματος σε ολα τα αλλα).AlexD o Γριβας στο θεμα των ναρκωτικων εχει κατα τη γνωμη μου τις καλυτερες αποψεις.1 το χασισι ειναι για μενα σαν το τσιπουρακι του λαου με μια λογικη και περιστασιακη χρηση δεν ενοχλει σε τιποτα(και τσιπουρο αν πιεις ενα τονο θα πεθανεις πρεπει να απαγορευθει;2 το 90%της παγκοσμιας παραγωγης οπιου ουσιας που παρασκευαζετε η ηρωινη παραγετε στο Αφγανισταν χωρα υπο νατοικη κατοχη(με την συμμετοχη και της χωρας μας)Το οπιο επεξεργαζετε και συσκευαζεται σε FYROM και Κοσσοβο χωρες προτεκτορατα.Αυτα συντροφοι ειναι εις γνωση των καπιταλιστικων χωρων!Με τι θρασος η αστυνομια και το δικαστικο συστημα των ιδιων αυτων χωρων να ποινικοποιησουν την χρηση της ηρωινης που οι ιδιοι προωθουν;;;;;;Θα το καταλαβαινα εννοειτε αν το εκανε μια χωρα που θα ηταν σοσιαλιστικη και εξω απο τους ιμπεριαλιστικους αυτους μηχανισμους!Οι ΗΠΑ εχουν αυστηρους νομους στην χρηση ουσιων οπως το κρακ που εφεραν οι ιδιες στο λαο χρηματοδοτοντας τους κοντρας στη Νικαραγουα εναντια στους Σαντινιστας,την κοκαινη που οι ιδιες επιτρεπουν και εμπορευονται σε βαρος του λαου τους δεν θελει θρασος μια τετοια κυβερνηση να φυλακιζει τους χρηστες η ακομα και τους εμπορους ναρκωτικων;Μακαρι το κομμα της καρδιας και της λογικης μου να κοιταξει καλυτερα το θεμα της διακρισης ουσιων γιατι ειδικα στην νεολαια ακουγονται λιγο εξωγηινες οι αποψεις του.Αντιθετα πολυ καλη και σωστη ειναι η στηριξη του κομματος στα κεντρα απεξαρτησης.Παντα πολυ φιλικα και με γνωμονα το καλο του κομματος της εργατικης ταξης με στοχο την εγκαθιδρυση της λαικης εξουσιας που μακαρι να σβησει τελειως την μαστιγα των ναρκωτικων ξεκινωντας απο τα πολυ πολυ μεγαλα ψαρια!(δεν εννοω την κανναβη που οπως ειπα την βλεπω σαν το κρασι και το τσιπουρο ουτε ναρκωκουλτουρα ουτε τιποτα)Ειναι κριμα γιατι δινουμε πεδιο δρασης στην νεολαια σε δυναμεις τυπου Συν.κλπ.Σε λαικα παιδια της πιατσας παιδια που εχει αναγκη το κινημα οι αποψεις μας σε αυτο το θεμα δεν μπορουν να σταθουν δεν μπορουμε να λεμε υπερ της ποινικοποιησης της χρησης της κανναβης συντροφοι εχθρευομαστε τμηματα της νεολαιας και τα χαριζουμε στους ευρωλιγουρηδες οπορτουνιστες!ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ελπιζω να μην σας φανει επιθετικη η κριτικη μου αλλα σκαω εγω και πολυ φιλοι μου με τις αποψεις του αγαπημενου μας κομματος που συμφωνουμε τοσα χρονια σε ολα τα αλλα και σημαντικοτερα θεματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ πάντως βλέπω να κάνουνε χρυσές δουλειές και οι παράνομοι και οι νόμιμοι επιχειρηματίες του κλάδου, όπου στους νόμιμους συγκαταλέγονται πχ οι εταιρίες παρασκευής μεθαδόνης και λοιπών υποκαταστάτων και τα κέντρα υποκατάστασης. Αν το συνδυάσεις αυτό και με το χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας αλλά και με τη συνειδητή εμμονή των κυβερνήσεων στην υποκατάσταση έναντι των καθαρών προγραμμάτων απεξάρτησης, δικαιολογούνται μου φαίνεται να ελπίζουν σε πολύ ανθηρό μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτά που γράφω στο πιο πάνω σχόλιό μου νομίζω ότι είναι και ένας από τους πολλούς λόγους, και όχι ο σημαντικότερος, που το ΚΚΕ λέει όχι σε όλες τις ουσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κοιτάξτε το ζήτημα των ναρκωτικών δε πρέπει να το βλέπουμε αποσπασμένα. Προφανώς (κι αναφέρομαι στον φίλο παραπάνω) δυο τσιγαριλίκια την εβδομάδα δεν έχει αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό, ούτε και στη κοινωνία γενικότερα. Το πρόβλημα όμως είναι όταν η φούντα συνυπάρχει με τα σκληρά ναρκωτικά που σημαίνει πως η απενοχοποίηση των μαλακών θα οδηγήσει σταδιακά και σε εκείνη των σκληρών, σίγουρα όχι για την μεγάλη πλειοψηφία των "φουνταριστών" αλλά κάποιοι θα κάνουν το άλμα πιο εύκολα. Πάντως τουλάχιστον για τους χρήστες σκληρών ναρκωτικών πρέπει να μην υπόκεινται σε βαριές ποινές και να στοιβάζονται μαζί με σεσσημασμένους πρεζέμπορους και βαρυποινίτες γενικότερα.

    Πολλές φορές η άποψη πως ο "φόβος φυλάει τα έρημα" αποτελεί στην προκειμένη περίπτωση ένα αντίβαρο στην έλλειψη πρόληψης και θεραπείας στο ζήτημα των ναρκωτικών.

    Αν και δεν είμαι χρήστης κάναβης ούτε υπήρξα ποτέ (δυο τζούρες μόνο πριν πολλά χρόνια) δε θα δαιμονοποιούσα τη κάναβη καθαυτή. Εκείνο που με προβληματίζει είναι το τι βρίσκεται από πίσω της και που μπορεί τελικά να σε οδηγήσει.

    Παραδέχομαι ωστόσο πως οι γνώσεις μου στο ζήτημα είναι ελλειπής. Είχε βγάλει μία καλοδουλεμένη μπροσούρα το Κόμμα πριν κανά χρόνο περίπου, αλλά δεν έχω βρήκα κάποια ευκαιρία έως τώρα να την διαβάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.youtube.com/watch?v=IJR5iO9Yk9g&feature=BFa&list=WL02350B003994FC9F&index=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μητσαρα συμφωνω ... και συμπληρώνω

    τα παντα ειναι θεμα προτεραιοτητων ...
    οταν καιγεται ο κωλος σου ...
    δε κοιτας να αράξεις ...
    κοιτας να σαι σε ετοιμότητα ...

    το απο πάνω τραγουδάκι αφιερωμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://www.youtube.com/watch?v=BSk8SgSkCWQ&feature=related

    No coke

    yiokyiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι λέμε τώρα ρε παιδιά. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΣΤΟΥΡΑ!

    http://www.youtube.com/watch?v=0n3OepDn5GU&ob=av3n

    Αφιερώμενο με τη σειρά μου στον φίλο παραπάνω (ψάξε βρε αδελφέ για κανά ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η μαριχουάνα/χασίς επηρεάζει τη μνήμη, την κρίση και την αντίληψη.

    Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι η συστηματική και χρόνια χρήση επιδρά σε διάφορες εγκεφαλικές λειτουργίες. Δημιουργεί παρόμοιες μεταβολές με αυτές της χρήσης ηρωίνη, κοκαΐνης και οινοπνεύματος. Επίσης, διάφορες μελέτες δείχνουν ότι η χρήση μαριχουάνας/χασίς ίσως σχετίζεται με κάποια είδη καρκίνου και με διαταραχές στο αναπνευστικό, ανοσοποιητικό και γεννητικό σύστημα.

    Έχει αποδειχθεί πως κάποιος που κάνει 5 τσιγάρα μαριχουάνα/χασίς την εβδομάδα προσλαμβάνει τόσα καρκινογόνα χημικά συστατικά όσα κάποιος που καπνίζει 20 τσιγάρα καπνού την ημέρα. Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει πως η χρήση της κάνναβης καταστρέφει κύτταρα και ιστούς που σχετίζονται με την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις διάφορες ασθένειες.

    Επίσης η χρήση χασις, στους άντρες μπορεί να εμφανίσει στυτική δυσλειτουργία, η οποία οφείλεται σε προβλήματα απόφραξης φλεβών. Το ίδιο φαινόμενο στις γυναίκες μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την κανονικότητα της έμμηνου ρύσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το παραπάνω όσον αναφορά τις σωματικές επιδράσεις της χρήσης χασις. Πέρα δηλαδή απο την εξάρτηση που οδηγεί σε πιο επικίνδυνες ουσίες, όπως λέει και παραπάνω ο Μητσάρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν ισχυρίζομαι πως η μαριχουάνα/χασίς είναι ακίνδυνη. Όμως Redfly αν χρησιμοποιούμε τα επιχειρήματα που αναφέρεις τότε θα πρέπει να απαγορευτεί τόσο το αλκοόλ όσο και το τσιγάρο που προκαλούν κι αυτά ανάλογα συμπτώματα.

    Για μένα το πρόβλημα είναι πως η χρήση ελαφρών ναρκωτικών σε πολλές περιπτώσεις στον προθάλαμος των σκληρών. Και γι' αυτό στέκομαι ενάντιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για μένα το πρόβλημα είναι πως η χρήση ελαφρών ναρκωτικών σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπεται σε προθάλαμο των σκληρών. Και γι' αυτό στέκομαι ενάντιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μιτσαρα δε 8ελω πολλα πολλα με google ...
    τωρα οσον αφορα την "διαμαχη" ...
    δεν πιστευώ οτι πρεπει να μπαινουμε σε διαδικασίες ... υπερ - κατα - λιγο υπέρ κτλ...
    και να αρχισουμε να αραδιάζουμε ερευνες , εμπειριες κτλ κ' ολα αυτά μεσω net ...

    TΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ...
    "ΣΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ...
    ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ ..."

    Και μη ξεχνατε οτι τα βιτσια του καθενος τον κανουν και ευάλωτο σε καθε είδους εκβιασμους-συμφωνίες...

    http://www.youtube.com/watch?v=7QRqG1bljNg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. γραψε λαθος
    ανωνυμος ... εννουσα δε θελω λογαριασμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ειμαι με τον Red και τον Μητσαρα σε αυτο το θεμα (μεσες ακρες).
    Ειμαι κατα ολων των ναρκωτικων και διαφωνω καθετα και οριζοντια με το χαρακτηρισμο σκληρα και μαλακα.

    Το χασις και τα υπολοιπα ""μαλακα"" ναρκωτικα ειναι gateway drugs (δν ξερω πως το λεμε αυτο, αλλα σημαινει οτι αυτα τα ναρκωτικα σε μπαζουν στα πιο σκληρα.)
    Ναι ειναι αληθεια, οτι ολοι οι χρηστες καναβις ΔΕΝ θα κανουν απαραιτητα ηρωινη, αλλα ισχυει για καποιους απο αυτους.

    Απο την αλλη αυτο που κατα την αποψη μου ειναι απαραδεκτο ειναι να τιμωρουνται οι χρηστες με τοσο αυστηρες ποινες. Κανονικα δεν θα επρεπε να μπαινουν καν φυλακη, αλλα βουρ σε κεντρο απεξαρτησης (και μετα ξυπνησες Manny).

    Γενικα η αποποινικοποιησει της χρησης, με κανει να αμφιταλαντευομαι. Απο την μια δεν θελω να τιμωρουνται οι χρηστες (που για μενα ειναι αρρωστοι και φυσικα δεν αναφερομαι σε casual potheads) αλλα ισχυει αυτο που ειπε ο Axl πριν..πως θα αποποινικοποιησεις ΜΟΝΟ τη χρηση. Ειναι σαν να αποποινικοποιεις ΚΑΙ το εμποριο.

    Φιλε ανωνυμε με το ποστ/σεντονι. Πολυ ενδιαφεροντα αυτα που λες. Γενικα πες στους νεολαιους που συναναστρεφεσαι οτι το χασις δεν ειναι τοσο αθωο οσο νομιζουν. Εχοντας γνωρισει αρκετους χρηστες σκληρων ναρκωτικων (καποιοι εχουν πεθανει βεβαια πριν συμπληρωσουν το 30ο ετος ζωης) αυτο που εχω διαπιστωσει ειναι οτι στην εφηβεια κανενας τους δεν ξεκινησε απο ηρωινη. Φυσικα ΔΕΝ φταιει το χασις per se, αλλα διαφοροι παραγοντες οπως τα συναισθηματικα κενα που εχουν αυτα τα ατομα και διαφοροι αλλοι λογοι που δεν ειναι της παρουσης.

    Αν θες να συζητησουμε και για το αλκοολ, No prob. Η διαφορα ειναι οτι ενα δυο ποτηρακια δεν εχουν καμια αρνητικη επιδραση στον ανθρωπινο οργανισμο. Αντιθετως αν μιλαμε για κοκκινο κρασι (ο Manny ξερναει και μονο που το σκεφτεται) ειναι και καλο για την υγεια (οχι αυτα τα χημικα σκευασματα που σερβιρουν στα μαγαζια). Το ιδιο και λιγη μπυριτσα (μιαμ) και γενικα τα παραδοσιακα ποτα. Σε αντιθεση με το τσιγαρο και το χασισακι τα οποια ειναι βλαβερα απο την πρωτη ρουφιξια.
    Ειναι κακο να απαγορευεις πραγματα στους ανθρωπους. Γιατι εχουν την ταση να αισθανονται καταπιεσμενοι (ενω δεν αισθανονται καταπιεση με αλλα πραγματα, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα). Αυτο που πρεπει να κανεις ως κοινωνια, ειναι να τους κανεις να το απαξιωσουν απο μονοι τους. Ε αυτο τον καπιταλισμο ΔΕΝ γινεται (λες και συ γτ δεν γινεται, μην λεω τα ιδια). Αρα αυτο που πρεπει να γινει ειναι να προσπαθησεις, εστω και μεσω της αστικης νομοθεσιας να προστατευσεις τα ευπαθη τμηματα του πληθυσμου. Αυτο που διαβαζω για την αποποινικοποιηση δεν φαινεται να ειναι προς αυτη την κατευθυνση διοτι ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ. Μαλλον το αστικο κρατος πεταει το προσωπειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Άψογος ο Mannu χωρίς καμία προσπάθεια δαιμονοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μητσάρα, θα καθόμουν να το συζητήσω και για το αλκοολ και για το τσιγάρο αν και καπνιστής ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φυσικά ο Μάννυ ειναι αχτυπητος ... όταν θέλει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Redfly κι εγώ ομοιοπαθής είμαι και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το χασις, όπως και το αλκοολ, δεν είναι απλά καταναλωτικά αγαθά, είναι εξαρτήσεις που γίνονται τροπος ζωής και αλλάζουν εντελως την ζωή των χρηστών, κυρίως βέβαια εκείνων που κάνουν κατάχρηση.

    Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να ειναι απαγορευμένα ή όχι, γνωτίζω όμως ότι οι χρήστες αυτων των ουσιών που κάνουν κατάχρηση βρίσκονται "στον κόσμο τους" ακόμα και όταν δεν είναι υπο την επήρρεια αυτών. Συχνα αδιαφορούν για άλλα πράγματα στην ζωη τους, ασχετα αν αυτό σχετίζεται και με ψυχολογικους παράγοντες, και γινονται σκλάβοι της εξάρτησης τους όσο αθώα και αν μοιάζει αυτή.

    Σε μια εποχή που τείνει να γίνει ιδιαίτερα σκληρή, το να επιτρέπεις στον αλλο, δίπλα στο μποστάνι με τις ντοματες και τα αγγούρια να έχει και χασισάκι, κρύβει τον κύνδυνο να βρίσκει το άτομο "Διέξοδο" εκεί στα μύρια προβλήματα που θα του έχουν δημιουργηθεί, και να μετατρέπεται σε αδιαφορο, ανευρο πλάσμα(βέβαια να μου πεις υπάρχει και η τηλεόραση).

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι ενα κρατος που ενδιαφέρεται για τους πολίτες του δεν μπορεί να προωθεί ούτε την ναρκωκουλτούρα, ούτε τον αλκοολισμό, άσχετα με το τι νόμους έχει. Εκατοντάδες οι νεκροι απο τα ναρκωτικά, χιλιάδες οι νεκροί απο τα τροχαία για λόγους μέθης, για να το πάμε και στο πιο αμεσο. Δεν θα έπρεπε κανονικά να απαγορευόταν οι διαφημίσεις ποτών στην τιβι; Γιατί οταν ο αλλος βλέπει ότι με την βότκα και το ουίσκι γίνεσαι μεγάλος μάγγας και βρίσκεις γκόμενες, ε οσο να ναι επηρρεάζεται έτσι δεν είναι;

    Οι διαφημησεις όμως δεν του δείχνουν τα ανοιγμένα κεφάλια απο τα τροχαία, ούτε το πρωί όταν ξυπνάς στον ίδιο σου τον εμμετό, ούτε την καθημερινότητα των αλκοολικών.

    Ετσι λοιπόν κατά τη γνώμη μου η νομιμοποίηση ειναι το δευτερεύον, το πρωτεύον είναι πως πλασσάρεται στις μάζες το εκάστοτε "προιόν".

    Δεν ξέρω δε, μήπως έχουν και σκοπό να μας κάνουν και σταθμο ναρκωτουρισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παιδια, εδω το 2ο μερος απο αυτο που εβαλε ο Axl.

    Εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον απο το 1ο, διοτι μιλαει μια κοπελα πρωην χρηστης, ακουστε με προσοχη τι εχει να πει:

    http://www.youtube.com/watch?v=9yKcZ7fc48c&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κατηγορηματικά αντίθετο είναι το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, που παρουσίασε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

    Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αντιδράσει αποφασιστικά «ενάντια στην καταστροφή και τον όλεθρο που ετοιμάζουν για τη νεολαία και τα παιδιά μας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    «Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών που εξήγγειλε η κυβέρνηση με δήθεν δάκρυα για τους χρήστες που φυλακίζονται στοχεύει μόνο στο μυαλό και την ψυχή κυρίως των νέων ανθρώπων, αλλά και όλου του λαού», προσθέτει το κόμμα.

    «Τα ναρκωτικά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται, δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός, ούτε αρρώστια», συμπληρώνει, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν κάνει λόγο « για πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη», επισημαίνοντας ότι η ανάγκη για ένα αντιναρκωτικό μέτωπο είναι επιτακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Παρενθετικο σχολιο που δεν εχει αμεση σχεση με τη συζητηση και το νομοσχεδιο:

    (Εμενα αυτο το πραμα μου θυμιζει κατι αλλο.
    Πρωτα αποποινικοποιεις τη χρηση και σιγα σιγα ανοιγουν οι δρομοι για να νομιμοποιησεις και το εμποριο σε διαφορα επιλεγμενα μερη, για αρχη (coffee shops πχ) για να μπορεις ως κρατος να εισπραξεις φορους ΦουΠουΑ κτλ. Εισπρακτικο δλδ εκτος των αλλων. Οπως και με τα ποτα και τα τσιγαρα, στα οποια το κρατος εχει την ταση να αυξανει τη φορολογια καθε τρεις και λιγο. Αρα μαλλον οπως εχουμε λαθραια τσιγαρα, θα εχουμε και λαθραιο χορτο.

    Μηπως και η πορνεια γι αυτο δεν εγινε νομιμη σε πολλες χωρες? Ασχετως αν ο τζιρος απο την παρανομη πορνεια παραμενει μεγαλυτερος (ομοιως και με παρανομο εμποριο οπλων, ναρκωτικων κτλ). Καταριπτεται και το επιχειρημα του οτι αν νομιμοποιησεις κατι σταματα το παρανομο εμποριο.

    Τεσπα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς τους φίλους που διαφωνούν με τη θέση του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά, νομίζω ο τίτλος του κειμένου εξηγεί με δυο λέξεις το γιατί το ΚΚΕ έχει τέτοια θέση στο ζήτημα. Η χρονική στιγμή που επιλέχτηκε η πολιτική αυτή, συνδυασμένη με όλα τ' άλλα δεινά της κρίσης και των πολιτικών του μνημονίου, οδηγεί μεγάλο μέρος της νεολαίας κατευθείαν στη θολή και παθητική ζωή της μαστούρας.
    Αν το βλέπεις μόνο ιατρικά το θέμα, για το αν είναι ή δεν είναι ο χρήστης εξαρτημένος ή ασθενής, στην ουσία δεν το αντιμετωπίζεις το πρόβλημα, το τροφοδοτείς. Θα σου πω εγώ τι θα γίνει: αντι να κουβαλάει ο άλλος 20 τσιγαριλίκια για να τα πουλήσει, θα τα κουβαλάει κάθε φορά δυο-δυο. Δεν θα κουβαλάει πάνω του μεγαλύτερη ποσότητα απ' την επιτρεπόμενη, θα ξεγελάει πιτσιρίκια και θα τα φορτώνει από ένα τσιγαριλίκι κλπ.
    Βιοχημικά μπορεί το χασίσι να μην είναι προθάλαμος για τη μορφίνη και την ηρωίνη, είναι όμως μέσα στο ίδιο κύκλωμα.
    Για τα αλκοολούχα ποτά, υπάρχουν περιορισμοί ως προς την χρήση, π.χ όχι σε ανήλικους, όχι όταν οδηγάς κλπ. Το γεγονός ότι επιτρέπεται δεν μειώνει γενικά τον αλκοολισμό, αυτός, ως κοινωνική συμπεριφορά, προκαλείται από άλλες αιτίες κι όχι επειδή είναι νόμιμο το αλκοόλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Manny σε χρήζω (χωρίς την άδεια των υπολοίπων, με αντι-δημοκρατικό συγκεντρωτισμό :Ρ) επίσημο καθοδηγητή του γλόμπινγκ στην πολιτική ανάλυση. Για κάθε ζήτημα, θα ζητάμε τη γνώμη σου για τις πολιτικοκοινωνικές προεκτάσεις του. Αμα κόψεις και τα american expressions, τύφλα να χει ο Τραβασάρος (δεν είναι σπόντα, πλακίτσα κάνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χεχεχε thanks Axl
    Αν και δεν χρειαζεται να ρωτατε την γνωμη μου. Ο Manny εχει το συνηθειο να πεταγεται σαν πορδη οταν τον ενδιαφερει το θεμα.

    Ειδικα οταν υπαρχει controversy (δυστυχως δεν κοβεται το αμερικανικο αν και προσπαθω και το εχω μειωσει οπως και την χρηση 3ου προσωπου και 1ου πληθυντικου, ο συγχυσμενος μου εγκεφαλος πεταει λεξεις χωρις ιδιαιτερη σκεψη..ειναι το συνδρομο γαπ..σε οσα θεματα εχω διαβασει αποκλειστικα αγγλικη βιβλιογραφια και εχω συμμετασχει σε κουβεντες σχεδον αποκλειστικα σε διεθνη on line φορουμ-οπως το θεμα των ναρκωτικων ή τον κατα συρροην δολοφονων ή η κοσμολογια αν θυμασαι παλιοτερες συζητησεις, πραγματικα ζοριζομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Στης χούντας το αλισβερίσι λεύτερο ήταν το χασίσι, ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει….Βαρναλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. είστε υποκριτές και πρόβατα στο μαντρί σας και γι αυτο το λόγο άκρως επικίνδυνα στρατιωτάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΩΣ ΠΟΤΕ αυτο το καιριο και σημαντικο θεμα που αφορα την ατομικη ελευθερια πολλων θα θεωρειται "ταμπου";

    ΩΣ ΠΟΤΕ θα υπαρχει αυτη η αναιτια ποινικη διωξη;

    ΩΣ ΠΟΤΕ θα γεμιζουν οι φυλακες με "εγκληματιες".. που απλα καπνιζουν ενα χορτο;

    ΩΣ ΠΟΤΕ θα τους πληρωνω και εγω, που ακομη τη γλυτωνω, τη "διαμονη";

    "Ορισμός ναρκωτικών
    «ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α
    ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΡΟΜΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

    1. Ναρκωτικά, κατά την έννοια του νόμου αυτού, είναι ουσίες τεχνητές ή φυσικές που δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλούν εξάρτηση του ατόμου από αυτές.

    ΩΣ ΠΟΤΕ ο καφες, ο καπνος, το αλκοολ, το τσαι, η μεντα και αλλα βοτανια και μαντζουνια, η σοκολατα, το πιπερι, οι καυτερες πιπεριες, η βενζινη, κολλες, διαλυτικα, βερνικια, ο αιθερας και πολλα αλλα θα εκπιπτουν του νομου αναιτια;

    Αφου δεν γινεται διακριση σε μαλακα και σκληρα... και μην ισχυριστει καποιος οτι δικαια εκπιπτουν, γιατι ολα τα ανω ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ και δρουν στο Κ.Ν.Σ. και εξαρτηση προκαλουν, σε διαφορετικους βαθμους αντιστοιχα... Ασπρα, μαυρα, πρασινα, κοκκινα, μπλε ΟΛΑ ΜΑΖΙ στο ιδιο σακι... αλλα εκτος τελειως...ε;Μηπως ο νομος ειναι ελλειπης απο τη πρωτη παραγραφο κιολας
    ΩΣ ΠΟΤΕ ενω δεν κλεβω, δεν σκοτωνω, πληρωνω φορους, δεν εχω 4 χερια και 10 ποδια, δεν ληστευω γριουλες, δεν ειμαι πρασινος, δεν πεταω και δεν βγαζω φωτιες απο το στομα θα με θεωρουν αποκληρο, τερας και αξιοποινο;

    ΩΣ ΠΟΤΕ θα πιστευετε το παραμυθι οτι αποτελει σκαλοπατι για πιο 'σκληρα'; Σκαλοπατι ειναι οι εμποροι και η διψα τους για χρημα και μονο αυτοι.. Οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ χρηστες ηρωινης αρχισαν με κωδεινουχα σιροπια και βαρβιτουρικα χαπια, απο κοκαινη (για να 'κουλαρουν' απο αυτην) και απο αλκοολ... ( στοιχεια απο Ερευνα της Ευρωπαικης Κοινοτητας)

    ΩΣ ΠΟΤΕ δεν θα σας νοιαζει και πολυ που τα παιδια σας ερχονται τοσο αμεσα και ευκολα σε επαφη γνωριμιας με το αλκοολ (εθιστικοτατο, θανατηφορο) και τον καπνο (ακομα πιο εθιστικος, επισης θανατηφορος), αρκει να μην ειναι χασις (εθιστικο σε καποιους, Θανατηφορο ποτε και σε κανεναν), ε;

    Ειμαστε στις πρωτες θεσεις παγκοσμιως σε καταναλωση αλκοολ και καπνου, επισης στις ιδιες θεσεις σε αριθμο αμεσων θανατων απο αυτα, καθως και εμμεσων (τροχαια, εγκληματα υπο την επηρρεια μεθης, παθητικο καπνισμα), αλλα οοοοοχι, το χασις σκοτωνει την νεολαια μας και φταει για τα δεινα μας, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΩΣ ΠΟΤΕ θα ερχομαι σε επαφη με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ επικινδυνα περιθωριακα ατομα για να βρω αυτο που ικανοποιει ακινδυνα την αναγκη μου για λιγο κεφι και διαθεση;

    ΩΣ ΠΟΤΕ τα χρηματα που δινω θα γινονται μαυρα και δεν θα γινονται σχολεια και νοσοκομεια;

    ΩΣ ΠΟΤΕ θα τα παιρνουν αλλοδαποι και μη, "μαγκες";

    ΩΣ ΠΟΤΕ θα αισθανομαι κοροϊδο, κανοντας καποιους πλουσιους, ενω μου πουλανε... χορταρι;

    ΩΣ ΠΟΤΕ θα απασχολω ανθρωπινο δυναμικο επιβολης του νομου, απο σοβαροτερα ζητηματα, για το χουι μου;

    ΩΣ ΠΟΤΕ η διωξη, κατηγορια και επιβολη ποινης μου, θα αποτελει το πιο ευκολο και αναιμακτο οχταωρακι - μεροκαματο καποιων

    ΩΣ ΠΟΤΕ δεν θα μου επιτρεπεται να καλλιεργω για να εχω ΩΣ ΧΡΗΣΤΗΣ, χωρις να ψαχνω, χωρις να με ψαχνουν; Και ΩΣ ΠΟΤΕ δεν θα πληρωνω τον ειδικο φορο νομιμης καλλιεργειας ( ας πουμε 100ευρώ ανα δενδρυλιο...) στο κρατος; (για υποθεστε ποσα φραγκακια θα εβγαζε το κρατος απο δαυτο...)

    ΩΣ ΠΟΤΕ δεν θα πληρωνω προστιμο, ας πουμε, 500 ευρώ στο κρατος, ως παραβατης, για χρηση σε δημοσιο χωρο, ενοχλωντας οντως καποιους; (υποθεστε και απο δαυτο ποσα ...)

    ΩΣ ΠΟΤΕ δεν θα πληρωνω προστιμο παρανομης καλλιεργειας (1000ευρώ/δενδρυλιο,);

    ΩΣ ΠΟΤΕ οι εμποροι δεν θα πληρωνουν χρηματικη ποινη 100 - 1000 ευρώ Γραμμαριο αναλογα με την ποσοτητα που προσπαθησαν παρανομα να διαθεσουν; (εδω και αν εχει φραγκα για το κρατος... αν δεν τα χουν, κατασχεση περιουσιακων στοιχειων και αν δεν εχουν, τοτε και μονο τοτε αυστηρη προσωποκρατηση)

    ΩΣ ΠΟΤΕ δεν θα πληρωνω προστιμο (το αφηνω σε σας το ποσο..) επειδη οδηγουσα υπο τη επιρρεια κανναβεως;

    ΩΣ ΠΟΤΕ στη μοναδικη χωρα της Ευρωπης που μπορει να καλλιεργηθει οποιαδηποτε κορυφαια ποιοτητα ( ισως προς εξαγωγη κιολας... χμμμ...), θα καπνιζω την χειροτερη στον κοσμο;

    Τοσο δυσκολο ειναι να δημιουργηθει ενα συγχρονο νομοσχεδιο; Τα προαναφερθεντα σας φαινονται παραλογα;
    ΟΚ, να κανω μια προσπαθεια, αλλα πριν να μου πειτε που εγκληματησα και ποιον πειραξα; Ποιον πειραξα εχθες που εκανα ενα τσιγαρακι, σπιτι μου, γελωντας και κλαιγοντας για ολα αυτα;

    ΩΣ ΠΟΤΕ ο νομοθετης θα με αδικει και θα με κυνηγαει, ενω μπορει να με βοηθησει και εμενα και το συνολο;

    ΩΣ ΠΟΤΕ θα περιμενω την απαιτουμενη ανθρωπια, κατανοηση και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ στο θεμα αυτο, απο τον Νομο;

    ΩΣ ΠΟΤΕ θα ακουμε οτι ειναι βλαβερο (καταγεγραμενοι θανατοι απο υπερβολικη δοση :0!), ενω υπαρχουν 12.000! επισημες επιστημονικες μελετες και ερευνες απο εγκριτα πανεπιστημια (M.I.T και Harvard, μεταξυ αλλων) και οργανισμους που δηλωνουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ το αντιθετο, οπως επισης δηλωνουν πως ο νομος δενει τα χερια της Ιατρικης σε πολλες ασθενειες και θεραπειες; (παρεπιπτοντως η μεντα, ας πουμε, ειναι ΠΟΛΥ πιο βλαβερη, ρωτηστε τον γιατρο σας..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Φιλε μου μαλλον δεν εχεις καταλάβει το πνευμα της συζήτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Προς ανώνυμους υποστηρικτές της αποποινικοποίησης: Κάντε ό,τι θέλετε παιδιά. Δεν είναι το θέμα μας ο αστικός νόμος. Το θέμα μας είναι ότι όσο ωριμάζει στη συνείδηση όλων μας ότι το χασίσι, δεν "είναι δα και τίποτα κακό" τόσο περισσότερο απομακρύνεται ο στόχος της οργανωμένης πάλης, με στόχους και με προσήλωση, κι όχι με "διεύρυνση της συνείδησης".
    Εμείς σας καλούμε να το κόψετε, όχι γιατί θέλουμε να στερηθείτε την ελευθερία σας αλλά για να βλέπετε το κόσμο και τα πράγματα καθαρά. Οι παραισθησιογόνες ουσίες, ή τα ψυχοτρόπα, όπως θέλετε πείτε τα, δεν οδηγούν σε λογική, ψύχραιμη και ορθολογική αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ αν το θέλετε.
    Το ξέρουμε κι εμείς ότι, όσο κι αν απαγορευτεί, από οποιοδήποτε σύστημα, ο άλλος που θέλει να μαστουρώσει θα τη βρει την άκρη του. Όταν όμως το κράτος "νομιμοποιεί" ηθικά και πρακτικά τη χρήση του από τη νεολαία, στην ουσία ανοίγει το δρόμο στον νέο να καταφεύγει σ' αυτά, αντί να διοχετεύσει διαφορετικά την οργή του, την απογοήτευσή του κλπ.
    Όσο για το σχόλιο "επικίνδυνα στρατιωτάκια" ανώνυμος 3:18 βρισιές χωρίς τεκμηρίωση είναι της πλάκας. Κάπνισε το τσιγαριλίκι σου και μην ασχολείσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Συντροφοι συμφωνω απολυτα με τον συντροφο επισης ανωνυμο 2.20.Μ αρεσει η κουβεντουλα και η παρεα του γλομπινγκ οπως και το επιπεδο των συνομιλητων αν και συνηθως ειμαι τυπος που μονο διαβαζω τα σχολια.Μπορω να σας πω πως απο προσωπικη εμπειρια η λογικη χρηση της κανναβης δεν οδηγει ουτε σε ασχημα μονοπατια ουτε ειναι αλληλενδετη(αν δεν σε τρωει ο κωλος σου για αυτοκαταστροφη)με τη χρηση ηρωινης κοκαινης κλπ.Ειμαι 45 ετων παντρεμενος με 3 παιδια εργαζομενος σκληρα σε ολη μου τη ζωη και φιλος του κομματος.Ειμαι περιστασιακος χρηστης(3-4φορες το μηνα)κανναβης 30 χρονια.Δεν το κανω ουτε απο ναρκοκουλτουρα ουτε για να δραπετευσω απο τα προβληματα της πραγματικοτητας ουτε με αδρανοποιει απο τους κοινωνικους αγωνες που συμμετεχω στις κινητοποιησεις του ΠΑΜΕ.Απλα μου προσφερει καποιες στιγμες γελιου με φιλους βλεποντας καποια ταινια η καποιες χαλαρες στιγμες με την συζηγο οταν κοιμουντε τα παιδια.Δεν ειμαι σε κανενα κυκλωμα του υποκοσμου μαλιστα κολλητος φιλος μου που μπορει να δουμε και καμια ταινια μαζι ειναι και μελος του κομματος.Δεν ενοχλουμε κανεναν ουτε πιστευω πως πρεπει αυτη μου η δραστηριοτητα να θεωρειται παραβατικη.Καταλαβαινω τις θεσεις και τις φοβιες του κομματος αλλα πιστευω πως πρεπει να κοιταξει καλυτερα αυτο το θεμα και ξαναλεω πως με καλυψε απολυτα ο 2.20.Με συντροφικους χαιρετισμους και χωρις παρεξηγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Και ειναι και το αλλο ρε φίλε, αφού έχεις τόσα προβλήματα και "ως πότε" γιατί δεν το κόβεις να υσηχάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. οι περισσότεροι υποστηρικτές του ΚΚΕ παίρνουν γραμμή από το κόμμα, χωρίς να τους επιτρέπεται να σκέφτονται από μόνοι τους, μιλάτε συνέχεια για το μεγάλο κεφάλαιο γενικά κι αόριστα και δε λέτε καν ονόματα, το ΚΚΕ έχει βολέψει πόσες οικογένειες επαγγελματιών κομματαρχών. παραδεχτείτε ότι τους βολεύει το σάπιο σύστημα και συμβιβάζονται με αυτό, είναι και το ΚΚΕ αντίβαρο του συστήματος. Δεν είμαι ούτε αναρχικός ουτε τίπτοα τέτοιο παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις του Δημήτρη Καζάκη που προέρχεται αλλά διαφοροποιήθηκε από το κόμμα σας, είμαι υπερ της άμεσης δημοκρατίας και πιστεύω ότι όποιος είναι στην βουλή έχει ευθύνες όπως έχουμε και όλοι μας σαν πολίτες αδιάφοροι κοιμησμένοι και "μαστουρωμένοι" πρέπει να διαλύσουμε τα μαντριά που μας χωρίζουν γιατι αυτά δίνουν ισχύ στο σύστημα και να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν και είναι περισσότερα.. Αυτοί που μας πίνουν το αίμα το έχουν καταλάβει, μπορεί να έχουν κάποιο ανταγωνισμό μεταξύ τους αλλά στο σάπιο σύστημα στο οποίο βασιλεύουν εχθρός τους είναι ο λαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καταδικαζω φυσικα τον γελοιο 3.18 που δεν ειχα διαβασει το σχολιο του πριν.Ο φιλος και συντροφος 4.21 παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. είμαι ο ίδιος ανώνυμος που έγραψα και τα παραπάνω, το μακρυνάρι κείμενο δεν είναι δικό μου αλλά με εκφράζει σχεδόν απόλυτα γιατί μιλάει τη φωνή της δικιάς μου λογικής, (επίσης λείπει ένα τρίτο κομμάτι που δε με άφησε να δημοσιεύσω μπορείτε να το βρείτε στο γοογλε

    Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό "επικίνδυνα στρατιωτάκια" γιατί έπεσα στην παγίδα να τσουβαλιάσω πολύ κόσμο και το μεγαλύτερο πρόβλημά μας πιστεύω ότι είναι οι ταμπέλες.

    Φιλικά
    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Φιλε ανώνυμε 4.24(βάζεται κανενα nick ρε παιδια), μπορει εσυ να εισαι περιστασιακός, όπως και εγω πχ με το αλκοολ πίνω για την παρεα και παντα προσέχω να μην πίνω οταν οδηγώ, και δεν το παρακάνω ποτέ.

    Εσυ και εγω προσέχουμε, οι νέοι όμως;

    Για αυτό και είπα σε κάποιο σχόλιο ότι σημασία δεν εχει τόσο η νομοθεσία, αλλά πως πλασάρεις μια συμπεριφορά ή μια συνήθεια. Καλώς η κακώς, εσκεμμένα ή μη, ναρκωκουλτούρα καλλιεργείται στην νεολαία, πως να το κάνουμε; Και μην μου πεις ότι δεν γνωρίζεις άτομα που εχουν ξεφύγει, με χασις, χαπια acid και ότι άλλο βάζει ο νούς, προκειμένου να διατηρήσουν, αρχικά τουλάχιστον, ενα προφίλ που να ταιριάζει ή έστω και για να ξεδίνουν.

    Εγω προσωπικά έχω χάσει πρώτο ξάδερφο απο ηρωίνη, και είχε αρχίσει απο μικρός με χασίς, δεν σχετίζεται κατα τη γνώμη σου;

    Χρειάζεται λοιπόν πάνω απο ολα πληροφόρηση και παιδεία, κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να έρθει απο το αστικό κράτος. Επειδή λοιπόν το αστικό κράτος έχει το νού του μονο στο κέρδος, και επειδή απο την αποποινικοποίηση ο θεός ξέρει τι τρόπους θα βρούν να αυξήσουν το κέρδος, για αυτό το κόμμα και εμεις φοβόμαστε την αποποινικοποίηση, επειδή δεν έχουμε καμια εμπιστοσύνη στο σύστημα το οποίο δεν εχει ευαισθησίες να προστατέψει κανέναν απο την κατάχρηση, και ειδικά τους νέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ευχαριστούμε Ανδρέα για την διευκρίνιση, ήταν τίμια η στάση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 4.25 μαλλον δεν παρακολουθεις στενα τις θεσεις του κομματος και τις πολυ συγκεκριμενες καταγγελιες και δρασεις εναντια σε συγκεκριμενα συμφεροντα και συγκεκριμενο μεγαλο κεφαλαιο.Οσο για την αμεση δημοκρατια ειναι ενα συστημα που ουτε ενα σπιτι δεν θα μπορουσαμε να χτισουμε απο τις διαφωνιες και τις αμπελοφιλοσοφιες που θα ειχαμε.Ο δημοκρατικος συγκεντρωτισμος ειναι οτι καλυτερο και πρακτικοτερο εχει βρεθει ως τωρα ως τροπος λειτουργιας μιας οργανωσης,ο 4.21 παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος 4:21 καμμία παρεξήγηση, αφού λες την άποψή σου ψύχραιμα. Προφανώς είσαι άνθρωπος με αυτοκυριαρχία και δεν μπορεί να σε παρασύρει ο,τιδήποτε, άλλωστε έχεις οικογένεια, ευθύνες κλπ. Δεν ισχύει όμως αυτό για όλους τους ανθρώπους, για το μέσο όρο λέμε, υπό τέτοιες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες κλπ. Το όπλο της αποποινικοποίησης απευθύνεται κατα τη γνώμη μας κυρίως στη νεολαία που - καλώς ή κακώς - είναι ευκολότερος στόχος για το σύστημα, για να τιθασευτεί αλλά επειδή κυρίως, η νεολαία είναι κατ' εξοχήν φορέας επαναστατικότητας κι αμφισβήτησης κι επομένως πρέπει να ελεγχθεί (με οποιονδήποτε τρόπο).
    Δεν νομίζω ότι το ΚΚΕ έχει φοβίες επάνω στο θέμα, απλώς έχει καθαρή αντίληψη. Κι ασφαλώς, απο πουθενά δεν προκύπτει ότι η θέση του ΚΚΕ προς τον χρήστη είναι καταδικαστική, ότι είναι εγκληματίας κλπ. Η θέση του είναι ότι πρέπει να βοηθηθεί να απαλλαγεί απ' τη συνήθειά του κλπ.
    Αντε και να σχολιάζεις και πιο συχνά, διάλεξε και κανένα ονοματάκι να ξέρουμε πώς να απευθυνόμαστε, τώρα να λέμε "ανώνυμος δύο παρα δέκα", ντροπής πράγματα!
    Να σου ζήσουν και τα τρία παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ανδρέας: δεκτή η ανασκευή σου, μη στεναχωριέσαι κουβέντα κάνουμε. Κι αν λέμε κι εμείς καμμιά κουβέντα παραπάνω, να μας συμπαθάς. Να σας πείσουμε θέλουμε, όχι να μαλώνουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τώρα για τις κατηγορίες.
    Ονομάτισε μερικούς απο τους βολεμένους εσύ που λες ονόματα.
    Οσον αφορά τα ονόματα που λες, για διάβασε λίγο Ριζοσπάστη, που βάζω στοίχημα δεν έχεις ανοίξει ποτέ, και θα δείς αν αναφέρονται ή όχι ονόματα κεφαλαιοκρατών όταν σχετίζονται με συγκεκριμένες υποθέσεις.

    Τώρα αν περιμένεις απο το ΚΚΕ να σου πει "για όλα φταίει ο Ροκφέλερ ή οι εβραίοι" καλα κρασιά. Δεν φταίνε μεμονωμένα ατομα αλλα το σύστημα που συντηρούν και τους συντηρεί.

    Όσο για την άμεση δημοκρατία που λες, φαντάσου σε μια χώρα οπως οι Ελλάδα, που μέχρι χθές ο κόσμος ψήφιζε ΠΑΣΟΚ ΝΔ, και οι περισσοτεροι θα ψηφίζουν και αύριο, πόσο "σοβαρές" αποφάσεις θα μπορούσαν να πάρουν, μέσα απο δημοψηφίσματα για καίρια θέματα. Ωραια και ρομαντική η άμεση δημοκρατία, αλλά μη λειτουργική προς το παρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. κοκκινοςδρομοςΤετ Αυγ 03, 04:44:00 μ.μ. EEST

    "είστε υποκριτές και πρόβατα στο μαντρί σας και γι αυτο το λόγο άκρως επικίνδυνα στρατιωτάκια"

    ιδού οι παρενέργιες της κάνναβης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Γνωρίζω τι έγινε στην Αργεντινή με το "πάκο" και δικαιολογώ ως ένα βαθμό τις φοβίες σας, το να μην αντιμετωπίζεται ο χρήστης σαν εγκληματίας όμως είναι άλλο πράγμα..
    Δε χρειαζόμαστε κανέναν να μας καθοδηγήσει, πρέπει να σκεφτόμαστε και να έχουμε κρίση, κάτι το οποίο προϋποθέτει παιδεία (και δεν εννοώ να έχεις βγάλει 10 πανεπιστήμια)
    Δεν εννοώ άμεση δημοκρατία με αυτή την έννοια, θέλω να υπάρχει ανάδραση, διαφάνεια και δημοψηφίσματα σχεδόν καθημερινά, η τεχνολογια που έχουμε μας το επιτρέπει.
    Δε χρειαζόμαστε καθοδήγηση, η εξουσία διαφθείρει
    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Για τα "στρατιωτικά" τώρα, ρίξε μια ματιά εδω

    http://e-globbing.blogspot.com/2011/06/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Φιλε POE το ξερω πως δεν θα συμφωνεισουμε οντως δεν πιστευω πως ειναι αλληλενδετα τα ειδη των ναρκωτικων(συλληπητηρια για τον ξαδερφο σου)Μπορει μερικοι εμποροι να εμπορευοντε ολα τα ειδη αλλα πρεπει πανω απο ολα να υπαρχει ενημερωση για το θεμα των ναρκωτικων ωστε να μην παρασυρετε η νεολαια και να καταστρεφετε.Το να λεμε (ξεροντας πως δεν ισχυει)πως ολα τα ναρκωτικα ειναι το ιδιο δεν προσφερουμε στην νεολαια που ετσι κι αλλιως εχει επαφη με το θεμα απλα την απομακρυνουμε απο εμας και την μπερδευουμε.Παντα συντροφικα ο 4.21.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ολοι χρειάζονται καθοδήγηση διότι δεν μπορούν να τα γνωρίζουν όλα, ούτε και να ασχολούνται με όλα. Μελέτησε τι είναι ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός που σου είπαν τα παιδιά και το ξανασυζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ποτε δεν ειπα οτι ειναι το ίδιο, μάλιστα θεωρώ το αλκοολ πολύ χειρότερο απο το χασις, αλλα αυτο δεν αλλάζει την άποψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Φίλε κόκκινος δρόμος, ζήτησα ήδη συγγνώμη για το προηγούμενο σχόλιο, με ολα αυτά που διάβασα εξοργίστηκα, είναι η πρώτη μου φορά που γράφω σε μπλογκ αν και (κατα)χρήστης του ιντερνετ πάνω από 10 χρόνια

    εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι οι καθοδηγήσεις και οι ταμπέλες είναι καρκίνος για την κοινωνία και εξυπηρετούν τα αφεντικά γιατί χωρίζουν τον κόσμο ενώ αυτά που μας ενώνουν αριστερούς δεξιούς ολυμπιακους παναθηναικους κτλπ κτλπ είναι πολύ περισσότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Το όχι διαχωρισμός σε σκληρά και μαλακά έχει να κάνει στο ότι οσοι το λενε αυτό περι διαχωρισμού θέλουν την αποποινικοποίηση και νομιμοποίηση ίσως του εμπορίου των "μαλακων", και όχι ότι είναι ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ναι μας ενώνει ο κοινωνικός μας ρόλος, το ότι ειμαστε εργατική τάξη, αλλά δεν νομίζω να το εχει καταλάβει πολύς κόσμος αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο εδώ http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/08/blog-post_3367.html
    Που συνδέεται και με το επόμενο ποστ του γλόμπινγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. κοκκινοςδρόμοςΤετ Αυγ 03, 04:59:00 μ.μ. EEST

    ανδρέα παρντόν δεν είδα το επόμενο σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Υπάρχουν τουλάχιστον 2 ειδη καταστολής ή βίαιη καταστολή και η καταστολή με ναρκωτικές ουσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Η κυβερνηση προωθεί και τις δυο, όπως επίσης και την ψυχολογική καταστολή η οποία πηγάζει απο την ανασφάλεια του να μην μπορείς να εξασφαλίσεις τα προς το ζειν και να φοβάσαι οτι θα μείνεις στο δρόμο απο μερα σε μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΑlexD ευχαριστω και απο δω και στο εξης οταν σχολιαζω(ελπιζω συχνα να βρισκω τον χρονο)θα υπογραφω ως RED FAITH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μα τυχαια μωρέ πνίξανε τον ΜΑΗ του 68 στα ναρκωτικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. τωρα θα λενε <> οπως λενε ακομα <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Φαίνεται πως οι πλουτοκράτες, που τους συμφέρει να έχουν μαστουρωμένο τον λαό, απαγόρευαν τόσα χρόνια τα ναρκωτικά, επειδή προφανώς φοβόντουσαν τους κομμουνιστές. Τώρα που κομμουνιστές δεν υπάρχουν, βρίσκουν την ευκαιρία οι πλουτοκράτες να μας αποχαυνώσουν. Αλλά ας μην απελπιζόμαστε. Πάντα βρίσκεται κάποιος κομμουνιστής κυνηγός και σώζει την κοκκινοσκουφίτσα από τους λύκους-πλουτοκράτες.
    Οι κομμουνιστές πάντως δεν χρειάζεται να παίρνουν ναρκωτικά. Έχουν πέσει στη μαρμίτα του Μαρξ όταν ήτανε μικροί, όπως ο Οβελίξ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Δεν τα απαγόρευαν, μια χαρά κυκλοφορούσαν. Απλά σε κάθε περίοδο άσχημη για τον λαο, προωθούσαν με κάθε τρόπο τα ναρκωτικά και το αλκοολ, στα οποια είναι ευαίσθητα τα λαικά στρώματα εξ αιτίας των αδιεξόδων τους(όχι οτι απο αυτα εξαιρούνται οι πιο εύπορες ομάδες).

    Δες για παράδειγμα και την εποχη των ρεμπετών και των ξεριζωμένων απο τη σμύρνη, οι οποιοι δημιούργησαν λαικές συνοικιες που τα ναρκωτικά, απο πρέζα μέχρι ότι να ναι εδιναν και έπαιρναν. Δες επίσης και τους τσιγγάνικους καταυλισμούς. Δες και τους ξένους αλλά και τους έλληνες εργάτες στην ελλάδα πως αγαπούν το ποτό. Απο τα μεσαιωνικά χρόνια αλλα και παλιότερα, η άρχουσα τάξη έκανε ότι μπορούσε για να εθίσει το λαο σε καταχρήσεις. Οι γιορτές που έκαναν οι φεουδάρχες και οι αριστοκράτες κατα τον μεσαίωνα, και μετά, είχαν άφθονο αλκοολ που προσφερόταν στους δουλοπάροικους και τους υποτελείς προκειμένου να τους έχουν του χεριού τους.

    Το ίδιο έκαναν και στα διάφορα μυστήρια στην αρχαία Ελλάδα, για να έχει "πελατεία" το ιερατείο, το αλκοολ και οι ουσίες, απο τη στιγμή που ανακαλύφθηκαν χρησιμοποιήθηκαν για να χειραγωγείται ο κόσμος, είτε κάποιοι εξυπνάκηδες θέλουν να το παραδεχθούν είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Για να μην μιλήσω για τους εργατικούς οικισμούς κατα την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης...

    οποιος φυσικά θέλει μπορεί να εμμένει στην αερολογία του για εμας τους κολλημένους κομμουνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Εμενα φιλε Ανδρεα, θα μου επιτρεψεις να μην κανω δεκτη τη συγγνωμη σου. Εγω τετοια πραγματα δεν τα λεω πανω στα νευρα μου. Επισης αυτο που με εκνευριζει ειναι οχι τοσο αυτα που ειπες, γιατι δεν γνωριζομαστε οποτε δεν δινω ιδιαιτερη σημασια στη γνωμη σου, οσο το οτι δεν διαβασες προσεκτικα αυτα που λεμε.

    Ποτε δεν τσουβαλιασσαμε τον χρηστη. Τον οποιο χρηστη. Μαλιστα εγω ειπα πριν οτι οι χρηστες ειναι απαραιτητο να ΜΗΝ τιμωρουνται. Εχουν πεθανει αρκετα παιδια που ηξερα καλα απο ναρκωτικα. Φιλος μου που εχουμε μεγαλωσει μαζι βρισκεται αυτη τη στιγμη στη φυλακη για κατοχη και χρηση.

    Και ναι ολοι απο χασις ξεκινησαν. Θες να πουμε οτι ηταν ""προβληματικοι"" απο πριν? Και διαφερουν απο τον φιλο οικογενειαρχη που σχολιαζει πιο πανω και ελεγχει αυτη του την συνηθεια, οπως εγω ελεγχω τον καπνο golden virginia που κανω (και κανω ενα πακετο το μηνα)? Ε, δεν ειναι ομως ολοι ετσι.

    Αν στον πλανητη υπηρχε μονο το χασις, δεν θα καναμε αυτη την κουβεντα. Τουλαχιστον εγω δεν θα συμμετειχα. Οχι πως απο μονο του ειναι τελειως ακινδυνο. Για καθε ιατρικη σελιδα που θα μου βρισκεις εσυ ή οποιος αλλος, στην οποια θα λεει οτι ειναι ακινδυνο, μπορω κατευθειαν να σου βρω αλλες τοσες που λενε το αντιθετο. Ας μη μπουμε σε αυτη τη διαδικασια.

    Επισης, σε οσους ΔΕΝ ειναι περιστασιακοι χρηστες, εχει επιπτωσεις και σε αλλα πραγματα. Ειχα φιλο παρα πολυ εθισμενο, που ακομα και στην εξεταστικη ερχοταν φτιαγμενος. Αλλος γνωστος προσπαθουσε να το κοψει και δεν τα καταφερνε και εβαζε την παρεα να τον κλειδωνει σπιτι του.

    Αν διαβασεις ξανα τις τοποθετησεις θα δεις με τι εχω προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Και μιας και ανέφερες τους Γαλλάτες και καλά για να μας ειρωνευθείς, θα πρέπει να σου θυμήσω ότι στεροειδή και ναρκωτικά χρησιμοποιούνται απο την αρχαιότητα για να ελέγχουν την διάθεση και την ψυχολογία των στρατιωτών, απο τον μελανα ζωμό των δικών μας Σπαρτιατών, ώς και τα διάφορα που παίρνουν τώρα οι αμερικάνοι στρατιώτες, τουλάχιστον απο την εποχή του βιετνάμ, και τα οποία στην ουσία τους τα χορηγεί ο στρατός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Για να μην μιλήσουμε και για τους Χασασίνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Μανυ, μερικών απλά το πρόβλημα τους δεν ειναι τα ναρκωτικά αλλα το ΚΚΕ και αναζητουν αφορμή να βγάλουν τα σώψυχα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Επισης να σημειωθει οτι ο φιλος ζητα συγγνωμη για το "επικινδυνα στρατιωτακια" και οχι για τα "υποκριτες και προβατα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ε νταξ, υποθέτω θα εννουσε και τα δυο...
    Τωρα αν ειναι ο ιδιος που μετα λεει για τις μαρμίτες δεν ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ρε παιδια δεν βάζετε και το τραγούδι αυτό να συνοδευει το άρθρο;

    http://www.youtube.com/watch?v=XGqG9FYwMUA&feature=player_embedded

    Χτυπούν διάννα οι στίχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΤετ Αυγ 03, 08:01:00 μ.μ. EEST

    Η πρόταση νόμου κινείται σε λάθος δρόμο. Θα πρέπει να υπάρξει και πλήρης αποποινικοποίηση της κατοχής και της καλλιέργειας κάνναβης για προσωπική χρήση. Η διατήρηση της κατοχής ως αδίκημα, έστω και ως πταίσμα, είναι παράλογη και μπορεί να οδηγήσει σε επιλεκτική εφαρμογή του νόμου καθώς δεν είναι δυνατόν να κάνεις χρήση κάποιου πράγματος χωρίς να το έχεις στην κατοχή σου. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι να υπάρξει και πλήρης απελευθέρωση της παραγωγής κάνναβης για βιομηχανικές και ιατρικές εφαρμογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Η αποποινικοποιηση θα οδηγησει πολλους απο τους χρηστες που πινουν μια στο τοσο σε καταχρηση.Και η καταχρηση ειναι αυτη που δημιουργει τα προβληματα.Για να μη μιλησω για τους εφηβους που θα ερχονται πολυ πιο ευκολα τωρα σε επαφη με το χορτο και θα την πινουν αφοβα μιας και οι γονεις θα χαλαρωσουν με τη σειρα τους σε καποια χρόνια.Εδω φοβαμαι εγω μη το ξαναρχισω που το εχω κοψει πλακα κανουμε ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?Αντε γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. ^^Σωστος!

    Να θεσω και ενα ερωτημα. Ας ειμαι για λιγο καλοπροαιρετη με το αστικο μας συστημα. Ας υποθεσουμε οτι αυτο που διατυμπανιζουν ολη μερα -απ οτι μου λενε- στις τηλεορασεις, οτι ισχυει. Οτι ξαφνικα τους επιασε ο πονος για τον χρηστη. Οτι δλδ στοχος ειναι η αποποινικοποιηση της χρησης και ΟΥΧΙ η διευκολυνση του εμποριου ενος προϊοντος που οι ιδιοι καλλιεργουν, συσκευαζουν και διακινουν (δειτε ποστ αρχικο καποιου ανωνυμου που μιλαει για αφγανισταν και φυρομ). Ας πουμε οτι σκοπος ειναι ο καθε χρηστης να καλλιεργει το χορταρακι του.

    Μπορειτε να μου πειτε πως σκατα θα γινει αυτο?

    Δλδ ο Χ νεος που μενει με τους γονεις του σε μια πολυκατοικια θα εχει το προσωπικο του θερμοκηπιο στο μπαλκονι ή στην ταρατσα και ολα καλα?
    (Ναι Manny φυτεψε μερικα χασισοδεντρα στον ακαλυπτο, κανενα προβλημα, η κυρα Θεκλα στον τριτο τα εχει βαλει στην μπανιερα και φιλευει τα εγγονια της μαζι με γλυκο περγαμοντο).
    Θα το καλλιεργει, θα το ποτιζει, θα κανει συγκομιδη, θα το αποξηραινει κτλ? Γινεται αυτο?

    'Η παλι θα τρεχει να το αγοραζει απο το Ψ βαπορακι του Ζ μεγαλεμπορα, οπως εκανε και πριν. Με τι διαφορα οτι πλεον ο μεγαλεμπορας κανοντας χρηση του ιδιου νομου (δειτε παραπανω τοποθετησεις για να δειτε πως μπορει να γινει αυτο) θα βγαινει λαδι και το κρατος καποια στιγμη θα φτασει στο σημειο να εισπραττει και φορο (ο οποιος δεν θα πηγαινει σε σχολεια και νοσοκομεια οπως ειπε καποιος φιλος πριν, εκτος και αν διαμενει σε παραλληλο συμπαν).

    Και καλα με το χασις..με την ηρωινη? Την κοκα? Θα εχει ο καθε χρηστης το προσωπικο του χημικο εργοστασιο? Ή θα παρασκευαζει ηρωινη με το σετ χημικων που του εδωσε η νονα του στα 11α γενεθλια του?

    Ακομα καποιος δεν μου εχει εξηγησει πως μπορει να γινει αποποινικοποιηση της χρησης σκετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Το να ισχυριζόμαστε τι γινόταν στην αρχαία Ελλάδα, γενικότερα στον αρχαίο κόσμο και μάλιστα πολύ πριν από την ιστορική εποχή όπου δεν υπάρχουν γραπτά ντοκουμέντα και να λέμε με τόση βεβαιότητα ούτε λίγο ούτε πολύ, πως οι «πλουτοκράτισσες μαινάδες» όταν «ανακάλυψαν τα ναρκωτικά» κατά τη μητριαρχική περίοδο, τα χρησιμοποίησαν για να αποκοιμίζουν τις μάζες (ποιες μάζες, αλήθεια, μέσα στις λίμνες, τις πηγές, τις χαράδρες και τα ιερά άλση, όπου όλα αναφύονταν ελεύθερα για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, δίχως την έγκριση του κόμματος) δεν ξέρω παρενέργεια τίνος ναρκωτικού είναι.
    Φαίνεται, για να αναπτυχθεί ο χόμο σάπιενς σε σύγχρονο άνθρωπο/αγωνιστή, είχε μαζί του ένα εγχειρίδιο που να του λέει ποια φυτά είναι αντικομουνιστικά ώστε να μην τα τρώει και αποκομμουνιστοποιηθεί.
    Φαίνεται πως και οι φυλές των ινδιάνων, των βουνών της Κολομβίας, των αφρικανών και τόσων άλλων πολιτισμών που τα χρησιμοποιούν εδώ και χιλιετίες σαν βασικό στοιχείο της κουλτούρας τους είναι ή φυλές αντικομμουνιστών ή μάλλον, υποδεέστερα ήδη, κάτι σαν ζώα τα οποία πρέπει ή «να κόψουν τα ναρκωτικά» ή να γενοκτονηθούν.
    Συγχαρητήρια για τον ανθρωπισμό σας, για τη νοημοσύνη σας και για την ιστορική και αρχαιολογική εμβρίθειά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Τα παραδείγματα μου ειναι συγκεκριμένα, το παραλήρημα σου συγκεχυμένο, μίλα επι των παραδειγμάτων μου και ασε την προιστορία και την εποχή των δεινοσαυρων εξυπνάκιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ^^Ανωνυμε εγω αυτο με την αρχαιοτητα δεν το δεχομαι σαν επιχειρημα..τοτε ειχαν και το μαγο της φυλης που επαιρνε ουσιες, διαβαζε εντοσθια ψαριων και ελεγε διαφορα..ε και?

    Δεν καταλαβαινω τι ειδους επιχειρημα ειναι το να επικαλεισαι τους Ινδιανους (εκτος και αν απαντας σε κατι και εχασα την σειρα των ποστ).

    Τωρα η ειρωνια θα μπορουσε και να λειπει, προσωπικα δεν με ενοχλει, ειρωνευσου οσο θες, αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι αλλοι θα σε παρουν στα σοβαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Οσο για τους ινδιάνους και τα φύλλα κόκας, όταν πήγε εκεί ο καπιταλισμός είδες πως εξελίχθηκαν σε βιομηχανία θανάτου.

    Αυτοι οι εξυπνακισμοί σου όμως φουσκώνουν τόσο το εγώ σου, που πηδάς απο θέμα σε θέμα και δεν τοποθετήσε σε αυτά που γράφονται.

    Εγω δεν μίλησα για το ΚΚΕ στις ιστορικές αναδρομές που εκανα, εσενα αυτός ο αντικομμουνισμός σου όμως, σε κάνει να βλέπεις ματωμένα σφυροδρέπανα ακόμα και στους Φλίνστοουνς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Δεν μπόρεσα να διαβάσω όλη την κουβέντα... σε αυτά που λέγονται σχετικά με αλκοολ και τσιγάρο. Το όλο θέμα είναι σε πρώτη φάση να μην υπάρχει η φυγή, σε αυτή τη λογική είναι κατακριτέος και ο αλκοολισμός, ο καπνός δεν προκαλεί τέτοιες επιδράσεις.

    Σε επόμενο στάδιο θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για σταδιακή κατάργηση της χρήσης και του αλκοολ και του τσιγάρου λόγω των βλαβών που προκαλούν, προφανώς τετοιος στόχος δεν είναι εφικτός σήμερα...

    Το πέρασμα στα λεγόμενα σκληρά μπορεί να προκληθεί από την χαλαρώτητα των λεγόμενων μαλακών σαν αντίδοτο σε αυτά, αναφέρονται τέτοιες ψυχολογικές μεταστροφές αρκετές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΤετ Αυγ 03, 09:39:00 μ.μ. EEST

    @ Manny Calavera
    Ο "Χ νεος που μενει με τους γονεις" πιθανώς θα έχει και άλλους περιορισμούς σε σχέση με τις προσωπικές και κοινωνικές του δραστηριότητες και πέραν από την καλλιέργεια κάνναβης εντός της οικογενειακής εστίας. Βέβαια αυτός θα είχε και την ευκολία να βάλει την γλάστρα του δίπλα στην γλάστρα με την βουκαμβίλια και την ζαρντινιέρα με τα μυρωδικά και να χαροποιήσει την μητέρα του με το ξαφνικό ενδιαφέρων του για την κηπουρική.

    Λογικά θα πρέπει να ισχύει ότι ισχύει με την καλλιέργεια οποιουδήποτε φυτού. Αν έχεις που να βάλεις της ντοματιές και τις αγγουριές σου και δεν βαριέσαι το κάνεις. Ειδάλλως αγοράζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Μιλώ για το απλό γεγονός πως οι ουσίες, ανεξαρτήτως της όποιας εκβιομηχάνισής τους, υπάρχουν και καθορίζουν κουλτούρες, πολιτισμούς και τρόπους ζωής εδώ και χιλιάδες χρόνια και όχι μόνο με τον αρνητικό και ανιστόρητο τρόπο που περιγράφεται εδώ.

    Δεν κατανόησα ωστόσο ό,τι υπό μία ανάρτηση με τίτλο «Δώστε μαστούρα στον λαό, μπας και γλυτώσετε απο την οργή του», υπό την συγκεκριμένη φωτογραφία και υπό ανεκδιήγητες και απόλυτες ρήσεις για «οράματα με ιπτάμενους ροζ ελέφαντες», απαγορεύονται οι «εξυπνακισμοί».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. 8.41 Η ειρωνεια σου και ο αντικομμουνισμος σου σε κανουν να χανεις το οποιο δικιο μπορει να εχει καποιο επιχειρημα σου.Αληθεια ποιες ειναι οι δικες σου πολιτικες πεποιθησεις;Πιστευεις αληθεια πως μπορει να υπαρξει βελτιωση της ποιοτητας της ζωης σου στο υπαρχον πολιτικοοικονομικο συστημα;Πως ο καπιταλισμος μπορει να σου ξαναδωσει εστω και μισο δικαιωμα,να ικανοποιησει εστω και μισο σου αιτημα αν δεν αγωνιστεις συγκροτημενα και με ταξικη λυσσα;Και πως οτι και να κερδισεις δεν θα ειναι προσκαιρο μεχρι να στο παρουν παλι πισω;Η διαφοροποιηση μου(οπως και πολλων συντροφων πιστευω)με το κομμα στο θεμα των ναρκωτικων δεν σημαινει πως δεν βλεπουμε πως μονο η ανατροπη του καπιταλισμου και η εγκαθιδρυση της λαικης εξουσιας για αρχη η δικτατορια του προλεταριατου ως δευτερο βημα μεχρι να καταφερουμε καποτε να δημιουργησουμε την μονη πραγματικα ανθρωπινη κοινωνια τον κομμουνισμο μπορει να ωφελεισει πραγματικα τις ζωες μας.Οπου δεν θα υπαρχει η αναγκη δημιουργιας του κερδους αρα ουτε η εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο.RED FAITH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Δεν θέλω να κάνω τον χωροφύλακα και δε μ' ενδιαφέρει τι κάνεις με το σώμα σου και το κεφαλάκι σου αρκεί να μην με ενοχλήσεις, Αν ενοχλείς εκεί χρειάζονται οι νόμοι δεν είμαι ο σοφός που θα πω στο παιδάκι τι είναι καλό να κάνει και τι όχι, Προσωπικά κάνω μόνο χρήση κάνναβης και πιστεύω κι εγώ στην πλήρη αποποινικοποίηση της και φορολόγηση της, αλλιώς να απαγορευτεί και το τσιγάρο το αλκοολ και πολλά άλλα τα οποία είναι πολύ χειρότερα αποδεδειγμένα.

    Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση το κάνει αυτό για το καλό μας ούτε ότι είναι το μοναδικό πρόβλημα που έχουμε να λύσουμε. Το περίμενα ότι θα γίνει αποποινικοποίηση γιατί το έχει δηλώσει ο Σόρος από τα πέρυσι και γιατί το σκαϊ επίσης από τα πέρυσι αρχίζει και δείχνει ντοκυμαντερ αντικειμενικά ίσως και υπέρ της κάνναβης και στην Ελλάδα μας κυβερνάνε υπάλληλοι της νεας τάξης μετά τον Καποδίστρια.

    Η κάνναβη αποτελεί προθάλαμο για άλλα ναρκωτικά μόνο εφόσον είναι στα χέρια των λαθρεμπόρων, εξάλλου τα περισσότερα πρεζάκια ξεκίνησαν από το αλκοολ ή το τσιγάρο ή τον καφέ ή το τσάι αλλά αυτά δεν έχουν την ταμπέλα "ναρκωτικό"

    Για να κρατάμε τα πράγματα απλά .. είναι ΚΑΛΟ πράγμα που δε θα καταστρέψω το μέλλον μου και την οικογένεια μου για ένα "μαγικό" τσιγαράκι που γουστάρω να καπνίζω μια φορά στο τόσο τραβώντας με στα δικαστήρια στην μικρή κοινωνία που ζω.

    Τώρα αν για αντεπιχείρημα αρχίσετε να μου λέτε η μαγκιά είναι να μην πίνεις τίποτα.. χαίρω πολύ το ξέρω..

    Είναι θέμα απλής λογικής, κριτικής σκέψης και παιδείας. Έχουμε να παλέψουμε για πολλά άλλα πράγματα όλοι μαζί εκτός από αυτό για να γίνουμε πολιτισμένη κοινωνία. Μην το πολεμάτε τόσο πολύ επειδή το πολεμάει το Κόμμα Θεωρώ ότι είμαστε ακόμα πρωτόγονοι στον τρόπο ζωής μας και στον τρόπο σκέψης μας όχι μόνο οι Έλληνες αλλά όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ανώνυμε 9:55μ.μ. γράφεις :
    "Δεν κατανόησα ωστόσο ό,τι υπό μία ανάρτηση με τίτλο «Δώστε μαστούρα στον λαό, μπας και γλυτώσετε απο την οργή του», υπό την συγκεκριμένη φωτογραφία και υπό ανεκδιήγητες και απόλυτες ρήσεις για «οράματα με ιπτάμενους ροζ ελέφαντες», απαγορεύονται οι «εξυπνακισμοί»."
    Τελικά τι δεν σου άρεσε???
    Η συγκεκριμένη φωτογραφία με τον αρχηγό σου να φουμάρει πρέζα?
    Η μαστούρα που προωθεί η κυβέρνηση σου για να εκτονώσει την λαική οργή?
    Οι εξυπνακισμοί που κολάνε κατακαημένε πασόκε, που ζείς ακόμα στην εποχή των νεάτερλάντς και έχεις το θράσσος να κάνεις και ειρωνεία.
    ΞΕΚΟΛΛΑ ΠΑΣΟΚΕ , ΣΥΝΕΡΘΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΠΑΣΟΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΘΡΑΣΟΣ...
    Δεν είχα σκοπό να γράψω σχόλιο αλλά μετά απο κάποιους ανεγκέφαλους ηλήθιους πασοκους δεν μπορώ τα νέυρα μου
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΚΟΘΟΝΙΑ , ΕΛΕΟΣ .... ΦΤΑΝΕΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. 9.58

    Προέρχομαι από αριστερή οικογένεια με συλλήψεις, εξορίες και μπόλικη εμπειρική γνώση στα γονίδιά της. Δεν είμαι καθόλου αντικομμουνιστής όσο ο κομμουνισμός είναι αντί-εμού. Είμαι μαζί του αν θέλει να φτιάξει μια ανθρώπινη κοινωνία, δίχως κέρδος και ελεύθερη. Αν όμως πάει να μου βάλει χέρι και να μου πει τι θεό οφείλω να πιστεύω, θα αντιστέκομαι αιωνίως και ας μην πιστεύω σε κανέναν θεό. Θα επινοήσω έναν, για να πάω απλώς και μόνο κόντρα σε όσους θέλουν να με κάνουν δούλο των ιδεών τους.

    Ωστόσο μιλώ καλοπροαίρετα, σαν να βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους και όχι σε εχθρούς και ανάλογα με το ύφος των αναρτήσεων και των σχολίων όσον αφορά τουλάχιστον τους εξυπνακισμούς. Προσωπικά δεν θα ειρωνευόμουν τους χρήστες ως κυνηγούς ροζ, ιπτάμενων ελεφάντων ή αν το έκανα, θα δεχόμουν και τη σάτιρα του συνομιλητή μου, όταν θα με χαρακτήριζε εθισμένο στην ενδοφλέβια μαρξίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Τα επιχειρήματα γνωστά... πρωτα θα είναι για τις κουλτούρες που καθόριζόταν μετυαξύ άλλων από τα ναρκωτικά... μερικά δεν είναι ψέμα... αλλά πάντα αποκρύβεται κομμάτι της πραγματικότητας, το πιο ουσιώδες...

    Οι ινδιάνοι μαστούρωναν ακόμα και με ειδική ποικιλία καπνού που περιείχε 8% νικοτίνη ενώ η το τσιγάρο πεείπου 1-3%... Οι Gaesate , γαλάτες μισθοφόροι πέφταν στη μάχη ύπο την επίδραση ουσιών για να μη καταλαβαίνουν πόνο σε ένδειξη αντρείας-παρόμοιες πρακτικές και στα γερμανικά φύλα, οι ισμαηλίτες γνωστοί ως ασασίνοι ελέγχαν τους σταυροφόρους ηγεμόνες και τους διαφορους μουσουλμάνους ηγεμόνες τον 13ο αι. κτλ κτλ

    Ποιο είναι όμως το βασικό; Πρόκειται για ελέυθερους ανθρώπους; Ξέρω οι ινδιάνοι και οι βάρβαροι του ευρωπαϊκού βορρά θα πείτε πως είναι αλλά μήπως δεν ήταν υποταγμένοι στη φύση πιο πολύ κοντα στο ζωό παρά στον άνθρωπο που ολοκληρώνεται πλήρως στον ανεπτυγμένο κομμουνισμό; Μήπως η χρήση των ουσιών δεν ήταν και τότε ένας τρόπος μυθολογικής προσέγγισης του κόσμου; Προσέγγισης που πέρα από τον υλοζωισμό, δηλαδή την αποθέωση της φύσης σαν όλο-τα πάντα είναι θεϊκά, προβάλει την έκσταση για απελευθέρωση από τα "σαρκικά" δεσμά, όμοια δηλαδή με τους σημερινούς χρήστες. Ανάλογες πρακτικές βρίσκουμε και στα διάφορα είδη γιόγκας από το ανατολίτικο μέχρι την αγιορείτικη ομφαλοσκόπιση που προκάλεσε ολόκληρη διαμάχη στο Βυζάντιο (τις ησυχαστικές έριδες-όχι τυχαία η ησυχαστική κλίκα στο άγιο όρος στηριζόταν από τον Γρηγόριο τον Παλαμά οπαδό της ορθοδοξίας και της θεϊκής αποκάλυψης έναντι του Βαρλάμ που πίστευε σε ένα εξίσου ιδεαλιστικό αλλά στηριγμενο στην αρχαία φιλοσοφία, άρα και την λογική σκέψη,μοντέλο)...

    Θέλετε να δούμε ανάλογες πρακτικές πως λειτουργούν σε ένα κόσμο πολύ πιο απελευθερωμένο από τη φύση σήμερα; (παρόλα αυτά πιο σκλαβωμένο σε κοινωνικά δεσμά από ποτέ δεχόμενος σε μεγαλύτερο βαθμό από ποτε τις συνέπειες της αλλοτρίωσης)

    - Σύμφωνα με φετινά δημοσιεύματα οι Ναζί μαστούρωναν τους στρατιώτες τους στο ανατολικό μέτωπο, στο μέτωπο που διεξήχθει ο πιο αποφασιστικός αγώνας. Από ότι βλέπουμε οι αμερικάνοι δεν ήταν πρωτοπόροι...

    -Στην Κατοχή οι Ναζί φέρανε χασίς στην Ελλάδα, σε μεγάλες ποσότητες, το ίδιο έκαναν και οι άγγλοι μετά τα Δεκεμβριανά, γνωρίζοντας το παιχνίδι αυτό καλά χρόνια

    -Και μια και τους αναφέραμε, γνωρίζει κανείς γιατί έγιναν οι πόλεμοι του οπίου και τι συνεπειες είχαν;

    -Δεν είναι τυχαίο ότι μαζικά τα ναρκωτικά άρχισαν να επαναμφανίζονται τη δεκαετία του 60, για τα πειράματα με το LSD στο Βιετνάμ, αλλά και με την μαζική μαστούρα της δυτικής νεολαίας, σε μια λογική δήθεν επαναστατική, επίσης με την αναγέννηση του παραλογισμού, την ανακάλυψη ξανά των "ανατολιτών"-η όλη παρακμή θυμίζει τα τελευταία του αρχαίου κόσμου.

    Η κόκα χρησιμοποιείται από του εργάτες των ορυχίων στη Βολιβία προκειμένου να αντέξουν στην απίστευτα εξαντλητική εργασία, να σημειώσουμε ότι η κόκα που πωλείται σε βόρρεια αμερική και ευρώπη περιέχει άλλα 500 συστατικά...

    Το τελευταίο επιχείρημα πολύφορεμένο τελευταία από τον αναρχικό χώρο ιδίως είναι της ελευθερίας χρήσης του σώματος μας. Μεγαλύτερη απόδειξη για σάπιο δήθεν εγωισμό υπάρχει; Και πόσο ρεζίλι είναι αυτοί που μιλάν όπου βρουν για ελευθερία να θυσιάζεται αυτή στη σκλαβιά της εξάρτησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. ^^meeh, τωρα σοβαρα μιλας? Εσυ θεωρεις οτι ειρωνευεται τους χρηστες η αναρτηση?

    .......................................

    φιλος ανωνυμος ψυχραιμα pweeez, οσο και να σε εκνευρισε κατι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. και κάτι ακόμα... φέτος υπάρχει ιδαίτερη κινητικότητα όσο αναφορά το θέμα... με αναφορές ακόμα και πλήρους αποποινικοποίησης της πρέζας...

    Πριν λίγες μέρες έγινα μαρτυρας στο χωριό μου τύπου που έλεγε θα σας βάλουν φυλακή για σταντ σχετικά με τη γνωστή γλάστρα του Γιωργάκη δεν πειθόταν με τίποτα ότι το είπε... Τώρα νομίζω θα κατάλαβε, είδες τι κάνει η πασοκοτύφλωση; χαχαχααχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. G θελω τη μνημη σου και τις ιστορικες σου γνωσεις, τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. 10.19

    Φαίνεται πως όπως οι αρχαίοι Κέλτες Δρυΐδες ήξεραν και διάβαζαν τα εντόσθια των πουλιών, αφού τα ξεκοίλιαζαν με το χρυσό δρεπάνι τους, έτσι και οι σύγχρονοι Δρυΐδες μπορούν και διαβάζουν τα κείμενα αφού τα ξεκοιλιάσουν με το χρυσό σφυροδρεπάνι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Ασχετο, γράφω σχόλιο για να γίνουν στρόγγυλα εκατό.. Σαν την μενεγάκη έχουμε γίνει μου φαίνεται, κυνηγάμε τα νούμερα :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Φιλε ανώνυμε εξυπνακιστή
    Εμεις δεν ειρωνευτήκαμε, οχι πριν ειρωνευτείς εσύ τουλάχιστον, οπότε μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις με αυτόν τον τρόπο την προσβλητική συμπεριφορά σου.

    Τώρα αν και καλά σε πειράξαν οι ιπτάμενοι ελέφαντες, με ταινίες όπως το fear and loathing in LA και το Transpooting ή το Requiem πρέπει να αφριζεις.

    Το δικό μας point, εμένα και του bookhunter τουλάχιστον, είναι ότι τα ναρκωτικά, απο την ιστορία εως σήμερα χρησιμοποιούνται για να χειραγωγούν τον κόσμο, το δείξαμε με συγκεκριμένα παραδείγματα των οποίων η εγκυρότητα δεν αμφισβητείται, αν πιστεύεις το αντίθετο απόδειξε μας το και ασε τους φτηνού εξυπνακισμούς που ειναι ο ευκολος δρόμος οταν δεν έχεις τι να πεις.

    Τώρα αυτά που λες για το κκεδιστικο παρελθόν σου, ακόμα και αν είναι έτσι, τι σχέση εχεις εσύ με τον παππού σου; Προφανώς καμια, γιατί αν είναι ετσι όπως τα λες, αυτός ηταν κομμουνιστής και εσύ αντικομμουνιστής.

    Τελος αυτό για τον αυτοκαθορισμό, ο τοξικομανής θα έπρεπε να ξέρεις φίλε δεν αυτοκαθορίζεται ειναι δέσμιος της εξάρτησης του, και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, αμα ήταν μόνο το "Αγιο Χασισάκι" όπως λεει και ο Πετρόπουλος, δεν θα γινόταν τόσο μεγάλος ντόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Επίσης το παράδειγμα κατα τη γνώμη μου, ας γίνει παράνομο το ποτό και μετα συζητάμε και για το χασίς δεν ευσταθεί. Δηλαδή τι, ή όλα ή τίποτα.

    Όμως όπως λεω και ξαναλέω, για εμένα δεν ειναι το νομικό ζήτημα το βασικό, αλλά το ζήτημα της παιδείας. Σε εναν κόσμο που τα ναρκωτικά θα είναι νόμιμα, θα διαφημίζονται όπως τα ποτά και τα τσιγάρα και θα αυξηθεί η χρήση τους, ακόμα και αν δεν διαφημίζονται απο την πρώτη μερα ή τον πρώτο χρόνο, θα γίνει με τον καιρό. Γενικά υπάρχουν ήδη πολλές πληγές για ξύσιμο, μην ανοίγουμε νεες.

    Τι λενε τα μηχανάκια της AGP?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Agb? την μπερδέυω με το πρωτόκολω των καρτών γραφικών:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Φίλε Πόε

    Δεν σου απαντώ για να σε πείσω για κάτι, αλλά για να σου πως δεν με πείθεις ούτε εσύ. Και αν σε ενδιαφέρουν οι τοξικομανείς, πώς τους βοηθάς με το να επιθυμείς να έχει στα χέρια του ένας κρατικός μηχανισμός τον οποίο ο ίδιος καταγγέλλεις ως φαύλο (στο οποίο και συμφωνώ μαζί σου – αλλά πιστεύω πως όλο το πολιτικό σύστημα, όπως και η κοινωνία εκφράζουν την ίδια φαυλότητα, συνειδητά ή μη) έναν νόμο που να κυνηγά και να φυλακίζει τοξικομανείς μέσα στα ίδια μπουντρούμια που φυλακίστηκαν και οι αριστεροί; Δεν θα έπρεπε να είσαι τουλάχιστον κατά της ύπαρξης των μπουντρουμιών; Εξάλλου, αν η ποινικοποίηση ως ιδέα, υφίσταται και στον κομμουνισμό, δεν απορρέει από άλλες φιλοσοφικές ρίζες, από αυτές που απορρέει εν γένει η ποινικοποίηση, ως μέσον προς την «σωτηρία», ανάλογων σωτηριακών ιδεολογιών/θρησκειών.

    Ειλικρινά πάντως, πρώτη φορά μπαίνω εδώ, μου αρέσει ο διάλογος και μιλώ με συνδημιουργική διάθεση ακόμα και όταν εξυπνακίζω. Αν δεν είναι ανεκτό αυτό, πείτε μου απλώς να μην ξαναγράψω και θα το σεβαστώ απόλυτα.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Φίλε Πόε εξήγησέ μου λίγο αν θες για ποιο λόγο να μην παλέψουμε για την ποινικοποίηση της χρήση αλκοόλ, δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν στέκει σαν επιχείρημα να συγκρίνουμε δύο ευφορικές ουσίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. εννοειται οτι δεν λεω οι τοξικομανεις πρέπει να μπαινουν σε μπουντρούμια. ειμαι εκτοσ σπιτιου τωρα θα τοποθετηθω αργοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Ποιός είπε ότι οι τοξικομανείς θα πρέπει να μπαινουν σε μπουντρούμια ?

    Εκτός εαν θεωρείς πως τα κέντρα αποτοξίνωσης ισούνται με μπουντρούμια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Επίσης είναι αποδεδειγμένο με στοιχεία ότι η στρατηγική της ποινικοποίησης και της απαγόρευσης έχει αποτύχει παταγωδώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Eπιτελους ανοιγει και το επαγγελμα των εμπορων ναρκωτικων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Γαμω τις εξαρτήσεις μου γαμω.Εδώ ένα τσιγάρο δεν μπορούμε να κόψουμε θα βάλουμε και τα χασίσια στο κεφάλι μας.
    Οχι σε όλες της εξρτησεις.Στο βαθμό που είναι αυτο δυνατόν.
    Οχι στο κάπνισμα,οχι στα ποτά,όχι στους μπάφους,όχι στην εξάρτηση στο ίντερνετ,όχι στην εξάρτηση απο το κάθε μαλάκα αφεντικό και πάει λέγοντας.
    Τώρα στο προκείμενο.Αυτοί που κάνουν λίγο,που και που κανα μπάφο,αν τους αρέσει θα συνεχίσουν να κάνουν ειτε νομιμα είτε παράνομα.
    Απλά η νομιμοποίηση θα βάλει περισσότερους στο τρυπάκι,θα ρίξει λεφτά στο κράτος για να πληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κυρίως θα νομιμοποιήση ακόμα ένα μέσο υποταγής.Γιατι αυτό είναι το χασίς όπως και το αλκοολ και κάθε εξάρτηση.Κατα την άποψή μου εξάρτηση(σωματική ή ψυχική,με περιστασιακή χρήση ή όχι)=υποταγή.
    Μακάρι να μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να αποφεύγαμε και το αλκόολ και το τσιγάρο και όλες τις μαλακίες.Αυτό βέβαια δεν γίνεται.Αν και κάτι θα κάνουμε στο μέλλον.
    Και κάτι τελευταίο για τους υπερασπιστές.Η νομιοποίηση μπάφου,τα φρουτάκια,η ένταση της καταστολής,η ανεργία,η ανασφάλεια,ο φόβος δεν δένουν κάπως;Δεν σας μυρίζει κάτι;
    Μηπως Υποταγή;

    http://www.youtube.com/watch?v=iBdxN2oy8xM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. κοκκινοςδρόμοςΠέμ Αυγ 04, 01:02:00 π.μ. EEST

    "Ανάλογες πρακτικές βρίσκουμε και στα διάφορα είδη γιόγκας από το ανατολίτικο μέχρι την αγιορείτικη ομφαλοσκόπιση που προκάλεσε ολόκληρη διαμάχη στο Βυζάντιο (τις ησυχαστικές έριδες..."

    Γιώργο με εντυπωσιάζεις. Μπορώ με κάθε διακριτικότητα να σε ρωτήσω για την ειδικότητά σου;



    Τώρα για τα ναρκωτικά, έχω βαρεθεί κάθε φορά που πάει εκεί η κουβέντα να μου λένε μα και το αλκοόλ είναι κακό και τα τσιγάρα. Χαίρω πολύ. Αλλά η κουβέντα δεν αφορά αυτά, αφορά τα "χόρτο-ναρκωτικά". Και το γεγονός ότι τα τσιγάρα και τα ποτά είναι υπαρκτά προβλήματα, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να δημιουργήσουμε και πρόσθετα.

    Και δυστυχώς η πραγματικότητα δεν είναι τόσο ιδεατή όσο την παρουσιάζουν οι υποστηρικτές της αποποινικοποίησης. Ποιός είπε πως αν υπάρξει το νόμιμο, θα εξαφανιστεί το παράνομο; Αντίθετα η αποποινικοποίηση θα νομιμοποιήσει τους σημερινούς βαρόνους, να συνεχίσουν να κάνουν το θεάρεστο έργο τους. Και τι θα τους εμποδίσει παράλληλα με το χόρτο, να διακινούν παράνομα και την ηρωίνη;

    Ίσα-ίσα τώρα θα έχουν και με το μέρος τους τον νόμο.

    Είναι τραγικό αντί να φώνάζουμε να φτιαχτούν κέντρα απεξάρτησης, που πρέπει να περιμένει ο άλλος 3-4 χρόνια να μπει και αν, να υπάρχουν άνθρωποι που να ζητάνε να ανοίξουμε την κερκόπορτα στα ναρκωτικά.

    Κέντρα απεξάρτησης σε πανελλαδική κλίμακα με ενιαίο κέντρο και συντονισμό. Δημόσια, δωρεάν, στεγνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. ΠΚΣ: Προσοχή Κινούμενη Σούρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Μην κάνεις οικονομία στα εγκεφαλικά σου κύταρα, χρησημοποίησε μερικά παραπάνω και ίσως το επόμενο αστείο που θα πεις να σε κάνει να γίνεις αστειος και όχι περίγελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Μετά την - κατόπιν προτροπής μου - αλλαγή της αρχικής φωτογραφίας που συνόδευε την ανάρτηση, βάζω και μια ανάρτηση από τους ΣΧΣ που την προσυπογράφω (και με τα δυο χέρια) λόγω τακτικής του συστήματος:

    wp.me/pPn6Y-9Po

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Ανδρέα, θεωρω ότι ο αγώνας για την ποινοικοποιηση του αλκοολ είναι μάταιος, μιας και αυτό υπάρχει σε αναρίθμητες εκφανσεις της ζωής μας που πολλες απο αυτές σχετίζονται με την παράδοση.

    Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι μια συνεχής καμπάνια ενημέρωσης στους νέους, και σύνδεση με το σύστημα εκπαίδευσης. Επίσης ενα σωστό κράτος θα έπρεπε να απαγορεύει τις απανταχού διαφημίσεις αλκοολούχων.

    Προσωπικα, θεωρώ σωστη και την πρωτοβουλία που είχε πάρει η σχολη οδήγησης που πήγα, που μας έδειχνε εικόνες απο θανατηφόρα ατυχήματα λόγω μέθης, επειδή το δίπλωμα το βγάζουμε νέοι πιάνουν τόπο αυτά γιατί τότε ειναι και η επικύνδυνη εποχη.

    Προσωπικά εγώ μέθυσα μια φορά γύρω στα 20 μου, και θεωρησα την εμπειρία τόσο χάλια, που ειμαι 33 σημερα και δεν εχω ξαναμεθύσει απο τοτε.

    Βέβαια το πρόβλημα του αλκοολισμού, όπως εγώ το βλέπω, σε συνθήκες καπιταλισμού, εξαιτίας των αδιεξόδων που δημιουργούνται θα είναι πάντα έντονο όση παιδεία και αν υπάρξει, όχι όμως οτι δεν μπορεί να περιοριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. ..καλημέρα! Ψάχνω στο αρχείο μου αλλά δεν βρίσκω την μπρουσούρα που είχε κυκλοφορήσει με τον Ριζοσπάστη για το θέμα των ναρκωτικών. Ξέρετε αν υπάρχει κάπου σε ηλεκτρονική μορφή? Κοιταξα ήδη στο site του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
    Μάνουελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Φίλε, γιατι δεν στέλνεις ενα email στον ριζοσπάστη;
    Ισως μπορούν να στο βρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. http://pitsirikos.net/2010/10/%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/

    χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Poe πιστεύω ότι και ο αγώνας κατά της κάνναβης ειδικά είναι μάταιος και άδικος και ειμαι κατά των απαγορεύσεων. Όταν λες δε ξεχωρίζω τα ναρκωτικά από την κάνναβη κάνεις τεράστια ζημιά γιατί όταν ένας πιτσιρικάς καταλάβει ότι του λέγανε ψέμματα για την κάνναβη για το πόσο βλαβερή είναι θα αναρωτηθεί μήπως του λέγανε ψέμματα και για τα υπόλοιπα.
    Ωστόσο συμφωνώ ότι σαν κοινωνία δεν είμαστε έτοιμοι για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και ειδικά ΟΛΩΝ των ναρκωτικών, έχουμε σοβαρό κενό παιδείας και νοοτροπίας. Στην τελική και η πρέζα νόμιμη είναι αν πας στην ομόνοια σουτάρουν μπροστά σου και οι μπάτσοι αράζουν στα 10 μέτρα,
    γιατί δε διοχετεύουμε την ενέργεια και την μαχητικότητά μας εκεί λοιπόν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Και φούμα φούμα στα βοτσαλάκια, το Γιώργο έβλεπα με ευρουλάκια, και φούμα φούμα στη Φουκουσίμα , ότι με πλήρωνες άχρηστε είδα

    Και φούμα φούμα με τον Στρος Καν, την καμαριέρα που όλοι ζητάν, και φούμα φούμα με Μιλτιάδη, είμαι ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Άδη

    Και φούμα φούμα κόψε τζιβάνα, νάτος κι ο Πάγκαλος με τη Συλβάνα, και φούμα φούμα με τον Ραγκούση, τους ταξιτζήδες και τη Μπελούτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Ρε παιδιά πόσες φορές πρέπει να το γράψουμε; Δεν είναι το ίδιο τα ναρκωτικά με το αλκοολ και το τσιγάρο στο εξής: ότι αν πιείς ένα ποτηράκι κρασί δεν επηρεάζετε η σκέψη σου, δεν "φεύγεις", αντίθετα είμαστε πολέμιοι του αλκοολισμού, όσο και των ναρκωτικών για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Γιατί επηρεάζουν το μυαλό, γιατί σπρωχνουν στη φυγή.

    Προσωπικά ξέρω και περιπτώσεις εξορίστων με καταγωγή από τη μικρασία που κάνανε και μαυράκι, όχι συστηματικά, αλλά δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Ο επαναστάτης πρέπει να έρχεται σε επαφή με την πραγματικότητα όσο δύσκολη και να είναι αυτή. Και εδώ δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά το πρόβλημα, είναι χίλια δυο αυτά που σε βοηθούν να "φύγεις" όταν μπροστά σε δυσκολίες έχεις τάσεις φυγής. Το διαφορετικό στο συνειδητοποιημένο είναι να αντιμετωπιζει αυτές τις δυσκολίες στη ρίζα τους. Στόχος μας στον καπιταλισμό είναι άλλωστε να κάνουμε την εργατική τάξη από τάξη καθ'ευατήν, δηλαδή που υπάρχει αντικειμενικα σε τάξη για τον ευατό της, που συνειδητοποιεί δηλαδή την κατάσταση της για να την αλλάξει μεσω της προλεταριακής επανάστασης. Πώς μπορεί να γίνει αυτό όταν προτιμάται η φυγή από την πάλη; Είναι κατανοητό να συμβαίνει (δείτε τις περιφραφές της αγγλικής εργατικής τάξης από τον Ένγκελς πχ), αλλά αυτό δεν μας σταματά από το να το πολεμάμε.

    Γνωρίζουμε ότι πλήρως λύνεται όταν ο άνθρωπος νιώθει ελεύθερος δηλαδή δεν είναι δέσμιος τυης αλλοτρίωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει λέω ξανά να μην το πολεμάμε...Ειδικά στηρίζουμε τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης ακριβώς για αυτό, για να μην υπάρχει καμμιά μορφή εξάρτησης

    όπως ξαναείπα το τσιγάρο και το ποτό πρέπει να πολεμηθούν πλήρως αλλά, καταλαβαίνουμε νομίζω τις δυσκολίες και μόνο σε μια ανώτερη κοινωνική οργάνωση είναι κάτι τέτοιο εφικτό-ειδικά από τη στιγμή που δεν επηρεάζουν τη συνείδηση (είπα δεν μιλάμε για αλκοολισμό είναι το ίδιο με τα ναρκωτικά)

    Κόκκινος Δρόμος-οι πανεπιστημιακές σπουδές μου δεν έχουν καμμία σχέση με ιστορία, ή ακόμα με κοινωνικές επιστήμες, (παρά την κάποια σχέση με οικονομία). Απλά το συγκεκριμένο αντικείμενο, είναι ανάμεσα στα αγαπημένα μου και ασχολούμαι σοβαρά χρόνια τώρα.Η γνώση βυζαντινής -μεσαιωνικής ιστορίας είναι σχετικά πρόσφατη ασχολούμαι καμμιά 3-4ετία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. http://kke4ever.blogspot.com/2011/08/kke_9696.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Kke4ever+%28K.K.E4Ever%29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. http://aristerok.wordpress.com/2011/08/03/%CF%84%CE%BF-on-line-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BD%CE%B5-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+BlogsSayAboutKke+%28Blogs+say+about+KKE%29&utm_content=Google+Reader για δείτε και τους άθλιους πασόκους του Κουβέλη πως στοιχήθηκαν από πίσω από τον Γιώργο οι... εκσυγχρονισμένοι (εδώ γελάμε-ποιοι μιλάνε αυτοί που υποστηρίζουν τις αστικές σχεσεις παραγωγής και μονιμότητα της αστικής "δημοκρατίας")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. μπροστά ήμασταν - όχι πίσω : http://aristerok.wordpress.com/2011/05/18/%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. εσεις και το ΛΑ.Ο.Σ. είσαστε
    Συμβουλή : dare to think for yourselves

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Δεν μπορουμε, ειμαστε ανδροειδη προγραμματισμένα απο τον Στάλιν. Μας προγραμμάτισε λιγο πριν πεθάνει και το 2012 θα ενεργοποιηθεί η λειτουργία "take over the world" και θα κατακτήσουμε τον κόσμο. Οποιος μας αντισταθει εστω και στο ελάχιστο θα τον στέλνουμε στα νεα μας γκούλαγκ στον Αρη(την σελήνη την πρόλαβαν οι ναζί) και θα τον βάζουμε να σκαλίζει πρόσωπα στο βράχο που θα τα βλέπουν απο τη γη με τηλεσκοπιο οι σύντροφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. «Στη Γαλλία (...) ο τζίρος της διακίνησης κάνναβης (...) αποτιμάται μεταξύ 700 χιλιάδων ευρώ και ενός δισ. (...) το γαλλικό κράτος δαπανά ετησίως περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Ο καθηγητής οικονομίας Πιερ Κοπ (...) εκτιμά ότι αυτό το ποσό (...) μπορεί να εξοικονομηθεί, αν νομιμοποιηθεί η κάνναβη και φορολογηθεί (...) η τιμή θα πρέπει να κρατηθεί στα υφιστάμενα πραγματικά δεδομένα, περίπου 5,50 ευρώ το γραμμάριο, ώστε να μην είναι πολύ υψηλή με κίνδυνο να υποδαυλίσει διακίνηση για κέρδη αλλά ούτε πολύ χαμηλή, ώστε να γίνει προϊόν ευρείας κατανάλωσης. Η φορολόγηση της κάνναβης θα φέρει στα ταμεία του γαλλικού κράτους, υπολογίζει ο καθηγητής Κοπ, περί το 1 δισ. ευρώ (...) προτείνει ελεγχόμενη νομιμοποίηση της κάνναβης, με κρατική επιτήρηση της παραγωγής και διανομής της ουσίας» (το θέμα στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


    Για αυτό έχει κανείς να πει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Η αποποινικοποίηση του χασίς δεν έρχεται σε άσχετη στιγμή. Απελπισμένοι εργαζόμενοι και νεολαίοι που ταλαντεύονται ανάμεσα στην υποταγή και την αντίσταση, θα βάλουν πολύ πιο εύκολα την ουρά στα σκέλια και θα κρατήσουν παθητική στάση αν τα χορτάρια αρχίσουν να φυτρώνουν στα μπαλκόνια.

    Το πρόβλημα των ναρκωτικών και των κάθε είδους εξαρτήσεων είναι δομικό στοιχείο στην καπιταλιστική κοινωνία και μόνο η πρόληψη, θεραπεία και ένας άλλος πολιτισμός ζωής (που μόνο το κίνημα μπορεί να δημιουργήσει) μπορούν να αναστρέψουν αυτή την κατρακύλα.

    Για να μην μιλάμε όμως μόνο θεωρητικά, θα γίνει καμιά διαδήλωση γιαυτό το θέμα ή θα τα συζητάμε μεταξύ μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. κοκκινοςδρόμοςΠαρ Αυγ 05, 06:58:00 μ.μ. EEST

    "την σελήνη την πρόλαβαν οι ναζί"

    http://www.youtube.com/watch?v=4KEueJnsu80

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Ομορφιές

    Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της υπόθεσης ομαδικού βιασμού 16χρονης στο Ηράκλειο, η οποία βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Η ανήλικη κατήγγειλε ότι μέσα σε μία νύχτα βιάστηκε διαδοχικά από 15 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς ενώ η ίδια ήταν παντελώς ανήμπορη να αντιδράσει λόγω της εκτεταμένης χρήσης των ναρκωτικών, είτε σε ενέσιμη, είτε σε εισπνεόμενη μορφή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Ηρακλείου και ήδη έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την έκδοση ενταλμάτων σε βάρος των καταγγελλόμενων για τις κατηγορίες του βιασμού, της κατάχρησης σε ασέλγεια και της διάθεσης ναρκωτικών. Η 16χρονη στην αναλυτική κατάθεση που έδωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου προσπάθησε να δώσει όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσε για την ταυτότητα των δραστών. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση τεσσάρων-πέντε ατόμων, ανάμεσα στους οποίους και ένας 26χρονος Ηρακλειώτης με τον οποίο η ανήλικη διατηρούσε δεσμό στο παρελθόν.

    Ο ρόλος του, σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, είναι αρκετά περίεργος στην υπόθεση παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή στον ομαδικό βιασμό της ανήλικης.

    Σύμφωνα, πάντα με την Αστυνομία, η φρικιαστική ιστορία, που βρίσκεται πλέον υπό δικαστική διερεύνηση, ξεκίνησε με την συνάντηση της 16χρονης και του 26χρονου στις Βασιλειές Ηρακλείου, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

    Αν και μόλις 16 ετών, η κοπέλα δυστυχώς είναι χρήστης ναρκωτικών, γεγονός που αποτελεί μία ακόμα θλιβερή πτυχή της υπόθεσης.

    Η εξάρτηση της ήταν και η «αχίλλειος» πτέρνα της. Την επίμαχη νύχτα ο 26χρονος φρόντισε να την προμηθεύσει με ναρκωτικά, ώστε να κάνει χρήση. Στην συνέχεια, όπως αναφέρεται, την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά δεδομένης της κακής κατάστασης στην οποία βρισκόταν.

    Ήταν μόνο η αρχή, όμως, του μαρτυρίου της. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 26χρονος μετέφερε το κορίτσι σε τρία διαφορετικά σπίτια στις Πατέλες και στα Δειλινά, όπου στήθηκε ένα «αρρωστημένο» πάρτι πάνω σε ένα «ζωντανό-πτώμα».

    Από την κατάθεση της ανήλικης, τις κατ' οίκον έρευνες που ακολούθησαν και την αξιοποίηση κάποιων άλλων πληροφοριών, η Αστυνομία εκτιμά ότι την νύχτα εκείνη την ανήλικη εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά περίπου δεκαπέντε άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί.

    Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι συμμετέχοντες στον ομαδικό βιασμό, φρόντιζαν να της χορηγούν διαρκώς ναρκωτικά σε εισπνεόμενη μορφή για να την κρατούν σε καταστολή.

    Η 16χρονη περιήλθε σε τόσο άσχημη κατάσταση που συνήλθε δύο ημέρες μετά σε ένα σπίτι στις Πατέλες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πήγε στην Ασφάλεια Ηρακλείου όπου ανέφερε την υπόθεση.

    Η ίδια παραδέχτηκε ότι είναι χρήστης, επιμένει, όμως, ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε από την πλευρά της οποιασδήποτε μορφής συναίνεση στα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν. Να σημειωθεί ότι από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν ίχνη βιασμού, αλλά συνουσίας, κάτι όμως που εξηγείται αφού η 16χρονη βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και ως εκ τούτου δεν είχε καμία δυνατότητα αντίδρασης. Μία εκδοχή που εξετάζει η Αστυνομία είναι να «πάσαραν» την ανήλικη με σκοπό κάποιοι να εξασφαλίσουν τις δόσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Όσο προσπαθούσε να διαθέσει νομίμως ο Καποδίστριας την πατάτα στην ελληνική αγορά, οι Έλληνες αδιαφορούσαν, δεν ήθελαν καν να ξέρουν τι είναι πατάτα. Μόλις έβαλε να φρουρούν τις πατάτες, οι Έλληνες (επιρρεπείς στην κλεψιά) θέλησαν να την κλέψουν κι έτσι… τη γνώρισαν!
    Ό,τι απαγορεύεται, είναι ελκυστικό.
    Το να είσαι κομμουνιστής ήταν κάποτε (όπως είναι τώρα το να είσαι χρήστης) ποινικά κολάσιμο. Γι’ αυτό και ο κομμουνισμός ανθούσε, όπως τώρα η χρήση ναρκωτικών. Σε ό,τι μικρόνοο, αναχρονιστικό, φασιστικό και ρατσιστικό βασίζονταν οι τότε φυσιολογικοί άνθρωποι για να στέλνουν τους κομμουνιστές στα κέντρα απεξάρτησης από τον κομμουνισμό (Μακρόνησο, Γυάρο, Λέρο κ.λπ.) στα ίδια βασίζονται και όσοι θεωρούν ποινικά κολάσιμη τη χρήση. Ωστόσο, δεν έχουν λόγο να φοβούνται οι κομμουνιστές πως οι χρήστες θα γίνουν περισσότεροι αν νομιμοποιηθεί η χρήση. Διότι το ιστορικό παράδειγμα μας λέει πως από τότε που νομιμοποιήθηκαν οι κομμουνιστές, λιγόστεψαν, δεν αυγάτισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Δεν έβαλα τη φράση ‘φυσιολογικοί άνθρωποι’ εντός εισαγωγικών, στο προηγούμενο σχόλιό μου, για να συμβαδίζω με τους κομμουνιστές που πιστεύουν όπως περίπου και ο Βουλγαράκης πως ό,τι είναι νόμιμο (όπως τώρα οι ίδιοι) είναι και φυσιολογικό. Ό,τι δεν είναι νόμιμο, όπως οι χρήστες, μη φυσιολογικό…!!!
    Τους μη φυσιολογικούς που λένε «είμαι χρήστης και γαμώ τον Στάλιν» (μια και το ον ‘κομμουνιστής και χρήστης’ είναι για την κομμουνιστική νόηση ένα φανταστικό ον, όπως οι ροζ ιπτάμενοι ελέφαντες) οι κομμουνιστές που κάθονται στα νόμιμα έδρανα της νόμιμης βουλής, τους θέλουν από την αντίθετη πλευρά του νόμου που βρίσκονται οι ίδιοι. Τους θέλουν επικηρυγμένους παράνομους.
    Το νόμιμο, πρέπον, αποδεκτό και φυσιολογικό στις μέρες μας (που θέλουμε και να διατηρηθεί εις τον αιώνα τον άπαντα) είναι να λέμε: «Είμαι κομμουνιστής και γαμώ τους χρήστες».
    Αλλά οι εποχές αλλάζουν ακόμα και για τα απολιθώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Ντάξει τώρα μεγάλε, ευχαριστήθηκες με τις εξυπνάδες που γράφεις; Αν έγραφες με σεβασμό και σοβαρότητα θα μπορούσα να σε ακούσω αλλά δυστυχώς, όπως πολλοί ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ αντικουκουέδες, είσαι ΗΛΙΘΙΟΣ. Αποδεικνύεις μια χαρά όπως όλοι οι αντικουκουέδες της πλάκας, ότι είσαι αυτά ακριβώς που κατηγορείς στο κκε: δογματικός, ψευτοπροοδευτικός, κολλημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Ο ‘αντικουκουές’ είναι ένα ον που αναγνωρίζουν τα τζάνκι της ενδοφλέβιας μαρξίνης, η οποία υπήρξε κάποτε παράνομη ναρκωτική ουσία στον τόπο μας. Εγώ είμαι ένα ον που δεν πιστεύω στην ποινικοποίηση των χρηστών αυτής της ουσίας, άρα δεν είμαι ‘αντικουκουές’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Πιστεύω πως οι κουκουέδες μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας και να κτυπάνε τις ενέσεις τους με μαρξίνη όπου και όποτε θέλουν, αν δεν ενοχλούν τους υπόλοιπους. Το ίδιο πιστεύω και για όλους τους χρήστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Ωραία, μας το είπες το χαμπ΄περι σου και εσύ, πάνε δες εντωμεταξύ τα τραγικά στοιχεία από την Ολλανδία που το μαυράκι ήταν ελεύθερο σε μεγάλο βαθμό (μλεσω των κόφι σοπς), αλλά και ότι η κυβέρνηση τηυς Ολλανδίας προσανατολίζεται σε μέτρα περιορισμού αυτής της ελευθερίας λόγω των τραγικών επιπτώσεων.

    Επίσης χθες, προβλήθηκε ξανά το ντοκυμαντέρ του ΕΞΑΝΤΑ για την κρίση στην Αργεντινή το 2001-02, εκτενής αναφορά έγινε στο νέο ναρκωτικό "Πάκο", το οποίο επεκτάθηκε μαζικά κατά τη διάρκεια της κρίσης και αποτελεί ακόμα πρόβλημα. Ακούστηκε και η γνώμη που μπορεί να δουλέψει και στη δική μας περίπτωση, ο κπαιταλισμός θέλει ανενεργό ένα μέρος των ανέργων, να μιλάν να μη σκέφτονατι να μη τον αντιμετωπίζουν για αυτό και το Πάκο επεκτάθηκε... Αν αυτά δεν σου λένε τίποτα τι να πω.

    Τέλος τα περί απαγόρευσης και δημοφηλίας τότε του κομμουνισμού είναι τελέιως αστήριχτα ιστορικά και ΤΕΛΕΙΩΣ υποκειμενική κρίση... θέμα που δεν γίνεται να συζητήσουμε εδώ ίσως στο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. και στα λεγόμενα μου: http://news247.gr/kosmos/news/karta_kannavhs_gia_toys_ollandoys.1319791.html "ις νύχτες επικρατεί πανδαιμόνιο ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί και οι έμποροι ναρκωτικών στους δρόμους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Δεν θεωρώ τον όποιο εκούσιο τρόπο ζωής ή και θανάτου/αυτοκτονίας, αμάρτημα, όπως οι χριστιανοί, οι ασφαλιστές/καπιταλιστές και οι κομμουνιστές. Δεν πιστεύω σε σωτηριακές ιδεολογίες/θρησκοληψίες. Δεν θεωρώ ‘τραγικό αποτέλεσμα’ το να πεθαίνουν κάποιοι οικιοθελώς και αυτό-βασανιζόμενοι ούτε καθήκον μου το να τους σώσω. Αυτά τα πιστεύουν οι φασίστες/σωτήρες/σταυροφόροι/σφυροδρεπανοφόροι, με τους οποίους επίσης δεν έχω κανένα πρόβλημα, όπως και με όλους τους ιδεολογοφόρους λεγεωνάριους, ζηλωτές κ.λπ. αν δεν με ενοχλούν. Έχω πρόβλημα με τους φασίστες, τους κομμουνιστές, τους σοσιαλιστές και κάθε –ιστές, μόνο όταν επιμένουν να με ενοχλούν αδιάκριτα, επειδή έτσι τους προστάζει η όποια ιδεολογία τους. Είμαι υπέρ της χρήσης κάθε ιδεολογίας (ως όπιο των λαών) αρκεί να μην ενοχλούν όπως και το υπόλοιπο ανθρώπινο είδος, οι παρενέργειές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Ωχ ρε φίλε, έρχεσαι μόνος σου σε μπλογκ που υποστηρίζει το ΚΚΕ, μιλάς, μιλάς, μιλάς ένα Σαββατοκύριακο ολόκληρο και διαμαρτύρεσαι ότι ενοχλείσαι από τους κουκουέδες. Με συγχωρείς, δηλαδή, δεν είμαι και της σύνταξης του μπλογκ, αλλά άρχισα και εγώ να πρήζομαι. Χωρίς παρεξήγηση ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Ε από όσο καταλαβαίνω ο τελευταίο9ς ανώνυμος είναι ευχαριστημένος με το πως ζει, ας είναι άλλοι δεν είναι όμως και ας μην είναι κομμουνιστές ακόμη. όταν τα πράγματα έρθουν έτσι που αναγκαστηκά κάποιος κόμσος θα ψαχτεί (ήδη γίνεται αυτό εν μέρει) θα δούμε αν πρόκειται για μια "σταυροφορία". Εμείς ξέρουμε ότι όλοι δεν είναι ικανοί για σκέψη τι να κάνουμε ίσως πέσαμε σε μια τέτοια περίπτωση. Αν μετά από όλα αυτά βγάζεις αυτά τα συμπεράσματα τι να πω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Εγω λεω να αποποινικοποιήσουμε και τον φόνο για να σταματήσουν να γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. xmmmm ανωνυμε ο milton friedman συμφωνει μαζι σου σε ολα!!! kudos!

    http://www.druglibrary.org/special/friedman/prohibition_and_drugs.htm

    μια απο τις πολλες σελιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Αν καλλιεργώ το φυτό μου, το τρώω και γράφω ύμνους για τον κομμουνισμό ή ζωγραφίζω, γράφω ποίηση ή φιλοσοφία, εγκληματώ κατά κάποιου; Αν κάνω εγκληματικές ενέργειες, είτε είμαι χρήστης είτε όχι, ας διωχτώ. Εδώ πάνε να περάσουν έναν νόμο, που κατά πως φαίνεται θα υποχρεώνει τους χρήστες να κάνουν δήλωση μετανοίας, αν δεν θέλουν να έχουν τις όποιες ποινικές κυρώσεις, ενώ θα θεωρούνται όλοι «άρρωστοι» (την ίδια στιγμή που βλέπουμε όλοι πόσο «υγιή» κτήνη που δεν πίνουν παρά μόνο αίμα, κυκλοφορούν ανάμεσά μας νόμιμα). Κι εσείς που είστε και επαναστάτες, αντί να πάρετε ένα καδρόνι και να κυνηγήσετε τα κτήνη, τους θέλετε και αρματωμένους με νόμους κατά των χρηστών/πελατών τους, τασσόμενοι με τις πιο συντηρητικές φωνές του πλανήτη;
    Δεν έχετε ακούσει πως αυτοί που νομοθετούν κατά των ναρκωτικών, τα διακινούν επίσης; Μέχρι και στη βουλή το έχουμε ακούσει να λέγεται αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Ανώνυμε 5:55 όπως και άλλοι, παιδιά νομίζω μαζί μιλάμε χώρια καταλαβαίνουμε. Διαβάζετε τα άρθρα παιδιά; Μου φαίνεται διαβάζετε μόνο τον τίτλο, σκόρπιες λέξεις εδώ κι εκεί και μετά σχολιάζετε με βάση μια ήδη προκατειλλημένη στάση που έχετε επειδή οι ίδιοι φουμάρετε.
    Η αποποινικοποίηση, αυτό που κάνει είναι να απενοχοποιεί γενικά τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Κανένας δεν είπε ότι ο χρήστης είναι εγκληματίας κλπ. Αλλά πώς ακριβώς θα προσδιορίσεις τι σημαίνει "προσωπική χρήση"; Η σύγκριση με άλλα πράγματα είναι άστοχη. Και το τσιγάρο σκατά είναι και το αλκοόλ. Το ότι απαγορεύεται στις καφετέριες κλπ επειδή δεν εφαρμόζεται στην πράξη, δεν σημαίνει ότι το αντίθετο είναι το σωστό!!! Ήμαρτον. Και όλο και ακριβαίνει, πράμα που σημαίνει ότι το επιχείρημα ότι ο ανταγωνισμός θα ρίξει την τιμή είναι μπούρδα. Ξεκολλήστε λίγο, δεν σου λέει κανένας ότι είσαι εγκληματίας που φουμάρεις. Σου λέει ότι είσαι εξαρτημένος, σου θολώνει την κρίση και σε κάνει παθητικότερο. Αυτό σου λέμε, δεν θίγει κανένας τις πολιτικές σου απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Εδώ (στα μπλογκς γενικώς – όχι μόνο στο συγκεκριμένο) καταγράφουμε τις απόψεις μας, φίλε AlexD. Όσον αφορά μάλιστα το συγκεκριμένο μπλογκ, έχουμε τη δυνατότητα να τις καταγράφουμε και ελεύθερα κάτι για το οποίο εγώ τουλάχιστον (αν και δεν είμαι φανατικός χρήστης της αντωνυμίας ‘εγώ’), οφείλω να ευχαριστήσω τους διαχειριστές του μπλογκ. Το ποιος από εμάς φουμάρει και τι, το ποιού το μυαλό είναι θολό και το κατά πόσο ο καθένας μας είναι ‘παθητικός’ ή ‘ενεργητικός’ και ως προς ‘τι’, δε νομίζω πως είναι κάτι που εξάγεται μετά βεβαιότητας και κατ’ αναγκαιότητα απ’ όσα γράφονται. Μπορεί δηλαδή, για παράδειγμα, να παριστάνει κάποιος τον κομμουνιστή ή τον αντικομμουνιστή, να παριστάνει κάποιος άλλος τον χρήστη ουσιών ή τον πολέμιό τους… Η θολότητα ή η καθαρότητα του μυαλού, δεν είναι κάτι αντικειμενικό ή επιστημονικώς καθορισμένο. Εδώ η ίδια η επιστήμη εξελίσσεται επειδή ανατρέπονται οι βεβαιότητές της, ενώ δεν υπάρχει σε καμία επιστήμη ο ‘ασφαλής’ δρόμος που να συνδέει κατ’ αναγκαιότητα τα όποια πειράματα με τις θεωρίες που εννοείται πως αποδεικνύουν (όπως κατέγραψε και ο Αϊνστάιν). Μπορούμε να αποδείξουμε μόνο τα λάθη των όποιων θεωριών, ενώ η ‘ορθότητά’ τους είναι πάντα προϊόν εικασίας ή πίστης. Όλα είναι προϊόντα του λόγου. Η ίδια η γνώση, είναι μια μυθοπλασία ενώ η φύση της γνώσεως είναι αναπόδραστα αντί-εξουσιαστική. Δεν ξέρω πόσο παθητικός σου φαίνομαι, για να μπαίνω εδώ και να συνεχίζω μια συζήτηση με κάποιον σαν κι εσένα που μου λέει πως το μυαλό μου είναι θολό, πως είμαι εξαρτημένος από το φούμο και πως αυτό με κάνει παθητικό. Ωστόσο και έτσι να ήταν, ποιος σου είπε πως θέλω να σωθώ και να γίνω σαν κι εσένα, που μάλλον θεωρείς τον εαυτό σου ανεξάρτητο και ενεργητικό; Οι απόψεις περί ανεξαρτησίας, εξάρτησης, παθητικότητας και ενεργητικότητας διαφέρουν και εγώ, απλώς αυτό σου λέω εδώ. Για το τι ισχύει ‘άλλού’, θα πρέπει να ζήσεις κάποιον στο ‘αλλού’, για να βγάλεις τα όποια συμπεράσματά σου, τα οποία ποτέ δεν μπορούν να είναι πάγια, αφού «τα πάντα ρει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Δεν ανήκω σε κάποιο κόμμα για να μιλώ εξ ονόματός του, προσελκύοντας ψηφοφόρους. Τέτοιας ανεξαρτησίας δεν είμαι μέλος, αλλά ούτε την κατακρίνω. Απλώς τη σχολιάζω. Ούτε μιλώ επωνύμως, για να προσελκύσω θαυμαστές και να πουλήσω κάποια διανοητική πραμάτεια. Εκφράζομαι απλώς ελεύθερα αγαπητέ AlexD, δίχως να με θεωρώ κάτοχο κάποιας ειδικής και αδιαμφισβήτητης γνώσης, προς την ανάδειξη της οποίας και στρατεύομαι. Δεν στρατεύομαι πουθενά. Ούτε υπέρ του εαυτού μου. Δεν είμαι ή μαζί σας ή εναντίον σας, όσο και αν μόνο έτσι ενδέχεται να θεωρείτε τον κόσμο. Αν αυτό δεν το βλέπετε, δεν αφορά την δική μου, ‘θολωμένη’ κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Αν μαρξισμός και καπιταλισμός είναι οι αντίθετες όψεις του ίδιου νομίσματος, αυτό δε σημαίνει πως υπάρχει μόνο ένα νόμισμα. Υπάρχουν άπειρα νομίσματα με τις αντίθετες όψεις τους (όπως υπάρχουν και σφαιρικά ή κβαντικά νομίσματα, στα οποία συνενώνονται όλες οι δυνατές όψεις) αλλά μπορούμε να οραματιζόμαστε και μια ζωή δίχως νομίσματα και δίχως τα ανάλογα κέρδη που κατανέμονται βάση της όποιας νομισματικής μονάδας.
    Αν καταστραφεί ως εκ θαύματος ο αποτρόπαιος «πολιτισμός» μας και μείνουν πάνω στον πλανήτη δέκα άνθρωποι όλοι κι όλοι, θα είναι οι δέκα θεοί της επόμενης ανθρωπότητας. Δεν είμαι λοιπόν βέβαιος πως η επόμενη ανθρωπότητα, θα είναι κατά φυσική αναγκαιότητα διαχωρισμένη σε κομμουνιστές και καπιταλιστές. Δεν πιστεύω πως είναι νομοτελειακή μια τέτοια διαφορά, αλλά μόνο μεταφυσική, δηλαδή, μυθοπλαστική.
    Θα μπορούσα όμως να είμαι ‘ευτυχής’ όσο φαντάζομαι έναν πλανήτη γεμάτο ζωή, αλλά δίχως ανθρώπους. Πιστεύω πως τα φυτά, οι άνεμοι, η θάλασσα και τα ζωύφια είναι απείρως πιο πολιτισμένα από εμάς, μέσα στη φυσική «κτηνωδία» τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Αν τώρα κάποιος νομίζει πως είμαι πράκτορας του καπιταλιστικού ΠαΣοΚ και τα λέω αυτά επειδή είμαι ταγμένος στο να διαδώσω τη χρήση των ναρκωτικών, ως εργαλείο κατά του κομμουνισμού, τι να πω; Μπορώ να αποδείξω πως δεν είμαι σοσιαλιστικός, ιπτάμενος ροζ ελέφαντας, όπως με θεωρείτε, δίχως να καπνίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Φίλε, εστιάζεις στο ζήτημα της ελευθερίας της έκφρασης είτε μέσω του λόγου είτε μέσω της ελεύθερης επιλογής κλπ. Το θέμα μας δεν είναι η ελευθερία του λόγου και της επιλογής, αλλά οι επιπτώσεις των ψυχοτρόπων στη συνείδηση, ιδιαίτερα μέσα στο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο του καπιταλισμού. Αν εσύ θεωρείς ότι δεν επηρεάζεται η κρίση σου κλπ, έχει καλώς. Υπάρχουν χιλιάδες περι του αντιθέτου περιπτώσεις. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, πολλοί χρήστες καταφεύγουν σ' αυτό ακριβώς για το λόγο ότι τους αρέσει η αίσθηση ότι "αποδεσμεύονται" από την πραγματικότητα, από την ορθολογική της προσέγγιση. Έχω δυο φίλους που "πίνουν" και μου τα λεν αυτά πάνω-κάτω. Φυσικά προσπαθώ να τους πείσω ότι είναι πολύ περισσότερο ελκυστική η νηφαλιότητα, η κατα μέτωπο αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Είχα κι εγώ -αρνητική- προσωπική εμπειρία από περιστασιακή χρήση πριν πολλά χρόνια, αλλά δεν την εκθέτω γιατί απλά είναι προσωπική άποψη.
    Όσο περι επιστημονικής τεκμηρίωσης της "θολότητας", υπάρχουν έρευνες που συνδέουν τη σχιζοφρένεια με τη χρόνια χρήση ψυχοτρόπων (http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2651)
    Απ' ό,τι κατάλαβα θέλεις να είσαι ανένταχτος, μακριά από χαρακτηρισμούς, από ταμπέλες, απο -ισμούς. Δικαίωμά σου ασφαλώς, αλλά δικαίωμα και των υπολοίπων να διαλέγουν στρατόπεδο.
    Όσο γι αυτά που λες περί πράκτορα του ΠΑΣΟΚ κλπ βλέπεις την προκατάληψη που έχεις για τους κουκουέδες; κανένας δεν σε χαρακτήρισε έτσι και γενικά, νομίζω έχουμε την ικανότητα να ξεχωρίζουμε ποιος εκπροσωπεί τον εαυτό του και ποιος εκπροσωπεί πολιτικούς χώρους.
    Να σαι καλά φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. AlexD
    Ανώνυμος στις 3 Αυγούστου 2011 στο 10:19 μ.μ. γράφει απευθυνόμενος προς εμένα:
    «Οι εξυπνακισμοί που κολάνε κατακαημένε πασόκε, που ζείς ακόμα στην εποχή των νεάτερλάντς και έχεις το θράσσος να κάνεις και ειρωνεία.
    ΞΕΚΟΛΛΑ ΠΑΣΟΚΕ , ΣΥΝΕΡΘΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΠΑΣΟΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΘΡΑΣΟΣ...
    Δεν είχα σκοπό να γράψω σχόλιο αλλά μετά απο κάποιους ανεγκέφαλους ηλήθιους πασοκους δεν μπορώ τα νέυρα μου
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΚΟΘΟΝΙΑ , ΕΛΕΟΣ .... ΦΤΑΝΕΙ ...
    Εσύ, απευθυνόμενος σ’ εμένα γράφεις:
    «Αν έγραφες με σεβασμό και σοβαρότητα θα μπορούσα να σε ακούσω αλλά δυστυχώς, όπως πολλοί ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ αντικουκουέδες, είσαι ΗΛΙΘΙΟΣ. Αποδεικνύεις μια χαρά όπως όλοι οι αντικουκουέδες της πλάκας, ότι είσαι αυτά ακριβώς που κατηγορείς στο κκε: δογματικός, ψευτοπροοδευτικός, κολλημένος».
    Σε αυτές και άλλες παρόμοιες «νηφάλιες» ρήσεις/κατηγόριες απαντώ. Αλλά είτε απαντώ είτε δεν απαντώ η απόφαση του ανωτάτου και ευγενούς κομμουνιστικού δικαστηρίου σας είναι προειλημμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Έχω ξεράσει καμιά 10αρια φορές στη ζωή μου από ελαφριά χρήση αλκοόλ, δεν πίνω καφέ γιατί μου προκαλεί κάτι σαν τρέμουλο και γενικά δεν νιώθω καλά όσες φορές έχω πιει. Μάλλον έχω ευαισθητο νευρικό συστημα. Που να την πιώ κιόλας φανταστείτε τί έχει να γίνει!!!Γι αυτό μακρυά απόλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτησεις.Απορώ πως κάποιοι τα κάνουν όλα αυτά και λένε ότι αισθάνονται και διαυγεια ! Όσο για τη συζητηση : φαντάζομαι έκανα κατανοητή τη θέση μου μέσα από τις εμπειριες μου.Φιλικά .Christie

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...