6 Αυγ 2011

Επικίνδυνοι και υποκριτές (αναδημοσίευση)


(αναδημοσιεύεται από Ριζοσπάστη 6/8/2011 http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6382916)
Αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Καλλιέργεια φυτών κάνναβης. «Εξορθολογισμός» της καταστολής.
Αυτές είναι οι κυβερνητικές θέσεις τις οποίες χειροκρότησε το σύνολο του αστικού Τύπου.
Επικίνδυνοι και υποκριτές όλοι τους μέχρι το τέλος. Εχοντας τάχα ξεπεράσει την καταστολή απέναντι στους χρήστες ναρκωτικών, αλλά όχι την καταστολή των διαδηλώσεων και των απεργιών. «Λυπούνται» για το θάνατο χιλιάδων νέων παιδιών, αλλά όχι για τους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους στα εργοτάξια, όχι για τον αργό θάνατο που επιβάλλουν σ' έναν ολόκληρο λαό, κόβοντας μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, ελευθερίες, κατακτήσεις. «Λυπούνται» για όσους είναι στη χρήση, αλλά τους στερούν το δικαίωμα να απεξαρτηθούν, προκαλώντας οικονομικό στραγγαλισμό στα «στεγνά» προγράμματα, οδηγώντας σε λουκέτο τα Κέντρα Πρόληψης. Ολα αυτά εκτυλίσσονται σε μια περίοδο που - σύμφωνα με όλες τις έρευνες - το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης θα διογκωθεί.
Διαστρεβλώσεις, ψέματα και αντιεπιστημονικές, αντιδραστικές αντιλήψεις από ομόκεντρους κύκλους, έρχονται να υπερασπίσουν το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που όχι μόνο αποποινικοποιεί τη χρήση αλλά και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
  • Λένε: «Μέσω της νομιμοποίησης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας κάνναβης, θα παταχθεί το οργανωμένο έγκλημα». Ομως, είναι γνωστό πως δίπλα στο νόμιμο εμπόριο των αλκοολούχων ή των τσιγάρων αναπτύσσεται ένα πιο κερδοφόρο παράνομο εμπόριο. Δίπλα στη νόμιμη πορνεία υπάρχει και αναπτύσσεται η παράνομη. Το Αμστερνταμ, όπου έχει αποποινικοποιηθεί η χρήση κάνναβης και υπάρχει ο διαχωρισμός «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών, έχει γίνει κέντρο τους διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών και από τις πρώτες πόλεις σε εγκληματικότητα στον κόσμο. Οι ολλανδικές αρχές εξετάζουν ακόμη και την κατάργηση της αποποινικοποίησης. Να σημειωθεί ότι το 1997 οι Ελβετοί μέσα από δημοψήφισμα αποφασίζουν υπέρ της ελεύθερης χορήγησης ηρωίνης από το κράτος, σε σοβαρά εθισμένους χρήστες. Μόλις ένα χρόνο μετά, η πραγματικότητα που διαμορφώθηκε οδήγησε το 75% των ίδιων Ελβετών ψηφοφόρων να πει «όχι» στην πρόταση νομιμοποίησης όλων των ναρκωτικών και, μάλιστα, στο όνομα του αγώνα ενάντια στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
  • Λένε: «Με το νέο νομοσχέδιο οι χρήστες δε θα μπαίνουν φυλακή». Με ευθύνη της δικής τους «Δικαιοσύνης» φυλακίζονται όχι μόνο χρήστες, αλλά ακόμη και απεξαρτημένοι επειδή έκλεψαν μια ζάντα αυτοκινήτου όταν ήταν στη χρήση. Την ίδια στιγμή η πολιτική τους αφήνει ελεύθερους τους εμπόρους ναρκωτικών.
  • Λένε: «Το ΚΚΕ θέλει τους χρήστες στις φυλακές». Το ΚΚΕ θέλει τους χρήστες στη ζωή, μακριά από τη φυλακή, ενταγμένους σε θεραπευτικά προγράμματα, μέσα στην κοινωνία. Υπερασπίζεται με αγώνες το δικαίωμα των τοξικοεξαρτημένων στη θεραπεία. Αγωνίζεται για τη δημιουργία «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων, που αποδεδειγμένα οδηγούν στην απεξάρτηση, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλης της χώρας. Υπερασπίζεται το δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου στην πρόληψη. Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις συστηματικά αποδυναμώνουν και στραγγαλίζουν οικονομικά τα «στεγνά» προγράμματα, οδηγούν τα Κέντρα Πρόληψης στο λουκέτο αφήνοντας τους εργαζόμενους για μήνες απλήρωτους.
  • Λένε: «Η αποποινικοποίηση θα οδηγήσει στη μείωση των χρηστών και της ζήτησης ουσιών». Η ζήτηση των ουσιών δεν σχετίζεται με το αν οι ουσίες είναι νόμιμες ή παράνομες. Η χρήση και η εξάρτηση συνδέονται με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Η ζήτηση μπορεί να μειωθεί μόνο μέσα από την πρόληψη, την πάλη για κοινωνική δικαιοσύνη και απελευθέρωση. Το μοντέλο της Ολλανδίας με την ελεύθερη εμπορία και χρήση των παράγωγων της κάνναβης, αύξησε τους εξαρτημένους από ναρκωτικά κατά 44% στα 6 χρόνια εφαρμογής του. Τον Αύγουστο του 2004, «η ολλανδική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι "η κάνναβη δεν είναι ακίνδυνη" ούτε για τους χρήστες, ούτε για την κοινωνία, τα coffee shops (χώροι όπου πωλείται νόμιμα και επιτρέπεται η χρήση κάνναβης) "δεν είναι άμοιρα ευθυνών" και σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό τους που βρίσκονται κοντά σε σχολεία» (Ετήσια Εκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον έλεγχο των ναρκωτικών 2005).
  • Λένε: «Η αποποινικοποίηση θα σταματήσει το δρόμο προς τα "σκληρά" ναρκωτικά». Ο λόγος που οδηγεί έναν άνθρωπο στην εξάρτηση από το χασίς, θα τον οδηγήσει και σε πιο «σκληρές» ουσίες. Τα αίτια που γεννούν την τοξικοεξάρτηση είναι κοινά, δε διαχωρίζονται σε «σκληρά» και «μαλακά». Οι μελέτες συνεχίζουν να δείχνουν πως το 75% των ηρωινομανών πειραματίστηκαν αρχικά με κάνναβη.
Ολα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους εμπόρους της ναρκω-κουλτούρας. Είναι όμως ζητήματα που αφορούν την ίδια τη ζωή κύρια των νέων παιδιών. Καμιά ανοχή στους εμπόρους, ούτε στο δρόμο, ούτε στα έντυπα που αρθρογραφούν.

Ελένη ΤΖΙΒΡΑ



16 σχόλια:

  1. Ο τζίρος από την συγκεκριμένη αγορά είναι τεράστιος, και όσο αυτή είναι παράνομη τα οφέλη τα καρπώνεται ο υπόκοσμος. Θα ήταν παράλογο για τους καπιταλιστές να μην θέλουν να βάλουν χέρι σε μία τόσο προσοδοφόρα αγορά, την στιγμή που κάνουν ντου μέχρι και στο ...νερό. Η εκμετάλευση της αγοράς των ναρκωτικών ουσιών όμως δεν μπορεί παρά να περνάει μέσα από την νομιμοποίηση τους, και με παράπλευρα οφέλη τόσο για τον συλλογικό καπιταλιστή που είναι το αστικό κράτος και θα μπορεί να προχωρήσει στην φορολόγηση τους, όσο και στην καταστολή αφού μόνο για τις "κατασταλτικές" και όχι για τις "διεγερτικές" ουσίες γίνεται η κουβέντα περί νομιμοποίησης.
    Το επιχείρημα περί πάταξης του παράνομου εμπόριου είναι τουλάχιστον γελεοίο αφού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όπως είναι και για το εμπόριο όπλων π.χ., αλλά ελεύθερα όπλα για τους εργάτες δεν θέλουν σε καμμία περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xωρίς να διαφωνώ με τις θέσεις του ΚΚΕ για την "αποποινικοποίηση", έχω να προσθέσω την προσωπική μου "ένσταση" για την Ολλανδία:

    Στην Ολλανδία έχουν τη λογική: "Δεν με ενδιαφέρει τι κάνεις και τι φουμάρεις στο σπίτι σου!"

    Γι΄αυτό καθιέρωσαν εδώ και δεκαετίες τα "coffeeshop" όπου μόνο μέσα εκεί μπορείς να αγοράσεις για να πάρεις στο σπίτι σου και να καπνίσεις διάφορες ποικιλίες χασίς. Έξω απ' αυτά τα μαγαζιά στο Άμστερνταμ, δεν "κουνιέται φύλλο" από πλευράς εμπορίας και ούτε βλέπεις φτιαγμένους από χασίς, ή ανθρώπινα ράκη διαλυμένα από σκληρά.

    Το πρόβλημα "Amsterdam coffeeshop" αναδείχτηκε από τον ακροδεξιό Geert Wilders του PVV, ο οποίος πήρε αμπάριζα τους πάντες και τα πάντα, από τους αλλοδαπούς ναυτικούς του Ρότερνταμ, ως τα coffeeshop και τα “κορίτσια” της Red District του Άμστερνταμ, πατώντας στο "θυμικό" των προτεσταντών Ολλανδών. Σημειωτέον ότι αυτός ο τύπος έχει καταγωγή από τις Ολλανδικές Αντίλλες.
    (δηλαδή είναι ... σαν τον Τεν Κάτε με βαμμένο ξανθό μαλλί!)

    Το αποτέλεσμα αυτής της "διεργασίας" που επέβαλε στην ως τώρα "ανεκτική" Ολλανδική κοινωνία ο ακροδεξιός Wilders είναι ότι, ακόμα και Έλληνες μεταπτυχιακοί φοιτητές να αντιμετωπίζονται σταδιακά με επιφύλαξη ως και κοινωνικό αποκλεισμό, από ένα λαό με λατρεία στην Αρχαία Ελλάδα. Σας θυμίζει κάτι αυτό? Εμένα μου θυμίζει την στάση των διανοουμένων του Μεσοπολέμου που πίστευαν ότι το κράτος που έβγαλε τόσους φιλόσοφους και καλλιτέχνες δεν θα έκανε πόλεμο!!!

    Στην Ολλανδία δεν υπάρχει εμφανής φτώχεια, το βιοτικό επίπεδο είναι καλό, χωρίς εξάρσεις, επίδειξη και χλίδα, υπάρχει ένα ανεκτό κοινωνικό δίκτυ προστασίας για όλους, όπου ακόμα και ο part timer εργαζόμενος αμείβεται ικανοποιητικά και ασφαλίζεται. Η εγκληματικότητα δεν ειναι αυτή που λένε οι δείκτες και η ζωή στο Άμστερνταμ, ή στην Ουτρέχτη θυμίζει την "ασφαλή" Αθήνα της δεκαετίας του 60 και του 70. (όπου ο μόνος κλέφτης ήταν ο ... μπουγαδοκλέφτης) Οι εξώπορτες των σπιτιών στα προάστια του Άμστερνταμ και της Ουτρέχτης είναι ξεκλείδωτες στο κέντρο αυτών των πόλεων - ακόμα και στη 'Red District Area" - κυκλοφορούσα βράδυ με φωτογραφική μηχανή στα χέρια, χωρίς να νιώθω ότι απειλούμαι.

    Βέβαια ας μην ξεχνάμε, ότι δεν υπάρχει πιο καταπιεστικό κράτος από το λεγόμενο “κοινωνικό κράτος” της Ευρώπης. (και της Ολλανδίας συμπεριλαμβανομένης) Όλα ελέγχονται από τους "νόμους και τις διατάξεις" και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια και η πειθαρχία που ζητιέται απο τους πολίτες είναι απίστευτη. Η συμμετοχή των πολιτών στην διοίκηση και την διακυβέρνηση - εννοείται ότι - είναι απειροελάχιστη κι όλα ελέγχονται απο τους πολιτικούς και τους γραφειοκράτες.

    Ουσιαστικά αυτό που σώνει την παρτίδα στο θέμα των ναρκωτικών, (αλλά και γενικότερα εκεί πέρα) είναι το "κοινωνικό τους κράτος". Ενα κράτος απότοκο του ΒΠΠ, όπου η εργατική τάξη εθιμικά έβλεπε προς τα αριστερά και οι λαοί της Ευρώπης (γενικότερα) έστεφαν το βλέμμα τους προς τα βορειοανατολικά εκεί όπου τότες ήταν η CCCP, γιατί αυτοί τους απελευθέρωσαν. Αν αυτό το "κοινωνικό κράτος" σταδιακά εκλείψει, (που κατά εκεί πάει το πράμα ...) η παγκόσμια εμπειρία μάς έχει δείξει ότι, οι απόκληροί του θα πέσουν στα "σκληρά" και στα hand made δηλητήρια.
    (βλέπε Ρωσία με το κρόκοντιλ, Αργεντινή κλπ)

    Αυτά τα λίγα προσέλαβα εγώ κατά τη λιγόμηνη διαμονή μου στην Ολλανδία. Αν οι απόγονοι του ... Ιπτάμενου Ολλανδού ξέρουν να κρύβουν τον ελέφαντα κάτω απ΄ το χαλί τόσο εντεχνα ... μπράβο τους! Εγώ δεν πήρα μυρουδιά τίποτα, αν και ο καπνός από τα coffeeshop έβγαινε έξω λόγω του καλού εξαερισμού τους! :-)
    (σημειωτέον ότι, κανονικό τσιγάρο, απαγορεύεται να καπνίσεις εντός του coffeeshop!!!)

    Τέλος πιστεύω, ότι είμαστε άνθρωποι και λίγο-πολύ έχουμε αδυναμίες. Αν αυτές αναστέλλονται από τις δομές ενός πραγματικά κοινωνικού κράτους με κανόνες, από μια πραγματικά σοσιαλιστική κοινωνία, κανείς "αδύναμος" χαρακτήρας δεν θα έχει την ανάγκη ούτε μιας τζούρας ενός παλιοτσιγάρου χασίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΔευ Αυγ 08, 08:50:00 μ.μ. EEST

    @spiral architect
    Εμπεριστατωμένη η άποψη για την Ολλανδία. Και η δικιά μου εμπειρία από εκεί, παρότι πολύ μικρότερης διάρκειας, παρόμοια είναι.
    Όχι τίποτα άλλο, αλλά κάποιοι σε αυτό το blog προσπαθούν να παρουσιάσουν την χώρα σαν κολαστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προβοκάτορα, ποιοι προσπαθούν "σε αυτό το blog" να παρουσιάσουν την ολλανδία σαν κολαστήριο; όταν παιδιά γράφετε κάτι, να αναφέρεστε συγκεκριμένα σε άρθρο, βάζοντας το αντίστοιχο απόσπασμα. Έτσι στον αέρα πετάτε μια υπερβολή για να κάνετε εντύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτα δεξιε προβοκατορα
    αν αναφερες σε καποια απο τα τελευταια σχολια που εγιναν στο αλλο ποστ, θα δεις οτι δεν παρουσιαζεται η Ολλανδια ως κολαστηριο. Εισαι λιγο υπερβολικος.
    Μαλιστα εχει και αυτο το λινκ
    http://news247.gr/kosmos/news/article1319791.ece

    Κολαστηριο δεν ειναι, παντως ειναι μαζι με το Βελγιο, η πρωτη χωρα σε παραγωγη συνθετικων ναρκωτικων.

    Επισης πολλοι την χαρακτηριζουν ως μια απο τις χωρες που μπορεις ευκολα -πιο ευκολα απο αλλου δλδ-να βρεις οποιο ναρκωτικο θες, διοτι γινεται μπολικο drug trafficking στο εδαφος της
    (αυτο το τελευταιο δεν ξερω αν ισχυει, αλλα το εχω διαβασει σε πολλες μεριες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΔευ Αυγ 08, 11:27:00 μ.μ. EEST

    @AlexD
    Μα είναι λίγες γραμμές παραπάνω σε αυτό το ίδιο το post
    "Το Αμστερνταμ, όπου έχει αποποινικοποιηθεί η χρήση κάνναβης και υπάρχει ο διαχωρισμός «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών, έχει γίνει κέντρο τους διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών και από τις πρώτες πόλεις σε εγκληματικότητα στον κόσμο."
    Δεν αναφέρθηκα σε κάτι άσχετο.
    @Manny Calavera
    Αναφέρομαι και στα σχόλια αλλά κυρίως στο ίδιο το post.
    Την σελίδα news247.gr για κάποιο λόγο δεν μπορώ να την δω.
    Αυτό που λες για το drug trafficking δεν μου φαίνεται περίεργο αφού έτσι και αλλιώς η Ολλανδία είναι από το μεγαλύτερα κέντρα του παγκόσμιου εμπορίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε δεξιέ, το άρθρο είναι αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη. Μας εκφράζει βεβαίως αλλά δεν είναι δικό μας. Η φράση που αναφέρεις, δεν νομίζω ότι καθιστά την Ολλανδία "κολαστήριο" όπως λές. Έλα, υπερβάλλεις λιγάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να τι λεει το λινκ:

    Από News247.gr
    "Κάρτα κάνναβης" για τους Ολλανδούς

    Η είσοδος στα κόφι σοπ του Μάαστριχτ θα επιτρέπεται από τον Οκτώβριο μόνο στους Ολλανδούς, τους Βέλγους και τους Γερμανούς υπηκόους. Ειδική κάρτα για τους ντόπιους εξετάζει η κυβέρνηση

    Η ολλανδική κυβέρνηση εξετάζει από την πλευρά της ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα εισαχθεί η "κάρτα κάνναβης" η οποία θα απευθύνεται μόνο στους κατοίκους της Ολλανδίας και θα είναι υποχρεωτικό να τη διαθέτει κανείς προκειμένου να επισκεφθεί ένα από τα 670 κόφι σοπ της χώρας.

    Ο εν λόγω περιορισμός θα ισχύσει προκειμένου να περιοριστούν οι "φασαρίες" που σχετίζονται με τον "ναρκοτουρισμό".

    "Ο δήμος γνωστοποίησε ότι τα κόφι σοπ θα κλείσουν αν δεν μειωθούν οι φασαρίες", είπε ο Μαρκ Γιόσεμανς, ιδιοκτήτης του καταστήματος Easy Going και πρόεδρος των επίσημων κόφι σοπ του Μάαστριχτ (VOCM) που είχαν την πρωτοβουλία να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε ορισμένους πελάτες.

    Περίπου 1,4 εκατομμύρια τουρίστες, κυρίως Βέλγοι, Γερμανοί και Γάλλοι, επισκέπτονται κάθε χρόνο τα 14 κόφι σοπ της πόλης, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Τις νύχτες επικρατεί πανδαιμόνιο ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί και οι έμποροι ναρκωτικών στους δρόμους.

    "Σε μια έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες που προέρχονται από όμορες χώρες χρησιμοποιούν συνήθως τα μέσα μαζικής μεταφοράς και, για παράδειγμα, δεν προκαλούν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία", εξήγησε ο Γιόσεμανς.

    Απαγορεύοντας την πρόσβαση σε Γάλλους, Λουξεμβούργιους, Ισπανούς και Ιταλούς τα κόφι σοπ του Μάαστριχτ ελπίζουν ότι θα μειώσουν τις "οχλήσεις" κατά περίπου 20%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΤρί Αυγ 09, 01:52:00 μ.μ. EEST

    @AlexD
    Όντως υπερβάλω αλλά λιγάκι. Και υπερβάλω λιγάκι γιατί είναι δύσκολο να βάλεις παραπάνω υπερβολή σε αυτά που λέει το post. Το ότι είναι αναδημοσίευση δεν σημαίνει κάτι διότι όπως λες σας εκφράζει.
    "πρώτες πόλεις σε εγκληματικότητα στον κόσμο"
    Δηλαδή το Άμστερνταμ είναι κάτι σαν
    τo Ντιτρόιτ, το Καράκας, την Μπογκοτά, το Χουάρες, το Κέιπ Τάουν, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Πορτ ο Πρενς.
    @Manny Calavera
    Δηλαδή "η έκρηξη της εγκληματικότητας" είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα;
    Όσο για την κάρτα μια χαρά τα εξηγεί ο spiral architect για την δράση του PVV. "Οι ολλανδικές αρχές" που "εξετάζουν ακόμη και την κατάργηση της αποποινικοποίησης" δεν είναι η κυβέρνηση μειοψηφίας Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων με την υποστήριξη της Ακροδεξιάς; Δεν είναι "αστική" κυβέρνηση αυτή;
    Πάντως το πιο ύπουλο σημείο του post είναι το "ελεύθερη εμπορία και χρήση των παράγωγων της κάνναβης" γιατί εκεί παίζει όλο το παιχνίδι. Στην βιομηχανική χρήση της κάνναβης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Xmmmm εγω πιο πολυ στεκομαι σε αυτο το σημειο

    Η ολλανδική κυβέρνηση εξετάζει από την πλευρά της ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα εισαχθεί η "κάρτα κάνναβης" η οποία θα απευθύνεται μόνο στους κατοίκους της Ολλανδίας και θα είναι υποχρεωτικό να τη διαθέτει κανείς προκειμένου να επισκεφθεί ένα από τα 670 κόφι σοπ της χώρας.

    Και φανταζομαι οτι οταν κανει λογο για φασαριες δεν εννοει μονο αυτο.

    Τελος παντων, για αλλο λογο σου εβαλα το λινκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΤρί Αυγ 09, 03:52:00 μ.μ. EEST

    Εμένα και το συγκεκριμένο απόσπασμα μάλλον σε ξενοφοβικές και ολοκληρωτικές αντιλήψεις με παραπέμπει. Συν φυσικά την επιρροή φίλιων δυνάμεων.
    Βέβαια ανάλογα μέτρα με αυτά του Μάαστριχ θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και εδώ. Για παράδειγμα να επιτρέπεται η αγορά και κατανάλωση αλκοόλ από πολίτες ορισμένων χωρών (πχ Γερμανία, ΗΠΑ) και να απαγορεύεται για άλλους (πχ Μεγάλη Βρετανία, Αλβανία).
    Και χωρίς παρεξήγηση προφανώς είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί η φαντασία για να υποθέσουμε άλλες (φανταστικές;) καταστάσεις επειδή το άρθρο δεν τις αναφέρει.
    Υ.Γ. Μετά από λίγο ψάξιμο εντόπισα και μια ακόμα καταστροφική συνέπεια της λειτουργίας των coffee shop στο Μάαστριχ, την δημόσια ούρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προφανως δεν εψαξες αρκετα..στα διαφορα δημοσιευματα σε ξενα σαιτ χρησιμοποιειται η λεξη Crime..και φανταζομαι (να την παλι αυτη η λεξη, ελπιζω αυτη την φορα να μην της δωσεις το περιεχομενο που θες, για να σε βοηθησω την χρησιμοποιω ελαφρως συγκαταβατικα) οτι οταν λεμε crime, ή το αναλογο του σε οποιαδηποτε γλωσσα του κοσμου, δεν εννοουμε οτι καποιος τουριστας εβγαλε το πουλακι του σε κοινη θεα για να ανακουφιστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΤρί Αυγ 09, 11:28:00 μ.μ. EEST

    http://stopthedrugwar.org/chronicle/2009/aug/28/europe_dutch_government_fund_mem

    http://www.theaustralian.com.au/news/world/dutch-move-to-weed-out-drug-tourists/story-e6frg6so-1226005360035

    http://www.nasdaq.com/aspx/stock-market-news-story.aspx?storyid=201106231047rttraderusequity_0621&title=travel-spotlight----amsterdam-gearing-up-to-fight-ban-on-weed-tourism

    http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9403E3D7153EF933A1575BC0A9609C8B63&pagewanted=all

    http://www.independent.co.uk/news/world/europe/maastrichts-bad-experience-with-cannabis-520667.html

    http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5hOnDf2kB3G33rmEbzG3m8dZYEtGg?docId=CNG.5535797e6ca750ddf38512858f6cc18f.7f1

    και για να παίξουμε και λίγο με τις λέξεις ...
    Η δημόσια ούρηση σε κάποιες χώρες είναι crime
    http://definitions.uslegal.com/p/public-urination/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Bye bye δεξιε προβοκατορα..στο αφιερωνω και σε χαιρετω αγωνιστικα : ]]]]]

    http://www.youtube.com/watch?v=t6FUR_nhGX8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΠέμ Αυγ 11, 09:05:00 μ.μ. EEST

    Αντίο σύντροφε Manny
    Εγώ θα σου αφιερώσω άλλο τραγουδάκι

    http://www.youtube.com/watch?v=cMYSWiPm7E0

    Ψηλά την κόκκινη σημαία και μακριά από τα "σκληρά" έστω και αν προέρχονται από τον Ρίζο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...