8 Αυγ 2011

Καινούριος τόπος: το Μεγάλο Λευκό Οροπέδιο

Στα τέλη του περασμένου μήνα, έξι Έλληνες ορειβάτες, οι Μ. Λουδάρος, Χ. Σιούλας, Γ. Κοβανίδης, Χ. Κουνιάκης, Δ. Τιτόπουλος και ο αρχηγός της αποστολής, Ν. Κρούπης πάτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία σε ένα απάτητο μέχρι σήμερα τόπο, έναν παγετώνα στα σύνορα Ινδίας και Θιβέτ σε υψόμετρο πάνω από τα 6 χιλιάδες μέτρα. 
Υπήρχε μάλιστα και μια καταγεγραμμένη από δορυφόρο κορυφή εκεί κοντά, την οποία όμως αποφάσισαν να μήν ανέβουν για λόγους ασφάλειας. Κατέγραψαν την περιοχή και την ονόμασαν Μεγάλο Λευκό Οροπέδιο.
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουν απάτητα μέρη πάνω στον πλανήτη. Η ανθρώπινη αποφασιστικότητα και η διάθεση για εξερεύνηση - πέρα από την ανάγκη - ωθεί πολλές φορές τους ανθρώπους να βρουν και να κατακτήσουν απάτητες κορφές, να κατακτήσουν ακόμα περισσότερο τη φύση. 
Ίσως ακούγεται αλαζονικό απέναντι στην ταλαιπωρημένη απ' τον καπιταλισμό, φύση του πλανήτη μας. Πάντα όμως η κατάκτηση ακόμας μια κορφής σε διδάσκει ότι μπορείς να φτάνεις ψηλά, να κυνηγάς αυτό που καμμιά φορά νομίζεις ότι είναι αδύνατο.


Συγχαρητήρια στους Έλληνες ορειβάτες. 


Το πλήρες άρθρο απ' το Έθνος εδώ: http://goo.gl/WkEpG 

6 σχόλια:

  1. Κοίτα, εντάξει, συγχαρητήρια και μπράβο τους και όλα τα ... συναφή !

    Αλλά (πες με κακό ή ό,τι άλλο θέλεις), εμένα αυτό το γεγονός (που μπορεί να είναι μεγάλο, δεν λέω) θα μου φέρει πίσω τις περικοπές της σύνταξής μου ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε μας ρε Φάρε, όποτε βάζουμε κανένα ποστ με τέτοια θέματα μας τη λες εμμέσως. Όχι, δεν θα σου φέρει πίσω τις περικοπές από τη σύνταξή σου, που εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ. Αμα δε σ' αρέσει το άρθρο σβήστο και γράψε για τις συντάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.sday.gr/Columns/San-simera-to-sdaygr-thimatai/%CE%A4%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AlexD: Χε χε χε !

    υ.γ.1: Τς τσ ευαισθησίες ...
    υ.γ.2: Καλό είναι το άρθρο, γιατί να σβηστεί ;
    υ.γ.3: Άσε που ΔΕΝ μπορώ να το σβήσω !!!
    υ.γ.4: Τέλος πάντων ... αυτά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χεχεχε φαρε, δες το συμβολικα.
    Η ελληνικη λεβεντια θα ανεβει το βουνο/γολγοθα της κρισης και θα μας βγαλει ασπροπροσωπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...