10 Αυγ 2011

Η "φυγή" του κεφαλαίου

Συνεχίστηκαν οι εκροές


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν για το μήνα Ιούνη οι εκροές καταθέσεων (επιχειρήσεις και νοικοκυριά) από τις ντόπιες τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας, μέσα στον τελευταίο μήνα μειώθηκαν κατά 3,75 δισ. ευρώ (στα 188,1 δισ. ευρώ) με τις συνολικές εκροές σε σχέση με το Δεκέμβρη του 2010 να φτάνουν στα 22 δισ. ευρώ, ποσά που προφανώς τοποθετούνται σε τράπεζες της Ελβετίας και άλλους φορολογικούς παραδείσους της πλουτοκρατίας.
(Ριζοσπάστης 10/8 http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6386723)


Γνωρίζοντας εξ' αρχής ότι οι καταθέσεις των εργατών, υπαλλήλων, αυτοαπασχολουμένων είναι από μικρές ως ανύπαρκτες, μιλάμε για συσσωρευμένα κέρδη επιχειρηματιών. Τα λεφτά αυτά είναι δουλεμένος κόπος χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων, κι αντί να απολαμβάνουν οι ίδιοι τον κόπο τους, τον βλέπουν να γίνεται κατοστάευρα και να μαζεύεται σε ελβετικές θυρίδες. 

4 σχόλια:

  1. ένα προβοκατόρικο μήνυμα:

    Εγώ, πάντως τα τσέρδην μου, βγαλμένα με τον τίμιον ιδρώταν μου, τα επήγαν εις την Τσύπρον σε μια αξιόπιστον τράπεζαν πλησίον ένός χωρίου - Μαρή, Μωρή - κάπως έτσι μου το είπεν ο private banker μου.

    Με πήρεν τσι προάλλες στο τηλέωνον και κει που μιλούσαμεν άκουσα ένα μπουμ και το τηλέωνον εβουβάθη!
    Μήπως πρέπειν να ανησυχώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθόλου παράξενο το γεγονός !

    Ας μην ξεχνάμε ότι: Το χρήμα δεν έχει πατρίδα !

    (σιγά μην είχε το ελληνικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεξιός ΠροβοκάτοραςΠέμ Αυγ 11, 01:08:00 π.μ. EEST

    Δεν μαζεύουν μόνο οι ελβετικές θυρίδες ελληνικό χρήμα. Οι ελληνικές να δείτε. Αν έχετε κάποιο τραπεζικό για ρωτήστε αν μπορείτε να βρείτε ελεύθερη θυρίδα σε οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα.
    Έτσι όπως είναι η κατάσταση όποιος έχει την δυνατότητα να βγάλει λεφτά έξω το κάνει. Και μην νομίζετε ότι είναι μόνο οι "πλουτοκράτες". Μπορεί κατά κεφαλήν οι αυτοαπασχολούμενοι, "με τον τίμιον ιδρώταν" που λέει και ο spiral architect, να κονόμησαν πολύ λιγότερα αλλά αθροιστικά τα ποσά είναι ιλιγγιώδη.Εδώ άλλοι βγάζουν έξω ποσά χαμηλά ίσαμε 10-15 χιλιάδες.
    Επίσης δεν πρέπει να υποτιμάται και ο ρόλος της κρίσης στην μείωση των καταθέσεων καθώς πολύς κόσμος αναγκάζεται να τρώει από τα έστω και μικρά χρηματικά αποθέματα του χωρίς φυσικά να μπορεί να τα αναπληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ ΦΩΝΑΞΕ ΤΟ ΜΑΓΚΑ
    ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΓΑΜΩ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...