25 Αυγ 2011

Κέρδισαν την μάχη εναντίον του ασύλου, τρέμουν το φοιτητικό κίνημα


Τελικά η ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου υπερψηφίστηκε, μαζί με το υπόλοιπο νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου για την παιδεία από 250 βουλευτές(τα ¾ της βουλής).
Το μέτρο αυτό, στοχεύει στο να ανοίξει ο δρόμος για να φτάσει η αστυνομική καταστολή και μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολος ο εκφοβισμός των φοιτητών και η πάταξη του φοιτητικού κινήματος. Και είναι φυσικό να φοβούνται το φοιτητικό κίνημα οι κύριοι της κυβέρνησης(και όσοι εκπροσωπούνται από τους κύριους αυτούς), αφού οι νέοι, αντιμέτωποι με ολοένα και περισσότερα αδιέξοδα, αναμένεται να αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά στην εκστρατεία για την υποθήκευση του μέλλοντος τους.
Αξίζει όμως να γίνει λόγος και για την λύσσα που τους έχει πιάσει, και ιδιαίτερα τον Κ.Μητσοτάκη, και ζητούν την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια. Δεν ξέρω κατά πόσο το συγκεκριμένο μέτρο είναι δυνατόν να προχωρήσει, όμως σε μια εποχή που σταδιακά απαξιώνονται οι τα δυο μεγάλα κόμματα, που σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν και οι παρατάξει τους, είναι βέβαιο ότι ένα τέτοιο μέτρο στοχοποιεί κυρίως τις παρατάξεις της αριστεράς. Επιπλέον φανερώνει την τάση να μετατραπούν τα πανεπιστήμια, από χώροι διακίνησης ιδεών και πολιτικής/κοινωνικής ζύμωσης των φοιτητών μέσα από την συμμετοχή,  σε προθάλαμους των πολυεθνικών, εστιασμένοι μονάχα στην τυπική εκπαίδευση και στην εξειδίκευση.
Ας ελπίσουμε ότι όλη η «δράση» της κυβέρνησης ενάντια στην ήδη βεβαρημένη παιδεία, που αποτελεί το θεμέλιο της κάθε κοινωνίας, να επιστρέψει στο δεκαπλάσιο ως αντίδραση από τους φοιτητές αλλά και από την υπόλοιπη κοινωνία η οποία οφείλει να τους υποστηρίξει σε κάθε τους δίκαιη διεκδίκηση.
.
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

22 σχόλια:

  1. να καταργηθουν οι πολιτικες παραταξεις! να γινουν τα πανεπιστημια μας επιτελους ευρωπαικα, αμερικανικα! μονο που σε αυτα τα πανεπιστημια οι φοιτητες οργανωνονται επισης... σε αδελφοτητες, Studentenverbindung, και δεν ξερω και γω τι αλλο! τελικα εχει καταντησει σιχαμα η ελληνικη πολιτικαντζα! δεν ειναι πολιτικοι αυτοι, μαναβηδες ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηδη η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ εδώ και πολλά χρόνια έχουν καταντήσει "αδελφότητες", διοργανώνοντας εκδρομές στη Μύκονο, ή στη Βουλγαρία. Μένουν οι αριστερές παρατάξεις (ΠΚΣ, ΕΑΑΚ, Σχήματα) να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα.

    Οι περισσότεροι φοιτητές εμποτισμένοι από τη λογική της "καριέρας" (ποιας "καριέρας" τώρα πια?) απέχουν από τα κοινά των σχολών τους. Βάλτε και το v+2 για όριο σπουδών, οπότε καταλαβαίνετε ...

    Ρίξτε μια ματιά στα φοιτητικά ιντερνετικά φόρουμ: Θα βρείτε νήματα συζητήσεων με τίτλους σαν: "Έξω οι παρατάξεις από τα πανεπιστήμια". Σιγά - σιγά οι λογικές αυτές διαχέονται στο χώρο.

    Η κατάσταση πια δυσκολεύει αφόρητα στις σχολές κάνοντας τη δουλειά της ΠΚΣ (κυρίως) δυσκολότερη. Όλα τα μέλη και οι φίλοι των αριστερών παρατάξεων είναι πασιφανές ότι στοχοποιούνται.

    Με την κατάργηση του ασύλου, ποιος διαβεβαιώνει ότι, δεν θα μπαίνουν ασφαλίτες στα αμφιθέατρα και στις τάξεις για να "πιάσουν δουλειά" νομότυπα πλέον!

    Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=34&t=4446

    http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php?f=20&t=9746

    http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=34&t=2504&sid=unrgp48dsk76drbfj96g113sm0#p32936

    http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php?f=76&t=9639

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και περί ασύλου:

    ... Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, πανεπιστημιακός καθηγητής που συμμετείχε στις επιτροπές οι οποίες συνεδρίασαν στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα δήλωσε οτι « Αν δεν αναφερθεί πουθενά στον νόμο το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, η νομική του έννοια και η νομική του υπόσταση δεν ισχύουν. Παραμένει έτσι ένας ηθικός κανόνας. Η διοίκηση του κάθε πανεπιστημίου θα μπορεί να καλεί την Αστυνομία όποτε παραστεί ανάγκη, χωρίς καμία επιπλοκή. Ούτε αρμόδιες επιτροπέςούτε πολύπλοκες διαδικασίες για να κληθεί ο εισαγγελέας »....

    Από το blog του Παραλληλογράφου: http://tinyurl.com/3m7zf9p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να για ποια ΤΑΝΚΣ μηλουσε ο "Παγκαλισκος'' ποσα ξερει,ποσα ξερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι παρατάξεις των δυο μεγάλων κομμάτων, ειναι στην ουσία αδερφότητες, αφοού απο γενησιμιού τους αποτελούν επίλογές καριέρας και προννομοίων των λίγων και όχι χώρους συλλογικής υπεράσπισης των συμφεροντων των φοιτητων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αθήνα
    Δεκαπέντε βασικές αλλαγές φέρνει στα ΑΕΙ ο νέος νόμος-πλαίσιο που υπερψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή από ευρύτατη πλειοψηφία βουλευτών. Η συναίνεση επιτεύχθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και την αποδοχή από μέρους της κυβέρνησης δύο εκ των τριών προϋποθέσεων που έθετε η ΝΔ. Τέλος στο πανεπιστημιακό άσυλο, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

    Όπως αναφέρουν την Πέμπτη Τα Νέα, οι 15 βασικές αλλαγές είναι οι εξής:

    1. Τα πανεπιστήμια αποκτούν διοικητική δυαρχία. Ενα 15μελές Συμβούλιο με οκτώ εσωτερικά μέλη, έξι εξωτερικά και έναν εκπρόσωπο φοιτητών θα είναι αρμόδιο για διοικητικά θέματα και ανάπτυξη, ενώ η Σύγκλητος θα έχει ακαδημαϊκές αρμοδιότητες

    2. Ο πρύτανης επιλέγεται βάσει διεθνούς προκήρυξης ενδιαφέροντος και μπορεί να προέρχεται από χώρο εκτός του πανεπιστημίου που θα διοικεί. Το Συμβούλιο θα προκρίνει 2 ή 3 υποψηφιότητες και στη συνέχεια οι καθηγητές του ιδρύματος θα ψηφίζουν για την ανάδειξη του ενός. Δεν ψηφίζουν διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές. Η θητεία του θα είναι πενταετής χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.

    3. Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο. Σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων τους εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία.

    4. Οι καθηγητές θα αξιολογούνται κάθε πενταετία και προβλέπονται επιβραβεύσεις για θετικές και κυρώσεις σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης.

    5. Οι πανεπιστημιακοί εντάσσονται σε τρεις βαθμίδες: καθηγητές, αναπληρωτές και επίκουροι. Μπορούν να καλούνται ως επισκέπτες καθηγητές και καταξιωμένοι Έλληνες ή αλλοδαποί επιστήμονες

    6. Προβλέπεται δυνατότητα σύντομων σπουδών τριετούς διάρκειας που θα οδηγούν σε κανονικό πτυχίο, για όσα ιδρύματα το αποφασίσουν.
    7. Ιδρύονται σχολές μεταπτυχιακών σπουδών και σχολές διά βίου μάθησης.

    8. Τέλος στους «αιώνιους» φοιτητές. Θα χάνουν τη φοιτητική ιδιότητα αν ξεπεράσουν τέσσερα εξάμηνα σπουδών περισσότερα από τον κανονικό χρόνο. Δίνεται δυνατότητα μερικής φοίτησης σε εργαζόμενους φοιτητές. Θεσπίζονται φοιτητικά δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου.

    9. Οι φοιτητές θα μπορούν να μετακινούνται εσωτερικά σε διαφορετικά τμήματα, μεταφέροντας πιστωτικές μονάδες, όπως συμβαίνει με το πρόγραμμα Erasmus για τις μετακινήσεις στο εξωτερικό.

    10. Η περιουσία και τα κληροδοτήματα των ιδρυμάτων θα αξιοποιούνται για την αύξηση των εσόδων τους από οργανισμούς που θα ιδρυθούν.

    11. Μέρος της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων συνδέεται με την αξιολόγησή τους. Προβλέπεται πρόσθετη χρηματοδότηση βάσει δεικτών ποιότητας.

    12. Μπορούν να συγχωνεύονται, κατατέμνονται και καταργούνται ΑΕΙ, όταν υπάρχει δυσανάλογα μικρός ή μεγάλος αριθμός φοιτητών και όταν η λειτουργία τους δεν δικαιολογείται επιστημονικά.

    13. Μπορούν να ιδρύονται παραρτήματα ελληνικών ΑΕΙ σε άλλες χώρες.

    14. Μπορούν να οργανώνονται μαθήματα στην αγγλική και σε άλλες γλώσσες. Η διδασκαλία ξένης γλώσσας καθίσταται υποχρεωτική για τη λήψη πτυχίου.

    15. Προβλέπεται λειτουργία επώνυμων εδρών για χορηγούς και ευεργέτες των πανεπιστημίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...15. Προβλέπεται λειτουργία επώνυμων εδρών για χορηγούς και ευεργέτες των πανεπιστημίων.

    Γουστάρω:
    Έδρα "Αχιλλέα Μπέου" στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με αντικείμενο τα "χαοτικά συστήματα και την εφαρμογή τους στα παίγνια"!
    Όχι τίποτ΄ άλλο, αλλά να σταματήσουν τα επεισόδια για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου.
    (εδώ ο κόσμος καίγεται ....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε κάπως πρέπει να εξαργυρώσει την ματαιοδοξία της η αστική ταξη.

    Όμως τα επικύνδυνα ειναι αυτά

    "Η περιουσία και τα κληροδοτήματα των ιδρυμάτων θα αξιοποιούνται για την αύξηση των εσόδων τους από οργανισμούς που θα ιδρυθούν."

    Μετατρέπονται τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ερευνητικά εργαστήρια πολυεθνικών.


    "Μέρος της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων συνδέεται με την αξιολόγησή τους. Προβλέπεται πρόσθετη χρηματοδότηση βάσει δεικτών ποιότητας."

    Με αυτόν τον τρόπο θα επιβραυέυονται τα πανεπιστήμια των οποίων το πρόγραμμα και αντικείμενο σπουδών θα είναι προσαρμοσμένο καλύτερα στις ανάγκες της πλουτοκρατίας.

    "Μπορούν να συγχωνεύονται, κατατέμνονται και καταργούνται ΑΕΙ, όταν υπάρχει δυσανάλογα μικρός ή μεγάλος αριθμός φοιτητών και όταν η λειτουργία τους δεν δικαιολογείται επιστημονικά."

    Το δεν δικαιολόγείται "επιστημονικά" σημαίνει ότι τα πανεπιστήμια θα ανταγωνίζονται το ενα το αλλο πιο θα αναλάβει τα περισσότερα project για λογαριασμό πολυεθνικών και μη εταιριών.

    "Μπορούν να οργανώνονται μαθήματα στην αγγλική και σε άλλες γλώσσες. Η διδασκαλία ξένης γλώσσας καθίσταται υποχρεωτική για τη λήψη πτυχίου."

    Ερχεται το τελος του Ελληνικού πανεπιστημίου και θεμελιώνεται το παγκοσμιοποιημένο πανεπιστήμιο.

    "Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο. Σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων τους εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία.¨"

    Ε και οπως ειναι φυσικό, αφού το πανεπιστήμιο μετατρέπεται σε εταιρία, πρέπει να διέπεται και απο το αστικό και όχι το πανεπιστημιακό δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένα από τα κακά του νέου νόμου-πλαισίου ειναι η κατευθυνόμενη γνώση.Προσωπικά δεν κατηγορώ άκριτα την συνεργασία των πανεπιστημίων με τρίτους, έτσι κι αλλιώς γινόταν ανέκαθεν συνεργασίες πανεπιστημίων με τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) εταιρειών στην Ευρώπη.

    http://home.tudelft.nl/en/cooperation/
    (ακόμα και το TU Delft - που έχω ιδία γνώση - το περιφανεύεται και φυσικά δεν είναι το μόνο)

    Τώρα λοιπόν η έρευνα θα είναι κατευθυνόμενη και σύμφωνα με τους σκοπούς των χρηματοδοτριών εταιρειών. Π.χ.:

    http://tinyurl.com/3p4vkqw

    Όπως διαβάζετε στο άρθρο χρησιμοποιούν τα πανεπιστήμια σαν "εργολάβους" (νεολογισμός: outsourcing!) με ταυτόχρονο κλείσιμο και απώλειες θέσεων εργασίας στα τμήματα Research & Development των εταιρειών.

    Παράδειγμα είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες που "επενδύουν" σε φάρμακα που απευθύνονται στους πολλούς (π.χ. αντιιικά φάρμακα) για γρήγορο και άμεσο κέρδος.

    Η ομαδική παράνοια που ξεσήκωσαν οι εταιρείες (μέσω των κυβερνήσεων και του Π.Ο.Υ.) για τις "γρίπες των πτηνών και των χοίρων" και τους μαζικούς εμβολιασμούς (πολλές φορές και χωρίς beta δοκιμές) δεν ξεχνιέται εύκολα.

    Αντίθετα ειδικευμένοι γιατροί προειδοποιούν πως αντιμετωπίζουμε σημαντικές ελλείψεις βασικών αντικαρκινικών φαρμάκων, επειδή οι εταιρίες δεν έχουν οικονομικό κίνητρο να τα παράγουν, ενώ υπάρχει, τεχνογνωσία, εμπειρία και επιστήμονες διατεθειμένοι "να την ψάξουν" πάνω σε αυτόν τον τομέα.

    Από την άλλη τα πανεπιστήμια χάνουν τον πραγματικό τους προσανατολισμό που είναι η επέκταση της γνώσης και η ανεύρεση νέων γνωστικών αντικειμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με τι χαρά μίλαγε χτες (24-8) ο Πορδοσάλτε στις ειδήσεις των 21:00 της TV του Σκάι: "Eπιτέλους η αστική τάξη της χώρας ενώθηκε και ψήφισε το νόμο-πλαίσιο".

    Ναι, επιτέλους το είπε η ... ποντικομαμή!
    (ψάξτε το, γιατί δεν έχω τη δυνατότητα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επιτέλους !
    Οι λεγόμενοι "γνωστοί - άγνωστοι" μπορούν να αναφωνήσουν: - Ο αγώνας τώρα ... δικαιώθηκε !!!

    spiral architect: Με όλο τον σεβασμό στις απόψεις που εκφράζεις, κάνε μου τη χάρη και μην τσουβαλιάζεις ΚΑΙ την ΠΚΣ στις λεγόμενες "αριστερές" παρατάξεις ...
    Και, φυσικά, μην περιμένεις την παραμικρή αντίσταση από "Σχήματα" ή τα φιλοπασοκικά ΕΑΑΚ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπα αυτοι Φαρο δεν ικανοποιούνται ετσι ευκολα, θα συνεχίσουν να υπάρχουν για να δικαιολογούν αστυνομικες επεμβάσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φάρο, δεν διαφωνώ αλλά, με κάποιον τρόπο τουλάχιστον στο κατακαημένο φοιτητικό χώρο πρέπει να τα βρει η αριστερά γιατί οι φασίστες ξετσούμησαν και παίρνουν τα πάνω τους:

    http://youtu.be/MYC-aNRQxns

    Το πήρατε χαμπάρι? Όσο φαιδρός και να είναι ο μπουμπούκος, τόσο φασίστας είναι και άλλοι τόσοι τον ακολουθούν!

    Ο νόμος πλαίσιο ήταν η αρχή. Έρχονται κυβερνήσεις συνεργασίας - ala Ευρώπη - με πλειοψηφίες που θα τους "νομιμοποιούν" για τα πάντα που θα μας επιβάλλουν.

    Καλά το net, τα blogs και τα forums, αλλά μονο με αυτα, ομφαλοσκοπούμε. Αν δεν κάνουμε κάτι, θα μας πάρει από κάτω. Στην Ελλάδα είμαστε 1.000.000 αριστεροί όλων των τάσεων και δεν μιλιόμαστε μεταξύ μας.

    Από την άλλη ίσως χρειάζεται να "μας την πέσουν" οι "μπουμπούκοι", για να συνειδητοποιήσουν οι (υπόλοιποι) αριστεροί με ποιον θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.
    (και για το τελευταίο πιστεύω να έγινα κατανοητός)

    Γιατί δεν μπορώ να βλέπω και να μυρίζω αυτή τη σαπίλα γύρω μου. Μεγάλωσα και μυαλό δεν έβαλα, αν και εχω φύγει εδώ και 30 χρόνια από το φοιτητικό χώρο!
    (το "μυαλό δεν έβαλα", μην το παίρνετε τοις μετρητοίς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Poe: Άσε να δούμε ...

    spiral architect: Χίλια συγνώμη ... αλλά ... όταν λες "να τα βρει η αριστερά", εγώ τουλάχιστον δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
    Να τα βρει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και τα ΕΑΑΚ ;;;
    Μα τα έχουν ήδη βρει ...
    Εδώ και πολλά πολλά χρόνια ...

    (αν εννοείς το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, την ΠΚΣ, ετούτοι δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με την δήθεν "αριστερά" των οπορτουνιστών, των σοσιαλδημοκρατών, των ξεπουλημένων στο Μάαστριχτ, στην ΕΕ, στους αμερικάνους - μη ξεχνάς ποιοι πήγαν και υπόγραψαν στην πρεσβεία πρώτοι πρώτοι ...)

    Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο ότι χρειάζεται αυτό το "κάτι" παραπάνω.
    Μόνο που πρέπει αυτό να γίνει όχι με τους "αριστερούς", έτσι αόριστα, αλλά ΜΟΝΟ με αυτούς που θέλουν την αλλαγή Τάξης στην Εξουσία !
    Δηλαδή, εννοώ, ότι δεν αρκεί να αλλάξει ο διαχειριστής, πρέπει να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ολόκληρο το σύστημα για να δούμε άσπρη μέρα !

    Ξέρεις, και στη Γαλλία, και στην Ιταλία έγιναν τέτοιες "αριστερές" συγκλήσεις και συνεργασίες ... τα αποτελέσματα για τους λαούς τα ξέρεις και εσύ και όλοι μας.

    Εννοώ, σύντροφέ μου, ότι δυστυχώς όσο κι αν κάποιοι σαν και εσένα (και είστε πολλοί εσείς), έχετε τις καλύτερες πεποιθήσεις ότι μια συνεργασία της Αριστεράς θα έφενε το ποθούμενο αποτέλεσμα, μια σειρά ενεργειών τμημάτων (να το πω έτσι) αυτής της αριστεράς, έχουν δώσει δείγματα γραφής, που δεν είναι αυτά που θα έπρεπε.
    Ειδικά αν δεις την ανακοίνωση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για την Λιβύη (την τελευταία), θα καταλάβεις τι λέω. Με δυο λόγια και πάλι "διαλέγει ιμπεριαλιστή".
    Όπως και στο Γιουγκοσλαβικό έβαζε στο ίδιο καζάνι Μιλόσεβετς και αμερικάνους ... για να δικαιολογήσει τους αμερικάνους !

    Συγνώμη για τα πολλά που έγραψα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εδω άρθρο για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη και έχει και το απόσπασμα της εκπομπής στον Βημα 99,5.

    Δείτε τα οσα λεει για το ΚΚΕ και την αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σορυ ξεχασα το λινκ:)

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231125341

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φάρε, γνωρίζω καλά τις παραδοξολογίες των αναθεωρητών!
    Μιά ευχή έκανα, ρε γμτ!
    (ίσως αν "τους την πέσουν" οι σκατοκέφαλοι-μπουμπούκοι-χρυσαυγίτες, να το καταλάβουν)

    Ήδη πολλοί από τους Συριζαίους, (για τη βάση μιλώ) έχουν αρχίσει να διαχωρίζουν τη θέση τους απο την ηγεσία (ποια ηγεσία θα μου πεις ...) βλέποντας ότι η λογική του "καλλωπισμού" του συστήματος, δεν οδηγεί πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πως λένε "δοθείσης ευκαιρίας ... "

    Ή αλλιώς ...

    "Τα λες στην ... νύφη, ν΄τ΄ακούει η πεθερά" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://lassietteaubeurre.wordpress.com/2011/07/14/2011-ekpaideush/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...