29 Αυγ 2011

Οι γνωστοί άγνωστοι "Αναγνώστου"



Άρθρο από Daily news 24

Το ζεύγος... Αναγνώστου και την παρέα του περίμεναν να δουν την Παρασκευή το απόγευμα στο μικρό ξενοδοχείο στα Ριτσά της Καρδαμύλης και τελικά αντίκρισαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τη σύζυγό του Αντα
και την προσωπική τους ασφάλεια.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε την Καρδαμύλη, αλλά και το ψευδώνυμο Αναγνώστου,  για ολιγοήμερες διακοπές, όπου την Παρασκευή το απόγευμα έκανε βόλτα στη μανιάτικη κωμόπολη, ενώ το βράδυ συνέφαγε με τη σύζυγό του και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο στην ταβέρνα "Ελιές" μπροστά από το ξενοδοχείο που διαμένει. Φυσικά τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ήταν ιδιαιτέρως αυξημένα, αλλά διακριτικά με σκοπό να μην προκαλέσουν τους υπόλοιπους επισκέπτες και να περάσουν όσο το δυνατόν απαρατήρητοι. Ο πρωθυπουργός χθες έκανε την εμφάνισή του και πάλι στα Ριτσά για απογευματινό μπάνιο, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες επιδόθηκε και στο αγαπημένο του σπορ το κανό. Στην μυστικότητα της επίσκεψης συνέβαλε και η Ολλανδέζα σύζυγος του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου Jacoline Vinke, η οποία ως συγγραφέας τουριστικών οδηγών φρόντισε να κάνει κράτηση για το πρωθυπουργικό ζεύγος και την ασφάλειά του σε άλλο όνομα για ευνόητους λόγους. Στην Καρδαμύλη βρέθηκε για μία ημέρα και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τη σύζυγό του Jacoline Vinke.
----------------------------------------------
Για «ευνόητους λόγους», όπως αναφέρει και το άρθρο, ταξιδεύουν ο Γιώργος και η Άντα με μυστικότητα που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Καντάφι, σαν παράνομοι στην ίδια τους τη χώρα.
Όχι, μην ξεγελιέστε, δεν ταξιδεύουν ινκόγκνιτο προκειμένου να ζήσουν και να μάθουν από κοντά τα πάθη και τα προβλήματα των υπηκόων τους όπως οι καλοί βασιλιάδες των παραμυθιών, δεν έχουν αυτοί τέτοιες ευαισθησίες, πως να έχουν άλλωστε αφού αυτοί τους τα δημιούργησαν. Κρύβονται επειδή φοβούνται, κρύβονται επειδή γνωρίζουν ότι οι αντοχές και οι ανοχές του λαού εξαντλούνται και ότι όπου εμφανίζονται, λειτουργούν ως κόκκινο πανί στα μάτια των απολυμένων, των πεινασμένων και των εξαθλιωμένων θυμάτων των δικών τους αντιλαικών πολιτικών.




Και φυσικά δεν έχουν καθόλου τύψεις, το αποδεικνύουν καθημερινά  με την ψυχρότητα την οποία βάζουν τις υπογραφές και επικυρώνουν τις αποφάσεις της πλουτοκρατίας, αλλά και με την καταφανή υποκρισία με την οποία αντιμετωπίζουν τον Ελληνικό λαό, καθώς δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα.


Δεν χάνουν βέβαια την ευκαιρία να συνδυάσουν την διασκέδαση και την άθληση με την εργασία, έτσι ανάμεσα στο κανό και στο κολύμπι, βρέθηκε λίγος χρόνος για μια συνάντηση με τον Προβόπουλο, άξιο μεσάζοντα της πλουτοκρατίας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως την ίδια στιγμή που το ζεύγος Παπανδρέου φοβάται να κυκλοφορήσει επωνύμως παρά την πολυάριθμη προσωπική του φρουρά, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ απαιτεί από τους Έλληνες μπλόγκερς να υπογράφουν τα όποια άρθρα τους με το πραγματικό τους ονοματεπώνυμο χάριν της πολυπόθητης διαφάνειας, η οποία βέβαια δεν χαρακτήριζε ποτέ καμία ελληνική κυβέρνηση.


Το κλίμα όμως στην χώρα, όπως θα τους διαβεβαίωσε φαντάζομαι και η σύζυγος του πρωθυπουργού κλιματικής αλλαγής και περιβάλλοντος, έχει αρχίσει να αλλάζει, και αν συνεχίσουν έτσι σε λίγο καιρό δεν θα έχουν που να κρυφτούν. Ας έχει υπόψη του το ζεύγος Παπανδρέου/Αναγνώστου, πως όταν τα πράγματα ζορίσουν οι πλουτοκράτες φίλοι τους, προκειμένου να γλιτώσουν οι ίδιοι το τομάρι τους, θα τους παραδώσουν πρώτους πρώτους στην δίκαιη οργή του λαού, και τότε δεν θα τους σώζει τίποτα.


Ο λαός από την μεριά του πρέπει να καταλάβει ότι το καπιταλιστικό σύστημα ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει σε αυτά τα ανδρείκελα, και ότι όσο οι δομές μιας χώρας είναι καπιταλιστικές, οι κυβερνώντες θα είναι απλοί διαχειριστές των υποθέσεων, εκείνων που κρατούν στα χέρια τους την πραγματική εξουσία, και όχι εκπρόσωποι του λαού, γιατί το ίδιο το σύστημα δεν είναι λαοκρατικό αλλά πλουτοκρατικό.


Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

15 σχόλια:

  1. Τριανταφυλλίδης ...
    Αναγνώστου ...

    Τι θα μάθουμε ακόμα !

    Ουστ κοπρίτες, τσιράκια της μπουρζουαζίας !
    Δεν σας σώζει ούτε τα ... ψευδόνυμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε η πλαστική προσώπου δεν θα τους φτάνει σε λίγο καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οιτελευταιες 9 αραδες τα λενε ολα,
    τι να πουμε τωρα, μοναχοφαγης εισαι, ασε βρε συντροφε κατι και για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήθελα να ξέρω αν δημοσιεύετε σχόλια που είναι αντίθετα με αυτά που πρεσβεύετε.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα σχολια ειναι ανοιχτα για ολους, δεν ειναι ξεκάθαρο αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οπότε μην αυτολογοκρίνεσαι, βγάλε απο μέσα σου αυτά που θέλεις να μας πεις και εμείς θα τοποθετηθούμε αναλόγως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε ρε οι ξετσιποτ',μπρε τουτνι μον' απ'ουθουμανικο δικ' σκαμπαζνε.Ορεε μον'στλιαρ' θενε, πελεκατσι μη σκιαζες πελεκατσιιι.Τετοια επιτρεπντε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να σου πω την αμαρτία μου, δεν περιμενα και κάτι διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το άτυπο copyright στην συγκεκριμένη γραπτή μεταφορά τοπικού γλωσσικού ιδιώματος το έχουν οι σύντροφοι από την Άρτα, όπου στο τεράστιο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στις 15/05/2010 είχανε ένα πανό που έγραφε "Μη τ'σκιάζεσαι, πελέκα τς" και είχε ζωγραφισμένο τον Καραγκιόζη να βαράει έναν καπιτάλα με το ποτιστήρι!
    Χε χε!
    Αν ψάξετε στις σχετικές φωτογραφίες θα το δείτε το πανό, ένα κίτρινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμένα περισσότερο μου φέρνει η ιστορία του Αναγνώστου για μια ακόμα από τις παπατζίδικες τρίχες που κυκλοφορούν κατά κόρον στα μπλογκς.
    Το ειπε λέει κάποιος κάπου κάποτε και το δέσαν σκοινί γορδόνι όλα τα μπλόγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλα το daily news 24 το είπε και έδωσε και συγκεκριμένα στοιχεια, δεν νομίζω να είναι κάτι που μπορεί να αμφισβητηθεί. Ασε που η συνάντηση με τον προβόπουλο και η συγχώνευση τον τραπεζών την επόμενη μέρα κάθε άλλο παρα τυχαία μπορεί να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν είναι διόλου απίθανο να είναι αληθινό και σίγουρα είναι πολλοί αυτοί που κυκλοφορούν ινκόγκνιτο, ίσως και με το γνωστό στερεότυπο "καμπαρντίνα-μαύρα γυαλιά-μουστάκι". Αλλά:
    Το daily news 24 και τα άλλα στυλ-μπλογκ "δημοσιογραφικά" site είναι γεμάτα από κατασκευασμένες και ψεύτικες ειδήσεις. Σε όλα από αυτά είχε βγει η είδηση ότι το ΣΔΟΕ εισέβαλλε στα γραφεία του Κόμματος. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται η αναπαραγωγή τους λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θεωρώ ότι μπορώ να κρίνω πότε μια είδηση ειναι πραγματικη και πότε κατασκευασμένη, και την συγκεκριμένη την θεωρώ πραγματικη. Δεν σημαινει όμως αυτό πως ότι διαβάζουμε πρέπει να το δεχόμαστε ως ευαγγέλιο, στα πάντα χρειάζεται κρίση, απο το news 24 ως τον Ριζοσπάστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...