19 Αυγ 2011

H δηλωση Νταλάρα στη Hurriyet και τα...ψαρια!


(Αναδημοσιευση)


Μηνύματα φιλίας προς τους Τούρκους έστειλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hürriyet Ο Γ. Νταλάρας. Ωστόσο εξέπληξε με όσα είπε για το Αιγαίο και την Κύπρο.

Με αφορμή την επίσκεψή του για συναυλία στην Κωνσταντινούπολη, ο Γιώργος Νταλάρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, εξέπληξε με τις δηλώσεις του για το Αιγαίο, επισημαίνοντας πως "ανήκει στα ψάρια του".

"Οι άνθρωποι γεννιούνται για να ζήσουν μαζί. Ζούμε δίπλα δίπλα χιλιάδες χρόνια. Αν πετάξουμε λίγο πιο υψηλά δεν θα δούμε τις γραμμές στο χάρτη" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Οι χάρτες τυπώνονται και τα σύνορα τα καθορίζουν οι μαθηματικοί και οι τοπογράφοι. Ο Θεός δεν έχει τυπογραφείο. Για το Αιγαίο άλλοι λένε πως 'ανήκει στους Τούρκους', άλλοι 'στους Έλληνες', στην πραγματικότητα όμως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε και στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προβλήματα που προέρχονται από τρεις μεριές, την Τουρκία, την Αγγλία και την Ελλάδα.
 
"Αυτές οι χώρες υφαίνουν τέτοιο κόμπο που το θέμα οδηγείται σε αδιέξοδο. Ωστόσο, οι στρατιώτες θέλουν να φύγουν, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να ενωθούν και να ζήσουν μαζί", παρατήρησε.

Σε ερώτηση που του έγινε για το ποια είναι η πηγή του πόνου στην Κύπρο, απαντά ότι ευθύνονται οι εθνικιστές και όσοι φανατίζονται με τη θρησκεία, ενώ, αναφερόμενος στην πολιτική, επισημαίνει ότι δεν είναι μια πιστή σύζυγος, αλλά μια βρώμικη γυναίκα.

"Όλα είναι έτοιμα για τη λύση στην Κύπρο. Η Ελλάδα αποσύρθηκε. Η Τουρκία όμως δεν κάνει τίποτα. Στη μέση υπάρχει η Αγγλία και βάζει φιτιλιές στη μέση και ξεσηκώνει τους πάντες", συμπληρώνει.

9 σχόλια:

  1. "To Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του".

    Εξαπανέκαθεν!
    (τον ... ακατανόμαστο περιμέναμε να μας το πει?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. spiral architect

    Nαι,δεν αντιλεω, για το...εξαπανεκαθεν! :))
    Mαλιστα ετσι βγαινει και το puzzle του..ΝΑΤΟ για την απο κοινού εκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τουρκους ωστε αυτοι (το ΝΑΤΟ) να έχoυν τον έλεγχο της περιοχής.
    Οποτε φανταζομαι δεν ενοχλει κανενα οτι υπαρχουν διεθνη δικαια τα οποια δεν χρειαζεται να τηρηθουν, αφου ειμαστε φιλοι τωρα με τους γειτονες, σωστα; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά Έλβα μου! Το σύνθημα το θυμάμαι στους τοίχους στο κέντρο στην Αθήνα την δεκαετία του 80. Ο "αντεξουσιαστής" μας, μας το θυμίζει έτσι ώστε να ξέρουμε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Τα έχουν κανονίσει μεταξύ τους, οι κοσμοπολίτες "αντιεξουσιαστές", του ευχαριστώ τις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερώτημα: Και, τα ψάρια, σε ... ποιον ανήκουν ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο Αιγαίο!

    http://youtu.be/hU4h3pMNXfA
    (περί ζωής, φιλίας και πολέμου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με καθαρά όρους Διεθνών Σχέσεων όσο περισσότερο γίνεται η συζήτηση περί ιδιοκτησίας του Αιγαίου από τα ψάρια του τόσο ευνοείται η άποψη της συνεκμετάλλευσης. Διότι αφού τα ψάρια είναι ένας ουδέτερος φορεας, γιατί να μην μπούμε ολοι στο φαγοπότι και να μπει μόνο μια χώρα;

    Νομίζω ότι ο Γ.Ν. δεν παίζει κάποιο παιχνίδι, απλά είπε μια μπαρούφα γιατι προσπαθει να γίνει κάπως προσφιλής στο κοινό.

    Επίσης να θυμίσουμε πως μεγαλομέτοχος στη Hurriyet είναι το Καταθετικό Ταμείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες μια χαρά εξυπηρετούνται στις διεκδικήσεις τους από τέτοιες δηλώσεις.

    Και η εξαπανέκαθεν απάντηση:

    Δε μας χέζεις ρε Νταλαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο Γ.Ντ. στη Θεσσαλονίκη σε συναυλία ΟΛΩΝ για τη Γιουγκοσαβία, βρήκε την ... ευκαιρία να μιλήσει για την ταύτση Στάλιν - Χίτλερ, το ρηθέν μετατρέπεται:

    - Δεν μας χέζεις τον Νταλάρα ...

    υ.γ. Ουφ,καιρό ήθελα να το πω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Gianni,
    Faro,
    spiral architect,
    theo,
    Alex


    Συμφωνω απολυτα και σ αυτη τη περιπτωση ισχυει αυτο που λενε ''η σιωπη ειναι χρυσος'', γιατι οταν ανοιξει κανεις το στομα του θα πρεπει και να ξερει τις επιπτωσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...