29 Φεβ 2012

Οξύνεται η αντιπαράθεση στη χαλυβουργία

Μετά τις απολύσεις της Παρασκευής, τα εξώδικα και τα εντάλματα σύλληψης κατά του προέδρου και άλλων δύο μελών του Δ.Σ. του σωματείου με τη δικαιολογία δήθεν ότι οι αποφάσεις παίρνονται αντικανονικά(!!!), η εργοδοσία πέρασε στο εργοστάσιο τα χαράματα (στις 5 το πρωί) δύο φορτηγά της GREEN STEEL, θυγατρικής του Μάνεση, για να συλλέξουν δήθεν τα απόβλητα από την επεξεργασία του χάλυβα τα οποία χρησιμοποιούνται σε ασφαλτοστρώσεις. Αμέσως συγκεντρώθηκαν απεργοί και παρεμπόδισαν το φόρτωμα καθώς και την έξοδο των φορτηγών από το εργοστάσιο.
Οι απεργοί καλούν όποιον μπορεί να είναι αύριο Τετάρτη  είτε στο εργοστάσιο από τις 7 το πρωί για να βοηθήσει στην περιφρούρηση, μιας και φοβούνται ότι θα επιχειρηθεί κι άλλη προσπάθεια σπασίματος της απεργίας, αλλά και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί στα γραφεία της εταιρείας στη Κηφισιά.
Προφανώς τα όρια ανοχής της εργοδοσίας και της κυβέρνησης απέναντι σε αυτή τη μεγαλειώδη απεργία εξαντλούνται και περνούν στην επίθεση. Προσπαθούν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους, να σπάσουν την απεργία αλλά και να τους εκφοβίσουν με εντάλματα σύλληψης. 
Η αλληλεγγύη και στήριξη των απεργών της χαλυβουργίας, ίσως τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειάζεται να ενταθεί και να εκφραστεί με κάθε τρόπο! 

8 σχόλια:

  1. Από το granma (http://mygranma.wordpress.com/2012/02/28/%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9/):
    compasso Φεβρουαρίου 29, 2012 στις 3:20 πμ #
    Όσο ήμουν κάτω τα πράγματα ήταν ήρεμα. Οι εργάτες συζητούσαν για το πώς θα αντιμετωπίσουν την απεργοσπασία.
    Η απεργοσπασία της green steel δεν πέρασε. Τα εντάλματα δεν υπάρχει περίπτωση να εκτελεστούν όσο οι εργάτες είναι τόσο ενωμένοι. Αύριο 11 το πρωί στο σταθμό στον ηλεκτρικό είναι το ραντεβού για την πορεία στα γραφεία του Μάνεση στην Κηφισιά. Όλοι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακαρι να μπορουσα να παω και εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο σταθμό του Ηλεκτρικού στην Κηφισιά.

    Πάντως, η συντονισμένη επίθεση άκρας δεξιάς (Χ.Α.), αντιεξουσιαστών (ΚΟΝΤΡΑ), ενάντια στους Χαλυβουργούς, το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, ΔΕΝ πέρασε !

    Αποκρούστηκε στη γέννησή της.

    Φυσικά, οι Χαλυβουργοί έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τον εργοδότη τους (που πήρε και άδεια να φτιάξει ... λιμάνι - τς τς τς), αλλά και ολόκληρο το κρατικό μηχανισμό του μαύρου μετώπου - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό !

    Αλλά, όση κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου και των υπηρετών του κι αν έχουμε, ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια κλιμάκωση (μην πούμε κι μεγαλύτερη) κάνουν κι οι εργαζόμενοι (χαλυβουργοί και άλλοι) !

    Κι όσο οι χαλβουργοί παραμένουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ, όσο η Ταξική Αλληλεγγύη εκδηλώνεται κάθε μέρα, η νίκη θα έρθει στην δική μας πλευρά ...
    Ας είναι βέβαιοι όλοι γι αυτό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πολιτικη του ''διαιρει και βασιλευε'' αλλη μια φορα στη πραξη. Ευχομαστε τα σχεδια τους για εκφοβισμο των απεργων με εντάλματα σύλληψης να πεσουν στο κενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόλις γύρισα.
    -Ο Μάνεσης είχε βάλει γύρω στους 5-7 απεργοσπάστες μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του, να φωνάζουν αντι-ΠΑΜΕ συνθήματα, να προκαλούν και να προβοκάρουν με κάθε τρόπο, με επικεφαλής μία εμφανώς υστερικιά με ένα ντουντουκάκι, που έβαζε την σειρήνα όποτα φωνάζαμε συνθήματα μέχρι που της τελείωσαν οι μπαταρίες!
    -Μπροστά από αυτούς είχε βάλει (να τους φυλάνε;) καμμία δεκαριά φουσκωτούς οι οποίοι μας έπαιρναν και φωτογραφίες (και χεστήκαμε πάνω μας....), αλλά επειδή και πάλι ψιλοσκούρα θα ήταν τα πράγματα και με αυτούς, υπήρχε και απαραίτητη διμοιρία των ΜΑΤ (με πλήρη εξάρτηση) που φύλαγε τους τραμπούκους, που φύλαγαν τους απεργοσπάστες, που φύλαγαν το σπίτι του Μάνεση...
    -Ο καπιταλιστής βρίσκεται ήδη (αν κρίνουμε από τις σπασμωδικές αντιδράσεις του) σε πανικό. Λίγο θέλει ακόμη για την πρώτη ΜΜ(μετά μνημονίου) εμβληματική νίκη.
    -Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, όλοι στον Ασπρόπυργο!
    -Εργατες ενωμένοι/ποτέ νικημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τετοιες παπαριες θεωρω(και ελπιζω) οτι ενισχυουν την αγωνιστικότητα των απεργων.

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...