22 Φεβ 2012

Θ.Πάγκαλος, εθνική κυριαρχία και φεντεραλισμός

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι γνωστός για το θράσος και τις ακραίες απόψεις του, αλλά διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα, πως η όλη του συμπεριφορά τα τελευταία 2 χρόνια, είναι μια καλοστημένη παράσταση για εσωτερική - και όχι μόνο - κατανάλωση. Παραείναι έξυπνος ώστε να "υποπίπτει" σε τέτοιου είδους παραπτώματα, χωρίς να το θέλει και μάλιστα με πλήρη κάλυψη απο τα αστικά ΜΜΕ. Για τον στόχο αυτών των δηλώσεων, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, μιας και τον - επιμέρους - σχεδιασμό των αστικών επιτελείων, δεν μπορούμε να τον γνωρίζουμε ...


Κάθε τόσο και λιγάκι, βλέπουμε τον Θεόδωρο Πάγκαλο να κάνει την μια εξοργιστική δήλωση μετά την άλλη, σε ξένο (πάντα) μέσο ενημέρωσης, η οποία άμεσα γνωστοποιείται στην Ελλάδα και απο τους ντόπιους τηλεοπτικούς σταθμούς. Το αποτέλεσμα ? Τραβάει τα βλέμματα των οργισμένων Ελλήνων εργαζομένων, βάζοντας συντηρητικές πινελιές στο κοινωνικό καμβά της χώρας και επιβεβαιώνοντας τους αστικούς μύθους περι επικίνδυνων ή προδοτών πολιτικών και ενός πλήρους διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Απο την άλλη όμως θεωρώ, πως η παραπάνω δήλωση εκτός απο το προβοκατόρικο της υπόθεσης, εμπεριέχει και άλλα, πιο σημαντικά στοιχεία, πολιτικής απόχρωσης. Την εισαγωγή μιας νέας ατζέντας συζητήσεων, γύρω απο το ιδεολόγημα του φεντεραλισμού και την διάλυση των παλαιών αστικών (εθνικών) κρατών της Ευρώπης. Δεν είμαστε σίγουροι, εαν ο Θ. Πάγκαλος, απλώς χρησιμοποιεί το ιδεολόγημα αυτό, ώστε να δικαιολογήσει τις κεντρικές αποφάσεις που έρχονται παρακάτω, βάζοντας έτσι και μια πολιτική - ιδελογική κάλυψη για την απροκάλυπτη οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων εργαζομένων ... ή εαν πράγματι προσπαθεί με αυτόν τον "εξοργιστικό" τρόπο, να λειτουργήσει και πάλι ως λαγός, για να ανοίξει η συζήτηση της παράδοσης του ελληνικού λαού στα σαγόνια του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου, μέσω μιας πολιτικής ενοποίησης της Ευρωζώνης και την συγκρότηση μιας κεντρικής ευρωπαϊκής κυβέρνησης.

Δεν είναι καινούργια ιστορία ο φεντεραλισμός. Βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια, στα συρτάρια της ντόπιας και ευρωπαϊκής αστικής τάξης και μάλιστα διακρίνουμε πως τον τελευταίο καιρό, εκτός από τον Πάγκαλο, και άλλοι αστοί πολιτικοί της Ευρώπης, έχουν κάνει παρόμοιες δηλώσεις φέρνοντας σιγά σιγά στο προσκήνιο έναν νέο πολιτικό ελιγμό του συστήματος, ο οποίος θα σαρώσει τους εργαζόμενους ολόκληρης της ηπείρου.

9 σχόλια:

  1. Οσο ασχολουμαστε με τετοιου ειδους δηλωσεις του Παγκαλου εκτος απο οτι του δινουμε αξια πεφτουμε στη παγηδα τους βλεποντας το τυρι (και τι τυρι σκετη μουχλα)χανοντας την φακα που ειναι η πραγματηκες αιτιες της ολικης καταστροφης που ερχετε.
    ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ είναι η μεγάλη μάχη....

    http://www.youtube.com/watch?v=NFPegazKYVA&feature=player_embedded#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα αμα δεν ασχοληθουμε με τις δηλωσεις του Παγκαλου με ποιανου θα ασχοληθουμε?Ειναι κατα την αποψη μου στην ''ομαδα'' των προωρων ανακοινωσεων.Των αστων πολιτικων δηλαδη που οι αποψεις τους προηγουντε μετρων και διαρθρωτικων αλλαγων και προετοιμαζουν,γενικως,το εδαφος.Θελουν μαλιστα μελετη και προσοχη οι συγκεκριμενες αποψεις οι οποιες προωθουντε μαλιστα και απο τους κοσμοπολιτες.
    Δεν ειναι τυχαια τα περιστατικα στην Δ.Θρακη η ακομα και τα αθωα κατα τ'αλλα σχολια αυτονομησης της Κρητης.Το προγραμμα τηων ιμπεριαλιστων για αλλαγες συνορων στη βαλκανικη,τομεα στρατηγικο απο πολλες αποψεις, δεν τελειωσε στην πρωην Γιουγκοσλαυια.Και εδω θα παιξουν το μεγαλυτερο ρολο αυτοι οι διαφωτηστες,τροπον τινα,που θα εξοικειωσουν τον κοσμο με αυτα τα σεναρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο φεντεραλισμός δεν είναι για πέταμα.
    Δούλεψε μια χαρά στη Αμερική ξεπερνώντας το σφάξιμο βορά-νότου.
    Δοκιμάστηκε και στην Ευρώπη και από τα πρώην κομμουνιστικά έθνη.
    Η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης ξεκίνησε αμέσως μετά το αιματοκύλισμα του 2ου παγκοσμίου πολέμου για να μην ξανασυμβεί.

    Ας υποθέσουμε ότι αυτή η ιδέα περπατάει στην Ευρώπη . Η Ελλάδα θα πάει προτείνοντας το υπάρχον σύστημα το οποίο είναι ο πολιτευτής να πολιτεύεται βολεύοντας τους ψηφοφόρους του , ο συνδικαλιστής γιατρός να κολλάει αφίσες απεργίας πριν μπει στο χειρουργείο(μου έτυχε)μαζί με το φακελάκι , δικαστικές αποφάσεις να τις κανονίζει ο πολιτευτής με ένα τηλέφωνο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @habilis:
      -ο πόλεμος βορρά-νότου έγινε ακριβώς εξαιτίας της παραβίασης του φεντεραλισμού, υπέρ του συγκεντρωτισμού από τον βορρά
      -οι λαϊκές δημοκρατίες δεν είναι metro σύγκρισης. Λόγω του κεντρικού σχεδιασμού, περιοριζόταν μέχρι εξαφάνισης η ανισόμετρη ανάπτυξη.
      -αυτά που αναφέρεις στο τρίτο μέρος, δεν έχουν σχέση με τον φεντεραλισμό η όχι, αλλα με τον καπιταλισμo, (ούτε καν με τις ελληνικές ιδιομορφίες του, μια και συμβαίνουν παντού)...

      Διαγραφή
  5. Ανέκαθεν ο κος Πάγκαλος επιδίδεται σε μία προσπάθεια πολιτικής υπερβολής και στόμφου με στόχο την αυτοανάδειξή του σε πολιτικό εγνωσμένης αξίας.......δυστυχώς ας τον ενημερώσει κάποιος ότι καταντά μάλλον γραφικός με τάσεις παλιμπαιδισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Παγκαλος παντα ειχε μια βαρυτητα, αν οχι τα λογια του, ο ιδιος

    εχει και ατμοσφαιρα

    σαν πλανητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλέπω στην Αμερική να έχει διαμορφωθεί μια χαρά μια εθνική συνείδηση και δεν ξέρω πως θα ήταν τα πράγματα με καμιά πενηνταριά εθνικές συνειδήσεις που θα τρωγόντουσαν μεταξύ τους.
    Μια χαρά τα κατάφερε η Αμερική και με τις αλλοδαπές συνειδήσεις που συνέρρεαν.

    Οτι έγινε στην Αμερική είναι και κάτι που ονειρεύονται κάποιοι και για την Ευρώπη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...