11 Φεβ 2012

Σ' εσένα απεργοσπάστη που μ' έβριζες σήμερα.


Δεν μου φτανε ο κωλοχειμώνας που δεν έχει τελειωμό και δεν μπορώ να σταθώ απ' το ψοφόκρυο, δεν μου φτανε ο απόλυτος εξευτελισμός του τόπου μου στας ευρώπας, δεν μού φτανε το κοπάδι από μοβόρους λύκους που μπήκαν με το έτσι θέλω να “κυβερνήσουν”, δεν μού φτανε το δεύτερο μνημόνιο της απόλυτης εξαθλίωσης, δεν μού φταναν οι προκλητικές μαλακίες των Σαμαράδων και Καρατζαφεραίων (καλά δεν το συζητάμε για το Γιωργάκη που είναι το άκρον άωτο του καραγκιοζιλικίου), δεν μου φταναν όλ' αυτά, έπρεπε βρε ξεφτιλισμένε απεργοσπάστη εργάτη να με κάνεις να κοκκινίσω ολάκερος, να πεταχτούν οι φλέβες απ' το λαιμό και τα μηνίγγια, έπρεπε να ανεβάσω θερμοκρασία διακόσους βαθμούς κελσίου (με σκέφτηκες, σου λέει κρύο έχει, να ζεσταθώ), έπρεπε να με φέρεις στο αμήν ρε ταξική σκλήθρα σήμερα, έτσι για επιβεβαιώσεις το πόσο μεγάλη ευθύνη έχεις.

Η ξεφτίλα δεν έχει τελειωμό. Ο “περήφανος” έλληνας, ο λεβέντης απόγονος του Κολοκοτρώνη που πρόσταζε: “φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους” είναι πια ένα ελεεινό δουλοπρεπές ανθρωπάριο που για να καλύψει τη σιχαμερή ενοχή του για το ότι δεν ξεσηκώνεται γίνεται ένα γλοιώδες σκουλήκι, αφεντικότερος του αφεντικού.

Ε, όχι δεν θα πας για δουλειά σήμερα ρε σκουλήκι. Όχι όσο είμαι εγώ εδώ και σου κλείνω το δρόμο. Χάνω το μεροκάματο (αν δεν είναι ήδη χαμένο απ' την ανεργία και την αναδουλειά) κι έρχεσαι εσύ ρε προσκυνημένο απολειφάδι και με αποκαλείς “φασίστα”; Που οι σύντροφοί μου, μια και δυο γενιές πριν από μένα, κυνηγήθηκαν, βασανίστηκαν, εξευτελίστηκαν, εκτελέστηκαν από τους βρωμοφασίστες για να με αποκαλέσεις εσύ ρε αξιοθρήνητο υποκείμενο, “φασίστα”;

Ε, όχι δεν θα πας για δουλειά. Σε βλέπω που είσαι συνάδελφος και μού' ρχεται να ξεράσω απ' τη θλιβερή κατάντια σου, να γίνεσαι ίσα κι όμοια με το βρωμιάρη το αφεντικό σου, που κάθεσαι στο ίδιο μετερίζι και με βρίζεις, μου λες ότι τα παίρνω κι ότι είμαι βολεμένος. Θα σε λιώσω ρε ξεφυσίδι της γενιάς σου! Το ξέρω, το ξέρω ότι δεν πρέπει να σηκώνεις χέρι στους “συναδέλφους” αλλά εσύ ρε δεν είσαι συνάδελφος, είσαι ένας λιγδιάρης προδότης που ούτε να σε φτύσω δεν αξίζεις!

Δε με πειράζει στην τελική που δεν απεργείς, αν δεν το κανες ποτέ σου. Μπορεί ο καθένας να φοβάται, να τρέμει μη χάσει τη γη κάτω απ' τα πόδια του, να μην έχει καταλάβει τη δύναμή του. Μια στάλα ταξικό ένστικτο αν έχεις, μια στάλα ενοχή θα ένιωθες κι εσύ και θα καθόσουν ήσυχα στη γωνίτσα σου, να ρουφάς το αυγουλάκι της απεργοσπασίας και θα περίμενες πότε να φύγω να πας με σκυμμένο το κεφάλι στη δουλειά. Αυτό το καταλαβαίνω, την βλέπω την ενοχή στα μάτια σου, ξέρω ότι το δουλεύεις μέσα σου κι όλο και κάτι σωστό θα βγει απ' το ξεροκέφαλό σου βρε τζερεμέ.

Αν είχες μια στάλα ταξικό ένστικτο, ίσως να χρειαζόσουν λίγο παραπάνω σπρώξιμο να σηκώσεις ανάστημα και να μην το βρήκες. Με το καλό θα σε πάρω, με το καλό θα σου μιλήσω.

Να γίνεσαι όμως υβριστής του απεργιακού φρουρού και να έρχεσαι στα χέρια με τον απεργό για να ασκήσεις το “δικαίωμά σου” να... δουλέψεις, και να με αποκαλείς και “φασίστα”, ε, αυτό δεν μπορώ να το καταπιώ με τίποτα. Εκεί μ' ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, γεμίζει το στήθος και το μυαλό μου οργή γεμάτη δηλητήριο και θέλω να σε περιλάβω βρε κεράτα, περήφανε Έλληνα λεβέντη και να σε κόψω ψιλές φέτες. Ου να μου χαθείς βρε τσουτσέκι!

Δεν θα σε λυπηθώ καθόλου όταν έρθει η στιγμή, θα σε σιάξω τη γούνα κανονικά. Και θα μυξοκλαίτε κάποιοι από σας και θα λέτε “αχ καλέ αυτός βαράει! Τι μπρουτάλ!”. Κι άλλο που δεν θέλουν να βγούν τίποτα μυξοακκίτες να με πουν “σοσιαλφασίστα” και “κνατ” που μου βγάλανε την εμετικότερη ανακοίνωση όλων των εποχών για την περιφρούρηση στο Βόλο τα κιρίζια του μισού τοις χιλίοις της ελληνικής κοινωνίας. Θα μου πεις τι ασχολείσαι, ε, αφού το επίσημο κόμμα δεν θα ασχοληθεί μ' αυτά τα ξερατά, θα ασχοληθώ εγώ στα μπλογκς. Ήθελα να σας δω εσάς ρε τρεις και το λουρί της μάνας, τι θα λέτε για το “δημοκρατικό” λαό των απεργοσπαστών της γενικής απεργίας που με βρίζουν “φασίστα”, ήθελα να δω ποιανού μέρος θα έπαιρνες. ΕΣΕΙΣ κάνετε σαν τα φασισταριά τους προβοκάτορες, που με βρίζεις και με προσβάλλεις επειδή ξέρεις ότι στο τέλος θα χάσω την υπομονή μου, θα σε βρίζω και θα σε ξυλοφορτώσω και θα γυρίσεις και θα με δείξεις μετά και θα πεις “να, φαιοκόκκινος σοσιαλφασίστας!”. Έτσι και τολμήσετε και πείτε τίποτα ρε τσουτσέκια του Μητσοτάκη και της Μπακογιάννη δεν θα ξέρετε από που να φύγετε, και μετά να σας δω τι σκατά “πρωτοπόροι” είστε στις δουλειές σας. Να δούμε που αρχίζει η πραγματική μαγκιά σας.

Τα πα και ξαλάφρωσα γιατί δεν αντέχω άλλο. Λέει το κουκουέ, “έχεις κι εσύ εργαζόμενε ευθύνη”. Νταξει, είπαμε, εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, εμπιστοσύνη στο λαό, αλλά όταν έχεις γίνει τέτοιο φάντασμα ταξικής αξιοπρέπειας, όταν ο κόσμος από κάτω βράζει και θέλει να ξεσηκωθεί και μου' ρχεσαι ΕΣΥ, ε δεν θα σε λυπηθώ άλλο ρε. Όσο στέκομαι στην απεργιακή φρουρά, δεν θα περάσεις. Θα μείνεις να ξεφτιλιστείς εδώ μπροστά μας να σε κοιτάμε. Άντε γεια.

Γράφει ο Αλέξανδρος Δελάρζ

22 σχόλια:

  1. Να "αγιάσει το στόμα σου" , τα είπες όλα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΣΤΑ!
    ολη την μερα μετα την περιφρουρηση αυτο με ....ετρωγε χθεs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι !

    Από ... ευγένειες, στο κάτω - κάτω και χορτάσαμε και δεν βγάζει και πουθενά !

    Για τους απεργοσπάστες, μόνο ο εξεφτελισμός τους πρέπει, το κράξιμο, το ξεμπρόστιασμα.

    Αρκετά με δαύτους !

    Έ, όχι και να μας την "πουν" οι προδότες της τάξης μας ...
    Οι συμβιβασμένοι ...
    Τα τσιράκια ...

    Όπως λέει και στην πρώτη σελίδα ο χθεσινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:

    "Να παραμερίσουμε τους προδότες, συμβιβασμένους και εξαγορασμένους συνδικαλιστές, είναι δήμιοι του λαού, συνεργοί των βιομηχάνων".
    Εγώ θα συμπλήρωνα και όλους τους "εργαζόμενους" που πάνε και να μας την πούνε !

    Έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο οι προδότες εχτελούνται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φάρο, με όλο το σεβασμό, διαφωνώ, κάθετα, με την τελευταία πρόταση του σχολίου σου. Η κατάσταση δεν έχει φτάσει εκεί, και, νομίζω ότι, τέτοιες αναφορές, δε βοηθάνε καθόλου. Ναι, έχουμε πόλεμο, όμως, σου θυμίζω ότι το ΚΚ ζητάει, σε αυτή τη φάση, αστικές εκλογές. Ο Ριζοσπάστης, αν και, τους χαρακτηρίζει δήμιους, ζητάει "να τους παραμαρίσουμε", και αυτό αρκεί.
      Αν εκτός απ' το να λειτουργούν απεργοσπαστικά και να βρίζουν, αρχίσουν να αντιδρούν αλλιώς, τότε, ξανασυζητάμε.

      Διαγραφή
  4. Eχεις απολυτο δικιο. Μονο να σταθω σε κατι που εγραψες. Το τελευταιο που θα επρεπε να σας.. ''απασχολει'' αυτη τη στιγμη, στην Ελλαδα, ειναι ''ο απόλυτος εξευτελισμός του τόπου στας ευρώπας'', oπως λες!
    Λες και στην Ευρωπη ολα ...βαινουν καλως και οι εργαζομενοι δεν εχουν εδω προβληματα!
    Δεν ξερω αν εχει κανεις το κουραγιο και τη διαθεση να παρακολουθησει τι συμβαινει και εκτος Ελλαδος, αλλα αυτες τις μερες ακουσαμε, εδω στη Σουηδια, προταση του πρωθ. για συνταξιοδοτηση στα..75! Δουλεια δλδ μεχρι τον..ταφο! Το ριχνουν σαν ιδεα στην αρχη, για οσους μονο θελουν λενε (!) αλλα καταλαβαινει κανεις ευκολα τι σκοπους εχουν ετσι και περασει σαν αντιληψη κατι τετοιο! Τι μας περιμενει ολους πια αν δεν αντιδρασουμε στα σχεδια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμπληρωματικά,
    μία ανάρτηση: http://aristeripolitiki.blogspot.com/2012/02/blog-post_5023.html,
    και ένα σχόλιο του Στέργιου, από την ίδια ανάρτηση:
    "... ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ... ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ... ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΗ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΔΕΝ ΛΕΡΩΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΠΟΤΕ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φίλοι, συναγωνιστές
    είναι λάθος να αγανακτήτε με τέτοιες χαμερπείς συμπεριφορές δούλων, γιών δούλων.
    Και είναι λάθος γιατί δημιουργούνται αυταπάτες για το πως λειτουργει η πλειοψηφία του είδους μας διαχρονικά και συνεπάγεται εκδήλωση απογοήτευσης ή άλλων αρνητικών διαθέσεων στους συνειδητούς επαναστάτες.
    Γι' αυτό θα σας περιγράψω μια ιστορία από το παρελθόν και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
    Το 73 π.Χ. εξερράγει στην Ιταλία η επανάσταση των σκλάβων με επικεφαλής τον Σπάρτακο και άλλους μονομάχους που συγκλόνισε την Ρωμαική Αυτοκρατορία.
    Από τις ιστορικές έρευνες γνωρίζουμε ότι γύρω από τους αρχικούς επαναστάτες συσπειρώθηκαν το πολύ περίπου 120.000 σκλάβοι που πήραν τα όπλα και αγωνίσθηκαν γενναία για την αποτίναξη του φρικτού ζυγού.
    Την ίδια περίοδο στην Ιταλική χερσόνησο υπολογίζεται πως ο αριθμός των σκλάβων ανέρχονταν στα περίπου 5.000.000
    Αλλά δεν φθάνει μόνον αυτό, δηλαδή το ελάχιστο σε ποσοστό του συνόλου που εξεγέρθηκε ένοπλα.
    Πολλοί από τους υπολοίπους 4.880.000 σκλάβουν ικέτευαν τους Ρωμαίους αφέντες τους να τους δώσουν όπλα για να πολεμήσουν τα επαναστατημένα αδέλφια τους !
    Αυτά, και θυμίζω την περίφημη φράση του Ροβεσπιέρου στην Γαλλική εθνοσυνέλευση.
    "Η Αρετή ήταν πάντα μειοψηφία στην Ανθρωπότητα"

    Taliban

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μόνο εσύ ALEX THE LARGE γίγα!προσκυνώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου μεγαλε Αλεξ, ωρα να ξεσκισουμε το κομματι εκεινο της εργατικης ταξης που αποτελει το αυριανο ταγμα εφοδου της Πλουτοκρατιας. Τα σκυλια των αφεντικων ειναι το ιδιο εχθροι με τα αφεντικα.

    ΥΓ Ξερει κανεις αν αυριο αποφασισε το ΚΚΕ ξανα συμβολικη περικυκλωση της Βουλης;
    Κατι τετοιο ακουσα.
    Ταφοπλακα για το ΚΚΕ θα ειναι αυτη η κινηση, ας το ξανασκεφτουνε.
    Να αφησουν τον κοσμο να κανει ο,τι γουσταρει. Μια ακομα συμβολικη περικυκλωση θα σημανει στη συνειδηση των πολλων, οριστικα την ταυτιση με το Καθεστως
    και τη ρετσινια ως ενα ακομα αστικο αναχωμα για εμας.
    Αν θελουν να προσπαθησουν να καψουν τη Βαστιλλη, ας το προσπαθησουν.
    Ετσι κι αλλιως, οταν γινει μαζικη αυτη η απαιτηση, πρεπει να πραγματοποιηθει κιολας και να μαστε κι εμεις εκει.

    Επαναλαμβανω, δε ξερω αν αληθευει, αλλα θα ειναι ολεθριο σφαλμα τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην δική μου αντίληψη δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο (από συντρόφους και λοιπή πληροφόρηση)... όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια στις 5 όπου λογικά θα γίνουν ομιλίες και θα ακολουθήσει πορεία προς τη βουλή. Ούτως ή άλλως κανείς δεν θέλει κι αν θέλει δεν προτίθεται να καταλάβει την βουλή αλλά ούτε και να την κάψει... σίγουρα θα έχουμε "γεγονότα" αύριο άλλα όπως έχουμε αποδείξει δε θα τους κάνουμε την χάρη να αφήσουμε το δρόμο και να πάμε σπίτια μας. Περιφρούση και πάλι περιφρούρηση

      Διαγραφή
    2. Και επίσης να προσθέσω ότι για άλλη μια φορά αύριο θα αποδειχθεί ότι ουδείς θέλει και προτείθετε να κάνει ντου στην βουλή... η αυριανή μέρα θα είναι άλλη μια απάντηση σε όλα τα ζωάδια που έβγαλαν την χολή τους την 20η Οκτωβρίου

      Διαγραφή
    3. Γιωργο καλα τα λες
      "σίγουρα θα έχουμε "γεγονότα" αύριο άλλα όπως έχουμε αποδείξει δε θα τους κάνουμε την χάρη να αφήσουμε το δρόμο και να πάμε σπίτια μας. Περιφρούση και πάλι περιφρούρηση"

      οσον αφορα αυτους με τη χολη, δε μας νοιζουν αυτοι. Εμεις θα κανουμε αυτο που πρεπει να κανουμε, οπως παντα.

      Διαγραφή
    4. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:

      "Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τις χιλιάδες οπαδούς και ψηφοφόρους του να πρωτοστατήσουν στην κινητοποίηση όλων των εργαζόμενων, για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια αύριο Κυριακή στις 5 το απόγευμα. Κάτω η κυβέρνηση. Να μην περάσει η νέα σύμβαση πτώχευσης του λαού".

      Αυτό ξέρουμε, αυτό λέμε !

      Διαγραφή
    5. Σε ευχαριστω Φαρε και σενα trash για τη διευκρινηση, νομιζω οτι ειναι η ορθοτερη αποφαση.

      Οσοι μπορουν να περπατησουν, πρεπει να βρισκονται σε 3 ωρες στην Ομονοια με το ΠΑΜΕ.

      Διαγραφή
  9. Πραγματικά η ιδέα για πεικύκλωση αναφέρθηκε στην συγκέντρωση της Παρασκευής. Από ότι δείχνει το πράγμα, οι παράγοντες που αναφέρονται παραπάνω συνεκτιμήθηκαν και τελικά ανακοινώθηκε η συγκέντρωση στην ομόνοια και βλέπουμε.
    Την κριτική πάντως την ξέρουμε από τώρα. Αν πάμε στην βουλή θα πάμε για να την "φυλάξουμε". Εάν δεν πάμε, θα είμαστε πουλημένοι που πήραμε τον κόσμο μας μακρυά από το Σύνταγμα. Τους πολιτικούς προβοκάτορες δεν τους πιάνεις πουθενά! Εκτός από τους χώρους δουλειάς βέβαια, που μια ζωή κρύβονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. -Επί της ανάρτησης:
    Μια χαρά είσαι εσύ που άκουσες μόνο μπινελίκια ALEXD. Εμάς μας την πέσανε και για τσαμπουκά σε δύο γιαπιά προχθές (ο ένας σήκωσε και το φτυάρι!).
    Βέβαια στο τέλος, και αφού τους "εξηγήσαμε" τις θέσεις μας, με άκρως "πολιτικά" επιχειρήματα, "πείστηκαν" να απεργήσουν και αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μεγάλη κατάντια να γίνεται "μπράβος" του αφεντικού ο απεργοσπάστης εργαζόμενος...πάει να πει ότι έχει απωλέσει πολύ αξιοπρέπεια και μπέσα...

    Και καλά μια δυο ψόφιες κουβέντες και παρακαλετά. Αλλά να επιτεθεί; Να σηκώσει χέρι; Και καλά "για τα παιδιά του"; Όταν ο κόσμος γύρω καίγεται;

    ΟΧΙ ΡΕ Μ***Ι! Να πας αλλού να χτενιστείς! Φτου σου προσκυνημένε!

    Μην κολλάς Alex! Έχει και η φάπα την ευεργετική ταξική της επίδραση.

    Υ.Γ. Έχουν πληθύνει τον τελευταίο καιρό περιστατικά βίας εναντίον συνδικαλιστών σε διάφορες στιγμές(απεργίες, εξορμήσεις, κλπ), από τσουτσέκια των εργοδοτών. Δεν πρέπει να υποτιμηθεί καθόλου αυτή η πλευρά στην σκοτεινή περίοδο που εισερχόμαστε. Και φυσικά πρέπει να αντιμετωπισθει αποφασιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμας σε μια περιφρουρηση(δεν ημουν εγω εκει), ενος πολυκαταστήματος, ηρθε μια κυρα, και ελεγε στα παιδια "ανοιξτε να μπουνε τα κοριτσια να δουλεψουνε, εγω θα επρεπε να ειμαι τωρα στο σαλε μου στην Ελβετια", μερικοι νευριασαν, αλλα τελικα εφαγε το αναλογο κραξιμο και τραβηξε για...Ελβετια

    το καταστημα παντως δεν το άνοιξε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. είπα να κάνω την ανάρτηση για να ξεφορτώσω λίγη απ' την οργή μου σε μερικές λέξεις. στην πραγματικότητα είμαι κομμάτι ψυχραιμότερος απ' ότι στον γραπτό λόγο. Άλλα όχι πολύ. Υπάρχουν πολύ πιο ψύχραιμοι συναγωνιστές από μένα.
    Συμφωνώ με τον ανώνυμο 8:14 και τον Ιβάν, έτσι ήταν πάντα, η πρωτοπορία ήταν μειοψηφία, που είχε δύναμη όμως πολλαπλάσια μεγαλύτερη. 10 οργανωμένοι εργάτες, έλεγε ο Λένιν, ισοδυναμούν με χίλιους ανοργάνωτους.
    Και φυσικά θα υπάρχουν προδότες και Εφιάλτες. Και φίλε TRASH και σε μας κάποιοι τόλμησαν να σηκώσουν χέρι σε συντρόφους και συναγωνιστές και το μετάνιωσαν πικρά με "επιχειρήματα" όπως λες κι εσύ, όχι μόνο με βρισιές, αυτές άλλωστε τις αντέχουμε περισσότερο.
    Την ώρα που θα σαπίζω στο ξύλο τον αρχιβρωμιάρη δοσίλογο, θα σκέφτομαι ότι η βία είναι η μαμή της ιστορίας. Ή θα κάνω απ' τα πριν λεκτική ακροβασία και θα λέω ότι η ατομική βία (προς συγκεκριμένα άτομα φυσικά) στην κρίσιμη στιγμή θα είναι η απαρχή της επαναστατικής βίας που η ιστορία την αποφλοιώνει απ' το συναισθηματικό της φορτίο. Και θα εξακολουθώ να τον σαπίζω στο ξύλο. Και δεν θ' αλλάξει αυτή μου η αίσθηση, αν είμαι εγώ που θα τρώω το ξύλο απ' τους ταγματασφαλίτες.
    Υποθέτω ότι αριστερίζω κομμάτι τώρα, αλλά όλοι μας έχουμε δικαίωμα στον αγνό αριστερισμό όσο υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι σύντροφοι που θα κρατήσουν τα μπόσκα.
    Και μάλλον, τότε και μόνον τότε θα μπορείς να εξηγήσεις και να γιατρέψεις την παιδική αρρώστια, μόνο όταν την έχεις περάσει ελαφρά, όπως το να πλακώσεις στο ξύλο τον προδότη δοσίλογο (όχι τον κάθε απεργοσπάστη συλλήβδην, θέλω να είμαι ξεκάθαρος σ' αυτό. Η μη συνειδητοποιημένος ταξικά, ή ο ευρισκόμενος υπό τρομοκρατική απειλή, δεν είναι κατά τη γνώμη μου συνειδητός απεργοσπάστης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, δεν τους πρέπουν απλώς βρισιές. Βρυσιές τους χρειάζονται (και από μεγάλη βρύση) που έλεγε και ένας σύντροφος υδραυλικός...

      Διαγραφή
  14. Υ.Γ.
    Οντως, όσο περνάει ο καιρός, στις απεργίες πέφτει συνέχεια ξύλο πλέον. Η διαφοροποίηση τείνει να λάβει ποιοτικά χαρακτηριστικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δουλικά σαν του λόγου τους τους φτύνει ακόμα και ο Θεός και αυτοί νομίζουν ότι βρέχει.
    Γερά παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...