6 Φεβ 2012

O Μακιαβελισμός..φοριέται πολύ!


Niccolò Machiavelli
Eχουν, εκτραχυνθει, φαινεται ολοι και ολα σε τετοιο βαθμο που δεν μας κανει πια εντυπωση ο, τι και να ακουσουμε! Απλα περιμενουμε τι θα ειναι αυτο που θα μας χτυπησει περισσοτερο και ισως μας κανει να συνειδητοποιησουμε επιτελους το συμφερον μας, οχι το δικο τους!

Τελευταια, μαλιστα, ειπωθηκε οτι θα μπορουσε να διορθωθει το κακο ''ιματζ,'' της χωρας, αν αλλαζαμε το ονομα απο Ελλαδα σε..."Hellas"! 

Εκτος απο...κοτσάνα ολκης, αυτο που βρισκω γελοιο ειναι οτι τα ΜΜΕ απογοητευτηκαν οχι τοσο για το ...περιεχομενο της κοτσάνας, αλλα κυριως επειδη αυτος που το προτεινε, σε συνέντευξη του στην «Bild», ειναι ο...Ελληνικης καταγωγης ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων  Χατζημαρκάκης!

Ας τους εξηγησει, επιτελους, καποιος οτι οι ..υπερασπιστες του κεφαλαιου ΔΕΝ εχουν πατριδα! Γι αυτους οι χώρες είναι κατι σαν...εταιρείες, που οταν "φαληρισουν", εχουν τη τακτικη ν αλλάζουν όνομα, ωστε με τον επαναβαπτισμο τους να ξανακερδισουν την χαμενη εμπιστοσυνη των πελατων τους! 

Καλα θα καναμε, λοιπον, να μην απορουμε για τον τροπο σκεψης πολλων εκπροσωπων του κεφαλαιου και ας συνειδητοποιησουμε οτι καποια πραγματα ειναι «ετσι» γιατι ετσι ...βολευουν καποιους να ειναι! Ουτε συναισθηματα υπαρχουν, ουτε εθνικοτητες!

Αλλωστε, τοσο καιρο δεν μας πιπιλιζουν το μυαλο με τη λεξη «επιτυχια», «σωτηρια» παραπεμποντας μας σε σκεπτικο C.E.O (chief executive officer), και στη λογικη του ..μπιζνες που λεει π.χ οτι επειδη ο Romney «πετυχε» ως μπιζνεσμαν, αυτο σημαινει οτι θα ειναι επιτυχημενος και ως ...προεδρος των ΗΠΑ!!

Το μονο, ομως, που δεν εννοουμε σαν πολιτες να κατανοησουμε ειναι οτι οταν αυτοι χρησιμοποιουν ορους οπως «επιτυχια», «σωτηρια», κλπ, εννοουν την αυξηση και τη περισωση των κερδων του κεφαλαιου και καθολου δεν αναφερονται, ουτε βεβαια ενδιαφερονται για την καλυτερευση της ζωης των πολιτων, οπως καποιοι λανθασμενα πιστευουν, υπομενοντας τα σκληρα μετρα, ως αναγκαιο κακο, που καποια μερα θα περασει και θα ξαναγινουμε ...ευτυχισμενοι και χαμογελαστοι καταναλωτες, οπως ειμασταν στις μερες του... «καλου καπιταλισμου»!

Εδω που τα λεμε, δεν ειναι ευκολο να δεχθει κανεις οτι αυτοι που ζηταγαν τη ψηφο του παλιοτερα σημερα τον ...πουλανε και τον ξαναγοραζουν στο αψε σβησε και σε …εξευτελιστικες τιμες μαλιστα, οπως πραγματικα κανουν οι ...κυριοι αυτοι που οι πολιτικες τους εχουν ξεπερασει σε αμοραλισμο ακομα και τον ...Μακιαβέλι, οταν εγραφε τη θεωρια του περι του σωστου ηγεμονα, αυτου που δεν εχει ηθικούς φραγμούς, αλλα μεταχειριζεται ολους τους τροπους για να πετυχει το σκοπο του!

Ετσι κι αλλιως μηπως ο ...αμοραλισμος δεν ειναι το κυριο χαρακτηριστικο που βλεπουμε στις περισσοτερες κυβερνησεις σε Ευρωπη και Αμερικη; Ετσι δεν εκαναν και στην Αγγλια και στην Αμερικη, οπου ξεπουλησαν τα παντα, ενω επεβαλλαν σκληρη λιτότητα, πιστευοντας οτι μειωνοντας τις δαπανες θα καταφερουν να καταπολεμησουν την υφεση;

Εν τω μεταξυ αναπροσαρμοζεται και το λεξιλογιο στη νεοφιλελευθερη αγορα ετσι ωστε καποιοι οροι να ακουγονται παραπλάνητικα καλυτεροι. Π.χ ακουμε για τη ...μαθητεια, που σε πολλες περιπτωσεις σημαινει σκετη...δουλεία!
«Σε παιρνω στη δουλεια μου για να μαθεις, πρεπει να εισαι ευγνωμων απο πανω και αν θυμηθω σε πληρωνω,..που και που!». Να, πως γινεται η κριση...μεγαλυτερη...ευκαιρια, (αλλα για την...εκμεταλλευση του αλλου)! 

Ο Μακιαβελισμος, ομως, στη πολιτικη τους, δεν σταματα πουθενα, ουτε γνωριζει περιορισμους. Ετσι π.χ ακουμε και για τη χρηση Μουσειων και αρχαιολογικων χωρων ως διαφημιστικα αντικειμενα στο βωμο του κερδους, πραγμα που απο τους ιδιους δικαιολογειται ως "αξιοποιηση της πολιτιστικης μας κληρονομιας" (!) 

Κι επειδη δεν εχει τελειωμο η ...φόρα που εχουν παρει, υπενθυμιζω μονο τα περιφημα λογια του Λουντέμη, σε δικαστηριο: «Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο. Δεν θα τα κάμω πάλι τέσσερα εγώ».


12 σχόλια:

  1. Hell-ass και ... Χατζημαρκάκης!
    (πετυχημένο)

    και:

    Τις κρίσιμες αυτές ώρες είναι χρέος του κάθε πολίτη να στηρίξει την κυβέρνηση σωτηρίας που ανέλαβε το δυσάρεστο και δύσκολο έργο της σωτηρίας της χώρας. Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε το έργο τους και να βοηθήσουμε να περάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα νέα μέτρα εξυγίανσης και εξορθολογισμού των οικονομικών της χώρας. Βρισκόμαστε στην άκρη του γκρεμού και δεν έχουμε πλέον χρόνο για χάσιμο. Τα περιθώρια έχουν από καιρό στενέψει, αν δεν γίνουν τα απαραίτητα βήματα όπως ζητούν οι εταίροι μας η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα βγούμε από το Ευρώ. Ένα αδιαμφισβήτητο κεκτημένο της χώρας, η συμμετοχή στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταρρεύσει με πάταγο και θα βρεθούμε εκτός ευρώ.

    η οικονομία της χώρας θα διαλυθεί
    οι πολίτες της χώρας θα πεινάσουν
    οι ευπαθείς ομάδες θα δοκιμαστούν πρώτες και αναπόφευκτα θα αφανιστούν
    θα βασιλέψει το χάος και η ανομία
    θα πεθάνετε
    ο ήλιος δεν θα ξανά ανατείλει
    ο ουρανός θα πέσει στα κεφάλια σας
    θα βρέξει αίμα
    θα εκραγεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης
    ο αέρας που αναπνέουμε θα δηλητηριαστεί
    τα δέντρα θα ξεραθούν
    ο Χαιλάντερ θα πεθάνει
    ο Τσακ Νόρρις θα φάει ξύλο
    θα είναι τρύπια όλα τα καλαμάκια για τον φραπέ μας
    οι κλωστές δε θα χωράνε στις βελόνες
    θα τρυπήσουν όλες οι κάλτσες μας
    θα μας φανε οι τουρκαλάδες (ωρε)
    θα ξεβάψουν τα χρωματιστά
    θα πέφτει κάθε χρόνο θέμα στις πανελλήνιες άρθρο του Πάσχου
    θα βγει γυμνή στο Σύνταγμα η Βασούλα
    θα γίνει υπουργός Παιδείας ο Ανατολάκης
    δεν θα ξανακάνουμε πετικιούρ και μανικιούρ
    θα απαγορευτούν τα ΒΟΤΟΧ
    Θα σας πιάσει ο Χίος στο στόμα του
    ο Μαιλης θα είναι κυβερνητικος εκπρόσωπος
    ο καφές μας θα έχει κρυώσει και το ραδιο θα’ναι κλειστό τώρα για μέρες
    θα παταμε κάθε μέρα σκατα στο πεζοδρόμιο
    θα εξαντληθούν τα αποθεματα LIKE στο φουβου
    Θα γίνει υπουργός οικονομικών ο Μπάμπης (ένας είναι ο Μπάμπης)
    θα μπουνε φόλες στα φόλο του twitter
    θα φυσαει τοσο που δε θα μπορουμε να αναψουμε τσιγάρο
    τα ραδιόφωνα θα παίζουν μόνο Νταλάρα
    θα υπουργοποιηθεί ο Τσουκάτος
    θα απέχει απο τα κανάλια ο Ψωμιάδης
    θα τρώμε μόνο σπανακόριζο
    θα διαβάζουμε υποχρεωτικά lifo
    θα ξανα-ματα-επανασυνδεθούν οι Πυξ Λαξ
    θα μας κυβερνήσει ο Κουβέλης
    οι μπατονετες δε θα εχουν βαμβάκι
    τα αιγινητικα φυστίκια θα ειναι ολα κλειστα και τα φουντουκια μπαγιατικα
    οι αμιτες δεν θα έχουν σημαδι “κοψτε εδω” για το ψαλιδισμα
    δεν θα ξαναδιαβασουμε το Nitro
    θα ξινίσει ο τραχανάς
    το τυρί θα κολλάει στο χαρτόκουτο της πίτσας
    θα τρέχουν όλα τα καζανάκια
    Θα γυρίσει (δικαιωμένος) στο twitter o @Chomenidis
    θα βγάλει καινούριο δίσκο ο ΛεΠα
    θα εξατμιστει ολο το ανθρακικό από τα αναψυκτικά


    Εμείς πάντως σας προειδοποιήσαμε
    -Υπουργείο Προπαγάνδας και Τρομοκρατίας - χορηγός επικοινωνίας Σκάι

    (από τον //γράφο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spiral

      Αν και ο pitsirikos δεν ειναι στις αναγνωστικες συμπαθειες μου,εδω πετυχε να τονισει τη...σπουδαιοτητα της αλλαγης ονομασιας! :)

      Aπ ολα αυτα τα τρομερα που αναφερουν ως..απειλες, το μονο που με φοβιζει ειναι οτι ισως να μη μπορεσουμε να..ξαναδιαβασουμε..Νitro! αχαχα

      Διαγραφή
    2. Ασε Ελβα, καλά που είσαι μακρυά στα ξένα και δεν ακούς και βλέπεις Αρη και Μπάμπη: Ο Μακιαβελισμός και η τρομοκρατία στο υπέρτατο σημείο τους.
      (εκτός αν έχεις βίτσια και τους ακούς και βλέπεις μέσω internet!)

      Δες μόνο τα discussions στο skai.gr, σε τι "ευήκοα ώτα" νεογερμανοτσολιάδων απευθύνονται.

      Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο ...

      Βέβαια η αντίδραση στη δράση έχει μια χρονική καθυστέρηση:

      Π.χ. η εισβολή στην Ελλάδα έγινε το 1940, το '41 ιδρύθηκε το ΕΑΜ και το '43 πρακτικά άρχισε το ένοπλο αντάρτικο.

      Δεν ξέρω αν η σύγχρονη κοινωνία προτάσσει να μειώνεται αυτή η καθυστέρηση, αλλά όλα αυτά σίγουρα δεν θα μείνουν αναπάντητα ...

      Διαγραφή
    3. spiral

      Ε, οχι βεβαια, μιλαμε για μεγαλα βιτσια και κανενας δεν αντεχει τετοιο..μαζοχισμο!
      Εχουμε κι εμεις εδω,βεβαια, κατι παλληκαρια υπερασπιστες των μετρων και της λιτοτητας, που ολοι τη βαπτιζουν αναγκαια, μονο ομως οταν ΔΕΝ θιγει τη τσεπη τους, αλλα κανεις δεν φτανει την ..αιγλη των εν Ελλαδι υπερασπιστων και ...νεογερμανοτσολιαδων!

      Ο Τομσεν, του ΔΝΤ, παντως, που επιμενει στην εξαθλίωση του ελληνικου λαου, είναι ένας χρυσοπληρωμένος υπάλληλος με εξασφαλισμένα όλα τα εργασιακά του δικαιώματα.
      Διαβαζα, μαλιστα, οτι αμείβεται με 242 χιλιάδες δολάρια το χρονο, παίρνοντας δλδ τα ίδια χρήματα με ....35 Έλληνες και 53 Πορτογάλους που εχουν το βασικό μισθό των 739 ή των 485 ευρώ αντίστοιχα.

      http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=122195&catID=2

      Δε ξερω ποτε θα συνειδητοποιησουμε τι εχουμε παθει, αλλα οσο αργοτερα τοσο χειροτερα! Ποσο ν αντεξει κανεις να ζει με ..ελεημοσυνη καθε μηνα;

      Διαγραφή
    4. Για τον Τόμσεν (και τους συν αυτώ) ισχύει η λαϊκή παροιμία:
      Γάτος γ@μεί και γάτος σκούζει!

      Εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορώ καθημερινά κέντρο-καρακέντρο της Αθήνας και ομολογώ ότι ο ύπνος μου έχει στοιχειώσει απ’ όλα όσα βλέπω νωρίς το πρωί και αργά τ’ απόγεμα.

      Κυκλοφορούσα με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι και τώρα πλέον βρίσκεται στα βάθη του σάκου μου αφόρτιστη. Μίσησα τη street photography!

      Τις προάλλες πήγα βράδυ σε ένα φιλικό σπίτι στα Εξάρχεια και στη “σούδα” της εισόδου είχε στρώσει ένας άστεγος. Αμέσως από το διαμέρισμα κατέβηκαν μια κουβέρτα και δυο τοστ. Μας ευχαρίστησε και το πρωί η φίλη μου είπε ότι βρήκε την κουβέρτα τυλιγμένη μέσα στην είσοδο.

      Στο γυμνάσιο της περιοχής μου μερικά παιδιά κάνουν ρεφενέ για να φάνε κάποια άλλα παιδιά τυρόπιτες και τοστάκια από το κυλικείο. Το 15μελές πήγε στη διευθύντρια και πρότεινε να μην ξαναπάνε ημερήσιες εκδρομές, αντίθετα τα 3-5 ευρώ της όποιας συμμετοχής να πάνε σε κουμπαρά για το ρεφενέ του κυλικείου.
      Τα παιδιά αυτοοργανώνονται σε συλλογική βάση χωρίς να το θεωρούν ελεημοσύνη. Αντίθετα είναι οργισμένα συνεπικουρούμενα και από καθηγητές. Στο συγκεκριμένο γυμνάσιο μπήκε πρόσφατα μια ευμεγέθης ταμπέλα στον τοίχο (κάτω από την επιγραφή του γυμνασίου) που γράφει:

      ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΟΒΑΤΑΙ,
      Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΡΥΧΑΤΑΙ,
      ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΝΙΣΤΑΤΑΙ,
      ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΟΡΘΙΟΣ ΙΣΤΑΤΑΙ.

      Διαγραφή
    5. spiral

      H καλυτερη..εκδικηση ειναι οντως αυτη που ερχεται απο τις νεοτερες γενιες που βλεπουν ξεκαθαρα, πια, ποσο εχει υποβαθμιστει η ζωη τους και η..μορφωση τους, ενω καποιων αλλων τα παιδια εχουν εξασφαλισμενες και ανωτερες σπουδες αλλα και ..λαμπρη καρριερα μετα!
      Εχει μεγαλη σημασια η Παιδεια, αλλα και τα βιωματα στα σχολεια του ...ΔΝΤ, που μπορει να μην εχουν εκει τα παιδια βιβλια, αλλα αυτο ποτε στο παρελθον δεν ειχε εμποδισει τους ανθρωπους απο το να συνειδητοποιησουν ποιοι ειναι αυτοι που τους στερουν, επιτηδες, τη μορφωση!

      Διαγραφή
  2. Και να τους εξηγήσει κανείς, μήπως θα καταλάβουν ;

    Άσε που εδώ κολλάει και η λαϊκή παροιμία:

    - Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του ... αλλιώς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Kαι τι ρουχα! Μακιαβελλικα!

      Μεσαιωνικης εποχης δλδ, για να μη ..ξεχνιομαστε!

      Διαγραφή
  3. ΠΑιδια ολα θα φτιαξουν, καντε λιγη υπομονη, και αν δεν ειναι σε αυτη τη ζωη θα ειναι στην επομενη, με το να γινεται μαρτυρες εξασφαλίζετε δωρεαν εισητηριο για τον παράδεισσο.

    Αλήθεια λεμε, αν λεμε ψεματα θα σας δωσουμε τα λεφτα σας πισω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφιερωση http://www.youtube.com/watch?v=h54ZzRXD1HU

      σε οσους ακομα πιστευουν οτι με την υπομονη..θα φτιαξουν τα πραγματα! :(

      Διαγραφή
  4. Xaτζημαρκάκης, όπως λέμε copy paste! Πως έχει κάποιος το θράσσος να μιλάει, ακόμα και όταν ούτε αν άνοιγε η γη και τον κατάπινε δεν θα είχε λύτρωση; Ρεζίληδες δεν είμαστε μόνο στον τόπο μας βλέπετε, αλλά και στα ξένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλως το φιλο βραχοκηπο

      Αντε να πεισεις ομως μερικους και ειδικα καποιους συμπατριωτες που ολα τα μετρανε σε οικονομικα μεγεθη, οτι κατι τετοιοι Ελληνες δεν τα εχουν..καταφερει καλα στη ζωη τους και δεν εγιναν ..''success stories''! :(

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...