17 Φεβ 2012

VIDEO: Μια συνέντευξη (που προβλημάτισε!)




Δειτε το video αυτο, με συνεντευξη της Λιανας, ειδικα στο 6.57´και στειλτε μας τις αποψεις σας, ωστε να γινει μια συζητηση πανω σε καποια καιρια ζητηματα.

87 σχόλια:

  1. Μην κρατατε τις αποψεις σας για τον εαυτο σας :) Δεν εχετε γνωμη; Ετσι μονο γινεται διαλογος,ή μηπως δεν θελουμε διαλογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλβα, σου κοπιάρω το σχόλιο που άφησα νωρίτερα σε αντίστοιχο ποστ του "Οικοδόμου".

    Πέρα από το γεγονός πως πρόκειται σαφώς για φάουλ λόγω της ιδιότητάς της ως βουλευτής του κόμματος, να κάνω δυο-τρεις παρατηρήσεις, σαν αυτόκλητος συνήγορος υπεράσπισης:
    α. Δεν είναι η κατάλληλη εποχή για κυνήγι μαγισσών ή για οποιουδήποτε τύπου πογκρόμ κατά κάποιου που υποπίπτει σε σφάλμα. Όχι βέβαια να κάνουμε μόκο, και πολύ σωστά αναρτήθηκε το ποστ. Αλλά μάλλον καλύτερο είναι να μην το παρατραβάμε.
    β. "Σφάλμα" εν προκειμένω θεωρώ την ειλικρίνεια της απάντησής της, όσο κι αν αυτό ακούγεται κάπως. Η Κανέλλη με την παρουσία της σ'ένα πλατώ τέτοιου φυράματος απευθύνει λόγο προς ένα κοινό μάλλον απόμακρο από το κόμμα. Γι'αυτό είναι χρήσιμη η παρουσία της εκεί, έστω κι αν το φάουλ της χαλά λίγο το αποτέλεσμα.
    γ. Η Κανέλλη μπορεί να κρίνει πως η ίδια ανήκει στην αστική τάξη και όχι την εργατική (δεν έχω εικόνα των περιουσιακών της), επομένως ο κομματικός της αγώνας να γίνεται κόντρα στα στενά προσωπικά της συμφέροντα. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που αστός παλεύει για την εργατική τάξη και είναι λίγο δύσκολη η ισορροπία αυτή.
    Γι' αυτό, κομμάτια να γίνει. Τρεις φορές στον πίνακα το κομμουνιστικό μανιφέστο και συγχωρείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συγχωρειται
      πρεπει να καταλαβει οτι ηταν λαθος, για να μην ξανακανει αντιστοιχα λαθη στο μελλον

      κατα τη γνωμη μου

      και φυσικα δεν θα την καψουμε στην πυρα ουτε θα παραγνωρισουμε την προσφορα της

      απλα και η ιδια με αυτην της την πραξη, δινει λαβες να προσβληθει το κομμα

      Διαγραφή
    2. Να πω επισης οτι χαρις στην αναρτηση του φιλου "Οικοδόμου" εμαθα κι εγω για την συνεντευξη και φυσικα σκοπο δεν ειχα να το..παρατραβηξω, εφ οσον καταλαβαινω, μεχρι σ ενα σημειο, τους λογους που ειπωθηκε κατι τετοιο.

      Απο την αλλη, ομως, δινει κανεις την ευκαιρια σε πολλους να μιλησουν για ''δυο μετρα και δυο σταθμα'' και κατι τετοιο οπωσδηποτε δεν ειναι καλο, ειδικα σε τετοιες συνθηκες, που ψαχνουν ευκαιρια να πεσουν επανω και να κατηγορησουν το κομμα.

      Παντως θα συμφωνησω οτι είναι αρκετα δύσκολη η ισορροπία μεταξυ αστικης και εργατικης ταξης, αλλα δεδομενου οτι η Λιανα ειναι απο τα ικανοτερα στελεχη,ισως μπορει κανεις να παρακαμψει το λαθος της αυτο. Ολοι κανουν λαθη, αρκει να τα συνειδητοποιουν και οι ιδιοι και να μην τα επαναλαμβανουν.

      Διαγραφή
  3. Οι δικαιολογίες που προβάλει για το χαράτσι είναι αστείες, ειδικά η πρώτη με το παιδί. Δεν ξέρω αν αξίζει καν κανείς να επιχειρηματολογήσει πάνω σε αυτή. Για την δεύτερη θα μπορούσε να έχει μία (υποτυπώδη) βάση αν το κόμμα της δεν είχε πάρει την απόφαση που έχει πάρει.

    Γενικά το ζήτημα του χαρατσιού είναι περίπλοκο: Κατά την γνώμη μου έχει δίκιο στο ότι αν δεν ανατραπεί συνολικά αυτή η πολιτική με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το κράτος θα επιβάλλει την θέλησή του. Βασικά από την αρχή ήταν λάθος του να περάσει το χαράτσι στην ΔΕΗ, απλά μάλλον (βασιλικότεροι του βασιλέως όπως πάντα) ήθελαν απ' ότι φαίνεται να πείσουν κάποιους ότι είναι αποφασισμένοι να το πάρουν. Αυτό πιστεύω ότι θα ακυρωθεί στην πράξη. Όμως το ζήτημα παραμένει, γιατί αν περαστεί στην εφορία με ανάλογους τόκους κλπ. αργά ή γρήγορα θα μπει ζήτημα σε όλους.

    Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω για ποιό λόγο στην πράξη έκανε την χοντρο-μαλακία, γιατί να πω την αλήθεια δεν με πείθει η ιστορία του παιδιού. Αν όντως είναι γι αυτό, τότε μάλλον πρόκειται για υπερβάλλοντα μικροαστισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το διάβασα πριν λίγο στον "Οικοδόμο". Θετικό στοιχείο η προβολή , και η συζήτηση για το ζήτημα.Δεν ήταν ευχάριστη η έκπληξη που μας έκανε η Λιάνα. Κι'οταν το δικαιολογούσε, η εικόνα μιας εκφοβισμένης μικροαστής, σχηματίστηκε μπροστά μου, αντίθετη μ'αυτήν της μαχητικής αγωνίστριας,με τον χειμαρρώδη λόγο.
    Στην συνείδηση της πλειοψηφίας του κόσμου οι βουλευτές του ΚΚΕ, είναι η αδιαμφισβήτητη πρωτοπορία. Με κάθε κόστος ,άς μην αναιρούν τον ρόλο τους. Απ'την άλλη, το ζήτημα δεν χρειάζεται να πάρει τεράστιες διαστάσεις. Αγωνιστές, πρωτοπόροι, μαχητές είναι άνθρωποι,όπως όλοι μας, με αδυμαμίες, αναστολές, φόβους. Κι'απ ότι ξέρω το αγαπημένο ρητό του Μάρξ, ήταν η φράση του Τερέντιου: Τίποτα ανθρώπινο, δεν μου είναι ξένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι που σχετίζεται με το επάγγελμά μου:
    "Η σιγουριά και η εμπειρία είναι αυτές που σκοτώνουν"

    H Λ.Κ. σαν δημοσιογράφος ξέρει από κανόνες επικοινωνίας.
    (και προπαγάνδας ;) )
    Αλλιώς μιλάει στους Άγγλους (my dear!) στο BBC, αλλιώς στους Αμερικανούς, (buddy!) αλλιώς στους Γερμανούς.

    Στα "εύκολα" (Μενεγάκη) θεωρώ ότι, την πάτησε την πεπονόφλουδα και μας έβαλε όλους εμάς να προβληματιζόμαστε.

    Καλά το είπε ο Στρατολάτης: "Τρεις φορές στον πίνακα το μανιφέστο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχω βαρεθεί να το επαναλαμβάνω εδώ και καιρό σε σχέση με τα καμώματα της εν λόγω κυρίας: Η Λ.Κ. δεν είναι μέλος του ΚΚΕ! Κατά συνέπεια καμμία υποχρέωση κομματικής πειθαρχείας δεν έχει, πέραν αυτής στην κοινοβουλευτική ομάδα (που και αυτήν την έχει παραβιάσει παίρνοντας θρησκευτικό όρκο στην βουλή -πρώτη φορά για βουλευτή του ΚΚΕ). Ο μικροαστισμός της είναι αναμφισβήτητος, αλλά αυτός ακριβώς (σε σχέση και με το δημοσιολογικό της αναμφισβήτητο ταλέντο) είναι που την κάνει πολύτιμη στο να φτάνει ο λόγος του κόμματος σε πλατιές μάζες που δεν έχουν αποτινάξει ακόμη (δυστυχώς) την μικροαστική τους συνείδηση, ώστε να τις βοηθήσει στην ριζοσπαστικοποίηση τους.
    Πάντως δεν είναι το χειρότερο που έχει κάνει. Εκείνο το εμετικό άρθρο (και μάλιστα στο κομματικό όργανο!) τον Δεκέμβρη του '08 ήταν πολύ χειρότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ekei me to xaratsi mas ta xalase ligo h liana..perimena na pei oti 100% den to exei plhrwsei...den mporei na thes na dwseis to paradeigma ston allo legontas tou na arnithei na plhrwsei to xaratsi k esi o idios na pigaineis na to plhrwneis..kata thn apopsh mou lathos ths..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ζήτημα όμως trash είναι το εξής. Όταν τόσος κόσμος από το κόμμα και επιρροές αυτού τρέχει σε γειτονιές, καλεί σε αντίσταση, δεν έχει αφήσει υποκατάστημα της ΔΕΗ να μην έχει κάνει παραστάσεις διαμαρτυρίας, πλακώνεται με εργολάβους και δίνει μάχη να πείσει όσο γίνεται περισσότερο κόσμο που μπορεί να πληρώσει, να μην το πληρώσει καλώντας τον σε συνειδητή αντίσταση και μετά βγαίνει η Κανέλη και σου κάνει την προσπάθεια τόσων ανθρώπων μπουρδέλο, συγγνώμη αλλά δεν πρόκειται απλά για λάθος. Γιατί μπορεί σε αυτά που λες να έχεις δίκιο, άντε τράβα να τα εξηγήσεις όμως στον κάθε έναν που κάνεις αγώνα να τον φέρεις κοντά σου και να συμπαραταχθεί μαζί σου. Ρε μεγάλε θα σου πει εδώ οι βουλευτές του κόμματος κοιτάνε την πάρτη τους τι ήρθες να μου πεις τώρα? Κατά την ταπεινή μου γνώμη μιλάμε για σοβαρό ολίσθημα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που δεν δικαιολογείται έτσι απλά, ούτε φυσικά με τις αστείες δικαιολογίες που η ίδια πρόβαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανδρέας:
      Αν ήταν μέλος του κόμματος, πηγαινε με συνοπτικές διαδικασίες για διαγραφή. Το ζήτημα είναι πως:
      α)Δεν είναι, οπότε δεν μπορεί να έχει και κομματικές κυρώσεις
      β)Πρέπει να κάποια στιγμή να επανεξεταστεί μάλλον, η σχέση κόστους-όφελους από την συνεργασία της με το ΚΚΕ...

      Διαγραφή
    2. Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό και ο χώρος πλήρως ακατάλληλος για να αναπτυχθεί. Απλά αντιλαμβάνεσαι πόσο μπερδεύεται το θέμα όταν ένα κομματικό μέλος το στέλνεις σπίτι του, για το όποιο ολίσθημα χρίζει τέτοιας ποινής, ενώ με έναν συνεργαζόμενο εξακολουθείς να συνεργάζεσαι. Ανοίγεις πόρτες συνεργασίας με το κόμμα, στο όποιο επίπεδο, λειτουργώντας με δύο μέτρα και δύο σταθμά σε σύγκριση με τα μέλη του κόμματος...

      Διαγραφή
    3. Ανδρεα, αυτο το γνωριζει το κομμα απο τη στιγμη πυο ξεκιναει την συνεργασια
      για αυτο δεν γινονται ολοι μελη, γιατι θελει κατι αρχιδια να!
      Επισης η κανελη εχει κανει πολλα βηματα κατα τη γνωμη μου απο αυτο που ηταν, οποτε πρεπει θεωρω να της γινει επιπληξη για να προσεχει.

      Βεβαια αυτη ναι μεν δεν ειναι μελος αλλα ειναι βουλευτινα, που σημαινει οτι κατα καποιο τροπο εκπροσωπει το κομμα σε μεγαλο βαθμο, δεν ειναι δηλαδη απλα μια φιλη/οπαδος του κομματος.

      Πιστευω παντως θα καταλαβει το λαθος της

      Διαγραφή
  9. μεγαλη μαλακια της λιαννας
    πρεπει να το καταλαβει και η ιδια
    οχι το οτι το ομολογησε, αλλα οτι το εκανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απογοητευτική. Δικαιολογίες που δεν θα 'πρεπε να τις προβάλει καν. Όχι επειδή δεν στέκουν, δεν υπεισέρχομαι σε τέτοια συζήτηση, αλλ' επειδή εδώ πρόκειται για μια πολιτική πράξη. Η μη πληρωμή του χαρατσιού δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα υπολογισμού. Είναι πολιτική στάση. Είναι εναντίωση στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Η εναντίωση προβάλλεται απ' όσους πιστεύουν σ' αυτή, ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους ή θυσιών. Ύστερα, αντιφάσκει η Λιάνα: «κανονικά δεν έπρεπε να το πληρώσω», «ο κόσμος να μην το πληρώσει, να ανατρέψει αυτή την πολιτική». Τουλάχιστον δεν είναι καθαρός πολιτικός λόγος όλα αυτά.
    Η παραπάνω κριτική μου πρέπει να συνεκτιμηθεί με την αναγνώριση εκ μέρους μου της θετικής συμβολής της Λιάνας στην προβολή των θέσεων και της δράσης του κόμματος. Έτσι, για να μη μείνει ο επικριτικός μου λόγος μόνο (δεν θα το ήθελα και δεν το αξίζει η Λιάνα), ας κλείσω λέγοντας ότι συμφωνώ να γράψει «τρεις φορές στον πίνακα το μανιφέστο».
    Θα ήθελα να συστήσω και στην Elva, που μου είναι αρκετά συμπαθής, με αφορμή και το εναρκτήριο σχόλιό της, να μην αποφεύγει κι αυτή τη διατύπωση της δικής της γνώμης και κριτικής. Το οφείλει σε τέτοιες αναρτήσεις της. Αλλιώς θεωρώ ότι η ανάρτηση δεν είναι ολοκληρωμένη, δεν έχει το πολιτικό στίγμα που και η ίδια θα ήθελε. Η όποια συζήτηση δεν εμποδίζεται από μια τέτοια παράθεση γνώμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα με το σχολιο σου, Λευτερη, ειδικα στο σημειο που λες οτι η πληρωμή του χαρατσιού δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα υπολογισμού, αλλα είναι πολιτική στάση και ως τετοια επρεπε να δειχνει ξεκαθαρα οτι και η Λιανα ειναι εναντιον οποιου χαρατσιου μας επιβαλλεται απο το Μαυρο μετωπο!
      Διαφορετικα δινει κανεις πατημα σε πολλους να πιστευουν οτι αλλα λεμε και αλλα κανουμε και οπως ειπαμε και πριν, ειδικα σε τετοιες συνθηκες, ειναι πολυ ευκολο να κατηγορηθει κανεις για ασυνεπεια λογων και εργων..Το οτι η προσφορα της ειναι σημαντικοτατη δεν το αμφισβητει κανεις και πολλοι απο εμας την χαιρομαστε καθε φορα που δινει συνεντευξεις.Ειναι απο τις λιγες φορες που αισθανομαστε περηφανεια,αλλα,
      τα λαθη ειναι ..λαθη!

      Ελπιζω να σε καλυψα :)

      Διαγραφή
    2. Έλβα, ασφαλώς με κάλυψες, στο ίδιο μήκος κύματος βρισκόμαστε, άλλωστε. Όμως ας προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα τον προβληματισμό σχετικά με το χαράτσι. Η άρνηση πληρωμής του χαρατσιού δεν είναι αυτοσκοπός, δεν είναι ξεκομμένη από την καθολική αντίσταση στην επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα, αλλά είναι μία έκφραση αυτής της αντίστασης, σε έναν συγκεκριμένο τομέα, σε ένα συγκεκριμένο μέτρο αυτής της πολιτικής. Έχει το πλεονέκτημα ότι δίνει με τρόπο χειροπιαστό διέξοδο σε κάποιες δυσκολίες που δημιουργεί στα λαϊκά στρώματα η φοροεισπρακτική επιδρομή στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής. Είναι ένα συγκεκριμένο, χειροπιαστό βήμα που μπορεί να κάνει ο καθένας μας. Ταυτόχρονα βοηθά να αναπτυχθεί το κίνημα μέσω των λαϊκών επιτροπών που συντρέχουν, μεταξύ άλλων, να αποτρέψουν διακοπή της ηλεκτροδότησης στα σπίτια μας. Είναι φανερό πως το αστικό μας κράτος παίρνει τα μέτρα του. Μεταφέροντας τα χαράτσια από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στην εφορία, ακυρώνει τη στάση αντίστασης που εκφράζεται μέσω της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών. Αν η στάση αντίστασης κάποιων συμποσούται στην εξής μία πράξη, την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, τότε... χάσαμε! Μένουμε χωρίς να κάνουμε (ή να έχουμε κάνει) τίποτα! Αν όμως συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή η άρνηση των χαρατσιών είναι μία μόνο από τις πολλές πράξεις αντίστασής μας, μας μένει η στάση αντίστασης και επινοούμε νέες πρακτικές καταπολέμησης της αντιλαϊκής πολιτικής.

      Διαγραφή
    3. Σιγουρα η αρνηση πληρωμης πρεπει να ειναι ΜΙΑ ακομη εκφραση της εμπρακτης αντιστασης του λαου! Οχι ομως και η μοναδικη, οπως λες και ας ελπισουμε οτι δεν υπαρχουν πολλοι που εννοουν οτι μη πληρωνοντας το χαρατσι αυτο σημαινει οτι εχουμε κανει το χρεος μας και δεν χρειαζεται να κανουμε τιποτα αλλο! Οπως αυτοι παιρνουν τα μετρα τους ετσι και εμεις θα πρεπει να δουμε πως μπορουμε να εμπνευσουμε και πρακτικα να βοηθησουμε στο ξεμπροστιασμα των νεοφιλευθερων πολιτικων τους.

      Διαγραφή
  11. ειλικρινα δεν το θεωρω ιδιαιτερα σημαντικο

    και δεν εχω καποια οργανωτικη σχεση με κκε-κνε

    οκ το πληρωσε, οπως εκανι και η δικη μου οικογενεια-δεν χω δικο μου ακινητο

    απο εκει και περα το σημαντικο ειναι η αλληλεγγυη σε οσους ειτε δεν ειχαν να πληρωσουν ειτε πελεξαν να μην πληρωσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σημαντικό δεν είναι η "αλληλεγγυη σε οσους ειτε δεν ειχαν να πληρωσουν ειτε πελεξαν να μην πληρωσουν", με τη μορφή αστικής φιλανθρωπίας. Το σημαντικό είναι η ανατροπή του συστήματος (καπιταλισμός), που βασίζεται στην ύπαρξη ανθρώπων που δεν έχουν να φάνε. Και το χαράτσι δεν πληρώνεται γι' αυτό ακριβώς το λόγο. Αν π.χ. κανένας άνθρωπος δεν πλήρωνε, η κυβέρνηση αρχικά, και (πολύ) αργότερα το σύστημα, θα κατέρρεε.

      Διαγραφή
    2. ωραια ας μην ξαναπληρωσουμε τιποτα ποτε και πουθενα τοτε, ουτε διοδια,ουτε χαρτοσημα,ουτε φορους...για να πεσει μια ωρα αρχιτερα το συστη,α...μηπ[ως εσυ πληρωνεις σφε?? κατιμ ου λεει πως ναι

      οταν λεω το 'σημαντικο' προφανως εννοω εν προκειμενω και οχι αφηρημενα,γενικα ειτε μακροπροθεσμα

      και κανενας ανθρωπος να μην πληρωνε το χαρατσι η κυβερνηση ΔΕΝ θα επεφτε ποσο μαλλον το συστημα, θα πετυχαιναμε ισως τομπλοκαρισμα ενος αδικου μετρου..αυτο ειναι ολο
      Και αυτο δεν εξαρταται απο το κκε αλλα απο το συνολο του λαου και ΜΟΝΟΝ

      Διαγραφή
  12. και διαφωνω 100% να υπαρξει η παραμικρη ρηξη μεταξυ λιανας-κκε

    ξεχωρα που ειναι στα προσωπα που εκτιμω ιδιαιτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. - "Κατά συνέπεια καμμία υποχρέωση κομματικής πειθαρχίας δεν έχει, πέραν αυτής στην κοινοβουλευτική ομάδα"
    Τρας, εκπροσωπεί το ΚΚ, και άρα έχει ηθική υποχρέωση να σέβεται τις αποφάσεις. Πόσο μάλλον που η ιστορία με το χαράτσι δεν είναι μία οποιαδήποτε απόφαση.
    - "Δεν είναι, οπότε δεν μπορεί να έχει και κομματικές κυρώσεις"
    Αν το ΚΚ π.χ., αποφασίσει ότι δε συνεργάζεται πλέον μαζί της, δε θα είναι κομματική κύρωση; Άρα λοιπόν, κομματικές κυρώσεις μπορεί να έχει, ανεξάρτητα αν είναι μέλος ή όχι.
    - Όσο για την κριτική που γίνεται και θα γίνει, αυτή νομίζω χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, σ' αυτή που προέρχεται από αγωνιστές των οποίων η Κανέλλη έσπασε τα νεύρα, και σ' αυτή που προέρχεται από αντικομμουνιστές/μπαχαλάκηδες που είδαν φως και μπήκαν... Στους πρώτους, συνιστώ ψυχραιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κανενας μας δεν πρεπη και δεν μπωρη για πραξης αλλων παρα μονο να της αντιμετωπιζει κριτικα.Τα χρονια που εζησα μεχρη τωρα στο μαζικο κινημα με διδαξαν κατι που ειναι και ομπουσουλας μου .
    Οταν δραστηριοπιοισε διμοσια μεσα απο το ταξικο κινημα πολυ περισωτερο οταν αντιπροσωπευης μεσα απο τον λογο σου τον ΜΑΡΞΙΣΜΟ - ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ και οχι τον αστυκομουνισμο θα πρεπη να φερεσε διαφορετικα γιατι απλα εισαι διαφορετικος που σημενει οτι:
    1 Δεν μπορης να ζητας την αλλεγγειη των αλλων οταν εσυ εχεις κανη το αντιθετο.
    2 Σε αυτη τη γαλερα που ζουμαι πρεπη πρωτος και το δυνατοτερο κουπι να τραβας .
    3 Δεν μπορης να ζητας απο αλλους να αγωνιστουν για μια καλητερη ζωη οταν εσυ εχεις στηλη το παιδι σου στη δυση (τωρα μονο δυση υπαρχη εκει τα εστελναν παλια οι αστοκομουνιστες ανατολη ηταν μονο για τζαμπα ζης) .
    θελω πω, και εχω στο μυαλο μου πολλα αλλα δεν μπορω να τα εκφρασω.
    ευχαρηστω ολη τη παρεα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ανθρώπους και όχι για ρομπότ. ο αντί-κκε πάντα θα βρει κάτι να πει δώσεις δε δώσεις δικαίωμα. οι υπόλοιποι ούτε που το κατάλαβαν. εμένα πχ δεν μου άρεσε που ο Μαυρικος πέταξε το ντοσιέ στο Βενιζέλο (κρίμα που δεν τον πετυχε :) ). αλλά δεν θα τα βάψω και μαύρα. όλα είναι στα όρια του ανεκτού αν υπολογίσεις και την πίεση στην οποία βρισκόμαστε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εμένα πάντως η πράξη του Μαυρίκου μου άρεσε, όπως θα μου άρεσε αν οι βουλευτές του κόμματος έκαναν και άλλα, χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολυ κακος ανακυκλονουμε το θεμα βαζοντας τα χερακια μας και βγαζοντας τα ματακια μας εκει εξω περιμενουν ολοι οι προθυμοι και ξερετε τη λεω και στο τελος τελος εγω απο την πρωτη στιγμη που ειχε ανακοινωθει το μετρο ειχα πει να πατε να .......... εγω δεν το πληρωνω θελω να πω με αυτο οχι οτι παραβλεπω την γραμμη αλλα δεν περειμενα κιολας να μου το πει η κανελη εχουμε ατσαλωθει τοσα χρονια τα αντανακλαστικα μας ειναι ακαριαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δηλαδή εσάς ως κομμουνιστές σας ικανοποιεί ο θεατρικός λόγος της Κανέλη? Σαν πολύ δεν χαμηλώσαμε τον πήχη? Και απο πότε μας ενδιαφέρει να κάνουμε οπτικά εφέ στις πλατιές μάζες για να τις προσεγγίσουμε? Να τις ξυπνήσουμε θέλουμε όχι να μας συμπαθήσουν... αλλιώς να κάνουμε πρόταση και στον Χίο.
    Μαζεύονται πολλά σιγά σιγά και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Prosopika oxi!!!!! aidiasa me ti kiria ke den ine to MONO lathos tis, ean ke ena tetio lathos den sinxorite, ine akrivos antitheto apo afta pou lei to koma ston lao

      Διαγραφή
    2. "Δηλαδή εσάς ως κομμουνιστές σας ικανοποιεί ο θεατρικός λόγος της Κανέλη? Σαν πολύ δεν χαμηλώσαμε τον πήχη?"
      Η Κανέλλη αυτή είναι, με τα καλά της, και τα μειονεκτήματά της. Αν εσύ είσαι ταξικά συνειδητοποιημένος, τότε μπράβο σου.
      Ο ρόλος της δεν είναι να πορώνει τους Χαλυβουργούς, αλλά να προσεγγίζει τη μικροαστική τάξη, και η συμβολή της σ' αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντική.
      Χαμήλωσε τους τόνους, διότι, όσο συνεργάζεται με το ΚΚ, κάνοντας κριτική στην Κανέλλη, κάνεις κριτική και στο Κόμμα, το οποίο έχει ήδη πολλούς εχθρούς που έχουν... αναλάβει το θέμα της κριτικής.

      Διαγραφή
    3. Μα στο Κόμμα κάνω κριτική.
      Δηλαδή θες να πεις οτι η μικροαστική τάξη ακούει την Κανέλη και έρχεται στο Κόμμα γιατί εγώ γύρω μου ακούω οτι "καλά τα λέει η Κανέλη τι θέλει και είναι με το ΚΚΕ" και "Να κάνει κόμμα η Κανέλη με τον Καμμένο να μας σώσουν". Βαθύτατη διείσδυση!
      Σύντροφοι μην κρυβόμαστε, σε κανέναν μας δεν αρέσει ούτε το παρελθόν της, ούτε ο λόγος της και όταν ακούω απο τους αστούς "Γιατί δεν αναλαμβάνει η Κανέλη την ηγεσία του ΚΚΕ" μου γίνονται τα νεύρα κρόσσια.

      Διαγραφή
    4. "θες να πεις οτι η μικροαστική τάξη ακούει την Κανέλη και έρχεται στο - Κόμμα γιατί εγώ γύρω μου ακούω οτι "καλά τα λέει η Κανέλη τι θέλει και είναι με το ΚΚΕ" και "Να κάνει κόμμα η Κανέλη με τον Καμμένο να μας σώσουν". Βαθύτατη διείσδυση!"
      Είπα ότι βοηθάει ένα κομμάτι της μικροαστικής τάξης να προσεγγίσει το ΚΚ. Αυτό είναι γεγονός και αν δε μπορείς να το καταλάβεις δε μπορώ να σε βοηθήσω. Οι περιπτώσεις που αναφέρεις ασφαλώς και υπάρχουν, όμως δε μειώνουν την προσφορά της.
      - "Μα στο Κόμμα κάνω κριτική"
      Η κριτική στο ΚΚ, απ' όσους ενδιαφέρονται για αυτό, δε γίνεται με ανώνυμα σχόλια σε μπλογκ.

      Διαγραφή
  19. i liana den kani gia to KKE toulaiston oxi se aftin tin thesi,ean tis aresi to koma ke i thesis tis na mini psifoforos opados i otidipote alo, ine vouleftis!!!! apo tin mia lei oti afti den to plirose, apo tin ali to epomeno defterolepto lei na min to plirosi o alos E L E O S ego ean imoun dipla tis tha tin apantousa!!!!!! kala gia m....a me pernas kiria kaneli i mono esi exis pedia ke skeftese to spiti ke to pedi sou,
    ke den ine to mono lathos tis, den katalaveno apo pou vriskkete ta thetika tis, se sinenefksis i analisis tis ine otidipote alo para marxistikes, gia paradigma milai ke lei oti den exoume gitones pou paragoun toulipes, sinexia milai gia tous ELLINES(les ke ine kati diaforetiko apo tous germanous i tous voulgarous les ke tous ELLINES tous eplase enas kaliteros theos, ke oti to provlima tis ellados i geografiki thesi afous tous laikizmous Laos thimizoun para KKE, les ke oti den exi provlima o germanos epidi sinorevi me kratos pou paragi toulipes klp klp
    ean i liana ine protoporia ego ime o Engels

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το θεμα ειναι ισως πιο σοβαρο απο οτι φαινεται.Δεν μπορουμε να κρυβουμε την αληθεια"Πολυ κακος ανακυκλονουμε το θεμα βαζοντας τα χερακια μας και βγαζοντας τα ματακια μας " ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
    Βουλευτης του ΚΚΕ και δηλωνει οτι"το παιδι της θα το ευρισκε μπροστα του-Εφορια-και εμεις προσπαθουμε να πεισουμε τον
    καθε φοβισμενο ανθρωπακο οτι πρεπει να αντισταθει και να μην φοβαται-αυτο που του εχουν μαθει απο μικρο-το ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ
    ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    Στα Διοδια εχει τυχη να δω αντιδρασεις εναντιον αυτων που δεν πληρωνουν,προβαλλοντας εκεινη την στιγμη αυτο που θα ηθελαν
    να κανουν και δεν τολμουσαν.Τα Ματακια μας τα βγαζουμε μονοι μας αλλα για αλλο λογο,δηλαδη αυριο το πρωι τι θα λεω σε
    διαφορους καλοθελητες η μη που θα μας λενε"οριστε και η Κανελη το πληρωσε", και δεν ειναι μονο ζητημα επιχειρηματων-σε καθε λογο μπορουμε να βρουμε εναν αντιλογο.Ειναι θεμα ουσιας -κατα την γνωμη μου-αλλα και Ηθικης Ταξης απεναντι σε
    ολους εμας τα μελη και τους φιλους του ΚΚΕ.
    Δεν λεω οτι πρεπει να την"Κρεμασουμε" αλλα απο το πρωι που το ειδα στον Οικοδομο σκεφτομαι συνεχεια το επιγραμμα του
    Σιλλερ "Μπροστα στην Ανθρωπινη Ηλιθιοτητα ουτε και οι Θεοι δεν μπορουν να κανουν κατι"
    Εν κατακλειδι η συζητηση σαφως και χρειαζεται-- και το επαναλαμβανω για μια φορα ακομα οτι εχουμε κρυψη το εχουμε βρη
    πολλαπλασιο μπροστα μας--μονο που οταν ολοι σε κυτανε στο Μικροσκοπιο για το τι θα πεις και τι θα κανης δεν χρειαζονται
    αυτογκολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν λέω οτι κακώς γίνεται η κριτική στη Λιάνα, αλλά εδώ υπάρχουν πολύ πιο σοβαρές καταστάσεις:http://www.youtube.com/watch?v=5b8TBnbNoUo
    O Σιφωνιός αλα μπρατσέτα με τους φασίστες; Αυτό και αν αξίζει διαγραφής!

    metalminer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχόλιο, εκτός θέματος κΑΙ ΕΜΦΑΝΏΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΌΡΙΚΟ. Ο Σιφωνιός είναι εκπρόσωπος των χαλυβουργών και το σωματείο της χαλυβουργίας δεν είναι ΚΟΒ του ΚΚΕ. Εδώ είχαν δεχτεί αντιπροσωπεία των αναρχικών που πήγαν να τους σκοτώσουν τον Οκτώβρη. Προφανώς έχει παρθεί απόφαση από τους εγράτες να μιλάνε με τους πάντες. Το ποιούς ακούνε κιόλας, είναι κάτι τελείως διαφορετικό...

      Διαγραφή
    2. @metalminer

      κάνω copy paste το σχόλιο που άφησα στο redflyplanet από αντίστοιχο σχόλιο ίσως να ήταν και δικό σου.
      Το μόνο περίεργο στο βίντεο είναι ότι η Χρυσή Αυγή είδε ότι δεν την παίρνει και άλλαξε τακτική αφού μέχρι χθες ήταν αντίθετη...
      Αν ο Σιφωνιός και οι υπόλοιποι απεργοί έδιωχναν με τις κλωτσιές τους φασίστες οι τελευταίοι θα έβγαιναν κερδισμένοι... επίσης το βίντεο είναι όσο δεν πάει πετσοκομμένο και δεν ακούσαμε τι ειπώθηκε... και αυτό το λέω διότι οι απεργοί υποδέχτηκαν Ναρίτες και άλλους αριστεριστές αλλά δεν μάσησαν και τους τα έχωσαν άσχημα.
      Θα ήθελα από την άλλη να ακούσω την άποψή σου για το τι θα έπρεπε να κάνουν οι απεργοί όταν τους επισκέφτηκε η Χ.Α.

      Διαγραφή
    3. giorgo, tora kriftouli pezoume file, alo na ipodexese narites anarxikous pasoksides ke otidipote alo ke alo tagmatasfalites, esi malista ti alo theles na akousis, o anhtropos ton MAydon pou se ekatondades video sto youtube xereta xitlerika ke maxeroni ergates milise me mikrofono sto ergostasio ke meta milise ke o sifonios, ke ego tous stiriza san palavos, B me epesan ta malia apo afto pou ida, BRAVO stin ergatiki protoporia

      Διαγραφή
    4. Εσύ παίζεις κρυφτούλι ή δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει στην χαλυβουργία εδώ και 100+ μέρες...

      Και σε ρωτάω τι θα έκανες εσύ... και ποιος θα έβγαινε κερδισμένος αν τους πέταγαν με τις κλωτσιές... οι πάντες είναι ελεύθεροι να επισκεφτούν και να στηρίξουν την χαλυβουργία... πρόβλημά τους και δικαίωμά τους στην τελική. το θέμα είναι τι δρόμο χαράζουν στο τέλος οι απεργοί...
      Αν μας δημιουργεί σύγχηση και δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε ένα συνηθισμένο φτηνό προπαγανδιστικό πετσοκομμένο βίντεο της Χ.Α φοβάμαι ότι δεν είμαστε έτοιμοι για αυτά που θα φάμε στην μάπα στην συνέχεια.
      Καλή η συναισθηματική φόρτιση αλλά δεν βοηθάει παντού...
      Δεν μου αρέσει να στρογγυλοποιώ καταστάσεις, άλλωστε χαίρομαι και συμφωνώ για την κριτική στην Λιάνα

      Διαγραφή
  22. Φάουλ, κίτρινη κάρτα αλλά ως εκεί.Ούτε απλή παρατήρηση ούτε κόκκινη κάρτα. Η Λιάνα συνεχίζει να αγωνίζεται ως συνεργαζόμενη με το Κ.Κ.Ε και ο λαός της περιφέρειας που εκλέγεται μπορεί να την κρίνει με τον σταυρό στις εκλογές.
    Μπροστά μας έχουμε πολλά ντέρμπι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. εγώ θ' λεγα metalminer πως θα έπρεπε να διαγραφούν οι πάντες.
    Μεγαλοαστοί, μικροαστοί, εκμεταλλευτές με οποιονδήποτε τρόπο υπεραξίας, θρησκευόμενοι, συμπαθούντες του ΣΥΝ/ΣΥΡ αλλά και των Αναρχικών.
    Τότε θα έλαμπε διαυγώς η επαναστατική γραμμή μεταξύ των 1.000 εναπομεινάντων κομμουνιστών.
    Βέβαια αν υπήρχαν στο κυνοβούλιο 10 Λιάνες λίγες θάταν οι μέρες του και 'κείνες στο κρεββάτι.
    Αλλά αυτό λίγο ενδιαφέρει.
    Η καθαρότητα φίλοι μου, η καθαρότητα...

    Taliban

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. metalminer εχω παθει ΣΟΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Η χρυση αυγη Βολου εχει βγαλει καταπτυστη ανακοινωση υπερ του Μανεση απο την απεργεια του συνδικατου Μητσος Παπαρηγας!Ασε που δεν χρειαζοταν αυτο ρε παιδια οι χρυσαυγιτες και γενικα ο φασισμος ειναι ΕΧΘΡΟΣ της εργατικης ταξης και γενικα του ανθρωπου και τους δεχεται για συμπαρασταση η πρωτοπορεια μας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Οι ανθρωποι θεωρουν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ως τους μεγαλυτερους τους εχθρους και ερχοντε υπουλα και ψηφοθηρικα για να εκμεταλευτουν αυτη τους την παρουσια και να θολωσουν τα νερα στους απολιτικ εργαζομενους και φοβισμενους μικροαστους και να κρυψουν το βρωμικο και πραγματικο τους ρολο που ειναι να ειναι τσιρακια των αφεντικων των βιομηχανων και του καπιταλισμου!!!!!!!!!!!!Ο αγωνας των χαλυβουργων ειναι μια χρυση σελιδα στο βιβλιο των εργατικων αγωνων.Το καταλαβαινω οτι χρειαζεται και δεχεται μια πιο ευρεια συμπαρασταση και απο αλλα τμηματα της αριστερας εστω και ευρωλιγουρηδων εστω και οπορτουνιστων εστω και αναρχικων και ανθρωπων γενικα που εστω απο διαφορετικη σκοπια απο μας θελουν να παλεψουν για μια πιο δικαιη κοινωνια εστω λανθασμενα κατ εμας.ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.Δεν ξερω καν αν κανω καλα που γραφω δεν μπορω να εχω καθαρο μυαλο μετα τη Λιανα αυτο!Εκει που αρχισαμε να ειμαστε αισιοδοξοι γινονται απιστευτα σκηνικα!Ειλικρινα ειμαι σοκαρισμενος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατσε να δεις τι ακριβως παιχτηκε, μην κρινεις απο ενα βιντεο της χρυσης αυγης μονο

      Διαγραφή
    2. ti na pexti? den akouses ton sindikalisti na milai?
      o fasizmos diaspai tin ergatiki taksi etsi itan panta, ala apo sindikalistes tou pame den to perimena
      prota i laina, meta to pame ke i legomeni protopori ergates xalivourgi, kala pame, apogoitefsi megali

      Διαγραφή
    3. Είστε απίστευτα ελεεινοί άνθρωποι τελικά. Και δεν θα σας περάσει.

      Διαγραφή
    4. Με το συμπάθειο αλλά εσύ που τον άκουσες τι κατάλαβες? Γιατί τον Σιφωνιό τον έχουν για δευτερόλεπτα

      Διαγραφή
    5. eleinos ise esi pou den se vgikan ta antera pou vlepis ksirizmena kefalia ekso apo tin pili enos ergostasiou, pou ipotithete oti tin stirizame san siniditopimeni ergatiki protoporia
      gia esena den ksero ala kati tetia anthropakia kovan kefalia ke malista polon palion sigenon mas!!!!!!

      Διαγραφή
    6. Σίχαμα, αληταρά, ξεφτιλισμένο υποκείμενο!!!!

      Διαγραφή
    7. giorgo makari na ine etsi, tha doume, ola tha matheftoun
      isos ine ke montaz, i estisi mou lei alo omos distixos,
      pantos oti milisan me mikrofono pistevo ine ksekatharo, telos panton giaxara ke as ine ola ena psema!!!!!

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμε έχεις μπερδέψει 5 πράματα...
      Στο εργοστάσιο γίνεται απεργία... δεν είναι στέκι ούτε του ΠΑΜΕ ούτε του ΚΚΕ ούτε του Σιφωνιού... όποιος θέλει το επισκέπτεται, αφήνει βοήθεια και μιλάει... όταν δεν το επιτρέπεις αυτό τότε εσύ γίνεσαι ο φασίστας κι εσύ χάνεις το δίκιο σου... ανιθέτως με την συγκεκριμένη επίσκεψη γελοιοποιήθηκε άλλη μια φορά η Χ.Α με τις κωλοτούμπες της.
      Το βίντεο δεν χωράει καν υποθέσεις αν είναι πετσοκομμένο... βρωμάει από μακριά

      Και εν τέλει νομίζω ότι είναι αισχρό και άδικο να παρερμηνεύουμε, να παρεξηγούμε τους απεργούς που ηρωικά έχουν σταθεί 100+ μέρες...
      Να το πω χύμα... μακάρι όσοι γράφουμε εδώ μέσα να είχαμε λίγα από τα αρχίδια τους

      Διαγραφή
  25. Το κόμμα βρίσκεται υπό ενσυνείδητη επίθεση, ξεκάθαρα.

    Είμαι ο ίδιος απίστευτα απογοητευμένος από αυτά που βλέπω κάποιους να γράφουν για τον Σιφωνιό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Διάβασε σε παρακαλώ αυτό. Είναι σχόλιο-απάντηση του Αντώνη από το Lenin Reloaded, μετά από συντονισμένη επίθεση προβοακατόρων με το βίντεο που αναφέρεται και στο σχόλιο πιο πάνω, στο μπλογκ του αλλά και σε άλλα μπλογκς:


    “Εγώ βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέρον το γεγονός του βίντεο αυτού και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το σχολιάσω (το βίντεο και το γεγονός ότι το καταθέτετε ασμένως και ομαδικώς):

    Πρώτον, όλοι σας γνωρίζετε ότι η ΧΑ τοποθετήθηκε ενάντια στην απεργία, και το σχετικό κείμενο δημοσιεύτηκε εδώ. Η επίσκεψή της μαρτυρά αλλαγή πολιτικής γραμμής και αυτό οφείλεται στο ότι η απεργία δεν έχει λυγίσει και προφανέστατα νιώθουν ότι δεν τους συμφέρει η αρχική τους στάση για το προφίλ που θέλουν οι ίδιοι να περάσουν. Δεν το αναφέρετε, δεν σας ενδιαφέρει καν προφανώς. Ούτε η μπηχτή περί μαύρου μετώπου, Άδωνι, Βορίδη που πετάει ο Σιφωνιός, μην μπορώντας να κάνει κάτι άλλο χωρίς να βλάψει τους ίδιους τους απεργούς με τα λεβεντόπαιδα που τους "θυμήθηκαν καθυστερημένα επειδή είχαν δουλειές."

    Δεύτερο, όλοι όσοι διαβάζετε το μπλογκ γνωρίζετα ότι είπα ότι με τα λόγια του ίδιου του Σιφωνιού, το ΠΑΜΕ δεν μπορούσε να περάσει ούτε έξω απ' τη Χαλυβουργία προ διετίας και είναι το μόνο μέλος του ΚΚΕ στους 400. Έδωσα ιδιαίτερη έμφαση στο τι σημαίνει αυτό. Ούτε αυτό σας απασχόλησε.

    Τρίτο, γνωρίζετε ότι μια ομάδα Χαλυβουργών δεν είναι μια πολιτική συλλογικότητα και ότι ο Σιφωνιός δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για αυτήν αυτοβούλως. Σας διαβεβαιώ ότι αν μπορούσε να αποφασίζει, αν δεν ήταν συνδικαλιστής που υπηρετεί πιστά στο πόστο που έχει, ο Χρυσαυγιτης θα είχε λιγότερα δόντια απ' τον ίδιο. Αλλά ούτε αυτό σας απασχολεί. Προφανώς νομίζετε ότι η απεργία είναι κάτι σαν κατάληψη φοιτητών σε πανεπιστήμιο. Ή ότι οι απεργοί οφείλουν να αρνηθούν το φαγητό γιατί προέρχεται από Χρυσαυγίτες. Και προφανώς, ότι το καλύτερο πράγμα για αυτούς, θα ήταν το βίντεο να δείχνει συμπλοκές και ξύλο. Αυτό προφανέστατα θα ευχαριστούσε εσάς και αυτούς που σκέφτονται όπως εσείς, αλλά δεν θα πρόσφερε το παραμικρό στους ίδιους.

    Σκέφτομαι: Ο Σιφωνιός δεν θυσίασε τη συλλογικότητα των Χαλυβουργών που δεν είναι ομοϊδεάτες του ή μέλη του κόμματος και έβαλε το ΚΚΕ στην άκρη.

    Κι εσείς θυσιάζετε 399 μη κομμουνιστές που έχουν περάσει τα πάνδεινα για να χτυπήσετε έναν που πιστεύετε ότι χρησιμεύει για χτυπήσετε το κόμμα του.

    Και αυτή είναι η διαφορά του κομμουνιστή και του αντικομμουνιστή. Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά.

    Τίποτε άλλο δεν θα πω.”

    Με τη σειρά μου κι εγώ δεν έχω κάτι ακόμα να προσθέσω. Με κάλυψε απόλυτα το σχόλιο του Αντώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. to koma ean vriskete ipo epithesi, na to pis stin kaneli, giati bori kapios pou grafi na traviete apo edo ke apo eki epidi tin AKOUSE ke den plirose, ke oute ta lefta tis exi oute vouleftikes asilies onoma ke tin stiriksi tis

    emis na dis poso apogoitevmeni imaste otan vlepoume tetia, idika otan exoume ke tin doulitsa mas ke to amaksaki mas ke entoutis san m...aes kanoume oti boroume, ke stin teliki vriskomaste prodomeni(akoma fisika den kseroume, ala tha doume se liges meres ti tha gini me to thema) tin kano tora, giati me anevike to ema sto kefali, apogiotefsi,prota i kaneli ke meta to i pio mavri andidrasi oxi ke etsi re pedia oxi ke etsi.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ακουσα παντως οτι ο Σιφωνιος μιλησε και κατηγορησε τη χρυση αυγη
    βεβαια αυτοι οτι τουσ συμφερει δειχνουν
    οπως συνηθως γκαιμπελισμος και μαυρη προπαγανδα
    οπως τοτε που λεγανε οτι η αλεκα ειπε οτι το ΚΚΕ ειναι υπερ του ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οι ανωνυμοι να βαλουν nickname, ειναι κανονας του γλομπινγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όχι, Poe, αυτό είναι πολύ-πολύ χειρότερο. Χτυπάνε με τον αθλιότερο τρόπο φτωχούς ανθρώπους και τις οικογένείες τους. Τυχαία νομίζεις πως πήγαν εκεί τα καθήκια της ΧΑ; Για δες ποιος το βγαλε πρώτος το θέμα προς τα έξω: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_3183.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ναι το ειδα μου το στειλε ο τρας

    Εδω στα χανια δυστυχως εχουμε και εμεις τετοια περιστατικα
    και τελευταια εχουν δυναμωσει
    περιφρουρουν τις γειτονιες λενε

    ατυπα ή οργανωμενα, δεν ξερω τι απο τα δυο
    ο χωρος του ιντιμιντια συνεργαζεται με την χ.α για να αμαυρωσει την λαμπροτερη σελιδα, των ημερων μας, του εργατικου κινηματος.

    Απο εκει και περα εγω προτεινω στους συντροφους υπομονη, να δουμε αυριο το πρωι τις λεπτομερεις και να τους τριψουμε στα μουτρα τα πραγματικα γεγονοτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "πλάκα" είναι ότι από όλη αυτή την βρωμιά το εργατικό κίνημα και οι απεργοί της Χαλυβουργίας θα βγουν ακόμα πιο δυνατοί... οι σπασμωδικές τους κινήσεις θα τους φέρουν εντελως αντίθετα αποτελέσματα...

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω Γιωργο
      και τετοια συμβαντα υπαρχουν για να μας θυμησουν οτι δεν πρεπει ουτε δευτερολεπτο να επαναπαυομαστε

      Διαγραφή
  32. Την εργατικη ταξη δεν την διασπα μονο ο φασισμος οπως λετε
    αλλα και ο αριστερισμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Aντωνη εγω προσωπικα δεν εβρισα ουτε ποτε δεν προκειται να βρισω τον Σιφωνιο,για τον οποιο τρεφω μονο αισθηματα αλληλεγγυης και μεγαλου σεβασμου.Η σημερινη επισκεψη των ναζιστων στο εργοστασιο εγινε 100%για να προκαλεσει διασπαση της αλληλεγγυης πραγμα που σιγουρα το καταφεραν.Η ανακοινωση της Χ.Α.Βολου υπερ του Μανεση θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει απο το σωματειο και να τους στειλει στα τσακιδια και μονο με την εμφανιση τους στον Ασπροπυργο.Οποια αποφαση και να πηρε το σωματειο να δεχεται αλληλεγγυη απο ολους(για μενα πολυ καλα εκανε αλλα οι ΝΑΖΙ δεν ειναι απλα ολοι)και μονο η ανακοινωση της οργανωσης στον Βολο ηταν αρκετη για να φυγουν κλωτσιδον,χωρις να καταστρατηγηθει η αποφαση του σωματειου!Τα τροφιμα που μοιρασαν εχουν αυτοκολλητα των ναζι να λενε ψηφο στην χρυση αυγη να ξεβρωμισει η Ελλαδα εννοωντας απο τους κομμουνιστες και τους ξενους.Δυστηχως παιζοντας οι υπουλοι τον γνωστο τους ρολο αιφνιδιασαν το σωματειο και επληξαν τον γιγαντιαιο αυτο αγωνα πισωπλατα!Αυτη τους η επισκεψη ηταν καλα μελετημενη και βρωμικη εναντια σε καθε τους πιστευω και θα χρησιμοποιηθει πολυποικιλα και απο τους ιδιους αλλα και απο καθε αντιπαλο του οργανωμενου ταξικου κινηματος(αναρχικους αριστεριστες)που θα εκμεταλευτουν το στιγμιαιο λαθος και τον αιφνιδιασμο του σωματειου για να το λοιδωρησουν και να το απαξιωσουν.ΜΑΚΑΡΙ να κανω λαθος και να υπαρχει τροπος να διορθωθει αυτο το λαθος(ηταν μια φοβερη ευκαιρια να εδιωχνε το σωματειο δια της βιας τους βρωμοναζι απαξιωνοντας τους στην μεριδα της λιγοτερο ταξικα συνειδητοποιημενης εργατικης ταξης που προσεγγιζεται απο τετοιου ειδους αρχιδια και να χαλασει ετσι τελειως τα βρωμικα σχεδια τους απο τη ριζα)αλλα πολυ φοβαμαι πως αυτη η υποδοχη των ναζι θα κανει φοβερη ζημια στο κινημα.ΜΑΚΑΡΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΚΑΡΙ να υπαρχει τροπος να διορθωθει αυτο το λαθος.Οντως ειναι δυσκολες οι στιγμες και οι επιθεσεις που δεχοντε οι απεργοι για να διασπαστει η ενοτητα τους και ξερω πως οι 400 σχεδον εργατες δεν ειναι ολοι κομμουνιστες και το σωματειο εχει αποφασισει να κρατησει τον αγωνα ανοιχτο προς καθε αλληλεγγυη και για αυτο εγω προσωπικα μπορω να καταλαβω αυτο το λαθος που καταλαβαινω πως ηταν ενας αιφνιδιασμος της στιγμης αλλα ο αγωνας τους και γενικα το κινημα θα δεχτει φοβερη πολεμικη απο αλλους οχι τοσο καλοπροαιρετους και απο πολεμιους δηθεν υποστηρικτες του.Κανω πραγματικα ΕΚΚΛΗΣΗ προς ολους να βρεθει τροπος να απαντηθει αυτη η επισκεψη των φασιστων,αλλιως θα δημιουργησει τα πολλα προβληματα που επιδιωκαν τα σιχαμενα σκουληκια και θα χρησιμοποιηθει εκ μερους τους ως δουρειος ιππος για να τρυπωσουν και σε αλλους εργατικους χωρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Δεν ξερεις τι πραγματικα ειπε ο σιφωνιος
      2) Δεν ξερεις αν δεχθηκαν τα τροφιμα
      3) Περιμενε να δεις τι θα πουν και οι ιδιοι οι χαλυβουργοι επι του θεματος
      4) Περιμενε να δεις τι θα πει και ο σιφωνιος

      Γιατι εχω ανεπιβεβαιωτες πληροφοριες οτι ο σιφωνιος στο λογο του τους εκραξε και τους εκραξαν και οι υπολοιποι

      οσο για τα παλαμακια και τις μαλακιες, εχω την αισθηση οτι η μπηκαν με μοντας η οι ιδιοι χειροκροτουσαν τους εατους τους

      Have a littel (red) faith
      :)

      Διαγραφή
  34. Κι αν redfaith οι χρυσαυγιτες ακριβως επειδη πηγαν αιφνιδιαστικα στο εργοστασιο ηταν περισσοτεροι απο τους απεργους που ηταν παροντες εκεινη την ωρα, με ποιο τροπο θα τους πεταγαν στη θαλασσα;

    *Γιατι εγω ενα μεσημερι που επισκεφθηκα το εργοστασιο δεν ηταν εκει πανω απο 5-6 απεργοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πολύ φοβάμαι Red Faith ότι δεν έχεις καταλάβει κάποια πράγματα. Πρώτα από όλα δεν είναι κομμουνιστές οι Χαλυβουργοί, ο Σιφωνιός μού το είπε προσωπικά. Εμπιστεύτηκαν το ΠΑΜΕ, και το ΠΑΜΕ δεν έχει δικαίωμα να τινάξει ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 108 ΗΜΕΡΩΝ για να ΞΕΚΑΒΛΩΣΟΥΝ κάποιοι "ένθερμοι αντιφασίστες" που όλως τυχαίως όχι μόνο δημοσίευσαν ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ: "Οι χρυσαυγίτες στη Χαλυβουργία κι ο κνίτης Σιφωνιός τους χειροκροτάει!!
    Ο Περισσός μπάζει τους μαχαιροβγάλτες στο εργατικό κίνημα."

    Όταν η ΧΑ έβγαζε ανακοινώσεις κατά των Χαλυβουργών, και όταν η Αυγούλα σιγόνταρε είδες πουθενά τρολ ατάκ; Είδες πουθενά άρθρο του Ίντυ να ωρύεται; ΞΥΠΝΑ!!!

    Ξεκάθαρα αιφνιδιάστηκαν οι άνθρωποι. Είναι φτωχοί καθημερινοί άνθρωποι που ζουν τον Γολγοθά τους 108 μέρες. Τι θα κάνουμε; Θα τους κρεμάσουμε για να σπάνε πλάκα η Χρυσαυγίτες και οι "αντεξουσιαστές" της σαπίλας με την πολιτική μας ηλιθιότητα; Είσαι σοβαρός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Όταν η ΧΑ έβγαζε ανακοινώσεις κατά των Χαλυβουργών, και όταν η Αυγούλα σιγόνταρε είδες πουθενά τρολ ατάκ; Είδες πουθενά άρθρο του Ίντυ να ωρύεται; ΞΥΠΝΑ!!!"

      Αντωνη
      respect!

      Διαγραφή
  36. Εμενα αυτο που με ενοχλησε στο βιντεο ηταν μερικα χειροκροτηματα στο τελος.Μη παρεθηγηθει αυτο που λεω.ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ δεν πιστευω οτι οι εργατες επηρεαζονται, εστω και στο ελαχιστο,απ την φασιστικη ιδεολογια,πολυ πεισσοτερο οι ΗΡΩΙΚΟΙ χαλυβουργοι.Οποιος εχει ζησει σε εργατικες συνοικιες,ξερει πολυ καλα οτι ο καθε ειδους ακτιβισμος δεν εχει περαση στους εργατες,ειτε προκειται για ακτιβισμο της ακρας δεξιας,ειτε αφορα κινηματα οικολογιας,μη κυβερνητικες οργανωσεις,κλπ.

    Οι χαλυβουργοι που υποδεχτηκαν αυτους τους κυριους,υποθετω,οτι καταλαβαν οτι καποια κινηση πολιτων,καποιος φορεας,ερχεται να τους εκφρασει την αλληλεγγυη τους,και ανταποκριθηκαν αναλογα,οπως απαιτει και η στοιχιωδης ευγενεια στο κατω κατω.Απλως επειδη τετοιες προβοκατορικες ενεργειες ηταν αναμενο οτι θα γινονταν, πιστευω οτι επρεπε προηγουμενως να υπαρχει και μια ενημερωση,γιατι αφορμες ψαχνουν να τους ριξουν λασπη.

    Και για να απαντησω στο σχολιο του προβοκατορα που εθεσε το ζητημα "ιστορικα",να του πω οτι ο φασισμος δεν διεσπασε την εργατικη ταξη,την κατεστειλε βιαια,με πρωτοφανη ωμοτητα.Επειχηρησε να εξοντωσει τους ταξικα συνειδητοποιημενους πρωτοπορους εργατες με καθε τροπο,και τους εργατες ως συνολο να τους μετατρεψει σε δουλους.Φορεας της φασιστικης ιδεολογιας ηταν η μικροαστικη ταξη,οχι εργατες.Οι μικροαστοι εφεραν τον Χιτλερ και τους ομοιους του στις αλλες χωρες της ευρωπης στην εξουσια.Το εργατικο κινημα,αποδυναμωμενο η ισχυρο,αντισταθηκε στην επελαση του φασισμου,και υπεστη καθε ειδους ωμοτητα γι αυτο.

    Προλεκαλτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑτσε ρε συ προλεκατ
      ποιος σου ειπε οτι δεν χειροκροτανε οι δικοι τους, δεν πηγε μονος του ο γιουλ μπρινερ εκει
      λες δηλαδη να τον χειροκροτουν οι χαλυβουργοι;

      Διαγραφή
    2. Να σου πω την αληθεια ετσι μου φανηκε στην αρχη,οτι τα χειροκροτηματα ηταν των χαλυβουργων.Αλλα τωρα που το ξαναβλεπω και το κρινω ψυχραιμα,μαλλον εχεις δικιο,πρεπει να ηταν οι συντροφοι του γιουλ.Που και οι χαλυβουργοι να χειροκροτουσαν δηλαδη,εγω δεν θα το θεωρουσα μεμπτο γι αυτους.Ειμαι σιγουρος οτι πολλοι απ αυτους δεν εχουν καν ασχοληθει με αυτου του ειδους τα "κινηματα" ουτε καθονται σοβαρα να σκεφτουν τι αντιπροσωπευουν.Απλως αν οι επιδοκιμασιες προερχονταν απο μερους τους,νομιζω οτι θα ηταν μια απροσεξια απο τους ανθρωπους που τους συμπαραστεκονται και τους καθοδηγουν,γιατι λογικα θα επρεπε να τους διαφωτισουν σχετικα.Αλλα οκ,μαλλον καταλαβα λαθος,πρεπει να ταν τα συντοφια του παλικαρα που χειροκροτουσαν.

      Προλεκαλτ

      Διαγραφή
  37. POE μακαρι να ισχυουν οι πληροφοριες σου,αντωνη αποκλειεται το προβλημα να ηταν οτι ηταν λιγοτεροι γιατι ο Σιφωνιος δεν θα λυγιζε ουτε θα κολουσε σε αυτο,Αντωνη αν διαβασεις καλα το σχολιο μου το γραφω πως ξερω οτι δεν ειναι κομμουνιστες και πως αιφνιδιαστηκαν ξερω την ανακοινωση των σκουληκιων στο βολο που εγραψα πως επρεπε να χρησιμοποιηθει απο το σωματειο για να διωχθουν ξερω και για τον ρολο της αυγουλας αλλα και του ιντυ και πως χρηματοδοτειται απο Σοροςκλπ.Να ξυπνησω απο τι;Ειπα εγω να τους κρεμασουμε;Εμενα η αγωνια μου ειναι να μην αμαυρωθει η αγωνας τους και πως πρεπει οπωςσδηποτε να απαντηθει αυτη η επισκεψη.Για να μην το εκμεταλευτουν οι εχθροι του ταξικου κινηματος γιατι οι εποχες ειναι πονηρες και δυσκολες και θα ειναι πισωγυρισμα για το κινημα που προσπαθει να σταθει και ειναι σε ανοδικη πορεια κοντρα σε θεους και δαιμονες γιαυτο σπαστηκα και με τη λιανα.Μακαρι να ισχυουν οι πληροφοριες σου POE το τονιζω γιατι αλλιως θα εχουμε προβλημα γιατι το λαθος του σωματειου θα αποδειχθει τεραστιο εστω και απο αιφνιδιασμο και θα δημιουργησει μεγαλο προβλημα στο ολο κινημα ειδικα σε πανεπιστημια Τει που οι αριστεριστες επηρεαζουν πολλους νεους χυμα ψιλοαπολιτικ ψιλοαριστερους που παλευει το ΜΑΣ να τους κερδισει βημα βημα προς την κατευθηνση του ταξικου προσανατολισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προφανώς υπάρχουν και τρελλαμένοι φανατικοί ανάρχες κ.ά. που θέλουν "να βγάλουν κέρδος από τη συμφορά", ρίχνοντας το ατυχές συμβάν πάνω στην καμπούρα του ΚΚΕ εξ ολοκλήρου, δηλαδή... τη συμφορά που έφερε η κουτοπόνηρη και θρασύδειλη Χ.Α. στους τίμιους, εξαντλημένους (αλλά ΚΑΙ απληροφόρητους) Χαλυβουργούς.

    Για έναν τίμιο παρατηρητή, με ελάχιστο κόπο ξεκαθαρίζεται η παρεξήγηση που έγινε, δεδομένου ότι οι εργάτες μάλλον δεν ήξεραν την προηγούμενη ανακοίνωση της Χ.Α. (εναντίον τους) κι έτσι άφησαν εκείνο τον τραμπούκο της Χ.Α. με τα μαύρα γυαλιά να λέει ασύστολα ψεύδη, ότι δήθεν "από την πρώτη στιγμή ήταν μαζί τους" (ω ναι, καλάααα...)

    Επίσης ο Σιφωνιός, που έχει άσπρα μαλλιά και μακροχρόνια συμμετοχή στο κόμμα... έπρεπε να σκεφτεί δύο και τρεις φορές. πριν συναινέσει στη φιλική υποδοχή αυτών των καθαρμάτων. Πολύ απλά έκανε λάθος, αλλά... δεν είναι και κάνα τραγικό λάθος! Ανθρώπινο λάθος είναι, και απολύτως κατανοητό (και εν προκειμένω ασήμαντο θάλεγα). Τραγικό λάθος κάνουν όμως, όσοι τον θεωρούν αλάνθαστο, ή όσοι βγάζουν από το ασήμαντο αυτό λάθος του... γενικεύσεις πολιτικών δαιμονοποιήσεων (σε βάρος του ΚΚΕ, κλπ. κλπ.)

    Αντί να κάνετε όμως, μερικοί-μερικοί σχολιαστές, Δον Κιχώτες υπερασπιστές της τιμής του ΚΚΕ εδώ, την... αυτοκριτική σας, ορισμένοι που είστε και... αποδεδειγμένοι ψεύτες, ορμήξατε να τσουβαλιάσετε ΚΑΙ αυτή τη φορά, κάθε δυσανασχετούντα με (δήθεν) "αντικομμουνιστή".

    Εύχομαι το ΚΚΕ μια μέρα να καταλάβει το ποιόν σας, και με μια νέα ηγεσία να σας ρίξει εκεί που ανήκετε "κύριοι", στα σκουπίδια. Ειλικρινά δεν ξέρω αν ειστε λίγοι ή πολλοί, πάντως σίγουρα βλάπτετε το λαό, επομένως ΚΑΙ το κόμμα σας. ΕΣΕΙΣ τρέφετε και τον αντικομμουνισμό, κατά του οποίου (βέβαια) αενάως εκστρατεύετε, δημιουργώντας νέους εχθρούς. Εσείς χτίζετε την... "Ευρεία Παρανοϊκή Αριστερά". Κι αυτή έχει τόση σχέση με τον κομμουνισμό όση εγώ με τον Πήτερ Παν. Οπότε, θα σας πω κάτι που σκέφτηκα πολύ καλά πριν το πω. Αν είστε ανεπίδεκτοι κριτικής ΤΩΡΑ, που είστε ασήμαντοι μπλόγκερ ή μέτριοι ακαδημαϊκοί που πουλάνε μούρη μέσω ιντερνέτ... κι αν κοροϊδεύετε τους πάντες (ΚΑΙ τον εαυτό σας τον ίδιο) ΤΟΣΟ πολύ ΤΩΡΑ... είναι σίγουρο ότι θα είστε πολλαπλάσια ανεπίδεκτοι κριτικής ΚΑΙ στο μέλλον, όταν (με το καλό) έρθει κάποιο είδος σοσιαλισμού και βρεθείτε με σοβαρές ευθύνες στα χέρια. Επομένως, "σύντροφοι", εμείς που έχουμε υποστεί τις χειρότερες ψευτιές και προδοσίες σας, πρέπει να σας κάνουμε σκληρή κριτική από ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχολιο μου δεν ηταν καθολου οφ τοπικ

      μιλουσατε για την σχεση του καζακη κκε
      απαντησα
      μιλουσατε σε ανω του ενος σχολιων για τον σταλιν
      επισης απαντησα
      Μιλουσατε για το δεν πληρωνω
      και εκει απαντησα

      Απαντησα λοιπον στα σχολια σας
      αν τα ιδια σας τα σχολια ηταν οφ τοπικ
      τοτε ημουν και εγω

      απο εκει και περα δεν θελω να εχω καμια σχεση με εσας, σε αυτο το blog ή σε οποιοδηποτε αλλο.

      οι απαντησεις σας στην τοποθετηση μου και τα υπολοιπα αρθρα στο blog που φτιαξατε για εμενα ειναι εκει για οποιον θελει να τις δει και να κρινει.

      Διαγραφή
    2. Αν επιθυμείς διάλογο Poe, είσαι απόλυτα ελεύθερος να το κάνεις στο μπλογκ όπου αναδημοσιεύτηκαν τα σχόλιά σου.

      Υπήρξε και αναβάθμιση του σχετικού ποστ, για το φάουλ που διέπραξες.
      http://stalinreloaded.wordpress.com/2012/02/04/poexania/

      Πήγαινε να αλιεύσεις αντικομμουνιστές κάπου αλλού. Με απολογητές του Στάλιν που κάνουν τέτοιου μεγέθους φάουλ στο διαδίκτυο ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΣΧΕΣΕΙΣ.

      Διαγραφή
    3. Ισως καποια αλλη φορα

      καληνυχτα

      Διαγραφή
  39. Με βάση τα πιο τελευταία νέα, λοιπόν...
    Ο σύντροφος Σιφωνιός είναι ΕΝΤΕΛΩΣ αθώος, ακόμη και από το (ασήμαντο όπως είπα) λάθος που υπέθεσα προηγουμένως. (με βάση ρεπορτάζ από τη Χαλυβουργική).

    Εκείνο που θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, όμως (πλην των Χρυσών Αυγών που... θα τα τηγανίσουμε δεόντως --χεχε- για την ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ψευτιά τους)...
    ...είναι κάτι ΠΑΡΑΝΟΪΚΕΣ θεωρίες που εκμεταλλεύονται το συμβάν _αντίστροφα_, για να πλήξουν στόχους οι οποίοι δεν είχαν κανένα _σοβαρό_ λόγο να επιτεθούν στο ΚΚΕ, πέραν της δικής τους (ηλίθιας και βαρετής) εμπάθειας εναντίον του! (=ή "αντι-ΚΚΕδισμό").

    Δηλαδή, οι "συνδέσεις" μεταξύ indymedia και "τρελλού αλόγου", που είδα να γράφει στο μπλογκ του γνωατός αλαζών... αποδεδειγμένος ψεύτης (που θέλει να γίνει... και μέλος του ΚΚΕ -χαχα) είναι παντελώς ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ, χωρίς καμμία απαραίτητη σχέση με συνωμοσίες ή προβοκάτσιες. Τέτοιες ανυπόστατες συνδέσεις είναι η πρώτη ύλη της πολιτικής ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ.

    Τώρα...
    Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τα πάρει κανείς στο κρανίο και να... μισήσει το ΚΚΕ (γενικεύοντας) λόγω ορισμένων... συγκεκριμμένων ανθρώπων του (π.χ. Μαϊλης) ή άλλων που το γλύφουν. Εγώ ΔΕΝ πέφτω στην παγίδα αυτή. Αλλά... όσοι ΕΠΕΣΑΝ στή παγίδα, ΔΕΝ έπεται ότι είναι και "βαλτοί". (ΤΟΣΟ απλά)! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @Omadeon

    Όχι, το να μας κάνετε απλώς «σκληρή κριτική» δεν λέει τίποτα! Είναι ημίμετρο! Εάν δεν χρησημοποιήσετε μαχαιρια, μολότωφ, σιδερολοσούς και άλλα πρακτικα μέσα, τσάμπα μάγκες είσαστε.

    Ακόμη εάν δεν εκκενώσετε δια τις βιας την χαλυβουργία από τους «φιλοφασίστες» κουμμουνιστές εργάτες-να σας βράσω…

    Ο Μανεσης δείχνει τον δρόμο της επανάστασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου απευθύνεις το λόγο σε δεύτερο πληθυντικό και... μου φυτεύεις και υλικά στην εικονική μου τσέπη που δεν έχουν καμμία σχέση με μένα (αποδεδειγμένα, αν το ψάξεις καλά).

      Πρόσεχε γιατί είναι εύκολο στο ιντερνέτ να παρανοήσει κανείς. Και μπορεί να νοιώθεις εσύ καλά όταν επιτίθεσαι σε "εχθρούς", αλλά αυτή η χαρά είναι προσωρινή.

      Διαγραφή
    2. οι ηθικοί από τους φυσικούς αυτουργούς των "εγκληματων", έχουν μεγαλύτερη ευθύνη. -Και για το ποιος παρανοεί στο net το είδαμε: "δεν μιλάω με σταλινικούς". Εμείς πάλι ως "δημοκρατικοτεροι", μια χαρά διάλογο ανοίγουμε, πάει χάλασε ο κόσμος!

      Διαγραφή
    3. Οταν ο άλλος βάζει σε εισαγωγικά τα εγκλήματα του Στάλιν και τα αρνείται, ας ΜΗΝ παραπονείται.

      Αντισώματα κατά του _πραγματικού_ σταλινισμού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, δυστυχώς. Το πως τον αντιλαμβάνομαι, έχει εκφραστεί εδώ

      Οπως και το Ισραήλ αρέσκεται να κατηγορεί για "αντισημιτισμό" όσους του ασκούν κριτική, έτσι και οι σταλινικά-σκεπτόμενοι (ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκουν) κατηγορούν πολύ εύκολα άλλους για "αντικομμουνισμό". Με αυτο τον τρόπο όμως, δεν θα μπορέσουν να διορθωθεί ο σταλινισμός ποτέ.
      Κι είναι ανεξάρτητος από κόμματα (της αριστεράς)! Υπάρχει ακόμη και μέαα στη μανιχαϊστική νοοτροπία ορισμένων... αναρχικών.

      Διαγραφή
    4. ούτε και ο αντικομμουνισμός εάν μετονομαστεί σε "αντισταλινισμό" θα διορθωθεί ποτε. ’λλωστε και οι αστοί ακριβώς το ίδιο λένε....
      εξάλλου είναι γνωστό πως ο αντικομμουνισμός, πίσω παο τον "αντισταλινισμό" κρύβεται.
      Αλλα δεν είναι αυτή η κουβέντα μας....

      Διαγραφή
  41. Το ιντυμεντια πλασαρε την ειδηση λεγοντας οτι το ΚΚΕ τα βρισκει με τα χρυσαβγοπουλα. Τουτεστιν γινεται η παραδοχη οτι το ΚΚΕ εχει στηριξει τη μεγαλυτερη απεργια της μεταπολιτευσης και μαλιστα στη δυσκολοτερη περιοδο. Κατι ειναι κι αυτο. Αφου εφτασε να αναγνωριζει το ιντυμεντια οτι το ΚΚΕ δεν ειναι το κομμα του κοινοβουλευτικου καθωσπρεπισμου και στηριζει μακροχρονιους απεργιακους αγωνες. Τωρα, το ωραιο ειναι το ιντυμιντια συναγωνιζεται σε βρωμια και βλακεια τους φασιστες. Η βρωμια και των δυο ειναι οτι θελουν, ο καθενας για τους λογους τους, να δωσουν κτυπημα κατω απο τη ζωνη στο μεγαλο αγωνα των εργατων και να υπονομευσουν την κοινωνικη αλληλεγγυη. Η βλακεια, οσον αφορα τους χρυσαυγιτες ειναι φανερη δια στοματος του κομπλεξικου νεανια με υφος δεκανεα των πεζοναυτων του Χολλυγουντ, οτι ταχα εδω και τρεις μηνες ειχαμε πηξει στη σκλαβια του μεροκαματου και δεν προλαβαμε να σας ερθουμε. Αλλα οσον αφορα το ιντυμιντια η βλακεια τους οφειλεται και σε ενα συμπλεγμα πουριτανικης, απλοικης και χοντροεπεξεργασμενης μικροαστικης ηθικης που θελει να στηνει εικονισματα και τη μιά να τα προσκυνα και την αλλη να τα φτυνει. Οσο για το προκειμενο, ο Σιφωνιος ειναι προεδρος σωματειου που βρισκεται σε απεργιακο αγωνα. Του στηνουν μια τρικλοποδια. Τι να κανει? Συμφωνα με τα καλοπαιδα του ιντυμιντια θα επρεπε να πεσει, ηρωικα, βεβαιως-βεβαιως. Ο Σιφωνιος, ομως, πηδησε απο πανω. Τωρα, ποιος κανει μεγαλυτερο κακο στο κινημα της Χαλυβουργιας? Η χαζη προβοκατσια των φασιστων ή οι κοινωνικοι αγωνιστες που αναμεταδιδουν την προβοκατσια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και το ιντυμήντια δεν είναι ένας απολύτως ενιαίος χώρος, όπως είναι π.χ. το ΚΚΕ... σε γενικές γραμμές δεν έχεις άδικο σε όσα επισημαίνεις.

      Για μένα το ιντυμήντια απώλεσε (η ΣΟ κυρίως) την αξιοπιστία του όταν ενθάρρυνε τελείως μονομορείς μαρτυρίες και απόψεις, που δικαιολογούσαν τη ρίψη μολότωφ σε άοπλο πλήθος, στις 20 Οκτώβρη (κάτι τελείως αδικαιολόγητο ανεξάρτητα από πολιτική γραμμή ή κόμμα κλπ.)

      Σχετικά μικρή θεωρώ τη γκάφα του να... μην κατανοήσει την αλήθεια και σε τούτη εδώ την περίπτωη, ΑΝ σε τούτη τη φάση πέσει στην παγίδα να ΜΗΝ καταλάβει ΤΙ έγινε (με βάση τα πιο τελευταία νέα που ανάφερα).

      Μάλιστα... παραδόξως το συμβάν μετατράπηκε σε όπλο στόχευσης κατά του ιντυμήντια τώρα! :-)

      Το ιντερνέτ ενισχύει τις παρανοήσεις, τις ψευτιές ΚΑΙ τις προβοκάτσιες βέβαια, είναι η φύση του μέσου.
      Μόνο που... εν προκειμένω, από αποδεδειγμένο ψέμα κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί. Οπότε... τέλος καλό, όλα καλά (πλην της αγωνίας των απεργών βέβαια).

      Διαγραφή
    2. diladi to provlima gia esas ine to indymedia i oti egrapse kapios afto pou ipe i kaneli! i oti itan dipla dipla SINDILAKALISIS(ke idika apo ena sindikato pou theli na legete rizospastiko) ke fasistes mazi(ean egine etsi, tha maththefti omos,gia sigoura)
      ligo kritiki stous dikous mas den kani kako idika ean den theli kanis na legete tiflos i koufos

      Διαγραφή
  42. οι ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ που θα στηθουν απο εδω και περα απο πολλουs και διαφορουs θα ειναι ΠΟΛΛΕΣ και ΜΕΓΑΛΕΣ!
    καλο ειναι αυτοι ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να εχουν τον νου τουs ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.
    οι υπολοιποι,κριτικη οπου πρεπει ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠ΄ΟΛΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ιδιωs σε ειδησειs που βγαινουν απο ενα μεσο(διαδικτυο) οπου το να στησειs προβοκατσια ειναι πανευκολο.
    οι καιροι ειναι ΠΟΛΥ ΠΟΝΗΡΟΙ και αs ειναι σε ΑΜΕΣΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ για ολα τα σεναρια ΟΛΟΙ και κυριωs ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Επιτρέψτε μου ...

    Κάποιοι, βιάζεστε πολύ να καταδικάσετε ανθρώπους ...

    Αυτό είναι το εύκολο !
    Ξέρει κανείς ποιο είναι το δύσκολο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. τελικα αυτο το ποστ ανοιξε τους ασκους..της προβοκατορολογιας

    ''Το ΚΚΕ συμπρατει με την ΧΑ'' ουτε λιγο ουτε πολυ μας λενε οι επαγγελματιες απεργοσπαστες με τις κουκουλες που δεν εχουν οργανωσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ εργατικο αγωνα μεταπολιτευτικα
    Χρεωνουν το ΚΚΕ για αποφαση του συνδικατου να δεχεται ΟΛΟΥΣ οσους θελουν να βοηθησουν υλικα τους απεργους(μετα απο 4 μηνες απεργιας παντα..)
    Ε τοτε κυριοι το ΚΚΕ διοργανωσε και ΜΟΝΟ την απεργια..και οχι το συνδικατο

    Το εαν ειναι συμπαθης Η' οχι η λιανα σε καποιον μου ειναι αδιαφορο...ας μην την ψηφισει that's all folks, το να κανουμε ιδεολογικα κρισαρισματα σε συνεργαζομενα ατομα του ΚΚΕ -οταν η ΙΔΙΑ Η ΓΓ εχει αναγγελει μετωπο και με ορισμενα μικροαστικα-ρεφορμιστικα στρωματα ΑΛΛΑ ΟΧΙ με αμιγως οπορτουνιστικα..-μαλλον δικη μας αδυναμια δειχνει


    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6184393

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...