10 Νοε 2012

«Τίποτα κοινό μ´ αυτούς»!


«Χαλασε ο καιρος, τελευταια», ελεγε μια γνωστη στους δικους μου, που εχει..ειδικοτητα στο να αλλαζει θεμα, οταν της μιλας για πολιτικα! 
Οταν καποιοι δεν εχουν οικονομικο προβλημα, αλλαζουν θεμα οταν βρουν τα δυσκολα...Οσο για..ταξικη συνειδηση, αυτο κι αν ειναι δυσευρετο σημερα, οπου ο καθενας κοιτα να επιβιωσει, οπως η εν λογω κυρια, που το μονο που εκανε στη ζωη της ειναι να καλοπαντρευτει, ετσι δεν την απασχολει καθολου ο αγωνας του αλλου για να «βγει» ο μηνας, να μη χρωστα, αλλα και να μη πειναει, ταυτοχρονα! (Ας προσεχε κι ο αλλος να...καλοπαντρευτει, ή να...σπουδασει στην Αμερικη, βρε αδερφε!)

Να πουμε λοιπον κατι για τον ...καιρο, κυρια μου. Ναι, βεβαια, ειναι πιο ευκολα ετσι να μην αναφερθει κανεις στα ..153 ξεπουλημενα τομαρια του «ΝΑΙ» και τα γελοια 18 «ΠΑΡΩΝ» του κοινοβουλιου, που ακομη δεν μπορω να χωνεψω, ουτε φυσικα να αναφερθει κανεις σε οσα λειπουν και θα λειψουν απο δω και περα στην Ελλαδα των μνημονιων, οπου σε αναντιστοιχια με την εποχη, η κοινωνια γινεται ακομα πιο συντηρητικη, πιο ξενοφοβικη απο ποτέ αλλοτε.

-Οχι, δεν αλλαζουμε θεμα κυρια μου, επρεπε να της πειτε, μαλλωσα τους δικους μου. Εμεις, μονο για τη ζωη μας θελουμε να μιλησουμε, για το πως πολλοι σαν κι εμας πηγαινουν στο τελος της λαικης (και αν), για το πως στεκομαστε μεγαλοι ανθρωποι στις ουρες του γιατρου απο τις 4 και τις πεντε το πρωι για να παρουμε τα φαρμακα που μας χρειαζονται, που κι αυτα θα τα πληρωνουμε απο δω και περα (κι εμεις δεν ξερουμε πως!), για το σουπερμαρκετ, oπου με ενα μικρο καλαθακι εχει φυγει η ..μιση συνταξη, για τα σχολεια οπου λιποθυμουν παιδια απο την ασιτια, για τις δουλειες που πληρωνουν τα παιδια μας οποτε θελουν τα αφεντικα, για την αδικια που μας καταδικασε η ταξη ΣΟΥ!

Θελουμε να μιλησουμε για ολα αυτα που θα μπορουσαμε να ζησουμε σαν ανθρωποι, εχουμε κι εμεις ονειρα, ξερεις, εχουμε επιθυμιες, αλλα παραμενουμε εγκλωβισμενοι σε μια ζωη που δεν τη διαλεξαμε οι ιδιοι, μας επιβληθηκε σαν τιμωρια, για τους αγωνες μας, παρα τα χρονια μας και τα οσα περασαμε μεγαλωνοντας μεσα σε στερησεις, πολεμους και ανεχεια, προσπαθωντας να ζησουμε τιμια μεγαλωνοντας καλα παιδια, οχι φασιστες και κοτες, σαν τα παιδια της κυριας, που προτιμα να μιλα για τον ...καιρο!

Αυτα επρεπε να της πειτε, μανα και πατερα, και δεν πειραζει αν δεν σας ξαναμιλησει ποτέ, η γνωστη σας!

Ετσι κι αλλιως, τιποτα κοινο δεν εχουμε με μια ταξη που ψηφισε «ΝΑΙ» στην εξοντωση μας!


Υ.Γ Με αφορμη ενα σχολιο, για ενα τοπιο!


6 σχόλια:

  1. Όρμα ρε Elva, να σε χαρώ!
    Πες τα χύμα και σταράτα στης κάλπικης ζωής τ' απομηνάρια, σαν τις ...κυρίες και τους ...κυρίους που ...μιλάνε για τον καιρό.

    Ξέρεις όμως τι κατάφερες με τούτην την ανάρτησή σου;
    Μ' έκανες κομμάτια...
    Δισεκατομμύρια κομμάτια. Τόσα όσα ν' ανταμώσουν μ' όλους τής γης τούς κολασμένους!

    Κι άλλα τόσα, που να σμίξουνε μ' όλους τής γης τούς αντρειωμένους! Τους χτεσινούς και σημερινούς επαναστάτες! Τους κομμουνιστές!

    Κάπου εκεί, στάθηκε αδύνατο να μαντρώσω 'κείνα τα περήφανα βασανισμένα δάκρυα που καραδοκούν σε κάθε ανθρώπινο γλυκό ή πικρό ξέσπασμα.

    Τ' άφησα λοιπόν να κυλήσουν λεύτερα καθώς γράφω τούτο το σχόλιο. Και στάξανε τ' άτιμα αδίστακτα πάνω στο πληκρτολόγιο.

    Είν' η δεύτερη φορά, που μια ανάρτηση εδώ ή ένα σχόλιο, με κάνουν να κλαίω από βαθιά συγκίνηση.

    Νά 'σαι καλά!

    ΥΓ
    Κι αν θες να μάθεις για την πρώτη φορά που ένοιωσα όπως και τώρα, ρίξε μια ματιά στα ...εγκαίνια τού blog μας και συγκεκριμένα:

    Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012
    Μπ. Μπρεχτ - Εγκώμιο στη μάθηση

    Εκεί θα βρεις το παρακάτω ...σχόλιο που στο δίνω μαζί με τον αποστολέα του:

    (redship31 Οκτωβρίου 2012 4:37 μ.μ.)

    Και τους τρέμουνε των κάμπων οι κιοτήδες και μ’ ονόματα τους κράζουν πονηρά, κλέφτες κι απελάτες και προδότες. Τους μισούν οι βασιλιάδες κι όλοι οι τύραννοι, κι είναι μέσα στους σκυφτούς τα παλληκάρια, κι είναι μες στους κοιμισμένους οι στρατιώτες…

    (ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ! Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ! ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ!)

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ











    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μας ΑΝΕΡΓΕ και ΑΦΡΑΓΚΕ

      Να σαι καλα , καλο κουραγιο για τη συνεχεια και μας συγκινεις παντα με τα λογια σου.

      Θα δω και το ''Εγκώμιο στη μάθηση'', του Μπρεχτ, που με παραπεμπεις!

      Καλο σου βραδυ!

      Διαγραφή
  2. Γεια σου Elva

    Μόλις διάβασα τα πρώτα λόγια του κειμένου, λέω όπα δεν είμαι μόνη. Η σύζυγος του αδερφού μου όταν με παίρνει τηλέφωνο και λέμε τα "νέα"(μια απο τα ίδια)μας όταν το πάω στα πολιτικά κόβεται η γραμμή η χτυπάει το κινητό της η το κουδούνι της πόρτας. Αν την ρωτούσα να μου περιγράψει την καινούργια της τσάντα θα αφιέρωνε στην περιγραφή μια ώρα για να μην χάσω ούτε την τελευταία λεπτομέρεια. Δεν είναι κακός άνθρωπος απλώς απο ταξική συνείδηση είναι του φταίνε οι μαιμου συντάξεις, η δημόσιοι υπάλληλοι και οι Μερκελ. Απλώς στην περίπτωση του αδερφού μου βρήκε η κατσαρόλα το καπάκι γιατί και αυτός είναι στον κόσμο του..προς συριζα μεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ntina

      Story of my life, ολα αυτα που λες και τα ζω κι εγω, οπως πολλοι αλλοι, με γνωστους και φιλους, που κατα διαστηματα μου λενε πραγματα που απορω μερικες φορες για το μυαλο τους και για το ποσο ευκολα εξαπατωνται.

      Οπως λες κι εσυ, δεν μιλαμε αναγκαστικα για κακους ανθρωπους, αλλα για ελαφρα ατομα, μη πολιτικοποιημενα, που δεν καταλαβαινουν που βρισκεται το συμφερον τους και ετσι γινονται ευκολα θυματα. Μια φορα καποιος μου ελεγε οτι ο ιδιος δεν εχει καμμια δουλεια με τους ..εργατες και με το ΚΚΕ γιατι αυτος ειναι ....υπαλληλος γραφειου!!! :0

      Αν το σκεφτεις δεν ξερω αν ειναι για γελια, ή για κλαμματα το οτι υπαρχουν ανθρωποι που δεν ξερουν πραγματικα που ανηκουν!!

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς κοπελιές μου, προς το παρόν είναι πλειοψηφία το συνειδησιακά μικροαστικό τμήμα τού λαού.
      Όσους απ' αυτούς κι απ' αυτές βέβαια δεν είναι σάπια μέλη τής μεγάλης λαϊκής οικογένειας,
      θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τους προσανατολίσουμε να υπερασπιστούν το δίκιο.

      Κι αυτή η γλυκύτατη συμβουλή που έδωσε η Elva στους δικούς της, να μην σταματούν ούτε από ευγένεια να είναι ηγέτες εκεί που κινούνται, είναι η πλέον σωστή κίνηση σήμερα.

      Δε μας νοιάζει ορέ κορίτσια να είμαστε αρεστοί.
      Μας νοιάζει να είμαστε αληθινοί.
      Εμείς δεν παίζουμε με επικοινωνιακά κολπάκια για να παρασύρουμε κανέναν ενάντια στα συμφέροντά του.

      Εμείς είμαστε κομμουνιστές. Είμαστε προπαγανδιστές τής πολιτικής πρότασης τού κόμματος. Της Εργατικής Λαϊκής Εξουσίας. Του σοσιαλισμού-κομμουνισμού δηλαδή.

      Γι' αυτό κι οφείλουμε να μην αφήνουμε σε χλωρί κλαρί τον ταξικό εχθρό μας και τους πολιτικούς βαστάζους του, ό,τι χρώμα κι αν φοράνε. Το ίδιο κι αν πρόκειται για απλά, ακόμη και φτωχά, τσιράκια τους...

      Όμοια, έχουμε υποχρέωση να φτύνουμε αίμα καθημερινά, για ν' απεγκλωβίσουμε λαϊκούς ανθρώπους απ' τα δίχτυα τής καπιταλιστικής ιδεολογίας.

      Καλό σας βράδυ.

      ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

      Διαγραφή
  3. Απολύτως κανένα κοινό με τον κάθε ξεπουλημένο απολογητή της ΕΕ, δεξιό κεντρώο ή ... αριστερό !

    Κανένα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...