5 Φεβ 2012

Θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τους λύκους χορτάτους...

Αυτός στς κωλοτούμπες και εμείς στα τέσσερα...

Διάβασα σε ένα άρθρο στο in.gr μερικές δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικά με τις νέες διαπραγματέυσεις(διαπραγματεύσεις το λέμε τώρα) των εθνοσωτήρων μας με την τρόικα και αποφάσισα να γράψω μερικά σχόλια. Οι παραγράφοι με τα έντονα πλάγια γράμματα είναι κομμάτια από το πρωτότυπο άρθρο, και κάτω από την κάθε μία υπάρχει ο ανάλογος δικός μου σχολιασμός.

«Τελεσίγραφα του τύπου "ή το παίρνεις ή δεν σας δίνουμε τα χρήματα" δεν θα δεχθώ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη.

Το φλουρί ρε παιδιά ποιος το κέρδισε για να έχουμε καλό ρώτημα; Εσύ το πήρες Γεώργιε και κάνεις τώρα τον Cowboy; Μα τώρα το αποφάσισες να μη δέχεσαι τελεσίγραφα; Δεν συμμετέχει το κόμμα σου σε κυβέρνηση τελεσιγράφων, δεν ήσασταν όλοι εσείς που ψηφίζατε το μνημόνιο και τα διάφορα μέτρα που το συνόδευαν, για να πάρουμε την δόση και να μην έχουμε στάση πληρωμών; Μωρέ μήπως αντί για πρωτοχρονιάτικη, κόβατε πρωταπριλιάτικη πίτα;

«Θα εξετάσω και το τελευταίο γράμμα και την τελευταία σημείωση. Αν κάτι δεν μας κάνει και η τρόικα είναι ανυποχώρητη, δεν θα πάρουμε το πακέτο. Δεν θα φοβηθούμε απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα» πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Ναι και άμα κάτι δεν καταλάβεις βάλε τον Χρυσοχοϊδή να στο εξηγήσει που είναι διαβαστερός, υποχρέωση του είναι άλλωστε στα πλαίσια της συνεργασίας των κομμάτων σας να στα κάνει λιανά. Όσο για το πακέτο, είμαι σίγουρος ότι αν τους πιέσετε αρκετά θα δεχθούν να σας το τυλίξουν σε συσκευασία δώρου, δεν είναι δα και αγριάνθρωποι, παλιά ήταν βάρβαροι, μετά τους βοηθήσαμε και κατεβήκαν από τα δέντρα.


«Aς το καταλάβουν καλά και οι τροϊκανοί αλλά και οι εγχώριοι εκβιαστές ότι δεν λειτουργώ καλά κάτω από συνθήκες εκβιασμού» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
Ε για αυτό μας εκβιάζουν και αυτοί, για να παρεμποδίσουν την λειτουργία σου και να σε σε αποδυναμώσουν, βρήκαν την κερκόπορτα σου, την αχίλλειο πτέρνα σου.  Και τώρα Διγενή Ακρίτα μου πάει το πουλί πέταξε, η πόλη εάλω. Πάντως να είσαι σίγουρος οι επόμενες γενιές θα σε μνημονεύουν ως ήρωα, θα σου φτιάξουν και άγαλμα χρυσελεφάντινο και θα το στήσουν στην Ακρόπολη, να το βλέπουν οι αλήτες του ΚΚΕ και να μην τολμάνε να πλησιάσουν, σα σκιάχτρο ένα πράμα.

«Νομίζετε πως αύριο θα αποφασιστεί απλά και μόνον η αποδοχή κάποιων όρων που βάζει η τρόικα; Λάθος. Ας καταλάβουμε όλοι πως δεν είναι το θέμα μας το PSI ή τα 130 δισεκατομμύρια. Αυτές είναι ρηχές αναγνώσεις. Το βαθύτερο θέμα είναι πως καλούμαστε να αποφασίσουμε για το αν θα είμαστε "καλά παιδιά" και θα υπακούσουμε στο "φρόνιμα... φρόνιμα" ή θα αντιτάξουμε το "φρόνημα"» είπε.

Όχι δεν νομίζουμε, γνωρίζουμε πως αυτό ήδη έχει αποφασιστεί, χρόνια τώρα, πολύ πριν την κρίση, αλλά δεν το κάνουμε και θέμα. Άσε τώρα το PSI και τα δισεκατομμύρια, έτσι και αλλιώς το είπαμε, λεφτά υπάρχουν, και πρότεινε μας τι στάση να κρατήσουμε απέναντι στους τροικανούς. Να μείνουμε καλύτερα ανάσκελα σαν καλά παιδιά για «ιεραποστολικό» ή μήπως να στηθούμε στα τέσσερα για πισωκολλητό που είναι και πιο πρόστυχο; Το λέει εξάλλου και η παροιμία, των ραγιάδων τα παιδιά, πριν πεινάσουν ζητιανεύουν…

Ο κ. Καρατζαφέρης πρόσθεσε: «Εγώ δεν πρόκειται να περιοριστώ σε αυτά που μας λέει η τρόικα, θα κοιτάξω βαθύτερα. Στο ποιος έρχεται να τα επιβάλλει αυτά. Ποιος τα επιβάλλει; Τα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή είναι τα σχέδια και οι επιλογές της κ. Μέρκελ;
Η Μέρκελ τα κάνει όλα, ανέλαβε την καγκελαρία και έχει γίνει της πουτάνας το κάγκελο! Εγώ λέω να την βγάλουμε από την μέση και όλα θα γίνουν μέλι γάλα μετά, ούτε γάτα ούτε ζημιά…

» Καλώ λοιπόν την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνειδητοποιήσει τον θεσμικό ρόλο τον οποίο έχει και να αποδράσει από τις διαταγές ενός νέου Ράιχ. Γιατί η κ. Μέρκελ περπατά με τον δημοκρατικό μανδύα επάνω στα χνάρια που περπατούσε ο προκάτοχός της πριν από 75 χρόνια, εξασκώντας με τον ίδιο ανόητο τρόπο την προσβολή των άλλων λαών. Σήμερα οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να αντιδράσουν σε αυτό το οποίο έρχεται».

Και εγώ που νόμιζα ότι τον προκάτοχο της τον θαυμάζατε εσείς εκεί στο ΛΑ.ΟΣ, το παρακάτω βιντεάκι είναι προϊόν κακοπροαίρετου μοντάζ φτιαγμένο από σύγχρονους Γκαίμπελς να υποθέσω που σκοπό έχουν να σε συκοφαντήσουν.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να δούμε στα ζητούμενα της τρόικας είναι πόσα από αυτά είναι πρακτικά, είναι προς όφελος της χώρας. Πρέπει για κάθε ένα από αυτά να υπάρξουν πειστικές απαντήσεις για το πόσο θα ωφελήσουν την πατρίδα να πάει μπροστά».

Προς όφελος της χώρας θα είναι σίγουρα, αυτό το πιστεύω και εγώ, αλλά ποιάς χώρας; Σίγουρα πάντως όχι της Ελλάδας, αυτή έχει μετατραπεί από χώρα σε χώρο, από πατρίδα σε παρτίδα και το μόνο που αναγνωρίζεται ως ελληνικό πια, από τους ευρωπαίους εταίρους μας βεβαίως βεβαίως, είναι το χρέος που πασχίζουν να μας φορτώσουνε. Στο ύψος σου όμως εσύ, μην ασχολείσαι με τέτοιες λεπτομέρειες.

Αναφερόμενος στο ρόλο του κόμματός του είπε: «Δεν είμαστε εμείς αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που έριξαν την χώρα στον Καιάδα. Είμαστε όμως αυτοί που ήρθαν εθελοντές για να σώσουν την πατρίδα. Και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να την σώσουμε. Δεν θα υποστείλουμε την σημαία».

Από πού ήρθατε, από τον Σείριο; Βρε μήπως εσείς είσαστε οι Έψιλον για τους οποίους μας μιλούσε ο αξιομακάριστος συμπατριώτης μου κύριος Ι. Φουράκης; Όσο για το ποιοι έριξαν την χώρα στον καιάδα, αυτό το ξέρουν και οι πέτρες, οι τεμπέληδες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, ο κομμουνιστικός κίνδυνος και οι εβραίοι, ελπίζω να μην ξεχνάω κανένα.

Α ναι, και ο Λάκης Γαβαλάς!

Επανέλαβε, τέλος, ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να αναλάβει γραπτές δεσμεύσεις.

Για τη δική του στάση ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε ότι δεν δέχεται τελεσίγραφα, δεν θα υπογράψει επιστολή, ούτε θα κοινοποιήσει ανοιχτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό, όπως έκανε την προηγούμενη φορά. 

Τα είπαμε αυτά, πάλι θα τα ξαναλέμε; Τις γραπτές δεσμεύσεις πολλοί εμήσισαν, τις προεκτυπωμένες ουδείς.

«Υπάρχει πρωθυπουργός που εκπροσωπεί τη χώρα» επισήμανε. Ταυτόχρονα, όμως, δήλωσε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει και σε ακρότητες.

«Υπάρχει η στήριξή μας στον πρωθυπουργό. Υπάρχει η απόφαση που πήραμε στο Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα έχει θεσμούς και τους σέβεται. Δεν εκχωρώ την αξιοπρέπειά μου» είπε.

Όχι, κάτι που δεν έχεις η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να το εκχωρήσεις, με άλλων την αξιοπρέπεια τζογάρεις και εσύ και ο πρωθυπουργός, πρώην και νυν, και εις τους αιώνες των αώνων αμήν…

Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και μετά να περιμένουν να επανεκλεγούν ο Νικολά Σαρκοζί, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ε ναι, για να τους στηρίξουν τα αφεντικά τους ως υποψήφιους στις επόμενες εκλογές, πρέπει όχι μόνο να την χρεοκοπήσουν αλλά να συντονίσουν αποτελεσματικά και το ξεπούλημα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και στον τυχερό που βρήκε το φλουρί πρόσφερε μια συλλογή της δραχμής, «για να θυμόμαστε πόσο καλά είμαστε και σε τι περιπέτειες μας έβαλαν κάποιοι με το ευρώ», όπως παρατήρησε.
 
Καταξοδεύτηκες πάλι Γιώργαρε, κα ποιος ήταν ο τυχερός θα μας πεις τελικά; Αχ ρε Σημίτη δραχμοφονιά, πάνω που είχαμε συνηθίσει να παίζεται τη ζωή μας κορώνα γράμματα με την δραχμή, μας έβαλες στο ευρώ και όλα άλλαξαν…
Όμως δεν ανησυχούμε, έτσι όπως πάει το πράμα θα το χάσουμε το τρένο του ευρώ και θα μπούμε ξανά στο καραβάκι της δραχμούλας. Οι παλιές αγάπες δεν χάνονται ποτέ, μια στιγμή μοναχά ξαποσταίνουν και ξανά προς τη δόξα τραβούν, πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικές μας θα ναι, και άλλα τέτοια όμορφα.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

ΥΓ: Πάντως του Καρατζαφέρη πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει ενα πράγμα στο οποίο είναι απόλυτα σταθερός και συννεπής και αυτό είναι οι κωλοτούμπες, αν δεν ήταν πολιτικός θα μπορούσε κάλλιστα να είχε διακριθεί στο break dance.

6 σχόλια:

  1. Από Όοοοοολο το άρθρο, έχω μιαν μόνο απορία !

    Επιτρέπεται και στους ... χριστιανούς να "κόβουν" βασιλόπιτες με ΦΛΟΥΡΙΙΙΙ ;;;;;;;;

    Δεν είναι λίγο ... βελζεβούλικο αυτό ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι ελληνομακεδονοσπαρτιατοαθηναιοχριστιανοδωδεκαθειστες, σε αυτους τα παντα ολα επιτρεπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού είναι βασιλόπιτα πάλι καλά. Θα μπορούσε να ήταν βασιλοχουντόπιτα. Ή και προεδρόπιτα.
    ΛΑΓΟΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ
    Tο λιοντάρι, ο Πρόεδρος των ζώων του δάσους, έβγαλε ανακοίνωση πως από δω και στο εξής, όλα τα ζώα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο μέρος για τις καθημερινές τους ανάγκες...
    διότι το πράγμα παραπήγε και το δάσος εχει παραβρωμίσει, αφού ο καθένας αφήνει τις βρωμιές του όπου βρει.
    Ο παραβάτης, δηλ. αυτός που θα συλληφθεί να τα "κάνει" εκτός του συγκεκριμένου μέρους, θα τιμωρηθεί αυστηρά.
    Πέρασαν μέρες και όλα πήγαιναν ρολόι.
    Κάποια μέρα όμως, τσάκωσαν τον λαγό τη στιγμή που εκτελούσε φυσική του ανάγκη πίσω από ένα θάμνο.
    Αμέσως συγκροτήθηκε έκτακτο συμβούλιο στον πρόεδρο και κατήγορο τον σκύλο.
    Ο κατηγορούμενος, σε μια γωνία με χειροπέδες, ήταν έτοιμος να λιποθυμήσει.
    -Λοιπόν, λαγέ; ρωτάει ο πρόεδρος, -γιατί παραβίασες τον νόμο;
    -Να σας πω πρόεδρε. -Ήμουν και γω νομοταγής και πήγαινα και γω στο ίδιο μέρος με τα άλλα ζώα, αλλά μια μέρα, εκεί που καθόμουν ήσυχα-ήσυχα και τα "έκανα", ήρθε δίπλα μου η αρκούδα ο Μπένυ και αφού τελείωσε, γύρισε και με ρώτησε:
    -Λαγέ μαδάς;
    -Όχι, της λέω εγώ
    -Και λοιπόν; ρωτάει ο πρόεδρος.
    -Ε, λοιπόν, κ. πρόεδρε, με πήρε και σκουπίστηκε!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ συγκεντρώσεις σε Αθήνα-Σαλονίκη αύριο 6 η ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλή κίνηση απο το Κομμα θα ειμαι αυριο στις 18:00 στιν Ομόνοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γκεκούδι
    Η αρκουδα ειναι ο Βενιζελος και ο λαγος ο Καρατζαφέρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...