9 Φεβ 2012

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ από τις Λαϊκές Επιτροπές

(ανάρτηση ύστερα απο προτροπή φίλου αναγνώστη, με σχετική καθυστέρηση απο μέρους μας)


Αντιπροσωπείες των Λαϊκών Επιτροπών Κέρκυρας πραγματοποίησαν το πρωί διαμαρτυρία στη ΔΕΗ όπου επέδωσαν υπόμνημα στον δ/ντη της Επιχείρησης.(αφορά 6/2/12)
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου των Λαϊκών Επιτροπών Κέρκυρας:
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Κέρκυρας από αντιπροσωπίες των Λαϊκών Επιτροπών Κέρκυρας.
Έγινε συνάντηση με εργαζόμενους αλλά και με τον διευθυντή του υποκαταστήματος της ΔΕΗ Κέρκυρας και τους μοιράστηκε υπόμνημα των επιτροπών.
Τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών ξεκαθάρισαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο για μια μία ακόμη φορά ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να κόψει το ρεύμα και να βυθίσει στο σκοτάδι καμία λαϊκή οικογένεια»


Αντιδρούμε, δεν αφήνουμε να κόψουν το ρεύμα
Τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών προειδοποιούν: «Κάποιοι νόμιζαν ότι τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών των εργατικών σωματείων και του ΠΑΜΕ αστειεύονταν. Νόμιζαν ότι θα μείνουμε μόνο στις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις και θέλησαν να μας «δοκιμάσουν». Η απάντηση του κερκυραϊκού λαού αποστομωτική και εκκωφαντική. Σε Ποταμό, Γαρίτσα, Κανάλια και Λευκίμμη η αντίδραση στο κάλεσμα ήταν άμεση και με απαίτησή των παρευρισκόμενων επανασυνδέθηκαν όσες ηλεκτρικές παροχές κόπηκαν ενώ τα συνεργία εμποδίστηκαν να συνεχίσουν την υλοποίηση των ανάλγητων εντολών που παίρνουν.
Αυτές οι πρώτες νίκες δίνουν δύναμη σε όσους αποφάσισαν να αντισταθούν αλλά απαντούν και σε όσους ήθελαν να μας πείσουν, για μία ακόμη φορά, ότι δε γίνεται τίποτα. Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα πίσω σε σχέση με τις διακοπές ρεύματος πρώτα είπαν να περάσουν 40 μέρες, μετά 80, μετά κοινωνικά κριτήρια, μετά το κρύο και να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν. Η αλήθεια είναι μία, η δράση των Λαϊκών Επιτροπών τους φόβισε και τους ανάγκασε να αναδιπλωθούν. Σε αυτή τη φάση της γενικευμένης επίθεσης σε όλους τους τομείς δεν είναι λίγο να καταφέρνεις κάτι τέτοιο. Ούτε μας λυπήθηκαν, ούτε το ξανασκέφτηκαν, τους τρομάξαμε. Ας σκεφτεί ο καθένας αν κάτι τέτοιο θα συνέβαινε σε περίπτωση που δεν αντιδρούσαμε μέσα από την οργάνωση και την έμπρακτη εργατική αλληλεγγύη.
«Διαλέξετε στρατόπεδο»
Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε τις λογικές του διευθυντή της ΔΕΗ που δηλώνει ότι «εκτελεί εντολές» και ότι «είναι υπάλληλος και δεν μπορεί να κάνει τίποτα». Ο καθένας ας αναλάβει την προσωπική του ευθύνη και ας διαλέξει στρατόπεδο. Ή θα βρεθεί αλληλέγγυος στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους που γονατίζουν από την αντιλαϊκή πολιτική ή θα πάρει το μέρος της τρικομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.
Ο λαός έχει τη δύναμη και πρέπει να επιβάλει την κατάργηση του εξοντωτικού χαρατσιού με κάθε τρόπο. Είναι πια ζήτημα επιβίωσης. Ας καταλάβουν όλοι».
Το υπόμνημα των Λαϊκών Επιτροπών
Καθώς η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει νιώθουμε όλοι, όλο και περισσότερο, τα αποτελέσματά της στις πλάτες μας. Νιώθουμε όλοι τα αδιέξοδα αυτού του σάπιου, ξεπερασμένου από την ίδια την εξέλιξη συστήματος, να ορθώνονται μπροστά μας σαν ένα αξεπέραστο τοίχος. Νιώθουμε την αδικία να θεριεύει και το μέλλον μας να απομακρύνεται όλο και περισσότερο αφήνοντας τη θέση του σε ένα παρόν γεμάτο ανασφάλεια και αγωνία.
Νιώθουμε όμως περισσότερο από ποτέ και την ανάγκη για συλλογική προσπάθεια, για αποφασιστική πάλη με σκοπό την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Το τοίχος που υψώσανε μπροστά μας γκρεμίζεται μόνο με κοινό αγώνα, με κοινή προσπάθεια, για ένα πιο φωτεινό μέλλον για μας και τα παιδιά μας χτισμένο πάνω στις βάσεις της ισότητας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων. Αυτά δε χαρίζονται από κανέναν. Κατακτιόνται. Κερδίζονται με αγώνα και αποφασιστική συλλογική προσπάθεια.
Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος τους, (ο κοινός μας αγώνας), γι’ αυτό και επέλεξαν τώρα να περάσουν το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της διακίνησης, καλλιέργειας και χρήσης ναρκωτικών. Προτιμούν ένα λαό και τη νεολαία του ναρκωμένο, αποβλακωμένο, παρά ένα λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματα και το μέλλον του.
Σχεδιάζουν κρυφά τη κατάργηση όλων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Αυτό θα σημάνει την είσοδο της εργατικής τάξης της χώρας μας σε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα με μισθούς πείνας και ανύπαρκτα δικαιώματα και παροχές, με το χρονικό όριο εξόδου απ’ αυτή τη κατάσταση άγνωστο. Σχεδιάζουν τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων για να τους παραδώσουν ανυπεράσπιστους στα χέρια των μεγάλων επιχειρήσεων σαν φτηνή εργατική δύναμη με μισθούς που θα φτάνουν ίσα – ίσα για τη συντήρησή τους στη ζωή. Και όλες αυτές οι θυσίες για να συντηρηθεί το κέρδος των αφεντικών.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ - ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ.
Η δράση των λαϊκών επιτροπών μπορεί έχει φέρει και θα φέρει ακόμη περισσότερα αποτέλεσμα. Η Λαϊκή Επιτροπή Ποταμού απέτρεψε με επιτυχία και αποφασιστικότητα διακοπές ρεύματος σε συμπολίτες μας. Η Λαϊκή Επιτροπή Γαρίτσας έκανε το ίδιο σε δύο περιπτώσεις στη Γαρίτσα και στα Κανάλια. Το ίδιο συνέβη στη Λευκίμη και όπου αλλού υπάρχουν Λαϊκές Επιτροπές. Το ίδιο συμβαίνει και σε όλες τις γειτονιές της Ελλάδας.
Ο όγκος των απλήρωτων λογαριασμών που περιλαμβάνουν το χαράτσι (περίπου 4.000.000 από τους 9.500.000 λογαριασμούς που εκδόθηκαν) δείχνει την πρόθεση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων να αρνηθούν την υπακοή στο άδικο αυτό μέτρο και να συνταχθούν στο κοινό αγώνα των λαϊκών επιτροπών. Η δυναμική της κινητοποίησής μας οδήγησε στην οπισθοχώρηση της κυβέρνησης και την απόφαση να εισπραχθεί το τέλος με τον τρόπο που εισπράττονται όλα τα τέλη. Μέσω της εφορίας δηλαδή και να αποσυνδεθεί από την παροχή ηλ. Ρεύματος που είναι κοινωνικό αγαθό και όχι μέσο εκβιασμού για την είσπραξη φόρων.
Καλούμε όλους όσους εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή να αναλάβουν τις ευθύνες τους και συνειδητοποιώντας τις δύσκολες ώρες που περνάει ο λαός μας να αποφασίσουν με ποιους θα ταχθούν. Η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης φάνηκε όταν ακόμα και διανύοντας τις πιο κρύες μέρες ενός από τους δριμύτερους χειμώνες των τελευταίων ετών συνέχισαν να εκδίδουν διαταγές διακοπής ηλεκτροδότησης σε λαϊκές οικογένειες αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Κανείς να μην αναλάβει αυτή την ευθύνη, να βυθίσει στο σκοτάδι και να παραδώσει στο κρύο κανένα σπίτι. Καμιά οικογένεια.
Κάνουμε ακόμη μια φορά γνωστό πως οι Λαϊκές Επιτροπές Κέρκυρας δεν θα επιτρέψουν καμιά διακοπή ηλεκτροδότησης

Πηγή: http://www.corfupress.com

5 σχόλια:

 1. Στην Αλεξανδρούπολη, ήδη δυο φορές, με πορεία πήγαμε στην ΔΕΗ και καταθέσαμε αντίγραφα πληρωμής του ρεύματος ΜΟΝΟ σε τράπεζες !

  Φυσικά, ετοιμάζουμε κι άλλες παρεμβάσεις !

  Όλοι στο πόδι !
  Να μην τους αφήνουμε σε χλωρί κλαδί !
  Μέχρι να τους ανατρέψουμε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Nαι faro, εχεις μεν δικιο, αλλα μεχρι να ...ανατραπουν αυτοι, θα εχουν στο μεταξυ διαλυσει τα παντα και ειναι ζητημα αν θ αντεξει πολυς κοσμος μεχρι τον.. Ιουνη!
  Εγω παντως καθε μερα ακουω οτι χανουν ολο και περισσοτεροι εργαζομενοι τη δουλεια τους, ενω το Μαυρο μετωπο μια χαρα συνεχιζει το καταστροφικο του εργο, ασχετα απο το οτι κατεβαινει πολυς περισσοτερος κοσμος σε διαδηλωσεις, πια,
  απ ο τι πριν λιγους μηνες! Εννοω οτι και τα..κουραγια τελειωνουν καποια στιγμη, ειδικα οταν δεν βλεπει κανεις λιγο φως στον οριζοντα, μια ελπιδα, κατι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Elva: Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου, αλλά τα βήματά μας πρέπει να είναι μελετημένα και μάλιστα πολύ.
  Δεν σηκώνει πισωγυρίσματα, ούτε μισές δράσεις.

  Οφείλουμε να δείξουμε στον κόσμο, τι ακριβώς πρέπει να κάνει και όχι μερεμέτια.

  "Ο ήλιος για να γυρίσει, θέλει δουλειά πολύ" !

  Έχουμε και την πείρα και τις γνώσεις για να ξέρουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τι πρέπει να κάνουμε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΧΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. ΔΕΙΞΑΜΕ ΠΩΣ Η ΠΙΕΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. http://wwwxalubourgoiagonistes.blogspot.com/2012/03/blog-post_09.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...