10 Οκτ 2012

Η ομιλία στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια 9 Οκτώβρη 2012

Η Ομιλια του Γιάννη Τασιούλα, Προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, 9.10.2012


Συνάδελφοι εργάτες, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, νέοι και νέες της δουλειάς και των θρανίων.

Κανένας καλοταϊσμένος παπαγάλος που κράζει όλη μέρα στα κανάλια των εφοπλιστών των βιομηχάνων και των εργολάβων δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει! Κανένας φράχτης και καμία μάνικα νερού δεν μπορεί να μας φοβίσει! Ας ανασύρουν όσα χουντικά διατάγματα θέλουν! Το στόμα δεν θα μας το κλείσει κανένας! Το μόνο που αποδεικνύουν είναι ο φόβος τους, ο τρόμος τους μπροστά στον αγωνιζόμενο λαό. Τρέμουν την ώρα που θα ξεσηκωθούν οι εργάτες. Η συγκέντρωσή μας τους δίνει μια πρώτη απάντηση.

Η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου-  Κουβέλη, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες υποδέχονται μία κυρία από το σινάφι τους. Την εκπρόσωπο των γερμανών βιομηχάνων και τραπεζιτών, των γερμανικών μονοπωλίων.

Η κυρία αυτή έφτασε σήμερα για να κλείσει συμβόλαια, παραγγελίες, να πουλήσει και να αγοράσει, να κάνει μπίζνες όπως έκαναν και κάνουν τα ντόπια και ξένα μονοπώλια. Δεν ήρθε για τη σωτηρία του λαού. Σε όλη την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. που είναι η δική τους ένωση και όχι των λαών, αποφάσισαν αυτές οι μπίζνες να γίνονται με μεροκάματα Βουλγαρίας για τους εργάτες, χωρίς τα δικαιώματα στην υγεία, την ασφάλιση, την παιδεία, την προστασία στη δουλειά που κατακτήθηκαν με αίμα.

Η Μέρκελ δεν χύνει δάκρυα για κανένα λαό. Τρίβει τα χέρια της όπως και οι άλλοι καπιταλιστές για την ευκαιρία που έχουν να αγοράσουν πάμφθηνα υποδομές και φιλέτα του πανέμορφου τόπου μας. Τσακώνεται με τους άλλους λύκους για τη λεία και όχι για τις ζωές και το μέλλον των παιδιών μας. Έτσι συμβαίνει στις κρίσεις και τώρα μέσα στην Ε.Ε. που μας την παρουσίαζαν σαν απάνεμο λιμάνι. Συμπεριφέρονται όχι σαν φίλοι αλλά σαν λύκοι μπροστά στη λεία.

Η αγωνία της Μέρκελ, της κυβέρνησης και των όμοιων τους δεν αφορούν τους εργαζόμενους, τους μαγαζάτορες που κλείνουν τα μαγαζιά τους, τους άνεργους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες.   Η αγωνία τους είναι πως θα πιέσουν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν  τα βάρβαρα μέτρα που έχουν συναποφασιστεί εδώ και χρόνια σε επίπεδο ΕΕ. 

Όλοι αυτοί που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους. Όλοι αυτοί που δεν υπάρχει σύνοδος που να μην έχουν πάρει μέρος, οδηγία κοινοτική που να μην την πανηγύρισαν, συμφωνία που να μην την χειροκρότησαν, όλοι αυτοί, τα κόμματα και τα τρωκτικά της Ε.Ε. που για χρόνια έσκαψαν το λάκκο των εργατών, τώρα ανακάλυψαν πως τάχα βρίσκονται υπό κατοχή. Οι εργάτες για γενιές, τους έχουν όλους αυτούς στο σβέρκο και πρέπει να αποφασίσουν να τους πετάξουν.

Η αλήθεια είναι απλή και έχει σαφήνεια. Όποιος διαφωνεί με τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, τις δανειακές συμβάσεις, την τρόικα... είναι ενάντια στην Ε.Ε., τις συμφωνίες και τις αποφάσεις της, είναι ενάντια στον καπιταλιστικό δρόμο που παρουσιάζεται σαν μονόδρομος. Όποιος χειροκροτά την Ε.Ε. και μουντζώνει την τρόικα απλά κοροϊδεύει τον κόσμο. Και ναι, υπάρχουν απλοί εργάτες, φτωχός λαός που δεν τους έχει πάρει ακόμα χαμπάρι και δεν τους κακολογούμε. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που συνειδητά ξέρουν τι κάνουν. Είναι απατεώνες και πρέπει να αποκαλυφθούν.

Η Μέρκελ έρχεται για να προωθήσει και να στηρίξει  τα συμφέροντα των Γερμανών καπιταλιστών  αλλά και τα συνολικά τα συμφέροντα όλου του κεφαλαίου στην ΕΕ και στην Ελλάδα, την ευρωζώνη έναντι των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Όλοι  αυτοί είναι ενωμένοι απέναντι στην εργατική τάξη γιατί γνωρίζουν ότι από την εκμετάλλευση, τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών θησαυρίζουν.

Η Μέρκελ σαν όλα τα κοράκια έρχεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου γιατί μυρίστηκε όπως και οι άλλοι ιμπεριαλιστές αίμα και λεία. Πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στην Συρία με αυξημένο τον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης. Έτσι μοιράζουν τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, τους δρόμους μεταφοράς και τις αγορές. Εμείς δεν πρέπει να χύσουμε το αίμα μας για τις καταθέσεις τους στην Ελβετία. Τις θυσίες να τις καταθέσουμε στον δικό μας αγώνα.

Κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να περιμένει ο εργάτης, ο άνεργος, ο υπόλοιπος εργαζόμενος λαός από την άφιξη της Μέρκελ στην Ελλάδα.

Εργάτες, άνεργοι νέοι και νέες

Μην χάνεται από τα μάτια σας αυτά που μας ετοιμάζουν.

Το τσιράκι της τρόικας και των βιομηχάνων, ο Βρούτσης, ανακοίνωσε την κατάργηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Οι βιομήχανοι παρήγγειλαν και αυτός υλοποιεί την κατάργηση και αυτού του πενιχρού κατώτερου μεροκάματου και μισθού, την κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση του πενθημέρου, της Κυριακής αργίας, την κατάργηση της ελάχιστης προστασίας που μπορεί να έχουν οι εργαζόμενοι.

Αυτό θα συμπαρασύρει προς τα κάτω μια σειρά παροχές και επιδόματα  όπως το επίδομα ανεργίας, επίδομα ασθένειας, οικογενειακό επίδομα, επίδομα παιδιών κ.α.

Θα ξηλώσει προς τα κάτω όλες τις κλαδικές συμβάσεις αφού η ΕΓΣΣΕ αποτελεί την βάση για τις διαπραγματεύσεις με τους διάφορους εργοδότες.
Οι απαιτήσεις των εργοδοτών φανερώνουν τι σημαίνει η ανάπτυξη για την οποία μιλάνε.
Μας θέλουν στη δουλειά με μεροκάματα πείνας, από ήλιο σε ήλιο χωρίς κανένα δικαίωμα για να μπορούν να γεμίζουν με τον ιδρώτα μας τα θησαυροφυλάκια τους στην Ελβετία. Αυτή την ανάπτυξη θέλουν, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους και αλυσοδεμένους, με παράλληλη ανεργία στα ύψη για να απειλούν και να εκβιάζουν με απόλυση όσους ξεζουμίζουν. Να λένε «κάτσε καλά γιατί απέξω περιμένουν εκατοντάδες».

Αυτή η ανάπτυξη θα συνoστίζει εργάτες στις λίστες της ανεργίας, της ανέχειας, της εξαθλίωσης και παράσιτα βιομήχανους, μεγαλέμπορους, εφοπλιστές και τους υπαλλήλους τους στις λίστες της Ελβετίας, του Λιχτεστάιν και όπου κρύβουν τα κλεμμένα που βγάζουν από τη σκληρή δουλειά εκατομμυρίων εργαζομένων. Να ποιες είναι οι λίστες που υπάρχουν στην ζωή και ποιοι οι λήσταρχοι .

Να με ποιες απαιτήσεις του κεφαλαίου συνοδεύεται ο ερχομός της Μέρκελ.
Απορρίπτουμε τους σχεδιασμούς τους.
Δυναμώνουμε τον αγώνα. Τώρα μια πρέπει να είναι η απόφαση. Αγώνας μαζικός και ανυποχώρητος  μέχρι την νίκη.

Οργάνωση παντού, αυτό είναι το όπλο μας. Οργάνωση σε όλους τους χώρους δουλειάς, αυτός είναι ο φόβος τους. Εργατική αλληλεγγύη, αυτή είναι η ασπίδα μας. Ταξικός ανυποχώρητος αγώνας, εδώ είναι η ελπίδα.
Αυτός είναι ο δρόμος για να μπλοκάρουμε στην πράξη τα αντεργατικά μέτρα και να απαλλαγούμε από αυτούς που πλουτίζουν με τις δικές μας πλάτες.

Στήνουμε Μπλοκο στα μέτρα.Δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι πανίσχυροι. Εμείς είμαστε πιο πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες μην ακούτε τα ψέματα των καπιταλιστών και των ανθρώπων τους. Δεν θα ζουν αυτοί στην ανεργία και με μισθούς πείνας. Αυτοί είναι μέσα στα παλάτια με χλιδή και πλούτη.

Πάρτε αποφάσεις για απεργία μαζική, δυνατή, γενική. Κάντε στην άκρη τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τους συνδικαλιστές τους, που για χρόνια έχουν καθήσει στο σβέρκο σας. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους, δεν θα πεινάσουν.

Όλοι μαζί  εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαία και γυναίκες βγαίνουμε ξανά στους δρόμους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την ΕΕ, όλα αυτά τα αρπαχτικά που κλέβουν τον ιδρώτα και το ψωμί της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Καλούμε όλα τα σωματεία, τα συνδικάτα, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να σπάσει το φόβο, να αποφασίσει απεργία για τις 18 Οκτώβρη. Αυτή είναι η πρόταση μας. Αυτή καταθέσαμε και στη ΓΣΕΕ που μέχρι και σήμερα ο πρόεδρος της κάνει ταξίδια στο εξωτερικό. Δεν περιμέναμε κάτι άλλο. Τον αγώνα θα τον πάρουν στα χέρια τους οι εργάτες. Το ΠΑΜΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή. 

Όλοι στον αγώνα, όλοι στην πορεία, όλοι για την απεργία.  

Πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...