3 Οκτ 2012

Ξεσηκωμός, τώρα !

ΕΡΓΑΤΙΚΟ - ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Αύριο όλοι στους δρόμους με το ΚΚΕ

Συγκεντρώσεις και άλλες κινητοποιήσεις, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού από συγκυβέρνηση και τρόικα


Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διοργανώνει το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα αύριο, Πέμπτη 4 Οκτώβρη, καλώντας το λαό να αποδοκιμάσει μαζικά και να αντιπαλέψει τα βάρβαρα μέτρα που η κυβέρνηση του κεφαλαίου και η τρόικα φέρνουν άμεσα για ψήφιση στη Βουλή. 

Οι συγκεντρώσεις διοργανώνονται με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2013, στον οποίο περιέχεται μεγάλο μέρος των περικοπών που σχεδιάζονται για την επόμενη διετία σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, δαπάνες για Υγεία - Πρόνοια, βουλιάζοντας τη λαϊκή οικογένεια βαθύτερα στη φτώχεια.
Στον ίδιο προϋπολογισμό, συγκυβέρνηση και τρόικα έχουν προβλέψει έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ μόνο για το 2013 από ένα νέο κύμα φοροαφαίμαξης του λαού, ταυτόχρονα με την παραπέρα φοροαπαλλαγή του κεφαλαίου, στο όνομα του να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις. 
Είναι φανερό ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν είναι παρά η τροχιοδεικτική βολή για τα χειρότερα που περιμένουν το λαό, αν τώρα δεν πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Αν μαζί με τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, μαζί με τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας δε στήσει εργατικό - λαϊκό μπλόκο στα μέτρα.

Οι εξελίξεις επαληθεύουν ακόμα την αναγκαιότητα να στηρίξει το εργατικό - λαϊκό κίνημα την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, με την οποία ζητάει την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, των εφαρμοστικών νόμων και του μεσοπρόθεσμου. 

Η στήριξη της πρότασης του ΚΚΕ αποτελεί προϋπόθεση σήμερα για να ανακουφιστεί ο λαός από τα δεινά που του φορτώνει η αστική διαχείριση της κρίσης. 

Είναι, ταυτόχρονα, κρίκος που μπορεί να δώσει ώθηση στην πάλη του λαού, στη ριζοσπαστικοποίηση και πολιτικοποίηση των αγώνων, ενάντια στη στρατηγική των μονοπωλίων και των κομμάτων του.

Στο πραγματικό δίλημμα «με τα μονοπώλια ή με το λαό», μόνο το ΚΚΕ με συνέπεια στέκεται στο πλευρό του λαού με πράξεις, όχι με παχιά λόγια. Τα μνημόνια των καπιταλιστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ θα τα ανατρέψει η οργανωμένη, μαζική, πολιτική πάλη της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού και όχι τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...