11 Οκτ 2012

Ο λαός μας το λέει "μνημόσυνο με ξένα κόλυβα".


ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ για τη διανομή των χωραφιών στα χωριά Σιδηρώ, Δέρειο , Γονικό , Ρούσα
 11/10/12

Προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Με τον Νόμο 4061/2012 (ΦΕΚ A' 66) σχετικά με την «Διαχείριση ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Ρυθμίσεις εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις», διανέμονται σε ανέργους, νέους αγρότες, πτυχιούχους Γεωτεχνικής Σχολής (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής, επαγγελματίες αγρότες και νομικά πρόσωπα αγροτεμάχια δημόσιου χαρακτήρα.

Στην περιοχή του Έβρου έχουν ανακοινωθεί αγροτεμάχια στα όρια του Δήμου Σουφλίου και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές Σιδηρώ, Μεγάλο Δέρειο, Γονικό, Ρούσα.
Όμως τα αγροτεμάχια που υποτίθεται θα νοικιάσει το Ελληνικό Κράτος στις περιοχές αυτές δεν είναι ελεύθερα. Υπάρχουν μικροκληρούχοι, φτωχοί αγρότες της περιοχής που για πολλές δεκαετίες νοικιάζουν τα αγροτεμάχια αυτά από την Κοινότητα του Μεγάλου Δερείου, τον Δήμο Ορφέα παλιότερα και σήμερα από τον Δήμο Σουφλίου, με χαμηλό ενοίκιο ως κίνητρο για να μείνουν στην ορεινή αυτή περιοχή, νάχουν κάποιο εισόδημα για να ζήσουν και να μην ερημώσει.

Αυτοί οι άνθρωποι δεδομένου ότι, κάθε χρόνο πάγια ο Δήμος τους ενοικίαζε τις εκτάσεις που καλ-λιεργούσαν, τις έχουν βελτιώσει με δικά τους έξοδα. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν φτιάξει υποδομές, όπως πρόχειρα καταλύματα για αιγοπρόβατα, έχουν φυτέψει δέντρα, τα δηλώνουν στην δήλωση καλλιέργειας βάση της οποίας παίρνουν τις όποιες επιδοτήσεις, τα έχουν βάλει στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας.

Έρχεται λοιπόν το ελληνικό κράτος με τις κυβερνήσεις του και ότι μέχρι τώρα έκανε μέσω των Δήμων, δεν το αναγνωρίζει και στην ουσία διώχνει τους αγρότες που τα διαχειρίζονταν για να τα δώσει σε άλλους, με δημοπρασία. Αυτό σημαίνει ότι από αυτούς τους μικροκληρούχους, τους παίρνετε την μπουκιά από το στόμα που έχουν για να επιβιώσουν, για να την δώσετε σε αυτούς που έχουν και θα δώσουν περισσότερα! Τα αγροτεμάχια αυτά οι κοινότητες κάθε χρόνο τα νοίκιαζαν σε φτωχομεσαίους αγρότες. Κάθε χρόνο ο κάθε αγρότης ήξερε ότι τα χωράφια που του είχαν νοικιάσει τα ξανάπαιρνε, το καθεστώς αυτό διατηρήθηκε μέχρι και σήμερα.

Οι αγρότες της περιοχής είναι εξοργισμένοι γιατί ξαφνικά έρχεται το κράτος και τους παίρνει το χωράφι που καλλιεργούσαν, χωρίς καμιά ειδοποίηση, για να το δώσει σε κάποιον άλλο.

Επειδή πολλά προβλήματα έχουν και οι κάτοικοι σε αυτή την παραμεθόριο περιοχή, πρέπει επιτέλους να κατανοηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ότι οι άνθρωποι και η εργασία τους δεν είναι στατιστικά νούμερα. Πίσω από κάθε νούμερο αγροτεμαχίου που έβγαλαν στην δημοπρασία, κρύβεται η ζωή και ο κόπος οικογενειών που προσπαθούν να ζήσουν με εισοδήματα κάτω από το όριο φτώχειας. Οι κοινωνικοί λόγοι που υπήρχαν όταν διατέθηκαν αυτά τα στρέμματα δημόσιας γης δεν έχουν εξαλειφθεί, αντίθετα σήμερα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης έχουν ενταθεί και οξυνθεί

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν θα πάρει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσει αυτή η διαδικασία και οι δημόσιες αυτές εκτάσεις, που ήδη καλλιεργούνται και αξιοποιούνται από φτωχούς μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους και να μην καταστραφούν και βρεθούν στην ανεργία.



Οι βουλευτές

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

Διαμάντω Μανωλάκου


Πηγή: http://kkeorganosiorestiadas.blogspot.gr/

 

2 σχόλια:

  1. Καλημερα faro

    Για να δουμε θα απαντησει στην ερωτηση αυτη ο.. κ. Υπουργός, γιατι οταν γινονται ερωτησεις π.χ απο τη ΧΑ,βλεπουμε οτι τρεχουν αμεσως να τους εξυπηρετησουν!

    http://bit.ly/PpBZjF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ξέρουμε τι θα απαντήσει ...

      Μα αν δεν την στήριζαν (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) νομίζεις θα έφτανε εκεί που έφτασε η χ.α. ;

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...