2 Οκτ 2012

Κάλεσμα για κλιμάκωση των αγώνων. Παμε για νέα απεργία!


Ούτε ώρα χαμένη - προετοιμάζουμε νέα απεργία!

Να προετοιμαστούμε με πολύμορφες εκδηλώσεις πριν απ' όλα στους τόπους δουλειάς
Κάλεσμα προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους για κλιμάκωση των αγώνων με την προετοιμασία της επόμενης πανελλαδικής απεργιακής απάντησης στα άγρια αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους 8 Ομοσπονδίες και 12 Εργατικά Κέντρα.

Πρόκειται για τις Ομοσπονδίες: Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, Τύπου και Χάρτου Ελλάδας, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Συνταξιούχων Ελλάδας (ΙΚΑ - ΕΤΜ) και Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών. Και τα Εργατικά Κέντρα: Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Αρτας, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Λάρισας, Λαυρίου, Λευκάδας, Νάουσας, Παλλεσβιακό, Σάμου, Φωκίδας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Το κάλεσμα
Αναλυτικά, το κάλεσμα σημειώνει:

«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ούτε ώρα χαμένη. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Να προετοιμαστούμε με πολύμορφες εκδηλώσεις πριν από όλα στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά, για νέα πανελλαδική απεργία μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου όταν η Βουλή θα συζητά την ψήφιση του νέου αντιλαϊκού πακέτου.

Η 24ωρη απεργία της 26ης Σεπτέμβρη και η επιτυχία της στους περισσότερους κλάδους της βιομηχανίας και των υπηρεσιών αποτέλεσε μια αποφασιστική απάντηση εκ μέρους των εργαζομένων, έδειξε μερικώς την τεράστια και αφανέρωτη ακόμα δύναμη της εργατικής τάξης.Η επιμονή της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της τρόικας στην υλοποίηση της ταξικής επιλογής για την ψήφιση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, αλλά κυρίως η εφαρμογή στην πράξη από τους εργοδότες στους τόπους δουλειάς μέτρων ακόμα χειρότερων από αυτά που έχουν ψηφιστεί και συζητιούνται μας δείχνουν ότι η ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας δεν μπορεί να είναι έργο μιας πράξης.

Θα είναι το αποτέλεσμα μιας αυξανόμενης κλιμάκωσης των αγώνων σε όλα τα επίπεδα, με κύριο και βασικό στοιχείο την οργάνωση των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, την παρεμπόδιση και τη ματαίωσή τους εκεί που κυρίως κρίνεται η εφαρμογή τους.

Θα είναι το αποτέλεσμα της χειραφέτησης των εργαζομένων όχι μόνο από τους πολιτικούς υπηρέτες, τα κόμματα του κεφαλαίου και τους πράκτορες της εργοδοσίας στα συνδικάτα, αλλά κυρίως από την καπιταλιστική ανάπτυξη στο όνομα της οποίας μας τα παίρνουν όλα και η οποία ευθύνεται για τα βάσανα που ζούμε.

Να συζητήσουμε και να οικοδομήσουμε την ενότητα δράσης των συνδικάτων μας, της εργατικής τάξης, έχοντας ως πλαίσιο ενότητας και κοινής δράσης βασικά ζητήματα, όπως:
  • Τα μέτρα έχουν στόχο αποκλειστικά και μόνο την ανάκαμψη των κερδών, αποτελούν υλοποίηση πάγιων απαιτήσεων των μεγάλων μονοπωλίων, των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Δε σώζουν κανέναν εργαζόμενο και καμιά πατρίδα.
  • Οι πολιτικές αυτές και τα μέτρα δεν είναι προϊόν ανικανότητας των αστικών κομμάτων και των πολιτικών, κακής εκτίμησης και διαχείρισης, δεν είναι αναποτελεσματικά. Είναι μέτρα που απορρέουν από τις ανάγκες του κεφαλαίου, τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αποτελεσματικά εφόσον η στόχευσή τους είναι να μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, να αυξήσουν την εκμετάλλευσή μας.
  • Η ανάπτυξη την οποία τάζουν δε θα αντιμετωπίσει τη φτώχεια, την ανεργία, δε θα λύσει τα προβλήματά μας. Η ανάπτυξη αυτή θα γίνει με κριτήριο την κερδοφορία των λίγων, θα είναι ανάπτυξη στηριγμένη στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων μας και ο προθάλαμος της επόμενης, ακόμα χειρότερης καπιταλιστικής κρίσης. Γι' αυτό δεν αναζητάμε καλύτερο διαχειριστή, δεν έχουμε ορίζοντα στην πάλη μας κάποια μεγαλύτερη επιμήκυνση, ένα καλύτερο μνημόνιο, ένα καλύτερο "κούρεμα", μια καλύτερη δανειακή σύμβαση.
Αγωνιζόμαστε για να έχουμε όλοι μόνιμη δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, δωρεάν μόρφωση και Υγεία για όλους μας ανεξάρτητα από το πορτοφόλι μας, διακοπές, ξεκούραση και ασφαλές μέλλον. Και αυτά μπορούμε να τα ικανοποιήσουμε μόνο μέσα από μια ανάπτυξη απαλλαγμένη από το καπιταλιστικό κέρδος, με αποκλειστικό κριτήριο την αξιοποίηση του παραγόμενου πλούτου για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
  • Διαχωρίζουμε τις ευθύνες μας από τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, τις ηγεσίες άλλων μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων που ακόμα και τώρα αποπροσανατολίζουν, κρύβουν την αλήθεια ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα γενικευμένη καπιταλιστική κρίση. Μιλάνε για κρίση χρέους, για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων, για αναποτελεσματικά μέτρα και ανίκανους διαχειριστές, για την ανάγκη πιο δίκαιης κατανομής των βαρών, για την ανάγκη αναπτυξιακών μέτρων, για τυφλούς που ζουν σε γυάλινους πύργους. Ακόμα και όταν υποχρεώνονται να εξαγγείλουν κινητοποιήσεις κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να τις εκφυλίσουν, να τις υπονομεύσουν, να είναι χωρίς συνέχεια, τουφεκιές στον αέρα.
  • Εμείς αγωνιζόμαστε για συνδικάτα γερά, μαζικά, με πόδια στους τόπους δουλειάς, που θα έχουν εμπιστοσύνη οι εργαζόμενοι σε αυτά και δε θα είναι άλλοθι και εφαλτήριο βολέματος μιας κάστας εργατοπατέρων.
Συνδικάτα που θα συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα, φυλή, εργασιακή σχέση, αποφασιστικά ταγμένα κατά της ανάπτυξης που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία, κατά της αξιοποίησης του παραγόμενου πλούτου για τον πλουτισμό μιας χούφτας παρασίτων. 

Με αυτό το πλαίσιο, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, σας καλούμε να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, να προετοιμάσουμε την επόμενη πανελλαδική απεργιακή μας απάντηση σε μια πορεία κλιμάκωσης τόσο των μορφών πάλης μας όσο και του πλαισίου της δράσης μας.

Οκτώβρης 2012».

Ριζοσπαστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...