24 Νοε 2012

ΣΕΦ- Η αυριανή εκδήλωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ!


Αυριο Κυριακη 25 Νοέμβρη , στις 6 το απόγευμα, το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στο λαό της Αττικής για μαζική συμμετοχή στη μεγάλη πολιτική – πολιστική εκδήλωση για την 94χρονη ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ειδικά προετοιμασμένο γι' αυτό το σημαντικό γεγονός.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν από το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας o Χούλιο Ντίαζ, Οργανωτικός Γραμματέας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕ, και από το ΚΚ Τουρκίας ο Κεμάλ Οκουγιάν, μέλος της ΚΕ.


Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση του ΚΚΕ στις πολιτικές εξελίξεις, που συνδέει την 94χρονη ιστορία του με τη σύγχρονη πάλη για το δίκιο και τη σωτηρία του λαού. Σε συνθήκες όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, με την κρίση να βαθαίνει και να επιβεβαιώνει τα ιστορικά όρια του σάπιου καπιταλισμού, η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης αναδεικνύεται στη μόνη ρεαλιστική και αναγκαία για να ευημερήσει ο λαός.

Η πρόταση του Κόμματος για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και μονομερή διαγραφή του χρέους, είναι για το τώρα, αρκεί ο λαός να το αποφασίσει. Είναι ζήτημα συσχετισμών αν η λαϊκή οικογένεια θα συνεχίσει να βουλιάζει στην εξαθλίωση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ή αν με ταξική οργάνωση θα αντιπαλέψει τα μέτρα, αν περήφανα θα αντεπιτεθεί στα μονοπώλια και με ισχυρό ΚΚΕ θα ανατρέψει την εξουσία τους.

Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια των Θεοδωράκη, Λεοντή, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Μικρούτσικου, αντάρτικα τραγούδια, τραγούδια γραμμένα την ώρα της μάχης, καθώς και απαγγελίες ποιημάτων. Πρόκειται για μία μεγάλη και ενδιαφέρουσα μουσική παραγωγή, που επιμελούνται μουσικά οι Τάσος Καρακατσάνης και Μανώλης Ανδρουλιδάκης, οι οποίοι έχουν αναλάβει και τη μουσική διεύθυνση.

Συμμετέχουν οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Γιώργος Γεωργακάκης, Γιάννης Θωμόπουλος, Σύλβια Καπερνάρου, Βασίλης Λέκκας, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας, Ευγενία Παναγιωτοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Σαρρής, Κώστας Σταυρόπουλος, Θανάσης Χουλιάρας, «Τρίφωνο»: Ερωφίλη, Γιώργος Περαντάκος, Χορωδία: «Εμπρός». Τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Κώστας Σταματόπουλος.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε δηλώσεις καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην εκδήλωση («Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» 11/11/12).

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε δηλώσεις καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην εκδήλωση («Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» 18/11/12). 

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε δηλώσεις καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην εκδήλωση («Ριζοσπάστης» 23/11/12).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...