16 Νοε 2012

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Φαντάροι που υπηρετούν σε διάφορα στρατόπεδα της χώρας, με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τις γενικότερες εξελίξεις, απέστειλαν την παρακάτω επιστολή:

«Εμείς οι φαντάροι (ή έφεδροι στρατιώτες), που υπηρετούμε τη θητεία μας σε μονάδες του ελληνικού στρατού, εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας και την αντίθεσή μας με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων στην αστυνόμευση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ούτε αντίκειται, όπως ισχυρίζονται διάφοροι, στο θεσμικό πλαίσιο δράσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Από την περίοδο της αλλαγής του "αμυντικού" δόγματος σε "αποτρεπτικό - αμυντικό", περάσαμε σε δεσμεύσεις προς το ΝΑΤΟ, κατάργηση της επιχειρησιακής ευθύνης στο Αιγαίο και συμμετοχή με μισθοφορικό στρατό σε επεμβάσεις. Η λογική της αξιοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων για την καταστολή πλήθους, που είδε το φως της δημοσιότητας με τις ασκήσεις αντιμετώπισης πλήθους (βλέπε Κορομηλιά Κιλκίς 2010), είναι η πρόβα για να προχωρήσουν και πρακτικά σε τέτοιες ενέργειες.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και της στρατιωτικής ηγεσίας που προχώρησαν σε μια τέτοια ενέργεια.

Εμείς οι φαντάροι, που υπηρετούμε τη θητεία μας, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να μη γίνουμε μηχανισμός καταστολής των γονιών μας, των εργαζομένων, του λαού γενικότερα.
Την ίδια περίοδο, η συγκυβέρνηση αναγνωρίζει στον εαυτό της το δικαίωμα να τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες, όχι όμως στο λαό να διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Πιστεύουμε ότι ο λαός και η νεολαία έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν το δρόμο που θα βαδίσουν, δηλαδή μια ζωή με κυρίαρχο την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών.

Μπροστά στην επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ξαναέρχεται στην επιφάνεια ο σύγχρονος αγώνας για το δικαίωμα στην Παιδεία, την Ελευθερία και το Ψωμί.

Πυκνώνουν τα σύννεφα για πολεμική επέμβαση στη Συρία, με εμπλοκή και της χώρας μας.

Οι φαντάροι όπως και στο παρελθόν (Αλβανικό Μέτωπο, Έπος Εθνικής Αντίστασης) θα βρεθούν στο πλάι του ελληνικού λαού, γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του.

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να συμμετάσχουν όπου αυτό είναι δυνατό στις αγωνιστικές πορείες του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Μαζί με τους γονείς μας, με όλο το λαό διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες μέσα και έξω από το στρατό, ζωή με δικαιώματα.

Καμιά εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην καταστολή διαδηλώσεων.

Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Ουσιαστική στήριξη των στρατευμένων σε υποδομές και συνθήκες διαβίωσης».

Πηγή: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...