25 Νοε 2012

Συγχαρητήρια

Η μεγάλη εκλογική επιτυχία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας, που στις χθεσινές δημοτικές εκλογές πήρε πάνω από το 20% στην δεύτερη πιο μεγάλη πόλη της χώρας αυτής της κεντρικής Ευρώπης, στο Γκρατς, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον!

Σε μια χώρα κατ΄εξοχή συντηρητική, η σταθερά υπέρ του λαού παρουσία του ΚΚ, η συνέπεια και η επιμονή, έδειξε ότι αναγνωρίζεται.

Το να φτάνει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε μια πόλη πλέον των 250.000 κατοίκων να παίρνει κοντά στις 22.000 ψήφους, 9.200 περισσότερους από την προηγούμενη εκλογική μάχη εκεί, δείχνει επίσης ότι ανοίγονται ορίζοντες για ολόκληρη την χώρα.

 Εμείς από την πλευρά μας, πάντα κρατώντας μικρό καλάθι - δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα - οφείλουμε να στείλουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο ΚΚ Αυστρίας και (τελικα) την ηγετιδα σύντροφο του Elke Kahr.

8 σχόλια:

  1. Επειδή δεν γνωρίζω... το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας είναι Κομμουνιστικό ή τρία πουλάκια κάθονταν? Βλέπω ότι ανήκει στο Κ.Ε.Α και με βάζει σε πολλές σκέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος: Θέλω να μου επιτρέψεις να πω ότι όλα δεν είναι μαύρο - άσπρο !

      Για περισσότερα, μπορεί κανείς να κάνει την παρακάτω ... διαδρομή:

      http://www.solidnet.org/

      links

      http://www.kpoe.at/

      Διαγραφή
    2. faro η παρατήρησή μου δεν έχει να κάνει με αυτό... άλλωστε το δηλώνω ξεκάθαρα από την αρχή ότι δεν γνωρίζω τι εστί ΚΚΑ ούτε θέλω να υποβαθμίσω την επιτυχία του στις εκλογές, ούτε φυσικά να προδιαγράψω την μελλοντική του εξέλιξη και πορεία... απλά αντιμετωπίζω τα πάντα με σκεπτικισμό έχοντας παράλληλα αγωνία για την τύχη και την εξέλιξη των ΚΚ στο παγκόσμιο στερέωμα πόσο μάλλον σε ευρωπαϊκό... Σε κάποιες περιπτώσεις θεωρώ ότι ένα ασυνεπές ΚΚ καλύτερα να μην υπάρχει κι αυτό διότι αποπροσανατολίζει, μπερδεύει λαϊκές συνειδήσεις και στέκεται τροχοπέδη για την δημιουργία επαναστατικού ΚΚ. Νομίζω ότι ήδη έχουμε πολλά παραδείγματα σε ευρωπαϊκές χώρες.
      Ευχαριστώ για τα links

      Διαγραφή
    3. Γιώργος: Πολύ καλά κάνεις που αντιμετωπίζεις με σκεπτικισμό την διεθνή κατάσταση ...

      Άλλωστε, βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις, διάφορα ΚΚ να έχουν ξεφύγει τελείως ...

      Θυμάμαι για παράδειγμα το ΚΚ ΕΠΑ που υποστήριξε τον Ομπάμα, ή το ΚΚ Ιράκ που δέχθηκε την ... μεταβατική κυβέρνηση, ή το αντίστοιχο της Μολδαβίας που ... άστο καλύτερα !

      Απλά λέω, ότι δεν κόβεις μια και καλή τις γέφυρες, παλεύεις να βγουν οι σύντροφοι από τις όποιες αυταπάτες ή παρεκκλήσεις, έ, άμα δεν τα καταφέρεις ... η κατάσταση ούτως ή άλλως είναι δύσκολη !

      Εδώ μην ξεχνάς στην Ελλάδα, η συνεπής ταξική στάση του ΚΚΕ του στοίχισε τη μισή του δύναμη εκλογικά ... και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μιλάνε για συνεργασία με τον σύριζα !!!
      Πραγματικά για να είναι ένα ΚΚ απόλυτα συνεπές στις μέρες μας είναι κατόρθωμα.
      Δεν είναι όλοι ΚΚΕ ...

      Διαγραφή
  2. Σύμφωνα με τους παρατηρητές, η μοναδική, αριθμητικά δυνατή, μελλοντική συνεργασία στο Δήμο του Γκρατς, στη βάση των εδρών που κατέκτησαν σήμερα τα κόμματα, θα ήταν ένας συνασπισμός Λαϊκού Κόμματος και Κομμουνιστών, που αποτελεί βέβαια, όπως οι ίδιοι σημειώνουν, ένα εξαιρετικά θεωρητικό σενάριο.
    (πηγή: ΑΜΠΕ)


    Καλά μην νομίζουμε ότι, όπου βλέπεις Communist Party κλπ είναι ala KKE. Βάλε ότι, πρόκειται για δημοτικές εκλογές όπου η ψήφος είναι χαλαρότερη από τις γενικές εκλογές. (αν και εκεί η τοπική αυτοδιοίκηση έχει αυξημένο ρόλο) Εδώ και 30τόσα χρόνια μαρξιστικά λενινιστικά κόμματα στην Ευρώπη έχουν πάψει να υπάρχουν.

    Στο ΚΕΑ π.χ. συμμετέχει σαν μέλος η Ιταλική Κομμουνιστική Επανίδρυση ή σαν παρατηρητής το ΑΚΕΛ.
    Βγάλτε άκρη ...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spiral architect: Επίσης πρέπει να λάβει υπόψη του κάποιος και το γεγονός ότι επειδή μιλάμε για το Γκρατς, μιλάμε για το κρατίδιο της Στυρίας, όπου εκεί η Οργάνωση του ΚΚ εκτός του γεγονότος ότι αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά σημαντική ανοδική πορεία, αρχίζει και διεκδικεί πολλά περισσότερα !

      Το που "ανήκει" κάποιο κόμμα, παίζει φυσικά το ρόλο του, φυσικά και θα κάνουμε την κριτική μας, μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται και μια μεγαλύτερη προσοχή.

      Γενικά, το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα δεν είναι και στα καλύτερά του, εμείς, το ΚΚΕ, κάνει μια τεράστια προσπάθεια - κάτι που έγινε και προχθές στον Λίβανο, που μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα, μια πολύ σημαντική παρέμβαση, αν λάβει κανείς υπόψη του ποια κόμματα συμμετείχαν εκεί - ώστε να μην ξεφεύγουν τα ΚΚ από τις μαρξιστικές λενινιστικές αρχές ...

      Δεν είναι ούτε ίσια, ούτε εύκολα τα πράγματα ...

      Η αστική τάξη δεν είναι εύκολος αντίπαλος, φαίνεται αυτό άλλωστε ...

      Διαγραφή
    2. Πολλα συγχαρητηρια,εννοειται και χαρηκαμε με το γεγονος, αλλα βρε faro, διορθωσε σε παρακαλω το ''συντροφος'' και κανε το.. ''συντροφισσα''!
      H Elke Kahr ειναι γυναικα, ενας ακομη λογος να ειναι πιο.. περηφανος ο γυναικειος πληθυσμος του...γλομπνγκ, (γιατι υπαρχει και αυτος, oσο κι αν δεν εχει τα.. φοβερα ποσοστα, αυτη τη στιγμη!) :)

      http://www.kpoe.at/

      Διαγραφή
    3. Elva: Ωωωω, γράψε λάθος !

      Τελικά υπάρχει κι αλλού ... Αλέκα, έ ;

      Διόρθωσέ το εσύ, εγώ δεν ξέρω πως !

      Και ναι, να είναι υπερήφανος ο γυναικείος πληθυσμός του γλόμπινγκ, γιατί να μην είναι ;

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...