1 Ιουλ 2011

Το πότε θα συγκρουστούμε, το αποφασίζουμε εμείς


Με αφορμή το γράμμα ενός τρισάθλιου ξεπεσμένου κιοτή, πρέπει εδώ να επανακαθορίσουμε την έννοια της επαναστατικότητας και τη στάση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ απέναντι στο σκηνικό του συντάγματος 28 – 29 Ιούνη, της 48ωρης απεργίας ως απάντηση της εργατικής τάξης απέναντι στο μεσοπρόθεσμο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική ευθύνη που βαραίνει τον υπουργό “προστασίας του πολίτη” (ασυγκράτητα γέλια) κ. Παπουτσή, αλλά και συνολικά την κυβέρνηση των προθύμων, και την κοινοβουλευτική ομάδα του σοσιαλδημοκρατικού όνειδους της σύγχρονης Ελλάδας που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ (η περίπτωση Κουρουμπλή είναι σταγόνα στον ωκεανό) οργάνωσε σχέδιο δολοφονικής επίθεσης ενάντια στον διαμαρτυρόμενο κόσμο του συντάγματος, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας, και ταυτόχρονα σχέδιο χειραγώγησης και διάλυσης των οργανωμένων μπλοκ του ΠΑΜΕ με τη βοήθεια του πιο ελεεινού είδους ανθρωπαρίων, φασιστοειδών και αντιεξουσιαστών οι οποίοι προσπάθησαν γελοιωδώς να προβοκάρουν την πορεία του ΠΑΜΕ.
Η πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα εξετράπη προς άλλη κατεύθυνση προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπη και τυφλή βία του τίποτα. Το είπαμε και το ξαναλέμε: η αργή κι αθόρυβη δουλειά των ταξικών δυνάμεων στοχεύει στην αλλαγή της συνείδησης των εργατών κι όχι σε επαναστατικές γυμναστικές με πετροπολέμους. Το πότε το ταξικό κίνημα, οι δυνάμεις που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ θα συγκρουστεί αποφασιστικά με το σύστημα, θα γίνει όποτε το αποφασίσουμε εμείς. Δεν πρόκειται να συρθούμε στα κελεύσματα των ασφαλιτών και των υπερεπαναστατών που μετράν την επαναστατικότητά τους με την ποσότητα δακρυγόνων που έφαγαν στη μάπα.
Κι εδώ απευθυνόμαστε προς όλους αυτούς που λεν ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ “γύρισε την πλάτη” στους αγανακτισμένους προχτές. Για μισό λεπτό ρε παιδιά: εσείς δεν είσαστε που λέτε “έξω τα κόμματα”; “έξω τα συνδικάτα”; Εσείς τώρα ζητάτε να σας περιφρουρήσει το ΠΑΜΕ; Δεν σας προσεγγίσαμε; Δεν σας προτείναμε τρόπους να οργανωθείτε; Δεν σας καλέσαμε να περιφρουρήσετε τις απεργίες; Ξεχνάτε τη στάση μας στις 15 του Ιούνη; Και πάλι μέλη και στελέχη του ΚΚΕ έσπευσαν να βοηθήσουν την κατάσταση στο ιατρείο του Μετρό χτες Τετάρτη, χωρίς να ζητήσουν να εξαργυρώσουν την παρουσία τους. 
Ασφαλώς δεν απευθυνόμαστε στους χιλιάδες κόσμου που σας ακολούθησαν παληκάρια στις φιέστες σας σπρωγμένοι από αληθινή οργή. Απευθυνόμαστε σε εσάς που θέλετε να πουλήσετε αγωνιστικό, κινηματικό και αντιΚΚΕ νταβατζιλίκι, που μας πουλάτε όψιμη επαναστατικότητα, σε οπαδούς, φίλους, μέλη και στελέχη ενός κόμματος που όσο κι αν το βρίζετε σας ξεπερνάει το ίδιο το κύρος του μες στην κοινωνία.
Τώρα μας ψέγετε ότι σας “γυρνάμε την πλάτη”; Μήπως εσείς παιδιά είστε οργανώσεις και κόμματα που κρύβεστε πίσω απ' την ετικέττα “αγανακτισμένοι” ελπίζοντας μια μέρα να βρεθείτε ως φάντηδες μπαστούνι και καλά καθοδηγητές του κινήματος; Νομίζετε δεν ακούμε αυτά που λέτε, αυτά που διαδίδετε ανερυθρίαστα από τα social media, νομίζετε δεν καταλαβαίνουμε ότι δεν σας βγαίνει; Γιατί άραγε τα φασιστοειδή δεν πλησιάζουν (ακόμα) σε μας κι εσείς αλληλοσυγκρούεστε για την ηγεμονία ενός πέρα για πέρα τεχνητού, στα μέτρα του συστήματος, κινήματος; Μήπως τελικά εσείς είστε οι συστημικοί;
Όσο για το μέτρο της αγωνιστικότητας και την ποσότητα δακρυγόνων που πρέπει να φάει κάποιος για να χριστεί “επαναστάτης” έχουμε να πούμε τα εξής:
Στις κινητοποιήσεις ενάντια στα νατοϊκά στρατεύματα που αποβιβάζονταν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το ΚΚΕ, τα μέλη του και τα στελέχη του είχαν τα πραγματικά κότσια, σε μια πραγματική κατάσταση διέλευσης ξένων στρατευμάτων από ελληνικό έδαφος να μπουν στο λιμάνι και να τα παρεμποδίσουν. Εκεί να δείτε χημικά!
Στις κινητοποιήσεις για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, επί Σημίτη στην ηλιόλουστη Χαλκιδική το 2003, προβοκατόρικο σχέδιο ενάντια στο ΚΚΕ απετράπη όταν δήθεν “αντιεξουσιαστές” κυνηγημένοι απ' τα ΜΑΤ βρήκαν, “όλως τυχαίως” καταφύγιο στα γραφεία του Ριζοσπάστη στη Σαλονίκη, ένα ανάμεσα στα εκατοντάδες πιθανά καταφύγια τριγύρω, προφανής προσπάθεια να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ. Μέλη του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ (σύμφωνα με έγκυρες μαρτυρίες) πήραν απ' τ' αυτί τους τυπάδες και τους έστειλαν πακέτο στην αστυνομία.
Στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008, “διαδηλωτές” που ξεπήδησαν μέσα από ένα ανάκατο κι απεριφρούρητο, πολύχρωμο και πολυσυλλεκτικό μπλοκ διαφόρων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και αντεξουσιαστών επιτέθηκαν με μολότωφ στην είσοδο των κεντρικών γραφείων του ΚΚΕ στη Σαλονίκη, προκαλώντας τον τρόμο των κατοίκων των γύρω διαμερισμάτων. Ομάδα περιφρούρησης έσπευσε αμέσως στα γραφεία και έμεινε εκεί για αρκετές ώρες τρώγοντας κι αυτή στη μάπα δακρυγόνα σε κλειστό χώρο προκειμένου να προστατέψει την περιουσία, το αρχείο του κόμματος και τους ενοίκους της οικοδομής.
Μετά απ' όλ' αυτά αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές για πέστε μας ειλικρινά: μήπως τελικά, εσείς που μας κατηγορείτε ότι “κάνουμε μέτωπο με τον εαυτό μας”, μήπως όλοι εσείς έχετε κάνει άτυπο μέτωπο εναντίον μας; Μήπως εσείς παίζετε το παιχνιδάκι του συστήματος, μερικοί καμένοι κάδοι, μερικά μάρμαρα, μερικές τζαμαρίες σπασμένες και εκπληρώσαμε το επαναστατικό μας καθήκον;
Και για να τελειώνουμε: έρχονται μέρες περίεργες. Όσο εσείς ξοδεύετε την ενέργειά σας στους κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων, όσο κρύβεστε πίσω από κουκούλες και αγανακτισμένους, όσο χαϊδεύεστε απ' το σύστημα κι έχετε την κατανόηση και τη συμπόνοια τους, όσο δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε από τα φασιστοειδή και τους “αντιεξουσιαστές” ασφ-αλήτες, εσείς είστε τα πιόνια του συστήματος.
Απολαύστε την προδοσία σας για την ώρα. Κάποια μέρα – είναι σίγουρο αυτό – θα παρακαλάτε για έλεος, κι αν δε βρεθούν να σας σώσουν το τομάρι κάποιοι ψυχραιμότεροι, το κίνημα θα σας ποδοπατήσει σαν σκουλήκια.

37 σχόλια:

  1. Γεια χαρά !
    Για όποιον φίλο ή ... εχθρό θέλει να πληροφορηθεί τις Θέσεις του ΚΚΕ, ας δώσει 1,5 ευρώ να πάρει τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και να διαβάσει τη συνέντευξη της Αλέκας που με τίτλο : "Οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο για να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα", βάζει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις.
    (φυσικά για όποιον δεν θέλει να δώσει το 1,5 ευρώ, η εφημερίδα υπάρχει και στο διαδίκτυο)

    Μια προσωπική μου άποψη είναι η εξής:
    Έχω υπόψη μου ένα στίχο από τραγούδι της Αφρούλας Οικονόμου: "Που στήσανε μια απεργία και αλυσσοδέσανε την εργατιά".
    Με βάση αυτό, λέω, ότι κάποιοι φανεροί ή και κρυφοί μηχανισμοί και υπηρεσίες, μια ζωή τώρα στήνουν προβοκατόρικα επεισόδια με στόχο το λαϊκό κίνημα. Και, κυρίως, στόχο έχουν το Οργανωμένο Λαϊκό Κίνημα - το ΠΑΜΕ !

    Αυτό το στόχο υπηρετούν ή "υπηρετούν" διάφοροι άνθρωποι είτε συνειδητά είτε παρασυρμένοι από διάφορες σειρήνες του συστήματος.
    Αν δει κανείς ποιοι "πήραν υπό την προστασία τους" την "πλατεία", θα καταλάβουμε πολλά.

    Οι διάφορες επιθέσεις στο ΚΚΕ ή στο ΠΑΜΕ, που τις τελευταίες μέρες έχουν πάρει έναν πανελλαδικό χαραχτήρα, δείχουν ξεκάθαρα έναν καλά μελετημένο κεντρικό σχεδιασμό.
    Δεν θα τους περάσει ...
    Κάποια πράγματα, όσο κι αν μας προκαλούν, ΔΕΝ θα τα πούμε στο διαδίκτυο ...
    Ας το έχουν υπόψη τους !
    Κάτι παραπάνω ξέρουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός ο faros. Και μετά είναι καλοδεχούμενη κάθε σοβαρή και εμπεριστατωμένη κριτική, σε πολιτική και ιδεολογική βάση, πάνω στις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχουν καταλάβει ακόμη πόση οργή και ΚΥΡΙΩΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ έχουν συσσωρεύσει. Σύντομα θ΄ αρχίσουν να το φαντάζονται πάντως.
    Το σκηνικό του κουκλοθέατρου το γκρέμισε το τεράστιο χέρι που το έστησε. Είναι το ίδιο χέρι που τώρα μαζεύει τις κούκλες στην αποθήκη.


    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τις κούκλες στην αποθήκη" !!!

    Συγνώμη, Φιλήμων, αλλά ΕΓΡΑΨΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το 2003, Άλεξ κάνεις λάθος. Είχαν πάει στην πολυκατοικία που είναι ο 904 (το 902 στη Θεσσαλονίκη), στο ίδιο κτίριο, στεγαζόταν τότε και η ΚΝΕ. Τελικά μπήκαν στην ΚΝΕ. όλη η περιφρούρηση έφτασε εκεί και χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ. Τα μέλη του ΠΓ, προστάτεψαν τους "εισβολείς" από τη σύλληψη, δεν χτυπήθηκε κανένας, δεν δώσαμε κάνενα στην αστυνομία. όλα αυτά με πολύ ασφαλείς πληροφορίες από καλόυς φιλους. Μάλιστα λέγαμε για άδικες συλλήψεις τότε (για 7 που τελικά αθωώθηκαν, ήταν η πρώτη φορά που θυμάμαι να γίνεται το φόρτωμα μολότωφ).
    Για το λιμάνι η φάση ήταν διαρκείας πάνω από τρίμηνο και συνεχιζόταν αραιά, πυκνά κανά δίχρονο.

    Το σίγουρό είναι ότι η κρατική καταστολή, τις δύο μέρες ξεπέρασε κάθε όριο (διαβάστε και το άρθρο του Αυγερόπουλου), αλλά για τα προσχήματα θα έπρεπε κάπως να προκληθεί, η μη κατανόηση του απλού της περιφρούρησης που θα έριχνε τον τελευταίο φερετζέ της αστυνομίας είναι ένα θέμα.

    Ας δούμε, όμως και το καθημερινό πεδίο σύγκρουσης στους χώρους δουλειάς, που είναι καθημερινό, δείχνει την ουσία του συστήματος και για αυτό πιο σημαντικό. Πόσο έυκολο είναι να ανοίξει πολιτική δράση σε ένα τέτοιο χώρο; Η καταστολή εκεί δεν συνοδεύεται από απόλυση, τσαμπουκάδες, ψυχολογική πίεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύγκρουση δεν είναι η στημένη φιέστα για τα κανάλια και τα δελτία ειδήσεων των 8 με το παιδικό παιγνίδι τα μήλα ( σου πετάω μου πετάς ) .
    Η σύγκρουση οργανώνετε στους τόπους δουλειάς Άνθρωπο τον Άνθρωπο στην συνοικία στον δρόμο του αγώνα και έτσι θα έρθει η ώρα της σύγκρουσης με την άρχουσα τάξη και τους εκπροσώπους της με σχέδιο και προοπτική γιά
    Λαϊκή κυριαρχία
    Λαϊκή εξουσία
    αυτό μόνο φοβούνται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να απαντήσω με ένα τσιτάτο:

    "Αγέλη λεόντων με ηγέτη πρόβατο, ηττάται απο αγέλη προβάτων με ηγέτη λέοντα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αναδημοσιευση απο GROUTSO MARXISM
    .........
    Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά
    Η επανάσταση δεν θα βάλλει τον ασθενή στο γύψο,
    δεν θα σε αποκαλέσει κοπρίτη, Pig, τζαμπατζή, τεμπέλη, γνωστό ή άγνωστο.
    Η επανάσταση δεν θα μιλήσει για τοκοχρεολύσια, σπρεντς, δάνεια και υποσχέσεις,
    δεν θα σου δείξει δείκτες μαγειρεμένους, οίκους αξιολόγησης,
    την ενοχή που τώρα πρέπει να δεχτείς, να ζήσεις, να αγαπήσεις, με το γόνατο της στο σβέρκο σου
    Δεν θα σου πει πως ζούσες περισσότερο απ’ όσο μπορούσες,
    πως ανέπνεες περισσότερα απ’ όσα χωρούσαν στο πνευμόνι σου
    Γιατί η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά
    .......
    H επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά
    Δεν θα υπάρξουν πλάνα γουρουνιών να πυροβολούν αδέρφια σε στιγμιαία επανάληψη Δεν θα υπάρξουν πλάνα γουρουνιών να πυροβολούν αδέρφια σε στιγμιαία επανάληψη
    δεν θα δεις μπάτσους να ανοίγουνε κεφάλια,
    να πυροβολούν παιδιά στο κέντρο της πόλης,
    τις λάμες τον φασιστών να χαράσσουν μίσος σε σκούρο δέρμα
    Δεν θα δεις μετανάστες, δεν θα δεις ξένους
    γιατί κανείς δεν θα είναι ξένος αδερφέ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γραφει στο αρθρο :

    "Και για να τελειώνουμε: έρχονται μέρες περίεργες. Όσο εσείς ξοδεύετε την ενέργειά σας στους κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων, όσο κρύβεστε πίσω από κουκούλες και αγανακτισμένους, όσο χαϊδεύεστε απ' το σύστημα κι έχετε την κατανόηση και τη συμπόνοια τους, όσο δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε από τα φασιστοειδή και τους αντιεξουσιαστές ασφ-αλήτες, εσείς είστε τα πιόνια του συστήματος.
    Απολαύστε την προδοσία σας για την ώρα. Κάποια μέρα είναι σίγουρο αυτό θα παρακαλάτε για έλεος, κι αν δε βρεθούν να σας σώσουν το τομάρι κάποιοι ψυχραιμότεροι, το κίνημα θα σας ποδοπατήσει σαν σκουλήκια."

    Βρε χρυσέ μου ανθρωπε, πιστεύεις σοβαρά πως ωφελείς το κόμμα που υποστηρίζεις με αυτές τις πομπώδεις ανοησίες;
    Πως περιμένεις να οικοδομήσεις κίνημα;
    Ετσι;
    Η μήπως προσδοκάς πως κάποια στιγμη οι τυφλοί θα βρουν το φώς τους και θα τρέξουν ομαδόν να πυκνωσουν τις γραμμές του ΚΚΕ;
    Γιατι,αν περιμένεις με επιχειρήματα σαν τα πιο πάνω...

    dikaiopolis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ dikaiopolis:

    Εσύ λοιπόν τι προτείνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωχ,οτι και να λεμε παει χαμενο ή σχεδον χαμενο.Αν του αλλουνου του φταιει ο Τζεφρυ ή ο Σαμαρας,αν στην ζωη του δεν εχει διαβασει ποτε Μαρξ και θεωρει πως δεν υπαρχει αλλη λυση, γιατι τα ματια του βλεπουν μονο εντος αυτου του συστηματος,ποσα πια να κανει ενα ριμαδι ΚΚ που παλευει να κρατηθει με νυχια και με δοντια στα βαθρα τις ιστοριας για να μην το ξεγραψουν αυθαιρετα οι καθε λογης γκαιμπελισκοι Πορτοσαλτε(κ.α.);
    Το εγραψα και σε σχολιο στον redfly:
    ΑΛΛΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ.Στην κατοχη στη χωρα μας ειχαμε τους Γερμανους δεν ειχαμε Καπιταλισμο οπως τον βλεπουμε τωρα αρα επρεπε πρωτα να συγροτηθει κινημα να διωξει τους Γερμανους και μετα βλεπαμε για το συστημα.Τωρα ομως η κατασταση ειναι ξακαθαρη.Πρεπει να χτυπηθει το συστημα!ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΜΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ κατι που οπως φαινεται διαθετει μονο το ΚΚΕ.Οποτε δεν μουντζονουμε μονο την Βουλη απο την πλατεια γιατι πιστεψτε με ειναι κατι πολυ ανοδυνο και σιγουρα πιο ανοδυνο απο το να περιφρουρεις μια απεργια σε ενα εργοστασιο.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περίμενε κι εσύ βρε Λάμπρο, γράφει την πρότασή του ο άνθρωπος :- )

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δικαιοπολις, οι χαρακτηρισμοι του alex d, δεν απευθυνονται συνολικα στον λαο που βγηκε να διαμαρτυρηθει, μην τα μπερδευουμε. Απευθυνονται σε εκεινους που εσπευσαν να τον ποδηγετησουν και να τον καπελωσουν και μετα βγαινουν να κατηγορουν το...ΚΚΕ για καπελωμα. Απευθυνονται σε εκεινους που δεν επετρεψαν στο ΚΚΕ να ειναι εκει και πιπιλιζουν το μυαλο των ανθρωπων με αντικομμουνιστικες πομφολυγες,
    λες και υπαρχει τριτος δρομος πλην του καπιταλοφασισμου και του κομμουνισμου.

    Ειναι ξεκαθαρο αυτο και φαινεται ακομα και στο τελος του αρθρου, οταν μιλαει ο alexd για τον λαο που θα τους πατησει.

    Το κειμενο ειναι καλο, μονο μια επισημανση:Το ποτε θα συγκρουστουμε δε θα το αποφασισει το κινημα απο μονο του. Θα το αποφασισει μαζι με τον λαο.Θα ειναι κοινη η αποφαση κι αυτο υποθετω οτι θα γινει οταν θα υπαρξει ο καταλληλος συσχετισμος δυναμεων, οταν το κινημα δει οτι ο λαος ειναι μαζι του, συνταχτει με την Ιδεα του και αποφασισει πληρως συνειδητοποιημενα οτι ηρθε ο καιρος να αλλαξει ο τοπος κατευθυνση.

    Αν το κινημα βλεπει οπως τωρα, οτι ο λαος δε ξερει ακομα τι θελει, φυσικα και δε θα συγκρουστει. Ισως αυτο να θελει το Καθεστως για να κανει τα δικα του.

    Και για να μη χαιδευουμε τον λαο, αυτη τη στιγμη ειναι βεβαιο πως οι περισσοτεροι απο αυτους που κατηγορουν το ΚΚΕ για "μερος του Συστηματος", ειναι δεδομενο πως αν αυριο το ΚΚΕ, κατεβει να κανει την επανασταση με τις δυναμεις του, οι ιδιοι ακριβως σχεδον θα ανακουφιζονται βλεποντας το πνιξιμο της επαναστασης απο τα σωματα ασφαλειας
    (ΟΥΦ, ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ, ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΑΣΕ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ, ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ)

    Τωρα που ο λαος ΔΕ θελει ακομα ανατροπη του συστηματος, καθηκον του ΚΚΕ ειναι αυτο που πραττει τωρα:Δηλαδη η αρθρωση επιχειρηματων, ο διαλογος και ο προσεταιρισμος.

    Οταν ο λαος θα θελησει συντεταγμενη ανατροπη, φανταζομαι οτι θα ειναι αλλιως τα πραγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καταλαβετε πωσ ο ΛΑΟΣ παει πλατεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ""καταλαβετε πωσ ο ΛΑΟΣ παει πλατεια!!! ""

    ναι το κομμα καρατζαφερη βρισκεται και αυτο στην πλατεια, αληθεια λες!

    περαν της πλακας, αυτοι που συμμετεχουν στις πορειες του κκε δεν ειναι λαος?

    ασε που και εμεις παμε πλατεια

    (σορρυ για το σβησιμο πριν αλλα ξεχναω τα σημεια στικης damn)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτοί που συμμετέχουν στις πορείες του ΚΚΕ είναι λαός και πολύς λαός και συνειδητοποιημένος λαός. Και όταν αυτός ο λαός πάει σε πορείες του ΠΑΜΕ εχει και ακόμα πιο πολύ λαό μαζί του, ο οποίος συμπληρωματικά έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται γιατί συμμετέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ""καταλαβετε πωσ ο ΛΑΟΣ παει πλατεια!!! ""

    Αυτό είναι η απάντηση που περιμένω?
    (μπλέξαμε τα μπούτια μας με τους ανώνυμους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. dikaiopolis, χρυσέ μου άνθρωπε, το κείμενο απευθύνεται σε ανθρώπους που ήταν μαζί μας και στράφηκαν εναντίον μας. Σιγά μην τους παρακαλέσουμε να γυρίσουν πίσω!
    Κι επιπλέον, επειδή τα χρόνια της αθωότητας πέρασαν, πέρα από την ιδεολογικοπολιτική πάλη υπάρχει το πεδίο της ύπουλης προβοκάτσιας, της βρώμας και του υποκόσμου των φασιστογενών συνδέσμων φιλάθλων (των μελλοντικών ταγμάτων ασφαλείας δηλαδή). Η πειθώ και η επιχειρηματολογία πιάνει τόπο αλλού, εδώ έχουμε απέναντί μας επαγγελματίες τραμπούκους που στέλνουν και γράμματα και το παίζουν και μορφωμένο.
    Βοοkhunter στο ίδιο κτίριο αναφερόμουνα κι εγώ, στο οποίο σημερα στεγάζεται ο ριζοσπάστης. Το πολιτικό γραφείο βεβαίως και προστάτεψε τους εισοβολείς από βέβαιο λυντσάρισμα απο εξαγριωμένους (δικαίως) συντρόφους. Η φράση "τους έστειλε πακέτο στην αστυνομία" ίσως εγώ την διατύπωσα λάθος, δεν σημαίνει ότι παραδόθηκαν στις αρχές αλλά ότι εκδιώχτηκαν από το χώρο. Σίγουρα πάντως δεν σημαίνει ότι οι εισβολείς "φυγαδεύτηκαν" από μέλη του πγ. Η ουσία είναι ότι "καθάρισαν" τη φάση μέλη του πγ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όποιος έρχεται με το ΠΑΜΕ, είναι ήδη συνειδητοποιημένος ή μόλις άρχισε να συνειδοτοποιεί το πραγματικό ταξικό συμφέρον του.

    Οι άλλοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χαιρετώ τον φίλο μου τον Celin και ενημερώνω ότι ανήρτησα λινκ για το κείμενο εδώ, Αν θέλετε να σχολιάσετε τα όσα σχολιάστηκαν, είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στο RD:

    http://radicaldesire.blogspot.com/2011/07/smirnoff.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σύντροφοι! Αγωνιστικους χαιρετισμούς απο Λευκωσία (ΕΛ.ΔΥ.Κ.). Δυστυχώς, εκ των συνθηκων είμαστε μακριά απο τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, ωστόσο δουλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις (και ευτυχώς είμαστε αρκετοί εδώ στην Κύπρο) για να "διαβρώσουμε" και να "μολύνουμε" τις συνειδήσεις των φαντάρων με το ταξικό επαναστατικό μικρόβιο.
    Στεναχωριέμαι πραγματικά που αρκετοί κατά τ άλλα τίμιοι και ειλικρινείς άνθρωποι, δεν κάνουν το βήμα να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ή ακόμη χειρότερα φτάνουν στο σημείο συνειδητά ή ασυνείδητα να το πολεμάνε με "καλοπροαίρετη" αριστεριστικη κριτική. Κρίμα..μάλλον δεν αντιλαμβάνονται τι είναι και τι εκπροσωπεί το τιμημένο μας Κόμμα και το ταξικό του κίνημα. Μάλλον δεν έχουν αντιληφθει ποιοί είναι οι πραγματικοί φίλοι του και ποιοι οι εχθροί του.
    Δύναμη σύντροφοι, ψηλά τις τιμημένες μας σημαίες. Αλεξ, Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σου φιλε Αντωνη!Θα ερθω απο κει να σχολιασω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "...αλλοιμονο στον Στρατηγο και τον στρατο του,που επιλεγει ο αντιπαλος τον τοπο,τον τροπο ή τον χρονο της μαχης!!!"

    Στραταρχης Ζουκοφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. AlexD 5:01 Celin 3:52 Spiral Architect 1:47

    Κατ'αρχην για να ξερετε με ποιον μιλατε,επειδη ειμαι και νεος(στην παρεα, οχι στην ηλικια) πολιτικα ειμαι ανενταχτος αριστερος. Παλια ημουν στον Ρηγα και το ΚΚΕ εσωτερικου...

    Σε ενα περιβαλλον παγκοσμιο πληρους επικρατησης του καπιταλισμου στην πιο αγρια μορφη του ,οταν ιδεολογικα ο νεοφιλελευθερισμος οπως εκφραζεται με την αποθεωση του ατομικισμου , του ανταγωνισμου και την φετιχοποιηση της "αναπτυξης" εχει ολοκληρωτικα επικρατησει παντου,ειναι τουλαχιστον ουτοπια να περιμενει το ΚΚΕ τον λαο συσσωμο η τελος παντων την πλειοψηφια να ασπαστει τα σοσιαλιστικα ιδεωδη και να προχωρησει συντεταγμενα κατω απο τις φτερουγες του.
    Ποσο μαλλον που ακομα και σημερα επιμενει να υπερασπιζεται το πιο απωθητικο,για να μην πω αποκρουστικο προσωπειο του κομμουνισμου,δηλαδη τον σταλινισμο. και το γραφειοκρατικο,νεποτικο καθεστως της πρωην ΕΣΣΔ .
    Ισως να μην το καταλαβαινετε,αλλα αυτο ακριβως ειναι το η Αχιλλειος πτερνα σας,και καθε φορα οι αντικομμουνιστες η αν θελεις οι υπερμαχοι της ελευθερης οικονομιας ,οταν συνδιαλεγονται με το ΚΚΕ, εκει χτυπανε.

    Τελος παντων με ρωτας τι προτεινω
    Προτεινω να βρειτε με το υπολοιπο λαικο κινημα,που αντιμαχεται την νεοφιλελευθερη λαιλαπα αλλα δεν συφωνει και μαζι σας μια κοινη βαση.
    Να οικοδομησετε συμμαχιες.
    Ο συριζα και η υπολοιπη ενταγμενη και ανενταχτη αριστερα , οι οικολογοι, ο Δημαρας ακομα ακομα,δεν ειναι εχθροι σας, ειναι συμμαχοι σας
    Απλωστε τους το χερι και παρακινηστε τους να το απλωσουν κι άυτοι.
    Δραστε προς αυτην την κατευθυνση.
    Ο κατιταλισμος δεν μπορει ,πλεον και δεν προκειται να πεσει με μια εφοδο του λαικου κινηματος υπο την καθοδηγηση του ΚΚΕ.
    Ισως επανελθω.
    .

    dikaiopolis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συμμαχία με τον μεθύστακα πρωην πασόκο, που με την πρώτη ευκαιρία το δηλώνει ότι εγώ ήμουν και θα είμαι ΠΑΣΟΚ? Συμμαχία με τον οπορτουνισμό, που άλλα λέει την Κυριακή και άλλα τη Δευτέρα? Που ακολουθεί τα καθίκια της ΠΑΣΚΕ σε κάθε ευκαιρία μόνο και μόνο για να μην δείξει σύμπλεση με το ΠΑΜΕ? Που ταϊζει τον κόσμο παραμύθα ότι υπάρχει καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο και ότι η Ε.Ε. μπορεί να αλλάξει εκ των έσω? Με τους αριστεριστές που σκορπάνε σε 100 κομμάτια μόλις γίνουν πάνω από 101 γιατί μετά κινδυνεύουν να γίνουν σταλινικοί σαν το ΚΚΕ? Αυτές τις συμμαχίες τις έχουμε φάει με το κουτάλι και το μόνο που κερδίσαμε κάθε φορά ήταν να απολογούμαστε για λογαριασμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλώς ήρθες φίλε dikaiopolis
    Γνωρίζουμε όλοι μας ότι δεν θα γίνουν κομμουνιστές όλος ο κόσμος απ' τη μια στιγμή στην άλλη κι ότι μέσα στον κόσμο υπάρχουν από χίλιες καρυδιές καρύδια άνθρωποι.
    Το ΚΚΕ είχε συμμαχήσει με αρκετές πολιτικές δυνάμεις στο παρελθόν και υπό λιγότερο κρίσιμες περιστάσεις, ακόμα και με πολιτικές δυνάμεις που αποσπάστηκαν από το ΚΚΕ παλιότερα, όπως ο πολιτικός χώρος απ' τον οποίο προέρχεσαι, κι ο οποίος έκανε ό,τι ήταν δυνατό να αλλάξει τη φυσιογνωμία και τα ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά του κόμματος εντός της συμμαχίας, τα ξέρουμε (και υπήρχαν φυσικά και άνθρωποι μέσα στο κόμμα μας που υποστήριζαν αυτή τη μετάλλαξη και σήμερα βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ: ο Ανδρουλάκης π.χ που ψήφισε "ναι" στο μεσοπρόθεσμο!)
    Για τον Στάλιν που λες ότι είναι η αχίλλειος πτέρνα, εμείς θα σου πούμε ότι είναι η ουσία του αντικομμουνισμού. Όχι ότι ο Στάλιν ήταν κάνας θεός, αλλά εμείς μιλήσαμε για την Περίοδο Στάλιν όπου αντικειμενικά οι σοβιετικοί λαοί απήλαυσαν ένα υψηλο βιοτικό επίπεδο, και βγήκαν αλώβητοι απ το Β' ΠΠ (για το λαό δεν γίνονται όλα;)
    Οι δυνάμεις που μας λες να τείνουμε το χέρι μας δυστυχώς δεν αμφισβητούν την ουσία όλων των προβλημάτων, το καπιταλιστικό σύστημα, τη σοσιαλιστική προοπτική. Συμμαχία λοιπόν σε ποιο επίπεδο και με ποιο αίτημα με το ΣΥΡΙΖΑ, τους οικολόγους και το δημαρά; Νομίζω ότι η κεντρική επιτροπή του κόμματος (χωρίς φυσικά να έχει και το αλάθητο) είναι περισσότερο αρμόδια να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά οποιασδήποτε πρότασης συμμαχίας.
    Κι όσο για το πότε θα γίνει η σύγκρουση με το σύστημα προσυπογράφω το σχόλιο του "Στρατάρχη Ζούκωφ":
    Όταν έχουμε, τόσο μεταφορικά, όσο και κυριολεκτικά πόλεμο (ταξικό) πέρα από τις συνήθεις κομματικές διαδικασίες όπου εφαρμόζεται ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, η επιλογή σύγκρουσης με το σύστημα, κατά την άποψή μου, δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάποιας δημοκρατικής διαδικασίας, είναι επιτελικό ζήτημα.
    Στο πόλεμο το σχέδιο άμυνας ή επίθεσης δεν τίθεται σε "ψηφοφορία" απ τους φαντάρους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ουπς! άντε πες τα κι εσύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λίγο-πολύ συμφωνώ με τα προαναφερθέντα. Προσθέτω ότι ανέκαθεν το ΚΚΕ "τείνει χείρα" προς την υπόλοιπη αριστερά, αλλά η αλλά πλευρά το αντιμετωπίζει με λογική "και σεις γιατί σκοτώνετε Ινδιάνους", με προσχήματα τον "Σταλινισμό", τη "γραφειοκρατεία" κλπ.

    Πριν λίγο καιρό το ΚΚΕ ερμήνευσε την ιστορία με τα εργαλεία-κοσμοθεωρία που είχε και έχει στα χέρια του, πολλά χρόνια μετά το '89.
    (ίσως να το'κανε νωρίς, αλλά είναι άλλο θέμα συζήτησης, πάντως σωστά την ερμήνευσε)

    Το πρόβλημα είναι το εργαλείο-κοσμοθεωρία, ή το ίδιο το ΚΚΕ, το ΠΓ του κλπ? Φαντάζομαι ότι δεν είναι το πρώτο! Αν είναι το δεύτερο, μπορεί οι κοινωνικές καταστάσεις να υποσκελίσουν το ΚΚΕ και το Π του Γ και στη θέση του να βρεθεί κάποιο άλλο κόμμα, χωρίς Αλέκα, χωρίς Μαίλη, χωρίς Μεντρέκα κ.α.

    Να είσαι σίγουρος ότι το εργαλείο που θα βαστά στα χέρια του αυτό το καινούργιο κόμμα (κίνημα, πες το όπως θες) θα είναι ο μαρξισμός-λενινισμός!

    @ dikaiopolis,welcome και γράψου στο φόρουμ, είναι πιο βολικό στις συζητήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Alex @ dikaiopolis αλλα και στον αποστολέα του mail:
    (καθένας θα καταλάβει σε ποιον απευθύνεται, τι)

    Αντιγράφω από το φόρουμ κατι που εγραψα:

    - Μπορείς να "σφάξεις" τον άλλο με το μπαμπάκι!
    - Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ίδια του τα "όπλα", - τα "ιδεολογικά" - στρέφοντάς τα εναντίον του.
    Θέλει τρόπο. Αν θεωρείς τον εαυτό σου ιδεολογικά καταρτισμένο, εχεις τη δυνατότητα να ανατρέψεις τα επιχειρήματά του αντλώντας στοιχεία ... από τα επιχειρήματά του.

    Τον τελευταίο καιρό στη δουλειά, στην πλατεία, εχω συζητήσει με διάφορους, που βασικά έχασαν τον όποιο εικονικό τους παράδεισο, βλέποντας μπρος τους τις φλόγες μιας πραγματικής κόλασης. Θέλουν όσο τίποτ' άλλο να ξαναγυρίσουν στην εποχή της ανεμελιάς και των "δικαιωμάτων του καταναλωτή", να ωραιοποιήσουν τον καπιταλισμό, να τον κάνουν πιο ανθρώπινο.

    Τους απαντώ περί της ουτοπίας αντλώντας στοιχεία από "τον κόσμο" τους:
    - Μέχρι πότε θα δανείζεσαι για να αγοράσεις κάτι (που βασικά δεν το εχεις και άμεση ανάγκη!) χωρίς να μπορείς να παράξεις κάτι αντίστοιχο?
    - Ποιος θα αγοράσει το δικό σου προϊόν, όταν και όποτε το παράξεις?
    - Όταν όλα αυτά τα προϊόντα μαζευτούν στις αποθήκες απούλητα, τι θα γίνει?
    - Ποιος βγαίνει κερδισμένος και ποιος χαμένος από τον ανταγωνισμό?
    ...
    ...

    και σταδιακά φέρνω τον συνομιλητή εκεί που θέλω εγώ. Wink και κάτι πετυχαίνω, νομίζω.

    Πότε δεν βάζω μπροστά ούτε τις ακαδημαϊκές μου γνώσεις, ούτε την προϋπηρεσία μου, ούτε την (πονεμένη) ιστορία του σογιού μου, ούτε τις κοινωνικές μου δράσεις. Ειδικά με το τελευταίο επουλώνεις τις πληγές του συστήματος, αποδιώχνοντας τις κοινωνικές ενοχές σου, γινόμενος ένας μικρός εθελοντής ιεραπόστολος ενώ το "πάρτι" γύρω σου συνεχίζεται.
    Κάνε το, πολύ καλά κάνεις, μην το διατυμπανίζεις όμως και ταυτόχρονα πάλεψε για να ανατρέψεις τις αιτίες που δημιούργησαν αυτές τις "πληγές" --> σύστημα.

    Υπάρχουν άλλοι που δεν βάζουν ιώδιο στις πληγές του τέρατος, αλλά προσπαθούν να σκοτώσουν το τέρας!

    Σεντόνι και αυτόματη γραφή ... Embarassed

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ:
    Ρε παιδια ,ποσες φορες θα το πουμε οτι υπαρχουν ανθρωποι που αμφισβητουν τον καπιταλισμο στην βαση του (δομικος αντικαπιταλισμος) και αλλοι οι οποιοι του δινουν συνεχως συγχωροχαρτι.Το ΚΚΕ επιλεγει να συνεργαστει με τους πρωτους και οχι με τους δευτερους διοτι δεν μπορουμε να καλλιεργουμε αυταπατες -πως ο καπιταλισμος μπορει να αλλαξει στο συνολο του-μονο και μονο επειδη καποιοι βιαζονται να αποτελειωσουν τον νεοφιλελευθερισμο.Το ξερω ειναι δυσκολο να εισαι σε...αναμονη και να ψηνεσαι λεγοντας πως αφου μπορουμε γιατι δεν το κανουμε(ενωση αριστερας).Ε,ναι αμα το θες και ετσι το ΚΚΕ μπορει να συνεργαστει με ολο το αριστερο φασμα και σε διαβαιβεω οτι θα βγει κυβερνηση αλλα αυτη ειναι η ουσια;Τι θα πετυχει μια τετοια κυβερνηση που μονος της σκοπος ειναι να φυγει το μνημονιο και η υπαρχουσα πολιτικη κατασταση;ΤΙΠΟΤΑ,και επιτρεψε μου να σου θυμισω οτι οι κυβερνησεις στην χωρα μας εκλεγονται για 4 χρονια.Αμα ανετρεψουμε την πολιτικη ΓΑΠ στον ενα χρονο τους αλλους τι θα κανουμε;Θα τσακωνομαστε για το πως πρεπει να ειναι η λαικη εξουσια;Τωρα αν υπαρξει σχεδιο της αριστερας να συμμαχησει για λιγο μεχρι να ριξει τον νεοφιλελευθερο ΓΑΠ και μετα να διαλυθει προκυρυσσοντας εκλογες το συζηταμε.Αν και παλι υπαρχει ο ξενος παραγοντας οποτε μας μενει μονο ο δρομος του ΚΚΕ για ευρυ κοινωνικο μετωπο που θα ακολουθει το τριπτιχο ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ και τις λοιπες προτασεις του κομματος.
    Υ.Γ.
    Ο Σκουρλετης ειπε''Το ΚΚΕ ειναι ενα δογματικο κομμα που βλεπει τον σοσιαλισμο οπως οι Χριστιανοι την δευτερα παρουσια''.Ανεξαρτητα απο το ποια ειναι η γνωμη του κομματος εγω συμφωνω και μου αρεσει πολυ αυτος ο χαρακτηρισμος γιατι κρυβει μεσα το μεγαλειωδες και το τελειο.Φανταζεστε τον Θεο να εκανε μια προχειρη Δευτερα παρουσια ,χαμος θα γινοταν,ετσι και το ΚΚΕ πιστευω οτι με 93 χρονια εμπειριας δεν κανει καμια προχειροδουλεια μα τα εχει ολα μελετημενα.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προτείνω λίγο ηρεμία και περισσότερη προσοχή στους χαρακτηρισμούς.. "Σκουλίκι" δεν είναι ο απληροφόρητος. Πολλοί από τους "αγανακτισμένους" όλη την πληροφόρηση και την "καθοδήγηση" την παίρνουν από τα ΜΜΕ του συστήματος και από θέσεις κι απόψεις που τους "επιβάλουν" με κεντρικό στόχο να μεθοδεύουν το "περί συλλογικής ευθύνης".
    Καθήκον κάθε σκεπτόμενου είναι σε όλους τους χώρους που συμμετέχει κοινωνικά να προσπαθει με επιχειρήματα να αλλάξει αυτή την άθλια μεθόδευση. Αυτά τα επιχειρήματα πρέπει να φέρουμε σε γνώση στους "αγανακτισμένους".
    Απλά, ήρεμα, και με πειθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητοί φίλοι, νομίζω ότι το κείμενο κάνει ξεκάθαρο απολύτως, ότι αναφέρεται στους προβοκάτορες και όχι γενικά στους αγανακτισμένους. Στους τύπους που λένε ξεδιάντροπα "ήμουν μέλος του ΚΚΕ, έχω αγωνιστική παράδοση, αλλά επιτίθεμαι στο βαν του ΠΑΜΕ γιατί είστε προδότες".
    Αναφέρεται σ' αυτούς παιδιά, διαβάστε παρακαλώ καλύτερα. Αυτοί είναι σκουλήκια και δεν θα έχουν κανένα έλεος, τουλάχιστον απ' τον συγγραφέα του κειμένου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...