30 Ιουν 2011

Απάντηση στους αρνητικούς κομπάρσους του κινήματος ...

Αναδημοσιεύση απο το Redflyplanet

 Σας παραθέτουμε παρακάτω, ένα Email περαστικού αναγνώστη, ένας απο αυτούς τους "αριστερούς" που έπαιξαν τον ρόλο του παρακράτους στο επεισόδιο με το ΠΑΜΕ στις 28/6 στην οδό Αμαλίας, ο οποίος θεωρεί γράφοντας Email στο Redflyplanet, πως απευθύνεται στο Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ (μάλλον δεν έχει τα κότσια να απευθυνθεί εκεί που πρέπει).

Παραθέτουμε το Email (στο οποίο έχουμε αφαιρέσει το όνομα του κυρίου) και του απαντάμε ύστερα ως Redflyplanet και όχι ως ΚΚΕ, με τον τρόπο που αρμόζει πλέον κατα την άποψή μας, να χτυπήσουμε αυτό το καρκίνωμα που κρύβεται κουκουλωμένο ή "κουκουλωμένο" στις πλατείες και σπέρνει αυταπάτες και ψευτοδιλήμματα στον εργαζόμενο λαό. Φυσικά και διαχωρίζουμε τον απλό εργαζόμενο λαό, απο αυτά τα συνειδητά αντικινηματικά στοιχεία που κρύβονται ως ανεξάρτητοι και ως ανένταχτοι μέσα στις πλατείες και τις κινητοποιήσεις. 

Το Email που στάλθηκε στο Redflyplanet
 Αγαπητοι φιλοι,
μπαινω κατευθειαν στο "προβοκατορικο" σχολιο μου, δεδομενου οτι ειμαι "προβοκατορας" ή "παρακρατος" οπως σας αρεσει, αυταρεσκα, να αποκαλειτε οποιονδηποτε δεν ακολουθει αυτο που εσεις νομιζεται οτι κατεχεται κατ'  αποκλειστικοτητα και αναφερομαι στη μοναδικοτητα της ερμηνειας που κανετε σε καθε επαναστατικη - ριζοσπαστικη θεωρητικη προταση.
Πριν σας αναφερω την ιστορια μου σας λεω οτι,τωρα, πανω απο τα πενηντα, συμμετειχα στις δυο μερες που συγκλονισαν την Αθηνα (αλλα και μενα). Επισης, σας αναφερω οτι ημουν απο αυτους που το απογευμα της Τριτης γιουχαραν το ΠΑΜΕ και ορμησαν στο φορτηγακι με τα μεγαφωνα σας. Μεγάλος προβοκατορας και ανθρωπος του παρακρατους!!!
Επι δικτατοριας υπηρξα στελεχος της ΚΝΕ (τοτε ΜΟΔΝΕ - μαθητικο),συμμετειχα στην εξεγερση του Πολυτεχνειου (εναντια στην επισημη θεση του κομματος) και συνεχισα να ειμαι μελος της ΚΝΕ μετα την μεταπολιτευση και σε τομεα γειτονιας και σε τομεα φοιτητικου. Για λιγο διαστημα ημουν μελος της ΟΒ Δικηγορων του ΚΚΕ. Ξεχασα να σας πω οτι  -  ευτυχως  - ειχα την πολυτελεια να εχω μια καταπληκτικη βιβλιοθηκη ιστοριας και φιλοσοφιας που κληρονομησα εν μερει απο τον επισης αγωνιστη του ΚΚΕ (εφεδρικος ΕΛΑΣ)πατερα μου (στον οποιο ο Ριζοσπαστης αφιερωσε ειδικη νεκρολογια το 1993, ετος θανατου του) και απο τη διψα μου για μορφωση που με οδηγησε σε διαφορα αλλα πτυχια και διδακτορικους τιτλους. Διαφωνισα με το κομμα την εποχη της περεστροϊκα (και αποδειχτηκε οτι ειχα δικιο) και βιωσα, μαζι με ολους τους συντροφους την καταρευση αυτου του "κατ' ονομα" πλεον σοσιαλιστικου στρατοπεδου.
Απο τοτε, κατω απο τη πιεση της απογνωσης, αποτραβηχτηκα διχως να σταματησω να ψηφιζω το κομμα. Αυτο, βεβαια, μεχρι το 2000, περιπου, οταν διαπιστωσα οτι η "εγκληματικη" πολιτικη του κομματος (κατά την αποψη μου) στα θεματα θεωριας και συμμαχιων δεν μου αφηναν το περιθωριο να συνεχισω ουτε με την ψηφο μου.
Για να μην πολυλογω, αλλωστε νομιζω οτι αυτα θα τα εχετε ξανακουσει απο παρα πολλους συντροφους, διατηρουσα καποιες επιφυλαξεις και ελπιζα οτι κατι θα αλλαξει. Η σταση, ομως, του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, τις κρισιμες αυτες μερες, οχι , απλα, με απογοητευσαν αλλα και σας ομολογω οτι θεωρω πλεον τιμη μου και τιτλο αγωνιστη να με αποκαλει το ΚΚΕ "προβοκατορα" και "παρακρατος" (συνηθισμενη, αλλωστε λογικη σας).
Δεν ειναι δυνατον ενα κομμα που αυτοαποκαλειται "κομμουνιστικο" και φερει ολη αυτη τη συνταρακτικη κληρονομια πισω του να ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ απο τις σημερινες συγκεντρωσεις. Η παρουσια του θα ειχε διευκολυνει τα μεγιστα στον αποκλεισμο της βουλης και την εικονα της δραματικης, σημερινης, συγκεντρωσης.Ειναι ΝΤΡΟΠΗ για ενα κομμα εργατικο να εχει λουφαξει στην κοινοβουλευτικη νομιμοτητα και να ειναι ανικανο να αξιολογησει και να εκτιμησει σωστα τις περιστασεις...
Ειναι ΝΤΡΟΠΗ σας να αποκαλειτε, συλληβδην, ολα αυτα τα παιδια που αγωνίστηκαν μονα τους εναντια σε μια απιστευτη κρατικη βια, προβοκατορες και παρακρατος. Η θεωρητικη και οργανωτικη σας αδυναμια ειναι που εσπρωξε ολη αυτη τη νεολαια σε χωρους αντιεξουσιαστικους και ειναι η ανικανοτητα σας και η θεωρητικη σας ανεπαρκεια να συλλαβεται εστω και την τελευταια στιγμη τον παλμο του ελληνικου λαου που σας έχει απομονωσει στις, τραγικες και αξιολυπητες, συγκεντρωσεις σας που αποτελουν, πλεον, καρικατουρα εργατικου κομματος. Θα μπορουσατε, π.χ., να ειχατε καλεσει το ΠΑΜΕ σε "επαναστατικη" συγκεντρωση στην παραλια της Βαρκιζας, για να μη φανε οι "αγωνιστες" σας ολα αυτα τα χημικα που εφαγε ο αθηναϊκος λαος σημερα!!!
Επαναλαμβανοντας τον Γκραμσι, δεν ελεεινολογω τον εαυτο μου που αγωνιστηκε τοσα χρονια για ενα ονειρο,τον καταδικαζω, ομως, που περασε απο τις γραμμες σας τοσα χρονια μεχρι να συνειδητοποιησει το πραγματικο προσωπο της απολυτως αλλοτριομενης και συμβιβασμενης συνειδησης σας. Το μονο που σας μενει ειναι να ενισχυσετε τα σωματα ασφαλειας με τριτες σειρες περιφρουρησης!!!
Μην ξεχασετε, ομως, οτι η ιστορια ειναι και θα σας κρινει αμειλικτα.
Σας ευχαριστω για την υπομονη σας.

Ο "παρακρατικος" και "προβοκατορας" 
***********, εκπαιδευτικος.

Προφανως, δεν περιμενω να δημισιευσετε το κειμενο, μου αρκει, ομως, οτι εστω και καποιοι απο εσας θα το διαβασουν.


Απάντηση του Redflyplanet

Είναι δεδομένο πως πολλοί παλιοί οργανωμένοι και αγωνιστές, δεν κατάλαβαν ποτέ που εντάχθηκαν στα νιάτα τους, και ακόμα και σήμερα δεν έχουν πάρει πρέφα του τι σημαίνει εργατικό κίνημα, τι σημαίνει ταξικός πόλεμος, τι σημαίνει οργάνωση και περιφρούρηση μιας απεργίας, τι σημαίνει πολιτικός αγώνας. Φυσικά για αυτό δεν φταίνε πάντα οι ίδιοι, αλλά αυτό δεν τους απαλλάσει απο τον αντικινηματικό και διασπαστικό ρόλο που έχουν επωμιστεί σήμερα και τον αντεπαναστατικό ρόλο που θα αναλάβουν μεθαύριο ... όταν οργανωμένη και συνειδητοποιημένη η εργατική τάξη θα διεκδικήσει την εξουσία, χύνοντας τόνους αίματος απέναντι στην πραγματική καταστολή που θα εμφανιστεί τότε ...

Για αυτούς μορφές πάλης αποτελούν οι συγκρούσεις με την προστατευτική βιτρίνα του συστήματος, τα ΜΑΤ και όχι η σύγκρουση με το ίδιο το κεφαλαιοκρατικό σύστημα μέσω της ενημέρωσης, συνειδητοποίησης και οργάνωσης των εργαζομένων, μέσω της περιφρούρησης των απεργιών εκεί που χτυπάει η καρδιά της ταξικής σύγκρουσης, δηλαδή στους χώρους εργασίας !

Για αυτούς κινηματική υποχρέωση είναι η υποστήριξη του κάθε παρακρατικού και κουκουλοφόρου, που είτε κατα συνείδηση, είτε λόγω απίστευτης ηλιθιότητας, διασπά το κίνημα. Αρκεί να δει κάποιος, τους αριθμούς των παρευρισκομένων στην πλατεία μετά τον κλεφτοπόλεμο στον οποίο δεν συμμετείχαν φυσικά μόνο παρακρατικοί, αλλά και ανεγκέφαλοι χουλιγκάνοι των γηπέδων, όπως και ανώριμο πολιτικά, τμήμα του λαού που αντιδρά σπασμωδικά απέναντι στην βίαιη καταστολή της εξουσίας !

Για αυτούς επανάσταση είναι η περικύκλωση της Βουλής και ο βομβαρδισμός της με μούντζες και μπινελίκια, μέχρι να τρομάξουν οι αστοί που δεν βρίσκονται καν στο Κοινοβούλιο.

Για αυτούς "υποχρέωση απέναντι στα παιδιά τους", είναι η σύνταξη με το παρακράτος και την ακροδεξιά, η εκδίωξη και το γιουχάρισμα του ΠΑΜΕ και των ταξικά οργανωμένων εργαζομένων, τα φασιστικά ψηφίσματα περι κατάργησης κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων.

Δεν υπάρχει ελπίδα επιστροφής σας σε κινηματική πορεία διότι έχετε καταληφθεί από ΜΙΣΟΣ. Μίσος αντικομμουνιστικό απέναντι στο κόμμα της εργατικής τάξης και στις ιδέες που πρεσβεύει, μίσος αντικινηματικό απέναντι σε ταξικά σωματεία και εργατικές ενώσεις, μίσος ταξικό για τους εργάτες και εργαζόμενους που αποτελούν τα παραπάνω ... Παραπληροφορείτε και παραπλανείτε τον απλό μη συνειδητοποιημένο εργαζόμενο λαό, τον στρέφεται ενάντια στην μόνη διέξοδο απο την αντιλαϊκή ιμπεριαλιστική και μονοπωλιακή λαίλαπα που ήρθε και έρχεται ... δηλαδή το οργανωμένο ταξικό κίνημα, του φουσκώνετε τα μυαλά με μικροαστικές αηδίες, αστικές ενδοσυστημικές λύσεις και τον οδηγείτε σε ανούσιες πράξεις εκτόνωσης της οργής.

Το ΠΑΜΕ βρέθηκε στις 28/6 κατα τις 19:00 στις Στύλες του Ολυμπίου Διός με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος και το Κοινοβούλιο. Μπήκε στην πλατεία, αλλά δεν το αφήσατε να περάσει, υποκινήσατε τον απλό κόσμο σε υβρεολόγιο απέναντί του και προσπαθήσατε να προκαλέσετε επεισόδιο με τα ΜΑΤ ωστε να υπάρξει μια ανούσια γενικευμένη σύρραξη. Το ΠΑΜΕ έχοντας συνείδηση του ρόλου του, προστάτευσε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που βρέθηκαν στην διαδήλωση και παρέμεινε στην οδό Αμαλίας μέχρι τις 21:00 όταν και μετατρέψατε με την συμμετοχή σας ή την ανοχή και στήριξή σας, την πλατεία Συντάγματος σε πεδίο κρατικής καταστολής και παρακρατικού οργίου. 



Το ΠΑΜΕ στις 29/6 μετά τις 12:00 βρέθηκε στην οδό Πανεπιστημίου με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος και το Κοινοβούλιο. Ξανά όμως, με την συμμετοχή σας ή την ανοχή και στήριξή σας, μετατρέψατε την πλατεία Συντάγματος σε πεδίο κρατικής καταστολής και παρακρατικού οργίου. Το ΠΑΜΕ παρέμεινε στην Πανεπιστημίου, μέχρι που το κουκλοθέατρο που στήθηκε απο ΜΑΤ, κουκουλοφόρους, χουλιγκάνους και τους "αριστερούς" υποστηρικτές τους, άρχισε να κατηφορίζει την Πανεπιστημίου με στόχο ξανά να σύρουν το ΠΑΜΕ σε γενικευμένη σύρραξη. Δυστυχώς για εσάς το ΠΑΜΕ δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας, ούτε επιθυμεί να θυσιαστούν οι εργαζόμενοι σε βωμούς υπεραριστερίστικης ανοησίας, και έχοντας συναίσθηση των αντικειμενικών συνθηκών και του συσχετισμού δύναμης, κατηφόρισε προς την Ομόνοια.

Οδός Πανεπιστημίου 29/6 13:40 , δίπλα στα μπλοκ του ΠΑΜΕ οι "διαδηλωτές" στο έργο τους να προκαλέσουν σύρραξη.
Η φωτογραφία απο το Αριστερά και Πολιτική

Και τώρα αναρωτιέσαι που ήταν το ΠΑΜΕ και γιατί απουσιάζει  ?

Καταντήσατε την πλατεία Συντάγματος ένα ΓΗΠΕΔΟ και καλείτε τους εργαζόμενους να παίξουν τους ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΥΣ και να γίνουν ΘΥΣΙΑ, ώστε να ηττηθεί το κίνημα, πριν ακόμα σηκωθεί στα πόδια του ?  Αμ δε ...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ. 
ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΛΑ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΣ

Ο εργαζόμενος λαός που κινητοποιείται, που συμμετέχει στις διαδηλώσεις, είτε συμμετέχει στα πλαίσια του οργανωμένου ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ, είτε ακόμα δεν έχει τολμήσει να οργανωθεί και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, θα σας φτύσει στα μούτρα και θα σας σαρώσει μαζί με τους εξουσιαστές μας, που σας χρησιμοποιούν.

Οι κομμουνιστές είχαν και έχουν επαναστατική αισιοδοξία, αλλά αυτή δεν ταυτίζεται με τον ιδεαλισμό, του πως θα θέλαμε να ήταν τα πράγματα (ταύτιση δέοντος και είναι)-στο μυαλό μας- αλλά εδράζεται αντιθέτως σε επιστημονική και επαναστατική ταυτόχρονα αντίληψη της πραγματικότητας, τη γνώση ότι οι άνθρωποι κάνουν την ιστορία τους αλλά ότι υπάρχουν σε κάθε στιγμή συγκεκριμένες ενναλακτικές που πάνε πίσω ή μπροστά. Η επανάσταση και ο κομμουνισμός ανακαλύπτονται και γίνονται πραγματικότητα στην πράξη. 

Το ΚΚΕ, θα υποστηρίξει και θα ενισχύσει με κάθε μέσο, το λαό που θα κάνει την επανάσταση και θα το κάνει με σκοπό να πετύχει, όχι με στόχο τον ανούσιο τσαμπουκά και οδηγό το συναίσθημα και την ανυπομονησία. Το ΚΚΕ δεν εχει τιποτα να αποδείξει με τέτοιους τρόπους αντίδρασης, που φανερώνουν μονάχα πολιτική ανωριμότητα. Οσο για την ιστορια, μην βιαστούμε να την προεξοφλήσουμε.

Ο ελληνικός λαος δεν αρχίζει και τελειώνει μόνο στην πλατεία, δεν ειναι η πλατεία το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Και σίγουρα δεν είναι σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, "οι αριστεροί" που κρεμάσανε τις πολιτικές τους ταυτότητες έξω απο τις πλατείες, ώστε να μπορούν ως ανεξάρτητοι να βρίζουν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

Συμβουλή προς τον φίλο εκπαιδευτικό
Κάνε εσύ την "δουλειά" σου και άσε μας, να κάνουμε πράξη τις δικές μας υποχρεώσεις απέναντι στην ελληνική κοινωνία !

51 σχόλια:

  1. Ουδείς μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσχετο... ο ηλίθιος με την μπλε μπλούζα στην φωτογραφία μπύρα πίνει? :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...και ειναι η ανικανοτητα σας και η θεωρητικη σας ανεπαρκεια να συλλαβετε εστω και την τελευταια στιγμη τον παλμο του ελληνικου λαου που σας έχει απομονωσει(και σας χρειαζεται αλλα οχι ετσι συμπληρωνω εγω) στις, τραγικες και αξιολυπητες, συγκεντρωσεις σας που αποτελουν, πλεον, καρικατουρα εργατικου κομματος..." Αυτο ειναι το νοημα κυριοι ... Πιαστε το επιτελους

    Σακης Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο χωρίο μας λένε να προσέχετε δυο πράγματα, παλιά πουτάνα και πρώην κομμουνιστή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον εκπαιδευτικό προβοκάτορα, γνωστό άγνωστο κλπ:
    Το γεγονός ότι υπήρξες μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και μετά την περεστρόικα, και δέκα χρόνια μετά τη διάσπαση του 89-91, αποδεικνύει την αξιοθρήνητη μικροαστική σου βιασύνη να φέρεις την επανάσταση μια ώρα αρχύτερα, λες και η επανάσταση είναι πράγμα που το αποφασίζουν οι βιαστικοί ψευτοδιανοούμενοι με τεράστιες κληρονομημένες βιβλιοθήκες. Και επιπλέον αποδεικνύει την πλήρη συνειδησιακή ταύτισή σου με τον επίσης πρώην κομματικό στέλεχος και αναπληρωματικό μέλος της κεντρικής επιτροπής Θεόδωρο Πάγκαλο, μόνο εκείνου του ήρθαν πιο βολικά και έγινε αντιπρόεδρος και επαγγελματίας αντικομμουνιστής, ενώ εσύ έγινες αξιοθρήνητος καθηγητάκος, νιώθεις ότι συντρίβεσαι από την ασημαντότητά σου (κατανοητό) και πετάς πέτρες στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ που ποτέ δεν σε ανέβασε στα ουράνια.
    Σημαίνει επίσης ότι, εφόσον δεν αναγνωρίζεις και λάθη στην ιστορία του ΚΚΕ, ότι τελικά το θεοποίησες, τίποτα δεν κατάλαβες απ' την κοσμοθεωρία, παρά μόνο μάθαινες τσιτάτα για να κάνεις εντύπωση στις παρέες. Κι όταν σε πήρε χαμπάρι το κόμμα ότι το παίζεις εξυπνάκιας, σε έβαλε στην άκρη. Και έσκασες απ' το κακό σου.
    Η συμπεριφορά σου αυτή φυσικά δεν χρειάζεται να αναλυθεί πολιτικά περισσότερο, βρωμάει από χίλια χιλιόμετρα μακρυά ότι είναι κόμπλεξ που δεν έγινες ισάξιος αγωνιστής με τον ΕΛΑΣίτη και κουκουέ πατέρα σου αλλά κατάντησες καθηγητάκος (με τα δικά σου μέτρα και σταθμά βέβαια, ο εκπαιδευτικός είναι πολύ σπουδαία δουλειά) που χάνεται μέσα στο πλήθος και δεν πρόκειται ποτέ να αφιερώσει ο Ριζοσπάστης ούτε δυο αράδες για πάρτη σου, στην ιστορία του μέλλοντος ούτε μυγόχεσμα - υποσημείωση δεν θα γίνεις.
    Και κάτι τελευταίο: υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί που διαφώνησαν και διαφωνούν σε ορισμένα πράματα με το ΚΚΕ, ακόμα και μέσα στο κόμμα, ωστόσο η τιμιότητα του κομμουνιστή αγωνιστή και η βαθιά του γνώση (που δεν αποδεικνύεται φυσικά με τα διδακτορικά σου, που μας κοκορεύεσαι) τον οδηγούν είτε να πολεμήσει τίμια ιδεολογικά για να περάσουν οι απόψεις του, είτε να πάει σπίτι του χωρίς να χτυπάει το κόμμα, είτε, το πιο γενναίο απ' όλα, να εφαρμόζει την οργανωτική αρχή του κόμματος που λέγεται Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός - υποταγή της μειοψηφίας στην πλειοψηφία -, που φαντάζομαι τα ξέρεις αλλά ποτέ δεν τα χώνεψες γιατί ποτέ δεν κατάλαβες τίποτα.
    Για τα υπόλοιπα περί απουσίας του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ σου απάντησε ο redfly, και αν δεν τα δέχεσαι σημαίνει ότι είσαι και κακόβουλος.
    Όνειρα γλυκά επαναστάτη του γλυκού νερού, την κρίσιμη ώρα θα δείξεις την αθλιότητα τη δική σου και των ομοίων σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω μια πάγια διαφωνία στο ζήτημα της αντιμετώπισης των "προβοκατόρικων" απόψεων από τους οργανωμένους συντρόφους. Κι αυτό γιατί γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που είτε πέρασαν από το Κόμμα και έφυγαν, είτε δεν πέρασαν ποτέ και οι οποίοι εκφράζουν συχνά απόψεις παρόμοιες με αυτή που δημοσιεύεται στο παρόν post. Ασφαλώς δεν τη συμμερίζομαι, κρίνω όμως πως κάποια από τα θέματα που θέτει αξίζουν προσοχής και όχι διαγραφής ως "προβοκατόρικα". Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε, πρέπει να τα συζητάμε όλα.
    Το να γιουχάρει κάποιος το ΠΑΜΕ είναι ως ενέργεια σαχλή και εμπαθής. Το να "καλεί" σε ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας είναι εξίσου εμπαθές και άδικο. Διακρίνω μια εμπάθεια έτσι κι αλλιώς στα λεγόμενα του αποστολέα, γι'αυτό θέλω να κρίνω χωρίς πάθος. Θεωρώ υπερβολικό τον όρο "εγκληματικός" στο επίπεδο των συνεργασιών του κόμματος. Ίσως ο όρος "ατυχής" θα καταλάμβανε την περίπτωση του ΔΗΚΚΙ αλλά να μην ξεχνάμε τις νωπές πληγές του ενιαίου Συνασπισμού και την επακόλουθη διάσπαση που -όσο νά'ναι- άφησε τα σημάδια της. Προσωπική μου άποψη πάντως είναι πως στις σημερινές συνθήκες η πολιτική συμμαχιών θα έπρεπε να είναι πιο γενναία. Δεν είναι ο οπορτουνισμός/ρεβιζιονισμός/ρεφορμισμός που ετοιμάζεται να μας κατασπαράξει αυτή τη στιγμή.
    Άδικη και ατεκμηρίωτη είναι και η κριτική πως το Κόμμα χαρακτηρίζει συλλήβδην προβοκάτορες όλους τους αγωνιζόμενους της πλατείας.
    Όμως, επειδή όπως προείπα η κριτική του αποστολέα, πέρα από τις επιμέρους ακρότητες, συναντά κατά σημεία την κριτική πολλών ανθρώπων που πολύ απέχουν από το να είναι προβοκάτορες πρέπει κάπου να μας προβληματίσει. Όσον αφορά στην "απουσία" του κόμματος από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Πέρα από την απάντηση του Redflyplanet, με την οποία συμφωνώ σχεδόν σε όλα πλην του "αντικομμουνιστικού μίσους" και της καταδίκης χωρίς διάθεση συζήτησης, πρέπει να σημειώσω πως η ισχνή παρουσία του Κόμματος στην πλατεία σηματοδότησε την απώλεια μιας ευκαιρίας. Είναι γνωστός ο αρνητικός συσχετισμός, για να ανατραπεί χρειάζεται νέο αίμα. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έχουν την εμπειρία να διαχειρίζονται καταστάσεις κρίσεων σαν τη σημερινή, χωρίς να χρειάζεται να υποχωρούν μπροστά στις προκλήσεις. Εξάλλου είδαμε όλοι τον τελευταίο μήνα σημάδια απόπειρας προσέγγισης και συγχρωτισμού του ΠΑΜΕ με τον κόσμο της πλατείας. Προβοκάτορες πάντα υπήρξαν και πάντα θα υπάρχουν. Στην πλατεία είδα γυρίζοντας πολύ τις μέρες αυτές νέους ανθρώπους που το ταξικό κίνημα οφείλει να προσεγγίσει. Ανθρώπους με αγωνιστική διάθεση και ταξική συνείδηση. Μπορεί μεν η αιχμή του αγώνα να είναι η ταξική πάλη στους χώρους εργασίας, χρειάζεται όμως άπλωμα και των κινηματικών αγώνων. Η ισχνή παρουσία στο Σύνταγμα είναι δικαιολογημένη, δεν παύει όμως να είναι μια επικοινωνιακή ήττα. Και τα λέω όλα αυτά γιατί βρέθηκα πάρα πολλές φορές αντιμέτωπος τις τελευταίες μέρες με την πραγματικά αγωνιώδη ερώτηση "Γιατί δεν έρχεται το ΠΑΜΕ να μας υποστηρίξει;". Ξέρετε, αυτός που δεν είναι κομμουνιστής δεν θα έρθει μόνος του στις τάξεις μας. Εμείς πρέπει να τον κερδίσουμε.
    Σεντόνι έγινε το σχόλιο, αξίζει όμως να συζητούμε ανοιχτά μερικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμείς θέλουμε να μιλήσουμε για μαζική, ταξική, οργανωμένη πάλη όλου του λαού.
    Τα μικρόφωνα δικά σου(αποστολεα του e-mail) κι ο λαός θα ακούσει τις προτάσεις σου για τη διεξαγωγή της ένοπλης πάλης(για αυτο δεν σε επιασε ο πονος), θα ΚΡΙΝΕΙ και θα ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ.

    yiokyiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως όλοι οι "θεωρητικοί" του εργατικού κινήματος και της επανάστασης που επιτίθενται φραστικά και όχι μόνο στο ΚΚΕ, είναι στην κυριολεξία αντιμαρξιστές-αντιλενινιστές.
    Ο αντιΚΚΕδικές υπερεπαναστατικές αμπελοφιλοσοφίες των υπερεπαναστατών,ξεκινούν από τον Γκυ Ντε Μπόρ και τον Γρκράμσι, ανατριχιάζουν και μόνο με το όνομα της σχολής της Φρανκφούρτης και τον Μαρκούζε, απογειώνονται με τον Σάρτρ και τον Λούκατς, καταλήγοντας στις πιο εξαχρειωμένες ιδεολογικές μορφές του κόκκινου Ντάνι(Ντανιέλ Κον Μπεντίτ) και του θεωρητικού του Λεπενισμού πιά Ροζέ Γκαροντί,δεν έχουν σχέση με τις θεωρητικές καταβολές του ΚΚΕ και από αυτή την άποψη δεν λαμβάνονται ως κριτική για το κόμμα, αλλά προς μεγάλη του ιδεολογικοπολιτική επιτυχία που το κρίνουν ανίκανο θεωρητικά και ιδεολογικά κάτι κύριοι σαν τον υπογράφοντα που αυτοαποκαλείται πρώην...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αν ειν ευκολο εκεινο το "παιζεται" να γινει
    "παιζετε", ξερω ειν ενοχλητικο να μιλαμε για ορθογραφικα τετοιες ωρες απλα μου εκατσε καπως. κατα τ αλλα αυτος που δηλωνει εκπαιδευτικος θα επρεπε να ντρεπεται και να παραιτηθει. δε θα ηθελα ενα τετοιο δασκαλο προτιμω τεμπεληδες

    πετρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση στο ΓΚΡΑΝΜΑ—
    Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου είπε

    Ιουνίου 30, 2011 στο 4:55 μμ

    Έτσι για την ιστορία:
    Στις 15/6, πρόσεξε κανείς τον αξιότιμο κ. Καραμπελιά με Κλιμάκιο Σημαιοφόρων στην Πατησίων, να «επιτηρεί» τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, σε απόσταση 80-100 μέτρων από την περιφρούρηση (που βέβαια τον είχε πάρει πρέφα);
    Είναι κανείς σε θέση να το ερμηνεύσει, σε σχέση με όσα επακολούθησαν στη 48ωρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχει και συνέχεια (πάλι από το ΓΚΡΑΝΜΑ)

    Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου είπε

    Ιουνίου 30, 2011 στο 5:03 μμ

    Σε αγαστή συνεργασία λοιπόν με Συριζάριους, Ανταρσυάδες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις; Δεν ξέρω, ειλικρινά. Πάντως κάτι δεν πάει καθόλου –μα καθόλου καλά.
    (Δείτε και τις θριαμβευτικές ιαχές του Antinews ότι οι «αγανακτισμένοι» έδιωξαν το ΠΑΜΕ …και τα μπάχαλα από το σύνταγμα !!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κόκκινοςδρόμοςΠέμ Ιουν 30, 06:15:00 μ.μ. EEST

    Βρε ^$*#@^%&%*&^$%*&$&, &^$&$(%)(&^$&%^, &^$(**(* (και λίγα λέω) που ήσουν ρε *&%&%$%^$^& όταν το ΠΑΜΕ ήθελε να περάσει στο Σύνταγμα και οι σύντροφοι σου χρυσαυγίτες (να το ξαναπώ; Οι σύντροφοί σου, λακαμά, οι χρυσαυγίτες και νεοναζί), λαοτινοί, οπορτούνες και αναρχικοί βρίζανε πατόκορφα το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ; Γιατί δεν ήρθες να τους εμποδίσεις ρε παπάρα; Να τους τα ψάλλεις όπως τα ψάλλεις στο ΚΚΕ με ύφος 1000 καρδιναλίων;

    Ή μήπως ήσουν και εσύ μέσα σε αυτό τον εσμό του φασισμού;
    Και τώρα κλαίγεσαι που το ΠΑΜΕ δεν σε προστάτεψε από τους μπάτσους; Καλά να πάθεις ρε μπας και βάλεις λίγο μυαλό! Λυπάμαι μόνο τον απλό κόσμο που παρασύρατε και την πλήρωσε αυτός ενώ δεν έφταιγε σε τίποτα. Αλλά αντί να παραδεχτείτε την αλητεία σας που με τον μικροαστικό τυχοδιωκτισμό που σας δέρνει οδηγήσατε τον απλό κόσμο σαν πρόβατα για σφάξιμο και φέρατε το λαικό κίνημα σε ήττα και καταστολή, σας φταίει για άλλη μια φορά το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Και μόνο που ασχολούμαστε μαζί σας τιμή σας είναι.

    Τραγικές συγκεντρώσεις το ΠΑΜΕ; Προφανώς το "κλέφτες, κλέφτες", οι ελληνοσούπερμαν που τραγουδάνε τον εθνικό ύμνο, και οι μούτζες στην βουλή σου ταιριάζουν περισσότερο. Αναμενόμενο

    Μας έχει απομονώσει ο λαός; Να επισημάνω σε περίπτωση που δεν το είδες ή δεν θες να δεις ότι ο κόσμος που έρχεται στις απεργίες με το ΠΑΜΕ είναι περισσότερος (αν όχι υπερδιπλάσιος) από όλους σας μαζί, αναρχικούς, χρυσαυγίτες, πασόκους, κλπ. Δεν λέω κάνετε φιλότιμες προσπάθειες να το συκοφαντήσετε, αλλά δεν σας βγαίνει.

    Καρικατούρα είπες; Σαφώς, αφού η "Λαική" "Συνέλευση"-γκουπ θέραπι σας αντιπροσωπεύει όλο το λαό λαμβάνοντας από γελοίες έως φασισιτκές αποφάσεις που δεν βασίζονται πουθενά και δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστούν. Αλλά έτσι είναι όταν ο βολονταρισμός περισσέυει. Μη μιλήσω τώρα και για τον τρόπο που γίνεται αυτή η "συνέλευση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγνωστε, πρώην ... συνοδοιπόρε:

    Μπορούμε να διδασκόμαστε απ' την ιστορία μας

    http://tinyurl.com/3jf7emh

    και όχι να βγάζουμε (κατά το δοκούν) τους "σκελετούς μας" απ' την ντουλάπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ... και έπειτα απ' αυτά να βγάζουμε συμπεράσματα:

    http://teddygr.blogspot.com/2011/06/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε στρατολάτη, στον καθένα απαντάς ανάλογα με το πνεύμα και τη σκοπιμότητα του. Αλλο εσυ που θέτεις το όποιο ζήτημα πολιτισμένα και όχι πονηρα, επιθυμώντας διάλογο, και αλλο ο φιλος εκπαιδευτικός, που εχει άλλες σκοπιμότητες.

    Οταν ο αλλος ξεκινάει με το "ημουν και εγω παλιά ΚΚΕ", πρεπει να γνωρίζει ο καθ ενας οτι θα ακολουθήσει η χειρότερη προβοκάτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μετά το "ημουν και εγω κάποτε ΚΚΕ", ακολουθεί ο Γεωργαλάς και η ΚΕ του Μανιαδάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Οταν ο αλλος ξεκινάει με το "ημουν και εγω παλιά ΚΚΕ", πρεπει να γνωρίζει ο καθ ενας οτι θα ακολουθήσει η χειρότερη προβοκάτσια."

    Μα πάντα όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑι βεβαια το 80/100 αυτων που το λενε δεν ηταν ποτέ στο ΚΚΕ.

    Δεν λεω για τον συγκεκριμενο εκπαιδευτικο διότι αυτος εχει δώσει ονομα και μπορούμε να το τσεκάρουμε, αλλα ξερω απο αλλες περιπτώσεις ή καλύτερα, περιπτωσαρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στο χωρίο μας λένε να προσέχετε δυο πράγματα, παλιά πουτάνα και πρώην κομμουνιστή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πόε, τι σκέφτεσαι για τα σχόλια του ανώνυμου 30 Ιουνίου 2011 6:10 μ.μ. και 30 Ιουνίου 2011 6:13 μ.μ. , ιδιαίτερα για το πρώτο που είναι πληροφορία. Θέλω τη γνώμη σου.
    ------ΜιΡο------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επειδή η επαναστατική πρωτοπορία δεν ήταν ποτέ το περιθώριο:
    Αγαπητέ διδάσκαλε ρίξε μια ματιά εδώ και ίσως ως νάρικισσος να δεις το πόσο αντεπαναστάτης είσαι:
    http://radiocollectiva.blogspot.com/2011/02/vs-2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μιπο, δεν ξερω, ειναι ενδείξεις και οχι αποδειξεις, δεν το εχω ψάξει κιολας.

    Εγω πιστεύω ότι είναι σχεδιασμένα ολα αυτα, θέλουν να εκμεταλλευθούν το γενικό κλίμα που καλλιεργειται απο τα ΜΜΕ για να χρησιμοποιήσουν τακτικές επηρρεασμού της μάζας και ότι ξεκολήσουν. Δεν ξερω αν ειναι σχεδιο οργανωμενο απο ενα κέντρο και τους περικλειει όλους, πάντως σίγουρα τυχαίο δεν ειναι.
    Εγραψα εχθες και ενα ποιημα για τα επεισόδεια, με κεντρικο θεμα οτι το καλλιεργούμενο μπάχαλο δεν αφήνει τον κοσμο να δει παραπερα.

    Αγώνας Δρόμου

    Χτυπούν δυνατά, ανοίγουν κεφάλια, χτυπούν δυνατά, οργή, αίμα και πόνος παντού. Τρέχουν και μπερδεύονται με το πλήθος, βγαίνουν απ το πλήθος, μπαίνουν στο πλήθος, προκαλούν και προκαλούνται, στήνεται η σκηνή.

    Το πλήθος, η μάζα, ο λαός, ανάμεσα τους θεατές και κομπάρσοι σε μια παράσταση που δεν χειροκροτείται από κανέναν. Εφέ καπνού ολόγυρα και ήχοι μάχης, όπως μια ταινία που είχες δει καθιστός στο σινεμά μασουλώντας πασατέμπο. Κάτι για μια διάσωση ενός γνωστού στρατιώτη, σε έναν γνωστό πόλεμο με γνωστή κατάληξη.

    Τώρα εσύ μπροστά σε στρατιώτη άγνωστο, ή μέσα απ το είδωλο του, αναρωτιέσαι ποιος ο εχθρός και ποιος ο φίλος και ποιόν πόλεμο τελικά πρέπει να δώσεις. Ωστόσο αυτοί χτυπούν δυνατά και ανοίγουν κεφάλια, φοβούνται βλέπεις μην ανοίξουν μυαλά, και στρέφουν το βλέμμα μακριά από τον πόλεμο, σε μια στοιχειωμένη μάχη χωρίς τελειωμό, μόνο οργή αίμα και πόνο.

    Σήκωσε το κεφάλι και κοίτα μακριά, πέρα από τις σιδερόφρακτες λεγεώνες, πέρα από τους καπνούς, πέρα απ τους χρησμούς και τα μαντεία. Σήκωσε το κεφάλι και σήκωσε το βλέμμα, ίσως τότε να δεις τη δική μας αλήθεια, τη δική σου, κάνε την αλήθεια κτήμα σου και πάψε πια να είσαι κτήμα δικό τους.



    Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ε λοιπον οι κυριοι σαν τον εκπαιδευτικό, ειναι μέρος εκεινων των δυνάμεων, που φορούν τις ψευτοεπαναστατικές παρωπίδες στον λαο για να συνεχίσει να πολέμα ή να κοιτά, εναν απέλπιδο πολεμο, στοιχειωμένο με την εννοια οτι δεν τελειώνει ποτέ, που οδηγει το λαικο και το εργατικό κίνημα όχι στην εξέλιξη, αλλα πολλά χρόνια πίσω. Ε το ΚΚΕ δεν θα ακολουθήσει την λογική αυτών των ατόμων και θα προσπαθήσει να περισώσει ότι μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ενα πραγμα μονο θα ηθελα να ηξερα, ολοι αυτοί που γιουχάρουν το ΠΑΜΕ, τι ψήφισαν στις τελευταιες εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Poe:
    Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται τα δε δυσκόλως αγνοούνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλά ρε φίλε μας δουλεύεις;;;Στέλνεις email και λές οτι συμμετέχεις στις ενέργειες ενάντια στο ΠΑΜΕ και οτι πέταγες πέτρες ενάντια στο ταξικό οργανωμένο κίνημα και θίγεσαι κι απο πάνω για το ότι σε είπαν προβοκάτορα και για την απάντηση που πήρες;;;Αυτό λέγετε ΘΡΑΣΟΣ!!!
    Δηλαδή ποιός είσαι και απαιτείς απο το ΠΑΜΕ;;;και του πετάς πέτρες γιατί δεν κάνει αυτό που θές;;;;Καλά μας δουλεύεις;;;Με την ίδια λογική και το ΠΑΜΕ θα έπρεπε να σας πλακώσει στο ξύλο γιατί δεν κάνετε αυτό που θέλει.....
    ΕΛΕΟΣ με τον κάθε ένα....απορρώ γιατί το μπλόγκ ασχολείτε μαζί σου....

    «…δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες /

    Κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες /

    Κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς /

    Με ιδεώδεις υποτακτικούς /

    Που είναι στο μυαλό νωθροί /

    Μα υπακοή έχουν περισσή /

    Τους έχω βαρεθεί /…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. http://tasosnastos.blogspot.com/2011/06/blog-post_3410.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. λοιπον....τι να σου γραψω ρε 'ρακος' του μολου.εισαι κεσυ ενας απο εκεινους που την επεσες στο φορτηγακι του παμε?μαλιστα....και στελνεις και μειλ να μας το πεις.επειδη παλιοφουστρακια της πλατειας ξυνεστε στην κλιτσα του τσοπανη καιρο τωρα,πες προς το παρον ενα ευχαριστω που δεν εχει αποφασισει το παμε το ξεκαθαρισμα με ολον αυτον τον συρφετο της παρεας σου,γιατι οταν ερθει η ωρα οχι μειλ δεν θα μπορεις να στελνεις αλλα ουτε στην βραδυνη δουλεια σου στην συγγρου δεν θα μπορεις να πας.και αυτο θα ειναι η τραγωδια σου.που θα χασεις την αγαπημενη σου συγγρου.αντε παλιοφουστα.αει σιχτιρ επιτελους με ολο το 'αδερφατο' της πλατειας.αει σιχτιρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πόε,

    Το ποίημα με συγκίνησε. Θεωρώ ότι σου πάει πολύ αυτή η φόρμα του «πεζού», σε παραγράφους, σαν κάποια του Λειβαδίτη. Εύγε!

    ------ΜιΡο-----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ... και μην πέφτετε στο επίπεδό τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παπαριες για "αδερφατα" της πλατειας και "φουστρακια της πλατειας", ειναι σχεδον προβοκατορικα εναντιον του ΚΚΕ.Να προσεχουμε τι λεμε γιατι εναν σκοπο πρεπει να εχουμε, δηλαδη να μας ακουσει ο λαος ανεπηρεαστος απο τη καθεστωτικη προπαγανδα και να διαλεξει ελευθερα στρατοπεδο.
    Αν εχουμε σκοπο να "εκδικηθουμε" και να "κραξουμε" τη "πλατεια" για τα λαθη της, ειναι σα να μισουμε τον λαο και να διαπνεομαστε απο εκδικητικα κινητρα: Οποιος διαβαζει μπουρδες για αδερφατα της πλατειας, μονο με το μερος μας δε προκειται να ερθει.
    Να προσεχουμε τι λεμε εδω, για τον κοσμο που διαβαζει, ακομα και τα σχολια στο ξεκαρφωτο λογιζονται ως επισημη γνωμη του κομματος(κακως)

    Παρεμπιπτοντως, να πω και για την αναλυση του redfly:Ειναι υποδειγματικη και απανταει με το καλυτερο διαλεκτικο τροπο στο email.
    Μη φτασουμε και στο αλλο ακρο του χαιδεματος της πλατειας, κι εγω τρελαθηκα που καποιοι τελειωμενοι δεν επετρεψαν στο ΠΑΜΕ να ενωθει με τον λαο και μετα το κατηγορουσαν γιατι...δεν ηταν εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συγχαρητηρια στην ψυχραιμια οποιου απαντησε στο μειλ, μην παρεκτρεπεσαι βρε στα σχολια! Απο κει και περα αυτο που νομιζει οτι ειναι επαναστατης να μας πει τριτη και τεταρτη πρωι αν περιφρουρησε πουθενα την απεργια η σκεφτοταν σε ποια γωνια θα λουφαξει οταν το ΠΑΜΕ αποφασισουμε οτι κατι τετοια ασπονδυλα, παρολο το ενδεχομενο κοστος, δεν θα μας εμποδιζουν να περασουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μου κάνει εντύπωση, πως ο άνθρωπος αυτός, μέχρις στιγμής, δεν βγήκε να ... υπερασπιστεί τα λεγόμενά του !

    Μήπως, στην τελική, είναι πρόσωπο ανύπαρκτο ή θέλει να μας στρέψει συγκεκριμένα σε κάποιον άλλον, που έχει ίσως προηγούμενα ;

    Πράγματι, κάτι δεν πάει καλά ...

    Και, κάποιοι παλαιότεροι σαν και μένα, που έχουμε φάει με το κουτάλι τέτοιες προβοκάτσιες όπως έγινε προχθές, έχουν να δώσουν μια συμβουλή.

    - Δεν απαντάμε, δεν "πέφτουμε στη λούμπα", δεν θα τους κάνουμε το χατήρι ! Έχει τέτοια πείρα το ΚΚΕ, που στην κυριολεξία ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ !

    υ.γ.: η ανιστόριτη αναφορά στο Πολυτεχνείο (χωρίς μάλιστα να γίνεται αναφορά στη Νομική), δείχνει ΝΑΡίτη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φαρε απαντησε ο καθηγητης στο redflyplanet. Οχι κατι σπουδαιο βεβαια, γιατι δεν θελει λεει να πεσει στο "επιπεδο" μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ευχαριστώ φίλε ΜιΠο για τα καλά σου λόγια, χαιρομαι που σε άγγιξε το ποίημα

    Βασικά κάθε φορα έχω και αλλο στυλ στα ποιήματα που γράφω, ανάλογα πως θα μου βγει, ειναι ζήτημα εμπνευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Είμαι κ εγώ πρώην μέλος της ΚΝΕ με καθοδηγητικό μάλιστα ρόλο κ μετέπειτα πρώην κομματικό μέλος....Όμως δεν είμαι κ τόσο ηλίθιος κ τυφλός για να αρχίσω να φτύνω στη μήτρα που με έκανε καλύτερο πιστεύω άνθρωπο καταρχήν κ άξιο πολίτη....ΌΛΑ έχουν ένα όριο με όλους αυτούς που το παίζουν πρώην κνίτες κ σύντροφοι κ γενικά μετέπειτα αριστεροί υπερεπαναστάτες η τάχα μου τώρα ώριμοι ξεπουλημένοι η βολεμένοι αστοί πολίτες που έκαναν στα νιάτα τους την επαναστατική τους γυμναστική και τώρα ανακάλυψαν την ξύλινη γλώσσα του ΚΚΕ και την γραφικότητα του κτλ...¨Αν κάποιος πίστεψε ποτέ του και ενστερνίστηκε κάποια ιδανικά και αρχές και αξίες , όπως στην περίπτωση μας τα πανανθρώπινα ιδανικά του κομμουνισμού και την θεωρία του μαρξισμού-λενινισμού , δεν μπορεί ξαφνικά να ξυπνάει ένα ωραίο πρωί και να τα διαγράφει όλα!!!Άρα η ποτέ του δεν πίστεψε σε τίποτα πραγματικά και ήταν περαστικός δυστυχώς η αλλοιώθηκε στην καθημερινή σκληρή ιδεολογική ταξική πάλη συμβιβάστηκε κ μετά για να δικαιολογήσει τις επιλογές του , βγάζει απύθμενο αντικομμουνιστικό μένος!!!

    Ένας πρώην σύντροφος....Κουράστηκα αδέλφια και λύγισα κ παραιτήθηκα απο τις κομματικές μου ευθύνες και απομονώθηκα λίγο γιατί μπορώ και να το πω αφού δεν μιλάω σαν εκπρόσωπος του κόμματος παρά μόνο για τον εαυτό μου οτί ο κόσμος ο περισσότερος είναι ζώα δυστυχως......Σίγουρα και το κόμμα κανει λάθη αλλά Αλλά ποτέ μου δεν πρόδωσα τα ιδανικά μου και μέχρι την τελευταία στιγμή θα υπερασπίζομαι το ΚΚΕ για την υπόθεση της εξουσίας επιτέλους της εργατικής τάξης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμε, ο αγώνας είναι δύσκολος και η καθημερινότητα σκληρή και απαιτητηκη, η στάση σου ειναι τίμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Να σαι καλά Poe.... Aς ελπίσουμε οτί πραγματικά θα ζήσουμε όμορφες αγωνιστικές μέρες ανάτασης της πάλης όλου του λαού και πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Λοιπόν, υπάρχει κάτι εξαιρετικό στο «γλόμπινγκ»: Υπάρχει συνοχή στο διάλογο, δεν γίνονται παράλληλοι μονόλογοι, δεν είναι «ψυχοθεραπεία», δεν λέει ο ένας το κοντό του κι ο άλλος το μακρύ του. .. Έχει πολύ καλούς αρθρογράφους, με ευαισθησία, «κεραίες», που τα κείμενά τους αποπνέουν κοινωνική υγεία, ευγένεια και μαχητικότητα συνάμα, καθώς και σχολιαστές που πάντα έχουν «κάτι να πουν». Και είναι ζεστό και φιλόξενο.
    Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς το ξεκινήσατε –πάντως όλο και κάποια μικρά «γενέθλια» θα πλησιάζουν.
    Να πω ότι το εγχείρημα πέτυχε… Είμαι ευτυχής για τη δημιουργία και τη λειτουργία του.
    Εύγε σύντροφοι!

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Φιλήμων σε λίγες μέρες (μια βδομάδα) θα κλείσουμε δίμηνο. Ευχαριστούμε για τα πολύ καλά λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Φιλήμων μας έπλεξες το εγκώμιο πάλι. Ευχαριστούμε και εσένα και ολους τους σχολιαστές που πάντα έχουν κάτι να προσθέσουν και να προσφέρουν στον διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο αυτοπροσδιοριζόμενος εκπαιδευτικός μάλλον πάσχει απο μανιοκατάθλιψη (πετροπόλεμος στο ΠΑΜΕ), διχασμένη προσωπικότητα (ήταν στην ΜΟΔΝΕ στην ΚΝΕ, στο ΚΚΕ αλλά σήμερα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του), ανέραστος μεσήλικας σε φάση κλιμακτιρίου (δουλειά δεν είχε ο διάολος και πετροβολούσε μέλη του ΚΚΕ), φανταστική προσωπικότητα (ο πατέρας ήταν αγωνιστής και ο Ριζοσπάστης του έκανε αφιέρωμα, ενω ο γιός ένας αποτυχημένος με μια μεγάλη κληρονομιά- βιβλία- ιστορία του πατέρα),
    υπερβολική φαντασίωση (παντού βλέπει εχθρούς και κυρίαρχα σε ότι είναι κόκκινο)...
    Ολα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο λεγάμενος είναι ένας ΝΑΡΙΤΗΣ, που δεν έχει που να διοχετεύσει την πολιτική του ανία και ως εκ τούτου ξεσπάει στον άμοιρο REDFLY...
    Βέβαια και οι ΝΑΡIΤΕΣ έχουν ψυχή αλλά δεν φταίει τίποτε το λαικό , οργανωμένο ταξικό κίνημα, να υπομένει την τρέλλα του κάθε πολιτικά αποτυχημένου και προβληματικού ερωτικά απογοητευμένου γεροξεκούτι...
    Υπάρχουν και ψυχολόγοι - ψυχίατροι ας τους επισκεφτεί μπορεί και να γιατρεφτεί, δύσκολες εποχές και αυτοί πρέπει να δουλέψουν,,, μην τους κλέβετε την δουλειά τους εσείς οι blogers και κάνετε ψυχαναλύσεις, κάντε τα υπόλοιπα όχι όμως και αυτό ....
    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ :
    Και νέα προβοκάτσια
    Προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ φαίνεται ότι κάποιοι επιχείρησαν να στήσουν και χτες το βράδυ στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση των αυτοαποκαλούμενων αγανακτισμένων. Στο οδόστρωμα επί της οδού Αμαλίας ομάδα που γυρόφερνε το χώρο με ντουντούκα διάβασε υποτιθέμενη δήλωση της ΓΓ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, ότι το Κόμμα επιζητεί συστράτευση με τους αγανακτισμένους. Συνέχισαν υποστηρίζοντας ότι η λαϊκή συνέλευση στο κάτω κομμάτι της πλατείας (σημειωτέον ότι η συνέλευση μόλις είχε ξεκινήσει και πιθανά να μην είχε ιδέα γι' αυτά τα λεγόμενα) εξέτασε το αίτημα, το έθεσε σε ψηφοφορία και το απέρριψε τάχα με το σκεπτικό ότι ΠΑΜΕ και ΚΚΕ αποχώρησαν προχτές από το Σύνταγμα και δεν έμειναν να πάρουν μέρος στα επεισόδια.
    Οι προβοκάτορες με τούτα τα τερατώδη ψεύδη προσπάθησαν να «φιτιλιάσουν» και άλλο το κλίμα, με αντικομμουνιστικά συνθήματα και βρισιές. Ωστόσο, δεν τους ακολούθησαν οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. 1/2
    Αγαπητέ καθηγητά,

    συγγνώμη που δεν σας απάντησα πιο νωρίς. . Χθες προτίμησα να διαβάσω ένα ωραιότατο βιβλίο από την όχι και-τόσο-πλούσια-αλλά-προσωπική μου βιβλιοθήκη. Μη νομίσετε δηλαδή ότι είχα κάτσει μπροστά από τον υπολογιστή μου με μια γαβάθα ποπ κορν και γέλαγα χαιρέκακα Το αίμα και ο αλληλοσπαραγμός μου αρέσει μόνο στις ταινίες γιατί είναι συνθετικό ή κετσαπ. Στην πραγματική ζωή μου, επειδή απεχθάνομαι την βία σε κάθε μορφή, ακόμη και τη λεκτική συνηθίζω να μιλάω ήρεμα και πολύ δύσκολα εκνευρίζομαι. Όποτε όπως καταλαβαίνετε δεν εκνευρίστηκα ούτε μαζί σας. Παρακολουθώ την περίπτωση σας με ιδιαίτερο, επιστημονικό θα έλεγα, ενδιαφέρον. Στέλνετε ένα "προβοκατόρικο" γράμμα (λετε ας πούμε ότι το κκε θα έπρεπε να είναι 2η γραμμή περιφρουρήσεις πίσω από τα ματ ή κατι τέτοιο, αναφέρεστε «έξυπνα» στη Βάρκιζα όπως και ας πούμε θα μπορούσα να αναφερθώ «έξυπνα» στον Τσιριμόκο ) και λετε διάφορα ωραία και καλοζυγισμένα έτσι ώστε να προκαλέσουν υβριστικά σχόλια και όταν αυτά τα υβριστικά σχόλια καταφτάνουν εσείς μιλάτε για το επίπεδο της συζήτησης. Κυρ καθηγητά δεν μας τα λετε καλά.

    Κατηγορείτε το παμε για απουσία από το κίνημα ενώ είναι σίγουρο ότι γνωρίζειτε ότι το παμε και το κκε όλα αυτά τα χρόνια είναι ένας πολιτικός χώρος με συνεπή παρουσία. Ξέρειτε, ας πούμε, ποιος ήταν στα εργοστάσια από τα ξημερώματα για να περιφρουρήσει τη 48η και μάλιστα είδατε και την πορεία να πλησιάζει και την γιουχάρατε (συμπεριφορά γηπεδική αγαπητέ, δεν αρμόζει σε άνθρωπο μορφωμένο με πολλαπλές περγαμηνές) για να μπορείτε στην συνέχεια να κανετε κριτική στο γιατί το παμε απουσιάζει από τον αγώνα της πλατείας. Το ότι πέφτετε σε αντιφάσεις σας το έχουν ήδη πει κάποιοι. Το κακό είναι ότι απ΄ότι φαίνεται δεν το αντιλαμβάνεστε.

    Τώρα πάμε στο ζουμί. Δεν έχω καταλάβει αν κατηγορείτε γενικά το κκε για το γεγονός ότι αποκαλεί κάποιους προβοκάτορες ή αν θεωρείτε ότι τους αποκαλεί όλους -τους διαφωνούντες με αυτό- προβοκάτορες. Στη δεύτερη περίπτωση θα σας πω απλά ότι κανετε λάθος, ότι είστε άδικος, ότι το κκε ουδέποτε τσουβάλιασε όλον αυτόν τον κόσμο, ότι μίλησε για μια μειοψηφία που κινείται ύποπτα ανάμεσα στο πλήθος των αγανακτισμένων και ότι μάλλον δεν διαβάζετε προσεκτικά τις ανακοινώσεις ή ότι η δυνατότητα σας να κατανοήσετε ένα κείμενο είναι περιορισμένη ή ακόμη χειρότερα είστε τόσο προκατειλημμένος πια που διαβάζετε τι λέει το κκε και το μεταφράζετε στη δική σας αντι-κκε γλώσσα.

    Στην πρώτη περίπτωση, αν δηλαδή θεωρείτε ότι οι ισχυρισμοί περί ΚΑΠΟΙΩΝ προβοκατόρων είναι τελείως ανεδαφικοί τότε μάλλον θα νομίζετε ότι ο Λαμπράκης σκόνταψε και έπεσε πάνω σε ζαρντινιέρα
    .
    Είναι γνωστό αγαπητέ καθηγητά ότι το παρακράτος ως δεξί χέρι του κράτους στρατολογεί χούλιγκαν, πρώην κατάδικους, ναρκομανεις στους οποίους δίνει τη δόση τους και γενικά ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, με δέλεαρ διάφορα ανταλλάγματα προκείμενου να κάνει τη βρομοδουλειά του. Είναι λίγοι ανάμεσα στο πλήθος? Σαφέστατα! Αλλά όταν το πλήθος είναι πολιτικά ανώριμο και έχει μικροαστικά αντανακλαστικά ΚΑΠΟΙΟΙ, ΛΙΓΟΙ όπως προκύπτει και από τα διάφορα βίντεο παρασύρονται.
    Εγώ εσάς προσωπικά, επειδή δεν σας γνωρίζω ΔΕΝ θα σας χαρακτηρίσω εν γενεί προβοκάτορα. Θα πω όμως ότι η δράση σας, αυτή που παραδέχεστε και ο ίδιος, ήταν απαράδεκτη και προβοκατόρικη. Και θα ήθελα ειλικρινά να σας ρωτήσω αν θεωρείτε ότι το κκε και ο κόσμος του είναι ο ταξικός σας εχθρός. Επίσης αν το κίνημα στην Ελλάδα ΧΩΡΙΣ το κκε έχει καμιά ελπίδα. Αν θεωρείτε δηλαδή ότι οι διαμαρτυρίες του κόσμου, αυτές οι αυθόρμητες (που εγώ αμφισβητώ ότι είναι αυθόρμητες στην ολότητά τους) μπορούν να ανατρέψουν το σύστημα ή αν έστω το επιδιώκουν. Αν θεωρείτε εν τέλει ότι ο καπιταλισμός καλυτερεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 2/2

    Η προσωπική σας ιστορία, αν και έχει ενδιαφέρον, δε μου λέει και πολλά. Γιατί δεν ξέρω αν είναι αληθινή. Αυτό που ξέρω όμως στα σίγουρα είναι ότι αν ο δικός μου ο πατέρας ήταν μαχητής του ΕΛΑΣ θα ένιωθα πολύ άσχημα να κακολογώ και να στρέφομαι εναντίον των ιδανικών που πολέμησε. Εξάλλου το λέτε και μόνος σας το κκε είναι ένα κόμμα με μεγάλη και ένδοξη ιστορία.

    Αν υπάρχειτε κύριε καθηγητά, αν είστε δηλαδή αυτός που λετε ότι είστε και δεν έχετε αναφέρει ένα ψεύτικο όνομα ή το όνομα κάποιου άλλου (γιατί έχω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο είστε ή όχι τρολ-όπως συνηθίζεται να λέμε στη δαδικτιακη αργκό) θα έλεγα ότι είστε το παράδειγμα του ανθρώπου που πικράθηκε από το κκε για δικούς του λόγους, σε κάποια μπορεί να φταίει και το κκε, αλλά αυτό και πάλι δεν σας δικαιολογεί να χύνεται τέτοιο δηλητήριο διότι τελικά το κκε δεν είναι ένας ανεξάρτητος αυτοτελής οργανισμός αλλά το σύνολο των μελών και των φίλων του. Το που τραβάει το κκε έχει να κάνει άμεσα με το τι κάνει ο κάθε ένας από μας. Και δυστυχώς με τα λεγόμενά σας γίνεστε χειρότερος από αυτά για τα οποία κατηγορείται το κκε. Διότι πλέον είστε εσείς που τσουβαλιάζεται τον κόσμο του κκε.

    Αυτά από τον Manny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. κ Καθηγητή... νομίζω ότι όλο το σκεπτικό σας είναι λάθος από την αρχή.. εχετε μπερδέψει δύο πράγματα.. α)τη πιο δίκαια κοινωνικοοικονομική βάση της συνήπαρξης του ανθρώπου, τον Μαρξισμό β)με το ΚΚΕ.
    Και εξηγούμε: Το ΚΚΕ είναι το "εργαλείο" που "χρησιμοποιούμε" ( με όλο το συμπάθειο στο ΚΚΕ)εμείς οι απλοί πολίτες που εστερνιζόμαστε τον Μαρξισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη και ευελπιστούμε να μας οδηγήσει στην πραγμάτωση αυτού του "ονείρου" τον σοσιαλισμό.
    Έτσι απλά.
    Πηγαίνοντας λοιπόν στη διαμαρτυρία με το ΠΑΜΕ δε θέλω με καμία κυβέρνηση να μπω σε μια ανόητη σύγκρουση με το παρακράτος,χουλιγκανς,προβοκάτορες,εγκληματικά στοιχεία, φασίστες,κλπ. Να δείξω τι; Οτι είμαι τι; Ένα σκύλι (συγνώμη λουκάνικε) που αρπάζεται στον δρόμο με τα ΣΚΥΛΙΑ...να κερδίσω τι; ΤΙΠΟΤΑ
    Την αληθινή πάλη και "σύγκρουση" την κάνεις φίλε μου (αφού είσαι κι εκπαιδευτικός)με τα παιδιά σου (τα φυσικά και του σχολείου σου) με το να τους διδάξεις τις αρχές της δικαιοσύνης που πρεσβέυει ο Σοσιαλισμός.
    Την κάνεις στο χώρο δουλειάς σου, στον κοινωνικό σου χώρο, την κάνεις πολλες φορές (την πάλη)με τον ΙΔΙΟ σου τον ΕΑΥΤΟ.
    Με όλο το θάρρος ..ΑΥΤΗ την πάλη ΕΧΑΣΕΣ.
    Τα βάζεις με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ και τα κατηγορείς ότι έχουν αλλοτρωθεί.. Ως καθηγητής θα ξέρεις ότι Αλλοτρίωση = απομάκρυνση,επίθετο αλότριος=ξένος,διαφορετικός.
    Που βλέπεις να έχει αλλοτριωθει (απομακρυνθεί) από τις αρχές,θέσεις κι απόψεις του το ΚΚΕ,
    με τις συνθήκες βέβαια που επιβάλονται ανάλογα με την μορφή που παίρνει κάθε φορά η πάλη για την εδρωση του Σοσιαλισμού.
    Τώρα αν κρίνεις από τις αποφάσεις για τον "αγώνα" που γίνεται στο επίπεδο τσακωμού με ασφαλίτες και προβοκάτορες στη γωνιά ενός δρόμου, τότε μάλλον εσύ έχεις γίνει ..αλλότριος.. ξένος δηλαδή με την πραγματικότητα και τον ρεαλισμό.
    Τις αποφάσεις στο βάθος του χρόνου,που παίρνει το ΚΚΕ πρέπει να είναι το κριτίριο που διακρίνονται από συνέπεια,αποτελεσματικότητα,συνοχή,ιδεολογία,σωστές θέσεις για το συμφέρον της πλειοψηφίας του λαού.... βλέπε: ΕΟΚ,Μααστριχ,ΟΝΕ,Πολέμους,Εργασιακά, Μακεδονικό, ΑΟΖ,Εθνική κυριαρχία, και..και...και
    Αυτές είναι οι πραγματικές κι ουσιαστικές συγκρούσεις που με κάνουν (παρότι δεν ημουν ποτέ στην ΚΝΕ όπως εσύ)ως απλό πολίτη να είμαι κοντά στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ.
    Σε προσκαλώ λοιπόν στην επόμενη εκδήλωση να αφήσεις στην άκρη όποιες προσωπικές αναστολές και έλα μαζί μου... είσαι πιο χρησιμός (για την κοινωνία) κοντά και διαφωνόντας ... παρά μακρυά κι ..αλλότριος.
    Έμενα να ξέρεις ότι δεν ιδρώνει το αυτί μου από αριστερά παρελθόντα που "είδαν" το "φως".
    Τους είδα όλους αυτούς τους αλλότριους "σοσιαλιστές" ΠαγκαλοΑδρουλακικοΔαμανακιδες που βλέποντας το "φως"... σε τι εξαθλίωση με φέρανε.
    Εκτός βέβαια αν φιλοδοξείς μια θεσούλα στο σύστημα εξαργηρώνοντας κι εσύ το "αριστερό" παρελθόν σου.
    Σου προτείνω τη βιβλιοθήκη που έχεις να την ξαναδιαβάσεις διότι τη διάβασες μάλλον διαγώνια.

    Και τώρα ..φίλε μου.. τι κάνεις.. αγωνίζεσαι με μουτζίτσες και με τη συλλογική ευθύνη που μεθοδεύουν οι μαυραγορίτες της ιστορίας και οι υπάληλοι των αγορών ;
    Προτείνω να τους βγάζεις και τη ... γλώσσα.

    Πάντως ευτυχώς που αποσύρθηκες διότι ΤΡΕΜΩ με την ιδέα αν είχες (μένοντας) κάποια στιγμή το δικαίωμα της απόφασης στα όργανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αγαπητοί Σύντροφοι
    Επειδή εχω βαρεθεί να ακούω τους λεγόμενους πρώην συντρόφους, λες και το ότι, κάποιος, κάποτε πέρασε από την ΚΝΕ ΚΚΕ κλπ, τον καθαγιάζει ή τον κάνει αυτόματα γνώστη του διαλεκτικού υλισμού και επομένως κριτή των πάντων (αλλά επί του πρακτέου κριτική στο ΚΚΕ). Λοιπόν είμαι και εγώ ενα πρώην μέλος του ΚΚΕ με πορεία σχεδόν παράλληλη με τον "δασκαλο". Αλλά πάντα με βασάνιζε η απομακρυνσή μου από την ταξική πάλη αυτή η μη συμμετοχή μου σε αγώνες για πολλά χρόνια με έκανε ευάλλωτο σε πολλές προσωπικές υποχωρήσεις. Προσπαθώντας να αππαλλαγώ από κάποιες ενοχές που έννοιωθα για την αδρανειά μου και τις υποχωρήσεις μου, έκανα το μόνο έυκολο, κατηγορούσα αυτόν που αγωνίζεται, που τόσα χρόνια (ιδιαίτερα μετα το 89-91) συνέχιζε χωρίς να υποστείλει την σημαία. Είναι ευκολο να μην κοιτάς στον καθρέπτη αλλά να τα βάζεις μ αυτόν που δεν κάθεται στον καναπέ και ξαφνικά όταν βλέπει να χάνει το μίσθιό του (που το πήρε γλείφωντας κάποιον πολιτικό να του δώσει μια 8μηνη σύμβαση κάπου) αποφασίζει να αγανακτήσει και να κατέβει στην πλατεία. Ανάμνηση ίσως κάποιων παλιών συμμετοχών του σε συγκεντρώσεις. Ξαφνικά λοιπόν θυμήθηκε ότι τόσα χρόνια πήγαν χαμένα και μας φταίει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, αντί να κοιταχτούμε στον καθρέπτη και να πούμε φτου σου μικρέ μικροαστέ που νόμισες ότι θα "κλέψεις" μια μικροατική ζωή από τον καπιταλιστή. Φτου σου που τόσα χρόνια περίμενες από τους άλλους να πετύχουν και να γλύψεις και εσύ από τις επιτυχίες αυτές. Βέβαια ο "δάσκαλος" στην καλύτερη περίπτωση ανήκει σ αυτήν την κατηγορία, το πιο πιθανό είναι να ανήκει σε χειρότερη κατηγορία. Για να ολοκληρώσω λοιπόν αυτή την "αυτοψυχοθεραπεία" μου θέλω να πω ότι, όντας και εγώ ένας "πρώην", εδώ και αρκετά χρόνια βλέπω στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ την μόνη αγωνιστική διέξοδο. Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ό μονός, είμαστε πολλοί τέτοιοι "πρώην" (όπως και ο φίλος από προηγούμενο σχόλιο). Δυστυχώς ζω στο εξωτερικό και βλέπω ότι δεν υπάρχουν παγκοσμίως αρκετές δυνάμεις που να βλέπουν τόσο καθαρά και ταξικά, όπως το ΚΚΕ. Σίγουρα όμως τα πράγματα αλλάζουν και θα ρθειη ώρα της μεγάλης σύγκρουσης. Την σύγκρουση αυτή όμως θα την κάνουμε όταν πράγματι έρθει η ώρα και όχι όταν θέλει και όπως θέλει το σύστημα και τα τσιράκια του.
    Ευχαριστώ για τον χώρο.
    Γιωργος (κρατάω προς το παρών το ανώνυμος προσωρινά "πρώην")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. θελω να ζητησω συγνωμη απο ολα τα παιδια εδω μεσα αν τους προσβαλα με το λεξιλογιο μου περι 'αδερφατων' της πλατειας αλλα πιστευω ακραδαντα πως ολος αυτο το μικροαστικο σκουπιδαριο της πλατειας μονο την χλευη την λοιδωρια και την απαξια αξιζει.και πολυ περισοτερο σαυτα τα υποκειμενα τους 'πρωην' μαπες και κλωτσιδια τους πρεπουν.τους τσακιζουμε οπου κ να τους βρισκουμε.και βρωμιαρης και σιχαμερο ερπετο και τιμητης?'περιπατο' και ξυλο.τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. red, απο τα "αδερφατα" πηγες τωρα στο "μικροαστικο σκουπιδαριο".
    Ακουσε με, σε παρακαλω, οση οργη κι αν εχεις μεσα σου, εν πολλοις μαλιστα δικαιολογημενη, απαγορευεται να εκφραζεσαι ετσι.
    Απαγορευεται οχι επειδη το λεω εγω, που στην τελικη δε με ξερεις κιολας και δε δικαιουμαι να σου απαγορευσω τιποτα.

    Απαγορευεται γιατι ετσι επιτασσει ο στοχος που, σαν κομμουνιστης, εσυ εχεις μεσα στο νου και στη καρδια σου. Ο,τι λεμε σε δημοσιο χωρο, ο,τι κανουμε, ακομα και ο,τι σκεφτομαστε, πρεπει να υπηρετει τον στοχο και να εκφραζεται με τη λογικη και οχι με το θυμικο.

    Στοχος ειναι να παρουμε τα παιδια της πλατειας με το μερος μας γιατι αυτοι ειναι ο λαος, οπως ειμαστε και εμεις. Στα πλαισια λοιπον αυτου του στοχου, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η σκληρη κριτικη για να αφυπνιστουν συνειδησεις, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα χαιδεματα και οι ψευτικες ελπιδες,
    και ταυτοχρονα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντεκδικηση και το κραξιμο επειδη δεν ακολουθουν το κομμα.

    Να το πω κι αλλιως: Ειναι και διπλο το φαουλ σου, υστερα απο δυο μερες οπου η πλατεια εφαγε το ξυλο της ζωης της, να βγεις εσυ και να μιλας για μικροαστικα σκουπιδαρια.

    Δεν καταλαβα δηλαδη, απο ποτε ειναι μικροαστικο σκουπιδαριο ο μη-κομμουνιστης; Αυτα θα τους λεμε τους ανθρωπους;
    Ασε και τον στοχο, ασε και τους τακτικισμους,
    στην τελικη ο καθενας διαλεγει αυτο που θελει και απολογια δε δινει σε κανεναν.
    Αστα λοιπον ολα αυτα, αλλα και παλι, ειναι ασεβεια, ειναι πολυ ασχημο πραγμα, συμπολιτες μας, νεα παιδια, μεσηλικες και γεροι να εχουν ρημαχτει στο ξυλο και στα δακρυγονα κι εσυ να τους κραζεις κι απο πανω.

    Δεν καταλαβαινεις οτι ετσι κανεις ζημια στο κομμα που πιστευεις;
    Αναφερομαι αποκλειστικα στην πλατεια, οχι σε τυπους σαν αυτον με το email, για αυτον τα ειπε μια χαρα ο redfly και οι υπολοιποι εδω.

    ΥΓ Χωρις καμια διαθεση εξυπνακισμου, ολα καλοπροαιρετα. Οσοι γλομπερς με γνωριζουν εδω και καιρο, μπορουν να το διαβεβαιωσουν αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. κοκκινοςδρόμοςΠαρ Ιουλ 01, 03:50:00 μ.μ. EEST

    Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί οι "πρώην" σαν τον Γιώργο. Αλλά να ξέρεις Γιώργο ανθρώπους σαν και εσένα δεν τους θεωρώ καθόλου πρώην, τους θεωρώ συντρόφους μου και ας είναι στα χαρτιά "πρώην".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μία μόνο παρατήρηση για όσους νομίζουν πως μπορεί να γίνει συζήτηση με τους παρακρατικούς και τους συνοδοιπόρους -συνειδητούς και ασυνείδητους- τους.

    Επειδή βρεθήκαμε μπροστά στην επίθεση των παρακρατικών, η συνέχιση αυτού του άτιμου ρόλου σε ιδεολογικό επίπεδο, αυτών που ανέλαβαν την τραμπούκικη επίθεση στο ΠΑΜΕ και την προστασία των παρακρατικών μεσα στις γραμμές των αγαναχτισμένων -που δεν μπορούσαν να περιορίσουν τη δράση των τραμπούκων-παρακρατικών-γίνεται για ένα και μόνο λόγο.

    Επειδή το στρατηγικό τους σχέδιο απέτυχε το σκοπό του. Γιατί έδειξε στο κίνημα ποιοι στο όνομα του ακαπέλωτου κινήματος, επεξεργάζονται και υλοποιούν τη δράση παρακρατικών ομάδων.

    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...