25 Ιουν 2011

Καταδικάζουν απεργίες και επικροτούν την αγανάκτηση

Κι όμως, κάνατε τα στραβά μάτια στο ξεπούλημα μέχρι σήμερα
Ενώ τα καθημερινά ρεπορταζ, οι live συνδέσεις και το promotion για τους αγανακτισμένους της πλατείας συνεχίζονται απο όλα τα αστικά μέσα, με το ίδιο χιλιοπαιγμένο σενάριο αντιμετωπίζεται μια ακόμα απεργία, αυτή των εργαζομένων της ΔΕΗ ! Απο την μια η κυβέρνηση προσπαθεί να σύρει τους απεργούς στα δικαστήρια και να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική (πράγμα που θα συμβεί σίγουρα την Δευτέρα), απο την άλλη τα ΜΜΕ και τα φιλοσυστημικά blogs ή portals, τα ίδια που χειροκροτούν την ακίνδυνη (ακόμα ... μετά απο 1 μήνα) αγανάκτηση της πλατείας, κατακεραυνώνουν τους "βολεμένους" απεργούς της ΔΕΗ (όπως πάντα οι απεργοί είναι βολεμένοι), παρουσιάζοντας όλα τα αρνητικά κοινωνικά υποπροϊόντα της κινητοποίησης τους, υπαρκτά ή κατασκευασμένα.

Τα μέσα ενημέρωσης, εκμεταλλευόμενα τα ατομικίστικα και μικροαστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, και σε συνδυασμό με τις 2ωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, περνάνε την επαίσχυντη αντικινηματική και αντισυνδικαλιστική γραμμή τους, ενισχύοντας τις συντηρητικές τάσεις (που οι ίδιοι καλλιεργούν τόσα χρόνια στα μυαλά των εργαζομένων) και καταπολεμώντας την εργατική αλληλεγγύη. Μάλιστα παρουσιάζουν τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ως αποτέλεσμα καθαρά μιας "καταχρηστικής απεργίας", αποκρύπτωντας πως η επιλογή για τις διακοπές επιβαρύνει εξόλοκλήρου την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την πολιτεία. Αυτοί επιλέγουν ότι κατοικίες και καταστήματα θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό το μεσημέρι, ενω οι βιομηχανίες δεν θα έχουν ρεύμα το βράδυ, όταν έτσι και αλλιώς οι περισσότερες δεν λειτουργούν !

Αλλά η ουσία δεν βρίσκεται εδώ, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση είναι απλά αφορμές. Είχαν φροντίσει τον χρόνο που μας πέρασε οι διάφορες "δημοκρατικές" εκπομπές τύπου Zougla και η σχετική αρθρογραφία στις αστικές εφημερίδες, να οδηγήσουν την σκέψη μας, στα ψευτοσκάνδαλα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ ... σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε να αδιαφορούμε σήμερα, όχι για τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, αλλά για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ συνολικά και για τα αποτελέσματα της προ Μνημονίου ιδιωτικοποίησης του κρατικού ενεργειακού γίγαντα, όπως είναι οι φουσκωμένοι λογαριασμοί που αδυνατούμε πλέον να πληρώσουμε. Σχεδόν απο μόνα τους μιλούν τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, σύμφωνα με τα οποία για το έτος 2010, δόθηκαν 1.156.373 εντολές διακοπής. Από αυτές, εκτελέστηκαν οι 245.808. Εγινε επανασύνδεση των 161.419 και οριστική ήταν η διακοπή για 84.389 συνδέσεις. Οι υπόλοιπες λόγω φόρτου δεν εκτελέστηκαν.

Ο Τριανταφυλλόπουλος βλέπετε και τα υπόλοιπα αστικά τσιράκια, σε εποχές συστημικής κρίσης, έχουν ξεκωλιαστεί να "ανακαλύπτουν" σκάνδαλα συνδικαλιστών που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ (στοιχείο που συνήθως δεν αναφέρεται ώστε να τσουβαλιάζονται όλοι μαζι) , υπαρκτά μεν κάποια απο αυτά, αδιάφορα όμως σε σχέση με την μεγαλύτερη κλοπή της ελληνικής ιστορίας που συντελείται κάτω απο την σκέπη του Μνημονίου και το επικείμενο ξεπούλημα (ότι έχει απομείνει δηλαδή) της ΔΕΗ ! Και βεβαίως μιλάμε για σκάνδαλα-δωράκια ουσιαστικά της πολιτικής εξουσίας, για τα οποία είχαν γνώση όλα τα ΜΜΕ, ώστε οι συνδικαλιστές να συνεργάζονται στην σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Φυσικά και δεν θα καλύψουμε τους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, αλλά αν είναι δυνατόν να μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά, μια απεργία με ΔΙΚΑΙΑ αιτήματα, η οποία αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ αλλά και όλους τους εργαζόμενους και μη Έλληνες, με τον κάθε βολεμένο κυβερνητικό συνδικαλιστή, που θυμήθηκε την αγωνιστική του διάθεση, αφού είχε ξεπουληθεί το μεγαλύτερο ποσοστό της ΔΕΗ ... αφού είχε ξεπουληθεί και ο ίδιος, απο την πολιτική του μήτρα.

13 σχόλια:

  1. Άσχετο αλλα στην τελευταία φωτογραφία δεν ειναι σαν να κρατά στο χέρι μια ματσέτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κι όμως, κάνατε τα στραβά μάτια στο ξεπούλημα μέχρι σήμερα"

    Αυτό είναι το ρεζουμέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάστε επίσης κι αυτό:

    http://esk.genop.gr/pdf/20110504-energeia.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τις διακοπές να πούμε ότι φταίει ότι δεν λειτουργούν ορισμένες μονάδες της ΔΕΗ, για το επερχόμενο ξεπούλημα.

    Για τα σκάνδαλα που λες ισχύουν για τους εργατοπατέρες που είναι στη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ, αφού χρηματοδοτούνταν από την επιχείρηση νομίμως από το 1999 και την μετοχοποίηση της εταιρίας. Οπότε δεν πρόκειται καθαρά για σκάνδαλο. Φυσικά χρησιμοποιείται αποπροσανατολιστικά, το ΠΑΜΕ είχε διαφωνήσει τότε με αυτή την πρακτική, και φυσικά δεν είναι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι "ευνοημένοι".

    Απλά το κεφάλαιο πάιζει παντού το χαρτί του διαίρει και βασίλευε, ιδιωτικοί και δημόσιοι, που οι τελευταίοι απολαυάνουν πλεονεκτήματα (θυμίζοντας αυτά που έγραφε ο Ένγκελς για τους συνδικαλισμένους εργάτες), μετανάστες και Έλληνες, με αορίστου και δίμηνοι κτλ κτλ... όλα αυτά δεν είναι νέα, χρόνια υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, απλά τώρα φαίνονται σε εμάς πιο περίεργα, επειδή απορούμε με την αντίδραση στην κατάσταση και ότι ακόμα αντιλήψεις τέτοιες βρίσκουν πάτημα σε εργαζόμενους, αποκαλύπτοντας και το ποσο σκληρή δουλειά απαιτείται από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα ζω και τα λέω από "μέσα"!
    Γνωρίζω πάρα πολύ καλά το ρόλο των συνδικαλιστών του "διαδρόμου" της λογικής της δεκαετίας του '80. Αυτή η λογική πια τους έχει ξεπεράσει. Το ΠΑΜΕ ανέκαθεν (και ειδικά απο το 1996) σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία (μηχανικοί, τεχνίτες, διοικητικοί κλπ) της ΓΕΝΟΠ φώναζε για το που θα καταλήξει αυτή η αποδοχή από την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ της απελευθέρωσης. Η ανταπάντηση ήταν ότι "παλεύουμε μέσα από τις νόρμες της ΕΕ"!

    Τώρα που έφτασε το αυγό στον κ..ο, είναι αργά και αυτό που σώζει την παρτίδα (επικοινωνιακά μόνο) είναι η μαχητικότητα του Φωτόπουλου (σαν πρώην Τροτσκιστής - Ξεκίνημα, όταν το τελευταίο ήταν μέσα στο ΠΑΣΟΚ)

    Η κοινωνία είναι διχασμένη με τις (σκόπιμες) διαρροές "σκανδάλων" της ΓΕΝΟΠ από τη μιά και από την άλλη γνωρίζοντας ότι η απελευθέρωση-ιδιωτικοποίηση θα φέρει δραματική αύξηση των τιμολογίων προς όφελος των "τρίτων" εμπόρων ενέργειας!
    (Μελισσανίδης, Energa, Περιστέρης κ.α)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια παρατηρησούλα spiral δια την τάξιν. Το 96 δεν υπήρχε ΠΑΜΕ, αλλά η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, η ΕΣΑΚ. :) Κλείνει η παρατηρησούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έφυγε λοιπόν ο Ρίζος της ΔΕΗ από το ΚΚΕ και πήγε στον Συνασπισμό. Καλά και άγια έκανε ο άνθρωπος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ AlexD:

    Σωστός!
    (εν τη ρύμη του λόγου μου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2011 1:59 μ.μ.:

    Δεν θυμάμαι αν ήταν ποτέ στο ΚΚΕ ο Ρ. Ρίζος (μια ζωή ΣΥΝ τον θυμόμουν, παρ' εκτός και δεν θυμάμαι καλά!) αλλά - και να ήταν - τι σχέση έχει αυτό με τις θέσεις του ΚΚΕ και της συνδικαλιστικής του παράταξης στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, για τα περί ιδιωτικοποίησης, "απελευθέρωσης" κλπ?

    Μήπως δεν τα λέει καλά το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσοι φωνάζουν για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και τις διακοπές, μάλλον επιθυμούν άλλου είδους καταστάσεις. Όπως για παράδειγμα στο ΙΡΑΚ, που όσοι έχουν ρεύμα έχουν για δυο ώρες την μέρα, ή την Ρωσία, που πλέον μερικοί διαβάζουν με το καντίλι όπως ήταν εδω πριν απο 60-70 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @spiral architect

    Ναι, ήταν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 90.
    Δεν εννοώ ότι δεν τα λέει καλά το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ…. Το ακριβώς αντίθετο είναι το πνεύμα μου… Καλά έκανε και έφυγε και μπόρεσε στη συνέχεια να ….μεγαλουργήσει :- )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2011 7:30 μ.μ.:

    A, ναι, ήταν και ο Ρ.Ρ. στην τρελλοπαρέα? Και γω είχα μείνει μόνο στο άλλο ... κάθαρμα τον Καραγκουλέ!

    Καλά είχαν φύγει κι άλλοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι τότες, αλλά ο Καραγκουλές ήταν καλό φυντάνι:

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=206921

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=204465

    και παράδειγμα προς αποφυγήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...