5 Νοε 2011

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

     Μόνο η λαϊκή οργάνωση και πάλη μπορεί να βάλει τέλος στις συνεχείς θυσίες για τα κέρδη της άρχουσας τάξης και τη σωτηρία της ΕΕ. Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε αγωνιστική συμπόρευση για τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική «Αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία».

    Τι είναι και τι θέλει το ΚΚΕ το ξέρει και μπορεί να το μάθει ο καθένας, η κάθε μια. Οι θέσεις μας είναι καθαρές και κρυστάλλινες, δεν αλλάζουμε στρατηγική και τακτική ανάλογα που φυσάει ο άνεμος. Δεν απαιτούμε να συμφωνήσει ο κάθε εργαζόμενος μαζί μας σε όλα. Δίχως όμως συμπόρευση μαζί μας στο κίνημα, στην κάλπη δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε υποψία θετικής εξέλιξης. Σας καλούμε άμεσα σε κοινή δράση στο κίνημα και στην κάλπη για να αποτρέψουμε την ψήφιση της νέας συμφωνίας που συμφωνήθηκε στις 26 και 27 Οκτωβρίου, να ματαιώσουμε, να παρεμποδίσουμε την νομιμοποίηση ενός νέου Μνημονίου, να επέλθει ανατροπή στο πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων σε βάρος πριν απ όλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
    Κάθε ρήγμα στο πολιτικό σύστημα, στους μηχανισμούς της καπιταλιστικής εξουσίας, κάθε αποδυνάμωση της αστικής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σημαίνει ενίσχυση των δυνάμεων της λαϊκής συμμαχίας για τη ριζική ανατροπή του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της δικτατορίας των μονοπωλίων. 

    Μαχητικά, με απεργιακές κινητοποιήσεις-συλλαλητήρια παλεύουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, οποιουδήποτε κυβερνητικού σχήματος πριν και μετά τις εκλογές. Αυτό το στόχο πρέπει να υπηρετούν οι εκλογές. Ο λαός οργανωμένος έχει τη δύναμη να σαρώσει τα εμπόδια που ορθώνει το αστικό σύστημα με τις θεωρίες της συναίνεσης και της κοινωνικής συνοχής. Σας καλούμε να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία σε μέτωπα πάλης που ανεξάρτητα από την ημερομηνία των εκλογών πρέπει να αναπτυχθούν με όλες τις μορφές πάλης πχ τα παρακάτω:
     1. Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κράτος και καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας, άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών.
      2. Φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45% - Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής των μονοπωλιακών ομίλων και κατάσχεση-εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των μεγαλομετόχων.
      3. Να μην πληρώσει ο λαός χαράτσια με οργανωμένη άρνηση πληρωμής, να αποτρέψουμε στην πράξη τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν και να καταργηθεί ο νόμος.
     4. Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους για όλο το διάστημα της ανεργίας.
       5. Προστασία του παιδιού, του άνεργου, του ανήμπορου υπερήλικα με συσσίτια στον παιδικό σταθμό, στο σχολείο κλπ. Μέτρα για την ισοτιμία της γυναίκας, που παίρνουν υπόψη τις πολλαπλές υποχρεώσεις.
        6. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης.
      7. Κατάργηση στη πράξη των επιχειρησιακών συμβάσεων που κατοχυρώνουν μεσοπρόθεσμο-πολυνόμος, Επιβολή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
    8. Να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις και προνοιακές παροχές, βιβλιάριο υγείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
   9. Κατάργηση του ανατοκισμού για όλα τα δάνεια. Απαγόρευση δια νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας κατοικίας, αγροκτήματος.
   10. Να καταργηθούν όλα τα τροφεία και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς, να δημιουργηθούν νέοι παιδικοί σταθμοί.
    11. Κατάργηση όλων των διοδίων και δωρεάν εισιτήρια για εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους απ' τις 6 έως τις 9 πμ.
       Σας καλούμε ταυτόχρονα να μελετήσετε σε συνδυασμό με την πείρα σας την γενική πολιτική πρόταση του κόμματος για λαϊκό μέτωπο που στοχεύει στην εργατική λαϊκή εξουσία, στην λαϊκή οικονομία.
      Τώρα είναι η ώρα για μεγάλες αποφάσεις και επιλογές.
      Το ΚΚΕ έχει αναδείξει τις υλικές προϋποθέσεις, -ενεργειακές ύλες και μεταλλευτικό πλούτο, συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, ένα ορισμένο επίπεδο έρευνας και τεχνολογίας, μόρφωση και εξειδίκευση εργατικού δυναμικού- που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση της λαϊκής οικονομίας, της παραγωγής με κίνητρο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι το κέρδος. Το ζήτημα της ριζικά διαφορετικής οργάνωσης της παραγωγής, των κοινωνικών υπηρεσιών, όλης της οικονομίας και κοινωνίας απαιτεί ριζική αλλαγή της κυρίαρχης σχέσης ιδιοκτησίας: την κατάργηση της καπιταλιστικής και θεμελίωση της κοινωνικής ιδιοκτησίας.
     Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αγωνιστεί για να γίνουν λαϊκή ιδιοκτησία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής στη βιομηχανία, να κοινωνικοποιηθεί η γη, οι μεγάλες επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα και το συγκεντρωμένο εμπόριο. Στηριγμένη σε αυτές τις σχέσεις, να αναδιαρθρωθεί η αγροτική παραγωγή με κίνητρα συγκέντρωσής της αρχικά σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς.
    
    Η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ο κεντρικός πανεθνικός, με επιστημονικά εργαλεία, σχεδιασμός θα απελευθερώσει μεγάλες αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες, θα διασφαλίσει την επιστημονικά συνδυασμένη ιεράρχηση και ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, με την προϋπόθεση ενεργοποίησης του εκτεταμένου εργατικού, λαϊκού ελέγχου για την πλήρη κάλυψη των βασικών κοινωνικών αναγκών, π.χ. διατροφής, λαϊκής στέγης, παιδείας, υγείας-πρόνοιας, έργων υποδομής. 

   Η διεύρυνση του ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων θα συμβάλλει στην ουσιαστική συμμετοχή τους στον έλεγχο. Ο εργατικός λαϊκός έλεγχος θα ξεκινά από τις παραγωγικές μονάδες με εκλεγμένους ανακλητούς αντιπροσώπους και θα επεκτείνεται σε κάθε κλάδο και περιοχή. Στα εκλεγμένα όργανα εξουσίας θα μετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων στις παραγωγικές μονάδες και θα εξασφαλίζεται η συμμετοχή συνεταιρισμένων, φοιτητών, συνταξιούχων. Στο ανώτατο όργανο εξουσίας για το σύνολο της χώρας, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι δεν θα είναι μόνιμοι αλλά ανακλητοί. 

    Παράλληλα η λαϊκή εξουσία θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους από την κατάργηση στρατιωτικών δαπανών για τα ιμπεριαλιστικά-επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ, από τη πραγματική και ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους, από την κατάργηση των πολύμορφων πακέτων στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων και των τραπεζών. Αυτή είναι η συντριπτική υπεροχή της εργατικής λαϊκής εξουσίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής ευημερίας απέναντι στο γερασμένο μονοπωλιακό καπιταλισμό, όπου τα σχέδια που υλοποιούνται είναι των διαφόρων ομίλων και τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου, τα οποία ανταγωνίζονται για τη μεγαλύτερη δυνατή κερδοφορία. 

    Μόνο ο κεντρικός σχεδιασμός μπορεί να ξεπεράσει ανισομετρίες στην ανάπτυξη περιφερειών στο εσωτερικό της χώρας. Η λαϊκή εξουσία είναι η μόνη που μπορεί να κάνει πράξη αμοιβαία επωφελείς εμπορικές ανταλλαγές με άλλους λαούς, άλλες λαϊκές οικονομίες, να εξαλείψει το φαινόμενο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην αξιοποίηση φυσικών πόρων της θάλασσας και της γης. 

   Μόνο η λαϊκή εξουσία μπορεί να διασφαλίσει τη λαϊκή κυριαρχία και την πραγματική αποδέσμευση απ' όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπως της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
     Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο λαός μπορεί να διαπιστώσει ότι το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, η εξουσία τους δεν έχουν την ίδια πατρίδα με το λαό. Πάνω από την εθνική γλώσσα και την πολιτική κληρονομιά έχουν το κέρδος, γι' αυτό κάνουν τις συμμαχίες τους και θυσιάζουν τα πάντα σε αυτό.
     Γι' αυτό η πατρίδα για το λαό αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο μόνο με τη λαϊκή εξουσία, με τους θεσμούς της εργατικής και λαϊκής συμμετοχής, της άμυνας και προστασίας.
    Μόνο αυτός ο αγώνας που σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, την εξουσία των μονοπωλίων και εντάσσει τις πρωτοβουλίες παρεμπόδισης της αντιλαϊκής επίθεσης στην οργάνωση της αντεπίθεσης του λαϊκού κινήματος, μπορεί να διασφαλίσει συνέχεια, διάρκεια εναλλάσσοντας τις μορφές πάλης, νικηφόρα προοπτική για την εργατική τάξη και τους κοινωνικούς συμμάχους της.
 
          Ενίσχυση και συμπόρευση με το ΚΚΕ για τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική:
          «Αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία». 

4 σχόλια:

  1. Kαι μονο για το οτι υπαρχει ενα κομμα, που κατω απο αυτες τις συνθηκες, ακομα αγωνιζεται, (ενω άλλα στην Ευρωπη, εχουν απο καιρο..σιωπησει!) για το δικιο και τις συνθηκες ζωης των εργαζομενων και των οικογενειων τους, αξιζει να ενισχυθει,ασχετα αν ο αλλος ειναι κομμουνιστης, ή οχι.
    Αυτο ειναι κατι που θα επρεπε να κατανοουσε ο μεσος πολιτης, ο οποιος δυστυχως εχει εγκλωβιστει σε πολλα στεγανα και αδυνατει να δει εστω και τωρα το δικο του συμφερον, ως ταξη, γιατι το θεμα ειναι μονο ΤΑΞΙΚΟ, πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Elva: Ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ ...

    Εδώ στην Ελλάδα, γίνεται ένας χαμός !

    Έχουν μπλοκάρει τα πάντα στην αστική τάξη, στην πλουτοκρατία και τα κόμματά της !

    Τα έχουν κοινώς ... "παίξει" !

    Μόνη δυνατή και φιλολαϊκή λύση, αυτά που εντελώς (για πρώτη ίσως φορά) λεπτομερειακά προτείνει το Κ Κ Ε !

    Για να δούμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε μου faro

    Kαλα καταλαβα,οτι εκει κατω ο αστικος κοσμος διατελει σε....συγχυση, αλλα ετσι συνηθως κανουν οταν αυτοι εχουν τα δικα τους προβληματα, τα οποια ομως οπως ειπαμε δεν ειναι δικα μας και σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να αισθανομαστε την ιδια ...συγχυση. Τη δουλεια τους αυτοι, τη δικη μας εμεις, σωστα; :)
    Mερικες φορες αναρρωτιεται κανεις αν καποιοι διαβαζουν τις λυσεις που προτεινει το ΚΚΕ, ή αν συνεχιζουν και μετα απο οσα συμβαινουν το τελευταιο διαστημα, να φορουν..παρωπιδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva: Ενδοαστικές, ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις και ... προβληματισμοί !
    Εν όψει τους τέλους τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...