6 Ιουν 2011

Ο νέος "εφιάλτης" στην Ευρωπη και εμεις!



Καποιοι παιζουν με τις ζωες μας, εκει εξω και δεν αναφερομαι μονο στους πολιτικους, που ειλικρινα εχω βαρεθει να διαβαζω ειδησεις για το τι κανουν και κυριως το τι δεν κανουν, οπως επισης και οτι παρ ολα τα καθημερινα γιουχαρισματα και συγκεντρωσεις, παραμενουν στις κυβερνητικες θεσεις τους, λες και το εργο που ΑΥΤΟΙ επιτελουν ειναι πιο σπουδαιο απο τις ζωες και το μελλον το δικο μας και των παιδιων μας, στον υπολοιπο κοσμο.
Ενα κοσμο, που παρ ολα αυτα, εξακολουθει να μη συνειδητοποιει τη δυναμη των στιχων του "People have the power", που κυκλοφορησε μεν τον Ιουνη του 1988, ειναι ομως τωρα επικαιρο οσο ποτε αλλοτε, επειδη οπως λεει συχνα σε συνεντευξεις της η Patti Smith, "ο κοσμος έχει ξεχάσει πως έχει αυτή τη δύναμη. Νομίζουν πως τη δύναμη την έχει η κυβέρνηση. Είναι καθήκον του κάθε καλλιτέχνη να το θυμίζει, μόνο αν αφυπνιστεί ο λαός μπορεί να υπάρξει αλλαγη!"

Ομως, οπως ειπα στην αρχη, δεν θα αναφερθω, αυτη τη φορα στους πολιτικους, αλλα στους χαιδεμενους συχνα φιλους τους, τα μεγαλα συμφεροντα, που εκπροσωπουνται και απο τις φαρμακοβιομηχανιες που εδρευουν στις ΗΠΑ, στην Ευρωπη και αλλου. 
Τα τελευταια 15 χρονια δεν ξερουμε απο που να προφυλαχθουμε ως καταναλωτες και ως πολιτες χωρων αισθανομαστε οτι ειμαστε στο ελεος ολων των φυσικων και ...τεχνητων επιδημιων, πανδημιων, ιών παλιας και «νέας» γρίπης, που ειτε προερχεται απο πτηνα, ειτε απο χοίρους, ειτε απο διοξινες και τωρα τελευταια βαλαμε στην ακρη το ζωικο βασιλειο και αρχισαμε να φοβομαστε και τα..λαχανικα!

Ο νεος εφιαλτης που πολλοι αμφιβαλλουν αν ειναι φυσικος, ή (και παλι εργαστηριακος!) λεγεται Escherichia coli και ευθυνεται για το συχνα θανατηφορο Αιμολυτικό Ουραιμικό Σύνδρομο (HUS)
που εχει προσβαλλει χιλιαδες κοσμο στη Β Ευρωπη και ειδικα στη Γερμανια. Σημερα μαλιστα διαβαζα οτι μαλλον εχει εντοπισθει και η ...φαρμα-εστια μολυνσης στη περιοχη του Αμβουργου, οπου οι επιστημονες πιστευουν οτι εκει προκληθηκε αυτη η νεα επικινδυνη μεταλλαξη του βακτηριου, το οποιο εφερε εκτος απο μεγαλο πανικο και τεραστιες οικονομικες καταστροφες σε αγροτες πολλων χωρων και ειδικα της Ισπανιας, η οποια αδικα και κυριως απο τους Γερμανους αλλα δυστυχως και απο αλλους εταιρους που θεωρουν τη Γερμανια για καποιο λογο ως ..."αυθεντια", θεωρηθηκε αρχικα ως χωρα υπευθυνη για την μολυνση! 



Ολα αυτα θα ηταν ισως ...συνηθισμενα αν δεν  διαβαζαμε δηλωσεις ειδικων απο το γερμανικο Robert Koch Institute (RKI), που ερευνητες του οπως ο Helge Karch, ο οποιος ολη του τη ζωη ασχοληθηκε με την ερευνα στα βακτηρια EHEC δηλωνε οτι δεν εχει ξαναδει κατι τετοιο και ανέφερε πως η επιδημία αυτη η οποια παλιοτερα προσβαλλε παιδια κυριως μεταλλαχθηκε και οφείλεται τωρα σε μία χίμαιρα που περιέχει γενετικό υλικό από διάφορα βακτήρια του είδους E. coli οπως και ακολουθίες DNA βακτηρίων της πανούκλας!
 
Ετσι οι επιστημονες απορουν από πού προήλθε αυτή η νέα ποικιλία, η οποία πρώτη φορά εντοπίζεται σε ασθενείς και οπως διαβασαμε η πλειοψηφια των ασθενων ειναι γυναικες και οπως δηλωνει ο Δρ Ulf Göbel στο Βερολινο, η συγκεκριμένη ποικιλία βακτηρίων έχει κάτι που ευνοεί την ανάπτυξή τους στο σώμα γυναικών, σχετίζεται δηλαδή με κάποιες ορμόνες, όπως συμβαίνει φυσικα και με άλλα είδη βακτηρίων που προσβάλλουν περισσότερο κάποιες συγκεκριμένες εθνοτικές ή φυλετικές ομάδες πληθυσμών και όχι όλες. 

Λετε να εβαλαν στο στοχο αυτη τη φορα, ειδικα τις γυναικες; 

Μαλιστα ο ριζοσπαστης σε ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο σχετικα με την επιδημια αυτη γραφει και για τη περιπτωση της αγγλικής φαρμακευτικής εταιρείας ALEXION που δειχνει να βγηκε ...ανελπιστα ωφελημενη απο τη κριση αυτη εφοσον η συγκεκριμένη εταιρεία παράγει το φάρμακο «Soliris» που αντιμετωπίζει αρκετά αποτελεσματικά τα συμπτώματα του Αιμολυτικού Ουραιμικού Συνδρόμου.

Τωρα χαρις στην ζητηση, οπως διαβαζουμε, ανεβηκαν οι ρυθμοι παραγωγης του φαρμακου και " η εταιρεία προωθεί το  «Soliris» στα νοσοκομεία της Γερμανίας δωρεάν, σε μία προσπάθεια να διαφημίσει την αποτελεσματικότητά του και να προωθήσει τις πωλήσεις του. Προ ημερών εξασφάλισε από την Ομοσπονδιακή Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ την επίσπευση της διαδικασίας, ώστε το συγκεκριμένο φάρμακο να υιοθετηθεί για τη θεραπεία του συνδρόμου HUS. «Τύχη - βουνό» για ένα φάρμακο που το 2010 χαρακτηρίστηκε από τo «Forbes» ως "το ακριβότερο φάρμακο στον κόσμο"!

Ευκαιρια λοιπον να ξεσηκωθουμε ανδρες και γυναικες εναντια στις ...αρρωστες καπιταλιστικες πολιτικες τους και τα αρρωστα συμφεροντα τους, ακομα περισσοτερο!

18 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι φίλη έλβα να δώσουμε εμπιστοσύνη στις απόψεις ποιου; Κάθε ανακοινωθέν πλέον τέτοιου τύπου για μένα δεν εχει καμία αξιοπιστία διότι ξέρω οτι απο πίσω κρύβονται τεράστια συμφέροντα.

    Σε εναν κόσμο όπου η κερδοφορία των λίγων είναι το "ύψιστο αγαθό", δεν ξέρεις τι να πιστέψεις και τι όχι, δεν μπορείς ούτε ψύχραιμα να κοιτάξεις τα πράγματα γιατί δεν γίνεται να ξέρεις σε τέτοια ζητήματα τι αληθεύει και τι όχι διοτι οι έρευνες δεν μπορουν να γίνουν απο τον καθ ενα αλλα απο ολοκληρα ινστιτουτα, τα οποία συνήθως δουλεύουν για κάποιον όμιλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ' αυτά που λες Έλβα, εγώ τουλάχιστον καταλήγω σε ένα συμπέρασμα: ότι ο καπιταλισμός, όποια προοδευτικά στοιχεία κι αν διατήρησε απ' την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης, άρχισαν κι αυτά να εξαφανίζονται ραγδαία και πλέον το κυνήγι του κέρδους απ τις πολυεθνικές βάζει σε κίνδυνο εκατομμύρια κόσμο... Τα όριά του συστήματος στενεύουν επικίνδυνα :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε Poe

    Κανεις δεν μιλησε για ...εμπιστοσυνη, εδω, ακριβως το αντιθετο! Για...καχυποψια και ..ανυπακοη μιλαμε, διαβαζοντας, ομως, γνωμες πολλων και συζητωντας με ατομα που εχουν κι αυτοι καθε λογο να ειναι..καχυποπτοι απεναντι στο συστημα, που το μονο που το ενδιαφερει ειναι να μη θιγουν τα μεγαλα συμφέροντα!

    Παντως, εγω θα σε ρωτησω τι εκανες στη περιπτωση του εμβολιασμου κατα της Η1Ν1 γριππης (των χοιρων) οπως λεγεται, οταν σχεδον ολοι στην Ελλαδα επεσαν θυματα προπαγανδας και τελικα εμβολιασθηκαν και εμβολιασαν και τα παιδια τους ενω οπως αποδειχθηκε, εκ των υστερων και δεν υπηρχε τετοιος μεγαλος κινδυνος, αλλα ουτε και τα εμβολια αυτα ειχαν δοκιμασθει με αποτελεσμα να διαβαζουμε τωρα οτι οσοι εμβολιαστηκαν κινδυνευουν απο.. ναρκοληψια!
    Το εμαθε ομως ολος ο κοσμος, που ετρεξε απο κακη και μη αντικειμενικη πληροφορηση να κανει εμβολια χωρις να διαβασει για τις πιθανες παρενεργειες ενος τετοιου εμβολιου ;

    http://www.inews.gr/116/to-emvolio-gia-ton-i1n1-syndeetai-me-ti-narkolipsia.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλέξανδρε Δ.

    Σωστα, κατα τη γνωμη μου, φτανεις στο ...συμπερασμα αυτο οτι ..ο καπιταλισμός, "άλλα δεν έχει να σε δώσει πια", παραφραζοντας τους στιχους του Καβαφη, για την "Ιθακη"! :)

    Τωρα το μονο που απομενει πια στις πολυεθνικές ειναι το ...κυνήγι του κέρδους κι ας βάζουν σε κίνδυνο καθημερινα εκατομμύρια κόσμο, ο οποιος καλο θα ηταν να σκεφτει απο δω και περα το μελλον και το δικο του, οπως και των παιδιων του και να αλλαξει .... "πορεία πλεύσης", οσο ειναι ακομα καιρος.
    Η καταστροφη του περιβαλλοντος, για παραδειγμα με την δικη μας αδιαφορια και ανευθυνοτητα ειναι κατι το μη αναστρεψιμο και σε τετοιες περιπτωσεις, ειδικα, παιζει ακομα μεγαλυτερο ρολο το ...timing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελβα ξερω τι εννοεί το άρθρο, όπως ειδες εμπνσμένος απο το δικό σου, και απο το Λοβέρδο(η μούσα μου μαζι με ΓΑΠ και λοιπους) λεγραψα και εγω ενα αρθρο που ακουμπά και το συγκεκριμένο θέμα.

    Το είπα λοιπον ως διαπιστωση και οχι ως διόρθωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. poe

    Και πολυ καλα εκανες που..εμπνευστηκες (οχι απο τον ...Λοβερδο φυσικα!) ;)
    Παω να διαβασω το αρθρο σου λοιπον!

    Υ.Γ Δεν απαντησες, ομως, στο ερωτημα μου, πιο πανω, σχετικα με τον εμβολιασμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είχε περάσει απ΄ το μυαλό μου κάτι τέτοιο, σαν αόριστη υποψία. Δεν έχω καμιά δυσκολία πια να πιστέψω ότι αυτά τα φρικτά συμβαίνουν. Μάλλον κάθε 2-3 κάνουν μια μεγάλη έως τεράστια αρπαχτή – συνεχώς ετοιμάζοντας κάτι καινούριο. Ο καπιταλισμός προσέκρουσε στα όριά του.

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΓ. Πάντως ο γιατρός μου μού είπε τότε αυτά που λες για τον εμβολιασμό και μου τον απαγόρευσε, παρότι ανήκω στις ευπαθείς ομάδες.

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α δεν εκανα εμβόλιο, εχω αναισθησία σε αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλημων

    Ειχες τη τυχη να εχεις γιατρο που πρωτα ειναι ανθρωπος και μετα ολα τα υπολοιπα!
    Εγω διαβασα αρκετα, ειναι η αληθεια και δεν ακουσα τις γνωμες των εδω γιατρων που ελεγαν οτι ειδικα σε ευπαθεις ομαδες (πχ παιδια) το εμβολιο προτεινοταν ανεπιφυλακτα και ετσι το απερριψα παρα τη προπαγανδα ολων γυρω μου, που ισως καπου να νομιζαν (τοτε) οτι ειμαι και ..''ανευθυνη μανα'', :) αλλα, εγω διαβαζα οτι καποιοι επιστημονες σε αλλες χωρες δισταζαν ακριβως λογω των συστατικων στο εμβολιο, (που μεταξυ αλλων διαβασα οτι περιειχε και υδραργυρο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. poe

    Σκεψου, ομως, ποσο ευκολο ειναι να πεισουν καποιους αλλους, ειδικα αυτους που εχουν μικρα παιδια και ανησυχουν για την υγεια τους. Ποσοι γονεις καθονται και διαβαζουν, ή συγκρινουν ερευνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η αμα είσαι δάσκαλος η καθηγητής, σε φέρνουν προ ευθυνών, λες , και αν;

    αλλα εγω επειδή ουτε γονεας είμαι(μέχρι αποδείξεως του εναντίου:) ούτε δάσκαλος καθηγητής.

    Είπαμε, κανονική τρομοκρατια, επιδημιοτρομοκρατία, βαράνε στην ρίζα στο φόβο και στο συναίσθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Poe

    Eκει ομως ταιριαζει το ..γνωμικο ''η γνωση ειναι δυναμη'' και ας μη πιστευουμε παντα τι μας λενε επειδη ουτε «φιλεύσπλαχνοι» ειναι, ουτε οπως στη περιπτωση της χωρας μας τα μεγαλα συμφεροντα ενδιαφερονται για το κοσμο που ειναι ο τελικοι αποδεκτες ολων αυτων των αποφασεων και των πολιτικων γραμμων που ακολουθουν πιστα με κλειστα ματια...
    Και αυτοι θα πεις εχουν το δικο τους συμφερον, ας κοιταξουμε κι εμεις το δικο μας, τοτε!

    Δεν πανε αυτα μαζι, οπως ξερεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΟΡΙΑ άσχετου,
    Συμβάλλει κάπου να κάνετε μεταξύ σας σχολιασμούς?
    Μια μικρή παρέα στον όμορφο κόσμο της, .....
    Βλέπω , παρατηρώ ότι το κάνετε συνέχεια...
    Ο σοφός λαός μας λέει το πολύ το "κυρ ελέησον το βαριέται και ο θεός" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε μας ανώνυμε, την ώρα που έκανες το σχόλιό σου το blog είχε ήδη πολύ υψηλή αναγνωσιμότητα (πάει για νεο ρεκόρ μάλιστα σήμερα), οπότε μάλλον ο κόσμος μας είναι κομμάτι μεγαλύτερος απ' όσο υποθέτεις.
    Δεύτερον, δεν ζούμε στην ίδια πόλη οι περισσότεροι, ούτε καν στην ίδια χώρα, οπότε και ο σχολιασμός μεταξύ μας είναι κι ένας τρόπος επικοινωνίας.
    Τρίτον, ναι, το έχουμε συνήθειο να αλληλοσχολιαζόμαστε δημόσια και δεν μας πειράζει.
    Τέταρτον, το κάνουμε για να δώσουμε κι ώθηση να σχολιάσει και κάποιος άλλος, όπως εσύ καλή ώρα.
    Πέμπτον, το κύριε Ελέησον ο θεός θαρρώ ότι δεν το βαριέται ποτέ, θεός βλέπεις, δεν έχει ανθρώπινα ελαττώματα. Η μάλλον δεν έχει καθόλου ελαττώματα.
    Ο παπάς ναι, το βαριέται κι αυτός. Ε, εμείς επειδή δεν συνηθίζουμε τις προσευχές αλλά μας αρέσει να λέμε τις απόψεις μας για κοινωνικά και πολιτικά θέματα, δεν βαριόμαστε :) Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ
    ΤΟΥΣ ΓΛΟΜΠΕΡΣ ΤΟΥ «ΓΛΟΜΠΙΝΓΚ»

    Αμέλησα τόσον καιρό να υποκλιθώ μπρος στο θαυμαστό συλλογικό εγχείρημά σας.
    «Η πρώτη φροντίς το πρωί και η τελευταία το βράδι!»

    Φιλήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε των 11.44μμ

    Συγχωρεισαι, εφ οσον ξεκινας το σχολιο σου με τη παρατηρηση:
    'ΑΠΟΡΙΑ άσχετου', που υποδηλωνει αγνοια ως προς το blogging, οπου κανεις δεν θεωρει τον σχολιασμο ακομη και μεταξυ μελων της ιδιας ομαδας, ως κατι το περιεργο!

    Οσο για το οτι μας αποκαλεις ''Μια μικρή παρέα στον όμορφο κόσμο της'' αν εννοεις οτι επικοινωνουμε καλα μεταξυ μας εχεις απολυτο δικιο, οπως επισης για τον ...ομορφο κοσμο, που οραματιζομαστε σαν ομαδα με μια ιδεολογια που ευνοει τα ονειρα για το μελλον!
    Αν εσυ εισαι ευχαριστημενος με το ...ξεροκομματο ζωης που σου πεταει το συστημα αυτο, τοτε δεν υπαρχει λογος να ειρωνευεσαι αλλους που θελουν κατι καλυτερο για ολους, οχι για τους λιγους μονο!

    Και αφου ερχεσαι που ερχεσαι, αφηνε και κανενα εποικοδομητικο σχολιο αντι για ..μεμψίμοιρες παρατηρησεις!

    Υ.Γ Οσο για το ..σοφο λαο, αν θελει να συνεχισει
    να λεγεται 'σοφος', ας σταματησει τους εκκλησιασμους και τα πολλα τα "κυρ ελέησον" στους πολιτικους που μας εφεραν στη σημερινη κατασταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλημων

    Να σαι καλα!
    Σ ευχαριστουμε για τα καλα λογια! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...