7 Ιουν 2011

Η "αλλη Γερμανια" ζητα τις πολεμικες αποζημιωσεις! Εμεις;



Χθες διαβαζα οτι μεχρι και...Γερμανοι πολιτες που ειτε ζουν στην Ελλαδα, ειτε ταξίδεψαν από τη χώρα τους για τον σκοπό αυτό, ειχαν συγκεντρωθει στο Κολωνακι, έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας και ζητούσαν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στο Ελληνικο κρατος, καλωντας μαλιστα ως μελη της Ομάδας Εργασίας για το Δίστομο, τους Ελληνες «Αγανακτισμένους»  "να σταθούν δίπλα τους και να απαιτήσουν την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, η οποία δικαίωσε τους πολίτες του Διστόμου στο αίτημά τους για αποζημίωση για τη ναζιστική θηριωδία".

Τα μέλη της Ομάδας περιμεναν, οπως ειπαν, να δουν καποιο πανό που να απευθύνεται στα κόμματα και την τρόικα με το αίτημα «Να πληρώσει η Γερμανία - Λεφτά υπάρχουν - Πάρτε τώρα περισσότερα από 200 δισ. γερμανικές αποζημιώσεις» και απορησαν που δεν υπηρχε κατι τετοιο...

Η Ομάδα Εργασίας για το Δίστομο, που οπως διαβασα, αποτελείται κυρίως από δικηγόρους, καταγγέλλει ότι η Γερμανία, που ειχε προσφύγει στη Χάγη για να ακυρώσει απόφαση Ιταλικού δικαστηρίου, το οποίο δικαίωνε τους κατοίκους του Διστόμου, ορίζοντας ότι η Γερμανία πρέπει να πληρώσει αποζημιώσεις, πιστευουν οτι η Γερμανια επιθυμει «να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων για τα πολεμικά εγκλήματα του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος».

 

Οι Γερμανοί πολίτες θα πανε στις εκδηλώσεις για τη επέτειο της σφαγής, στις 10 Ιουνιου στο Δίστομο. Αραγε θα πανε εκει επισης και μελη της κυβερνησης, μιας ...Ελληνικης κυβερνησης που η ΕΕ και η ΕΚΤ της επιβαλλει περικοπες μισθων και συνταξεων, απολυσεις, κλεισιμο νοσοκομειων και σχολειων και ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας;

Δεν καταλαβα γιατι η κυβερνηση δηλώνει ...αναρμόδια για το κατοχικό δάνειο ύψους πολλών δις ευρώ, που οφείλει η Γερμανια στην Ελλάδα και η οποια το 1943 εξοφλησε μόνο δύο δόσεις, μετα σταμάτησε η εξόφλησή του με διάφορα προσχήματα όπως π.χ. την ύπαρξη δυο Γερμανιών.

Ο Μανώλης Γλέζος, σε μια συνέντευξη του στο Σκάι ειχε προσδιορισει το ύψος των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σύμφωνα με τις αποφάσεις που επιδίκασε η Διεθνης Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων, στα 162 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς τόκους....

Τελος, τι εγινε μετα τη δηλωση του Χ. Καστανίδη, στη Βουλή οτι: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, εξετάζει πολύ σοβαρά και με μεγάλη προσοχή, τη νομική βάση και τη δυνατότητα παρέμβασης που έχει η χώρα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων».

Ακομα....εξεταζουμε το ζητημα "πολυ σοβαρα και με μεγαλη προσοχη";

 


8 σχόλια:

  1. Οσοι δεν το εχετε δει, δειτε το "Ενα τραγουδι για τον Αργυρη"

    http://www.cine.gr/film.asp?id=708993&page=4

    συγκλονιστικο ντοκυμαντερ για τη σφαγη του Διστομου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Μanny

    Ευχαριστω για τη προταση! Δεν το ηξερα το ντοκυμαντερ και θα προσπαθησω να το βρω, εφ οσον το προτεινεις, αλλα και απο κριτικες που διαβασα φαινεται να ειναι πολυ ενδιαφερον στη καταγραφη των γεγονοτων της σφαγης του Διστομου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα όσα περιλαμβάνονται στο άρθρο, είναι άλλη μια απόδειξη, πόσο ξενόδουλες κυβερνήσεις είναι οι αστικές κυβερνήσεις της χώρας μας !

    Φταίμε όμως και οι "άλλοι", που δεν τους ... "βομβαρδίζουμε" ΣΥΝΕΧΕΙΑ με αυτό το θέμα, όπως κάνει πολύ σωστά το συγκεκριμένο άρθρο !

    Νομίζω ότι το άρθρο θα έπρεπε να αναδημοσιευτεί όπου μπορούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. faro

    Χρονια η ιδια ιστορια..Ομως ο κοσμος πρεπει να ξερει οτι οι κυβερνησεις αυτες ειναι "βασιλικοτερες του βασιλεως" και ενω θα μπορουσαν να διεκδικησουν και ενδεχομενα να λαβουν τις πολεμικες αποζημιωσεις, δεν κανουν τιποτα προς τον τομεα αυτο, μη τυχον και.. δυσαρεστηθουν οι εταιροι!
    Ο Γλεζος, σε σημερινη συνεντευξη του, (που μπορει να τη διαβασει κανεις στο update, στο τελος της αναρτησης), λεει οτι "οι Γερμανοί «ομολογούν» έμμεσα ότι μας οφείλουν και απόδειξη είναι ότι στο Μνημόνιο έχει μπει όρος που προβλέπει ότι δεν συμψηφίζεται το νέο δάνειο με άλλες αξιώσεις της Ελλάδας και επίσης ότι η Γερμανία δεν έχει υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης με την Ελλάδα γιατί με την υπογραφή της Συνθήκης ξεκινά αυτόματα από τα Διεθνή Δικαστήρια η διεκδίκηση των αποζημιώσεων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά πρέπει να μπει και μια ακόμα ανάγνωση σχετικά με τις αποζημιώσεις και αυτό είναι ότι η Γερμανία που ήταν αρχικά ύπο σοβιετική κατοχή και μετά έγινε η DDR (ΓΛΔ), ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ σε όλους όσους όφειλε, δηλαδή τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

    Το δυτικό τμήμα που οι αγγλοαμερικάνοι ιμπεριαλιστές θέλανε σαν αναχωμα στον κομμουνισμό, δεν πλήρωσε πολεμικές αποζημιώσεις σε ΚΑΜΜΙΑ, χώρα του ΝΑΤΟ, δεν είναι δηλαδή μόνο η Ελλάδα. Πρόκειται για πολιτική επιλογή του ΝΑΤΟ, να στήσει την Γερμανία σαν πύργο της αντεπανάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλημερα Giorgo bookhunter

    Eυχαριστω για την επισημανση σχετικα με την πρωην ΓΛΔ, αλλα αν το να μη πληρωνονται πολεμικες αποζημιωσεις ειναι επιλογη του ΝΑΤΟ,(επειδη ετσι ανοιγουν οι ..ασκοι του Αιολου και για αλλες χωρες, που εχουν δικαιωμα αποζημιωσης), τοτε νομιζω οτι μπαινει κανεις σε ενα ..φαυλο κυκλο, επειδη βεβαια δε πιστευει κανεις οτι το ΝΑΤΟ θα πληρωσει ποτε αποζημιωσεις!!
    Οι Γερμανοι, ομως, πολιτες που ηρθαν στην Ελλαδα για συμπαρασταση, θα πρεπει να γνωριζουν (και ως δικηγοροι) ποια δυναμη ειναι πισω απο το ολο σκηνικο. Παρ ολα αυτα, επιμενουν οτι πρεπει να απαιτηθουν οι αποζημιωσεις απο το Γερμανικο κρατος το οποιο επιβαλλεται να αναγνωρισει (και μεσω των αποζημιωσεων) τις ευθυνες του για το ολοκαυτωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να βάλω μια άλλη διάσταση.
    Το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, είναι ένα θέμα !
    Υπάρχει κι άλλο !

    Η Χιτλερική Γερμανία, με το ζόρι, πήρε από την Ελλάδα "δάνειο" (είναι γνωστό και ως κατοχικό δάνειο), ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΠΟΤΕ !

    Αυτό, δεν αφορά, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε το Μνημόνιο, ούτε τίποτα !
    Απλά, το διεκδικούμε και το παίρνουμε.
    Με το έτσι θέλω !
    Αλλά, ποιος ;
    Οι ξεπουλημένες αστικές κυβερνήσεις της χώρας μας από το 1944 ;;;

    Άσε που χθες, άκουσα και το τελείως τρελλό, ότι οι κυβερνήσεις μας δεν διεκδίκησαν τα χρωστούμενα απλο την Γερμανία, γιατί η χώρα αυτή, δέχτηκε να πάνε μετανάστες (Έλληνες) να βρουν δουλειά !!!

    Τώρα, ειδικά για το Δίστομο, είναι κάτι διαφορετικό κι αυτό !
    Μιλάμε για καθαρό ΕΓΚΛΗΜΑ !
    Που, με την μη καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων, καθίσταται πλέον ΔΙΑΡΚΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...