19 Ιουν 2011

Ζήτημα προς συζήτησηΣτο παρακάτω άρθρο/βίντεο του in.gr ο Γ.Παπανδρέου μιλά για πολλά και διάφορα και είναι αρκετά τα συμπεράσματα που μπορούν να βγούν απο τα λεγόμενα του.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231114057

Θέλω να σας εφιστήσω την προσοχή μετά το 23ο λεπτό, όπου αρχίζει να λέει για την αλλαγή συντάγματος και το δημοψήφισμα. Επειδή δεν εχω καταλάβει ακριβώς τι παίζεται με το δημοψήφισμα, το συμπέρασμα που βγάζω απο τα όσα αναφέρει ο πρωθυπουργός, είναι οτι αυτό θα πραγματεύεται την αποδοχή ή όχι, ενός νέου συντάγματος.

Στην περίπτωση που είναι έτσι όπως εγω το κατάλαβα από την ομιλία, ετοιμάζεται να αλλάξει το σύνταγμα, με βασικό του στόχο να θεσμοθετηθούν σε βάθος οι καταστροφικές
μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί στην Ελληνική κοινωνία με πρόσχημα την κρίση.Προσέξτε το ψευδοδίλλημα που βάζει ο Παπανδρέου!!!

Λέει ότι στα πλαίσια του νέου συντάγματος θα αρθεί η ασυλία των βουλευτών, κάτι που έχει διαφημιστεί πολύ τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα ο λαός που διψά για εκδίκηση για τα όσα του συμβαίνουν, να νομίζει ότι το πρόβλημα της χώρας αυτήν την στιγμή είναι η ατιμωρισία της διαφθοράς, ενώ στην πραγματικότητα η διαφθορά είναι ένα απο τα βασικά χαρακτηριστικά του καπιταλιστικού συστήματος και δεν γίνεται να λειτουργήσει χωρίς αυτήν.

Όμως εκεί που θέλω να εστιάσω δεν είναι αν είναι δίκαιο ή άδικο το μέτρο αυτό της άρσης, αλλά στον κίνδυνο που κρύβεται πίσω από όλο αυτό το δημοψήφισμα γενικά. Αν λοιπόν γίνει δημοψήφισμα για την αλλαγή του συντάγματος, εισάγοντας μέσα στο νέο σύνταγμα μια τέτοιου είδους μεταρρύθμιση που την έχουν κάνει να μοιάζει σαν λαϊκή εντολή, δηλαδή την άρση της ασυλίας, μπορεί να χρησιμεύσει ως δόλωμα για να φάει ο λαός την παραμύθα και να ψηφίσει υπέρ ενός συντάγματος, το οποίο θα μπει ταφόπλακα στο μέλλον του.

Αν δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού, δίνονται μερικά tips για το τι μας περιμένει, με το νέο αυτό σύνταγμα. Μιλάει πχ για δημόσια τάξη, και εννοεί το κράτος του αστυνόμου, απαγόρευση διαδηλώσεων κ.α. Μιλάει για εργασιακά, για νομοθετικά, για
μεταρρυθμίσεις στην παιδεία κλπ.(καλύτερα να τα ακούσετε από τον ίδιο για να μην κάθομαι να τα επαναλαμβάνω από εδώ)

Δεν θα επεκταθώ παραπάνω καθότι μπορεί και να μην έχω καταλάβει καλά τι θα πραγματεύεται αυτό το περιβόητο δημοψήφισμα, πάντως σε κάθε περίπτωση ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν γίναν αυτόματα δημοκράτες οι πασόκοι, το δημοψήφισμα άσχετα ποιά θα είναι η μορφή του, θα είναι παγίδα!!!

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

32 σχόλια:

 1. Επίσης η ψηφοφορία για το αν θέλεις να σε γαμήσουν χωρίς σάλιο ή ασάλιωτα, δεν έχει κανένα νόημα, γιατί και τέτοια μπορεί να ειναι η μορφή του δημοψηφίσματος.

  Πάντως αν κάποιος έχει καταλάβει καλύτερα απο εμένα τι θα πραγματεύεται αυτο το ρημάδι το δημοψήφισμα, ας κάνει τον κόπο να μου πει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μάλλον φοβούντε να πάνε σε εκλογές,γιατί δεν θα κάνουν αυτοδύναμη κυβέρνηση και δεν θέλουν να "κάψουν" το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ με ενα συνασπισμό(προς το παρον τουλάχιστον),οπότε για να πάρουν την λαϊκή "συναίνεση" στον βιασμό κάνουν δημοψήφισμα,το τί ακριβώς θα πραγματεύεται δεν το κατάλαβα απο την ομιλία του ΓΑΠ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πιθανόν και το συμπερασμα μου να ειναι αυθαίρετο, για αυτό και ονομασα το άρθρο "ζήτημα προς συζήτηση", πάντως επειδή τα βάζει δίπλα δίπλα και τα περιπλέκει αυτα τα δυο, το δημοψήφισμα και το νεο σύνταγμα, πολυ με υποψιάζει.

  Δεν ειμαι νομικός, και ίσως εδω να βοηθούσε ενας, για να περάσει ενα νεο σύνταγμα άραγε τι διαδικασίες χρειάζονται; Με την λογική του "κοινωνικού συμβολαίου", δεν πρέπει να το αποδεχθεί ο λαός(που σημαινει δημοψήφισμα);

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λεει κάπου(γύρω στο 24 η λίγο πιο μετά) ότι θα φτιάξει μια επιτροπή η οποία θα επεξεργαστεί προτάσεις για αλλαγές(σχετικές με το σύνταγμα, εξηγεί και ο ΓΑΠ). Και μετά λέει..."και αμέσως μετά να πάμε για δημοψήφισμα".

  Εσείς τι καταλαβενετε απο αυτό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γλώττα λανθάνουσα, ταληθή λέγει:

  http://www.youtube.com/watch?v=i_6KMqxUEFE
  (άουτς!)

  spiral architect

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θέτει και ζήτημα, όσον αφορά το σύνταγμα, εκλογικού νόμου, αριθμού βουλευτών κ.α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η κοπέλα στην νοημάτική λες να μετέφρασε και το "αξιόπουστα";:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ένα δημοψήφισμα του τύπου "Πτώχευση ή Μνημόνιο", καταλαβαίνουμε σε τι αποσκοπεί ...

  Επίσης, πρέπει να παίρνουμε υπόψη μας τι μεγάλος παπατζής είναι γενικά η οικογένεια Παπανδρέου !

  Οι ηλίθιες κορώνες μεταξύ Παπανδρέου - Σαμαρά, δείχνει τελικά τον μεγάλο πανικό που διακατέχει πλέον το σύστημα, που ψάχνει εναγώνια να σωθεί.

  Αλλά είτε με δημοψηφίσματα είτε όχι, την λύση πρέπει να την δώσει ο λαός ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, που μέσα από αυτές να φάει το σύστημα (και τα αστικά κόμματα) μια πολύ γερή σφαλιάρα, τέτοια που να τους έρθει ... ο ουρανός σφοντύλι !

  Με άλλα λόγια το "δημοψήφισμα" είναι ένα ακόμα παπατζίδικο, επικοινωνιακό κόλπο για να ξεγελαστεί ο κόσμος !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Α και για να μην "πέσουμε από τα σύγνεφα", το δημοψήφισμα που προωθεί ο Παπανδρέου θα είναι ένα μούλτι τσόϊζ ... πράμα.

  Δηλαδή δεν θα έχει ένα (1) μόνο ερώτημα ...
  Θα είναι ... πολλαπλό !
  Θα έχει καμιά ... κατοστή (100) ερωτήματα, που έντεχνα θα σε βάζει να ψηφίσεις και δυο τρία κρίσιμα όπως ποροαναφέρθηκε ...
  Δεν πέφτουμε σε ... παπανδρεϊκές παγίδες !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αμφιβάλλει κανείς ότι θα νομιμοποιήσουν και συνταγματικά τις αντιλαϊκές τους επιλογές?

  Έτσι κι αλλιώς η επόμενη βουλή θα (θελήσουν να) είναι συντακτική και όλοι οι "μουστερήδες" θα βάλουν το χεράκι τους ...

  Έτσι κι αλλιώς, τέτοια αυτιά θέλουν να χαϊδέψουν:

  http://tinyurl.com/3e68pas

  και στο παρασκήνιο ξεπουλάν τα πάντα:

  http://tinyurl.com/69klnmp

  spiral architect

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Πόε εδώ και μια βδομάδα έχιε ακουστεί ακριβώς αυτό! Για αυτό είχε εφιστήσει προσοχή στις πλατείες και πως αξιοποιούνται από το σύστημα. Οι θεσμικές αλλαγές εχουν ενσωματωθεί στο μεσοπρόθεσμο και θα ψηφιστούν μαζί του, τουλάχιστον ότι τους επιτρέπει το παρόν σύνταγμα. Εντωμεταξύ πριν λίγο είδα τον κλακαδόρο Τσίπρα, να μιλά για αλλαγή συντάγματος σε "ασριστερή" βάση, ενώ ξέρει τους συσχετισμούς και το πως θα εξελιχθεί κάτι τέτοιο. Αλλά στο χώρο αυτό πάντα δρούσαν και οι πουλαντζάδικες λογικές για το αστικό κράτος που μπορεί να πιεστεί προς φιλολαϊκές κατευθύνσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Spiral, δες τα σημεια που λεω και πεςμου αν το συμπέρασμα που εκμαιεύω είναι λογικό.

  Εμένα κάτι τέτοιο μου μοιάζει να εννοει το βλαμενο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Οποτε book πάνε να μας βάλουν να ψηφίσουμε για νεο σύνταγμα και θελουν να το κάνουν να φανει ότι ο λαός τους ανάγκασε να το κάνουν και καλά, και τα αιτήματα της πλατείας;

  Δηλαδή αυτό που είπε για την άρση ασυλίας και ότι στο νεο σύνταγμα θα γίνει, δεν είναι τυχαίο.
  Ούτε το δημοψήφισμα είναι τυχαίο, να εμείς ζητήσατε άμεση δημοκρατία και σας δώσαμε.

  Θα βάλουν λοιπον 2-3 πραγματάκια μέσα στο νεο σύνταγμα που θα μοιάζει να τα έχει ζητήσει ο λαος, όπως είναι η άρση ασυλίας, και ελπίζουν πως οι έλληνες θα σκάψουν για ακόμη μια φορά απο μόνοι τους το λάκκο τους.

  Να δούμε πόσο ξύπνιοι είναι αυτοί οι συμπολίτεσμας που διατείνονται πως ξύπνησαν.

  Το κακό είναι ότι και μόνο η αναμονή ως το δημοψήφισμα και καλα, τους δίνει χρόνο για να κάνουν τα δικά τους.

  Πανε να αποφύγουν τις εκλογές παση θυσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @ Poe:

  Tο είπε (με άλλα λόγια) και το λιπαρό κτήνος χθες Σαββάτο στην ΤV.
  Tα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται ...

  spiral architect

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Book, δεν τον άκουσα, υπάρχει το βίντεο σε κανα youtube?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Εννούσα στο πάνω σχόλιο εσένα Spiral

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. http://youtu.be/JGurq8cXWS8
  (απόσπασμα)

  spiral architect

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. http://tvxs.gr/node/87398

  Και η Αλέκα αυτό κατάλαβε και γι' αυτό είπε όχι στο δημοψήφισμα.
  (με τι ερώτημα άραγε?)

  spiral architect

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Θα είμαι «κακός» αν πω ότι ο σχεδιασμός της αόρατης ηγεσίας για την «πλατεία» ήταν ακριβώς αυτός, δλδ. η διοχέτευση της οργής σε κατευθύνσεις που ευνοούν το «δημοψήφισμα»;

  Ασφαλώς, «Tα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται ...», όπως λέει ο spiral architect. Οι προθέσεις είναι σαφέστατες (πέρα από τις ηθελημένες ασάφειες), όπως ήταν φανερός και ο μετέπειτα χειρισμός της «πλατείας»… Ας μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία γι΄ αυτό.

  ΥΓ. Σήμερα ο ….Μπαρουφάκης (παλιός κειμενογράφος του γαπ, 2004-07), έλεγε ότι θα περίμενε να βγει η ίδια η αρχηγάρα στο Σύνταγμα για να κάνει διάλογο με το πόπολο, καθώς της αρέσουν τα συμμετοχικά… (αντ΄ αυτού εκλήθη ο … Μπαρουφάκης). Αλλά κι αυτό διορθώνεται. Δεν παίζονται. Μην κάνει κανείς το λάθος και τους υποτιμήσει κανείς –και αυτούς και τους κλακαδόρους.

  Φιλήμων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Φιλήμων, καλά οι ασάφειες υπάρχουν για να μπορούν να τα φέρουν και έτσι και αλλιώς. Όχι βέβαια πως έχουν πρόβλημα τόσο μεγάλο οι πασόκοι να αναιρούν αυτά που λένε...

  Όσο για τις πλατείες, δεν ξέρω αν ξεκίνησε, ή αν το οδήγησαν εκεί, στην αρχή με αποπροσανατολισμο και μετά με σχεδιασμό. Πάντως στην πλατεία δεν δείχνουν να το έχουν καταλάβει αυτό που λέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Δείτε και αυτό http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=406882 ενδιαφέρον ε; Ειδικά πως κλείνει το άρθρο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. @ΡΟΕ

  Στις πλατείες δεν έχουν καμιά δυνατότητα πλέον να καταλάβουν τίποτα. Όσοι φίλοι μου (πολύ σοβαροί και ψύχραιμοι άνθρωποι) πήγαν από κει, έφυγαν ή αηδιασμένοι από την περιρρέουσα ηλιθιότητα ή και τρομαγμένοι…

  Ξεκίνησε σχεδιασμένα (κοινωνική μηχανική) αλλά με σιγουριά ότι λόγω των ειδικών συνθηκών θα πιάσει . «Ενεργοποίηση» της «σιωπηλής πλειοψηφίας», αντανακλαστικά Παβλόφ, μπόλικος «κοινωνικός αυτοματισμός»……

  Φιλήμων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΑΧΑΧΑ εθνικής σωτηρίας,
  ολοι οι ελληνες μαζι
  ομοψυχια
  κλπ...

  ωραία πράγματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Φιλήμων, να μιλάμε σε όσους μπόρουμε, και απο εδω, και σε όλου τους ειδους τις συναναστροφές μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Αλήθεια τι έγινε στην Αίγυπτο;
  Δες αυτό από RUSSIA TODAY

  IMF loan to Egypt seen as bribe not bailout
  Published: 07 June, 2011, 09:21

  The IMF is giving Egypt a three-billion-dollar bailout, but there are fears it will only line the pockets of former President Mubarak's protégés who continue to run the country.
  ¬International bankers have agreed to rescue the ailing Egyptian economy, four months after blacklisting Mubarak's regime.
  Cairo is reeling from the revolution that toppled the leader, but the military that once propped up his rule is still running the country.
  Some are anxious the cash will be swallowed up by the same old players. […]

  ΥΓ. Εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» : «Το κίνημα αυτό είναι ακηδεμόνευτο. Εχει, δηλαδή, αυτονομία από κάθε είδους πολιτική εξάρτηση και αυτό, οι ίδιοι οι μετέχοντες το θεωρούν κορυφαίο χαρακτηριστικό… Το στοιχείο του ακηδεμόνευτου είναι συνειδητό, προεπιλεγμένο, το ξέρει και το θέτει σαν όρο για να συνεχίσει, το λέει κατάφατσα στους πολιτικούς φορείς, το δείχνει με όλους τους τρόπους.» (!!!!)

  Φιλήμων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Έπρεπε να ντύσουμε το Γιωργάκι Οσαμα Μπιν Λαντεν τις απόκριες να τον φανε οι αμερικάνοι:)

  Φιλήμων, για ακομη μια φορα αποδυνκνείεται, οτι αν δεν έχουμε αλλαγή συστήματος, το μονο που γίνεται είναι μια τρύπα στο νερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Άντε, δυο τρύπες στο νερό…
  Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το παρακάτω, που δανείστηκα από τον Fadomduck:
  «Εδώ και 20 και κάτι μέρες, έχουν (εκτός από τους «χαρούμενους» ΣΥΡΙΖαίους) σχεδόν ταυτόσημη εκτίμηση για τα τεκτενόμενα και την δυναμική της «πλατείας», ΚΚΕδες, Μαοϊκοί, Τροτσικιστές, αναρχοσυνδικαλιστές (εχω παραθέσει και άλλα κείμενα διάφορων)! Αυτό από μόνο του είναι αρκετά εντυπωσιακό, καθώς δεν νομίζω πως έχει συμβεί για ο,ποιοδήποτε ζήτημα από την μεταπολίτευση και δώθε. Τι κοινό έχουμε όλοι οι παραπάνω με τις χαώδεις σε κάποια σημεία, μεταξύ μας διαφορές; Μα ότι ακριβώς δεν έχει ο μικροαστικός όχλος της πλατείας συντάγματος! Στοιχειώδη (τουλάχιστον) κινηματική εμπειρία και ταξική συνείδηση!»

  Φιλήμων

  ΥΓ. Εδώ σταματάω. Δεν σ΄αφήνω και να διαβάσεις…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. σόρρυ, θεματογραφε, αλλά διαφωνώ ' η διαφθορά είναι σύμφυτη μέ κάθε μά κάθε πολίτευμα, καί, φυσικά, μέ τόν καπιταλισμό σέ πολλές καπιταλιστικές κοινωνίες.

  εξυπακούεται ότι η διαφθορά είναι πολύ λιγώτερη στή σουηδία απ' ό,τι στήν ελλάδα, καί άς είναι καπιταλιστική καί η πρώτη.

  άς μήν πολώσω τή συζήτηση, υπενθυμίζοντας ότι η διαφθορά έχει ευδοκιμήσει σέ περιβάλλον κρατισμού ή κρατικού οικονομικού σχεδιασμού.

  από τήν άλλη πλευρά βεβαίως, η δικαιολογία ότι ''η διαφθορά είναι εγγενης στόν καπιταλισμό'' έχει προσφέρει μιά καλή δικαιολογία στήν αριστερά, ιδιαίτερα μάλιστα στό ΚΚΕ, γιά νά μή διαμαρτυρηθή ποτέ εναντίον της (σέ βαθμό πού, ειλικρινά, νά προβληματίζη).

  η άποψη ότι ''η διαφθορά θά καταπολεμηθή μέσα από τή συνολικώτερη πάλι κατά τού καπιταλισμού ή γιά τό σοσιαλισμό'', ασφαλώς δέν πείθει κανέναν !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Τότε αγαπητέ ανώνυμε τι καθόμαστε και ασχολούμαστε με τον Μαρξ και τον Λένιν; Στους ψυχολόγους να πάμε για να λύσουμε το πρόβλημα. Έτσι θα χτυπήσουμε τη διαφθορά σιγά σιγά, θα αποκτήσει ο κόσμος συνείδηση και τελικά θα καταργηθεί από μόνο του το εκμεταλλευτικό σύστημα που ακούει στο όνομα καπιταλισμός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμα, μια χαρά έχει ασχοληθεί το ΚΚΕ με την διαφθορά, αν αυτό τόσο σε ενοχλεί. Και στη βουλή, και στον ριζοσπάστη, καθε τόσο αναδυκνείει τα ζητήματα αυτά. Και μάλλιστα ασχολείται με τη διαφθορά σε πολύ μεγαλύτερο βάθος απο τους άλλους "νομιμόφρωνες" μιας και δεν σταματά στις ευθύνες των όποιον βουλευτών, αλλά το προεκτείνει και στις ευεργετηθέντες πολυεθνικες και τον ρόλο τους στις κατα καιρούς κομπίνες που βγαίνουν στο φως.

  Μη μου πεις ότι δεν τα ήξερες ολα αυτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Έλα να συζητήσεις μαζί μου φλωράκο. Θες το όνομα και τη διεύθυνσή μου ή μόνο με γυναίκες συζητάς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Μπα δεν θέλω το ονομα και την διεύθυνση σου, πάρε ωστόσο εσύ την παρακάτω διεύθυνση.

  http://to-adifago-kitos.gr/

  Εχει βοηθήσει πολύ κόσμο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...