18 Φεβ 2012

Σημειώσεις για τον πόλεμο στη Χαλυβουργία

Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς χαλυβουργός για να κατανοήσει την βασική φύση των όσων διαδραματίστηκαν εχθές, έστω κι αν δεν γνωρίζει λεπτομέρειες. Η χθεσινή ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου φέρει έντονα τα σημάδια μιας εσωτερικής δοκιμασίας της απεργίας, που βρίσκεται στην εκατοστή ενδέκατη μέρα της σήμερα. Η εσωτερική αυτή δοκιμασία λέγεται διάσπαση της ενότητας της βάσης. Στην σχετική ανακοίνωση (βλ. προηγούμενη ανάρτηση) γίνεται κατ' αρχάς λόγος για "συντριπτική πλειοψηφία" για πρώτη φορά, αφού οι προηγούμενες αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Από το Granma πληροφορούμαι ότι στην Γενική Συνέλευση που προηγήθηκε της ιταμής "επίσκεψης" των φασιστών 51 άτομα ψήφισαν ενάντια στην συνέχιση της απεργίας. Οι αναφορές της ανακοίνωσης είναι εύγλωττες για την αγωνία για το μέλλον της: "να μην προδώσουμε την τάξη μας", "να συνεχίσουμε"· και λένε πολλά για όσα έχουν γίνει στο παρασκήνιο από την εργοδοσία και τα τσιράκια της, στα οποία φυσικά πρέπει να ενταχθούν τα "λεβεντόπαιδα" της Χ.Α που "δεν προλάβαιναν" ως "εργαζόμενα" να πάνε στην απεργία τους προηγούμενους τρισίμιση μήνες: 
"ο ΜΑΝΕΣΗΣ και τώρα που είναι στριμωγμένος έβαλε τα τσιράκια του και προσπαθεί να διασπάσει τον αγώνα μας, να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους απεργούς χαλυβουργούς, να συκοφαντήσει το ΔΣ του Σωματείου μας που μέχρι σήμερα με ενότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα καθοδηγεί τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών" ..."Γι' αυτό στη συνέχεια με διάφορα ψέματα, σε ένα λευκό χαρτί, το οποίο το κρατάνε και κρυφό, μάζεψαν ορισμένα ονόματα συναδέλφων που μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν οπουδήποτε. Υπάρχουν συνάδελφοι που λένε ότι ακούγεται το όνομά τους σε αυτή τη λίστα, χωρίς οι ίδιοι να ξέρουν τίποτα. Αρκετοί συνάδελφοι δηλώνουν ότι ψήφισαν να σταματήσει η απεργία, αλλά σέβονται το αποτέλεσμα και συνεχίζουν να είναι απεργοί, αυτό είναι το σωστό. Να μη δεχτεί κανείς να χρησιμοποιηθεί σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός του ΜΑΝΕΣΗ" ... "Ο ΜΑΝΕΣΗΣ και τα τσιράκια του ένα στόχο έχουν: να μας διασπάσουν, να μας συκοφαντήσουν, να μας λυγίσουν και να γονατίσουμε. Μην τους δίνετε σημασία, απομονώστε τους, γυρίστε τους την πλάτη, μην πιστεύετε στις υποσχέσεις και τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούν."

Η ίδια αγωνία είναι πρόδηλη στην ομιλία του Γιώργου Σιφωνιού που έγινε στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης της 15ης Φλεβάρη όπου και εκδηλώθηκε το ρήγμα στην βάση που επιδιώκει μανιασμένα η εργοδοσία:
 "Ορισμένοι αναρωτιούνται "και τι κερδίσαμε μέχρι τώρα;". Λέμε το εξής: Οι αγώνες δε μετριούνται μόνο με το πόσα παίρνεις ή δεν παίρνεις στο χέρι. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από τη ζωή" ... "Η εργοδοσία τώρα ποντάρει στην κούραση και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι απεργοί χαλυβουργοί και οι οικογένειές τους. Γι' αυτό τις τελευταίες μέρες έχει εξαπολύσει τους ανθρώπους της για να μας πιέσουν να ξαναγυρίσουμε στη δουλειά, για 500 ευρώ για 8 ώρες δουλειά. Τι μας προτείνουν αυτοί οι συνάδελφοι; Να γυρίσουμε στη δουλειά χωρίς τους απολυμένους συναδέλφους μας; Να σώσουμε το δικό μας τομάρι αγνοώντας τι θα γίνει με τους 65 συναδέλφους μας απολυμένους;"... "Ορισμένοι λίγοι συνάδελφοι λένε: "Τώρα τα μέτρα που πρότεινε ο Μάνεσης ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση, τι αξία έχει να συνεχίσουμε την απεργία;". Εμείς λέμε ότι, ίσα ίσα, τώρα είναι που πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυνατά και ενωμένα τον αγώνα μας, για να εμποδίσουμε να εφαρμοστούν. Τώρα που θα μπουν και άλλοι χώροι στον αγώνα γιατί πλήττονται και αυτοί. Τώρα που δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις για να γίνει πράξη το σύνθημα "Να γίνει όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία". Αλλωστε, μόνο έτσι θα ανατρέψουμε τους αντεργατικούς νόμους" ... "Ορισμένοι συνάδελφοι επικαλούνται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Δε λέμε το αντίθετο εμείς. Ξέρουμε ότι μεγαλώνουν οι δυσκολίες, γιατί δυσκολίες αντιμετωπίζουμε όλοι και όχι μόνο οι συνάδελφοι που τις επικαλούνται. Υπάρχουν συνάδελφοι με περισσότερες δυσκολίες που δεν γκρινιάζουν, που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, που κατανοούν ότι τώρα πρέπει πιο δυνατά να συνεχίσουμε, να μη λυγίσουμε στην πιο κρίσιμη στιγμή από τις δυσκολίες. Ξέρουν ότι ο αγώνας θέλει θυσίες, ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι παιχνίδι."

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λέξη στα παραπάνω για να καταλάβουμε τη σκληρότητα του αγώνα που διεξάγεται, του πολέμου, ακριβέστερα, που εκτυλίσσεται, ανάμεσα στις δυνάμεις που θέλουν πάσει θυσία να διαλύσουν μια απεργία-στυλοβάτη για την ανάκαμψη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, και σε αυτούς που μάχονται με νύχια και με δόντια να κρατήσουν όρθια και ενωμένη την εργατική τάξη.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λέξη για το πού στέκεται και για ποιον παλεύει 110 μέρες τώρα ο Γιώργος Σιφωνιός.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λέξη για το πού στέκεται και για ποιον δουλεύει η Χρυσή Αυγή των φασιστών, το "Indymedia" που ανταποκρίθηκε άμεσα στο βίντεο των αποβρασμάτων με στοχευμένη επίθεση κατά του "κνίτη" Σιφωνιού και του "Περισσού", ή για ποιον δουλεύουν οι ανώνυμοι σχολιαστές που "χτύπησαν" συντονισμένα σε κομμουνιστικά ιστολόγια χθες το βράδι με "αθώα" (βλέπε κουτοπόνηρα) ή άμεσα υβριστικά σχόλια για τον Σιφωνιό και το ΠΑΜΕ συγκεκριμένα.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λέξη για την δυσωδία, την ηθική μπόχα που αναβλύζει ένας ανώνυμος, ψευδώνυμος, και αδιαφανής "χώρος" που έχει μετατρέψει το διαδίκτυο σε όργανο πολέμου κατά της εργατιάς, η οποία ούτε twitter έμαθε να χειρίζεται για να προστατέψει τον εαυτό της, ούτε πάνω από ένα πληκτρολόγιο μπορεί να στέκεται για να αποκρούσει την συντονισμένη λάσπη των λακέδων του κεφαλαίου στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι χαλυβουργοί δεν έχουν καν δικό τους σάιτ απ' όπου να μπορούν να μιλήσουν άμεσα, ενώ για τους μετανάστες της Υπατίας υπήρχε ειδικός ιστότοπος. Και, ας μην γελιόμαστε, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΚΚΕ, μπροστά στις ατελείωτες δυνατότητες άμεσης και στιγμιαίας διασποράς του ψεύδους και της χυδαιότητας που χειρίζεται "ο χώρος", φαντάζει σαν ψαρόβαρκα μπροστά σε αεροπλανοφόρο του αμερικάνικου στρατού. Στον κόσμο της "πληροφορίας" ως μέσου άλωσης συνειδήσεων, σύγχυσης, παραπλάνησης, και εξύψωσης της θρασύδειλης ιταμότητας σε "διάλογο" και "επικοινωνία", η συντριπτική πλειοψηφία των κομμουνιστών νιώθει σαν το ψάρι έξω απ' το νερό· και το χειρότερο, όταν αντικρίζει όλο αυτό το τερατούργημα πάνω στο οποίο στηρίζει την επιβίωσή του ο βρυκόλακας της σήπουσας αστικής τάξης, ένα μέρος χάνει τον προσανατολισμό του, πανικοβάλλεται, και εγκλωβίζεται στο ψεύδος λόγω της ίδιας του της αθωότητας, που μετατρέπεται σε ανηλεές δίκοπο μαχαίρι.

Όμως ο ενσυνείδητος κομμουνιστής δεν βασίζεται στο τι θα διαβάσει στο twitter ή στο facebook, ούτε καν στο αν και πότε θα μιλήσει για όσα εμφανώς άθλια έγιναν για να καταστραφεί η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική απεργία η Παπαρήγα, ο Ριζοσπάστης, ο Σιφωνιός ή οι Χαλυβουργοί. Ο ενσυνείδητος κομμουνιστής ακούει την τάξη του και τον παλμό της ακόμα και χωρίς τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες ή ίντερνετ. Ξέρει χωρίς κανένα ίχνος αμφιβολίας ότι αυτή η τάξη είναι το τελευταίο ανάχωμα της κοινωνίας ενάντια στον φασισμό, πως δεν θα συνθηκολογήσει ποτέ με τους φασίστες, είτε έχουν τα ξυρισμένα κεφάλια των καλόπαιδων, είτε τα κοστούμια δημοσιογράφων και πολιτικών. Ξέρει ότι αυτή η τάξη είναι ό,τι ευγενέστερο, ανθρωπινότερο, αγνότερο, αυθόρμητο, απροσποίητο και αξιοπρεπέστερο έχει απομείνει σ' αυτή τη χώρα της σαπίλας, της ρεμούλας, της συνομωσίας, της κουκουλοφορίας, της δωσιλογίας, της απάτης, του ψέμματος, της στρέβλωσης, και της θεσμοποιημένης ιταμότητας και θρασυδειλίας -- όλης της ψυχικής παθογένειας και της πνευματικής σαπίλας που άπλωσε παντού όπου έφταναν τα βρωμόχερά της η αστική τάξη.

Ο ενσυνείδητος κομμουνιστής προτιμά να πεθάνει παρά να προδώσει την τάξη του· να πεινάσει παρά να πουλήσει τον απολυμένο συνάδελφό του· να εκτεθεί, όπως έπαθε ο Γιώργος Σιφωνιός, ως δήθεν "ανεκτικός" στους φασίστες από το κάθε θρασύδειλο αλητάκι με πληκτρολόγιο προκειμένου να κρατήσει τη συλλογικότητα ενωμένη.

Στον πόλεμο εναντίον της τάξης του, ο ενσυνείδητος κομμουνιστής απαντάει με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, θάρρος, ενότητα, επαγρύπνηση και πίστη στους συντρόφους του.

Και θα βγει νικητής γιατί την ώρα της κρίσης, την ώρα που όλοι και όλα κρίνονται, είναι αυτός που δεν φοβάται και δεν λυγίζει, γιατί από αυτόν τον κόσμο ούτε περιμένει τίποτα, ούτε τρέμει μήπως και χάσει το "προνόμιο" των αλυσίδων που τον δένουν στο σαπιοκάραβο με τον αστό που μας προστάζει να πνιγούμε τραβώντας κουπί, με το 'να χέρι στο μαστίγιο και τ' άλλο στο καρότο, με το μισό πρόσωπο μάσκα του Γκέμπελς και του Ες και το άλλο μισό μάσκα της αναρχίας.

Εμείς θα νικήσουμε, γιατί έτσι πρέπει να γίνει, κι έτσι θα γίνει.
 
Από το Lenin reloaded

22 σχόλια:

  1. Παρακολούθησα ψύχραιμα όλη την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε από χτές με αφορμή τις δημοσιεύσεις στο Γλόμπιγκ και στο Lenin Reloaded.
    Αυτό που σχηματίζει κάποιος σαν εικόνα διαβάζοντας από κάποια απόσταση ολ' αυτά (μαζί με τα σχόλια) είναι ότι γίνεται επίμονη προσπάθεια να χτυπηθεί το κουκουέ, η κομμουνιστική ιδεολογία και να αμαυρωθούν οι αγώνες των εργατών ΓΕΝΙΚΑ.
    Αν υπήρχε διάθεση τίμιας κριτικής σε λάθη τακτικής αυτό θα φαινόταν απ' το ύφος και την ποιότητα των σχολίων, απ' ότι φαίνεται όμως, πιτσιρικάδες χωρίς πείρα από αγώνες, χωρίς τριβή με την πραγματικότητα, πάνω στη φούρια τους να συμπεριλάβουν τον αντικουκουεδισμό στην αντισυστημική τους παραφιλολογία, αξιοποιούνται από διάφορους φασίστες του διαδικτύου και δημιουργούν αυτή τη φασαρία.
    Οι αγώνες των χαλυβουργών ΗΔΗ περάσαν στην ιστορία με τις 100+ μέρες απεργίας, και είναι απόλυτα λογικό να υπάρχουν και αμφισβητίες μέσα στους ίδιους τους εργάτες. Το επίπεδο των εργατών είναι γνωστό, οι δυσκολίες πολλές, οι έξωθεν επιρροές εύκολες. Δεν υπάρχουν έτοιμοι αγωνιστές, πολλοί τώρα μαθαίνουν. Κι ασφαλώς στην πορεία μπορεί να υπάρξουν και προδότες, λίγες φορές έγινε αυτό ιστορικά;
    Αυτοί που υπερθεματίζουν πάνω στους αγώνες για να χτυπήσουν την βασικότερη λαϊκή πολιτική δύναμη στη χώρα, το ΚΚΕ, κάνουν μια πολύ συνειδητή επιλογή: στρέφουν το κύριο χτύπημά τους, όχι στον ταξικό εχθρό αλλά στην εμπροσθοφυλακή του εργατικού στρατοπέδου, που όσο κι αν δεν τους αρέσει, έτσι είναι. Σε βάθος χρόνου όλοι αυτοί οι "αντισταλινικοί", "αντεξουσιαστές", χρυσαυγίτες, κρυπτοφασίστες αντιμνημονιακοί θα περάσουν στο πλευρό της αντίδρασης και μάλιστα θα γίνουν πρωτοπόροι. Να μου το θυμηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορακια, θελουν να τσιμπολογησουν απο το πτωμα της εργατιας

      η εργατια ομως δεν θα τους κανει τη χαρη να πεθανει
      αντιθετως
      καθε μερα το μετωπο αντιστασης θα δυναμωνει

      Διαγραφή
  2. ...ασχετο με ολο αυτο,επειδη οι καιροι ειναι πονηροι και θα γινουν ακομη περισσοτερο,καλο ειναι το κομμα να ενισχυσει την ενημερωση και στο διαδικτυο.
    δεν μπορει μια προβοκατσια,εστω μια πληροφορια που μεσω ιντερνετ θα διαχυθει σε χρονο dt να περιμενουμε την αλλη μερα το πρωι να δουμε τι θα γραψει-αν το πηρε χαμπαρι-ο ριζοσπαστηs.
    και δεν μιλαω για φιλικη ΄η ...φιλικη αντιδραση οπαδων.
    καλωs ΄η κακωs ολο και περισσοτεροι ανθρωποι ενημερωνονται απο το ιντερνετ.
    η ΕΠΙΣΗΜΗ και ΚΑΘΑΡΗ θεση του κομματοs-για οτι αυτο κρινει αναγκαιο-πρεπει να γινεται οσο το δυνατον πιο γρηγορα γνωστη...
    οι καιροι ειναι οι πονηροι και οι προβοκατσιεs που ερχονται πολλεs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο σε αυτο που λες
      απο την αλλη αυτοι ειναι απιαστοι στο τρολινγκ
      μερα νυχτα, εχουν λιωσει πληκτρολογια
      εννοειτια βεβαια πως δεν κανουν προπαγανδα αλλα γκαιμπελισμο
      η πλακα ειναι οτι καποτε ειχαν μια ιδεολογια για προφαση τους
      τωρα εχουν κανει ιδεολογια τους τον γκαιμπελισμο

      Διαγραφή
    2. @μήτσος: Έτσι ακριβώς. Τα είπα και στο κείμενο. Μιλάμε για την ανάγκη ενός ευέλικτου κόμματος που θα ανταπεξέλθει στις συνθήκες των καιρών, ενός "κόμματος νέου τύπου"; Hic Rhodus, hic salta! Χαρακτηριστική καθυστέρηση από τα όργανα του κόμματος τη στιγμή που τα φασιστο-τρόλια αλωνίζουν συντεταγμένα από χθες το βράδι και που η Χρυσή Αυγή έκανε πάρτι στα βασανισμένα σώματα της εργατιάς.

      Και το λέω και εδώ: ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ. ΑΠΟ ΧΘΕΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 15/2!!!!!

      Διαγραφή
    3. "Και το λέω και εδώ: ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ. ΑΠΟ ΧΘΕΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 15/2!!!!!"

      Σαν να βλέπω ήδη,την επίθεση των ίδιων,να μιλάνε για "περιχαράκωση","ιδιοκτησιακή λογική" κτλ...

      Δεν την γλυτώνει το Παμε,είτε έτσι είτε αλλιώς...ΦΤΑΙΕΙ!

      Μάντης

      Διαγραφή
    4. Το ότι έτσι και αλλιώς θα τη φάμε δεν βοηθάει σε κάτι άλλο απ' τη μοιρολατρία. Ας αποφασίσουν.

      Πάρε "Βαθύ Κόκκινο" για να καταλάβεις τι ωραία εκτυλίσσονται τα πράγματα: "Είναι τόσο ηλίθιος και πεοβασανιστής ο Γ. Σιφωνιός –για τον οποίο τόσα εγκώμια έχουμε γράψει σε περασμένες αναρτήσεις μας- ή κάτι άλλο συμβαίνει που ούτε καν θέλουμε να το αναφέρουμε;" http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/02/blog-post_1568.html

      Τι λες; Να κάτσουμε και να το βουλώσουμε;

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ απόλυτα με τον Μήτσο. Οι καιροί έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από κάθε άποψη.

      Διαγραφή
    6. Όχι μόνο θα κάτσουμε να το βουλώσουμε αλλά εγώ λέω να σκληρήνουμε την κριτική μας σε τέτοιες μπουρδολογίες και να δίνουμε περισσότερη βάση.

      Διαγραφή
  3. @Αλ.Δελαρτζ:
    Κάποιοι αναρχικοί το εκφράζουν και καθαρά, θεωρόντας πως το υπάρχον σύστημα καταρρέει (και γαμώ τις αναλύσεις...), καθορίζουν ήδη ως πρωτεύοντα στόχο, ,οτι θα μπορούσε να πάρει την "εξουσία" στο μέλλον, για να καλύψει το κενό. Δηλαδή το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Για τους φασίστες μικροαστούς είναι επίσης προτιμότερη μία αστική δικτατορία από αυτήν του προλεταριάτου. Το ταξικό υπόβαθρο όλων των παραπάνω (+ των ποικιλόνυμων οπορτουνιστών) είναι προφανές. Οσο προφανές είναι και ότι όσο η ταξική πάλη εντείνεται, η μεταξύ τους συμμαχίες θα γίνονται όλο και πιο απροκάλυπτες, με όσα ιδεολογήματα και αν τις ντύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συντροφε ΤRASH συμφωνω απολυτα σ αυτα που λες.Χθες στο σαιτ του οικοδομου ειχες ρεπορταζ απο την χαλυβουργια που αν μπορεσουμε να το τεκμηριωσουμε θα συντριβει η προπαγανδα τους στην ριζα της και των ναζιστων και των σορροπληκτων!Παρακαλω οποιος συντροφος εχει καποιο ρεπορταζ στην βαση των λεγομενων σου(οτι ο Σιφωνιος τους ξεμπροστιασε και οι χαλυβουργοι τους κραξαν)να το δημοσιευσει συντομα για να τελειωνουμε με αυτη την σιχαμερη προπαγανδα!Αλλιως θα χρησιμοποιηθει πολυποικιλα απο ολους τους εχθρους του ταξικου κινηματος που προπαγανδιζουν συνεχως και με μικροτερες αφορμες εναντια στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ.Ειδικα στη νεολαια που ειναι λιγοτερο πολιτικοποιημενη θα χρησιμοποιησουν τα αντιφασιστικα της αντανακλαστικα για να χτυπησουν το ΜΑΣ που βρισκεται σε ανοδο της επιροης του στα ΑΕΙ ΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε θα διαφωνήσω στα περισσότερα στα οποία λέτε, και μαθαίνοντας οτι εχθές έγινε και μια συνέλευση που για πρώτη φορά υπήρχαν καμμιά 50ρια "οχι", νομίζω οτι είναι πλέον πολύ έκδηλο το τι ρόλο παίξαν τα μπάσταρδα του Χίτλερ εκεί εχθές. Η υπόθεση βρωμάει προβοκάτσια απο απόσταση. Και γνωρίζοντας και κάποια πράγματα, μπορώ να καταλάβω ότι στο πεδίο μάχης που λέγεται indymedia, έπεσε θύμα και το κομμάτι του αναρχικού χώρου που έχει αναφορά στην ταξική πάλη. Δηλαδή, βρήκαν ευκαιρία πολλά παπαγαλάκια της ΓΑΔΑ για να αρχίσουν να περνάνε αντεργατικές θέσεις ταχα απο αναρχική σκοπιά. Βέβαια και μόνο που αυτός ο χώρος το επιτρέπει αυτό, είναι μια μεγάλη προβληματική, αλλά τέλος πάντων.

    Παρόλα αυτά, το να λέμε οτι εχθές δεν έγινε και τίποτα λάθος νομίζω είναι εθελοτυφλία. Και ειδικά απο το Σιφωνιό και εγώ απογοητεύτηκα. Γιατί είναι αγωνιστής(και δεν μπορεί κανένας σοβαρός άνθρωπος να το αρνηθεί) και δεν έπρεπε να υποπέσει στο λάθος να τον δούνε δίπλα στους ναζίδες. Τελείωσε. Το να λέμε οτι έπραξε καλώς και έκανε ότι καλύτερο γινόταν να γίνει δεν βοηθάει. Αλλωστε, το τι μάστορες στην προπαγάνδα είναι αυτοί το ξέρουν όλοι οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ. Υπάρχουν στο διαδίκτυο ουκ ολίγα βιντεάκια που μετά απο κοπτοραπτική υψηλού επιπέδου, τους κάνουν να φαίνονται σαν τα κομμάντα του δρόμου. Ο Σιφωνιός όμως έπρεπε να σταθεί πάνω απο αυτό. Και δεν χρειάζεται καν να το πάει στο επίπεδο του οτι είναι ναζί(αν και αυτό αρκεί και περισσεύει). Θα μπορούσε να επικαλεστεί την στάση των χρυσαυγιτών για το εργοστάσιο στο Βόλο. Είναι γνωστή άλλωστε. "Ευχαριστούμε, αλλά όχι, γειά σας". Τόσο απλά(;).

    Η αλήθεια είναι οτι έξω απο το χορό πολλά τραγούδια λες... Και εγώ ίσως τα βλέπω λίγο εύκολα έξω απο αυτόν. Τέλος πάντων...

    ΥΓ. Το χαμόγελο του εμετικού Παναγιώταρου(συνεταίρου του πράκτωρα του Ισραήλ Βαβύλη να θυμίσω) είναι ότι χειρότερο παίζει στο βιντεάκι αυτό. Μπορώ να καταλάβω τι σκεφτόνταν η χοντροκουράδα και μόνο απο αυτό το χαμόγελο. Και μου τη δίνει στα νεύρα!

    metalminer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. i erotisi ine mia, kseri telika kanis ti ipan eki sto ergostasio ke ti tous ipan?, afou kopike ke raftike to video prepi na kserete ke ti ipan stin omilia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντικκέ οχετός από τον Καζάκη.
    http://www.youtube.com/watch?v=7xS1Pyv2VC4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιχαμένος
      ευχαριστώ για το λινκ φιλε
      του εκανα και μια μικρή "προώθηση"

      http://poexania.wordpress.com/2012/02/19/o-%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB/

      Διαγραφή
  8. Δεν δένεται εύκολα τ΄ατσάλι !

    Το ξέρει καλά αυτό η εργατιά. Κι όσα δεν ήξερε, τα μαθαίνει τώρα καθημερινά.

    Και, επιτρέψτε μου την θέση:
    Ο Αγώνας, δεν κρίνεται στα μπλογκς, αλλά στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους ...
    Εκεί, δίνουμε τη μάχη.
    Καθημερινά.
    Και, εκεί, δεν χωράει καμιά προβοκάτσια, δεν περνάνει κανένας εκβιασμός, δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων.

    Κάτι άλλο. Εγώ, προτιμάω να έχω σε ένα σωματείο όχι 51 αλλά ... 151 που εκφράζουν μεν διαφωνίες, αλλά συντάσσονται μαζί μου στους Ταξικούς Αγώνες, παρά άβουλα πρόβατα που στο τέλος θα με πουλήσουν !

    Ξέρουμε τον αντίπαλο (όπως μας ξέρει φυσικά κι αυτός).
    Γνωρίζουμε ότι μπορεί και θα χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό, αλλά κυρίως κάθε αθέμιτο μέσο για να μας πλήξει.
    Είτε τους αστικοκρατικούς μηχανισμούς, είτε εργάτες που θα λυγίσουν κάτω από το βάρος των προβλημάτων (αυτούς, παρακαλώ, μην τους αποκαλείται προδότες, δεν είναι έτσι, πρέπει να βρεθούμε δίπλα τους να τους πείσουμε ότι κάνουν λάθος), ακόμα και "βαλτούς" - γι αυτούς τους τελευταίους, να πούμε ότι μόνο με το ανοιχτό, μαζικό ξεμπρόστιασμα μπορείς να ακυρώσεις τις προθέσεις και των ίδιων αλλά κυρίως αυτών που κρύβονται πίσω τους.

    υ.γ.: Τις επόμενες μέρες θα διογκωθεί η κάθε είδους επίθεση ενάντια στον Ταξικό Πόλο στη χώρα μας, από ανθρώπους που έχουν προβληθεί κατά καιρούς, ώστε αυτό να έχει πέραση.
    Ας είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε σθεναρά, με ψυχραιμία, έχοντας εμπιστοσύνη στο Κόμμα της Εργατικής Τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Δεν δένεται εύκολα τ΄ατσάλι !

    Το ξέρει καλά αυτό η εργατιά. Κι όσα δεν ήξερε, τα μαθαίνει τώρα καθημερινά.

    Και, επιτρέψτε μου την θέση:
    Ο Αγώνας, δεν κρίνεται στα μπλογκς, αλλά στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους ...
    Εκεί, δίνουμε τη μάχη.
    Καθημερινά.
    Και, εκεί, δεν χωράει καμιά προβοκάτσια, δεν περνάνει κανένας εκβιασμός, δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων."

    Έτσι είναι. Είναι σωστό αυτό και χρήσιμο να λέγεται.

    Το ζήτημα είναι όμως απ' τη δική μας πλευρά να συνεπικουρούμε με τα δικά μας μέσα τον κύριο αγώνα και να τον προστατεύουμε χωρίς να κάνουμε τους δασκάλους των έμπειρων αγωνιστών, τους οποίους πρέπει να εμπιστευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η συνάντηση είναι συνέχεια της σύσφιξης σχέσεων που ξεκίνησε με τη συμφωνία Ρίμπεντροπ - Μολότοφ!

    Για να μην πούμε κι ακόμα πιο πριν, τότε που η Ρόζα άνηκε στο ίδιο κόμμα με τον σοσιαλιμπεριαλιστή και μετέπειτα ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Λίμπνεχτ, Μπερνστάιν!

    Κι ακόμα πιο παλιά τώρα που το σκέφτομαι, τότε που ο Μαρξ ήθελε να αναλάβει καθοδηγητής της Γενικής Εργατικής Ένωσης κι έγραψε για λογαριασμό της μία κριτική στους προδότες της εργατικής τάξης με τον τίτλο: Κριτική στο πρόγραμμα της Γκότα.

    Από ...τότε αρχίζουν οι φωνές και τα παραληρήματα των οπορτουνιστων και των μικροαστών για τις "προδοσίες" των κομμουνιστών και για τις δήθεν σχέσεις τους με τους φασίστες και τους κρυπτοφασίστες.

    Τόσα χρόνια κρατάνε οι επιθέσεις των αντικομουνιστών, των οπορτουνιστών και των μικροαστών στους κομμουνιστές.
    Κι άλλα τόσα, οι αυταπάτες των κομμουνιστών ότι θα μπορέσουμε να πείσουμε τους ορκισμένους αντικομουνιστές να σταματήσουν αυτές τις γελοίες επιθέσεις για να δικαιώσουν τον οπορτουνισμό.

    ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ. ΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ, ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΘΑ ΠΕΙΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, ΠΛΑΝΑΤΑΙ.

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΨΑΧΝΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

    ΣΤΗΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΘΕΛΕΤΕ.
    ΡΙΞΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΣΗ ΛΑΣΠΗ ΘΕΛΕΤΕ.

    ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ...


    ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ
    ΜΗΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντι απαντησης: http://lassietteaubeurre.wordpress.com/2012/02/21/xa-xalybourgia-leninreloaded/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν θελω να σε στενοχωρησω αλλα δεν υπαρχει λογος να εχεις blog για να γραφεις τετοιες χαζομαρες. Τα γραφουν καλυτερα απο σενα τα Νεα και η Αυγη. Περαστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον κλικαρε το μυαλο σου οταν ειδες λεξεις-κλειδια οπως "εκδοτικες εταιριες", "χημειο" και τα λοιπα και το υπολοιπο κειμενο μαυρισε. Προφανως και δεν εχεις καταλαβει οτι αυτες αναφερονται οχι απο την σκοπια που τις κοιταν τα Νεα και η Αυγη. Απ'οτι φαινεται η σκεψη σου ειναι καθαρα αντανακλαστικη και μεχρι εκει φτανει, οποτε αναλογες θα ειναι και οι απαντησεις που θα δινεις, δεν πειραζει. Ευχαριστω λοιπον για τα "περαστικα" και στα ευχομαι και σενα απο καρδιας.

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...