24 Φεβ 2012

Ελα Αλέκο (Χαλβατζή)


Εκεί φτάσαμε;
Όταν πριν ένα χρόνο και κάτι είχε αποχωρήσει από το κόμμα ο Αλέκος Χαλβατζής, δημοσιοποιώντας μάλιστα και τους λόγους της αποχώρησης του, θυμάμαι πως τον είχα υπερασπιστεί, τόσο σε σχόλια μου στο διαδίκτυο όσο και σε κατ’ιδίαν συζητήσεις με συντρόφους, που έπνεαν μένεα εναντίον του. Τα δύο βασικά επιχειρήματα μου, υπέρ του ήταν:
  • Εφόσον είχε φύγει από το κόμμα, θα ήταν παράλογο να του ζητήσουμε να κάνει την κριτική του στα «όργανα», εφόσον δεν είχε πλέον πρόσβαση σε αυτά.
  • Το αξιοπρεπέστατο κείμενο που έγραψε λίγο μετά, και αφόπλιζε ό,ποιον θα προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει την δική του (εποικοδομητική κατά τον ίδιο) κριτική για να βλάψει το Κόμμα. Μεταξύ άλλων, έλεγε τότε:
«Ομάδες και χώροι που επί δεκαετίες αντιμάχονται το μαρξισμό-λενινισμό, τις αρχές του ΚΚΕ και το υπάρχον Πρόγραμμα του (με τα οποία εγώ συμφωνώ απόλυτα) ήδη προσπαθούν να αξιοποιήσουν την αποχώρηση μου για να δικαιώσουν αναδρομικά ξοφλημένες από χρόνια θέσεις, πρακτικές και επιλογές τους.»
«Από την αρχή ξεκαθάρισα ότι οι επιλογές και οι κινήσεις μου είναι προσωπικές. Όποιος τολμήσει να υπονοήσει ότι τον προσεγγίζω ή τον δικαιώνω τελικά απλώς θα ξεφτιλιστεί ο ίδιος.»
14 μήνες μετά, δυστυχώς αυτοαναιρείται υπογράφοντας ένα κατάπτυστο κείμενο, βγαλμένο απευθείας από εγχειρίδια «βρώμικου πόλεμου». Πολιτικά, το μόνο που καταλαβαίνουμε είναι, πως η αριστερή στροφή του κόμματος τον πέταξε έξω, μια και οι διαφωνίες στις οποίες αναφέρεται (χωρίς όμως να τεκμηριώνει κάποια πολιτική διαφωνία) είναι η θέση περί ενδιάμεσης κατάταξης της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, και η εμφάνιση της λέξης «αντικαπιταλιστικό» αντί «αντιμονοπωλειακό».


Ακολουθεί ένας πραγματικός βόρβορος φύση ατεκμηρίωτων κατηγοριών, κουτσομπολίστικου επιπέδου κατά πάντων. Οι  ομόφωνες αποφάσεις, δεν είναι μας λέει ομόφωνες. Απλά όσοι διαφωνούν, φοβούνται(!) να ψηφίσουν κατά! Μετά μας λέει για το τι ειπώθηκε (σύμφωνα με τον ίδιο) σε πριβέ συνομιλία με τον καθοδηγητή του(!!!!!), προσπερνάει σαν να μην γνώριζε, τις αποφάσεις για ανανέωση του στελεχικού δυναμικού, και τις ονομάζει «παραγκωνισμό πεπειραμένων συντρόφων» (γιατί μου θυμίζει την κριτική του Τρότσκι και την «παλιά μπολσεβίκικη φρουρά» αυτό;), ερμηνεύει κατά το δοκούν ακόμη και την σιωπή ή την γλώσσα του σώματος των πρώην συντρόφων του, και επιτίθεται προσωπικά (και φυσικά και πάλι ατεκμηρίωτα) ενάντια στην Γ.Γ. του ΚΚΕ. Δεν διστάζει να κατηγορήσει ακόμη και για συνειδητές ψευδολογίες τον «Ριζοσπάστη» για τους αριθμούς συμμετοχής στις διαδηλώσεις! Λες και εμείς που είμαστε εκεί, δεν μπορούμε να δούμε αν είναι γεμάτη η Σταδίου ή η Πανεπιστημίου και περιμένουμε να το διαβάσουμε στον «ριζο» την επόμενη. Εμ, βέβαια, για να μην έχουμε απομακρυνθεί ακόμη από το ΚΚΕ, τέτοια ζώα θα είμαστε. Σιγά μην έχουμε και κριτική σκέψη! Και όλα αυτά προκειμένου να φιλοτεχνηθεί μία εικόνα εσωτερικής σήψης, ζόφου και Καφκικής κλειστοφοβίας που θα κάνει τον μέσο άνθρωπο να ακούει ΚΚΕ, και να τρέχει να κρυφτεί! Όλα αυτά ντύνονται και με την αυθεντία του -από μέσα γνώστη- οπότε δεν χρειάζεται να αποδειχτεί και τίποτε! Τέτοιοι που είναι οι άλλοι, αν απαντήσουν, ψέματα θα πουν για το κακόμοιρο το παιδί...  Τέλος δε, δεν παραλείπει να κάνει και τον «παραδοσιακό» διαχωρισμό ανάμεσα στην «κακή» ηγεσία και την «αγωνιστική βάση» των μελών και ψηφοφόρων του κόμματος, που σκοπό έχει (από τότε που υπάρχει αυτή η καραμέλα) να αποξενώσει τους μεν από τους δε, και εν τέλη να διαλύσει το κόμμα. Μόνο που το παραμύθι είναι πολύ παλιό για να το χάψει κάποιος.
Το που μπορεί να αποσκοπεί μία «κριτική», η οποία δεν μπορεί να απαντηθεί παρά με την δημοσιοποίηση εσωτερικών διαδικασιών που πρέπει να παραμένουν περιφρουρημένες, το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών. Ακόμη θεωρούμε απαράδεκτο, και μάλιστα σε στιγμές πρωτόγνωρης έντασης του ταξικού αγώνα, αυτοί που διάλεξαν να ιδιωτεύσουν πίσω από ένα πληκτρολόγιο, να κάνουν σκοπό ζωής το βρώμικο (εξηγήσαμε πριν γιατί το θεωρούμε τέτοιο) χτύπημα του Κομουνιστικού Κόμματος και των πρωτοπόρων στοιχείων της εργατικής τάξης. Εκείνο δε, που κάνει την κατάσταση εξοργιστική, είναι κάποιος που κάνει τα παραπάνω να δηλώνει και ...κομμουνιστής!
Υ.Γ.
Κατά παράβαση των δικών μου αρχών δημοσίευσης, αναγκάστηκα να «επιτεθώ» προσωπικά σε άνθρωπο, και όχι σε πολιτικές θέσεις. Αλλά τι να κάνουμε, που ο Αλέκος ο Χαλβατζής δεν εκφράζει καμία πολιτική θέση που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο κουβέντας και διαφωνίας, αλλά καταγγελίες επί του οργανωτικού, που εξ αντικειμένου δεν γίνεται να συζητηθούν δημόσια;
Υ.Γ.2
Για όλους εμάς που σπάμε τα ποδάρια και τα κεφάλια μας, μήπως και σταματήσουμε τον καπιταλιστικό οδοστρωτήρα, τέτοια κείμενα αποτελούν ή όχι "πισώπλατη μαχαιριά";
 Βλέπε ακόμη: Μερικές απορίες για το κείμενο του Αλέκου Χαλβατζή

85 σχόλια:

  1. Απορίες ενός που δεν έχει "κριτική σκέψη":

    Ποιος είναι καλοί μου άνθρωποι ο Αλέκος;
    Έπρεπε να τον ξέρω;
    Χάνω κάτι που δεν τον ξέρω;
    Έχει καμιά σχέση με τον γνωστό Χαλβατζή;
    Κείμενο είναι αυτό που έγραψε ή... βιβλίο;
    Γιατί ειδικά "τώρα" αυτή η "κριτική";

    TRASH... για να διαβάσει κανείς το κείμενό του, που μας παραπέμπεις με λινκ, θέλει... ένα μεροκάματο (σε χρόνο εννοώ) !!
    Επίσης, θέλει και υπομονή.

    Όπως κατάλαβες, δεν έχω τίποτε από τα δυο.
    Μόνο απορίες.

    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μια από μένα:
      Που "παίζει μπάλα" τώρα ο Αλέκος;

      Διαγραφή
    2. @spiral architect:
      Ο ίδιος λέει πουθενά, και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε. η κριτική του πάντως ...πολύ σε "αριστερό ρεύμα" του ΣΥΝ μου φέρνει. Δεν του φορτώνω πάντως κάτι τέτοιο χωρίς να γνωρίζω.

      Διαγραφή
  2. Είναι γεγονός, ότι σε τούτο τον καιρό, θα γίνει ο τελικός διαχωρισμός.

    - Θα ξεχωρίσει η ήρα απ΄ το στάρι !
    - Θα δούμε τους ριψάσπιδες να είναι ακόμα και ... βασιλικότεροι του βασιλιά !
    - Πολλοί ΔΕΝ θα αντέξουν ...
    - Άλλοι, θα "αφήσουν" να τους χησιμοποιήσει το σύστημα ...
    - Μερικοί, φυσικά, απλά θα θέσουν τον εαυτό τους, εθελοντικά, στη χρησιμοποίησή του από το
    σύστημα.

    Οι δικαιολογίες και οι ... "δικαιολογίες" που θα χρησιμοποιηθούν, ούτε πρωτότυπες θα είναι, ούτε βάσιμες, ούτε καν ... υποφερτές !

    Στη μεγάλη κρίση που περνάει το καπιταλιστικό σύστημα, οι διαδικασίες περάσματος στον σοσιαλισμό που ήδη έχουν ξεκινήσει, θα δούμε και θα φανερώσουν, εχτός από τις τεράστιες δυνατότητες του Λαϊκού Κινήματος και αδυναμίες και πισωγυρίσματα μέχρι και χυδαίο αντικομμουνισμό !

    Είναι οι λίγοι και είμαστε οι πολλοί !
    Το ξέρουν ότι θα σαρωθούν και προσπαθούν να περισσώσου ό,τι μπορούν ...

    Κάποιοι πρώην σύντροφοί μας, διαχρονικά, έχουν επιλέξει να πάνε με τους λίγους ...
    Να πάνε στην αντίπερη όχθη ...

    Δεν πειράζει, ας είναι καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο το κομμα περασε-και εφυγε-κοσμοs και κοσμοs...
    οι περισσοτεροι-αλλοι λιγοτερο και αλλοι πολυ περισσοτερο-σεβαστηκαν σε επιπεδο δημοσιαs αντιπαραθεσηs τα χρονια που εζησαν στο κκε και την ατομικη τουs αξιοπρεπεια.
    τετοιο κατινιστικο και κουτσομπολιστικο κειμενο-στα ορια ...μεσημεριαναδικου-προσπαθω να θυμηθω και ασχολουμαι απο το 1984 χωριs να ειμαι παντα μελοs.
    αλλο η πολιτικη αντιπαραθεση-εστω και δημοσια με το κομμα που(λεs) οτι νοιαζεσαι-και αλλο η λογικη star και τατιανισμου.
    κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το διαβασα ολο και με επιασε το κεφαλι μου. Μπερδευτηκα και μαλλον δεν καταλαβα παρα πολλα σημεια.
    Ερωτηση:
    Κατα την αποψη του Αλεκου (εχει σχεση με τον Χαλβατζη?) γιατι τα κανει ολα αυτα το ΚΚΕ? Γιατι εγινε "κακο", κατα την αποψη του?

    Δεν μπορω να παρω στα σοβαρα τον Αλεκο αν δεν πει ξεκαθαρα τι εχει στο μυαλο του. Καυτηριαζει ενα σωρο πραγματα χωρις να μας λεει γιατι συμβαινουν ολα αυτα κατα την γνωμη του. Υπαρχει μια ηγεσια η οποια θελει να κανει τι βρε Αλεκο??

    Ολα αυτα που γραφει, σε εναν απλο φιλο του ΚΚΕ οπως εγω δεν γινονται κατανοητα (μιλαω για τον εαυτο μου, ετσι?). Αγνοω ποιες ειναι οι σωστες διαδικασιες και ποιες οι λαθος.

    Το μονο που αποκομισα εγω, εκτος του πονοκεφαλου, ειναι συγχυση..πχ..εγω το ΜΑΣ στην πολη μου το βλεπω πιο μαζικο απο καθε φορα..πως να επεξεργαστω αυτα που λεει οταν ειναι αντιθετα με αυτα που βλεπω.

    Παω να παρω ενα αναβραζον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι ο γιός του (γνωστού)Χαλβατζή. Ετσι οι απόψεις του όταν αφορούν κριτική στο ΚΚΕ, κάνουν τον γύρο του διαδυκτίου, όχι μόνο της μακρόχρονης παραμονής του ίδιου στο κόμμα, αλλά και της υπόνοιας πως "γνωρίζει πολλά" από τα μέσα.
    Η χρονική στιγμή της δημοσίευσης ενός τέτοιου κειμένου, και η πολιτική του στόχευση, είναι κάτι που ούτε εγώ καταλαβαίνω (εάν είμαι καλόπιστος). Φαντάζομαι πως θα μας απαντήσει ο ίδιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλιστα.
      Δε νομιζω οτι θα παρακολουθησω με ενδιαφερον τις εξελιξεις.
      Με καλυψαν οι trash, μητσος και φαρος.

      Διαγραφή
  6. "....Οι ομόφωνες αποφάσεις, δεν είναι μας λέει ομόφωνες. Απλά όσοι διαφωνούν, φοβούνται(!) να ψηφίσουν κατά! .."

    Και εχει ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο εδω ο Αλεκος.
    Να μαστε ειλικρινεις.
    Η ΕΥΘΥΝΗ ομως ανηκει εις στον πλειστον σε οσους θελουν να ψηφισουν κατα η λευκο αλλα φοβουνται .
    Στην δημιουργια αυτου του κλιματος φοβου συμβαλει και η προσφατη αποφαση του κομματος για την αποφυγη συμμετοχης των μελων του σε οποιοδηποτε διαδικτυακο διαλογο παρολο που το καταστατικο του κομματος ειναι σαφες.
    "Ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του καθε μελους η διαδοση της Κομμουνιστικης ιδεολογιας ΠΑΝΤΟΥ "
    ΠΟΣΟΙ απο σας μπορουν να πουν οτι ειναι μελη του κομματος χωρις να φοβουνται εαν αποκαλυφθει η ταυτοτητα τους απο το κομμα ΔΕΝ θα διαγραφουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εσύ που ξέρεις ρε ανώνυμε καραμπουζουκλή, αν έχει δίκιο ή όχι; Αφού κομματικό μέλος δεν είσαι!
      Το ξέρω γιατί παρακάτω χρησιμοποιείς β'πλυθηντικό για τα μέλη: "ΠΟΣΟΙ απο σας μπορουν να πουν οτι ειναι μελη του κομματος..."
      και όχι βέβαια, κανείς δεν σκοπεύει να δημοσιοποιήσει τους καταλόγους των μελών του ΚΚΕ στο ίντερνετ. Οι λόγοι είναι ευνόητοι...
      Υ.Γ.
      Οι κανόνες σχολιασμού του μπλογκ απαιτούν ένα ψευδώνυμο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου...

      Διαγραφή
    2. Έχεις καταλάβει ορέ άνθρωπε πόσο αχανές είναι το ΙΝΤΕΡΝΕΤ; Που να πρωτοαπαντήσεις;

      Διαγραφή
  7. Ε ρε τι έχουμε να δούμε ακόμα!!!

    Γέμισε διαμαρτυρόμενους κομμουνιστές το νετ που δεν μπορούνε να εκφραστούν!!!

    Εμένα πάντως, α/α μου το στείλανε το λινκ, α/α υπερασπίστηκαν τον Χαλβατζή, και α/α διαμαρτυρήθηκαν για την απάντησή μου.

    Και ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΣΥ καραμπουζουκλή trash εισαι μελος του κομματος και ξερεις εαν εχει δικιο η οχι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος:
      1)Για την περίπτωση που είσαι βραδύνους, έχω απαντήσει ήδη:
      "κανείς δεν σκοπεύει να δημοσιοποιήσει τους καταλόγους των μελών του ΚΚΕ στο ίντερνετ. Οι λόγοι είναι ευνόητοι..." Πήγαινε να ψαρέψεις αλλού.
      2)Μία καταγγελλία οφείλει να την τεκμηριώσει ο καταγγέλλων. Εάν δεν το κάνει, είναι αυτονόητα ανυπόστατη χωρίς άλλη παρέμαβαση από τον καταγγελλόμενο.
      3)Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως:
      Οι κανόνες σχολιασμού του μπλογκ απαιτούν ένα ψευδώνυμο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου...
      -απεχθανόμαστε τα "ψαλίδια"... οπότε σεβάσου το.

      Διαγραφή
  9. Νομίζω έχω κάπου τα σχόλια του ανώνυμου σε μένα, να τα βρω για να χετε reference.

    Κουκουλοφόροι, οεο κουκουλοφόροι, κουκουλοφόροι, σας έχει σφίξει το ζόρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η εκτροπη απ τις αρχες του Μαρξισμου-Λενινισμου,ειναι το γεγονος οτι μπαινουν νεες δυναμεις στον ταξικο αγωνα(πχ βιομηχανικοι εργατες),δυναμεις που εκ φυσεως θ επρεπε να αποτελουν την ραχοκοκαλια ου κινηματος?

    Προλεκαλτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, διότι χαλά την προσήλωση στις "παραδόσεις". Αλλά δεν υπάρχει δημοκρατία. Αλλά πού πήγε ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός; Αλλά πρέπει το κόμμα να ανοχθεί στις μάζες. Αλλά το ΠΑΜΕ απέτυχε. Αλλά όλα ήταν καλύτερα πριν, όταν το ΚΚΕ% ήταν στο 8%. Αλλά θέλουν ένα κόμμα ελιτίστικο, και αυτός το ήθελε λαοφιλές.

      Ντόμπρα και σταράτα τα είπε.

      Διαγραφή
  11. Θεωρώ απαράδεκτο που δίνουμε αξία σε κάποιον ο οποίος για τους δικούς του λόγους αποχώρησε από το ΚΚΕ.
    Το Post αυτό δεν έπρεπε να ανεβει εξ αρχής. Μεγενθύνουμε κάτι ανύπαρκτο. Κάνουμε κακό στο Κόμμα για ζητήματα τα οποία είναι αποκλειστικα δικά του. Τον λαό ενδιαφέρει η πολιτική πρόταση και δράση του ΚΚΕ. Ποιες είναι οι αρχές λειτουργίαε του Κόμματος είναι δικό του θέμα. Την υψηλή αξία της ηθικής, της δημοκρατίας, της κριτικής-αυτοκριτικής, της ανιδιοτέλειας, αλλά και της υπομονής, επιμονής και πειθαρχίας της ξέρουν μόνο τα μέλη και ούτε παινευόμαστε για αυτά, ούτε τα συζητάμε προς τα έξω. Απλά τα κάνοθυμε. Με τον κόσμο συζητάμε και δρούμε.
    και μην πει κανείς ότι συζητάει ο κόσμος για αυτόν που επέλεξε να δρα μόνος του, θα τρελαθώ. Εμείς κατευθύνουμε την κουβέντα στα λαικά προβλήματα και στην πρότασή μας για την επίλυσή τους. όλα τα άλλα είναι κουτσομπολιό πολιτικό.

    Η ταξική πάλη θέλει θυσίες πολλές. Η χαρά θα έιναι μια, αλλά θα είναι ολοκληρωτικό.
    αλλοι θα αντέξουν και άλλοι είτε με αγάπη είτε με βρισιές, για να δικαιολογήσουν την παραίτησή τους θα φύγουν.
    Το ΚΚΕ έχει κάνει τεράστια βήματα μπροστα σε ιδεολογικό και οργανωτικό επίπεδο. να έιναι περήφανος ο εργάτης γι αυτό.

    ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΛΑΘΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. αλλα και αυτά τα λάθη τα συζητάνε τα μέλη εκεί που πρέπει.

    μην δίνουμε αξία σε κάθε τυχαίο.
    το ΜΑΣ, το ΠΑΜΕ, το ίδιο το ΚΚΕ δυναμώνουν, και δεν το λέω εκλογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απλα σωστοs.
      το κομμα-δεν ειμαι μελοs-δεν ειναι μεσημεριαναδικο...
      επειδη καποιοι θελουν να γινουν πολιτικεs κατινεs και τατιανεs δεν σημαινει οτι μαs αφορα...
      α ρε κωστα καππο...!
      μακαρι να σου μοιαζαμε ολοι!

      Διαγραφή
    2. Ετσι ακριβως ειναι

      Αν αναγουμε σε σημαντικη την καθε ιστοσελιδα πρωην, το καθε σχολιο και το καθε chatαρισμα του χανουμε την ουσια


      Ερχεται τοσος μα τοσος κοσμος διπλα στο ΠΑΜΕ τα τελευταια 2 χρονια που ειναι χασιμο χρονου το ανοιγμα βεντετας με πικροχολα σχολια

      Διαγραφή
  12. "Καραμπουζουκλής"(ειδες εβαλα νικ )

    TRASH ειπε
    "...1)Για την περίπτωση που είσαι βραδύνους, έχω απαντήσει ήδη:
    "κανείς δεν σκοπεύει να δημοσιοποιήσει τους καταλόγους των μελών του ΚΚΕ στο ίντερνετ. Οι λόγοι είναι ευνόητοι..." Πήγαινε να ψαρέψεις αλλού.>"

    Κανεις ΔΕΝ σου ζητησε να πεις το ονομα σου αλλα εαν εισαι μελος του κομματος ωστε να κρινουμε την εγκυροτητα της αποψης σου.ΕΑΝ δεν εισαι μελος ΟΥΤΕ ΕΣΥ μπορεις να γνωριζεις καλυτερα απο τον ιδιο τον Α.Χαλβατζη ο οποιος ειναι πρωην μελος και μιλαει επωνυμα αντιθετα με σενα.

    Εγω δεν ισχυριστηκα οτι ειμαι μελος.Μεταφερω την προσωπικη μου υποκειμενικη αποψη απο συζητησεις.Και η προσωπικη μου αποψη ειναι το κλιμα που αποδιδει ο Α.Χαλβατζης υπαρχει εντος του κομματος.

    Να διευκρινισω οτι με την λεξη φοβος δεν εννοω οτι καποιος απαγορευει να μιλησεις ,αλλα περισσοτερο ενα ειδος αυτοπεριορισμου πως αμα εκφρασεις καποια αποψη που δεν συμφωνει η πλειοψηφια θα σε φαει η μαρμαγκα.

    Μαρμαγκα=παραγκωνισμος,πεταγμα σε καμια συνοικιακη οργανωση,χαμαλοδουλεια κτλ κτλ κτλ

    Οποτε στο 2)που γραφεις "...Μία καταγγελλία οφείλει να την τεκμηριώσει ο καταγγέλλων. Εάν δεν το κάνει, είναι αυτονόητα ανυπόστατη χωρίς άλλη παρέμαβαση από τον καταγγελλόμενο..." ισχυει οτι γραφω παραπανω .Καμια καταγγελια ΔΕΝ κανω .Μεταφερω την προσωπικη μου γνωμη.Εκτος και εαν θελετε μονο γνωμες που σας κολακευουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βαγγέλης - μητσος: Απλά να προσυπογράψω αυτά που γράφετε.

    Επίσης, παρακαλώ, μην απαντάτε στα τρολλς !
    ΔΕΝ μας ενδιαφέρει η άποψή τους ...

    Αν θέλει ο Αλέκος, ας βγει να αντιπαρατεθεί ...
    Να δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκκος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Καραμπουζουκλής"

    Ας δουμε και τι λεει ο Βαγγελης που μιλαει σαν μελος του κομματος που γνωριζει.

    "...ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΛΑΘΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. αλλα και αυτά τα λάθη τα συζητάνε τα μέλη εκεί που πρέπει..."

    Παραδεχεται οτι γινονται λαθη αλλα να μην συζητατε εσεις τα μελη εδω στο διαδικτυο.(κατι που εμμεσως επιβεβαιωνει αυτο που γραφω παραπανω για την αποφαση του κομματος περι διαδικτυου).

    Προσπαθει οπως και ο Faros να περιορισει τα "ατακτα μελη" που μιλανε δημοσιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η γνώμη μου είναι πως εδώ δεν πρόκειται απλώς για μια διαφωνία ή διάσταση απόψεων. Υπάρχουν τρόποι και "τρόποι" να εκφράσεις τις όποιες διαφωνίες σου.
    Διάβασα πιο πάνω πως είναι γιος του Σπύρου Χαλβατζή.
    Αν είναι έτσι, θα έπρεπε πρώτα απ' όλα να σεβαστεί την ιστορία του πατέρα του στο κόμμα, αφού να σεβαστεί το ίδιο το κόμμα, του είναι πολύ δύσκολο απ' ότι φαίνεται. Όλα όμως ξεκινούν από τον αυτοσεβασμό. Αν αυτός δεν υπάρχει, όλα τ' άλλα παιδιά είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα συμφωνησω με τον φιλο οικοδομο. Το timing που διαλεξε για να καταγγειλει οσα καταγγελει ειναι λαθος, γιατι ακομα κι αν υποθεσουμε οτι καποιος εχει καλες προθεσεις, θα επρεπε να ζυγιασει τα πραγματα και να προτιμησει μια πιο καταλληλη χρονικη στιγμη απο τη τωρινη, που το κομμα βαλλεται απο πολλες πλευρες λογω ακριβως των πολιτικων καταστασεων στη χωρα.
    Δε ξερω αν εχει κανενα νοημα το να δινει κανεις εναυσμα σε αλλους. Για μενα, παντως, ειναι ενα θεμα που θα επρεπε να μη παρει μεγαλυτερη διασταση απ οτι πραγματικα αξιζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδιά τι να λέμε τώρα,άνθρωπος που βγάζει στη φόρα εσωκομματικά στοιχεία είναι κατάπτυστος από την αρχή. Έχεις διαφωνίες? Καλώς,δείξε ΗΘΟΣ κύριε. Μη γίνεσαι Τατιάνα Στεφανίδου. Κρίμα που κουβαλάει το όνομα του πατέρα του δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κατα τη γνωμη μου αμα πηγαινει τοσο στραβα το κομμα, οσο πιστευει, (χωρις ομως να το εξηγει ο Χαλβατζης γιατι πραγματικα δεν ειναι και ολα οσα λεει σαφη), πρεπει να ζητησει την διάλυση του.

    Αν δεν θελει την διαλυση του, και βλεπει καποια κακως κειμενα που θεωρει οτι διορθωνονται, να εκφρασει την γνωμη του εσωκομματικα.

    Αμα δεν μπορει να δεχθει το γεγονος οτι διδεται προτεραιοτητα στις εσωκομματικες διαδικασιες και οχι στην δικη του γνωμη, που οπως και να το κανουμε υποκειμενικη, να αποχωρησει απο το κομμα και να κανει την οποια αντιπολιτευση του τιμια και ωραια.

    Μην λεει οτι την κανει ομως για το καλο του κομματος

    διοτι με τετοια φημολογια, με τοσες ασαφειες και με τοσα που αφηνει στην φαντασια των οσων διαβαζουν το κειμενο του, ειναι λες και δεν εχει μεινει τιποτα ορθριο, οτι διανυουμε την μεγαλυτερη εσωκομματικη κριση που ξεπερνα και αυτην του 91

    Βεβαια την κατασταση αυτην ουτε την περιγραφει ουτε την αιτιολογει
    λεει οτι πλεον ειναι εμφανης σε ολους η "κατρακυλα" ακομα και τα μη μελη

    εγω προσωπικα,χωρις να ειμαι μελος, αλλα κοντα του στους διαφορους αγωνες, βλεπω οτι οργανωτικα το κομμα παλευει και κατακτα πολλα πραγματα, κρινοντας απο τον τοπο μου και απο οσα μαθαινω απο εδω μεσα για αλλες περιοχες της ελλαδας.

    Οι δρασεις γινονται περισσοτερες, οι κινητοποιησεις συνεχεις, ο λογος μας περναει σταδιακα σε περισσοτερο κοσμο. Για να το πω και αλλιως με παραδειγμα, εμενα οι γνωστοι μου επειδη ξερουν οτι ειμαι κκε και πολιτικοποιημενος με ρωτανε ολο και περισσοτερο τη γνωμη μου για διαφορα που συναντανε καθημερινα.

    Και με ολα τα παραπανω δεν θεωρω οτι το κομμα ειναι τελειο, τιποτα δεν ειναι τελειο, αλιμονο, το θεμα ειναι η βελτιωση και η εξέλιξη.

    ομως, η συνισταμενη των δυναμεων κρινω οτι ειναι θετικη
    ειναι ενα κομμουνιστικο κομμα υποδειγμα για ολο τον κοσμο
    και αυτο δεν μπορει να το αμφισβητησει κανεις.

    Τελος, θεωρω οτι πρεπει να τα σχολιαζουμε ολα αυτα, και καλα εκανε ο τρας και εγραψε τη γνωμη του, διοτι θα τα βρικσουμε μπροστα μας και δεν πρεπει να ειμαστε απροετοιμαστοι. Οσοι ερχονται σε επαφη καθημερινα με τον κοσμο ξερουν οτι θα τους γινουν τετοιες ερωτησεις, και απο πονηρους κακοπροαιρετους, αλλα και απο καλοπροαιρτους ανθρωπους που τα ακουν απο εδω και απο εκει.

    Για να φτασεις λοιπον να αρχισεις να μεταδιδεις στον αλλον την ιδεολογια τους στοχους σου και να του αναλυεις τα οσα συμβαινουν και το ρολο του σε ολα αυτα, πρεπει πρωτα να διαλυσεις τον μανδυα απο σκατα με τα οποια τον εχουν περιλουσει τα παπαγαλακια και οι διαφοροι "κομμουνιστες διαμαρτυρομενοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Poe:
      Μα την ζητάει την διάλυση του κόμματος, εάν διάβασες το κείμενο του. Δεν κάνει κριτική -βρώμικο πόλεμο κάνει. Εκεί ήταν και το δικό μου πρόβλημα από την αρχή
      @Elva
      @Βαγγέλης:
      Όταν εξ αντικειμενου κάποια πράγματα παίρνουν διαστάσεις (και λόγω πατρωνύμου και αυτό είναι θλιβερό), οφείλουμε να απαντάμε άμεσα. Αλλιώς θα κατηγορηθούμε (εκτος των άλλων) και για φυγομαχία...
      @"Καραμπουζουκλής":
      1)ευχαριστώ για το νικ
      2)άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν εύκολα το ονοματεπώνυμο από την IP. Αυτά να τα αφήσεις...
      3)-"...Και εχει ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο εδω ο Αλεκος.
      Να μαστε ειλικρινεις."
      -"...Μεταφερω την προσωπικη μου υποκειμενικη αποψη απο συζητησεις...."
      την αντίφαση ανάμεσα στα λεγόμενα σου την βλέπεις. Δεν μπορεί την μια να ισχυρίζεσαι κάθετα πως έχει ΑΠΌΛΥΤΟ ΔΊΚΙΟ ο Αλέκος, και μετά να λες πως μεταφέρεις υποκειμενική άποψη από συζητήσεις. Kαι συζητήσεις με ποίους? Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω γνωρίσει κανένα κομματικό μέλος να λέει τέτοια πράγματα...
      4)Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται "δημοκρατικός συγκεντρωτισμός", και ο Χαλβατζής JR, το επικαλείται πάνω από μια φορα στο κείμενο του. Αυτός επιβάλει τα οργανωτικά ζητήματα να συζητιούνται εσωτερικά.
      5)Δεν μπορεί από την μια να διαφωνείς με τον Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό για τον οποιο ο ΧΑ σκίζει τα ρούχα του, και από την άλλη να υπερασπίζεσαι τις απόψεις του!
      6)Η ίδια αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού επιβάλει οι διαφωνίες με την γραμμή να διατυπώνονται στα ανάλογα κομματικά όργανα, και όχι δημοσια. Αν διαφωνείς με αυτήν την οργανωτική αρχή, δεν οργανώνεσαι στο ΚΚΕ! Έλα όμως ντε που ο ΧΑ, όχι μονο συμφωνεί απόλυτα, αλλα την επικαλείται κιόλας! Οποτε οι διαφωνίες σου μαζί του λογικά θα πρέπει να είναι πιο αγεφύρωτες από τις δικες μας...

      Διαγραφή
  19. "Καραμπουζουκλής"

    Καμια αντιφαση....
    Εγω εχω γνωρισει αρκετα μελη του κομματος που επιβεβαιωνουν τα λεγομενα του ΑΧ.
    .(οπως εγω εχω καταλαβει απο τις συζητησεις μας ).
    Και αναφερθηκα μονο στο συγκεκριμενο....το φοβο (οπως το ερμηνευσα παραπανω).
    Δεν αναφερθηκα σε τιποτα αλλο.
    Οπως εσυ μεταφερεις την δικια σου γνωμη απο την εμπειρια σου με μελη του κομματος ετσι μεταφερω και εγω την δικια μου.
    Και συμφωνα με αυτη εχει ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο στο συγκεκριμενο ζητημα ο ΑΧ.

    Το ερωτημα ειναι τι κανεις οταν λειτουργει ο φοβος και η αρχη του ΔΣ λειτουργει βαση αυτου του φοβου.Τα μελη δηλαδη δεν ψηφιζουν βαση την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ τους αποψη αλλα του φοβου(ξανασημειωνω οπως τον ερμηνευσα παραπανω) .Αυτο νομιζω οτι καταγγελει ο ΑΧ και για αυτο πιστευω εφυγε.Και συμφωνω μονο στο συγκεκριμενο σημειο με τον ΑΧ βαση της δικια μου επαφης με μελη του κομματος στον πραγματικο κοσμο.
    Μπορει να μην σε αρεσει αλλα ειναι δικο σου θεμα.
    Και ναι θεωρω υποπτο ,οπως λεει καποιος αλλος,την χρονικη στιγμη που προεβει σε αυτες καταγγελιες και τους σκοπους που θελει να εξυπηρετησει αλλα αυτο δεν μειωνει το περιοχεμονο της καταγγελιας στο κομματι τουλαχιστον που εχω προσωπικη γνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Καραμπουζουκλής:
      Προφανώς και κάνεις τον κουτό, ενώ συνεχίζεις να πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει ο χάρος...
      Μία τέτοια καταγγελλία είναι πολύ σοβαρή, για να καλυφθεί από την τεκμηρίωση "άκουσα από έναν που νόμισε πως του είπαν".
      Αν λοιπόν ο Α.Χ. ή εσύ επιμένετε πως η καταγγελλία για μη κατά συνείδηση ψήφο κομματικών μελών ευσταθεί, οφείλετε να μας πείτε:
      -Ποιά είναι αυτά τα μέλη
      -Για ποιο ζήτημα και σε ποια σύσκεψη δεν ψήφισαν κατά συνείδηση
      -Τι ακριβώς φοβήθηκαν και απο ποιόν
      -Από που γνωρίζετε εσείς τα παραπάνω
      Οσο τίποτε από αυτά δεν αναφέρεται, αφαιρείτε από τον άλλον το δικαίωμα να ανασκεύασει ή ακόμη και να δεχτεί τους υσχιρισμούς σας. Του αφαιρείτε δηλαδή το δικαίωμα να κρίνει, μια και μία τέτοιου τύπου κατηγορία όπως δεν μπορεί να αποδειχτεί για τους ίδιους ακριβώς λόγους δεν μπορεί και να αποδομηθεί. Βασίζεστε δηλαδή, για την πειστικότητα των λόγων σας, στην κακή πίστη του καθένα απέναντι στο κόμμα. Αυτό συνιστά λασπολογία.
      Και ποια μέλη είναι αυτά που "γνωρίζεις" και γυρνάνε και λένε δεξιά και αριστερά τέτοια πράγματα για το κόμμα; Δεν μου φαίνεται καν, πιθανό....

      Μια και έδωσες (από ένα σημείο και μετά) την εντύπωση καλοπροαίρετου ανθρώπου, δεν τα σκέφτεσαι λίγο όσα είπα;

      Διαγραφή
  20. Εσείς δεν τα βλέπετε όλα αυτά. Έχετε απομονωθεί από τη λαϊκή μάζα και έχετε χάσει τον παλμό της. Συνέλθετε έστω και τώρα. Δεν είναι αργά. Αργότερα σίγουρα θα είναι πολύ αργά και θα χρειαστούν τεράστιες θυσίες σε κόπους και σε αίμα για ν’ αρχίσει κάτι σοβαρό. Μην αφήνεται να θρονιαστεί η αντίδραση οριστικά.
    Ένα πολύ μικρό απόσπασμα από το γράμμα προς την Κ.Ε. του ΚΚΕ από τον μεγαλύτερο επαναστάτη του 20ου αι.(Άρης Βελουχιώτης 24/3/1945)
    Τι περίμενες σύντροφε Αλέκο...όταν η διαφορετική προσέγγιση του πρωτοκαπετάνιου μας, οδήγησε στη λοιδωρία και στην απαξίωση του από την ηγεσία,όταν τον είπαν προδότη και δηλωσία,όταν 67 χρόνια μετά(και αφού δικαιώθηκε άμεσα από τα γεγονότα η προσέγγιση του) παραμένει ακόμα χωρίς κομματική αποκατάσταση ...
    Τι περίμενες σύντροφε Αλέκο... ότι θα σκύψουν πάνω στους προβληματισμούς σου?
    Ποιός μωρέ? Η ηγεσία που έχει θεοποιηθεί και φρονεί πως κατέχει το "παπικό αλάθητο" ή τα καφρίζοντα παπαγαλάκια που πουλάνε οπαδιλίκι...

    Ένας σύντροφος που τον πέταξε έξω η δεξιά στροφή του κόμματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τελευταία "δεξιά στροφή" ήταν το κοινό πόρισμα με την ΕΑΡ. Αλλά αυτοί που έφυγαν τότε γύρισαν πανυγιρικά. κάτι δεν μας λες καλά...
      Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως:
      -Οι κανόνες σχολιασμού του μπλογκ απαιτούν ένα ψευδώνυμο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου...
      -απεχθανόμαστε τα "ψαλίδια"... οπότε σεβάσου το.

      Διαγραφή
  21. "Εσείς δεν τα βλέπετε όλα αυτά. Έχετε απομονωθεί από τη λαϊκή μάζα και έχετε χάσει τον παλμό της. Συνέλθετε"

    Ατο ειναι το καλυτερο που εχω ακουσει εδω και αιωνες

    φιλε καραμπουζουκλη

    ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ

    ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ

    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΜΑΖΕΣ ΟΣΟ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

    αμε λοιπον να παιξεις καμια καραπενια να σου φυγει το ντερτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Ένας σύντροφος που τον πέταξε έξω η δεξιά στροφή του κόμματος!!!"

    Μπορείς να μας εξηγήσεις κι εμάς τους αδαείς σε τι συνίσταται "η δεξιά στροφή του κόμματος";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. όταν μπεις στο κόπο φίλε Αντώνη,εκτός από το Ριζοσπάστη,τις ανακοινώσεις του κόμματος,και τις περιχαρακωμένες-απομονωμένες πορείες του ΠΑΜΕ να συζητήσεις με κόσμο,εργαζόμενους,άνεργους,ανθρώπους που πολεμάνε καθημερινά για την επιβίωση,όταν θα είσαι έτοιμος πραγματικά,χωρίς ειρωνείες,απαξίωση και δογματισμούς θα καταλάβεις γιατί το κόμμα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία του λαΐκού κινήματος...Όσο για τη δεξιά στροφή πως θα χαρακτήριζες σε μια εποχή που "ο κόσμος καίγεται",την παραμονή του κόμματος μέσα σε μια βουλή που νομοθετεί κατά του λαού???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεχιζεις τα ανεκδοτα

      Οι πορειες του παμε δεν ειναι απομωνωμενες, οποιος θελει παει και παει μεγαλη μεριδα του λαου εκτος απο τους κκε δες

      οι πορειες της γεσεε ειναι απομονωμενες, απομωνωμενες απο τις λαικες αναγκες απο το πλαισιο διεκδικησεων και συγκρουσης με τα μονοπώλια
      ειναι φτιαγμενες ετσι ωστε να κρατανε μακρυα τον λαο απο τα σωμματεια, απο τις επικυνδυνες σκεψεις για το συστημα, απο τις λαικες επιτροπες και απο οποιαδηποτε αλλη κλιμακωση του αγωνα

      απο τη μια λοιπον μας λες το κκε να φυγει απο την βουλη
      απο την αλλη μας λες να κανει πορειες κοινες με τη γεσεε

      Ουτε απο τη βουλη θα σου κανει την χαρη να φυγει
      μιας και αγωνιζεται ΚΑΙ απο εκει και οχι μονο απο εκει
      δεν θα φυγει λοιπον απο την βουλη για να εξαφανιστει και να μην εχει κανενος ειδους προβολη. Η δραση του ΚΚΕ δεν εξαντλειτε στην βουλη φιλε μου, αν εξαντλουταν τοτε θα το συζητουσαμε αυτο που λες.

      ουτε με την γεσεε θα παει που ξεπουλα τους εργαζομενους εδω και χρονια να κανει κοινη πορεια

      και για να εχουμε καλο ρωτημα, μιας και εισαι πρωην συντροφος

      μεχρι ποτε ησουν μελος του κκε πρωην συντροφε;

      Διαγραφή
    2. Γιατι τα ¨"και εγω ημουν παλια στο κκε"
      τα εχω ακουσει απο πολλους πασοκους
      που οταν τους πιεσεις λενε τελικα

      "ε και εγω παλια αριστερος ημουνα"

      οχι πως δεν ξερουν την διαφορα

      απλα προβοκαρουν ασυστολα
      οπως τους εχουν μαθει

      Διαγραφή
    3. @Ανώνυμος:
      1)Οι κανόνες σχολιασμού του μπλογκ απαιτούν ένα ψευδώνυμο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου...
      -απεχθανόμαστε τα "ψαλίδια"... οπότε σεβάσου το.
      2)Οι απομονωμένες περιχαρακωμένες πορείες του ΠΑΜΕ, συνήθως έχουν περισσότερο κόσμο από το ΣΥΝΟΛΟ των υπόλοιπων. Οπως αυτή μεσοβδόμαδα π.χ. Ποιός είναι λοιπόν ο απομονωμένος, και σε ποιόν κόσμο ζεις;
      3)Εμείς τις πολιτικές μας απόψεις έχουμε το θάρρος να τις υπερασπιζόμαστε. Εσύ πολιτικά, που εντάσεσαι για να έχουμε και καλό ρώτημα, και να μπορούμε να κάνουμε και την σύγκριση του πόσο καλύτερα τα καταφέρνετε "εσείς" (οι όποιοι "εσείς") από το ΚΚΕ.
      4)Η αντίφαση που ανάφερε ο Πόε βγάζει μάτι. Δεν μπορεί να ζητάς από το ΚΚΕ να αποχωρήσει από την βουλή για να μην την "νομιμοποιήσει" (λες και από εκεί περίμενε)*, και από την άλλη να το κατηγορείς που με την αποστασιοποίηση του συμβάλει στην "απονομιμοποίηση" της ΓΣΕΕ. Αποφάσισε, ή υπέρ της συμμετοχής για την αλλαγή των συσχετισμών είσαι ή υπέρ της αποχώρησης.
      *την κυβέρνηση δεν την "νομιμοποιεί" η παρουσία του ΚΚΕ στην βουλή, αλλά το 90% που ψήφισε μόλις δύο χρόνια πριν τα κόμματα που την αποτελούν.
      Στο εργατικό κίνημα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το κουφάρι της πεθαμένης πλέον ΓΣΕΕ το κρατάνε τεχνητά στην ζωή οι οπορτουνιστές μαζί με το εξωκοινοβούλιο (που θέλει με εκλογές να μπει στην βουλή)

      Διαγραφή
  24. Να γιατι παραμενει στην βουλη

    http://gekoudi.blogspot.com/2012/02/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. προς poexania:δεν έχω καμιά διάθεση να απαντήσω σε ασφαλίτικες ερωτήσεις τύπου "πότε ήσουνα", "που ήσουνα" κλπ, όταν και άμα θέλεις και μπορείς επώνυμα,είμαι στη διάθεση του οιουδήποτε να δει ότι δεν χρειάζονται ούτε φοβικά σύνδρομα,ούτε λάσπη,ούτε να φατασιώνεσαι συνωμοσίες για να συνομιλήσουν δύο άνθρωποι...επίσης εγώ θα σου έχω στοιχεία για τη δράση μου μέσα στο κόμμα και επώνυμα πάντα θα σου πουν ότι ποτέ δεν παζάρεψα τη γνώμη μου και ότι κανένας δεν μπόρεσε ποτέ να με κατηγορήσει για την παραμικρή ιδιοτέλεια,ελπίζω να'χεις και εσύ αντίστοιχες αποδείξεις γιατί δεν σε διόρισε κανένας κριτή της πορείας και της δράσης κανενός και εσύ κρίνεσαι...και ελπίζω να 'χεις το θάρρος επώνυμα να ανταλλάξουμε απόψεις και όχι με την κάλυψη ψευδωνύμων...όσο για την παραμονή σε μια βουλή απαξιωμένη από τον ελληνικό λαό,γιατί ακριβώς θα παλέψει το κόμμα και τι αποτέλεσμα που να ανταποκρίνεται στη λαΐκή βούληση πέτυχε μέχρι τώρα??? όταν ο λαός διαδηλώνει,δεν του καίγεται καρφί ούτε για την πουλημένη ΓΣΕΕ,ούτε για το ΠΑΜΕ,ούτε για τι χρώμα έχουν οι σημαίες,διαδηλώνει και μάχεται για τα δίκια του,για το ψωμί του,για τη μόρφωση και την υγεία που δικαιούται, και κανένας εκ του αποτελέσματος δεν ξέρει τη συνταγή καλύτερα από τον ίδιο το λαό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω ετσι και αλλιως επωνυμος ειμαι

      δες απο κατω απο τα αρθρα μου την υπογραφη

      για τα υπολοιπα
      εσυ δηλλωνεις συντροφος
      ενω αυτα που λες δεν εχουν καμια σχεση με τον κομμουνισμο την ιδεολογια και τις πρακτικες του

      Διαγραφή
    2. Και κανεις λαθος
      επειδη δεν ησουν ποτε διπλα σους αγωνες για αυτο το κανεις
      σε μεγαλη μεριδα του λαου και καιγεται καρφι και προσεγγιζει τους αγωνες μας
      αν ησουν πρωην συντροφος θα το ηξερες γιατι θα ησουν εκει, μαζι με τον λαο για τις υποθεσεις του.

      Τωρα αναμασας μια εικονα που εχει σχηματιστει στο μυαλο σου απο την προπαγανδα του συστηματος και οχι απο προσωπικη επαφη

      εγω αυτο πιστευω


      και ασε τα επωνυμα τα ανωνυμα και τα ιδιωνυμα

      εγω σε ρωτησα ποτε ησουν στο κομμα

      οχι να μου δωσεις τα στοιχεια σου
      εκτος και αν θεωρεις οτι εισαι ο μονος που καποτε ηταν και μετα εφυγε και αρα θα προδοθεις

      μην βαζεις λοιπον λογια στο στομα μου

      Διαγραφή
  26. Έλα για τους συντρόφους της "αριστερής στροφής" που είναι κοντά στον παλμό του λαού και δεν περιορίζονται στον Ρίζο!: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63621659

    Και έχει κι άλλα, ε! Εδώ είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωτοσέλιδο στου Μπόμπολα η "αριστερή στροφή"=http://news247.gr/newspapers/Afternoon/to_ethnos/to_ethnos.1666436.html

      Διαγραφή
  27. Αντώνη την τακτική της μη απάντησης την ξέρεις βλέπω καλά..."ο παλμός του λαού" αναφέρθηκε από τον Άρη,κανένα σχόλιο σου γι'αυτό και την απάντηση σ'αυτόν του κόμματος???????? Η πρώτη εφημερίδα που παίρνω το πρωί εδώ και 30 χρόνια (είμαι 44) είναι ο Ριζοσπάστης,αλλά δεν μένω εκεί,έχω πιστεύω και την εμπειρία και τη γνώση να πληροφορούμαι αξιόπιστα και από άλλες πηγές.( Έθνος,θα σε απογοητεύσω,δεν έτυχε να αγοράσω ποτέ).Κι αν σε ενδιαφέρει,προσωπική μου πεποίθηση είναι η άμεση επαφή για κάποια γεγονότα(π.χ. για τις απολύσεις σε Τυποεκδοτική και 902 είχα άμεση ενημέρωση από δύο πολύ καλούς προσωπικούς μου φίλους και ομολογώ με πόνεσε πολύ η τακτική του κόμματος στο συγκεκριμένο θέμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έγινε "αριστερή στροφή"; Σκούρυναν τα πράματα ε; Και που είσαι ακόμα!

      Διαγραφή
  28. Βαυκαλίσου κι άλλο...που σκούρυναν??? τι σκούρυνε??? απαντήσεις??? επιχειρήματα??? Άστα αδερφέ,δεν πείθεις κι ούτε φοβίζεις με την ειρωνεία... κάτι για πρωινό το'χεις ακούσει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απάντησες ότι δεν παίρνεις Έθνος. Ποσώς με ενδιαφέρει τι παίρνεις, και δεν είναι αυτό το ζήτημα. Αλλά όταν αποφεύγεις να μιλήσεις για την ταμπακιέρα, "αριστερή στροφή" (τρομάρα σου!) να μην έχεις και το θράσος να μιλάς για τακτική "μη απάντησης".

    Η απάντηση είναι: Λούσου την "αριστερή σου στροφή" στου Μπόμπολα, ανέμενε και άλλα, και τουμπεκί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είδα τις δικές σου "απαντήσεις", φουλ στα επιχειρήματα...Η δική μου αριστερή στροφή είναι όταν ανεβαίνω τη Σταδίου,πάω αριστερά προς τη Βουλή να διαμαρτυρηθώ, δεν πάω στην Ακρόπολη,ούτε στο Φιξ...Και τουμπεκί να πεις γλίτσα, στους κολλητούς που μάθανε να λένε μόνο μπεεε...όχι σε μένα,σίγουρα δεν σε παίρνει,να το ξέρεις αυτό...όπως επίσης ότι επειδή ποτέ δεν κρύβομαι,ζήτησε μου το και ας τα πούμε face to face επώνυμα αν δεν φοβάσαι την αντιπαράθεση χατζηαβάτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A είσαι ο καραγκιόζης από το redfly. Ο.Κ. φασιστάκο, θα φας πόρτα και από εδώ, (και ότι σκεφτόμουν να σου απαντήσω σοβαρά... )

      Διαγραφή
    2. Αχαχαχα αυτο με τον καζακη ηταν επισης καλο αγνο φαιρεφωνο του πρετεντερη


      Ο καζακης οσο παει γινεται και περισσοτερο ρομπα
      το ιδιο και ο χαλβατζης

      για αυτο αλωστε τους προβαλει και το συστημα

      αμε στη στοα σου τωρα να κανεις καμια τελετη με τους υπολοιπους ιπποτες του ταγματος της στρογγυλης χρεπεζης γιατι αυτα που λες εσενα εκθετουν και οχι το κκε

      εφοσον λοιπον εισαι αντικκες
      να εισαι πιστος στον ρολο σου και να μην μας βοηθας

      Διαγραφή
  32. Τρας
    καλο μας κανει το τρολ

    η μονη "ιδεολογια" τους ειναι η "αντιιδεολογια" σε αυτο που ερχεται και που δεν μπορουν με τιποτα να το σταματησου

    προσπαθουν να παρατεινουν την αναμονη για το αναποφευκτο
    ετσι τους εχουν μαθει οι νταβαδες τους
    οι νταβαδες βεβαια εχουν συμφερον απο αυτο
    οι ιδιοι τρωνε σκατα καθημερινα

    αλλα οπως φαινεται τους αρεσει

    αντιπαραθεστε μας λοιπον ΚΑΤΙ επιτελους
    και σταματηστε με την αντι-ιδεολογια
    που επειδη δεν εχει πια τιποτα να προταξει γιατι εμεινε γυμνος ο καπιταλισμος στα ματια του λαου
    προσπαθει να αντιπαλεψει την μοναδικη εναλλακτικη και τους φορεις της
    τον σοσιαλισμο/κομμουνισμο
    και τα κομμουνιστικα κομματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσυ χαιρετισμους στον Γκαιμπελς

      Την απαντηση των χαλυβουργων ελπίζω να την ειδες αποτυχημενε γκαιμπελς

      Διαγραφή
    2. Μα ποσο τα ιδια σκατα ειστε ολοι εσεις οι προβοκατορες
      κλωνος ο ενας του αλλου
      λες και παιρνετε γραμμη απο καπου
      οχι πως δεν παιρνετε δηλαδη

      πραγματικα εσεις δεν βαριεστε να λετε τα ιδια και τα ιδια;

      τα ιδια 5-6 πραγματα εδω και τοσα χρονια;

      σταθερη αξια ο αντικομμουνισμος να μου πεις

      σταθερη αξια στο ονομα του λαου αγιοποιηση του

      που τον λαο τον θυμαστε μονο οταν εξυπηρετει τα συμφεροντα σας

      και την "επιχειρηματολογια" σας

      να εισαι σιγουρος οτι κανεις, στην πραγματικοτητα κανεις, δεν πονεσε παραπανω για τους απολυμενους του 902
      οσο εμεις οι κκεδες

      ολοι οι αλλοι
      τρωκτικα και ορνεα εισαστε
      η σκουληκια
      που ελπιζουν να φανε κατι απο το πτωμα του διπλανου

      αυτοι εισαστε πραγματικα
      οσοι εκφραζετε τετοιες αποψεις

      εμεις θελουμε να θαψουμε τον καπιταλισμο

      εσεις χαιρεστε οταν βλεπετε την εργατια να πηγαινει ολο και πιο βαθυα στο χωμα

      ελα ομως που σιγα σιγα δυναμωνει, και αυτο κυριως χαρις στις προσπαθειες του ΚΚΕ

      και η λυσσα σας εχει χτυπησει κοκκινο!

      η μαλλον μαυρο, γιατι το κοκκινο ειναι δικο μας χρωμα
      ειναι το αιμα που χυσαμε τοσες δεκαετιες

      εσεις λοιπον τσαμπα ρουφιανοι
      χαρειτε οσο ο νταβατζης σας εχει ακομα το πανω χερι
      χαρειτε οσο το δαχτυλο του ειναι στον κ..ο σας και απολαμβανετε τον βιασμο

      ερωτας για τον τραμπουκο

      χαρειτε για λιγο ακομα
      γιατι αυτο το χερι που σας/μας βαζει δαχτυλο
      εμεις θα το κοψουμε
      και εσεις θα μεινετε με τις αναμήσεις

      και φυσικα οταν πετυχουμε την λαικη εξουσια
      εσεις παλι θα κωλοτριβεστε στα μελη του κομματος και θα πασχιζεται να γινεται οι καλυτεροι τσατσοι

      ενοια σας ομως
      δεν τηνξαναπαταμε

      Διαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Και σε κάποια club μου είχανε ρίξει παλιά πόρτα. Εγώ είμαι εδώ αλλά αυτά έχουν κλείσει... (Αν σου λέει κάτι αυτό)"

      το κακο ειναι φιλε οτι σου εχει κλεισει και η πραγματικοτητα την πορτα
      και εσυ εισαι ακομα εδω, αλλα αυτη ειναι αλου.

      Διαγραφή
  35. Το οτι εχεις απειρο χρονο να τρολαρις αυτο δεν σημαινει οτι ενισχυεις την θεση σου να ξερεις
    δεν ξερω τι ηλικια εχεις, ελπιζω, για το καλο σου, να εισαι κατω απο 18 διαφορετικα κακομοιρο εχεις μεγαλο προβλημα κατανοησης του περιβαλλοντος σου

    Σε παρακαλω προσωπικα, αν δεν εχεις κατι καινουριο να πεις μην γαμας ολα τα ποστ, σεβασου το αυτο

    απο εκει και περα

    σεβασου εκτος απο εμας και τον εαυτο σου
    και σταματα να τρολαρεις και να γραφεις μονο για να γραφεις

    ευχαριστω

    Λαγωνικακης Φραγκισκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ξερετε
      μας το πατε
      μας το ξαναπατε
      το καταλαβαμε

      δες το παρακατω σχολιο

      Διαγραφή
  37. Αμα τωρα θεωρεις οτι εχεις τοσα πολλα να πεις(και να ξαναπεις και να ξαναπεις και να ξαναπεις)
    τοτε τι καθεσαι εδω
    χανεσαι
    φτιαξε ενα δικο σου μπλογκ
    να ερχομαστε εμεις εκει να κανουμε το ιδιο που κανεις εσυ εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χρειάστηκε μόνο 66 χρόνια για να αποκαταστήσει πολιτικά τον Άρη Βελουχιώτη που στις 12 Ιουνίου 1945, σε ένα μονόστηλο στη δεύτερη σελίδα του «Ριζοσπάστη» δημοσίευσε ανακοίνωση του Ζαχαριάδη ότι η ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε να καταγγείλει ανοικτά την ύποπτη και τυχοδιωκτική δράση του Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια).


    Την ίδια μέρα επίσης που ο Άρης αυτοκτόνησε, δημοσιεύεται στον Ριζοσπάστη η απόφαση της διαγραφής του από το κόμμα :Ο Κλάρας, αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ γι’αυτό λύγισε μπροστά στην τρομοκρατία του Μανιαδάκη, ξαναζήτησε στον καιρό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα να ξανα...στρώσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη που αναγνώρισε και καταδίκασε. Το ΚΚΕ του’δωσε τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα όμως σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί πάλι, ξαναπροδίδει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση του που μονάχα τον εχθρό ευνοεί. Στο ΚΚΕ δεν έχει θέση κανένας οσοδήποτε ψηλά κι αν στέκει και οσοδήποτε μεγάλος κι αν είναι, όταν οι πράξεις του δεν συμβιβάζονται με το κοινό συμφέρον και όταν παραβιάζεται η δημοκρατική εσωκομματική πειθαρχία»
    Αφού λοιπόν το κόμμα τότε θυμήθηκε το προπολεμικό του ψευδώνυμο Μιζέριας και τον στόλισε ως ,τυχοδιώκτη, προδότη και δηλωσία, γιατί είχε διαφωνήσει με την συμφωνία της Βάρκιζας και την παράδοση των όπλων, έρχεται σήμερα και μας λέει πως ο Άρης είχε δίκιο ως προς την εκτίµηση που έκανε για τη Συµφωνία της Βάρκιζας και την άρνησή του τότε να παραδώσει τα όπλα!
    Όμως μπορεί σήμερα να δικαιώνεται ως προς αυτά αλλά η κομματική πειθαρχία είναι απαράβατη και όπως ακριβώς ο πάπας έχει το αλάθητο έτσι και εδώ δεν αποκαθίσταται κομματικά γιατί το ότι είχε δίκιο «δεν δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του κόµµατος και την παραβίαση από αυτόν της κοµµατικής πειθαρχίας»!
    Δηλαδή με απλά λόγια μπορεί να έχεις δίκιο αλλά πρέπει να υπακούς σε μας ακόμα και αν κάνουμε λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10 cls
      20 Call "antikke random comment generator.exe"
      30 goto 10

      Διαγραφή
    2. Καπως ετσι, σε ορους προγραμματισμου, λειτουργει ο εγκεφαλος σου.

      Διαγραφή
    3. Εσύ το Αρη γιατί τον επικαλείσαι τώρα; Αυτός πέρασε όλη την ζωή στο ΚΚΕ και έμεινε πιστός σε αυτό μέχρι το τέλος. Αρα είναι προφανές πως τον θεωρείς μαλάκα! Οπότε ως τι ακριβώς τον επικαλείσαι;

      Διαγραφή
  39. Προς Τρολς (φιλικότατα):
    Εχω ξαναγράψει την προειδοποίηση, πως σε περιόδους παρατεταμένης σεξουαλικής απραξίας, ο αυνανισμός πάνω από το πληκτρολόγιο, καλό είναι να αποφευγεται, καθώς ελοχεύει ο κύνδινος ηλεκτροπληξίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. επισης να ξερεις ανωνυμε οτι ενω εγω ειμαι 100/100 κατα του σβησηματος σχολιων
    και παρολο που παραβιαζω τους κανονες του γλομπινγκ τους οποιους συλογικα εχουμε αποφασισει για να μπορεις εσυ να λες τις μαλακιες σου
    αν συνεχισεις ετσι θα αναγκαστω να αφαιρω τα σχολια σου
    γιατι το γλομπινγκ δεν ειναι χωραφι ουτε δικο μου ουτε δικο σου

    αλλα μιας 7μελους συντακτικης ομαδας
    που δεν ειναι αναγκασμενη να σε τρωει στην μαπα

    αμα θες να τρολαρεις αβερτα και να διασυρεσαι
    ελα στο προσωπικο μου blog
    poexania.wordpress.com

    να λες οτι θελεις και σου εγγυωμαι οτι δεν θα σου σβησω τιποτα

    αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧι
      το αιμα που εχυσε ο παπους μου και οι παπουδες πολλων
      για να μην γινει αυτο πυο γινεται σημερα
      πολλες δεκαετιες νωριτερα

      βλημα ε βλημα

      οσο για τις σοβαρες συζητησεις
      ας ειστε καλα εσυ και τα φιλαρακια σου
      που αποτρεπουν οποιαδηποτε σοβαρη ενσταση η διαφωνια απο καποιον, να παρατεθει

      εσυ φταις για αυτο και το υπολοιπο σκυλολοι

      Διαγραφή
    2. μια ζωη τα σκατα του βενιζελου του πρετεντερη και του παγκαλο θα τρως
      και θα ξερνας απο εδω και απο εκει

      Διαγραφή
  42. Ήταν ανάγκη να μαζευτεί τόσος κόσμος στις 12 του μήνα με το ΠΑΜΕ; Έχουν ΦΡΙΚΑΡΕΙ οι άνθρωποι, δεκατόσες μέρες ντελίριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν αποβαλεις τον εθνικισμο/φασισμο με τον οποιον σε εχουν ταισει
      τοτε θα καταλαβεις ισως, τι σημαινει, προλεταριοι ολων των χωρων ενωθειτε

      εμενα δεν με εχουν ταισει τιποτα
      μονος μου διαλεγα απο οταν αρχισα να ασχολουμαι σοβαρα με την πολιτικη, το που το ποτε και το πως θα δειπνεισω

      το γιατι ειναι(η πρεπει να ειναι) νομος το δικιο του εργατη το ξερω πολυ καλα και ειναι απαραιτητο να γινει


      ο εθνικισμος/φασισμος
      χαρακτηρισε μια ενδεχομενη περιοδο της ιστοριας
      και εξυπηρετησε σε ολες τους τις φασεις την εξελιξη του καπιταλισμου
      μοιραια λοιπον θα πεθανει μαζι του


      αν μελετουσες σοβαρα ιστορια θα τα καταλαβαινες ολα αυτα
      τον ρολο του εθνικισμου δηλαδη

      αν θες να σε κατευθυνο στο τι να διαβασεις για να τα μαθεις
      ρωτα με

      Διαγραφή
  44. Ε.Α.Τ, το /Ε.Σ.Α ξέχασες στην υπογραφή ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Eίναι θλιβερό πάντως οτι ενώ θα μπορούσαν να δωθούν μια χαρά απαντήσεις με παραδείγματα επι του προκειμένου στα όσα λέει ο Χαλβατζής, έχει εξαπολυθεί ένας χουλιγκανοπόλεμος προσβολών και υπεροψίας και ρηχής σκέψης σε όλα τα φιλο-ΚΚΕ μπλόγκ μεταξύ των δύο πλευρών. Απο τα σχόλια για το πέος του Χαλβατζή στο Σφυροδρέπανο, στις αναλύσεις για τα "ύποπτα" κίνητρα του, στις αναφορές απο την άλλη πλευρά του...Βελουχιώτη και των απολύσεων, έχει συζητηθεί anything but της ουσίας. Λυπηρό και ενδεικτικό για το επίπεδο της Αριστεράς εν γένει θα μπορούσα να πω. ΚΚΕ και αντιΚΚΕ.

    metalminer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι απαντηση να δωσεις ρε μεταλμαινερ;
      Ασε που για να δωσεις απαντησεις πρεπει να αναφερθεις στα εσωκομματικα
      ισως και αυτα πανε να ψαρεψουνε

      οποτε
      και εφοσον ειναι μαλακια επιπεδου αυτα που λεει ο χαλβατζης
      προσωπικα καλα κανουμε και απαξιουμε να ασχοληθουμε με αυτα λεξη προς λεξη

      Διαγραφή
  46. "έχει εξαπολυθεί ένας χουλιγκανοπόλεμος προσβολών και υπεροψίας και ρηχής σκέψης σε όλα τα φιλο-ΚΚΕ μπλόγκ μεταξύ των δύο πλευρών"

    Ποιες είναι "οι δυο πλευρές" metalminer; Γιατί στα "φιλο-ΚΚΕ μπλογκ" υπάρχει η πλευρά των "φιλο-ΚΚΕ" και ένα κάρο περίεργοι ανώνυμοι, που υιοθετούν μια την πόζα του ορθοδοξότερου των ορθοδόξων, μια αυτή του αριστεριστή, μια αυτή του πικραμένου "πρώην" και μια αυτή του "γνώστη των εσωκομματικών" νυν.

    Αλλά αυτές δεν είναι δυο πλευρές απ' τις οποίες να δύναται κάποιος να κρατήσει "ίσες αποστάσεις", γιατί δεν είναι δύο συγκρίσιμες πλευρές. Είναι ετερογενείς ξεκάθαρα και όχι απλά διαφωνούσες πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. α ...ρε συντροφοι ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ,ΝΙΚΟ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ,ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟ.
    μακαρι να σαs ειχαμε σημερα που καποιοι ανοητωs σκεπτομενοι ΄η συνειδητα πραττοντεs προσπαθουν να κανουν την ζωη τουs(ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ) ...μεσημεριαναδικο!
    αντε και στον σκαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μετα απο το σχολιο του εσ εσ(88)
    ο σχολιασμος κλεινει
    ιδου το συγκεκριμενο σχολιο

    "POEXANIA

    ΓΑΜΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΜΟΥΣΑΤΗ ΑΔΕΡΦΑΡΑ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΟΥ !!!


    88"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Και οποιος ειναι μαγκας
    τα στοιχεια μου ειναι δημοσια
    ας ερθει να με βρει
    αφου ειναι τοσο μαγκας και γαμιας
    χαρη θα μου κανει
    δυσκολοι καιροι, καπου πρεπει να ξεσπασω και εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Οσο για τον παπου μου βρωμερε θρασυδειλε ανωνυμε με τα 40 προσωπα
    τους γερμανοτσολιαδες σαν και σενα
    ηξερε πως να τους "περιποιειται"

    μετα λοιπον που εκανες και ξαναεκανες copy paste
    ολο το κουτακι με τις μαλακιες

    και οταν ειδες οτι δεν περνανε και οτι σου γυρνανε μπουμερανγκ ελεεινε φαστιστακο 1-1 στην μαπα

    εβγαλες τον πραγματικο σου εαυτο

    απο γκαιμπελς μετατραπηκες σε χιτλερ στο λεπτο

    αυτοι εισαστε

    αλλα οχι για πολυ καιρο ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μετά την διαγραφή σειράς σχολίων που παραβίαζαν τους ορους σχολιασμού του ιστολογιου, η δυνατότητα σχολιασμού είναι πάλι ανοιχτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...