15 Φεβ 2012

Ο...χαλκάς στη μύτη!



Το οτι το μεγαλο κεφαλαιο στη Γερμανια έχει εξοικονομήσει 45 δισεκατομμύρια ευρώ απο την έκδοση των κρατικών ομολόγων της τα τελευταία χρόνια λόγω χαμηλών επιτοκίων και ως ελκυστική λύση για τους επενδυτές, ειναι μαλλον γνωστο και δε χρειαζεται να ειναι οικονομολογος κανεις, για να καταλαβει οτι ειναι μια πανεξυπνη τακτικη που ετσι και συνεχιστει...ξελασπωνει για πολλα χρονια και τη χωρα αυτη, οπως και πολλες αλλες που ακολουθουν τη τακτικη της καταστροφης αλλων οικονομιων προς οφελος της δικης τους...

Παρ ολα τα κερδη τους, ομως, τα οποια φυσικα δεν περιοριζονται μονο σ αυτα απο τα κρατικα ομολογα, φτανουν σημερα να επιβαλλουν όρους σε αλλες οικονομιες οπως τη δικη μας που οπως λεει η βρετανική εφημεριδα Telegraph, παρομοιαζονται με τους ορους που ειχε επιβαλλει η ...Ρωμη στους Καρχηδόνιους μετά το τέλος του Γ' ΚαρχηδονιακούΠολέμου, (149 -146 π.Χ).

Tοτε δηλαδη που οι νικητές Ρωμαιοι κατέστρεψαν την πόλη, σκότωσαν τους περισσότερους κατοίκους και πούλησαν τους υπόλοιπους για σκλάβους! Ισως θυμαστε την ιστορικη φραση «Cartago delenda est», δλδ «Η Καρχηδονα πρεπει να καταστραφει!», που έμεινε στην ιστορία και καποιοι αποδιδουν στον Κατωνα, ενω αλλοι στον Σκιπίωνα τον Αφρικανό. Ολα εγιναν επειδη οι Καρχηδονιοι προβαλλαν ενοπλη αντισταση σε γειτονικο εχθρικο λαο, χωρίς τη συγκατάθεση των Ρωμαίων!

Ετσι ειναι ομως οταν παρει κανεις τη ...κατιουσα και αφησει ανενοχλητο το κεφαλαιο να μας καταστρεφει οικονομικα και ηθικα, συμφορες που τωρα βιωνει η Ελλαδα και δεν εχει τελειωμο το που μπορει να φτασει η ...αλητεια των ''κατακτητων-σωτηρων''. Γιατι δεν ειναι αρκετο να ηττηθει κανεις οικονομικα, χρειαζεται και ο εξευτελισμος του ηττηθεντος μεχρι εκει που δεν παιρνει. 

Σημερα διαβαζα μαλιστα οτι και ο κυριος Βοsch, ναι αυτος που πουλαει ...κουζινες, μιξερ, πιστολακια κλπ, ξεσπαθωσε και λεει τα ...δικα του, οτι δλδ αν δεν φυγει η Ελλαδα απο μονη της απο το ευρω να μας διωξουν! 

Το οτι βεβαια μαθαμε να ζουμε με πολλους...εξευτελισμους ειναι κατι που το χρωσταμε στους...κυβερνωντες και οσους τους ψηφισαν! Συμβαινει δε, επειδη τους ανεχομαστε ακομα και επειδη δεν προκειται ποτέ, βεβαια, να παρουν το μερος του λαου, που υποφερει κατω απο δυσβασταχτα χρεη, τρομακτικη ανεργια και μια υποβαθμιση ζωης που για πολλους, πια, μονο με τα ...μεταπολεμικα χρονια μπορει να συγκριθει!

Οι κυβερνωντες λοιπον, που ...κακώς μας κυβερνουν ακομη, εχουν πλεον εδω και αρκετα χρονια, διαλεξει πλευρα και κανεις λογικος ανθρωπος δεν μπορει να αμφιβαλλει για τους σκοπους τους, που εγιναν  ακομη πιο ...ξεκαθαροι τις προηγουμενες μερες, με τα επεισοδια στην Αθηνα! 
Ποσα ακομα κτηρια και ποση υλικη ζημια πρεπει να υποστουμε για να καταλαβουμε επιτελους οτι μας πουλανε στη ...ψύχρα για σκλαβους στα σκλαβοπαζαρα των μεγαλοσυμφεροντων;

Αναρρωτιεται κανεις μηπως τα λογια του Μικη στην επιστολη του αυτη, (που μεταξυ αλλων μιλα για διεθνή συνωμοσία με στόχο την καταστροφή της Ελλάδας, προτρέποντας παραλληλα τον λαό να ξεσηκωθεί), κρυβουν καποια αληθεια.....

Παντως δεν ξερω τι λετε, αλλα εμενα ποτέ δεν μου αρεσαν οι χαλκαδες και ειδικα αυτους που τους περνανε στη ...μυτη!

5 σχόλια:

  1. αφου δεν τους κανουμε γιατι εξακολουθουν και εχουν τα μαγαζια τους και την πραματια τους στη χωρα μας γιατι δεν τα μαζευουν να φυγουν;ουτε εμεις σας θελουμε μαζευτετα και δρομο μας αρκετα μας βρομισατε την πατριδα μας . τα τσιρακια σας κυβερνοντες και μη θα τος κρατισουμε θα χρειαστουμε εργατικο δυναμικο για την ανασυγκροτιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, να χασουν χρηματα οι...καλοι δανειστες μας;!! Εδω παιρνουν ενα ρισκο οπως λενε γι αυτους και οι καλοι μας ηγετες, που συμμεριζονται το πονο των κεφαλαιοκρατων! Α, οχι, ολα κι ολα πρεπει να ...βοηθησουμε το κεφαλαιο, μη τυχον και γινουν ...φτωχοι σαν κι εμας! Ασε που μας προσφερουν και καποιες θεσεις εργασιας, ασχετα αν σε μερικες δουλειες ξεχνανε να πληρωσουν τους εργαζομενους, αλλα αυτα ειναι...λεπτομερειες! :((

      Διαγραφή
    2. Elva απο μικρο μου λεγανε οτι το χρημα δεν φερνη την ευτυχεια χριαστηκε μισος αιονας και κατι για να το καταλαβω ηταν δυσκολο βλεπεις.

      Διαγραφή
    3. Μερικες φορες σκεφτομαι το ρητο ''η ευτυχια κανει τερατα και η δυστυχια ανθρωπους'' και απ ο τι εχω καταλαβει, μεχρι τωρα, δειχνει να ειναι σωστο! :)

      Διαγραφή
    4. πολυ σοστο, να εισαι παντα καλα ,καλη δυναμη

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...