10 Φεβ 2012

Eνα κειμενο προς συζητηση: "Arbeit Macht Frei"



(Αναδημοσιευση απο το Greek Rider)

 "Arbeit Macht Frei"

Η έκφραση"Arbeit Macht Frei" (η εργασία απελευθερώνει) ήταν τοποθετημένη στην είσοδο του Άουσβιτς αλλά και σε όλα τα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτή η σκέψη που οδήγησε τους ναζί να "σηκώσουν" αυτή την ταμπέλα σε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι και σήμερα η ίδια σκέψη που είναι τοποθετημένη στο κέντρο και στην ουσία του καπιταλισμού, ο οποίος τόσο πολύ τρέφεται από την παραγωγικότητα της εργασίας.

Έτσι δεν θα πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση που πλέον οι εργαζόμενοι θα κερδίζουν λιγότερα από 500 ευρώ κάθε μήνα μαζί με δύο σφαλιάρες του αφεντικού.

Από σήμερα οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν πλέον να πληρώσουν το ενοίκιό τους και τη διατροφή τους ταυτόχρονα τον ίδιο μήνα.

Αυτό βέβαια δεν είναι αποτέλεσμα του μνημονίου αλλά το αποτέλεσμα της αποδιάρθρωσης της παραγωγικής ικανότητας της χώρας εδώ και κάποιες δεκαετίες, μαζί με τις συνέπειες του ευρώ, της ρεμούλας και του λαϊκισμού των πολιτικών.

Επίσης σήμερα οι επίσημοι άνεργοι ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο σε αριθμό, οι πραγματικοί είναι πιστεύω αρκετά περισσότεροι.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια shit-hole δυστοπίας επειδή νόμιζε ότι μπορεί στα πλαίσια του πολύ εξοντωτικού παγκόσμιου καταμερισμού εργασίας να κρατάει στη μασχάλη της δύο καρπούζια και να πατάει σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Ούτε σοσιαλισμός ούτε καπιταλισμός...

Το ελληνικό τερατούργημα ήταν μπασταρδεμένο και νόθο. Ούτε ίπποι, ούτε φοράδες. Μόνο μουλάρια που δεν γεννούν.

Και τώρα, αφού οι αγορές μας "ξεφόρτωσαν" μέχρι δεκάρας, βρεθήκαμε στο μέσο της καπιταλιστικής ζούγκλας ξεβράκωτοι. 

Τώρα θα δει ο απλός και ανυποψίαστος κόσμος τι σημαίνει καπιταλισμός, τι σημαίνει "οργανωσιακή αναδιάρθρωση"και απόλυση, τι σημαίνει να δουλεύεις μόνο και μόνο για να φας, να μετράς τις δεκάρες στο σούπερμάρκετ για ένα γιαούρτι, να χρωστάς 5 ενοίκια και να φοβάσαι ότι θα βρεθείς άστεγος στο δρόμο. 

Και δυστυχώς βλέπω ότι η μαλακία συνεχίζεται. Όπως πριν όλοι έβριζαν τον Παπανδρέου (αλλά όχι τον καπιταλισμό), έτσι και τώρα όλοι βρίζουν το μνημόνιο και όχι το ευρώ και τον καπιταλισμό! 

Δυστυχώς και η αριστερά με το +40% πλέον, πιστεύω ότι δεν ξέρει τι της γίνεται, εγκλωβισμένη μέσα στις προκαταλήψεις της. Για τους υπόλοιπους δεν το συζητάω καν (ξέρετε το ανέκδοτο με το ΠΑΣΟΚ και τα μικρά κόμματα)....

Εκεί που φτάσαμε σήμερα, έξω από τις αγορές, με τις τιμές ακόμη στα ύψη, και πάνω από 1 εκ ανέργους, για να ζήσουμε και σαν άνθρωποι και σαν χώρα πρέπει να γίνουν τα παρακάτω:

1) Να βγούμε από το ευρώ (έστω και και για ένα διάστημα). 
2) Να καταψηφίσει ο λαός τα δύο μεγάλα κόμματα για να αποδείξει ότι ΔΕΝ τα φάγαμε όλοι μαζί,  δημιουργώντας τις συνθήκες να αναδειχτούν ταυτόχρονα και πιθανές νέες υγιείς και γενναίες πολιτικές δυνάμεις. 
3) Να ανοίξουμε τις κλειστές αγορές αντί να συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εργαζόμενους οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα. 

Και εδώ που φτάσαμε δεν αρκεί απλά να ανοίξουν οι κλειστές αγορές αλλά θα πρέπει να ανοίξουν μέχρι ξεχειλώματος, να μπορεί ο κάθε ένας άνεργος χωρίς κανέναν έλεγχο (με μια υπεύθυνη δήλωση π.χ.) να κάνει ό,τι δουλειά του κατέβει και να ανοίγει ό,τι μαγαζί θέλει (το λέω καθ' υπερβολή αλλά όμως κάτι παρόμοιο πρέπει να γίνει).  Από ταξί μέχρι αστρολόγος (σημείωση: ο αστρολόγος απαιτείται να έχει ειδικό πτυχίο αστρολογίας από το νόμο αλλιώς σε κλείνουν!).

Οι ιδιοκτήτες ταξί, οι ιδιοκτήτες φορτηγών, οι φαρμακοποιοί με φαρμακεία, οι συμβολαιογράφοι, οι μηχανικοί των δημόσιων έργων και της ρεμούλας, οι συνδικαλιστικές συντεχνίες επαγγελματικών ενώσεων που έχουν μοναδικό σκοπό την εκμηδένιση του μη απασχολούμενου και άλλοι πολλοί παρόμοιοι, θα έπρεπε από την αρχή να είναι ο Μόνος στόχος μιας πολιτικής που αναγκάζεται λόγω ανάγκης να συμπλεύσει με τον νεοφιλελευθερισμό για να επιβιώσει η οικονομία.

Αντίθετα, οι αχρείοι του πολιτικού συστήματος (των γνωστών πρώην μεγάλων κομμάτων) τα έβαλαν με τους πλέον αδύναμους εργαζόμενους κυρίως των 1000 ευρώ.Ηλιθιότητα και αλητεία.
Και η αριστερά χωρίς στόχους, πνιγμένη μέσα στις προκαταλήψεις της, χωρίς γνώση των αγορών και των συνεπειών τους, κοιτάει αποσβολωμένη ελπίζοντας ποτέ να μην χρειαστεί να συγκυβερνήσει, κάτι που θα είχε ως συνέπεια την εξαφάνισή της.

Μετά που θα γίνουν τα παραπάνω που αναφέρω και η χώρα θα σταθεροποιηθεί στο διεθνές ανταγωνιστικό πλαίσιο στοιχειωδώς, τότε να αρχίσουμε (γνωρίζοντας πλέον και τι σημαίνει στην πραγματικότητα καπιταλισμός) να δημιουργούμε τις συνθήκες (ατομικές, κοινωνικές, οικονομικές, διεθνείς) που θα σχεδιάσουν την επιβίωσή μας μακριά από τον καπιταλισμό, αν αυτό τέλος πάντων θέλουμε.

Μέχρι τότε θα πρέπει να διαλέξουμε, ή η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια γαλέρα με δούλους που θα τραβάνε κουπί με αμοιβή ούτε ένα πιάτο φαΐ (μισθοί 500 ευρώ και κάτω και τρελή ανεργία) ή θα πρέπει να απελευθερωθούν οι αγορές και να πατήσουμε στα πόδια μας εκτός ευρώ με μια μη λαϊκιστική πολιτική ηγεσία.

12 σχόλια:

  1. παρατηρήσεις επί του κειμένου:
    -Δεν υπάρχει καμμία "αριστερά" του 40%. Ακόμη και αν πιστέψουμε στις δημισκοπήσεις, ουδείς σοβαρός άνθρωπος μπορεί να κατατάξει το νεοφιλελεύθερο (ούτε καν αστικό) μόρφωμα του Κουβέλη (http://fadomduck2.blogspot.com/2012/02/blog-post_09.html) στην ίδια πολιτικά κατηγορία με το ΚΚΕ.
    -"Από σήμερα οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν πλέον να πληρώσουν το ενοίκιό τους και τη διατροφή τους ταυτόχρονα τον ίδιο μήνα.
    Αυτό βέβαια δεν είναι αποτέλεσμα του μνημονίου αλλά το αποτέλεσμα της αποδιάρθρωσης της παραγωγικής ικανότητας της χώρας εδώ και κάποιες δεκαετίες, μαζί με τις συνέπειες του ευρώ, της ρεμούλας και του λαϊκισμού των πολιτικών."
    Λάθος 100%! Αυτό είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα κάθε περιοδικής καπιταλιστικής κρίσης υπερπαραγωγής-υπερσυσώρευσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Και εφόσον δεν αποτελεί ελληνική ιδιεταιρότητα (εφόσον πλήτει την μισή ευρωζώνη και τις ΕΠΑ), είναι μάλλον άτοπο να ψάχνουμε τις αιτίες της στον τρόπο διαχείρησης του ελληνικού καπιταλισμού.
    -"Ούτε σοσιαλισμός ούτε καπιταλισμός.."
    Απλά εξωφρενικό, από που ακριβώς προκύπτει πως το οικονομικό σύστημα της ελλάδας δεν είναι καπιταλιστικό (λιγότερο ή περισσότερο αναπτυγμένο) από το 1821 τουλάχιστον; Εχουμε την περιέργια να μας ορίσει τον καπιταλισμό ο συντάκτης του κειμένου, για να καταλάβουμε γιατί τον "στερηθήκαμε" τελικά, μια και δεν μας βγαίνει από πουθενά κάτι τέτοιο...
    -Τον άνεργο δεν τον εμποδίζει η άδεια να ανοίξει δικό του μαγαζί ή να πάρει ταξί, αλλά το κεφάλαιο που δεν έχει...
    -Η "αριστερά" έχει προφανώς μεγαλύτερη γνώση των "αγορών" (του καπιταλισμού δηλαδή), μια και ο μόνος που έχει αναλύσει ικανοποιητικά αυτό το σύστημα, προβλέποντας μάλιστα με θαυμαστή ακρίβεια και τις αναπόφεκτες περιοδικές του κρίσεις, σαν αυτήν που βιώνουμε, ήταν ο Μαρξ....
    -Η τελευταία παράγραφος είναι αρκετά σουρεαλιστική για να την σχολιάσει στα σοβαρά κάποιος. Προτείνει ή να δώσουμε νερό σε αυτόν που πνίγεται, ή να του αγοράσουμε ένα πιο καλαίσθητο μαγιό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -"Δεν υπάρχει καμμία "αριστερά" του 40%."
    Έχεις δίκιο σε αυτό. Το ΚΚΕ είναι κάτι διαφορετικό και ίσως οι μόνοι από τα 3 μεγάλα της αριστεράς που λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

    -"Λάθος 100%! Αυτό είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα κάθε περιοδικής καπιταλιστικής κρίσης υπερπαραγωγής-υπερσυσώρευσης"
    Ξέχασα μια λέξη, όλα αυτά που είπα +αποτέλεσμα του καπιταλισμού (αν και το λέω αλλού).

    -"Απλά εξωφρενικό, από που ακριβώς προκύπτει πως το οικονομικό σύστημα της ελλάδας δεν είναι καπιταλιστικό"
    Καλά καπιταλισμό έχουμε, καμία αμφιβολία περί αυτού, ωστόσο όμως ο καπιταλισμός διεθνώς έγινε πολύ πιο σκληρός από όσο θυμόμαστε παλαιότερα, ενώ ο ελληνικός καπιταλισμός δεν ακολούθησε (εννοώ την νεοφιλελεύθερη εξέλιξη του καπιταλισμού διεθνώς μετά το 1980 και ακόμη περισσότερο μετά το 1990 και ακόμη περισσότερο τα τελευταία χρόνια). Και πάλι ακολουθήσαμε λίγο αλλά όχι όσο θα έπρεπε για να έχουμε ανταγωνιστικό με αυτούς καπιταλισμό.

    -Τον άνεργο δεν τον εμποδίζει η άδεια να ανοίξει δικό του μαγαζί ή να πάρει ταξί, αλλά το κεφάλαιο που δεν έχει...
    Διαφωνώ. Αν έπεφταν οι τιμές λόγω π.χ. εξόδου από το ευρώ και ταυτόχρονα έμεναν αναλογικά σταθεροί οι μισθοί των εργαζομένων και απελευθερωνόταν οι αγορές θα ήταν πολύ πιο εύκολο να κάνει κάποιος κάτι. Ακόμη και η Παπαρήγα λέει σε ομιλίες της ότι στον κομμουνισμό θα επιτρέπεται η λειτουργία μικρών επιχειρήσεων υπό όρους.

    -Η "αριστερά" έχει προφανώς μεγαλύτερη γνώση των "αγορών" (του καπιταλισμού δηλαδή).
    Άλλο καπιταλισμός άλλο αγορές. Η αριστερά όντως έχει καλύτερη γνώση του καπιταλισμού. Δεν γνωρίζει όμως επαρκώς πώς λειτουργούν οι αγορές χρήματος και κεφαλαίου και τι επιπτώσεις έχουν καθημερινά στην οικονομική πολιτική. Εκεί έχει έλλειμμα γνώσης όχι μόνο η αριστερά αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα αλλά και οι οικονομολόγοι που βλέπουν τα μοντέλα τους να τινάσσονται στον αέρα.

    -Το τελευταίο με το μαγιό δεν το κατανοώ. Η κεντρική ιδέα του ποστ είναι :"αντί να πηδάτε τους εργαζόμενους θα έπρεπε να ανοίξετε τις αγορές", και αυτό επαναλαμβάνω στο τέλος. Τα άρθρα μου πάντοτε αναφέρονται στους εργαζόμενους ή με βάση αυτούς. Τους κάθε λογής ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών, φαρμακείων, συμβολαιογράφων κτλ δεν τους θεωρώ εργαζόμενους αλλά ιδιοκτήτες που τους "έφτιαξε" είτε η χούντα είτε το ΠΑΣΟΚ. Ή να τους "φτιάξουν" όλους ή να επιτρέψουν σε όλους ακόμη και να βγάλουν ένα πάγκο στο δρόμο να πουλάνε κουλούρια για να ζήσουν χωρίς νομικές συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Greek rider:
      Αρχικά να σε ευχαριστήσω που μπήκες στον διάλογο. Πάμε τώρα στις πολύ σοβαρές αντιρρήσεις μου στην δευτερολογία σου:
      -Δεν είναι "όλα αυτά+αποτέλεσμα του καπιταλισμού". Είναι μόνο αποτέλεσμα του καπιταλισμού, και απόδειξη για αυτό είναι πως στην ίδια ακριβώς θέση με την Ελλάδα είναι και ένα σωρό χώρες που δεν τα είχαν υποτίθεται (γιατί και αυτά σύμφυτα με τον καπιταλισμό είναι, αλλά εδώ ανοίγει άλλη κουβέντα), τα "όλα αυτά" που αναφέρεις. Το επισήμανα και στο πρώτο μου σχόλιο, αλλά το προσπέρασες...
      -Ναι πράγματι, ακολουθήσαμε αργά, όπως σε όλα (πάντα είμαστε καμμία δεκαετία πίσω) αλλά αυτό το μόνο που σημαίνει είναι πως εάν ακολουθούσαμε νωρίτερα αυτό το μοντέλο, απλά θα είχαμε εξαθλιωθεί πολύ νωρίτερα. Δεν ξέρω αν έχεις υπόψην σου την κατάσταση της εργατικής τάξης στην Αγγλία και τις ΕΠΑ που ακολουθούν αυτήν την πολιτική από την δεκαετία του '80. Επιπλέον η Ιρλανδία που είχε κάνει μόνη της όσα μας ζητάει εμάς το μνημόνιο, τι προκοπή είδε; Ταυτόχρονα με εμάς χρεοκόπησε!
      -Για το πως λειτουργούν οι αγορές χρήματος και κεφαλαίου, ή διαφορετικά το πως λειτουργεί ο καπιταλισμός στο χρηματοπιστοτικό του στάδιο, υπάρχει ένα βιβλιαράκι γραμμένο από το 1916 που περγράφει και προβλέπει με θαυμαστή ακρίβεια τα όσα γίνονται τώρα. Λέγεται "ιμπεριαλισμός το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού" και είναι γραμμένο από τον Β.Ι.Λένιν. Ρίξτου μία ματιά πριν πεις την μεγάλη κουβέντα για το ποιός έχει κατανοήσει και ποιός όχι την χρηματοπιστωτική κυκλοφορία (βέβαια εδώ αναφερόμαστε αποκλειστικά στο ΚΚΕ και όχι στην "αριστερά" που απορρίπτει το θεωρητικό και πρακτικό έργο του Λένιν).
      -Αν έπεφταν οι τιμές και έμεναν σταθεροί οι μισθοί, θα ανέβαινε η κατανάλωση οπότε και θα γίνοταν παραγωγικές επενδύσεις (από το κράτος ή άλλον). Σε αυτήν την περίπτωση ο άνεργος δεν θα είχε ανάγκη να πουλάει φυστίκια στους άλλους άνεργους που δεν θα είχαν και λεφτά να τα αγοράσουν. Ούτε θα οδηγούσε ένα ταξί (που δεν θα είχε λεφτά να αγοράσει) για να πηγαίνει αυτούς που δεν έχουν λεφτά να πάρουν το ταξί, στην δουλειά που δεν έχουν. Θα έβρισκε δουλειά είτε στον παραγωγικό είτε στον μεταπρατικό τομέα. Είναι στοιχειώδες. Εάν δεν έχει δουλειά και χρήματα η εργατική τάξη, τότε δεν μπορούν να έχουν ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι ούτε οι μικρέμποροι, που πελατεία τους είναι οι εργάτες...
      -Αυτό με το μαγιό π΄γαινε στο "λαϊκίστικη κυβέρνηση" που έγραψες. Το θέμα δεν είναι αν η κυβέρνηση θα είναι ¨λαϊκίστικη ή ιντελεξουάλ". Το θέμα είναι το ποιών τα συμφέροντα θα εκπροσωπεί αυτή η κυβέρνηση. Του κεφαλαίου ή του λαού;

      Διαγραφή
  3. Διαφωνω με το πνευμα του άρθρου, το προβλημα δεν ειναι τα κλειστα επαγγελματα ουτε το άνοιγμα των αγορων

    καταρχην ανοιγμα των αγορων για αυτους απλα σημαινει "Ζωνες ελευθερου εμποριου" ή δεν ξερω και εγω πως αλλιως τις λενε

    το παιχνιδι εμεις επουδενι δεν πρεπει να το παιξουμε με τους δικους τους ορους.

    Οσο για την "αριστερα", δεν ξερω τους στοχους της(αν και κατι υποψιαζομαι, εμεις του ΚΚΕ και στοχους εχουμε, και πρόγραμμα, και σχέδιο, και δεν θα σταματησουμε μεχρι να του δουμε να υλοποιειται.

    Εμπρος στο δρομο του αγωνα για ριξη και ανατροπη του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο για το ανοιγμα τον επαγγελμάτων

    μα ναι θα ανοίξουν μην φοβασαι

    και τοτε θα δουμε να διαλυονται τα παλια κατεστημενα

    για να μπουκαρουν τα νεα
    που θα ειναι και παγκοσμιοποιημενα αμαλαχι να ουμε


    Ο λαος ενα οπλο εχει, οχι το να μπορει να αποτυχει σε οποιο επάγγελμα θέλει αποφευγοντας την γραφειοκρατεια

    αλλα να οργανωθει σε επιπεδο σωμματείου, γειτονιας, επαγγελματικού κλάδου, και να αγωνιστει οργανωμενα και μαζικα, με συντροφικότητα η οποια ειναι το αντιδοτο στην απομόνωση της φτωχειας και της ανεργιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συντάκτης του κειμένου, θα μπορούσε κάλιστα να είναι:

    1. Εκπρόσωπος του μαύρου μετώπου του Παπαδήμου

    2. Εκπρόσωπος του χώρου του οπορτουνισμού

    3. Οποιοσδήποτε εντελώς απολίτικος και μακρυά από γνώσεις για την κίνηση των κοινωνιών

    υ.γ.: Α, αν απλά, ήθελε να μας εκνευρίσει ... το ... κατόρθωσε !!! Δεν επιδέχεται ούτε καν την καλόπιστη κριτική των παραπάνω σχολιαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φίλε Φάρε κάνεις λάθος.
    Ο Greek Rider είναι καθ' όλα έντιμος και ειλικρινής μπλόγκερ.
    Το αν η έλλειψη μελέτης και εμπειρίας, λόγω της μη συμμετοχής στο εργατικό κίνημα τον κάνει να καταλήγει σε γκροτέσκο και αντιφατικές εκτιμήσεις αναδεικνύει το χάος που υπάρχει στην συνείδηση μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας που είναι δυνάμει όχι μόνο σύμμαχοι αλλά και ενεργά συμμέτοχοι στο επαναστατικό κίνημα.
    Κατα συνέπεια αναδεικνύει τα τεράστια καθήκοντα που έχουν όσοι έχουν ήδη κατακτήσει μία συνειδητότητα και συμμετοχή στο επαναστατικό κίνημα για διάλυση του διανοητικού σκότους και ομίχλης που η Ολιγαρχία του πλούτου σπέρνει, ώστε οι χιλιάδες Greek Rider να βάλουν το λιθαράκι τους στην ανατροπή του σκοταδιστικού καπιταλισμού και το χτίσιμο μιας νέας Ελλάδας.

    Taliban

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Taliban: Σύμφωνοι !

    Αλλά, πως να πάρεις μέρος σε έναν διάλογο που εξ αρχής "πατάει" σε ένα αντικείμενο πέρα για πέρα λάθος !

    Να πεις τα αυτονόητα ;
    Εντάξει, τα είπαν ήδη πριν από μένα άλλοι αξιόλογοι σχολιαστές !

    Εγώ, ή εσύ, τι να πούμε πέρα από αυτά !

    Και όσο για την "ομίχλη", το "χάος", ή το "σκότος", Φίλε μου, υπάρχουν μια σειρά άρθρα στο γλομπινγκ (και αλλού) που μπορεί κανείς να ανατρέξει και να "πιαστεί" για έναν (εποικοδομητικό, όμως) διάλογο !

    Στο κάτω κάτω της ... γραφής (αλλά και του μπλογκινγκ), όποιος θέλει, μπορεί πρώτα να ρωτήσει δυο τρία πράγματα και μετά να γράψει ...
    Αν φυσικά είναι καλοποροαίρετος, όπως ο Φίλος μας Greek Rider, που από ότι φαίνεται εσύ τον γνωρίζεις, πες του σε παρακαλώ, να μπει σ΄ αυτόν τον διάλογο και να μας γράψει τις απόψεις του, ώστε να του διαλύσουμε όλες τις λαθεμένες του απόψεις.
    Αν θέλει, φυσικά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Θα συμφωνησω κι εγω με τον Τaliban, για οσα λεει σχετικα με τον Greek Rider, που μπορει να διαφωνει κανεις μαζι του, αλλα ως blogger δεν εχει δωσει ποτε το δικαιωμα να αμφισβητησουμε τις ειλικρινεις του προθεσεις. Επισης,αναρτησα το κειμενο, για να ξεκινησει μια συζητηση και να φανουν οι λογοι, που λεει κι ο Τaliban πιο πανω, αποδεικνυοντας παραλληλα οτι χρειαζονται περισσοτερες συζητησεις για να αποφυγει κανεις τα λανθασμενα συμπερασματα!

      Υ.Γ
      Ευχαριστω, επισης, τους φιλους ΤRASH και poe για τα σχολια τους!

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα σε όλους.
    Greek Rider, έχουν αναφερθεί, ήδη, ορισμένα πολύ προβληματικά σημεία, του κειμένου σου.
    - Ένα πολίτευμα, το οποίο δεν είναι πολύ νεοφιλελεύθερο, δεν είναι "σοσιαλισμός", αλλά, "μη νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός".
    - Το θέμα με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, το θεωρώ τελείως επουσιώδες, ειδικά στο πλαίσιο στο οποίο το θέτεις.
    Δηλαδή, αν βγούμε από το ευρώ, και ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, το πρόβλημα θα έχει λυθεί; Αυτό γράφεις, και αυτό δεν ισχύει.
    - Γράφεις ότι το ΚΚ δεν ξέρει τι του γίνεται ("Δυστυχώς και η αριστερά με το +40% πλέον, πιστεύω ότι δεν ξέρει τι της γίνεται"),
    χωρίς καμία τεκμηρίωση.
    - Γράφεις: "Και δυστυχώς βλέπω ότι η μαλακία συνεχίζεται. Όπως πριν όλοι έβριζαν τον Παπανδρέου (αλλά όχι τον καπιταλισμό), έτσι και τώρα όλοι βρίζουν το μνημόνιο και όχι το ευρώ και τον καπιταλισμό!"
    Μα, ούτε εσύ βρίζεις τον καπιταλισμό!
    Στην πρόταση σου αναφέρεις τρία πράγματα:
    Να μην ψηφίσουμε Πασόκ ή ΝΔ, να βγούμε από το ευρώ, και να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα.
    Αν γίνουν αυτά, πιστεύεις ότι δε θα υπάρχει καπιταλισμός;
    Όχι μόνο θα υπάρχει, αλλά, μπορεί να είναι και πιο απάνθρωπος.
    Η ειδοποιός διαφορά, ανάμεσα σ' ένα σοσιαλιστικό και ένα καπιταλιστικό σύστημα είναι η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, και του πλούτου που αυτά παράγουν,
    στην οποία (διαφορά), δεν έχεις αναφερθεί καθόλου, στο συγκεκριμένο κείμενο.

    Μία καλοπροαίρετη ερώτηση:
    Μπορείς να αναφέρεις ένα σημείο απ' το πρόγραμμα του ΚΚ, με το οποίο να διαφωνείς, και να εξηγήσεις πού είναι η διαφωνία σου;
    Δε χρειάζεται να είναι από το επίσημο πρόγραμμα, μπορείς να αναφερθείς όπου θέλεις, π.χ., σε κάτι που άκουσες σε τηλεοπτική συνέντευξη, που διάβασες σε κάποιο άρθρο κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Elva: Είπα ... Δεν έχω αντίρρηση ...

    Όμως, όταν γράφεται ένα κείμενο, ο συγγραφέας του θα πρέπει να μπορεί και να το υποστηρίξει ...
    Έτσι πιστεύω εγώ !

    Και, δεν είδα κανέναν να αντιπαρατίθεται στους σχολιασμούς (τους πολύ καίριους σχολιασμούς) του TRASH και Poe.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ενα συμπληρωματικο απο εμενα

    δεν ειμαστε μονοι στον κοσμο
    σε μια ανοιχτη αγορα
    ο ελληνας επιδοξος, της απελευθερωσης, φορτηγατζης, ακομα και αμα μπορουσε να αγορασει φορτηγο θα ειχε να αντιμετωπισει μια κοσκο που θα εβαζε στην αγορα την επομενη μερα 2000 φορτηγα

    ο ταξιτζης αντίστοιχα

    Και ξερεις, η κοσκο, αντιθετα με τον ελληνα φορτηγατζη, εχει τροπο να "σπρωχνει" τα πράγματα προς το συμφέρον της, για να μην μιλησουμε για το οτι η κοσκο ειναι οικονομια κλιμακας, και ο κακομοιρος φορτηγατζης, πυο θα τον βαλουνε να τρωγεται και με τους συναδελφους του, θα εχει πληρωσει τους κοπους μιας ζωης για να αγορασει αυτο το ερμο το φορτηγο, και θα εχει ΜΙΑ και μοναδικη ευκαιρια, στην οποια μαλλιστα θα αποτυχει.

    Τελικα θα καταληξει να δουλευει στην κοσκο, που θα της εχει πουλησει και κομματι ψωμι το φορτηγο του, για 400-600 ευρω μηνιαιο εισόδημα.

    Ετσι καταληγουν οι ρομαντικες ιστοριες στον καπιταλισμο, δυστυχως...

    Οποτε μονο μια εναλλακτικη υπαρχει, η εναλλακτικη που προτεινει το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...